12/12/10

Η πόλη της Θεσσαλονίκης ανήκει σε όλους.>Ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σε συνέντευξή του στη Sabah μιλά για τον Ατατούρκ και τους Τούρκους

Φωτογραφία
Ητουρκική εφημερίδα Sabah την περασμένη Δευτέρα φιλοξένησε στις σελίδες της αποκλειστική συνέντευξη του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Το νέο «αφεντικό» της πόλης μίλησε στον ανταποκριτή της Sabah και του ΝΤVστην Αθήνα Στέλιο Μπερμπεράκη και είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για το πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει τη θητεία του για το καλό όλων των δημοτών. Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας υπογραμμίστηκε δεόντως μια φράση του νέου δημάρχου, ο οποίος είπε ότι «είναι σημαντικό ότι ο Ατατούρκ και ο Ναζίμ Χικμέτ γεννήθηκαν στην πόλη αυτή.

Οι θαλάσσιες μεταφορές που γίνονται στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να γίνονται και στη Θεσσαλονίκη». Σε ερώτηση σχετικά με το ότι η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Τούρκων λόγω του Ατατούρκ και τι νόημα έχει ο Ατατούρκ για τον κ. Μπουτάρη, ο δήμαρχος είπε: «Για μένα ο Ατατούρκ είναι ο ηγέτης του νέου τουρκικού κράτους που ξεσηκώθηκε την περίοδο εκείνη κατά της Οθωμανικής Διοίκησης και της ηγεμονίας αυτής. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού του ξεσηκωμού, αλλά η ονομασία του Ατατούρκ για διάφορους λόγους συσχετιζόταν εδώ με διάφορα αιματηρά γεγονότα. Όμως ήταν φυσικά ένας αιματηρός πόλεμος. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα γεγονότα της ιστορίας και να πραγματοποιήσουμε βήματα τα οποία θα παρεμποδίσουν την επανάληψη αυτών».

Σε άρθρο σας το 2006 είχατε αναφέρει ότι είστε υπέρ του να δοθεί στο δρόμο που είναι μπροστά στο σπίτι του Ατατούρκ η ονομασία «Μουσταφά Κεμάλ». Επιμένετε στην άποψή σας αυτή; «Μια τέτοια πρόταση είχε γίνει κατά την εποχή που ήταν υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών οι κ. Παπανδρέου και Τζεμ, που εξασφάλισαν την ελληνοτουρκική προσέγγιση και είχε έρθει στην επικαιρότητα να δοθεί και πάλι η ονομασία αυτή στον δρόμο ο οποίος έφερε αυτή την ονομασία μέχρι τα γεγονότα στις 6-7 Σεπτεμβριανών του 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Εγώ δεν επιμένω οπωσδήποτε να γίνει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ένα σημαντικό μέρος της νεαρής ηλικίας του, ο Μουσταφά Κεμάλ το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους Τούρκους αυτό και επιστρέφοντας την ονομασία Μουσταφά Κεμάλ στον δρόμο θα πρέπει να τους κάνουμε ευτυχείς».

Ο ανταποκριτής στη συνέχεια γράφει ότι η επιθυμία του κ. Μπουτάρη για την αλλαγή της ονομασίας του δρόμου και την τοποθέτηση μνημείου για τους Νεότουρκους προκάλεσε τους φανατικούς εθνικιστές. Ο κ. Μπουτάρης, του οποίου οι σχέσεις με τον μητροπολίτη Άνθιμο δεν είναι καλές, με τη νίκη του στις εκλογές κατόρθωσε να «βάλει γκολ» στους εθνικιστικούς κύκλους. Ο μητροπολίτης Άνθιμος λίγο πριν τις εκλογές είχε πεί «όσο εγώ είμαι επικεφαλής αυτής της Εκκλησίας, εσύ δεν θα μπορέσεις επ’ ουδενί να γίνεις δήμαρχος».

Ο ανταποκριτής στη συνέχεια αναφέρεται στην προσωπικότητα του κ. Μπουτάρη κάνοντας τον χαρακτηρισμό «ηλικιωμένος νεαρός», στα τατουάζ και το σκουλαρίκι του. Ακόμα γράφει ότι ο κ. Μπουτάρης έχει πάρει θέση στην καρδιά των Ελλήνων αριστερών και είναι ο πρώτος αριστερών τάσεων δήμαρχος σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, που είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στο σημαντικότερο φρούριο των ακραίων εθνικιστών. Ακόμα αναφέρεται στις εκδηλώσεις αγάπης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στο νέο δήμαρχο που θα αναλάβει καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου 2011.
Σε ερώτηση αν περίμενε ο ίδιος αυτή την εκλογή και αυτή την νίκη, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι δεν μπορεί να πει ότι και για τον ίδιο δεν αποτέλεσε έκπληξη, αλλά είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια προεκλογικά. Όμως, όπως και αν έχουν τα πράγματα, η νίκη αυτή αποτέλεσε έκπληξη και για το επιτελείο του.

Μέτρα για το κυκλοφοριακό
Ερ: Είναι γνωστό ότι επισκέπτεστε συχνά την Κωνσταντινούπολη. Μπορούν να εφαρμοστούν και εδώ οι μέθοδοι που εφαρμόζονται εκεί για το κυκλοφοριακό; «Εκείνο που με εξέπληξε περισσότερο αναφορικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν τα θαλάσσια δρομολόγια και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη Θεσσαλονίκη. Ένα άλλο που εκτίμησα είναι ότι ήρθε στην επιφάνεια η ταυτότητα της πόλης αυτής, δηλαδή από την Αγία Σοφία μέχρι τα ανάκτορα του Τσιραγάν και μέχρι τα λουτρά της πόλης όλα έχουν αναδειχθεί και παρουσιάζονται».

Στην υπενθύμιση του δημοσιογράφου ότι επικρίθηκε για τις δηλώσεις του αναφορικά με την παρουσίαση του κινήματος των Νεότουρκων και της εβραϊκής ταυτότητας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης είπε: «Σκοπός μου δεν είναι να βάζω δεξιάαριστερά αγάλματα, αλλά να φέρω στο φως αμέτρητα μνημεία που εκπροσωπούν τον οθωμανικό πολιτισμό, ο οποίος έβαλε την σφραγίδα του στη Θεσσαλονίκη επί 4 ακόμα και 5 αιώνες. Εάν εμείς μπορούμε και επισκεπτόμαστε τα μνημεία των προγόνων μας στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη και στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, έχουν και οι Τούρκοι το δικαίωμα ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη να επισκέπτονται τα μνημεία των προγόνων τους. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι έχουν γεννηθεί σε αυτή την πόλη ο Ναζίμ Χικμέτ και ο Ατατούρκ, καθώς επίσης και ότι από εδώ ξεκίνησε το κίνημα των Νεότουρκων. Η πλατεία Ελευθερίας που βλέπετε πίσω μου, πριν γίνει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων ήταν χώρος των Νεότουρκων. Την ονομασία αυτή φυσικά στην πλατεία την είχαν δώσει οι Νεότουρκοι. Αργότερα οι Ναζί συγκέντρωσαν στην πλατεία αυτή τους Εβραίους που ζούσαν εδώ και τους έστειλαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι είδους μέτρα σχεδιάζει να λάβει έτσι ώστε, όπως λέει και ο ίδιος, να εξασφαλίσουν τη μετάβαση 300.000 Τούρκων τουριστών ετησίως στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης είπε: «Ο ρόλος του δήμου είναι να κινητοποιήσει τους τουριστικούς φορείς, για να ανοίξουν τις πόρτες διάπλατα στους τούρκους τουρίστες που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη. Ένας άλλος ρόλος του δήμου είναι να αναδείξει όλα τα ιστορικά μνημεία τόσο οθωμανικά όσο και ελληνικά και να δείξει επιμέλεια στα μουσεία και στις κοινές πολιτιστικές δραστηριότητες. Δηλαδή να εξασφαλίσει στους Τούρκους πολίτες να αισθανθούν εδώ άνετα, να γνωρίσουν από κοντά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και να περάσουν ευχάριστα».

Σχεδιάζει σύντομα επίσκεψη
Στην υπενθύμιση του δημοσιογράφου ότι είχε αναγκαστεί να μεταφέρει τη σορό της συζύγου του στη Βουλγαρία για αποτέφρωση, βάσει της ύστατης επιθυμίας της, μετά από αντίρρηση της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος είπε ότι ήδη υπάρχουν αποφάσεις του κράτους για την αποτέφρωση των νεκρών αλλά δεν υπάρχει κέντρο αποτέφρωσης και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του θα προσπαθήσει να δημιουργηθούν τέτοιου είδους κέντρα. Σε ερώτηση σχετικά με το πότε σκοπεύει να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και αν σχεδιάζει κάποια συνάντηση με τον δήμαρχο αυτής, ο κ. Μπουτάρης είπε: « Θα επισκεφθώ την Πόλη το συντομότερο δυνατόν. Και στην περίπτωση που θα μεταβώ ιδιωτικά, αλλά και στην περίπτωση που θα μεταβώ ως δήμαρχος, επιθυμώ οπωσδήποτε να συναντηθώ με τον ομόλογό μου». Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη καταχωρήθηκαν στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ΝΤV με τον τίτλο «Ένας Έλληνας που επιθυμεί να κάνει ευτυχισμένους τους Τούρκους». Η ιστοσελίδα παραπέμπει και σε σχετικό βίντεο με τη συνέντευξη.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

22 σχόλια:

  1. Η πόλη έχει σοβαρά προβλήματα και ο νέος δήμαρχος ζει με το φάντασμα του Κεμάλ...καλά να πάθουν όλοι αυτοί που κάθισαν σπίτι τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών...

    Πάντως για να είμαι δίκαιος τον νέο δήμαρχο θα τον κρίνω από αυτά που θα κάνει και όχι από αυτά που λέει.
    Άρα Κυρ Γιάννη ασχολήσου με τα προβλήματα της πόλης και όλοι θα είμαστε μαζί σου !!!
    Αν όμως αντί για την πόλη ασχολήσε με νεότουρκους, σφαγείς και ότι παρόμοιο θα μας βρεις απέναντι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί για κατάρες ας προτείνουμε στους τοπικούς φορείς της συμπρωτεύουσας και την Ι. Μητρόπολη να ηγηθούν εθνικού εράνου για κατασκευή μνημείου π.χ. της Πόντιας μητέρας που κρατά στα χέρια το σφαγμένο παιδί της τουλάχιστον 20 μέτρων, να δεσπόζει την πόλη δηλ να φαίνεται από παντού. Το οικόπεδο να το δώσει η Εκκλησία ώστε ο προκομμένος νέος δήμαρχος να μην έχει καμία σχέση. Επίσης, η Εκκλησία να δημιουργεί στους χώρους της ειδικά περίπτερα –εκθέσεις προς ιστορική ενημέρωση των Τούρκων τουριστών και λοιπών επισκεπτών της πόλης. Αυτό ας ληφθεί ως μέρος των ενημερωτικών πρωτοβουλιών που θα οργανωθούν.
    Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου.......Βαρέθηκα πιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχέση έχει ο σφαγέας Κεμάλ με τον Χικμέτ, που υπήρξε αναγνωρισμένος ποιητής δε μπορώ να καταλάβω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως επειδή ήταν και ο Κεμάλ ποιητής, μη αναγνωρισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)"Δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι έχουν γεννηθεί σε αυτή την πόλη ο Ναζίμ Χικμέτ και ο Ατατούρκ, καθώς επίσης και ότι από εδώ ξεκίνησε το κίνημα των Νεότουρκων. "
    2)"Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού του ξεσηκωμού, αλλά η ονομασία του Ατατούρκ για διάφορους λόγους συσχετιζόταν εδώ με διάφορα αιματηρά γεγονότα."
    3)«Ένας Έλληνας που επιθυμεί να κάνει ευτυχισμένους τους Τούρκους»

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΙΈΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Τον χαρακτήριζα ανόητο, όμως έχω πεισθεί πλέον ότι το συγκεκριμένο ατομο, είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Ποντου, της Μ.Ασίας είναι "διάφορα γεγονότα"! ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ!
    ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ; ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ; ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ! ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ! ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΑΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΟΥΝ.
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥ ΓΑΠ.

    ΝΑ ΣΕΖΝΕ ΣΑΣ ΑΡ ΕΞΕΤΕΝ,ΒΟΎΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρεπει να το εχει χασει ο Μπουταρης αλλιως δεν εξηγουνται οι πραξεις του,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρ Γιάννη η πόλη είναι γεμάτη αδέσποτα σκυλιά με τα συμπαρομαρτυρούντα τους, σκατά σκυλιών παντού, δημιουργία μικρών αγελών και συνεπώς επιθετική συμπεριφορά κλπ. Είναι η προίκα που μας αφήνει ο Κολγκέϊτ. Και φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα, διάλεξα ένα έτσι, στην τύχη ανάμεσα από χιλιάδες....
    Λες ότι θα φέρεις 300.000 τούρκους τουριστες για να βλέπουν την πόλη που γεννήθηκε ο Κεμάλ. Έχω τις αντιρρήσεις μου όχι ως προς την έλευση τούρκων τουριστών αλλά ως προς τον τρόπο προσέλκυσής των. Αν ακολουθήσω όμως τον τρόπο σκέψης σου τον επιχειρηματικό καταλήγω στο εξής: Γιατί δεν κάνεις ενημερωτικές κινήσεις προς την πλευρά των Γάλλων μέσω τουριστικών πρακτόρων, πανεπιστημίων κ,ο,κ, να φέρεις και 5-6 εκατομμύρια από Γαλλία να δουν τους πέτρινους κήπους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου; Είναι χιλιάδες οι Γάλλοι που έπεσαν εδώ και οι Σέρβοι βέβαια και σε πιάνει δέος όταν επισκέπτεσαι τον χώρο του μνημείου. Όπως το gardens of stone του Francis Ford Copolla. Μέσα είναι πολύ περιποιημένος ο χώρος αφού οι Γάλλοι και οι Σέρβοι έχουν μόνιμο προσωπικό, αλλά από έξω... ας μη μιλήσω καλύτερα. Τα γνωστα Ελληνικά dog shit!!! Ούτε που το σκεφτομαστε όμως να προβάλουμε αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Θέλω να πώ, γιατί τόση επιμονή για την έλευση τούρκων τουριστών μέσω Κεμάλ; Αφού σκέπτεσαι επιχειρηματικά ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν...Αν έχουν λόγους να έρθουν εδώ τούρκοι τουρίστες υπάρχουν και γάλλοι με πολύ περισσότερους... Και μια που πήρα φόρα, φέρε και Ισραηλινούς τουρίστες να δουν τι άφησαν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης στην Πόλη. Τριγυρνάς στα Λαδάδικα και στα Λεμονάδικα κλπ και είναι όλα τα κτίσματα Εβραίϊκα, χάρμα οφθαλμών. Να μην μιλήσω για το εκπληκτικό κτίριο των Ντονμέδων. Αλλά φέρε και Ιταλούς. Έχουμε μια από τις 2-3 σωζώμενες Ρωμαϊκές Θριαμβικές Αψίδες σε όλον τον Ρωμαϊκό κόσμο. Αυτήν του Γαλερίου. Την Καμάρα που λέμε εμείς. Ανάδειξέ την... κατουρλιά και σκατίλα μυρίζει εκεί και μόνο όταν βρέχει ξεβρωμάει λίγο. Άλλη προίκα κι αυτή του Κολγκέϊτ!!! Τέλος πάντων ανοίξου... μόνο τούρκους θέλεις; Ή όλους ή κανέναν...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηπως ο κυριος δημαρχος εννοιει οτι η Θεσσαλονικη ανηκει σε ολους εκοτς απο τους Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρκετα με την Εκκλησια και τους εκπροσωπους της βοηθησαν αρκετα την υποψηφιοτητα του κ.Γκιουλεκα ο οποιος τελικα αποδεχτηκε το αποτελεσμα οπως θα ανακοινωσει συντομα.Οι θεσσαλονικεις να αγορασουν μασκα ασφυξιας διοτι η μποχα των δημαρχων της ΝΔ ειναι προ των θυρων.
    Εχουμε να δουμε και να ακουσουμε.
    Βεβαια καταλαβαινω δεν αναδειχτηκε στην ηγεσια του δημου καποιος μακεδονομαχος φανατικος που να βγαινει σε ζορο εκδοση αλλα υπομονη ο παπα-κωλοτουμπας Ανθιμος θα πληρωσει το κενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 13 Δεκεμβρίου 2010 8:29 π.μ.

    Μπουτάρης που σου χρειάζεται εσένα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8,29παλευεις και εσυ δολιε για μια διεθνη θεσσαλονικη μπας και βρουν τα αδερφακια σου ενα μερος ,οταν παρουν τον πουλο απο τα (κατασχεθεντα )οικοπεδα της παλαιστινης?
    ασχολησου με τους ραβινους σου γελοιε και μην πιανεις στο στομα σου τους δικους μας ιερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εαν μπουταρη μου εχεις εσυ δικιο, τοτε εμεις οι ελληνες καναμε σφαγες στην μ ασια, και ειμαστε για τα διεθνη δικαστηρια ανθρωπινων δικαιωματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε πως θα εφαρμοστούν αυτά που λέει στην πράξη. Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά φαίνεται πως κράτησε χαμηλούς τόνους στην συνέντευξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΙοΠ,

    Ως προς την εμφάνιση-αρχιτεκτονική της πόλης,
    να τονίσουμε ότι όλη η πόλη ήταν χάρμα οφθαλμών,μέχρι το 1950,
    όταν άρχισαν οι πολυκατοικίες...
    Το ίδιο ισχύει για όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
    Ακόμα και η οποιαδήποτε φτωχή μονοκατοικία ήταν απείρως ομορφότερη από την πιο πλούσια πολυκατοικία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. {Ο ανταποκριτής στη συνέχεια γράφει ότι η επιθυμία του κ. Μπουτάρη για την αλλαγή της ονομασίας του δρόμου και την τοποθέτηση μνημείου για τους Νεότουρκους

    προκάλεσε τους φανατικούς εθνικιστές.}



    πλέον έχουν χάσει και οι λέξεις το νόημά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. {Εγώ δεν επιμένω οπωσδήποτε να γίνει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι ένα σημαντικό μέρος της νεαρής ηλικίας του, ο Μουσταφά Κεμάλ το πέρασε στη Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τους Τούρκους αυτό και επιστρέφοντας την ονομασία Μουσταφά Κεμάλ στον δρόμο θα πρέπει να τους κάνουμε ευτυχείς». }


    Μπουτάρη πασά (έτσι πρέπει να λέγεσαι),
    το πιασες το νόημα:
    ο ρόλος των Ελλήνων δημάρχων είναι να κάνουν τους Τούρκους ευτυχισμένους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. {σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, που είχε μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στο σημαντικότερο φρούριο των ακραίων εθνικιστών.}


    αν όλοι οι ανταποκριτές των τουρκικών εφημερίδων είναι σαν και δαύτον,σκεφτείτε τι είδους ενημέρωση λαμβάνουν οι Τούρκοι,για τον έξω κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 9:33 μ.μ.,

    ε όχι και κράτησε χαμηλούς τόνους: "θα πρέπει να τους κάνουμε ευτυχείς"!

    μάλλον έπεσε πολύ χαμηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑΙ,

    Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ-ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ!



    Τι ακούμε και τι διαβάζουμε!

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σωστά 11:50. Τότε γεννήθηκα και ανδρώθηκα σε μια πόλη που ξεκοιλιαζόταν. Απλώς μιλάω για τα κομμάτια που γλύτωσαν μέχρι τώρα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτά είναι λόγια... σε λίγο θα πρέπει να μιλήσουν τα έργα και τότε θα δούμε και θα κρίνουμε αν οι διάφοροι "παράξενοι" που έχει γύρω του,πονάνε την Θεσσαλονίκη ή είναι "μπόρα και θα περάσει"..ομως γιατί ο Μπουτάρης,ως γνήσιος Θεσσαλονικιός και μάλιστα εκ Νυμφαίου να μην αγαπάει αυτήν την΄πόλη;;;; Νομίζω ότι θα το αποδείξει με τα έργα του.Ιδωμεν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.