21/12/10

Δημοψήφισμα για επικύρωση ένταξης Τουρκίας στην Ε.Ε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣτης Βουλής της Βουλγαρίας θεωρεί πως μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο υποδεικνύει πως θα πρέπει να διατυπωθεί το ερώτημα διαφορετικά. Υπενθυμίζεται ότι πρόταση που κατέθεσε τον προηγούμενο Οκτώβριο το ακροδεξιό κόμμα ΑΤΑΚΑ.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα novinite.com, αναφέρεται σε δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Τσέσκα Τσάτσεβα, η οποία τόνισε πως δεν είναι αναγκαία για τη Βουλγαρία η διεξαγωγή ενός τέτοιου δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε δε πως «αν η ένταξη της Τουρκίας φτάσει σε στάδιο επικύρωσης, θα μπορούσε να διεξαχθεί δημοψήφισμα αν το Κοινοβούλιο θα επικυρώσει την ένταξη ή όχι. Ωστόσο, το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, γενικότερα, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος».

Η ιστοσελίδα σημειώνει πως το κόμμα ΑΤΑΚΑ, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και υπενθυμίζει πως το ΑΤΑΚΑ αποτελεί βασικό «σύμμαχο» της δεξιάς κυβέρνησης μειοψηφίας του ΓΚΕΡΜΠ και είναι κατηγορηματικά αντίθετο με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Το θέμα αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, ο άτυπος συνασπισμός μεταξύ του ΓΚΕΡΜΠ και του κόμματος ΑΤΑΚΑ, να έχει υποστεί σοβαρούς κλυδωνισμούς, αφού ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και Πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, είναι αντίθετος με το ενδεχόμενο ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.


Τονίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με τη βουλγάρικη νομοθεσία, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απαιτούνται 200.000 υπογραφές και η έγκριση από το Κοινοβούλιο για μια τέτοια κίνηση.
Η πρόεδρος της βουλγάρικης Βουλής αναφερόμενη στο θέμα των τροποποιήσεων του Εκλογικού Κώδικα, τόνισε πως το θέμα αυτό θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα του Κοινοβουλίου, μέχρι τα τέλη του 2011.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

8 σχόλια:

  1. Σήμερα βάλανε τις υπογραφές για την πώληση περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, περιφερειακά αεροδρόμια κλπ).
    Πουλάνε και το νησί πλησίον της Ρόδου.
    Τα χέρια που υπέγραψαν, πρέπει μια μέρα να τα τσακίσουμε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακροδεξιό κόμμα ΑΤΑΚΑ.

    ατάκα και επί τόπου που λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 2:38 μ.μ.

    Πληροφορίες χωρίς πηγή, είναι άνευ αξίας.

    ___________________________________

    Θα γίνουν δημοψηφίσματα, αν ποτέ έλθει η ώρα εκείνη. Ένα να πάει "στραβά", διακόπτεται η ενταξιακή διαδικασία μέχρι να πεισθεί ο "αποστάτης".
    Παντού θα έπρεπε να γίνουν δημοψηφίσματα για την αποδοχή μία τόσο πολυπληθούς και, προπαντός, μη ευρωπαϊκής χώρας στην ΕΕ, αλλά μέχρι τότε, μάλλον δεν θα υπάρχει ΕΕ, οπότε άδικα συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι βουλγαροι μιαζουν να ξυπνουν σιγα σιγα....αναρωτιεμαι ποτε θα ξυπνησει η δικη μας πολιτικη ηγεσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. YΣ ο τιτλος του φυλλαδιου ειναι στα γαλλικα:" Ποοιος κυβερνα την Βουλγαρια σημερα" θα μπορουσαν οι διαχειριστες του Ινφογνωμονα να ανδημοσιεουσουν το περιεχομενου του φυλλαδιου; Υποπτευομαι οτι θα εχει ενδιαφεροντα πραγματα...Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χ.Β.

    Έχεις την εντύπωση ότι κοιμούνται; Λάθος μέγα! Αγρυπνούν συνεχώς και τρώνε με δέκα μασέλες. Αφού η Τουρκία τους έχει λαδώσει. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και βαριέμαι τώρα να γυρεύω τα σχετικά λινκς. Κοίταξε στο olympia.gr και κάνε αναζήτηση για Χριστοφοράκο. Ο πρώην πεθερός του, ο οποίος είναι Τούρκος, είναι μέτοχος της SIEMENS με 2%. Η γλυκύτατη κορούλα του τούς τα μοίραζε. ΞΥΠΝΑ ΧΡΗΣΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα δείτε τι θα πάθετε Βούλγαροι που μπλοκάρετε την πορεία της Τουρκίας. Θα εισβάλουμε και θα σας κάνουμε θερινούς. Αρχιστράτηγος θα είναι το Dora... Θα σας στείλουμε και το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ μέσω του Στρυμώνα με κυβερνήτη το Yiorgos μια που σε άλλο ποστ διάβασα ότι έκανε και νάπτης στην εμπόλεμη ζώνη του Κόλπου της Εκάλης (καλό!) και με επιτελάρχη που ξέρει από μάχες (έδωσε σκληρές μάχες στα Καρνάκ) το Pan-Kάlos που είπε κάποτε ότι αν δεν είναι η Τουρκία Ευρώπη τότε δεν είναι και η Ελλάδα Ευρώπη.... για να μην ξεχνιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.