22/12/10

Επεισόδια στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρσίγιακα στη Κύπρο


Τρία νεαρά άτομα, ηλικίας 15 ετών, συνελήφθησαν από την Κυπριακή Αστυνομία για τα επεισόδια μετά τον χθεσινοβραδινό αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της τουρκικής Πίναρ Καρσίγιακα. Τον αγώνα κέρδισε με 82-80 το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ΓιούροΤσάλεντζ" (EuroChallenge).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι η παρέμβαση των μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας ήταν "άμεση, αποφασιστική και καταλυτική με στόχο να προστατευθεί η αποστολή της τουρκικής ομάδας, γεγονός που επιτεύχθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών μας".

Τόνισε ότι δεν υπήρξε τραυματισμός των μελών της τουρκικής ομάδας, που οδηγήθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στο χώρο διαμονής τους στις εγκαταστάσεις του σταδίου ΓΣΠ και σήμερα αναχωρούν από την Κύπρο.

Ο κ. Κατσουνωτός δήλωσε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς της τουρκικής ομάδας και πρόσθεσε ότι οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενήργησαν "εντελώς αναίτια και απρόκλητα".

Ο αγώνας, είπε, ολοκληρώθηκε "μέσα σε κόσμια και αθλητοπρεπή πλαίσια", κάνοντας παράλληλα λόγο για "ανελέητο πόλεμο που δέχθηκαν τα μέλη της Αστυνομίας".

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2 χιλιάδες φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Στα επεισόδια μετά τον αγώνα η Αστυνομία, για να αποκαταστήσει την τάξη, έκανε χρήση δακρυγόνων. Δύο περιπολικά δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές τα οχήματα και να τραυματιστεί στο μάτι μια γυναίκα αστυφύλακας, η οποία οδηγούσε αστυνομικό όχημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Πηγή:ΑΠΕ

6 σχόλια:

  1. Όπως έχω ξαναπεί, ο θυμός είναι συσσωρευμένος και θα πάψει να τυγχάνει ελέγχου.

    Τα πράγματα πρέπει να βελτιωθούν άμεσα και σε σημαντικό βαθμό γιατί αλλιώς θα υπάρξουν ασταμάτητες έκρυθμες καταστάσεις - και δεν μιλάω μόνο ή κυρίως για την Κύπρο...

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν σου εχουν σκοτωσει παπουδες και καθε μερα εχεις την Τουρκικη ανασα στο σβερκο σου, πως θελετε να αντιδρασουν???

    Οταν η Τουρκια εχει επιθετικη πολιτικη τι περιμενουν, να σκυψει ο ελληνικος λαος οπως κανουν οι "αρχηγοι" του??

    Ερχονται και χειροτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ...ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφιερωμένο το βίντεο στους παίκτες, οπαδούς και Διοίκηση της Ομάδας του Αμαρουσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γρέγο, αφιερωμένο και από εμένα!!!
    Είπα ότι το καλύτερο είναι να μην αφήσουμε το Μαρούσι να πάει μπροστά και εάν είναι δυνατόν να το μηδενίζουμε πετώντας μπουκάλια σε διαιτητές και αντιπάλους του.
    Να κατέβει στην ...6η ερασιτεχνική ώστε να πάει τσάμπα η διαφήμιση των Τούρκων...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τρία νεαρά άτομα, ηλικίας 15 ετών, συνελήφθησαν από την Κυπριακή Αστυνομία..."

    Πιθανόν να συνελήφθησαν από την εθνικιστική αστυνομία του ΑΚΕΛ επειδή τραγουδούσαν στο γήπεδο τον εθνικό ύμνο "ξένης" χώρας (αυτής που έκανε επέμβαση όπως και η Τουρκία, σύμφωνα με τον Χριστόφια)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.