18/12/10

Προειδοποίηση Μάρκου προς Τ/κ: "Αν επιμένετε στο ψευδοκράτος, θα συνομιλούμε για άλλα δέκα χρόνια"

Αν αυτό που επιθυμεί η τ/κ πλευρά είναι η διατήρηση του χωριστού οικοδομήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτω από την ομπρέλα μιας δήθεν ενωμένης Κύπρου καθως και συνέχιση της παρουσίας της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, τότε θα συνομιλούμε για ακόμα δέκα χρόνια.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ». Τόνισε δε, ότι όπως διαφαινεται οι Τ/κ δεν αποδέχονται, την αλλαγή των σημεριμνών συνθηκών παγκοσμιως. Αμ κοιτάξουν, πρεόσθεσε, τι γίνεται στον κόσμο, τότε θα υπάρξει καλή προοπτική εππίλυσης του κυπριακού.

Ερωτηθείς για την πρόταση της Τουρκίας, όπως πραγματοποιηθεί μια τετραμερής συνάντηση, ο κ. Κυπριανού την απέδωσε στην προσπάθεια της τ/κ πλευράς για διαφοροποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που τηρεί ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, στις συνομιλίες, ο ΥΠΕΞ ανέφερε ότι νιώθει πως στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού των συνομιλιών βρίσκονται τόσο η Τουρκία, όσο και η τ/κ πλευρά. Υπάρχει ένας διαπραγματευτής, είπε, και πίσω του ένας ‘αόρατος διαπραγματευτής’.http://www.sigmalive.com

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.