11/12/10

Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας: Ο νέος φασισμός!


του Σάββα Καλεντερίδη
Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει η Ελλάδα και της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα θέμα.
Το θέμα αυτό σχετίζεται με τη διαχείριση-διακίνηση των κεφαλαίων παγκοσμίως.
Έχουν δημιουργηθεί πανίσχυροι υπερεθνικοί-υπερκρατικοί χρηματοπιστωτικοί
οργανισμοί, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην καταστροφή και προετοιμάζουν έναν ιδιότυπο παγκόσμιο φασισμό.
Η Ελλάδα, παρότι έχουν τεράστιες ευθύνες οι λαϊκιστές πολιτικοί και συνδικαλιστές παρέσυραν-παγίδεψαν τον ελληνικό λαό και την κατέστησαν εύκολο θύμα, είναι στα νύχια αυτών των μηχανισμών και είναι πολύ δύσκολο να γλυτώσει τα επόμενα χρόνια, εκτός κι αν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο.
Αυτοί οι μηχανισμοί είναι παγκόσμια απειλή και πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να λάβει τα μέτρα της.
Φυσικά, είναι ένα θέμα για το ποιά άτομα στελεχώνουν αυτούς τους μηχανισμούς και αν κινούνται με βάση κάποιο διαβολικό κεντρικό σχέδιο.
Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη αυτών των μηχανισμών προέρχονται αποκελιστικά από ένα μόνο έθνος, όπως υποστηρίζουν και διακινούν ορισμένοι.
Το ζήτημα είναι ευρύτερο και κατά την άποψή μου υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα  επικράτησης μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας στην παγκόσμια κοινότητα.
Δυστυχώς, αντί των δημοκρατικών ιδεωδών και των ιδεωδών της ηθικής και του δικαίου, επικράτησε η ιδεολογία της αδηφάγου κερδοσκοπίας, του τόκου και της σύνθλιψης του συνανθρώπου στη λογική εξυπηρέτησης του κέρδους.
Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος και αυτό εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι, ανεξαρτήτως εθνικής και θρησκευτικής καταγωγής.
Πάντως, τα πανεπιστήμια, που πρέπει να αποτελούν προπύργια ελεύθερης σκέψης και επιστημονικής έρευνας, αντί για άντρα ηθικού ξεπεσμού και παρανομίας που έχουν καταντήσει, θα πρέπει να ερευνήσουν το θέμα με επιστημονικούς όρους και με όρους προστασίας της κοινωνίας, της πατρίδας και της ανθρωπότητας και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ιδέες της δημοκρατίας, της ηθικής, του σεβασμού του συνανθρώπου. Τα πανεπιστήμια και ο επιστημονικός κόσμος θα πρέπει να αποτελέσει πρωτοπόρα δύναμη, να δώσει τα ιδεολογικά και πολιτικά εναύσματα για να εργαστεί συνολικά η κοινωνία στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας νέας ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας, που θα εξουδετερώσει την επικρατούσα, η οποία επαναλαμβάνω, οδηγεί την ανθρωπότητα στο γκρεμό και προετοιμάζει έναν νέο, ιδιότυπο φασισμό για μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας.
Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι την ελπίδα για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.

122 σχόλια:

  1. Τα πανεπιστήμια και οι επιστήμονες δεν έχουν κατ’ανάγκη σχέση με την ηθική και τη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει λοιπόν να περιμένουμε απ’ αυτούς τη λύτρωση, αλλά μάλλον τη σύνθλιψη. Προς τούτο ας θυμηθούμε τους άριστους επιστήμονες , μηχανικούς, ιατρούς και άλλους που στελέχωσαν τη ναζιστική Γερμανία και στη συνέχεια αμερικανικά κέντρα έρευνας και τεχνολογίας. Ο Πλάτωνας έλεγε ότι επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία φαίνεται. Είναι λοιπόν κατόρθωμα ελευθερίας ο συνδυασμός των δύο, επιστήμης δηλ και αρετής, και σε καμμία περίπτωση προϊόν ανάγκης. Ας ευχηθούμε η νύχτα του Νέου Μεσαίωνα να μην είναι μακρυά και ασέληνη. Θα την περάσουμε όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι μετά την καταρρεύσει του κομμουνισμού, ήρθε και η καταρρεύσει του αντίπαλου πολιτικού συστήματος. Τώρα χάνοντας όλα οσο κερδίσαμε με αγώνες και αίμα μας τα παίρνουν πίσω-(η αλήθεια είναι οτι ζητούσαμε την "μάνα" μας και τον "πατέρα" μας, και ξοδευόμαστε υπέρ του δέοντος)-και νομίζω οτι ενα κράμα καπιταλισμού και κρατικού κοινοβουλευτικού κομμουνισμού δημιουργείτε, σε κάποιο στυλ θεοκρατικού του μεσαίωνα, χωρίς όμως θεό, ίσως όμως με λίγο.. Αλλάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε βέβαια, έτσι είναι τα πράγματα. Κερδοσκόποι, ανήθικοι, παίζουν την τύχη του κόσμου. Πάντα έτσι ήταν στην ιστορία. Για ατομικά συμφέροντα καταστράφηκαν χώρες και λαοί. Πως θα γίνει έντιμη η ανθρωπότητα αφού είμαστε ακόμα πρωτόγονοι; Τέλος πάντων, κοινωνίες με μικρό ποσοστό διαφθοράς, ευημερούν. Αυτές που έχουν διαφθορά, πάνε πάτο. Μόνο μέσα από την ηθική μας αναβάθμιση θα φτιάξουμε οικονομία και κράτος. Ο λαός δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα μόνος του. Ο λαός δεν ξέρει τι του γίνετε. Η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό αναγνωσιμότητας βιβλίων στην Ευρώπη, σχολεία κάτω του μετρίου, πανεπιστήμια που βγάζουν αγράμματους, παραπαιδεία, πρωτιές στα τροχαία και στα τσιγάρα, χαμηλή χρήση διαδικτύου για παιδεία και μελέτη, πρωτιά στην παχυσαρκία, στη μαστροπεία. Η Ελλάδα είναι μία μπανανία, χώρα με μεσανατολίτικα χαρακτηριστικά, λατινοαμερικάνικα, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θρησκοληψίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ταυτόχρονα, είναι ένας τόπος με μία τεράστια πολιτιστική παράδοση. Ποιός άλλος λαός έχει πάνω από 500 λαϊκούς χωρούς και τόσες μουσικές; Η Ελληνική κουζίνα είναι ατελείωτη. Η γλώσσα απίστευστη. Ο φυσικός της πλούτος ατελείωτος. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι ένας μοναδικός και πλούσιος τόπος σε χέρια ανθρώπων με Ελληνική καταγωγή, που όμως είναι βάρβαροι στην καθημερινότητα. Μία σκυλαδομάζα είναι η πλειοψηφία. Το θέμα είναι πως μία μικρή μειοψηφία θα συγκροτηθεί για να βγάλει τις σκυλαδομάζες από το χάλι τους. Έχουμε σάπιο σύστημα, σάπια κοινωνία. Όλες οι τοπικές και κρατικές εξουσίες είναι για ξήλωμα. Δεν θα έρθει άσπρη μέρα αν δεν ξηλωθούν όλα, τα πάντα. Ο Δημήτηρης Νανόπουλος πολύ σωστά το είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα. Το ρπωτο στάδιο για να γίνει η αλλαγή είναι η διάγνωση. Έχουμε χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Οι μεγάλοι καθηγητές και αναλυτές μας είναι άχρηστοι οι περισσότεροι. Ακόμα και ονόματα που εσέις έχετε για θεούς, κατα την άποψή μου είναι επικίνδυνοι λόγω αμάθειας και εμμονών. Εδώ, έχουμε πρόβλημα ακόμα και διάγνωση να κάνουμε. Οι κερδοσκόποι υπήρχαν και υπάρχουν, και πάντα θα καταστρέφουν τον κόσμο. Το θέμα είναι η επιστράτευση όλων των ικανών και ηθικών Ελλήνων οι οποίοι θα αναλάβουν την ηγεσία της χώρας. Μία πολιτική κίνηση που θα έχει αδιάφθορους και ικανούς, μπορεί να κερδίσει εκλογές και να βάλει μόνιμα στην αντιπολίτευση το πρασινομπλέ - παρδαλό σύστημα.
    Η νοοτροπία του λαού είναι άθλια, διότι άθλιοι είναι οι πνευματικοί και πολιτικοί ηγέτες του. Από πάνω προς τα κάτω αλλάζουν τα πράγματα, και όχι από κάτω προς τα πάνω. Ο λαός είναι σε μία κατάσταση αμάθειας και σκυλαδισμού. Έτσι τον έκαναν. Όμως, δεν έχει παρουσιαστεί στο λαό καμία μεγάλη κίνηση αδιάφθορων, παρά μόνο μικρές. Μαζέψτε τους καθαρούς και αδιάφθορους και ικανούς από κάθε χώρο για να αλλάξουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εξωτερική πολιτκή είμαστε στον κόσμο μας. Με τις πολυγαμικές τάσεις του Μολυβιάτη και του Μαρκεζίνη καταστραφήκαμε. Οι Ισραηλινοί έκαναν το αυτονόητο, συμμαχία με την υπερδύναμη εκείνη όπου έχουν τη μεγαλύτερη παρουσία σαν λαός, την Αμερική. Εμείς μία δεύτερη Ελλάδα έχουμε στην Αμερική, και την Αμερική κάναμε εχθρό μας, επειδή είμαστε πολυγαμικοί. Είμαστε δηλαδή ανήθικοι και ανώμαλοι και βλάκες. Δεν καταφέραμε να κάνουμε συμμαχία με τη χώρα εκείνη όπου Έλληνες είναι αρχηγοί των υπηρεσιών της και τους στρατού της, και πολλών ακόμα επιχειρήσεών της.
    Η Ελλάδα θα διαλυθεί αν δεν έχει στρατιωτική υποστήριξη. Τέρμα τα παραμύθια, πληθυσμιακά έχουμε φτάσει στο παρα πέντε. Και πετρέλαια να έχουμε, και χρυσό, παράταση λίγες δεκαετίες θα μας δώσουν μόνο. Η Ελλάδα μόνο εάν μπει στο πλευρό μίας επιθετικής συμμαχίας ενάντια στο Ισλάμ, έχει πιθανότητες να επιζήσει. Διαφορετικά, αν το παίξει πολυγαμική, θα την περάσουν όλοι, κανένας δεν θα την παντρευτεί, και θα μείνει χωρίς παιδιά. Η Ευρώπη είναι στον κόσμο της. Για κάθε νέο έχουμε 4 γέρους παππούδες που δεν θέλουν το εγγόνο τους να πάει σε πόλεμο. Οι Τούκοι αυτή τη φορά θα πάνε όχι Βιέννη, αλλά Βερολίνο με τη μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ11 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:17 μ.μ.

    Η με τεχνιέντως τρόπω εκδηλωθείσα κρίση εις την οποία και περιήλθαν την Ελληνική Χώρα "άφρονες" Πολιτικοί της Ηγέται, δύναται να εκτονωθεί "ΜΟΝΟΝ" με τη βοήθεια της "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ".
    Το Ισραήλ επείγεται για την εκμηδένηση του Πυρηνικού ΙΡΑΝ και για τη συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Πολλές φορές σας απλώσαμε το χέρι για να σας βοηθήσουμε κ. Καλεντερίδη και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πάντα μας φερθήκατε με "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ".
    Οι Διεθνείς Τραπεζίται...και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα ΔΕΝ είναι ανίκητα...Έχουν και αυτοί "παιδιά...γονείς...και αδέλφια...".
    Πείτε μας το "ΝΑΙ...ΣΕ "ΟΛΑ"..."...ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα Παν/μια και οι υπόλοιποι φορείς ανέκαθεν εξυπηρετούσαν, σε επίπεδο backoffice, τις στρατηγικές των κρατών/επιχειρήσεων/κτλ εκτός από τις τριτοκοσμικές χώρες (π.χ. Ελλάδα) στις οποίες ασχολούνται με το "δίκαιο του πλανήτη": με την αποδυνάμωση κρίσιμων υπηρεσιών και την έλλειψη στρατηγικής σκέψης και υποστήριξης (ξεφτίλα: μέχρι και η ΜΙΤ έχει αποκτήσει τεχνοκράτες σε επίπεδο στρατηγικής υποστήριξης της οικονομίας...), η Ελλάδα έχει καταφέρει να είναι ο γκρινιάρης που συνεχώς παραπονιέται γιατί τον αδικούν.

    Στην πραγματικότητα αρνείται να αναπτύξει συγκριτικά πλεονεκτήματα γιατί προϋποθέτουν την λειτουργία του βαθέος κράτους σε δεύτερη, τουλάχιστον, μοίρα - πράγμα το οποίο δεν δέχεται.

    Όποιο "διαβολικό σχέδιο" και να είχαν οι μηχανισμοί, από τη στιγμή που η Ελλάδα περιμένει κατ'επιλογήν της γυμνή φωνάζοντας "δεν είναι δίκαιο να με γαμ....", είναι δεδομένο ότι τα ζητάει ο κώλος της.

    Ανεξαρτήτως των πολιτικών και των συνδικαλιστών, η πλειονότητα των υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών πάσχει από έλλειψη εθνικής συνείδησης: και όλοι οι γύρω κοιτάνε και δεν μιλάνε.

    @ ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

    http://et.diavgeia.gov.gr/f/yppot/ada/4ΙΦΣΓ-Κ5

    Σου δίνει αυτά που ζητάς χωρίς περιορισμό και σε παρακαλάει, αν θελήσουν αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι, να του συμπεριφερθούν με τον ίδιο τρόπο - τί άλλο θέλεις; Η προσέγγιση είναι η ίδια παντού. Ακόμα και οι πιο φανατικοί πολέμιοι των Εβραίων στην Ελλάδα δεν πρόκειται να πουν κουβέντα εάν δουν απτά οφέλη από τη συνεργασία. Αλλά δεν κάνεις απτά βήματα για να γίνει συνεργασία: λες "εδώ είμαστε εμείς" ενώ πρώτα ζητάς να τα έχεις πάρει όλα. Αυτό δεν είναι συνεργασία, δεν είναι φιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πείτε μας το "ΝΑΙ...ΣΕ "ΟΛΑ"..."...ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
    11 Δεκεμβρίου 2010 2:17 μ.μ.

    Μα με το να λέμε συνέχεια ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΟΜΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΣΤΑΣΗ.60 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλέ έπαλξη, είναι δυνατόν σε μία χώρα να υπάρχει ένα τέτοιο χρέος, μία τέτοια σπατάλη, τόσοι απατεώνες υπουργοί, δημάρχοι, νομάρχες, κτλ, και να μην έχει πάρει χαμπάρι κανείς ότι έρχετε κρίση και κατάρρευση; Είναι δυνατόν; Εγώ το είχα πάρει χαμπάρι, το έγραφα και το έλεγα, και αν θες να σου στείλω και τι έλεγα. Ξέρεις τι αντιμετώπιση είχα από τους περισσότερους; Ότι τα παραλέω. Ξέρεις πόσους Έλληνες έχω βρει στο εξωτερικό που έφυγαν επειδή είδαν τι θα έρθει και επειδή δεν προσκύνησαν το πρασινομπλέ σύστημα της διαφθοράς;
    Τωρα, εσύ που δεν είδες τίποτα να έρχετε, τρίβεις τα μάτια σου και ξύνεις το κεφάλι σου, και ψάχνεις για την σκευωρία που έστησαν οι ξένοι. Εσύ που δεν είδες το χάλι μέσα στο οποίο ζούσες και δεν του έκανες κριτική όταν έπρεπε, είσαι ο πρώτος υπεύθυνος για την κρίση. Μήπως είσαι ένας από αυτούς που πλήρωσε η πληρώνει με μισθό το πρασινομπλέ κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα όντως έτσι είναι,όταν έλεγε ο Παπανδρέου για παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση ΑΜΕΣΑ αυτά ακριβώς ενοούσε,δυστυχώς.

    Το κακό θα σας έρθει απο τους διαβασμένους.....Πατροκοσμάς!


    ΥΓ

    Δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία,στόχος τους δεν είναι απλά να μαζέψουν όλα τα χρήματα και να επιβάλουν σκληρή λιτότητα παντού,αυτό είναι μονάχα ένα βήμα για αυτό που θέλουν να επιβάλουν και να πετύχουν,ακόμη δεν κορυφώθηκε το σχέδιο τους,υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. //Δεκεμβρίου 2010 1:31 μ.μ.
    Ο/Η Γιώργος Σιδηρούντιος είπε...
    Πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να αλλάξουν τα πράγματα...//
    ---------------------
    Ονόματα όμως δεν λες για να ξέρουμε τι καπνό φουμάρεις !!!
    Όλα μέσα στη θολούρα και ό,τι πιάσουμε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας: Ο νέος φασισμός!"

    ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ; Σε αυτό το διάστημα ήδη θα έχει αλλάξει το νομικό καθεστώς που διέπει τα δάνεια που έχουμε πάρει. Το μνημόνιο και τα δάνεια της τρόϊκας θα αντικαταστήσουν τα παλαιά δάνεια όπου το ισχύει το Ελληνικό δίκαιο με το Αγγλικο( που μπορούν να μας πάρουν και τα βρακιά).Τωρα πρέπει να γίνει η ΑΡΧΗ το βήμα για ένα νέο πολιτικό φορέα που θα εκφράζει ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι τους γραικύλους που μας κυβερνούν.

    ΥΓ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΣΩ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ; ΠΕΡΙΠΟΥ 80ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΣΕ 20 Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΧΡΟΝΙΑ. ΟΤΑΝ Ο ΡΩΣΟΣ ΕΔΙΝΕ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ; ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟ-ΔΟ-ΤΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τον τελευταίο καιρό επισκέφθηκαν την Ελλάδα δύο ξένοι. Ο Νετανιάχου και ο Μανουσέρ Μοτακί.

    Και οι δύο έκαναν την ίδια ακριβώς πρόταση: Να γίνει η Ελλάδα ο κόμβος μέσα από τον οποίο θα περάσουν το ισραηλινό και το ιρανικό φυσικό αέριο προς Ευρώπη.

    Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά, ποιά θεωρείτε πιό αξιόπιστη πρόταση.
    Αυτή του Νετανιάχου με το ...πέτσινο ισραηλινό αέριο ή του Ιρανού ΥΠΕΞ του οποίου η χώρα παράγει πάνω από το μισό φυσικό αέριο της Γης;

    Και μη μου το πάτε στο θρησκευτικό, διότι και οι δύο κάθε άλλο παρά χριστιανοί είναι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν κάποτε σταματήσουν οι καλαμαράδες να παίζουν ειδήμονες με την ημιμάθεια τους, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ στρέψουν την προσοχή τους στην απόκτηση της γνώσης, για να είναι μετά σε θέση ΟΧΙ ΝΑ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΝ αλλά να ηγούνται αυτοί το μονοπάτι της γνώσης, τότε ΜΟΝΟΝ το ακαθόριστο της διεξόδου θα γίνει πράξη.

    Και πείτε μου τώρα ΑΥΤΟ!

    http://video.google.com/videoplay?docid=439586221319126077#

    όπως κι ΑΥΤΟ!

    http://vimeo.com/5350419

    Σε ποιο σημείο των ιστοσελίδων, Ινφογνώμων-Press.gr-Παραπολιτικής- κ.τ.λ. το εντοπίζει κανείς ???

    Πάνω σ΄ αυτή στην απόκρυψη αυτής της αλήθειας, δηλαδή την αμάθεια στη σχέση των πραγμάτων, κάνουν τις αλχημείες οι φωστήρες των χρηματοοικονομικών, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ οι κενοί περιεχομένου οικονομολόγοι φαφλατολογούν σαν τους παιδεραστές ιεροκήρυκες που μιλούν για τις χαμένες αξίες ενός επίγειου παράδεισου.

    Το Ισραήλ το δημιούργησαν τα χρηματοοικονομικά συμφέροντα για να ΄χουν μια βάση αποθήκης δεδομένων των λογιστικών τους λογαρίθμων στην περίπτωση που, και το πρόβλεπαν αυτό, η διεθνής κοινότητα αργά η γρήγορα θα τους επέβαλε τον έλεγχό τις.

    Κι όσο οι τραπεζίτες έλεγχαν τους πολιτικούς των μεγάλων δυνάμεων κάναν ότι ήθελαν.

    ΚΑΙ (τώρα λέει) ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! (αφού σας μπερδέψαμε) στην κατεχόμενοι Κύπρο, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, και σ΄ όλο τον κόσμο, θα μείνουμε και μόνοι με τα πυρηνικά μας για να μη μας τη βγαίνει κανείς στα χρηματοοικονομικά μας.

    Και θα επιμένουν μέχρι με το "ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ" ξέρετε εκείνο το παιχνίδι! οι πρωθυπουργοί και οικονομολόγοι θα χρεώνουν τις χώρες στο Δ.Ν.Τ. παίζοντας με τους κόπους και τις ελπίδες των λαών.

    Και βέβαια Οι Διεθνείς Τραπεζίται...και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα ΔΕΝ είναι ανίκητα...Έχουν και αυτοί "παιδιά...γονείς...και αδέλφια...".

    Όπως και στη Νηγερία όπου η προτομή του Τσένεη θα υποστεί ένα λύφτινγκ.

    Μα πόσο φιλοισραηλινός κιαν δεν ήταν κι αυτός! σίγουρα θα επείγονταν κι αυτός "..για την εκμηδένηση του Πυρηνικού ΙΡΑΝ και για τη συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΟΣ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν θα διώξουμε όλες τις τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα και δημιουργήσουμε μία εθνική με επιτόκιο δανεισμού τόσο όσο χρειάζεται για την λειτουργία της και νόμισμα την δραχμή και όλα αυτά να γίνουν συνειδητά από το λαό τότε θα μιλάμε για ιστορικό χτύπημα στην διεθνή “συνωμοσία” που καταδυναστεύει ολόκληρο το κόσμο χρόνια τώρα.

    Ένα πολύ καλό άρθρο που εξηγεί με πολύ λίγα λόγια τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/10/blog-post_3789.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όποιος δεν είδε ότι για χρόνια η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις εκτρώσεις είναι για δέσιμο. Τι θα πει πρώτη χώρα στον κόσμο στις εκτρώσεις; Θα πει χώρα που μισεί το μέλλον της, θα πει χώρα με ανθρώπους που μισούν τη σπορά τους, θα πει χώρα όπου η ζωή δεν έχει αξία, θα πει χώρα που αντί για πολίτες έχεις σκυλάδες.
    Πρώτη χώρα και σε κεσσαρικές, για να τα κονομάνε οι γιατροί. Μόνο και μόνο γι' αυτό. Άντε τώρα να πάμε για κυνήγι Σιωνιστών και Μασόνων, Αμερικάνων και Ουγκαντιανών, αυτοί τα φταίνε όλα, όχι η σάπια πνευματική ηγεσία μας που ευνούχισε το λαό και τον ετοιμάζει και πάλι να φορέσει φακιόλι, με το ίδιο επιχείρημα, το τότε, του 1453 "για να σώσουμε την αγία πίστη μας και να μείνουμε μακρία από την κακιά και διεφθαρμένη Δύση." Έτσι ακριβώς, όπως διώξαμε τα "ξένα" από τη μουσική μας και φέραμε το σκυλάδικο, έτσι ακριβώς θα διώξουμε τους κακούς Σιωνιστές και Μασόνους με την βοήθεια των Τούρκων, των οποίων η αποστολή είναι να προστατεύουν την Ορθοδοξία. Ζήτω το φακιόλιον, ζήτω οι ηγέτες μας Γιανναράς, Ρωμανίδης, Καραμανλής, Μολυβιάτης, Παπανδρέου, Μαρκεζίνης, ζήτω ο Κεμαλόφιλος Βενιζέλος και ο Σουλτανόφιλος Κωνσταντίνος, ζήτω ο γερμανόφιλος ήρωας Μεταξάς, ζήτω ο Γενικός Γραμματέας ΚΚΕ τσαγκάρης Σιάντος, ζήτω και ο δικτάτορας ταγματασφαλήτης Παπαδόπουλος, ζήτω οι Χίτες Μπονάνος και Γρίβας, ζήτω ο Πάγκαλος, ο ιδρυτής των ταγμάτων ασφαλείας, αρθρογράφος της Βέρμαχτ, στον οποίο έδωσαν και μεγάλη σύνταξη και με 40 μόνο μέρες φυλακή καθάρισε . Μεγάλες μορφές, μεγάλοι ηγέτες, 90 χρόνια μεγάλης επιτυχίας. Αλλά ξέχασα, οι κερδοσκόποι τα έκαναν όλα, και της Ελλάδος τα προβλήματα από ξένους είναι. Αυτοί λοιπόν γκαστρώνουν τις γυναίκες μας και τα δικά τους παιδιά κάνουμε εκτρώσεις; Έχουμε πρόβλημα στη διάγνωση κύριες Σάββα και κύριοι άλλοι. Δεν βλέπουμε τα αίτια της καταστροφής μας, και αυτό είναι που με τρομάζει. Χωρίς διάγνωση σωστή, θεραπεία δεν θα έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Κωνσταντίνος Αθανασιάδης

    1. Αυτοί που λέγονται (αλλά δεν είναι) οικονομολόγοι και καθορίζουν τις τύχες με παπατζηλίκια με πολιτικές πλάτες αερολογούν γιατί τους πληρώνουμε για να το κάνουν.
    2. Αδιέξοδο έχουμε εμείς σαν Έλληνες, όχι αυτοί σαν εισπράττοντες για να αερολογούν.
    3. Κενοί περιεχομένου οικονομολόγοι δεν είναι: εφαρμόζουν επακριβώς το περιεχόμενο του "macroeconomics of self-fulfilling prophecies" και βγάζουν πολλά λεφτά από αυτό. Κενοί είναι μάλλον όσοι γκρινιάζουν ότι οι άλλοι είναι κενοί αλλά δεν κάνουν τίποτα στην πράξη για να προσδώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο.
    4. Φιλική συμβουλή: άσε τα μεγάλα παιχνίδια γεωστρατηγικής, πιάσε ένα απλό παράδειγμα εντός Ελλάδος που σε ενοχλεί και πες μου τί έκανες για να λυθεί. Αν κάνουμε όλοι το ίδιο, θα δούμε μια άσπρη μέρα. Αν θεωρητικολογούμε για τη σωτηρία του πλανήτη, θα μας καταπιεί.
    5. Ο head project manager της Σουηδικής Κυβέρνησης για τους σιδηροδρόμους μου είχε πει πέρσι ότι σε στρατηγικό επίπεδο συζητούν και συμφωνούν όλοι κάθε 5 χρόνια - και δεν τολμούν να μην συμφωνήσουν γιατί θα τους πάρουν οι πολίτες με τις πέτρες. Εδώ δεν συμφωνούμε να γίνει ΚΑΜΙΑ στρατηγική κίνηση, δεν προτείνεται πλέον κάποια τέτοια από πουθενά και όλοι λειτουργούν τυχάρπαστα. Μου ζήτησε να του στείλω τη δομή της κρατικής διαχείρισης έργων σε επίπεδο ΓΓΚ και τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό: ακόμα περιμένει - και θα περιμένει για πολύ. Ο Κενυάτης ομόλογός του μας τα έστειλε σε 2 μέρες: πες μου εσύ τί να κάνω: να του πω ότι είμαστε ξεφτιλισμένο κράτος ή να κρύβομαι;

    @ Γιώργος Σιδηρούντιος

    Σωστό συμπέρασμα αλλά δυσκολοχώνευτη η απάντηση: φταίμε όλοι που δεν αντιδρούμε δημιουργικά και με εθνική συνείδηση.

    Και ο Χατζηνικολάου είπε στον αέρα ότι οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι επιτελούν το έργο τους όπως πρέπει, ξεφτυλίζοντας τους πολιτικούς τους, αλλά δεν κάνει το ίδιο. Διάγνωση σωστή έκανε, αλλά η θεραπεία δεν ήρθε γιατί όλοι έχουν μάθει ότι θα έρθει από μόνη της, χωρίς μάχη και χωρίς ανάληψη κινδύνου σε προσωπικό επίπεδο. Από αναλύσεις του καναπέως δεν λύνονται τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζίμη, μαζέυω ονόματα, θες να βάλω και το δικό σου μέσα; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ικανοί και καθαροί. Στο παρελθόν έχει δώσει ονόματα σε σχόλια. Θα φτιάξω μία λίστα και θα την ξαναστείλω σε σχόλια. Ας φτιάξει ο καθένας τη δικιά του. Όχι όμως με συμμετοχή πολιτικών που είναι μέσα στο σημερινό παιχνίδι, αλλά με αυτούς που διαχώρισαν τη θέση τους από το παιχνίδι της διαπλοκής διαφθοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργος Σιδηρούντιος

    Εντάξει μη σκίζεσαι,το καταλάβαμε τι θέλεις να πείς,η ''κακιά'' Ορθοδοξία φταίει για όλα.......

    Οι σιωνιστές ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου κεφαλαίου αλλά είναι οι μόνοι που δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη στην παγκόσμια οικονομική κρίση,και ούτε που τους έχει περάσει ποτέ απο το μυαλό να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που διαθέτουν για τίποτα βρώμικα σχέδια,απλά τυχαίνει να βγαίνουν κερδισμένοι απο ότι και αν συμβαίνει,αυτά είναι κακοήθειες ξέρουμε.......


    Όσο και να σε ενοχλεί η ορθοδοξία πάντα μπροστά σου θα τη βρίσκεις,και βγάλε την προβιά γιατί δεν κάνει άλλο δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργο Σιδηρούντιε, οι ΗΠΑ μας έκαναν εχθρό τους διότι πολύ απλά τα στρατηγικά τους συμφέροντα συγκρούονται με τα δικά μας.
    Για αυτό μας έφεραν την Χούντα,
    για αυτό επέτρεψαν την εισβολή στην Κύπρο,
    για αυτό σκέφτηκαν να κάνουν νέα Χούντα το 81,
    για αυτό στους εξοπλισμούς εφάρμοσαν το 7:10(και αυτό τύποις),
    για αυτό αναγνώρισαν μία Μακεδονία στα συνορά μας.

    Οι ΗΠΑ από την δεκαετία του 60 δεν είναι πλέον σύμμαχός μας.Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε τόσο το καλύτερο. Η Τουρκία που ήδη το έχει αντιληφθεί( οι σχέσεις τους είναι τυπικές έως ανύπαρκτες), εφαρμόζει την δικιά της πολιτική.

    Τα παραπάνω πλέον δεν είναι μόνο βάση των πολτικών σχέσεων αλλά και των οικονομικών εφαρμογών.Διότι σήμερα ο καπιταλισμός έχει εμφύλιο.
    Από την μια μεριά οι μονεταριστές φιλελεύθεροι(σχολή Φρήντμαν) που θέλουν να εξοντώσουν την μεσαία τάξη αλλά και το κοινωνικό κράτος, και από την άλλη οι κοινωνικοί/εξισωτικοί φιλευθεριστές που θέλουν ένα κοινωνικό κράτος βάση των δυνατοτήτων του.
    Φυσικά κοινωνικό κράτος όπως το ξέραμε, μας έχει τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και προς τον
    Ανώνυμος είπε...
    @ Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
    11 Δεκεμβρίου 2010 4:53 μ.μ.

    1. Αυτοί.. 2. 3.
    4. "...πιάσε ένα απλό παράδειγμα εντός Ελλάδος που σε ενοχλεί και πες μου τί έκανες για να λυθεί..."


    Χωρίς παιδεία και γνώση πως και που να επέμβω.
    Α) http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    Κι άντε μετά και να διεκδικήσεις
    Β) http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2007/08/blogger-gr.html

    Αλλά καμιά φορά που ξέρεις μπορεί το πράμα να φτάσει μέχρι εδώ!!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Και βέβαια δεν υπάρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ για προσπελαστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες των διαπλεκόμενων στη διαφθορά ..

    αφού από την δικαιοσύνη
    http://www.panoramio.com/photo/34049461

    επαφίεται στην ευαρέσκεια του θύτη
    http://www.panoramio.com/photo/34049480 ο έλεγχος του περιεχόμενου της νομιμότητας ενός ΠΕΛΕΚΗ της διαφθοράς..

    Ας όψονται κι συνταγματολόγοι ΜΑΣ υπουργοί και μη!
    Αν έχω την ασφάλειά μου και την υγεία μου ΠΑΝΤΑ δημιουργώ!
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Ώσπου να γίνουμε δυο οι τραπεζίτες θα αποφασίζουν ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ για τα οικονομικά ΔΕΣΜΑ των παιδιών


    Και πάντα ΠΟΛΙΤΙΚΑ εξ ανάγκης, δημοκρατικής! (σχεδόν ποτέ δεν υπήρξε μονοκομματική κυβέρνηση)
    "..Ο head project manager της Σουηδικής Κυβέρνησης για τους σιδηροδρόμους μου είχε πει πέρσι ότι σε στρατηγικό επίπεδο συζητούν και συμφωνούν.."

    Ο ΠΟΛΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ έλεγχος όμως τον κάνει αυστηρή κριτική διότι παρ΄ ότι οι σιδηρόδρομοι (και να σκεφτεί κανείς ότι μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη μπορεί να την κάνει κανείς ΚΑΙ με 20Ευρώ) πάνε με κέρδος, διότι έχουν παραμελήσει σε επενδύσεις τεχνικής λειτουργικότητας σε αντίξοες συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΜΟΡΓΟΣ {ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ,ΑΡΚΑΣ}


    "ΜΕ τήν πατρίδα τους δεμένη στά πανιά καί τά κουπιά στον άνεμο κρεμασμένα
    Οι ναυαγοί κοιμηθηκαν ήερα σάν αγρίμια νεκρά μέσα στών σφουγγαριών τά σεντόνια....
    Γι αυτό λοιπόν κι εσείς παλληκάρια μου μέ τό κρασί τά φιλιά καί τά φύλλα στό στόμα σας
    Θέλω να βγείτε γυμνοί στά ποτάμια....
    ΄Οπως περνάει η όχεντρα μές απ'τά περιβόλια τών κριθαριών
    Μέ τά περήφανα μάτια της οργισμένα........
    Καί μή γελάς καί μήν κλαίς καί μή χαίρεσαι
    Μή σφίγγεις άδικα τά παπούτσια στου σάν να΄φυτεύεις πλατάνια
    Μή γένεσαι Π Ε Π Ρ Ω Μ Ε Ν Ο Ν.
    ..........................
    Από το παράθυρο τής άνοιξης μπαίνει ο αυγερινός νά την ξυπνήσει!
    ............................
    Πετάτε τούς νεκρούς είπ'ο Ηράκλειτος κι είδε τόν ουρανό νά χλωμιάζει

    Κι είδε στή λάσπη δ υ ό
    μικρά κ υ κ λ ά μ ι ν α
    νά φιλιούνται
    Κε έπεσε νά φυλήσει κι αυτός τό πεθαμέν σώμα του μές στό
    φ ι λ ό ξ ε ν ο χώμα.
    .............
    Δέν ωφελεί τό παράπονο

    Φτάνει ενα αλέτρι νά βρεθεί κι ένα δρεπάνι κοφτερό σ'ένα χαρούμενο χέρι
    Φτάνει ν'ανθίσει μόνο
    Λίγο σιτάρι γιά τίς γιορτές λίγο κρασί γιά τή θ ύ μ η σ η
    λίγο νερό γιά τη σκόνη..."

    {ο αμοργός=ο αλμέγων,ο εκμυζών,ο αρμέχτης.(αμέργω,αρμέγω=έλκων δρέπω,κοπτω.
    και τό αμεργόν="η ειμαρμένη"}

    "άνθε'αμέργοισιν παίδα"Σαπφ.121.

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Στο σπίτι (λέει) του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

    http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1996:l-------r&catid=37:2009-05-01-09-41-47&Itemid=69

    Άρα το δίκαιο, μιας κι όλοι γι αυτό αγωνιούμε στην Ελλάδα, δεν έχει κρεμαστεί ακόμα στη Βουλή!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να δημιουργηθει κατι νεο πρεπει δυστυχως να καταστραφει το παλιο και διεφθαρμενο.Ανθρωποι που το ιδανικο τους ειναι πως θα καλοπερασουν και που θα φανε το βραδυ,δεν μπορουν να 'γεννησουν' τιποτα καινουργιο.Δυστυχως και αυτος ο κυκλος της ιστοριας θα κλεισει αλλα με θλιψη και καταστροφη οπως και οι προηγουμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "...εκτός κι αν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο"
    Ξεχνάμε μάλλον ποιός ψήφιζε όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες και μάλιστα με αυξημένες πλειοψηφίες.
    Αυτός ο λαός είναι ικανός να ανακάμψει?Αν πολεμούσαμε με όπλα δεν θα ταλαντευόμουν στο προηγούμενο ερώτημα...
    Το θέμα είναι ότι ο λαός στις μέρες μας είναι κατώτερος των περιστάσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Tα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο θυμίζουν>>>Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλλα ή τρία πουλάκια κάθονταν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Σάββα Καλεντερίδη

    >εκτός κι αν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο<
    Αποκλείεται από μόνος του. Είναι πρακτικώς ανέφικτο. Έχει πολλάκις λεχθεί και νομίζω ότι είναι σωστό, ότι η Ελλάδα δεν έχει ηγέτες. Ποιος θα οργανώσει και θα οδηγήσει τον λαό;

    >πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να λάβει τα μέτρα της.<
    Πρέπει,... αλλά πώς;

    >Δυστυχώς, αντί των δημοκρατικών ιδεωδών και των ιδεωδών της ηθικής και του δικαίου, επικράτησε η ιδεολογία της αδηφάγου κερδοσκοπίας, του τόκου και της σύνθλιψης του συνανθρώπου στη λογική εξυπηρέτησης του κέρδους.<
    Υπήρξε ποτέ εποχή στην παγκόσμια ιστορία που να ήταν τα πράγματα διαφορετικά;

    >θα πρέπει να ερευνήσουν..<, >θα πρέπει να αποτελέσει..<
    Ναι, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ... πολλά «πρέπεουν», αλλά...

    >Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι την ελπίδα για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.<
    Ε, αφού είναι στο χέρι μας, γιατί δεν το κάνουμε;

    Σάββα, χορτάσαμε από ευχολόγια. Λύσεις χρειαζόμαστε, Λ Υ Σ Ε Ι Σ!! (Αυτό έγραψα και σε κάποιον άλλον σε άλλη ανάρτηση και δεν το κατάλαβε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε δίχως να παρουσιαστούν ευτράπελα και ταραχές αλλά να φέρουμε τον Ελληνικό Λαό προ των ευθυνών του ενώ παράληλα θα λάβει πρωτογενώς αποφάσεις καθοριστικές για το μέλον του τόπου είναι Δημοψήφισμα για μια σειρά αλαγών και κρίσιμων αποφάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η αληθινή δημοκρατία, σημαίνει ότι ο πολίτης έχει δύναμη ελέγχου του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας.
    Οι αρχές αυτής της δημοκρατίας, απαντώνται μόνο στην αρχαία Ελλάδα όπου ευδοκίμησε η σωφροσύνη, η δικαιοσύνη, η ανδρεία και η μετριοπάθεια-αξίες που αποσκοπούσαν να δημιουργήσουν τον άριστο πολίτη.
    Ο άνθρωπος για να μπορεί να βλέπει καθαρά και να αποφεύγει τις πλάνες και τη σύγχυση, χρειάζεται να σκέφτεται ελεύθερα. Οταν η σκέψη είναι τηλεκατευθυνόμενη, οδηγείται σταδιακά σε κάποια δουλεία.
    Στις σύγχρονες κοινωνίες του δυτικού κόσμου, οι άνθρωποι ευθυγραμμίστηκαν αναπόφευκτα με κάποια συστήματα αξιών που υπηρετούν ορισμένα κυρίαρχα συμφέροντα. Φρόντισαν τα κυρίαρχα συμφέροντα γι΄αυτό, μέσω ΜΜΕ χώρων παιδείας, διαφήμισης κλπ.
    Μέχρι προτινος, ίσως αυτά τα κυρίαρχα συμφέροντα να μην ήταν τόσο ευδιάκριτα όσο τώρα. Η κρίση τα κατέδειξε έντονα-αυτό ειναι ίσως από τα λίγα θετικά της.
    Εχουμε πέσει στα νύχια κορακιών απολιτικών παγκόσμιας εμβέλειας-αυτό είναι ένα σημαντικό δεδομένο. Γνωρίζοντας τον εχθρό σου, ίσως έχεις περισσότερες ελπίδες να αμυνθείς αποτελεσματικά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 11 Δεκεμβρίου 2010 7:03 μ.μ.

    Εγώ προσωπικά έχω προτείνει πολές φορές απο αυτό το βήμα αρκετά πράγματα,όπως και πάρα πολοί άλλοι σχολιαστές,το πρόβλημα είναι ότι δεν ακουγόμαστε καθόλου στην κεντρική-εκτελεστική εξουσία.

    Στο προηγούμενο σχόλιο μου προτείνω Δημοψήφισμα για μια σειρά σοβαρότατων θεμάτων,και αυτό μπορούμε να το ξεκινήσουμε και απο εδώ μέσα,λίγο πολύ γράφουμε άνθρωποι απο όλη την Ελλάδα αλλά και αρκετοί συμπατριώτες απο το εξωτερικό,πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε,να συλέξουμε υπογραφές για να απαιτήσουμε Δημοψήφισμα.

    Να σπάσουμε την ανωνυμία μας και να σηκωθούμε απο τις καρέκλες και τους υπολογιστές μας και να αναλάβουμε μια καθόλα πολιτισμένη και Δημοκρατική δράση,αναζητώντας ο καθένας στην περιοχή του συναγωνιστές για αυτή την αγνή προσπάθεια.

    Λοιπόν,τι λέτε;

    Χρήστος Χατζησαββίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιά τους παγκόσμιους αλήτες-τύπου Αλ Γκορ και Σια-θέλουμε και μία παγκόσμια αστυνομία...Αργά ή γρήγορα θα γίνει και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σάββα, χορτάσαμε από ευχολόγια. Λύσεις χρειαζόμαστε, Λ Υ Σ Ε Ι Σ!! (Αυτό έγραψα και σε κάποιον άλλον σε άλλη ανάρτηση και δεν το κατάλαβε).

    11 Δεκεμβρίου 2010 7:03 μ.μ

    ΦΙΛΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ευγε, Γιωργη Σιδηρουντιε - καιριος, οπως συνηθιζεις!

    Εδω οι περισσοτεροι ακομη δυσκολευονται να καταλαβουν πως φταιει πρωτιστως το κουτελο τους, και οχι η ευκολη λυση, "ο αλλος".

    "... Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Εμένα μου έρχεται στον νου η τετριμμένη, αλλά πάντοτε ευθύβολη θυμοσοφία: όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται ..."
(Π. Κονδύλης, Θεωρία του Πολέμου, 1997)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Α-παράπονο
    Κε Scal, θα ήθελα να σας εκφράσω ένα παράπονο. Πριν 6 ημέρες, σας απηύθυνα μία παράκληση (στο Υ.Γ. της ευχής που σας έστειλα για την γιορτή σας). Αλλά δεν έλαβα απάντηση, κοινώς «έφαγα πόρτα», δεν το λέω με πίκρα, δεν έχω τόσο ευαίσθητο εγώ, και δεν τίθεται θέμα εγωισμού, απλά έτσι είναι ή έτσι φαίνεται. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής : «μπαίνουμε» οι αναγνώστες στο ιστολόγιο σας, που για εμένα τουλάχιστον, έχει την αίσθηση μιας ιδιότυπης παρέας, έχει αξιοπρέπεια, αναρτήσεις χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, είναι επώνυμο και προάγει τον πατριωτισμό – και λοιπές προς το παρόν απαγορευμένες αξίες – μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και το προτιμώ για την ενημέρωσή μου.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να συμβαίνει μια ξαφνική αλλαγή στους διαχειριστές, και να μην λέγεται κουβέντα. Να μην παρεξηγηθώ, δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε εσάς, ούτε κανέναν από τους άλλους διαχειριστές του ιστολογίου σας, θυμάμαι όμως πως μια ιδέα εγκατάλειψης από τον Καυκάσιο ήταν αρκετή για να πέφτουμε πάνω του και μόνο τα μανίκια του δεν μας έμεναν στο χέρι ! Σημειώνω ότι οι αναρτήσεις του Ιαπετού και του Ακρίτα μου αρέσουν πολύ, δεν θέτω θέμα σύγκρισης, απλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί δεν μπήκατε στον κόπο να μου δώσετε έστω ένα ίχνος απάντησης, ΚΑΙ γιατί κανείς άλλος δεν αναρωτήθηκε ως προς την αλλαγή αυτή.

    Δεδομένου ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεχόμαστε τις μύριες όσες αλλαγές καθημερινά χωρίς να απογειώνεται κουνούπι, σημειολογικά μου κάνει εντύπωση πως δεν αντιδράμε πια σε τίποτε, αν δεν μας κινεί το ενδιαφέρον μια ανώδυνη και όχι αρνητική αλλαγή, πως να αντιδράσουμε στις μεγάλες αλλαγές ; Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται εσένα αυτό είναι το πρόβλημά σου ; Και θα σας πω ότι δίνω μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και αυτό με βοηθά να οξύνω τις αντιδράσεις μου και να κατανοώ τα πράγματα καλύτερα. Σκεφτείτε μια μέρα να μην μπορεί κανείς να «μπει» στον Ινφογνώμονα και να μην αναρωτηθεί τι συνέβη, απλά να επιλέξει κάποιο άλλο ιστολόγιο, χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα.

    Επιπλέον, σαν αναγνώστρια που αφιερώνω τον χρόνο μου στο ιστολόγιό σας και το επιλέγω για την ενημέρωσή μου - και θα συνεχίσω να το κάνω ακόμα και αν ξαναφάω πόρτα, απλά θα έχω δύο να τις κάνω σετ-, μου δίνω το δικαίωμα να θέτω και τις ερωτήσεις μου και τους προβληματισμούς μου, μπαίνετε στον κόπο και απαντάτε στον κάθε τυχάρπαστο υβριστή που ενίοτε σας επιτίθεται και δεν δώσατε σημασία σε μια παράκληση μιας νέας αναγνώστριας του ιστολογίου σας. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, με κάθε σεβασμό προς εσάς αλλά και προς εμένα και το δικαίωμά μου να ερωτώ, κι ας μην πάρω απάντηση ποτέ. Το μήνυμά μου αυτό δεν έχει πίκρα, είναι απλά παράπονο και πρόσκληση σε απάντηση, όχι πρόκληση. Αν θέλετε, μου απαντάτε, αν όχι, όχι.

    Φιλικά και με σεβασμό,
    ΡΚ
    Υ.Γ. Αναγκαστικά αφήνω το σχόλιό μου αυτό σ’ αυτήν την ανάρτηση, δεν έχω εναλλακτική οδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Α-παράπονο
    Κε Scal, θα ήθελα να σας εκφράσω ένα παράπονο. Πριν 6 ημέρες, σας απηύθυνα μία παράκληση (στο Υ.Γ. της ευχής που σας έστειλα για την γιορτή σας). Αλλά δεν έλαβα απάντηση, κοινώς «έφαγα πόρτα», δεν το λέω με πίκρα, δεν έχω τόσο ευαίσθητο εγώ, και δεν τίθεται θέμα εγωισμού, απλά έτσι είναι ή έτσι φαίνεται. Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής : «μπαίνουμε» οι αναγνώστες στο ιστολόγιο σας, που για εμένα τουλάχιστον, έχει την αίσθηση μιας ιδιότυπης παρέας, έχει αξιοπρέπεια, αναρτήσεις χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, είναι επώνυμο και προάγει τον πατριωτισμό – και λοιπές προς το παρόν απαγορευμένες αξίες – μεταξύ άλλων. Γι’ αυτό και το προτιμώ για την ενημέρωσή μου.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται να συμβαίνει μια ξαφνική αλλαγή στους διαχειριστές, και να μην λέγεται κουβέντα. Να μην παρεξηγηθώ, δεν γνωρίζω προσωπικά ούτε εσάς, ούτε κανέναν από τους άλλους διαχειριστές του ιστολογίου σας, θυμάμαι όμως πως μια ιδέα εγκατάλειψης από τον Καυκάσιο ήταν αρκετή για να πέφτουμε πάνω του και μόνο τα μανίκια του δεν μας έμεναν στο χέρι ! Σημειώνω ότι οι αναρτήσεις του Ιαπετού και του Ακρίτα μου αρέσουν πολύ, δεν θέτω θέμα σύγκρισης, απλά εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί δεν μπήκατε στον κόπο να μου δώσετε έστω ένα ίχνος απάντησης, ΚΑΙ γιατί κανείς άλλος δεν αναρωτήθηκε ως προς την αλλαγή αυτή.

    Δεδομένου ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεχόμαστε τις μύριες όσες αλλαγές καθημερινά χωρίς να απογειώνεται κουνούπι, σημειολογικά μου κάνει εντύπωση πως δεν αντιδράμε πια σε τίποτε, αν δεν μας κινεί το ενδιαφέρον μια ανώδυνη και όχι αρνητική αλλαγή, πως να αντιδράσουμε στις μεγάλες αλλαγές ; Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται εσένα αυτό είναι το πρόβλημά σου ; Και θα σας πω ότι δίνω μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και αυτό με βοηθά να οξύνω τις αντιδράσεις μου και να κατανοώ τα πράγματα καλύτερα. Σκεφτείτε μια μέρα να μην μπορεί κανείς να «μπει» στον Ινφογνώμονα και να μην αναρωτηθεί τι συνέβη, απλά να επιλέξει κάποιο άλλο ιστολόγιο, χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα.

    Επιπλέον, σαν αναγνώστρια που αφιερώνω τον χρόνο μου στο ιστολόγιό σας και το επιλέγω για την ενημέρωσή μου - και θα συνεχίσω να το κάνω ακόμα και αν ξαναφάω πόρτα, απλά θα έχω δύο να τις κάνω σετ-, μου δίνω το δικαίωμα να θέτω και τις ερωτήσεις μου και τους προβληματισμούς μου, μπαίνετε στον κόπο και απαντάτε στον κάθε τυχάρπαστο υβριστή που ενίοτε σας επιτίθεται και δεν δώσατε σημασία σε μια παράκληση μιας νέας αναγνώστριας του ιστολογίου σας. Αυτά τα λίγα ήθελα να πω, με κάθε σεβασμό προς εσάς αλλά και προς εμένα και το δικαίωμά μου να ερωτώ, κι ας μην πάρω απάντηση ποτέ. Το μήνυμά μου αυτό δεν έχει πίκρα, είναι απλά παράπονο και πρόσκληση σε απάντηση, όχι πρόκληση. Αν θέλετε, μου απαντάτε, αν όχι, όχι.

    Φιλικά και με σεβασμό,
    ΡΚ
    Υ.Γ. Αναγκαστικά αφήνω το σχόλιό μου αυτό σ’ αυτήν την ανάρτηση, δεν έχω εναλλακτική οδό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Β- επί της ανάρτησης :
    Πιστεύω ότι πίσω από όλα όσα γίνονται με την παγκόσμια οικονομία, κρύβεται ένας πνευματικός πόλεμος, ακόμα αδιευκρίνιστος σε πολλά σημεία. Πέρα και πάνω από τις θρησκείες είμαι πεπεισμένη ότι κρύβονται περίεργα σχέδια με απώτερο στόχο την αποκτήνωση των ανθρώπων, την οπισθοδρόμηση, την χειραγώγηση και την ακύρωση της έννοιας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Η φτωχοποίηση των λαών στοχεύει στην θηριοποίηση των ανθρώπων, και στον έλεγχό τους.

    Περίεργα πράγματα βρίσκει όποιος ψάξει λίγο : Γιατί το χρηματοδοτούμενο από παγκόσμιες ύποπτες ΜΚΟ Lucis Trust (πρώην Lucifer Trust, γιατί άραγε άλλαξε το όνομά του;) έχει αίθουσα προσευχής στα Ηνωμένα Έθνη ; (Όπου Lucis Trust βλ. Αλίκη Μπέϊλυ, Έλενα Μπλαβάτσκυ, Θεοσοφία, Μασονία, και λοιπές θεωρίες για «αναληφθέντες δασκάλους» που αναφέρονται και «λατρεύονται» σε πολλά περίεργα αλλά και δημοφιλή σεμινάρια που γίνονται και στην Ελλάδα και μιλούν –φυσικά για τι άλλο – για φως, αγάπη κλπ κρύβοντας τα αληθινά μηνύματα που θέλουν να περάσουν.. Και τι λατρεύουν από το τέλος του 18ου αιώνα περίπου, οι ηγέτες των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, στα δάση της Καλιφόρνια (Bohemian Grove) στις μυστικές συναντήσεις τους ; Είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας περίεργης μάχης του καλού με το κακό, το όπλο μας όμως πιστεύω είναι το γεγονός ότι το κακό δεν είναι αυθύπαρκτο, έχει ανάγκη τους ανθρώπους για να εκφραστεί και να υπάρχει, ένας περίεργος ιός που θέλει να μας κάνει ξενιστή του και όπου βρίσκει το πρόσφορο έδαφος της άγνοιας και του φόβου αναπτύσσεται.

    Όλοι οι λαοί είναι στο στόχαστρο, εμείς όμως οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουμε οπλοστάσιο ασύγκριτο – την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και την Ορθοδοξία, όπου καλούμαστε πλέον να ορίσουμε την σημασία αυτών για τον καθένα μας, δεδομένου ότι έχει επιβληθεί ένας ιδιότυπος εσωτερικός διχασμός, μια ταυτότητα συγκρουσιακή σχετικά με αυτά τα δεδομένα. Και ρωτώ : Αληθεύει ότι υπάρχουν χειρόγραφα όπου η Σίβυλλα η Ερυθραία, η ιέρεια του Απόλλωνα προφήτευσε την έλευση –και την Δευτέρα Παρουσία - του Ιησού ;

    Γιατί ως Έλληνες πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στους Ολύμπιους Αγγέλους και τους Αγίους της Ορθοδοξίας ; Για εμένα, η Αρχαία Ελλάδα και ότι αυτή σηματοδοτεί είναι η νόηση του Έλληνα, και η Ελληνορθοδοξία είναι η καρδιά μας. Όλα τα άλλα, τα δόγματα και οι διωγμοί, είναι έργα ανθρώπων, σε τελική ανάλυση ο Χριστός, τον οποίο προσωπικά αναγνωρίζω ως τον Θείο Λόγο – τον Θεό – ενανθρωπήσαντα, δεν άφησε γραπτά, μόνο το μήνυμα της αγάπης και τους κώδικες της πρόσβασής μας στο Βασίλειο των Ουρανών. Είναι βαθιά νερά αυτά, το ξέρω, και οι απαντήσεις είναι θολές, αλλά πιστεύω ότι πρέπει, πέρα από δόγματα και εκκλησιαστικά ιδρύματα, να ξεκαθαρίσουμε την μεταφυσική μας προσέγγιση στα πράγματα και τον ορισμό του Θεού μέσα μας, ως προσωπικό διαισθητικό βίωμα βασισμένο όμως και σε ιστορικά δεδομένα, για να αντιμετωπίσουμε αυτό που γίνεται και αυτό που έρχεται.

    Καλό Βράδυ σε όλους,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Β- επί της ανάρτησης :
    Πιστεύω ότι πίσω από όλα όσα γίνονται με την παγκόσμια οικονομία, κρύβεται ένας πνευματικός πόλεμος, ακόμα αδιευκρίνιστος σε πολλά σημεία. Πέρα και πάνω από τις θρησκείες είμαι πεπεισμένη ότι κρύβονται περίεργα σχέδια με απώτερο στόχο την αποκτήνωση των ανθρώπων, την οπισθοδρόμηση, την χειραγώγηση και την ακύρωση της έννοιας του ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Η φτωχοποίηση των λαών στοχεύει στην θηριοποίηση των ανθρώπων, και στον έλεγχό τους.

    Περίεργα πράγματα βρίσκει όποιος ψάξει λίγο : Γιατί το χρηματοδοτούμενο από παγκόσμιες ύποπτες ΜΚΟ Lucis Trust (πρώην Lucifer Trust, γιατί άραγε άλλαξε το όνομά του;) έχει αίθουσα προσευχής στα Ηνωμένα Έθνη ; (Όπου Lucis Trust βλ. Αλίκη Μπέϊλυ, Έλενα Μπλαβάτσκυ, Θεοσοφία, Μασονία, και λοιπές θεωρίες για «αναληφθέντες δασκάλους» που αναφέρονται και «λατρεύονται» σε πολλά περίεργα αλλά και δημοφιλή σεμινάρια που γίνονται και στην Ελλάδα και μιλούν –φυσικά για τι άλλο – για φως, αγάπη κλπ κρύβοντας τα αληθινά μηνύματα που θέλουν να περάσουν.. Και τι λατρεύουν από το τέλος του 18ου αιώνα περίπου, οι ηγέτες των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων, στα δάση της Καλιφόρνια (Bohemian Grove) στις μυστικές συναντήσεις τους ; Είμαστε μπροστά στην κορύφωση μιας περίεργης μάχης του καλού με το κακό, το όπλο μας όμως πιστεύω είναι το γεγονός ότι το κακό δεν είναι αυθύπαρκτο, έχει ανάγκη τους ανθρώπους για να εκφραστεί και να υπάρχει, ένας περίεργος ιός που θέλει να μας κάνει ξενιστή του και όπου βρίσκει το πρόσφορο έδαφος της άγνοιας και του φόβου αναπτύσσεται.

    Όλοι οι λαοί είναι στο στόχαστρο, εμείς όμως οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουμε οπλοστάσιο ασύγκριτο – την αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και την Ορθοδοξία, όπου καλούμαστε πλέον να ορίσουμε την σημασία αυτών για τον καθένα μας, δεδομένου ότι έχει επιβληθεί ένας ιδιότυπος εσωτερικός διχασμός, μια ταυτότητα συγκρουσιακή σχετικά με αυτά τα δεδομένα. Και ρωτώ : Αληθεύει ότι υπάρχουν χειρόγραφα όπου η Σίβυλλα η Ερυθραία, η ιέρεια του Απόλλωνα προφήτευσε την έλευση –και την Δευτέρα Παρουσία - του Ιησού ;

    Γιατί ως Έλληνες πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στους Ολύμπιους Αγγέλους και τους Αγίους της Ορθοδοξίας ; Για εμένα, η Αρχαία Ελλάδα και ότι αυτή σηματοδοτεί είναι η νόηση του Έλληνα, και η Ελληνορθοδοξία είναι η καρδιά μας. Όλα τα άλλα, τα δόγματα και οι διωγμοί, είναι έργα ανθρώπων, σε τελική ανάλυση ο Χριστός, τον οποίο προσωπικά αναγνωρίζω ως τον Θείο Λόγο – τον Θεό – ενανθρωπήσαντα, δεν άφησε γραπτά, μόνο το μήνυμα της αγάπης και τους κώδικες της πρόσβασής μας στο Βασίλειο των Ουρανών. Είναι βαθιά νερά αυτά, το ξέρω, και οι απαντήσεις είναι θολές, αλλά πιστεύω ότι πρέπει, πέρα από δόγματα και εκκλησιαστικά ιδρύματα, να ξεκαθαρίσουμε την μεταφυσική μας προσέγγιση στα πράγματα και τον ορισμό του Θεού μέσα μας, ως προσωπικό διαισθητικό βίωμα βασισμένο όμως και σε ιστορικά δεδομένα, για να αντιμετωπίσουμε αυτό που γίνεται και αυτό που έρχεται.

    Καλό Βράδυ σε όλους,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ 7:19 μ.μ.

    Στην Ελλάδα δεν γίνονται δημοψηφίσματα, ή για να γίνουν πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα στην Βουλή. Έχουν φροντίσει οι εθνοπατέρες, ώστε να μην μπορούν γίνονται δημοψηφίσματα, έγνοια σου. Αυτοί κάνουν το σύνταγμα όπως τους βολεύει και κανένας δεν ρωτά εσένα κι εμένα, δεν το έχεις καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ 7:03 μ.μ.

    Έχουν προταθεί πολύ συγκεκριμένες λύσεις στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχουν γίνει 2 συναντήσεις κατά τις οποίες αναλύθηκαν πλήρως οι προτάσεις, αλλά ακόμα τίποτα.

    Ένα πολύ μικρό μέρος τους αναφέρεται και στο:
    http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1379
    http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1378
    http://www.opengov.gr/ypoian/?p=1378#comments
    10 Δεκεμβρίου 2010, 15:55 σημείο (4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΡΚ
    Κατ' αρχάς, ζητούμε συγνώμη που δεν απαντήσαμε στο ερώτημά σου για τον Καυκάσιο.
    Υπάρχουν κάποια ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια λειτουργίας του ιστολογίου.
    Τί να κάνουμε, κάποιοι ενοχλούνται από την ύπαρξή του.
    Πάντως, να είσαι ήσυχη, η ομάδα συνεχίζει απαρέγκλιτα την πορεία και τη δράση της.
    Αυτά μπορώ να πω από εδώ.
    Στην πρώτη συνάντηση του Ινφογνώμωνα, θα πούμε από κοντά ορισμένα πράγματα.
    Κατά τ' άλλα, προχωράμε μαζί, όλοι μαζί.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αγαπητέ Σάββα,

    Πες τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς φόβο. Δεν υπάρχει απλά νέος φασισμός αλλά η παγκόσμια σιωνιστική δράση που πλέον δεν υπολογίζει τίποτε. Τα μέσα που χρησιμοποιεί τα αναφέρεις και τα ξέρουμε. Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ...!!

    Γεώργιος Ινεπολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ Ρ.Κ

    Τι να πω, τα είπες ΟΛΑ!!!
    Πολύ χαίρομαι που είσαι αναγνώστρια και σχολιάζεις στον Ινφογνώμονα. Το ήθος και το ύφος της γραφής σου νομίζω πως κοσμεί την "ζούγκλα" μας!

    Μετά από το σχόλιο της ΡΚ θα έπρεπε να πετάξω το πληκτρολόγιο, ωστόσο θα προσθέσω δύο πραγματάκια.

    Με βάση την Ελληνική μας Ορθοδοξία η τοκογλυφία είναι καταραμένη και όσοι ασκούν το άνομο-αν και σήμερα "νόμιμο"-αυτό μέσο πλουτισμού είναι επίσης καταραμένοι από τον Θεό! Είναι σαν να έχουν το σημάδι του αδελφοκτόνου Κάιν στο μέτωπο τους το αίμα των εκατομμυρίων θυμάτων τους. Όλα όμως αποδίδονται με το πλήρωμα του χρόνου.


    @ Σιδηρούντιε,

    Μόνο εσύ έχεις το "χάρισμα" να ανακατεύεις αλήθειες και ψέμματα.
    Και όταν μιλάς για τον ελληνικό λαό και για την Ορθοδοξία, να σκουπίζεις πρώτα το στόμα σου... "διδάσκαλε"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αν το πρόβλημα ήταν μόνο ο σιωνισμός και οι σιωνιστές, θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.
    Το θέμα είναι ότι έχει επικρατήσει η ιδεολογία του κέρδους και του χρήματος και την ιδεολογία αυτή την υπηρετούμε με συνέπεια όλοι οι λαοί.
    Εκεί είναι το πρόβλημα, γι' αυτό είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.
    Με άλλα λόγια, εμείς όλοι ρίχνουμε νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν να βάλουν στο δικό τους γύψο την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. νας μας εξηγησει καποιος τι λεει εδω ο καρατζαφερης πριν (10???) χρονια, τι ηξερε?

    http://www.youtube.com/watch?v=-Eodjw-gg_g&feature=player_embedded#%21/

    καιρος να βρεθουμε ολοι μαζι, καλα το ειπατε καποιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ Scal
    OK κ. Scal, ειλικρινά ευχαριστώ για την απάντηση, μήνυμα ελήφθη και όλα καλά.
    Δεκτή η συγγνώμη, εννοείται, αν και περιττή. Κατανοώ τις δυσκολίες και τον πόλεμο που δέχεστε μιας και είστε στο αντίπαλο της οπισθοδρόμησης στρατόπεδο, ανήκουμε στο στρατόπεδο που χάνει τις μάχες προς το παρόν, όμως θα κερδίσει τον πόλεμο, η Αλήθεια είναι ανίκητος σύμμαχος. Ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά.
    Φιλικά,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ ΑΠΕΛΛΗ
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το ίδιο μπορώ να πω για τα δικά σου προγενέστερα σχόλια, και χαίρομαι που συμφωνούμε.
    Νά είσαι καλά.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι λέει το παιδί! Ο/Η skal είπε...
    Αν το πρόβλημα ήταν μόνο..

    Το καύκαλο του κρανίου (θέλουν να βάλουν στο δικό τους γύψο την ανθρωπότητα) με πιέζει. θέλω να βγω έξω (εμείς όλοι ρίχνουμε νερό στο μύλο) μ΄ αυτό με συνθλίβει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. sabba an pesei pragma dyskolo kai to teleytaio kommati (ek tvn eso) toy kentroy ths ghs ypouetvntas oi enoples dynameis ua ginoyn polla,to syniuhleyma tvn dhuen politikvn uevrivn poy polloi apo toys progenesteroys jeran oti vfeiletai sthn ellhnikh grammatia kai texnh shmera erxetai pali sthn epifaneia me to diptyxo kamara polytexneio to opoio krybei mystika poy aforoyn svsta to les neotajites fasistes alla to problhma exei na kanei akomh mia fora me to hlikiako tvn anurvpvn aytvn emeis edv trexoyme na pantrecoyme to palaio me to kainoyrgio giati to telma tvn politkvn teleivse epi karamanlh kai papandreoy gervn me arketh bohueia apo anurvpvoyw pisv toys se kanenan den aresei h uevpoihsh toys alla skecoy kapoies apofaseis se zhthmata opvs eunikh antistash pontioi kypros ka kai balta se sysxetisei me thn gnvsh enos prosvpoy poy legetai pagkalos kai ti aytos sygkentvtika san istoria presbeyei (kamarila kolvnakioy ktl) gia mena einai uema giati oi xronologikes pases poy yparxoyn kai den kalyptontai apo kybernntes einai aytes poy kinoyn katastaseis se proskhnio kai paraskhnio oso gia thn epilogh thw panepistimiakhs koinvtitas gia ejeyresh uesevn kai lysevn ua eruei mono san antiktipo se mia logikh anaplhrvhs toy kenoy peri ueoy poy shmera kapoioi mono sthn amerikh to kanoyn gia na throyntai oi isorropies kai na menoyn kapoies staueres xvris na eloxeyei o kindyns kainoyrgivn morfvn diakybernhshs me apolytarxikes antilhceis kai praktikes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΣΚΑΛ Με άλλα λόγια, εμείς όλοι ρίχνουμε νερό στο μύλο εκείνων που θέλουν να βάλουν στο δικό τους γύψο την ανθρωπότητα.

    11 Δεκεμβρίου 2010 10:24 μ.μ.

    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.Ενα μέτρο αντίδρασης θα ήταν να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.
    ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΈΡΑ: ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ! Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. >Ο/Η ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ;;;<
    Αυτό κι αν είναι σφόλι με τον μπούσουλα.

    @ Σκαλ
    11 Δεκεμβρίου 2010 10:24 μ.μ.

    Πρέπει να βρούμε και να ξεριζώσουμε μια και καλή την ρίζα του κακού και τις παραφυάδες της.
    Μόνο έτσι θα σωθεί ο κόσμος.


    Μιχαήλ Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οι αστειότητες περί δημοκρατίας ειναι τραγικές. 36χρόνια δημοκρατίας και η Ελλάδα καταστράφηκε παρόλα αυτά ο συρφετός των δημοκρατικών ηλιθίων διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία.
    Κάτι σαν τους αριστερούς κυριαρχούν στα πάντα στην Ελλάδα, οι ιδέες τους ειναι η επίσημη ιδεολογία του "ελληνικού" κράτους (αντιεθνικισμός, αντιχριστιανισμός, προώθηση της ομοφυλοφιλίας-ανωμαλίας, διάλυση της οικογένειας, φεμινισμός, επιβράβευση της λαθρομετανάστευσης, διάλυση του εθνικού κράτους, προλεταριοποίηση των πάντων) παρόλα αυτά ψάχνουν την "αληθινή" αριστερά ακόμα.

    Σας τα είπανε λάθος "πατριώτες" δημοκράτες και "πατριώτες" της...αριστεράς. Δημοκρατία σημαίνει να σε διοικούν ηλίθιοι και οι ηλίθιοι πιστεύουν τους λαικιστές και τους λαοπλάνους. Καλά 36 χρόνια δεν το πήρατε χαμπάρι; Βέβαια γιατί να το πάρετε εδώ 3.000.000 βιολογικά απόβλυτα πήγαν και ψήφισαν τον Γιωργάκη το 2009. Μέχρι και αεροπλάνα βάζαν για να πάνε οι ομογενείς να τον ψηφίσουν.
    Οι Έλληνες είναι ένας λαός αριστερών κρετίνων. Η μονη ελπίδα για να διορθωθεί αυτός ο λαός είναι να επιβληθεί πραγματικά ένα φασιστικό καθεστώς που θα εξοντώσει πολιτικά τους πασοκοδημοσιουπάλληλους (τώρα που το σκέφτομαι και βιολογικά δε θα ήταν κακή ιδέα. άχρηστοι χαραμοφάηδες ειναι έτσι κι αλλιώς), θα εκτελέσει τους πολιτικούς, τα λαμόγια και τους δημοσιογράφους και θα πετάξει έξω τους λαθροέποικους. Αυτά θα ήταν τα ελάχιστα για να πει κάποιος ότι η Ελλάδα έχει κάποιο μέλλον.

    Πάντως εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τον διανοητικό αυνανισμό σας αναζητώντας την "αληθινή" δημοκρατία και την "αληθινή" αριστερά.
    A και τώρα που θα ψηφίζουν και οι εισβολείς (πακιστανοί, σομαλοί, αλβανοί κλπ) συνεχίστε να ζητάτε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερες εκλογές, περισσότερα δημοψηφίσματα. Με κοντά 3.500.000 από δαύτους στη χώρα (τώρα φέρνουν και τις οικογένειες τους) να είστε σίγουροι αυτό χρειάζεται ο τόπος περισσότερη δημοκρατία! αχαχχαχαχαχαα



    ΥΓ Παρακαλείτε ο Καυκάσιος να απαντήσει σε αυτό το μήνυμα χαρακτηρίζοντας το ως κατάπτυστο, ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό ανθελληνικό (ελληνισμός=δημοκρατία άλλωστε βεβαίως βεβαίως!) και απάνθρωπο ( όπου ανθρώπους θα εννοεί τους πασόκους!)ώστε να διασωθεί ο αριστερός χαρακτήρας του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Οι αστειότητες περί δημοκρατίας ειναι τραγικές. 36χρόνια δημοκρατίας και η Ελλάδα καταστράφηκε παρόλα αυτά ο συρφετός των δημοκρατικών ηλιθίων διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία.
    Κάτι σαν τους αριστερούς κυριαρχούν στα πάντα στην Ελλάδα, οι ιδέες τους ειναι η επίσημη ιδεολογία του "ελληνικού" κράτους (αντιεθνικισμός, αντιχριστιανισμός, προώθηση της ομοφυλοφιλίας-ανωμαλίας, διάλυση της οικογένειας, φεμινισμός, επιβράβευση της λαθρομετανάστευσης, διάλυση του εθνικού κράτους, προλεταριοποίηση των πάντων) παρόλα αυτά ψάχνουν την "αληθινή" αριστερά ακόμα.

    Σας τα είπανε λάθος "πατριώτες" δημοκράτες και "πατριώτες" της...αριστεράς. Δημοκρατία σημαίνει να σε διοικούν ηλίθιοι και οι ηλίθιοι πιστεύουν τους λαικιστές και τους λαοπλάνους. Καλά 36 χρόνια δεν το πήρατε χαμπάρι; Βέβαια γιατί να το πάρετε εδώ 3.000.000 βιολογικά απόβλυτα πήγαν και ψήφισαν τον Γιωργάκη το 2009. Μέχρι και αεροπλάνα βάζαν για να πάνε οι ομογενείς να τον ψηφίσουν.
    Οι Έλληνες είναι ένας λαός αριστερών κρετίνων. Η μονη ελπίδα για να διορθωθεί αυτός ο λαός είναι να επιβληθεί πραγματικά ένα φασιστικό καθεστώς που θα εξοντώσει πολιτικά τους πασοκοδημοσιουπάλληλους (τώρα που το σκέφτομαι και βιολογικά δε θα ήταν κακή ιδέα. άχρηστοι χαραμοφάηδες ειναι έτσι κι αλλιώς), θα εκτελέσει τους πολιτικούς, τα λαμόγια και τους δημοσιογράφους και θα πετάξει έξω τους λαθροέποικους. Αυτά θα ήταν τα ελάχιστα για να πει κάποιος ότι η Ελλάδα έχει κάποιο μέλλον.

    Πάντως εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τον διανοητικό αυνανισμό σας αναζητώντας την "αληθινή" δημοκρατία και την "αληθινή" αριστερά.
    A και τώρα που θα ψηφίζουν και οι εισβολείς (πακιστανοί, σομαλοί, αλβανοί κλπ) συνεχίστε να ζητάτε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερες εκλογές, περισσότερα δημοψηφίσματα. Με κοντά 3.500.000 από δαύτους στη χώρα (τώρα φέρνουν και τις οικογένειες τους) να είστε σίγουροι αυτό χρειάζεται ο τόπος περισσότερη δημοκρατία! αχαχχαχαχαχαα



    ΥΓ Παρακαλείτε ο Καυκάσιος να απαντήσει σε αυτό το μήνυμα χαρακτηρίζοντας το ως κατάπτυστο, ρατσιστικό, αντιδημοκρατικό ανθελληνικό (ελληνισμός=δημοκρατία άλλωστε βεβαίως βεβαίως!) και απάνθρωπο ( όπου ανθρώπους θα εννοεί τους πασόκους!)ώστε να διασωθεί ο αριστερός χαρακτήρας του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @ Σιδηρούντιος 5:09 μ.μ.
    Η μοναδική λίστα με τα 20 πρώτα ονόματα που έχει μπει εδώ μέσα είναι η δική μου.
    Την οποία -εμπλουτισμένη και χωρίς να είναι η τελική- ξαναποστάρω.

    Μπορούν να μπουν και άλλα -εκατοντάδες και χιλιάδες ακόμη- ονόματα.
    Για μένα θα ήταν η ιδανική ελληνική Γερουσία.

    Όλοι είναι επώνυμοι, λιγότερο ή περισσότερο γνωστοί και κρίνονται με βάση τις πράξεις τους στον τομέα τους και γενικότερα.
    Δεν περιλαμβάνει άτομα που είχαν και έχουν εμπλακεί με την πολιτική μέχρι τώρα.

    Για τις γυναίκες ετοιμάζω χωριστή λίστα.

    Προσωπικά -που λες- δεν έχω τα προσόντα, ούτε είμαι ψώνιο.
    Άλλωστε είμαι και ανώνυμος όπως ανώνυμος είσαι και εσύ και έτσι δεν μπορούμε να κριθούμε.
    -----------------
    -Βαρώτσος
    -Βερνίκος
    -Γαβράς
    -Γιαλλουρίδης
    -Γιανναράς
    -Γρίβας
    -Εμφιετζόγλου
    -Εφραίμογλου
    -Ζουράρις
    -Ήφαιστος
    -Καλεντερίδης
    -Καραμπελιάς
    -Καργάκος
    -Κρανιδιώτης
    -Λυγερός
    -Λυμπέρης
    -Μαζαράκης
    -Μάργαρης
    -Μαρκεζίνης
    -π. Μεταλλινός
    -Μπαμπινιώτης
    -Νανόπουλος
    -Ράφτης
    -Σαββίδης
    -Σαρρής
    -Σιμόπουλος
    -Σπύρου
    -Χατζάρας
    --------------------
    Περιμένω την δική σου λοιπόν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Προς Θεού ΑΠΕΛΛΗ,
    Μην πετάξεις το πληκτρολόγιο και πάρει τον sterg στο κεφάλι.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. @Σιδηρουντιε
    Στου κουφου την πορτα...
    Που μωρε αναπτυσεις τα σχολια σου και δεν εχεις καταλαβει τιποτα.
    Ποιος θα σε ακουσει Γιωργο και δεν θα σε βρισει αμεσως μετα.Εδω μεσα κυλισε ο τετζερης και βρηκε το καπακι.Δεν καταλαβαινεις σε τι τσιρκο επεσες,οτι αυτοι που σε διαβασαν εδω μεσα ειναι μερος του κακου με τις δικες τους ευθυνες.Που
    μωρε Γιωργο ελπιζεις .κοψε τα σχολια σου μια και δεν αφυπνιζουν κανενα και συνεχισε τις σπουδες σου.
    Τι δουλεια μωρε εχεις με τετοιους τυπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τζίμη, από τους συμμετέχοντες στο ιστολόγιο κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τζίμη, από τους συμμετέχοντες στο ιστολόγιο κανείς;
    12 Δεκεμβρίου 2010 9:20 π.μ.
    ------------------------
    O Καλεντερίδης και όχι επειδή είναι ο ιδιοκτήτης και εκ των διαχειριστών, αλλά επειδή η δράση και προσφορά του είναι γνωστά πράγματα τοις πάσι...
    Από τους υπόλοιπους δεν ξέρω κανέναν προσωπικά ή έστω μέσω των ΜΜΕ κλπ.
    Μπορείς όμως να προτείνεις εσύ κάποιον και εάν ερωτηθείς γιατί, να απαντήσεις...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σχετικά με τα χρηματοοικονομικά σε συνδυασμό σχόλιου για ισορροπία των παρεξηγήσεων.
    Με την έννοια ότι στην καθημερινότητα "Εβραίος"=καπιταλιστής, άσχετο με το Εβραίος=παγκόσμιος πολίτης, μιας εκ σπέρματος, αιρετικής θρησκείας

    http://press-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_9070.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Νίκος Αναγνωστάτος12 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:37 μ.μ.

    Αγαπητέ Σάββα, το άρθρο σου αυτό είναι η αποκάλυψη του αιώνα και δικαιολογημένα τάραξε τα νερά και δέχτηκες τα περισσότερα σχόλια από ποτέ.
    Σχόλια τα οποία διακρίνονται για τη καλή και ειλικρινή τους διάθεση και πολλές φορές θετικά και χρήσιμα, αλλά ποτέ δεν αγγίζουν το πραγματικό αίτιο, διότι απλά είναι δεν το γνωρίζουν. Εσύ έπιασες τον ταύρο από τα κέρατα, που λένε.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, ένας, όχι ιδιότυπος αλλά οικονομικός παγκόσμιος φασισμός. Μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία που έχει επικρατήσει από τον περασμένο αιώνα και επισημοποιήθηκε το 1913 με τον έλεγχο της Gederal Reserve Bank, η οποία δεν είναι ούτε Federal, ούτε Reserve, αλλά ιδιωτική με συμμετοχή των ΗΠΑ κατά 20% και δύο μέλη στο επταμελές Δ.Σ. τα οποία είναι πάντοτε ελεγχόμενα. Παρακλάδι τους είναι και ΔΝΤ.
    Οι Διεθνείς αυτοί Τραπεζίτες, όπως αποκαλούνται, ελέγχουν απόλυτα τη διεθνή οικονομική κατάσταση και δημιουργούν τεχνητά τις οικονομικές κρίσεις και αποφασίζουν πότε θα λήξει κάθε κρίση, πάντοτε σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.
    Δεν έχουν καμιά σχέση με κόμματα ή ιδεολογίες, παρά μόνο με χρήματα. Να σκεφτείτε ότι αυτοί χρηματοδότησαν τον Λέλιν να ρίξει τον Τσάρο διότι πήγαινε κόντρα στα συμφέροντά τους, καθώς χρηματοδότησαν και τον Χίτλερ για να επιβάλουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση της Αμερικής δεν έχει καμία σχέση, αντιθέτως πολλές φορές είναι και αυτή θύμα τους αφού δανείζονται από ατούς, οι οποίοι και κόβουν δολάρια όταν χρειάζεται.
    Αν τα πιο πάνω φαίνονται υπερβολικά, δεν έχετε παρά να μπείτε στο πιο κάτω site: ftp//grweb.com/grweb.com/mm1,mp4
    Είναι αρκετά μεγάλο αλλά πολύ ενδιαφέρον. Αυτό είναι το πρώτο μέρος. Αν το βρείτε ενδιαφέρον και θέλετε να δείτε και το δεύτερο μέρος, επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail: info@elvian.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τζίμη, από τους συμμετέχοντες στο ιστολόγιο κανείς;
    12 Δεκεμβρίου 2010 9:20 π.μ.
    ------------------------
    O Καλεντερίδης και όχι επειδή είναι ο ιδιοκτήτης και εκ των διαχειριστών, αλλά επειδή η δράση και προσφορά του είναι γνωστά πράγματα τοις πάσι...τζιμης

    εισαι ενας ασημαντος κολακας τζιμη.
    τι εκανε ο καλεντεριδης που δεν μαθαμε ακομα.αυτο περι οτσαλαν που ειναι και το μονο δηθεν του οταν
    αποφασισουν οι ισραηλιτες να βγαλουνε στοιχεια θα γελασουν ολοι
    για τον αυτοδημιουργητο ελληνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. EΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ ΚΑΙ ΠΗΔΑΛΙΟ
    Το πρόβλημα με την Ελλάδα είνα οτι αφενός μεν δεν έχει μια ξεκάθαρη μακροχρόνια στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική και αφέτερου στο ΄"εσωτερικό μετώπο" συμπεριφερομένη πεισσότερο σαν μεσανατολική δεσποτεία- οθωμανίκη σατραπείά παρα σαν ευρωπαική χωρα έχει μετατρέψει σε προτύπο κοινωνικής καταξιώσης τον απατεώνα- λαμόγιο, ακυρώνοντας όλους τους ηθικούς φραγμούς που θα απότρεπαν κατι τέτοιο.Άρα΄Ηη Ελλάδα παραδέρνει σαν πλοίο χωρίς πυξίδα και πηδάλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμε 12 Δεκεμβρίου 2010 12:39 μ.μ.
    Λες
    τι εκανε ο καλεντεριδης που δεν μαθαμε ακομα. αυτο περι οτσαλαν που ειναι και το μονο δηθεν του οταν αποφασισουν οι ισραηλιτες να βγαλουνε στοιχεια θα γελασουν ολοι
    για τον αυτοδημιουργητο ελληνα...

    Όταν αποφασίσουν οι ισραηλίτες και ο οποιοσδήποτε άλλος να κάνει οποιαδήποτε αποκάλυψη για την υπόθεση Οτζαλάν, το μόνο που θα προκύψει είναι το πόσο πολύ τους δυσκόλεψα να κάνουν αυτό που σχεδίασαν με τους εν Αθήναις κολαούζους του.
    Αν έχεις να πεις κάτι για μένα, πες το και άσε τις αθλιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. σκαλ το μόνο που θα προκύψει είναι το πόσο πολύ τους δυσκόλεψα να κάνουν αυτό που σχεδίασαν

    Και αυτη που θα προκαλεσει τον βιασμο της εναι παγκοσμιος κανονας οτι κατα την στιγμη του βιασμου θα πρεπει να κανει την δυσκολη.Μη ζητας αλλα προς το παρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμε
    αν έχεις να πεις κάτι πες το.
    Σου δίνω και βήμα, τί άλλο θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. skal είπε...
    Ανώνυμε
    αν έχεις να πεις κάτι πες το.
    Σου δίνω και βήμα, τί άλλο θέλεις;

    Δινεις και βημα.Σε τρωει κατι.
    Καλη συνεχεια και θα τα πουμε συντομα...στο WikiLeaks...No 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμε
    μάλλον σου διαφεύγει ότι έγραψα ένα βιβλίο, στο οποίο υπάρχει όλη η αλήθεια.
    Και κανείς δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ούτε μια γραμμή από όσα έγραψα.
    Το βιλβίο κυκλοφόρησε σε 14.000 αντίτυπα.
    Στο ξαναλέω, αν έχεις να πεις κάτι, πες το.
    Όσο για τα υπονοούμενα που αφήνεις, μάλλον δεν ξέρεις σε ποιον προσπαθείς να κάνεις ψυχολογικό πόλεμο.
    Ας τα φίλε μου, μην προσπαθείς άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. δεν γνωριζω γιατι γινεται αυτη η επιθεση στον skal, θα πρεπει να δειχνεις ομως λιγο σεβασμο σε μερικα ατομα που εχουν καταφερει πραγματα τα οποια δεν εχεις καταφερει να δεις ουτε στα ονειρα σου φιλε (Ανώνυμε 12 Δεκεμβρίου 2010 12:39 μ.μ.)
    εκτος αν εισαι τις απεναντι πλευρας, οποτε καλως κανεις επιθεση..

    dealex

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εντάξει 1:14 μ.μ., μη καρφώνεσαι έτσι κοπέλα μου.

    Μήπως όμως έχεις ακούσει κάτι για κάποιον "Καλέρα";;;
    Ρώτα αύριο στην πρεσβεία σου...
    Όλο και κάτι θα ξέρουν κι αυτοί αφού επί πολλά χρόνια αντάλλασαν πληροφορίες με τους παθόντες.

    Και πρέπει να είσαι πολύ μεγάλη ψωνάρα αφού θέλεις να αφήσεις να εννοηθεί ότι το WikiLeaks ενημέρωσε εσένα πρώτα και μετά τον διεθνή τύπο...

    Γιατί δεν τα δίνεις τότε εσύ προς δημοσίευση και να τα οικονομήσεις;

    Κοίτα να την βγάλεις με το χαρτζιλικάκι που παίρννεις για τα θελήματα που κάνεις και άσε τις κωλομαγκιές τυφλοπόντικα, γιατί εδώ δεν περνάνε και θα σου μείνει ο ...χειροφυλακτήρας !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που να μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για την νεολαία στην Ελλάδα.

    Και αυτοί δεν είναι μόνο οι αρχαίοι ή οι όσοι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, αλλά ζουν και έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους να κάνουν και κάτι καλύτερο.

    Τους οποίους πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο ως κόρη οφθαλμού κυριολεκτικά αφού μας βοηθάνε να δούμε τα πράγματα πιό καθαρά.

    Και έχεις τον κάθε τυχάρπαστο να μας τσαμπουνάει ότι δήθεν κάτι ξέρει.
    Γνωστή η μέθοδος της λάσπης αλλά εάν την ρίχνεις κόντρα στον ανεμιστήρα, έρχεται όλη και κάθεται στην μάπα την δική σου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. //Που
    μωρε Γιωργο ελπιζεις .κοψε τα σχολια σου μια και δεν αφυπνιζουν κανενα και συνεχισε τις σπουδες σου.
    Τι δουλεια μωρε εχεις με τετοιους τυπους.
    12 Δεκεμβρίου 2010 9:15 π.μ.//
    --------------------

    Ο Σιδηρούντιος δεν έχει πει ποτέ εδώ ότι είναι φοιτητής.
    Τότε πώς ξέρει το ανώνυμο (πλην γνωστό) άτομο και του λέει "να συνεχίσει τις σπουδές του" και να μας παρατήσει.

    Η μόνη που του είχε πει να ζητήσει το μέιλ της από τους διαχειριστές για να επικοινωνήσουν κατ΄ιδίαν και άρα ξέρει ότι είναι φοιτητής, ακούει στο πολύ εύηχο πλην ξένο/εβραϊκό όνομα που μεταφραζόμενο σημαίνει "Περιούσια Κόρη του Γιαχβέ".

    Τώρα ξέρουμε πολύ καλά και ποιός εκτόξευσε τις (υστερικές) απειλές εναντίον ΣΚΑΛ.

    Όποιος αγνοεί λόγω άλλης παιδείας τα αρχαία ρητά, τιμωρείται!!!
    "Σκρίπτα μάνετ" λέγανε οι Ρωμαίοι...
    Εάν θέλει τα στοιχεία μου να με πάει και μένα στον εισαγγελέα, είναι στην διάθεσή της αφού τα ζητήσει επισήμως και επωνύμως εδώ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Να προσθεσω τουτο Τζιμη.
    (12 Δεκεμβρίου 2010 2:20 μ.μ.)
    Για χαρη των εβραιων προπαγανδιστων και υβριστων της ιστοσελιδας, οι διαχειριστες κοψανε τον σχολιαστη "ομαδεον" που τους τα ελεγε χυμα.
    Η τωρινη λασπολογια τους στον Καλεντεριδη ειναι το ευχαριστω τους.
    Κοινο τους χαρακτηριστικο η απληστεια και αχαριστια απ τα βαθη των αιωνων.


    ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ Τζιμη 12 Δεκεμβρίου 2010 2:41 μ.μ.

    Με ονομα η ψευδωνυμο παντα οι εβραιοι οταν βριζουν το κανουν ανωνυμα η βαζουν αλλους μπροστα. Το λαθος βεβαια ηταν των διαχειριστων που της απογορευσαν να σχολιαζει με το ψευδωνυμο "περιουσια κο(εν)ρασιδα".
    Αλλα μας προεκυψαν και οι "συγκαταβατικοι stergοι" οι οποιοι παραδοξως λειπουν; τελευταια απο το κατα "περιουσια κορην" τσιρκο του ινφογνωμωνα.
    Για τους εγκαθετους σαγιανιμ (ενα και το αυτο προσωπο, πιθανως δυο το πολυ και με αρκετο ελευθερο χρονο στα χερια τους) εχουν μιλησει παλιοτερα και εκτεταμενα καποιοι αλλοι.

    Ελληνες!!! Στις επαλξεις!!!
    Να παρουμε το καστρο!!!!


    .................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. "Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που να μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για την νεολαία στην Ελλάδα.
    Και αυτοί δεν είναι μόνο οι αρχαίοι ή οι όσοι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, αλλά ζουν και έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους να κάνουν και κάτι καλύτερο.
    Τους οποίους πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο ως κόρη οφθαλμού κυριολεκτικά αφού μας βοηθάνε να δούμε τα πράγματα πιό καθαρά."

    Σε ευχαριστώ Τζίμη. Ελπίζω κάποιοι να ακούνε και να αισθανθούν την κρισιμότητα της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται και να φερθούν ως πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. skal, μεγάλη ζημιά έκανες με αυτή την ανάρτηση ρε φίλε! Πώς τόλμησες να θίξεις "ιερά" και "όσια" πάνω στα οποία στηρίζει την ύπαρξή της η σημερινή (διεθνής και ντόπια) αλητο-ελίτ; Φυσικό κι επόμενο ήταν (όχι ότι δεν το περίμενες δηλαδή) να λυσσάξουν οι μαϊμούδες του ζωολογικού μας κήπου, να βγουν από τα κλουβιά τους και να σκαρφαλώσουν στο ψηλότερο δέντρο για να ακούγονται παντού οι βρισιές τους. Το αστείο όμως είναι πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο άσχημος πισινός της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κάθε φορά που υπάρχει συζήτηση γύρω απο το σιωνισμό και ορισμένοι αδυνατούν να την ελέγξουν εμφανίζοντε αρουραίοι που απειλούν,βρίζουν και πετούν λάσπη.

    Σάββα,νομίζω δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη απόδειξη ότι κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση.

    Keep walking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 2:54 μ.μ. και 3:25 μ.μ.
    Έχουν γνώσιν οι φύλακες !!!
    τζιμης

    ΥΓ Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι ο Σάββας Καλεντερίδης έχει μπει στο μάτι μερικών εδώ τριγύρω μόνο λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν.
    Αυτά που είχαν συμβεί σε προηγούμενο διάστημα που ήταν στην Τουρκία, έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία...
    Κάποια στιγμή -όταν περάσει ο απαραίτητος χρόνος- ελπίζω να τα δούμε σε βιβλίο.
    Μήπως και σε καμιά ...ταινία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι ο Σάββας Καλεντερίδης έχει μπει στο μάτι μερικών εδώ τριγύρω μόνο λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν.
    12 Δεκεμβρίου 2010 5:30 μ.μ.

    Σε κανενα ματι δεν εχει μπει ,απλως
    τσεκαρεται η νομομοφροσυνη του κατα διαστηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα πολλοί Έλληνες που να μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα για την νεολαία στην Ελλάδα.
    12 Δεκεμβρίου 2010 3:34 μ.μ.

    den nomizo oti enoeis ton...tzimi
    gia protipo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ειμαι η Galia που τσεκαρω, και ξεχασα να υπογραψω το σχολιο μου
    12 Δεκεμβρίου 2010 7:07 μ.μ.
    Ωχχχχ το ματι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. @ 5:30 μ.μ.

    Όχι ρε Τζίμη, μην τη λες αυτή τη φράση ("Έχουν γνώσιν οι φύλακες !!!"), δεν παλεύεται!!! Αν την είχαν, δεν θα είχαμε χρεωκοπήσει ούτε θα επέτρεπαν να απαξιώνουν το σπίτι τους με τέτοιο τρόπο.

    Καλή ως ατάκα αποφυγής θέματος, αλλά επί της ουσίας δείχνει φόβο μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της άγνοιας του προς συζήτηση θέματος.

    Δεν σχολιάζω τα περί skal γιατί νομίζω ότι το θέμα της ανάρτησης είναι εντελώς διαφορετικό και σίγουρα όχι προσωπικό, αλλά μου αρέσει εξαιρετικά η ιδέα σου για την ταινία: αν είναι με σκηνικό γήπεδο, πες μου να είμαι φρεσκοξυρισμένος!

    @ 7:07 μ.μ.

    Καλά τα... τσεκαρίσματα, αλλά ας κοιτάξουν μερικοί-μερικοί να υπάρχει ουσία και όχι απλώς αποστασιοποιημένη θεωρία τυπολογίας "πού να μπλέκεις τώρα μωρέ μακάκα...".

    Από αυτή τη συμπεριφορά έχουμε φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @ 8:40 μ.μ.

    Όχι, εννοώ εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. @12 Δεκεμβρίου 2010 8:54 μ.μ.

    Παντα ο οχλος σαν του λογου σου μισουσε αλλα ταυτοχρονα λατρευε αυτους που ανεφερες σαν "αποστασιοποιημενους της Θεωριας".Τους μισουσε γιατι συγκριτικα εβλεπε το δικο του χαλι και τους λατρευε γιατι χωρις αυτους δεν ειχε ελπιδα απολυτως καμμια.Αυτο μελετωντας την Ιστορια αλλα εις βαθος θα το διαπιστωνες.Αλλα που εσυ Ιστορια περαν απο TV και αθλητικο τυπο.
    Η αντιδραση σου ειναι αναμενομενη&σωστη αλλα στο παρελθον
    εχει πολλες φορες επαναληφθει.
    Οσον αφορα το "που να μπλεκεις τωρα ρε μακακα" αν ο¨"μακακας" εισαι εσυ τοτε πραγματι περναει απο το μυαλο καποιων σκεπτομενων και αυτο "που να μπλεκω τωρα με τους μακακες"και εκει θελει αυτοθυσιαστικη εισοδο στα σκατα για χαρη 5-10 αλλων αθωων ανθρωπων
    που ζουνε μεσα στα δικα σας σκατα και πληρωνουν τις δικες σας αμαρτιες.

    Το κειμενο το οποιο σχολιασα ειναι

    Καλά τα... τσεκαρίσματα, αλλά ας κοιτάξουν μερικοί-μερικοί να υπάρχει ουσία και όχι απλώς αποστασιοποιημένη θεωρία τυπολογίας "πού να μπλέκεις τώρα μωρέ μακάκα...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @"ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ"
    Τι ζητατε αλλο να σας δωσει ο Κος Καλεντεριδης η τι ζητατε απο την Ελλαδα,τι αλλο;Ουτε παρθενια δεν εχουμε να σας προσφερουμε!Τι ειναι τελος παντων αυτο το υπερτατο δωρο που μας ζητατε ( ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) ;
    Λογικα ομως,αν σας προσφερουμε και αυτο το τελευταιο,τοτε σιγουρα θα μας επιβαλετε και την νεα Θρησκεια και τον Φασισμο.Εδω ομως δεν συμφωνουμε απο ανεκαθεν,εκ της Γενεσεως ακομα !Απλα γιατι δεν υπηρξαμε ποτε,Φασιστες!Και γι αυτο δεν σας αδικησαμε ποτε,αλλοι ισως!
    Τολμουν και αναφερουν οτι εκαμαν απο ανθρωπους "σαπουνι".Αυτο ειναι το προσωπο του φασισμου,που αθελα γινατε!Σκεφτητε το καλυτερα,εχουμε καιρο ακομα !

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Κάποια στιγμή -όταν περάσει ο απαραίτητος χρόνος- ελπίζω να τα δούμε σε βιβλίο.
    Μήπως και σε καμιά ...ταινία !!!

    12 Δεκεμβρίου 2010 5:3

    stupid

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σάββα βάστα γερά, εχείς πολύ κόσμο μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. και ο Πούτιν κάπως έτσι ξεκίνησε έ τί λές Σάββα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. @ 9:40 μ.μ.

    Προφανώς δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα: το να μένουν κάποιοι στο τσεκάρισμα, έτσι, σε δουλειά για να βρίσκονται και για να λένε ότι κάτι κάνουν, δεν προσθέτει κάτι στο έργο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να επιτελούν. Με το τσεκάρισμα δεν λύνεις προβλήματα.

    Το "πού να μπλέκεις τώρα ρε μακάκα" είναι η πάγια αντίδραση αυτών που μένουν στο τσεκάρισμα και όχι στην ουσία και δεν θα θυσίαζαν ποτέ όχι τον εαυτό τους αλλά ούτε λίγη από την ηρεμία τους για να επιλύσουν προβλήματα.

    Όσο για την Ιστορία, όπως προαναφέρθηκε, το γεγονός ότι πτωχεύσαμε στην οικονομία, στην ηθική, στις αρχές και στις αξίες, δείχνει ότι το επιχείρημά μου είναι σωστό: αυτοί που ΕΜΠΡΑΚΤΑ ενδιαφέρονται για την πατρίδα είναι τόσο λίγοι που τους μετατρέπει η βαθεοκρατική ελίτ και μετά η μάζα σε γραφικούς, περίεργους και προβληματικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. 13 Δεκεμβρίου 2010 8:18 π.μ.

    Συμφωνω με τα γραφομενα σου αλλα επιμενω και στην απαντηση μου 8΄54μμ που παλι συμπλεει με το νοημα του δικου σου σχολιου.Συνεχισε να γραφεις,νομιζω οτι χρειαζεσαι εδω και παρε και ενα ψευδωνυμο για να σου απαντω και εγω με ψευδωνυμο που θα παρω...για χαρη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. @ 9:36 π.μ.

    αφού εκτιμάς ότι διευκολύνει τη δημιουργική συζήτηση, ας πάρω το V:
    V for Vendetta, V for Ventouza, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. //...den nomizo oti enoeis ton...tzimi
    gia protipo...//
    12 Δεκεμβρίου 2010 8:40 μ.μ.
    --------------
    Είσαι ακόμα αρχάρια με τα ελληνικά για να καταλάβεις ότι η συζήτηση και τα σχόλια αφορούν τον Σάββα Καλεντερίδη...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @ Αγαπητέ Σάββα,

    Ωραίο το άρθρο σου και αναμενόμενες οι επιθέσεις εναντίον σου από τους "θιγόμενους", τους οποίους πάντως δεν κατανόμασες!
    Το θέμα είναι Σάββα, ότι και αυτή την φορά (είναι η δεύτερη θαρρώ μετά από το "ποιοί δολοφονούν τον ελληνικό πολιτισμό"), ακολουθώντας τις σκέψεις σου με μεγάλο ενδιαφέρον φτάσαμε στην πηγή αλλά την τελευταία στιγμή νερό δεν ήπιαμε!
    Σαν να είμασταν σχεδόν έτοιμοι μαζί σου για την ολοκλήρωση και εσύ ξαφνικά "τραβήχθηκες" και χάσαμε την κορυφαία στιγμή, μια μόνο λέξη που δεν ειπώθηκε, αν και επαρκώς υπονοήθηκε.
    Φαντάζομαι τους λόγους που σε περιορίζουν και τους κατανοώ με συμπάθεια. Ωστόσο, αν μη τι άλλο, το άρθρο σου μας δίνει το ερέθισμα χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά για να πούμε ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ που εσύ αποφεύγεις διπλωματικά χάριν της επιβίωσης του ιστολογίου.

    Εγώ, λοιπόν, που ως απλός σχολιαστής δεν λογαριάζω καμμιά συνέπεια, ούτε περιορίζομαι από κανέναν, θα γράψω τα πράγματα με το όνομα τους για χάρη της αλήθειας.

    Συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. συνέχεια...

    ΦΡΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ:
    "σχετίζεται με τη διαχείριση-διακίνηση των κεφαλαίων παγκοσμίως.
    Έχουν δημιουργηθεί πανίσχυροι υπερεθνικοί-υπερκρατικοί χρηματοπιστωτικοί
    οργανισμοί"

    Μάλιστα!
    Ποιοί είναι λοιπον αυτοί που διοικούν αυτούς τους "πανίσχυρους υπερεθνικούς-υπερκρατικούς χρηματοπιστωτικούς
    οργανισμούς;"

    Οι ΕΒΡΑΙΟΙ!

    Έτσι, η ακριβώς παρακάτω φράση συνιστά μια αντίφαση απέναντι την κοινώς ομολογούμενη πραγματικότητα.

    "Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη αυτών των μηχανισμών προέρχονται αποκελιστικά από ένα μόνο έθνος, όπως υποστηρίζουν και διακινούν ορισμένοι."

    Εκτός και αν υπονοείς, με το ότι δεν προέρχονται αποκελιστικά από ένα μόνο έθνος, τους βοηθούς και τα τσιράκια των Σιωνιστών τοκογλύφων! Πράγματι αυτοί προέρχονται από τα υποταγμένα Έθνη στο Κυρίαρχο Περιούσιο Έθνος. Αν και φυσικά κανείς δε μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος, όταν μιλάει για Εβραίους Σιωνιστές, περί ονομαστικής υπηκοότητας και πραγματικής ταυτότητας κάτω από γαλλικίζοντα (Στρος Κ(οε)αν), γερμανίζοντα (Γιόζεφ Άκερμαν) και άλλα ευρωπαϊζοντα επίθετα.
    Ονόματα παραλλαγής-τακτική πολύχρωμου Χαμαιλέοντα.

    συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. συνέχεια...

    Είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι εδώ μέσα να εθελοτυφλούν σε ό,τι αφορά τη μισάνθρωπη ιδεολογία και την προέλευση της, που σκοπό έχει την καθυπόταξη της ανθρωπότητας;
    Ή φοράμε παντελόνια ή είμαστε τυφλοί και ξεπουλημένοι. Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει καταλάβει κάποιος τι παίζεται τα τελευταία 200 χρόνια, αν είναι ανεξάρτητος και σκεπτόμενος άνθρωπος. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
    Μασάμε τα λόγια μας, λειαίνουμε τις εκφράσεις μας και γυροφέρνουμε την ουσία χωρίς να τολμάμε να την ομολογήσουμε!
    Ποιοί είναι οι Ηγέτες της Νέας Τάξης, αν όχι οι Εβραίοι; Ποιοί διοικούν αυτούς τους χρηματοπιστωτικούς στραγγαλιστήρες των λαών; Οι Εβραίοι.
    Ποιας καταγωγής είναι οι 7 πρώτοι καταχωρημένοι στην δεκάδα των μεγαλύτερων "εγκεφάλων" του πλανήτη; Εβραϊκής! Μόνο εκεί, μαζί με το Μάνα βρέχει και υψηλό IQ!
    Η Εβραιομασονία έχει δουλέψει πολύ και υπόγεια ώστε να έχει διαβρώσει πλέον όλους τους τομείς δραστηριότητας των Εθνών. Ο Κέννεντυ δολοφονήθηκε λίγο πριν εφαρμόσει την απόφαση του να γυρίσει ο έλεγχος της FED στο Αμερικανικό Δημόσιο.
    Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας, γιατί αυτό κάνουμε όταν λέμε άλλα αντι άλλων!
    Δεν σας λέω τίποτα καινούργιο και κατά βάθος το ξέρετε όλοι ότι ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα. Αυτή είναι η ωμή Αλήθεια.
    Και η Αλήθεια έχει ειπωθεί τέλεια στην Αποκάλυψη του Ιωάννη! Ό,τι λέει, αυτό και συμβαίνει στην κάθε του λεπτομέρεια. Βγάλτε τις παρωπίδες και τις ορθολογιστικές προκαταλήψεις που συσκοτίζουν την Αλήθεια.

    συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. συνέχεια....

    Σε ανάπτυξη του σχολίου της ΡΚ, θα ισχυριστώ διακινδυνεύοντας την χλεύη των Φωταδιστών, πως η αιτία όλων αυτών που μας καταδυναστεύουν είναι πριν από ο,τιδήποτε άλλο Μεταφυσική!!!
    Πρέπει να καταλάβετε τι είδους και πόσο τεράστιες δυνάμεις συγκρούονται σε έναν αόρατο πόλεμο, κάτω από την επιφαινόμενη υλική πραγματικότητα και πίσω από τις ανθρώπινες μαριονέτες που μεταφέρουν στον κόσμο της ύλης την δράση και την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδιασμών που πρώτα κινούνται στον χώρο του πνεύματος.
    Σας έχουν πει, οι καλοθελητές, ότι όλα αυτά που γράφει η Αποκάλυψη είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε!
    Νομίζετε ότι όλα αυτά με την Νέα Τάξη δεν σας αφορούν, δεν φτάνουν μέχρι εσάς.
    ΛΑΘΟΣ!!
    Δεν είναι μόνο τα Έθνη και η Ελλάδα μας που θα πληρώσουν το τίμημα της προσκύνησης ή της αντίστασης. Δεν επιφέρει, θέλω να πω, απλά ένα συλλογικό τίμημα η εμπλοκή σε αυτή την κατά βάση πνευματική διαμάχη που έχει φτάσει ήδη παντού και μας χτυπά την πόρτα.
    Είναι πρωτίστως ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι.
    Μπορεί κάποιος να νομίζει εσφαλμένα μέσα στο μικρό του περίγυρο ότι δεν τον αφορά μια παγκόσμια ανακατάταξη, ότι θα βγει αλώβητος από αυτήν αλλά γελιέται πικρά.
    Σύντομα, όλα θα γίνουν προσωπικά, στα μέτρα του καθενός μας, η αντίσταση ή η προσκύνηση θα σηματοδοτήσει την προσωπική μας σωτηρία ή τον χαμό.
    Σύντομα, που θα κληθείτε να πάρετε την Κάρτα του Πολίτη, θα κατανοήσετε ότι αυτά που αποφασίζονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά σας, σας χτυπούν ήδη την πόρτα του σπιτιού σας.
    Οι καταπακτές της Κόλασης έχουν ανοίξει και οι δαίμονες έχουν ξεχυθεί πάνω στη γη "ως λέοντες ωρυόμενοι ίνα τίνας καταφάγωσιν"
    ΛΥΣΗ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ+ΧΡΙΣΤΟΣ+ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. V
    περιμενω να ανοιξεις τον χορο,η μουσικη παιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΑΠΕΛΛΗ είσαι 1000% σωστώτατος!

    Για να επαληθεύσω τα λόγια σου ας κάνουμε ένα ταξιδάκι στο ....1902 που δεν απέχει και πολύ από τα τέλη του 2010


    "Είναι δι ημάς απαραίτητον όπως οι πολέμιοι μη δίδωσι, όσον τούτο είναι δυνατόν, εδαφικά πλεονεκτήματα. Ο πόλεμος δέον να μεταφέρεται ούτω επί του οικονομικού εδάφους, ίνα τα Έθνη ίδωσι την ισχύ της υπεροχής μας και ίνα το τοιούτον θέση και τα δύο αντίπαλα μέρη εις την διάθεσιν των διεθνών πρακτόρων μας, οίτινες έχουσι μυρίους οφθαλμούς τους οποίους κανέν σύνορον δεν σταματά.
    Τότε τα διεθνή μας δίκαια θα απαλοίψωσι τα εθνικά δίκαια, κατά την κυρίαν σημασίαν της λέξεως, και θα κυβερνήσωσι τους λαούς καθ’ τρόπον το αστικόν δίκαιον των Κρατών κανονίζει τας σχέσεις των υπηκόων των προς αλλήλους.
    (Απόσπασμα από το 2ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    Όταν δε δι’ όλων των αποκρύφων μέσων τα οποία διαθέτομεν, δυνάμει του Χρυσίου το οποίον είναι ολόκληρον εις χείρας μας, θα έχωμεν δημιουργήσει μιαν γενικήν Οικονομικήν κρίσιν, θ α εξαπολύσωμεν ανά τας οδούς ολόκληρα π λ ή θ η εργατών εις όλας ταυτοχρόνως τας χώρας της Ευρώπης.
    (Απόσπασμα από το 3ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    Θα οικειοποιηθώμεν την φυσιογνωμίαν όλων των κομμάτων, όλων των τάσεων και θα τας διδάξωμεν εις τους ρήτοράς μας οίτινες θα ομιλώσι τόσον, ώστε όλος ο κόσμος θα απαυδήση ακούων αυτούς.
    (Απόσπασμα από το 5ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    Όταν όμως παιχθεί η κωμωδία ευρίσκονται ενώπιον παθητικού και μάλιστα παθητικού βαρυτάτου. Δια να πληρωθούν οι τόκοι πρέπει να καταφύγωσιν εις νέα δάνεια, άτινα δεν απορροφούν αλλά μόνον αυξάνουν τα πρώτα χρέη. Όταν η πίστωσις εξαντληθή, πρέπει διά νέων δανείων να καλυφθεί ουχί το δάνειον, αλλά μόνον οι τόκοι των δανείων. Οι φόροι αυτού είναι παθητικοί, χρησιμοποιούμενοι προς κάλυψιν του παθητικού.
    (Απόσπασμα από το 21ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    Τα δάνεια ταύτα επεβάρυνον τα οικονομικά των Κρατών δια της πληρωμής τόκων, υπεδούλωσαν αυτά εις το κεφάλαιον.
    (Απόσπασμα από το 20ο Πρωτόκολλο Των Σοφών της Σιών, Α΄ έκδοση 1902)

    Αυτά και άλλα «χαρούμενα» συζητούσαν κάποιοι
    Προσέξτε την χρονολογία .…1902


    Και αφού τα πλήθη επέλεξαν την Σιωπή και την Αδράνεια, ταυτόχρονα επέλεξαν και την Συνενοχή.
    Και απέμεινε σε ολίγους, γνωρίζοντας πως οι «Μύδροι θα περάσουν», να αρπάξουν την ευκαιρία να ανταμώσουν το Μεγαλείο.
    Όχι με σκυθρωπά τα βλέμματα, αλλά με χαρά, καθώς έμαθαν ότι θα πολεμήσουν υπό «σκιά».

    Και ποια ματιά θα αντιπαρατεθεί με την ΜΑΤΙΑ τους;;;;
    Και ποια λόγια θα αμαυρώσουν τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους;;;;
    Ποιος μπορεί να ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ;;;;

    Το ανωτέρω κείμενο αναρτήθηκε από
    ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ και μετεφέρθη εδώ από τον....


    έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. απελλησ

    -Ή φοράμε παντελόνια ή είμαστε τυφλοί και ξεπουλημένοι

    Το πρωτο μαλλον δεν εισαι.

    -Ποιοί είναι οι Ηγέτες της Νέας Τάξης, αν όχι οι Εβραίοι; Ποιοί διοικούν αυτούς τους χρηματοπιστωτικούς στραγγαλιστήρες των λαών;

    Αυτο δεν εισαι στην... παρουσα ζωη σου ετοιμος να το μαθεις

    -. Ο Κέννεντυ δολοφονήθηκε λίγο πριν εφαρμόσει την απόφαση του να γυρίσει ο έλεγχος της FED στο Αμερικανικό Δημόσιο.

    Δεν εισαι ετοιμος να μαθεις τα αιτια

    -Και η Αλήθεια έχει ειπωθεί τέλεια στην Αποκάλυψη του Ιωάννη!

    Εαν την πιστευεις θα πρεπει να ξερεις οτι ειναι Ραββινικο κειμενο της εποχης εαν οχι τοτε δεν εισαι καλος...χριστιανος

    Δυσκολευεσαι λιγο αλλα ετσι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Σάββα,
    Για την λύση του προβλήματος επικαλείσαι τα Πανεπιστήμια και τους καθηγητάδες. Ποιούς εννοείς; Τους Ηρακλήδειδες η αυτούς όπως ο κατωτέρω; που παρεπιπτόντως δεν ακούσαμε κιχ από τα ΜΜΕ;
    ...
    ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ IVY LEAGUE ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΕΤΗ ΑΙΜΟΜΙΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ!!!!

    Ο Δαβίδ Επστάϊν κατηγορείται για μια τριετή σεξουαλική σχέση με την 24χρονη κόρη του.

    Ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, κατηγορείται ότι για μια τριετία είχε σεξουαλική σχέση με την 24χρονη (σήμερα) κόρη του, και ήδη από χθές κατηγορείται για αιμομιξία.
    Πρόκειται για τον καθηγητή Πολιτικών Επιστημών David Epstein, 46 χρονών, ο οποίος φέρεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με την 24χρονη κόρη του, μεταξύ των ετών 2006 και 2009.
    Ο Epstein, ο οποίος ειδικεύεται στην Αμερικανική πολιτική και τα δικαιώματα ψήφου, λέγεται ότι αντάλλαξΕ, επίσης, διεστραμμένα μηνύματα κειμένου με τη κόρη του, κατά τη διάρκεια της συναινετικής σχέσης τους!!!!!
    Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστήμιο Robert Hornsby είπε ότι ο Epstein "είναι τώρα σε αναγκαστική διοικητική άδεια και δεν θα ασχοληθεί με τη διδασκαλία των μαθητών".

    Διαβάστε περισσότερα... στην ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


    Αυτοί θα μας σώσουν; Η χρειαζόμεθα κάποιον άλλον;


    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @ 2:20 μ.μ.

    Αλλού βαρούν τα τούμπανα, αλλού χορεύει η νύφη. Θεωρώ υποτιμητικό της νοημοσύνης μου να συζητήσω καν το ρόλο των Εβραίων, των νεφελίμ ή οποιουδήποτε άλλου αποδιοπομπαίου τράγου: ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει για να εξυπηρετήσει αυτό που εκτιμά ότι είναι καλύτερο γιαυτόν. Εμείς κάνουμε 2 λάθη: αφενός ψάχνουμε να διαχύσουμε την ευθύνη της κακής μας συμπεριφοράς σε άλλους και αφετέρου μετατρέπουμε τα προβλήματά μας ως μέρος των προβλημάτων της ανθρωπότητας και χαιρόμαστε για τη δυνατότητά μας να αποτελούμε τον "δικαστή" της.

    Αντί να ασχοληθούμε με το πώς μπορούμε να κάνουμε απτά βήματα για να επανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια μέσω των πράξεών μας ατομικά σε καθημερινό΄επίπεδο, ψάχνουμε κάποιους συνωμοσιολογικούς κανόνες για να μειώσουμε το επίπεδο της απαιτούμενης από τον καθένα μας προσπάθειας. Ας υποθέσουμε ότι ο ΑΠΕΛΛΗΣ έχει δίκιο και ότι για όλα φταίνε οι "Ηγέτες της Νέας Τάξης": αν συνεχίζεις να υπερασπίζεσαι την απραξία στην καθημερινή δουλειά σου, αν συνεχίζεις να κοιτάς το μικροπροσωπικό σου συμφέρον, αν δεν σκέφτεσαι και δεν πράττεις με πρώτο γνώμονα την πατρίδα σου, φταίνε οι "Ηγέτες της Νέας Τάξης"; όχι βέβαια. Αν βλέπεις την υπηρεσία σου να ξεφτυλίζεται από μικροκομματικά συμφέροντα -τα οποία υπηρετείς και εσύ με την μη αντίδρασή σου- και βλέπεις μέχρι και οι ούγκα-ούγκα γείτονες να σε κοιτούν από πολλά σκαλοπάτια εξέλιξης πιο ψηλά, φταίνε οι Εβραίοι; όχι βέβαια. Αν λες καθημερινά "σιγά που θα πάω εγώ να μπλέξω, άσε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα" και αφήνεις την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος στα χέρια αυτών που το κρασπεδοποιούν, φταίνε οι νεφελίμ; όχι βέβαια.

    Όταν έχουμε χρεοκωπήσει σε πολλά επίπεδα και ψάχνουμε να βρούμε την ευκολότερη λύση για να συνεχίσουμε να μην κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο ΤΙΠΟΤΑ αλλά να γνωρίζουμε ΠΛΗΡΩΣ ποιός φταίει για όλα είναι ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ. Μοιάζει με τον Τσίπρα που δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή του και έχει πάρει εργολαβία την εκπροσώπιση της γενιάς των 700 ευρώ.

    Για να δούμε άσπρη μέρα θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε υποκριτές.

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Απελλη
    Πραγματικο κειμενο μεσα απο την ψυχη σου που πραγματικα θα συγκινουσε οιοδηποτε αμαθη/ημιμαθη
    αλλα οχι αυτον που γνωριζει και επιπλεον παρακολουθει εναν δυσκολο
    τοκετο που το εμβρυο γινεται νεογεννητο και δεν αφηνει η ιστορια να το ξανασμπρωξεις μεσα απο εκει που βγηκε ηδη.
    Με πολυ συμπαθεια για εσενα και για τις προσπαθειες σου να εκφρασεις αυτα που εσυ αντιλαμβανεσαι οτι συμβαινουν.Αλλα μπορει να ειναι και αλλιως.Τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. @ 13 Δεκεμβρίου 2010 10:09 π.μ.

    Καλύτερα πάρε το V για
    Βουβουζέλα (Vuvuzela) και πρόσεξε τέτοια χωάνη που είσαι μήπως και την καταπιείς.


    Πατριδοκάπηλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. @ 13 Δεκεμβρίου 2010 6:23 μ.μ.
    και @ 13 Δεκεμβρίου 2010 6:56 μ.μ.

    Εβραιε, ριξε και μια ματια στα Πρωτοκολλα ή στο συγγραμμα του μακαριτη, Χενρυ Φορντ.
    "Ο αιωνιος εβραιος. Το υπ' αριθμον ενα προβλημα της ανθρωποτητας"

    Η σωστη λεξη ειναι: "Σαγιανιμ" που σημαινει βοηθοι του Ισραηλ και οχι νεφελιμ.


    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. @ Πατριδοκάπηλος 7:54 μ.μ.
    Πολύ ώριμη και ουσιαστική απάντηση. Αφού γέλασες με το παιδαριώδες -αντιπροσωπευτικό του χαρακτήρα σου- που εξέφρασες, άντε τώρα να διαβάσεις την αθλητική σου εφημερίδα.

    @ Δις ΕΠΑΛΞΗ 4:51 π.μ.
    Εφιάλτη, δεν είμαι Εβραίος ούτε Σαγιανίμ. Είμαι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος και πονάω για την πατρίδα μου: προφανώς εσένα δεν σε ενδιαφέρει αυτή η πατρίδα, συνεπώς δικαιολογημένη η Judge Dredd αποπροσανατολιστική από την επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδος συμπεριφορά σου - εκτός και αν έχεις τη δύναμη να επιλύσεις το πρόβλημα που θεωρείς ότι είναι υπερσύνολο του Ελληνικού, συνεπώς άσε την κουβέντα και πήγαινε να το λύσεις.

    Πλέον της μηδενιστικής και άχρηστης κριτικής του καναπέως, υπάρχει κανείς να συζητήσει ουσιαστικά για κάποια εθνικά χρήσιμη πρόταση;

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Διαβάζοντας τα σχόλια, ως συγγραφέας του άρθρου, έχω να πω τα εξής:
    Λυπάμαι για τη φτώχεια ιδεών που υπάρχει στη χώρα μας.
    Λυπάμαι για τον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται από ορισμένους σχολιαστές.
    Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο παγκόσμιας μονοκρατορίας, κάτι που δεν έχει να κάνει μόνο με ένα έθνος και μόνο με συγκεκριμένους μηχανισμούς, εμείς οι Έλληνες, αντί με ευθυκρισία να 'δούμε' το δάσος, 'ξυλοκοπούμε' το δέντρο.
    Το δέντρο είναι οι σιωνιστές και το δάσος είναι η ιδεολογία του κέρδους, του υλισμού, της υπερκατανάλωσης και της απαξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης, όπως αυτή θεωρήθηκε διαχρονικά από την ελληνική σκέψη.
    Εμείς οι Έλληνες πρέπει να αντλήσουμε διδάγματα και δύναμη από τα ανεξάντλητα αποθέματα ιδεών και ηθικής του Ελληνισμού, όχι μόνο για να βοηθήσουμε την Πατρίδα μας, αλλά και για να αποτελέσουμε παράδειγμα για τη δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα.
    Αντί γι' αυτό, κάνουμε διαλόγους σαν αυτούς που προηγήθηκαν.
    Λυπάμαι αλλά δεν καταθέτω τα όπλα.
    Προχωράμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. @ V
    Εθεσες τα πραγματα στην σωστη τους
    θεση εστω και αν στο τελος αντι για απαντηση ακουσες κατι σαν "κρα-
    κρα",δεν πειραζει.Καλος ο Σκαλ και οποιος καταλαβε.Περνα σε αλλη αναρτηση πιο προσφατη για συνεχιση
    διαλογου

    [ 12 Δεκεμβρίου 2010 9:40 μ.μ.]
    [V
    περιμενω να ανοιξεις τον χορο,η μουσικη παιζει.
    13 Δεκεμβρίου 2010 2:20 μ.μ.]

    V++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Το 1937 στην Ρωσία, στα χρόνια της πιο σκληρής Σταλινικής εξουσίας συνέβη το παρακάτω:
    Μια μέρα δύο πράκτορες της τότε KGU εισέβαλαν στο σπίτι του πατρός Παύλου Ανσίμωφ στην Μόσχα, με σκοπό να κάνουν έρευνες για υλικό αντισοβιετικής προπαγάνδας, όπως είπαν χαρακτηριστικά στον π. Παύλο παρουσία όλης της οικογένειας του μεταξύ των οποίων και του υιού του Γεωργίου Ανσίμωφ που ήταν τότε δεκαπενταετής.
    Ο αγαθός ιερέας αρνήθηκε ότι κατέχει τέτοιο υλικό και ότι τα μόνα βιβλία που έχει είναι τα εκκλησιαστικά.
    Έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, έκλεψαν τα ελάχιστα πολύτιμα ασημένια μαχαιροπήρουνα που ήταν η προίκα της πρεσβυτέρας του και πιεστικά τον ρωτούσαν να τους πει, που είχε κρύψει "ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ"
    Αυτό ήταν το υλικό δηλαδή της "αντισοβιετικής" προπαγάνδας που είχαν την εντολή να βρουν;;;!!!!
    Φυσικά δεν βρήκαν τίποτα. Ωστόσο πήραν μαζί τους τον μαρτυρικό παπά που δυστυχώς η οικογένεια του δεν τον ξαναείδε ποτέ. Ο π. Παύλος Ανσίμωφ εκτελέστηκε το 1937 στο Μπούτοβο μαζί με άλλους 2.500 Ρώσους εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν ιερωμένοι με την κατηγορία του "Εχθρού του Λαού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ο Γεώργιος Ανσίμωφ έμαθε για την τραγική κατάληξη του πατέρα του μετά από πολλές δεκαετίες. Σήμερα είναι σκηνοθέτης και διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόϊ, ενώ έχει καταγράψει την παραπάνω αυτόπτη μαρτυρία του για τα ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ σε ένα βιβλίο με τον τίτλο "Ο Εχθρός του Λαού" που αναφέρεται στον Άγιο πλέον της Ρωσικής Εκκλησίας πατέρα του!
    Ο Νεομάρτυρας π. Παύλος Ανσίμωφ ανακυρήχθηκε Άγιος το 2005 στο Μπούτοβο από τον Πατριάρχη Αλέξιο και με την παρουσία του Πούτιν.

    Πηγή: "Ο Εχθρός του Λαού" υπό του Γεωργίου Ανσίμωφ,
    Εκδόσεις "Αρχονταρίκι", μετάφραση Ναταλίας Γερμανού.

    Αυτά λοιπόν για τα δήθεν πλαστά ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ που έψαχναν εναγωνίως να τα αποσύρουν από την κυκλοφορία οι Κομμουνιστές, άραγε γιατί;
    Μήπως φταίει το γεγονός ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο Λένιν-Τρότσκυ (υπόθεση Ρακόφσκι)χρηματοδοτήθηκαν από τους "ίδιους" που χρηματοδότησαν αργότερα και τον Χίτλερ; Λέω, μήπως!

    Φίλε Skal δεν ξέρω σε ποιούς απευθύνεται το σχόλιο περί φτώχειας των ιδεών και αποπροσανατολισμού, αλλά σου υπενθυμίζω ότι στο κείμενο σου έχεις επιλέξει την αοριστία. Αν γνωρίζεις ποιοί είναι, γιατί δεν το γράφεις; Και αν πάλι δεν γνωρίζεις, τότε γιατί γράφεις;

    Αν το δέντρο είναι μια καστανιά εν μέσω ενός δάσους με Οξυές καλώς ελέχθη. Αν όμως όλο το δάσος είναι καστανιές, βλέποντας το ένα είναι σαν να τα έχεις δει όλα!
    Λοιποί φίλοι, μη αμαθείς και μη ημιμαθείς, όπως εγώ, ας κρατήσει ο καθένας μας το δίκαιο της άποψης του.
    "Εγώ ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω"

    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Απελλή
    το σχόλιο που ακολουθεί, θα μπορύσε να είναι η απάντηση στα δικά σου σχόλια.
    Αν εγκλωβίσει κανείς τη σκέψη του σε πρωτόκολλα και μυστικές σιωνιστικές οργανώσεις, έχασε το δάσος.
    Το δάσος είναι η ιδεολογία που έχει επικρατήσειε πί όλων των εθνών.
    Και η ιδεολογία αυτή μπορεί να νικηθεί μόνο με ιδεολογία και όχι με δαιμονοποίηση ενός άλλου έθνους.
    Ας θωρακιστούμε με τη δική μας ιδεολογία, που είναι το αντίδιοτο, ας την διαδώσουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και μετά άστους αυτούς να καταστρώνουν σχέδια για την παγκόσμια μονοκρατορία.
    Θα βρεθούνε μόνοι τους.
    Τώρα, οι κακλύτεροι σύμμαχοί τους είναι οι κατά τόπους κοινωνίες και δρώντες που έχουν ενστερνιστεί την συγκεκριμένη ιδεολογία.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο Τσοχατζόπουλος , ο Παπαντωνίου ο Ρουσσόπουλος , ο Βουλγαράκης , ο Χρηστοφοράκος όλοι αυτοί οι χρυσσοκάνθαροι συνδικαλιστές που πίναν και τρώγαν τον αγλέουρα επί τρείς δεκαετίες όλοι αυτοί που πλούτισαν στην δική μας την πλάτη επί τρείς δεκαετίες και καμιά δικαιοσήνη ποτέ δεν τους αγγίζει είναι σιωνιστές ? Εγώ μια χαρά τους βλέπω για Έλληνες .
    Αυτός ο λαός που πήγε και ψήφισε Παπανδρέου και Σημίτη και ξαναψήφισε Μπουτάρη και Παπανδρέου τώρα που έφερε το ΔΝΤ και το μνημόνιο Εβραίοι είναι?...Οι Εβραίοι, οι Ιρλανδοί, οι Ισλανδοί ή οποιοδήποτε λαός στον κόσμο θα ξαναψήφιζαν ποτέ στην χώρα τους κυβέρνηση που θα τους έβαζε στο ΔΝΤ?

    Ε λοιπόν αυτός ο λαός πήγε και ξαναψήφισε Παπανδρέου ! Πήγε και ψήφισε τον περίγελο, ψωφοδεή γιουσουφάκη Μποτάρη που κάθε μέρα μας εξομολογείται τον γελοίο έρωτα του για τον φασιστοκεμάλ.

    Όχι! οι Εβραίοι ξέρουν να ψηφίζουν ανθρώπους που αποδεδειγμένα πρόσφεραν στον λαό τους και στο έθνος τους .
    Ο Νετανιάχου τουλάχιστον έχει πολεμίσει και έχει διακινδυνεύσει την ζωή του για τον λαό του και την πατρίδα του.
    Δέν πηγαίνουν να ψηφίσουν παρηκμασμένα υποκείμενα σαν τον Μπουτάρη.
    Εμείς ψηφίζουμε ανθρώπους ανδρείκελα ,νενέκους μαμόθρεφτους, άδεια παντελόνια με κριτήριο το κομματικό όφελος , την οικογενειοκρατία, το βόλεμα.Από όλους αυτούς που μας κυβερνάνε ποιός έχει κάνει αποδεδειγμένα κάτι για αυτήν την πατρίδα?

    Για την κατάντια , την σήψη την διαφθορά και την παρακμή αυτής της χώρας ευθηνόμαστε πρώτα από όλα και πάνω από όλα εμείς.Δεν μας φταίνε ούτε Αγγλοι ούτε Γάλλοι ούτε Πορτογάλλοι.,
    Κάθε λαός έχει την τύχη και την ευημερία της χώρας του στα χέρια του ας μην αναζητάμε υπεύθηνους για την κατάντια της χώρας έξω από αυτήν .

    14 Δεκεμβρίου 2010 10:51 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. @ skal

    Αγαπητέ φίλε,

    Μου φαίνεται ότι χειρότερα τα έκανες!
    Δεν μου αρέσουν τα μισόλογα και λυπάμαι που στο λέω αυτό, επειδή σε εκτιμώ. Κρατάς την άποψη σου και εγώ την δική μου.
    Σχόλια όπως αυτό του ανώνυμου δεν είναι δυνατόν να με πείσουν γιατί είναι διάτρητα από αδύνατα σημεία που τα διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα.

    "όλοι αυτοί που πλούτισαν στην δική μας την πλάτη επί τρείς δεκαετίες και καμιά δικαιοσήνη ποτέ δεν τους αγγίζει είναι σιωνιστές ? Εγώ μια χαρά τους βλέπω για Έλληνες "

    Ο ανώνυμος και Αρειανούς μπορεί να βλέπει! Άλλωστε μην μας πει ότι σύχναζε και στην ίδια Στοά με τους προαναφερόμενους ξεπουλημένους στον εχθρό "Έλληνες"!
    Ή δεν γνωρίζει ότι πολλοί κορυφαίοι πολιτικοί και πρωθυπουργοί είναι Εβραίοι και πως οι δικές τους αποφάσεις μας έφτασαν σε αυτό το χάλι;
    ΦΤΑΙΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ!!! Φταίει το σύνηθες υποζύγιο, που το γ@@@ούν, το ληστεύουν και πάντα τους ψηφίζει! Που το φορτώνουν και με χίλιες-δυο ενοχές και συμπλέγματα.
    Τι λες βρε, ανώνυμε!
    Και στη συνέχεια μας πλέκεις και το εγκώμιο των Εβραίων, ενώ πριν φρόντισες να καταδικάσεις τον δικό σου λαό. Πόσο βολικό μας είναι κάθε φορά να τα ρίχνουμε όλα στους Έλληνες. Και κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί αυτός ο λαός δεν λέει να ξυπνήσει, ποιοι του έχουν στερήσει την Ελληνική του Παιδεία συστηματικά δεκαετίες τώρα! Μα είναι απλό ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Αυτό δεν θέλει να πει; Και θα γίνουμε ακόμη χειρότεροι, καθώς φαίνεται προς τα που πάει το πράγμα!
    Τελειώνω γιατί η υπόθεση εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία με αυτό:
    Υπάρχει ένας λαμάκας (ελληνικός λαός) που έχει οικόπεδο γωνία. Είναι λαμάκας επειδή δε γνωρίζει αυτά που έχει και επιπλέον επειδή οι "σύμβουλοι" του (πολιτικοί) που τους εμπιστεύεται να διαχειριστούν την περιουσία του, τον δουλεύουν ασταμάτητα και τον προδίδουν επ΄ωφελεία τους με τις κακές τους αποφάσεις. Υπάρχουν όμως κάποιοι "άλλοι" που επωφελούνται από τις λαμακίες που κάνει ο λαμάκας και που τον υποσκάπτουν και τον υπονομεύουν ακόμη περισσότερο προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα υπάρχοντα του!
    Εξωτερικά φαίνονται μόνο οι λαμακίες του-που όντως γίνονται-ως βασική αιτία της κακοδαιμονίας του. Ερωτώ, αυτοί που τον υποσκάπτουν επωφελούμενοι της αδυναμίας του δεν φέρουν ευθύνη;
    Η Goldmam Sachs είναι ανεύθυνη και για όλα φταίει ο Σημίτης;
    Εντάξει, την έχουμε δει την άλλη όψη του νομίσματος, το άλλο άκρο, το πιο βολικό για ορισμένους. Για όλα φταίνε οι Έλληνες!
    Ας αυτομαστιγωθούμε λοιπόν, για να αποκτήσουμε εκτός από τα χρέη και μια χρεοκοπημένη ψυχολογία, αυτή του "κακού" μαθητή που ο "καλός" απουσιολόγος τον έβαλε τιμωρία να στέκεται με το ένα πόδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. @ Vuvuzela
    14 Δεκεμβρίου 2010 7:39 π.μ.

    Αν δεν εισαι συ εβραιος τοτε εγω ειμαι ο Γιωργος Σιδηρουντιος.
    Οχι-οχι ειμαι ο "φοιτητης" sterg.
    Τρισαθλιε συνταξιουχε προπαγανδιστη του ισραηλ μυριζεις πτωμαϊνη απο χιλιομετρα μακρια.
    Γραφε σχολια τωρα να ερωτο/αποκρινεσαι στον ευατο σου ετσι για να φαινεστε πολλοι.

    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Skal
    Εχεις ενα σοβαρο προβλημα στο ιστολογιο σου και ενω δεν κατορθωνεις να το λυσεις θελεις να κανεις και ανοιγματα σε κατι "Δημοκρατιες"κλπ.Το προβλημα σου ειναι οτι, δεν ξερω το γιατι ισως η ευγενεια σου, ανεχεσαι στο ιστολογιο αυτο "σχολιαστες" που μονο σχολιαστες δεν ειναι αλλα μονο
    υβριστες που αν γνωριζαν ποιον υβριζουν θα ειχανε κρυφτει στο υπογειο του σπιτιου τους.Υβριστες χυδαιοι και μαλιστα βαναυσης χυδαιοτητας χωρις καμμια δυνατοτητα να σχολιασουν εστω και μια φορα κατι με παραγωγικο για τους υπολοιπους τροπο,εστω και μια φορα.Δηλαδη σε θεωρουν δεδομενο αιχμαλωτο τους στις μαλακιες τους
    και οταν αποφασισες καποτε να υψωσεις την φωνη σου σου πεσανε 3 μαζι και εσυ σαν να ψελιζεις απολογια σε ποιους δηλαδη.Γνωριζεις
    Σαββα οτι η μεχρι τωρα ανοχη σου στα ανεγκεφαλα αυτα ατομα εχει στερησει το ιστολογιο αυτο απο αξιολογα ατομα.Τι θες να αποδειξεις σε αυτους μηπως οτι εισαι ευγενης,θα στο επιστρεψουν με αναιδεια και ισοπεδωση,οτι εισαι ελληνας και βλεπεις τα συμφεροντα της πατριδας σου πολυ καλυτερα απο αυτους,θα σε συκοφαντησουν για σιωνιστη η και σαγιανιμ (μια λεξη που εγω πρωτακουσα εδω απο τρισαθλια ατομα
    και μπηκα στο λεξικο να δω τι ειναι αυτο)Λοιπον Σαββα συνεχισε αφου πρωτα κοψεις τον δρομο σε αχρηστους και ανεγκεφαλους,στα ορια των προβοκατορων,διαφορετικα θα φυγουν απο εδω ατομα που χρειαζεσαι.
    V++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. V++
    Κάποια στιγμή είχε πει ο Σημίτης: Τί να κάνουμε, αυτή είναι η Ελλάδα.
    Εγώ λοιπόν λέω: Τί να κάνουμε, αυτοί είμαστε οι Έλληνες.
    Ο δημόσιος λόγος είναι δύσκολος και ο συγκερασμός των αντιθέσεων δεν επιτυγχάνεται με ελιτισμό και αποκλεισμούς.
    Στο κάτω-κάτω, ας μείνουν εκείνοι που αντιλαμβάνονται την αξία και τη σημασία της προσπάθειάς μας.
    Όσο για τις κατηγορίες, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχει σημασία ποιός σε κατηγορεί και ποιος σε επαινεί!
    Πάντως, εμείς προχωράμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. @Σκαλ ο συγκερασμός των αντιθέσεων δεν επιτυγχάνεται με ελιτισμό και αποκλεισμούς

    δεν συμφωνω,του βλακα πρεπει να του κοβεις τον χαβα και οχι να προσπαθεις να τον...συγκερασεις οπως γραφεις.Ο βλακας πρεπει να ακολουθει τον ηγετη διοτι αυτος και για τον βλακα δουλευει και θυσιαζεται και οχι να μπαινει συνεχεια ο βλακας στα ποδια αυτου που ανοιγει δρομο για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Νατος παλι ο Σωτηρας που ψαχνουμε.

    Ο V++Vuvuzelas μας ανοιγει δρομο για την σωτηρια της Ελλαδας.
    Ας τον ακολουθησουμε ολοι μας μπας και δουμε λιγο φως στην ακρη του τουνελ.
    Εκτος και μας οδηγησει στο τουνελ σκοπιμως κι αντι να δουμε φως στην αλλη ακρη δουμε την ισραηλινη δολοφονικη "μπουρου" ναρχεται καταπανω μας.
    Φυσικα απο V++Vuvuzeles τι να περιμενει κανεις εκτος, μια απ τα ιδια.
    Παρενεσεις, ανωνυμα βρισιες σ' ολους, ακομα και στους διαχειριστες, (ιδε ανωτερω ανωνυμα σχολια εναντιον του Σαββα οπως μας αποκαλυπτει ο σχολιαστης 12 Δεκεμβρίου 2010 2:41 μ.μ.) ξανα παρενεσεις και κολακιες και φυσικα ολιγα κροκοδειλια δακρυα και παρακαλια για να γινουν πιστευτοι.
    Ο αιωνιος εβραιος!!!!
    Αλλα η απαιτηση τους για "Δημοκρατικη λογοκρισια" στους διαχειριστες παραμενει η ιδια. "Σβηνε τα σχολια αυτων που μας αποκαλυπτουν ποιοι ειμαστε" εντελουν υφος στραταρχη στους διαχειριστες.
    Και κει ειναι που δεν μπορειτε να κρυφτητε, αγαπητοι. Εκει ειναι το αδυνατο σημειο σας, ο εχθρος σας, η νεμεσις σας.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    Εχω πει και στο παρελθον οτι με κουμασια σαν και σας κανενας δεν μπορει να κανει σοβαρη συζητηση για οποιοδηποτε θεμα.
    Και ενα τελευταιο στην χιλιο- ειπωμενη απειλη σας προς τον διαχειριστη οτι θα "φυγετε" απο δω, αν δεν φυγουμε εμεις.
    Η ωρα η καλη και μην ξεχνατε να μας ενημερωνετε τακτικα ποσα κοριτσακια δολοφονουν καθημερινα αυτοι που εσεις σκυλιασατε να τους κανουμε φιλους, συνεργατες και συμμαχους.
    ++++ πληρωμενοι προβοκατορες της Ισραηλινης πρεσβειας.



    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. @ Δις ΕΠΑΛΞΗ 1:00 π.μ.

    Από την τελευταία φράση σου και μόνο, πλην των νομικών επιπτώσεων, θα έπρεπε να σε βρω για να σε κάνω ασήκωτο.

    Αλλά έτσι είναι με τους βαθεοκρατικούς εφιάλτες διαφόρων περίεργων πόστων: φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

    Έρχεται ο προβοκάτορας της δημιουργικής συζήτησης και της προσπάθειας ανάπτυξης εθνικά χρήσιμων προτάσεων για να πετάξει ΑΣΧΕΤΕΣ με την Ελλάδα ατάκες βρώμας μήπως και αποπροσανατολίσει σε σημείο που δεν θα ακουστεί και δεν θα υλοποιηθεί τίποτα καλό για να πάει μπροστά η πατρίδα.

    Ποιάς κατηγορίας ανθέλληνας είσαι; Βολεύεσαι ως κομματικός Γκόρτσος ή βγαίνεις στο μπαλκόνι σου για να πανηγυρήσεις όταν κόβει βόλτες στο Σούνιο η τουρκική φρεγάτα;

    Ντροπή σου.

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. V

    15 Δεκεμβρίου 2010 9:14 π.μ.

    Δεν θα επαιρνα το ονομα V++ αν ηξερα ποσο ευκολα χανεις την ψυχραιμια σου με ανυπαρκτα ψωφιμια
    σαν τον/την "Δις ΕΠΑΛΞΗ".Πρωτα ο/η
    να μας διευκρινησει αν σημαινει "Δεσποινις - Miss" το ονομα για να γυρισω σε αλλη σελιδα
    οτι και να λεει γιατι θα σεβαστω τα φουστανια της που δεν σεβεται αυτη.Και δευτερον αγαπητε "V" εχεις
    κολλησει με την μπαλα,και πρεπει να σε ψαχνω,μετακινησου σαν "V" σε
    νεωτερη αναρτηση και ΓΡΑΦΕ γιατι οπως διαπιστωνω ξερεις πολυ καλα το
    τι γραφεις και το ιστολογιο σε χρειαζεται συνεχως στα τρεχοντα και
    οχι σαν καδρο στο τοιχο διπλα στον/
    στην "Δις" που μπορει καπου/κατι να στερειται στην ζωη της και η επιθεση να μη ειναι και η καταλληλοτερη θεραπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. @ V++
    15 Δεκεμβρίου 2010 10:56 π.μ.

    Έγραψα στη νεώτερη ανάρτηση αλλά το κείμενό μου κόπηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. @ V++Vuvuzelas

    Τσου ρε Λακη.


    (.....Αυτες τις απειλες περι νομικων επιπτωσεων και ξυλοδαρμων -σημα κατατεθεν-τις εχουμε ακουσει και το παρελθον απο "περιουσια γυναια" με τα ....ουλα τους.) Γαβ-γαβ


    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. @ Δις

    Μόνο και μόνο η απουσία επιχειρημάτων σου για την ουσία των λεγομένων μου αποδεικνύουν ότι ο V++ είχε δίκιο: σέβομαι το στερητικό σου σύνδρομο αλλά δεν θα ασχοληθώ μαζί του.

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ξανα τσου ρε Λακη


    Δις ΕΠΑΛΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.