1/12/10

Νέα ανίερη συμμαχία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τα έγγραφα Ντάουνερ

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ σείεται κυριολεκτικά από τις αποκαλύψεις πέντε μεγάλων εφημερίδων, μετά από διαρροή 250.000 εγγράφων μέσω της οργάνωσης WikiLeaks. Τα έγγραφα αυτά αφορούν εκθέσεις Αμερικανών διπλωματών για ξένα κράτη, κυβερνήσεις, Προέδρους, πρωθυπουργούς, δικτάτορες, κρατικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους, ακόμα και για το DNA του άχρωμου ΓΓ του ΟΗΕ. Οι πέντε μεγάλες εφημερίδες - New York Times, The Guardian, Le Monde, Der Spiegel, El Pais - μιλούν για διαρροή εγγράφων του Στέιτ Ντιπαρτμεντ. Και εξηγούν στους αναγνώστες τους ότι, όσα γίνονται, λέγονται, σχεδιάζονται ή ασκούνται στο όνομα της Δημοκρατίας, οι πολίτες δικαιούνται να τα γνωρίζουν.
Στον κωμικό ομφαλό της γης, όμως, που λέγεται Κύπρος, ακούσαμε χθες με οργή τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ. Χρ. Πουργουρίδη, να δηλώνει ότι το κόμμα του θα αντιταχθεί, αύριο, σε συζήτηση επί των εγγράφων Ντάουνερ. Ο Γ. Θωμά, του ΑΚΕΛ, ενίσχυσε τη θέση Πουργουρίδη-ΔΗΣΥ, ότι το κόμμα του προτιμά τις κλειστές πόρτες, αντί τη δημοσιότητα, επειδή τέτοια συζήτηση, είπε, προκαλεί ζημιά.

Μα, τη ζημιά ήδη την έκανε ο ανεκδιήγητος και ακαταλόγιστος Ντάουνερ, με την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος αποδόμησε την Κυπριακή Δημοκρατία σε νότο. Αυτή και μόνη η αναφορά Μπαν θα έπρεπε να προκαλέσει την οργή του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των πολιτικών δυνάμεων, ώστε να απαιτήσουν διόρθωση και επανόρθωση. Αντ’ αυτών, ακούσαμε χθες τον Πουργουρίδη να μιλά για… αξιοπρέπεια και τον Θωμά για τα συμφέροντα του τόπου που, τάχα, κινδυνεύουν, αν η Βουλή συζητήσει για τις αθλιότητες Ντάουνερ και της ομάδας του, όπως αυτές τεκμηριώνονται από το βιβλίο των Αιμιλιανίδη, Κοντού και Κέντα, «Σημαδεμένη τράπουλα». Για ποιαν αξιοπρέπεια και για ποια συμφέροντα μιλούν οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, αφού τα κόμματά τους κατέφεραν ισχυρότατο πλήγμα στην αξιοπρέπεια του κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν, στις 4/11/2010, αποφάσισαν αναβολή της συζήτησης για τις αθλιότητες Ντάουνερ, ενόψει δήθεν της τριμερούς;

Ο Πουργουρίδης αναδείχθηκε σε αυτόκλητο συνήγορο του Ντάουνερ και του ΟΗΕ. Μιλά συνεχώς για «κλοπή εγγράφων». Προκαλείται για πολλοστή φορά να απαντήσει: Πώς το ξέρει; Πού στηρίζεται για να μιλά για κλοπή; Ποια τεκμήρια κατέχει; Γιατί μέχρι σήμερα δεν τα καταθέτει; Ως νομικός, γνωρίζει ότι ο κατήγορος οφείλει να τεκμηριώσει τις κατηγορίες του, όχι ο κατηγορούμενος. Ο Ντάουνερ, σε άρθρο του σε αυστραλιανό έντυπο (30/9/2010), υποστήριξε ότι πριν από ένα χρόνο «κλάπηκαν χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα».

Προκαλείται: Πρώτον, γιατί ευαισθητοποιήθηκε τώρα; Δεύτερον, αν πρόκειται για κλοπή, αυτός να την αποδείξει, αντί να αφήνει αιχμές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ντάουνερ δεν βγήκε ποτέ να εξηγήσει επίσημα αν πρόκειται για κλοπή. Αφήνει τη δουλειά σε Ε/κύπριους πληρεξούσιους. Προφανώς, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενεργούν ως θλιβεροί πληρεξούσιοι του ανεκδιήγητου Ντάουνερ.
Δεν είναι δουλειά της Βουλής να κάνει τον… ντετέκτιβ. Τα έγγραφα έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Αφορούν άθλιες συμπεριφορές του Ντάουνερ και αξιωματούχων του ΟΗΕ, ναι, αυτού που διά του ΓΓ του, αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «νότο». Και δεν σηκώθηκαν όλοι να τον λιθοβολήσουν! Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι η συζήτηση αύριο πρέπει να γίνει.

Οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν. Οι κλειστές πόρτες ευνοούν όσους τρέμουν την οργή του λαού. Στην εποχή της ψηφιοποίησης, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ θέλουν να παραμείνουμε στις σπηλιές της αδιαφάνειας και του σκότους. Δεν θα το πετύχουν! http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/331420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.