14/12/10

Βενιζέλος καλεί Βασιλάκο για τα κυκλώματα στους εξοπλισμούς

Διευκρινίσεις ζητά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον τέως Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών, Βαγγέλη Βασιλάκο, σχετικά με όσα έχει δηλώσει δημοσίως, αλλά και στον εισαγγελέα, για σκοτεινά κυκλώματα που λυμαίνονται τις στρατιωτικές προμήθειες.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής, Ευτύχιο Δαμιανάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητά να κληθεί σε ακρόαση ο Βαγ. Βασιλάκος.



Η επιστολή του Ευαγ. Βενιζέλου:

Ο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2006, με δημόσιες δηλώσεις του θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας σε σχέση με συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων της τελευταίας - τουλάχιστον - δεκαπενταετίας. Ήδη για το θέμα αυτό κλήθηκε - όπως ανακοινώθηκε - να καταθέσει στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Θεωρώ αναγκαίο και χρήσιμο για την Επιτροπή να καλέσει σε ακρόαση τον κ. Βασιλάκο προκειμένου να την ενημερώσει για τις απόψεις και εκτιμήσεις του παραθέτοντας και όλα τα σχετικά στοιχεία.

Άλλωστε ο κ. Βασιλάκος είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής γιατί από τη σύστασή της (με τη μορφή υποεπιτροπής) έως τώρα παρίστατο σ΄ όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις της, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουμε εδώ και 14 μήνες να εκκαθαρίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος.
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Από τον "πρώην" περιμένει ενημέρωση ο υπουργός;;;;ο ίδιος,που είναι και οξύνους, δεν γνωρίζει;;; Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι.....ή μήπως η δήθεν ενημέρωση είναι προς το θεαθείναι και μόνον;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.