23/12/10

Ρωσικές επενδύσεις στα κατεχόμενα

ΔΥΟ υπερπολυτελή ξενοδοχεία στοχεύει να φτιάξει στα παράλια της Τουρκίας και στα κατεχόμενα ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και μέλος της Δούμας, Σουλεϊμάν Κερίμοφ.Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, που επικαλείται πηγές στο κοντινό περιβάλλον του Κερίμοφ, ο γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας ψάχνει για αγορά γης στην Τουρκία και η κατασκευή των ξενοδοχείων θα αρχίσει μέσα στα επόμενα χρόνια και θα στοιχίσει πολλά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ξενοδοχείο στα κατεχόμενα θα γίνει στην κατεχόμενη επαρχία Αμμοχώστου. Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται, ο Ρώσος επιχειρηματίας, που επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία στις μουσουλμανικές χώρες ότι δεν πρέπει να αποφεύγουν τη στήριξη στο ψευδοκράτος, θα επαναφέρει στην κατεχόμενη πόλη την τουριστική αίγλη της δεκαετίας του ’70 και θα αυξήσει την προσέλευση τουριστών, τόσο από τη Ρωσία όσο και από άλλες χώρες, κάνοντας τα κατεχόμενα το ίδιο δημοφιλή προορισμό όπως και τις ελεύθερες περιοχές.

Στη συνέχεια, η τ/κ ηλεκτρονική εφημερίδα αναφέρει στοιχεία για την περιουσία του Κερίμοφ και γράφει ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και πολλοί γνωστοί καλεσμένοι τους κάνουν πολύ συχνά διακοπές στην Τουρκία και κυρίως στην περιοχή του Μπόντρουμ (Αλικαρνασό).
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

7 σχόλια:

  1. Πού αλλού θα επένδυε ένας ρώσος μαφιόζος που φέρει το όνομα "Σουλεϊμάν";
    Εκεί που επενδύουν και άλλοι με ονόματα όπως "Λεβί", "Κοέν", "Γκάλια" κλπ.
    Μεμονομένη η περίπτωση του "ρώσου"...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που να πάρει χαμπάρι ότι στη Σκύρο, με την πολιτική κάλυψη των συνταγματολόγων μας
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html
    και την περί δικαίου αντίληψη στο νομοθετικό έργο των βουλευτών μας
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
    έχει την δυνατότητα κανείς να οικειοποιηθεί τα κόπρανα των κατσικιών
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2010/02/offsorhe.html
    και να διεκδικήσει την κυριότητα του εδάφους ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ της κάθε κουτσουλιάς από το σύνολο των ΚΟΠΡΑΝΩΝ αλλά και τις πατημασιές τους στο ευρύτερο της έκτασης που βόσκουν.

    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΑΡΠΟΥΝΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    Είναι στην κυριολεξία αυτό που λένε, κάποιοι πατούν σε πτώματα που άλλοι δημιουργούν!!!

    Κι ο δήμαρχος κάνει πως ψάχνει!!!
    με τη από κοινού στήριξη ΚΑΙ της Κυβέρνησης ΚΑΙ της αξιωματικής Αντιπολίτευσης
    http://www.skyros-pigmi.gr/article.php?id=12864

    Μετά τη αποκατάσταση της Δικτατορίας, παραμένει η αποκατάσταση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας από την δικτατορία των ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκεί επενδύω και εγώ άλλωστε!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς το νικ μου, θα σου βγαίνει ξυνό. Τσίμπα τώρα κάτι για δωράκι!!!
    τζιμης

    1/2
    //Ακόμη μια μεγάλη επένδυση, εβραϊκών συμφερόντων, πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο χωριό Βοκολίδα.

    Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ”Βολκάν” αφιερώνει το σημερινό της πρωτοσέλιδο στην παράνομη ανέγερση συγκροτήματος διαμερισμάτων στην κατεχόμενη Βοκολίδα, χωρίς την απαιτούμενη ”άδεια οικοδομής”.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα συγκρότημα 185 διαμερισμάτων, το οποίο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου συγκροτήματος 2000 διαμερισμάτων και «ιδιοκτησίας» του Αγγλοεβραίου Ντέϊβιντ Λιβάις.

    Η εφημερίδα επικρίνει τη λεγόμενη επαρχία κατεχόμενου Τρικώμου, επειδή παραμένει θεατής στην παρανομία αυτή.
    Ψευδοκράτος: “Το Βασίλειο του Ισραήλ”

    Ο τουρκοκυπριακός και ο τουρκικός Τύπος έχουν ασχοληθεί αρκετές φορές με τις εβραϊκές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στο ψευδοκράτος, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως «Βασίλειο του Ισραήλ».

    Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Χουριέτ”, υπό τον τίτλο “Από το Ισραήλ ρεκόρ επενδύσεων στην ΤΔΒΚ”, η ισραηλινή εταιρεία “Ταχάλ” διαχειρίζεται δύο μονάδες αφαλάτωσης στα κατεχόμενα, μια στη Βοκολίδα και η άλλη στην Αμμόχωστο.

    Εξάλλου, στην περιοχή Κερύνειας δραστηριοποιούνται παράνομα πέντε εταιρείες με Ισραηλινούς συνεταίρους. Οι εταιρείες ανήγειραν πολύ μεγάλο αριθμό επαύλεων μεταξύ της κατεχόμενης Ακανθούς και του Αγίου Αμβροσίου, με καλύτερους πελάτες τους Βρετανούς. Ισραηλινές επαύλεις έχουν κατασκευασθεί και στο κατεχόμενο χωριό Έγκωμη.//συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2/2
    //Η “Χουριέτ” αναφέρει, επίσης, την περίπτωση του Ισραηλινού Ρόνι Κούμπερμπεγκ, ο οποίος είναι κάτοχος ισραηλινού και αμερικανικού διαβατηρίου και ζει τα τελευταία 13 χρόνια στα κατεχόμενα. Εκτός του ότι είναι ο ίδιος επιχειρηματίας, ασχολείται και ως σύμβουλος Ισραηλινών επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στα κατεχόμενα.

    Ο Κούμπερμπεγκ δήλωσε, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ότι μέσω του ιδίου αρκετοί Ισραηλινοί αγόρασαν ακίνητα στα κατεχόμενα, και ανέφερε ότι οι περισσότερες παράνομες επενδύσεις στα κατεχόμενα, μετά την Τουρκία, γίνονται από Ισραηλινούς.

    Αποκάλυψε, επίσης, ότι οι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται χρησιμοποιώντας τα ονόματα Τουρκοκυπρίων συνεταίρων τους. Τόνισε, ότι οι Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα κατεχόμενα, επειδή η γη είναι φθηνή και τα κατεχόμενα βρίσκονται πολύ κοντά στο Ισραήλ.

    Ο ίδιος αποκαλεί το ψευδοκράτος “δεύτερη πατρίδα του” και αναφέρει ότι έχει αποκτήσει μεγάλη κτηματική περιουσία στην Κερύνεια, όπως συμβαίνει και με άλλους Ισραηλίτες επιχειρηματίες.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τη “Χουριέτ”, στην Κερύνεια υπάρχει το οίκημα του Εβραϊκού Κινήματος “Σαμπάτ Λούκοβιτς”, δηλαδή εβραϊκή συναγωγή, παρόμοια με αυτή που λειτουργεί στη Λάρνακα, το οποίο χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας των Ισραηλινών τουριστών και επιχειρηματιών που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο ψευδοκράτος έχει οργανωθεί εβραϊκή κοινότητα που αριθμεί γύρω στα 1150 μέλη.//τελος

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227270&cid=94

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διάψευση για τα περί επενδύσεων στα Κατεχόμενα

    Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010, 15:16

    Ο Ρώσος εκατομμυριούχος Σουλεϊμάν Κερίμοφ δια των δικηγόρων του στη Λευκωσία διαψεύδει ότι προτίθεται να αγοράσει γη και να επενδύσει χρήματα στην κατασκευή ξενοδοχείων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και συγκεκριμένα στην πόλη της Αμμοχώστου.

    Ανακοίνωση των δικηγόρων του Κερίμοφ, με αφορμή δημοσίευμα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, αναφέρει ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται «είναι παντελώς αναληθείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

    Ο κ. Κερίμοφ, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ουδέποτε υπήρξε διατεθειμένος να αγοράσει γη στο κατεχόμενο τμήμα της βόρειας Κύπρου ή να επενδύσει χρήματα στην περιοχή αυτή και ούτε τώρα βεβαίως έχει τέτοια πρόθεση».

    Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010, 15:19
    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=227270&cid=94

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.