17/12/10

Ζητούν επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ε.Ε

Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε επισήμως από τις ευρωπαϊκές χώρες να αναγνωρίσουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια των εδαφών που κατέλαβε το 1967 το Ισραήλ, και το οποίο θα έχει ως πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Ναμπίλ Σαάθ συναντήθηκε στη Ραμάλα με τους πρεσβευτές της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Δανίας και τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ στις ειρηνευτικές συνομιλίες και ζήτησε από τις χώρες αυτές να αναγνωρίσουν
το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
Σε ανακοίνωση που έδωσε στους δημοσιογράφους ο Ναμπίλ Σαάθ αναφέρεται ότι οι Παλαιστίνιοι ζητούν από τους Ευρωπαίους να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος ''ακόμα και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ''.
Ο Ναμπίλ Σαάθ κάλεσε εξάλλου την Ευρώπη να παίξει ''πιο ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο εν μέσω της αμερικανικής αποτυχίας να πείσει το Ισραήλ να παγώσει την εποικιστική πολιτική''.
Είναι η πρώτη φορά που οι Παλαιστίνιοι ζητούν επισήμως από την Ευρώπη να αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος.
SigmaLive

14 σχόλια:

  1. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το Ισραήλ.
    Ο Αμπάς ζητά οι ευρωπαίοι να πάρουν θέση επάνω σε ένα άλυτο διεθνές πρόβλημα με πολλές παραμέτρους (δυστυχίας, φονταμενταλισμού/τρομοκρατίας κλπ).

    Οι οποίοι -εάν δεν πάρουν- να μη ζητάνε μετά τα ρέστα από τους Άραβες/Παλαιστίνιους (Χαμάς, Χεζμπολάχ, Φατάχ κλπ).

    Φαίνεται πως η Ημέρα της Κρίσης πλησιάζει για το σιωνιστικό μόρφωμα.

    Και χωρίς να χρειαστεί το Ιράν να βάλει μπροστά τα μεγάλα του μέσα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εεεε Τζιμη δεν εχεις ακουσει εκεινο το τραγουδακι που λεει "οτι αρχιζει ωραιο τελειωνει με πονο...ειναι κακο στην 'αραβικη' αμμο να χτιζεις παλατια, ο βοριας θα τα κανει συντριμια κομματια"...

    Και ο πονος τους θαναι ατελειωτος και ανυποφορος.
    Αυτο ειναι κατι παρα πανω απο σιγουρο.



    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ισραηλοισραελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 17 Δεκεμβρίου 2010 2:31 μ.μ.

    Είδαμε και τις αντιδράσεις της ΕΕ προς την τουρκική κατοχή στην Κύπρο. Αντί να απαιτήσουν να φύγουν οι Τούρκοι, άρχισαν να κουβεντιάζουν μαζί τους για ένταξη.

    Μακάρι να βρεθεί λύση στο Παλαιστινιακό, αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

    Όσο για τα "μεγάλα μέσα" του Ιράν, χέστηκαν οι Ευρωπαίοι.

    Χαμάς, Χεζμπολάχ, Φατάχ κλπ δεν θέλουν να λυθεί το Παλαιστινιακό, διότι μετά δεν θα έχουν λόγο υπάρξεως. Όλοι αυτοί οι λουμπενοαντιστασιακοί, ζουν από τα λεφτά του Ιράν, και την διακίνηση ναρκωτικών από την κοιλάδα Μπεκάα.

    Κλεάνθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το εβραιοπαρμενο Κογκρέσο των ΗΠΑ απειλεί την Παλαιστινιακή Αρχή με διακοπή της βοήθειας

    Μετά την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους απο Βραζιλία, Αργεντινή και πιθανώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οβραίοι βάλανε τους πληρωμένους του Αμερικάνικου Κογκρέσσου (με μπροστάρη τη χυδαία Αμερικανο-Κουβανέζα) να απειλήσουν το προδότη Αμπάς, να "συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες" με την Ισραελοχαβούζα, ειδάλλως λέει, θα τους κόψουν τις πενταρο-δεκάρες που τους δίνουν:

    Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει εντείνει τις πιέσεις προς την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ), για να επαναλάβει τις συνομιλίες με το Ισραήλ, προειδοποιώντας, ότι αντιτίθεται σε μια μονομερή ανακήρυξη Παλαιστινιακού κράτους.
    «Αν (οι Παλαιστίνιοι) συνεχίσουν να ακολουθούν μια μη διαπραγματευτική πορεία, προς την κρατική τους υπόσταση, είναι απλά η εκδήλωση της επιθυμίας ενός ανόητου. Οι Παλαιστίνιοι να θέλουν ένα κράτος, δεν είναι μια απλή δήλωση. Ο μόνος τρόπος για αυτούς να το πετύχουν, είναι μέσω των άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ", δήλωσε ο εβραίος Χάουαρντ Μπέρμαν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής, στην "Jerusalem Post" τη Δευτέρα.
    «Αν προσπαθήσουν να παρακάμψουν τις διαπραγματεύσεις, θα χάσουν την υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους σαν κι εμένα, και επίσης θα θέσουν σε κίνδυνο την εξωτερική βοήθεια που παίρνουν", προειδοποίησε και η εβραία Diane Finstein εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια.
    Η Ανώτερη Δημοκρατικός Εκπρόσωπος της Φλόριντα Ileana Ros-Lehtinen, επέμεινε για τη προετοιμαζόμενη βοήθεια των ΗΠΑ (προς τους Παλαιστίνιους) να προϋπάρξει σχετική δέσμευση της Ραμάλα (Παλαιστινιακής Αρχής) για την αναγνώριση του Ισραήλ και για να τεθεί τέλος στην εκτόξευση βλημάτων κατά σπιτιών στο Ισραήλ. Υποστήριξε ότι οι μονομερείς προσπάθειες "υπονομεύουν τις προοπτικές, που αυτές οι υποχρεώσεις θα μπορούσαν τελικά να επιτευχθούν".
    Ο Berman και η Ros-Lehtinen ηγούνται των υποστηρικτών του Ισραήλ και των γνωστών σ' αυτούς δικαιούχων των κονδυλίων αποστολής βοήθειας και άλλων προνομίων προς το ισχυρό Ισραήλ, και που συνδέονται με τις ομάδες εβραϊκών συμφερόντων στις ΗΠΑ, με επικεφαλής την Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπής Δημοσίων (Διεθνών) Θεμάτων (AIPAC) (και παράρτημα της ΜΟΣΣΑΝΤ.)

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Τα περισσότερα μέλη των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου των ΗΠΑ, ως γνωστόν χρηματοδοτούνται από την (εβραιο-σιωνιστική) AIPAC και δεν διστάζουν να παραδέχονται τους δεσμούς τους με αυτήν την ομάδα λόμπι και που το κάνουν για να προσφέρουν άνευ όρων την υποστήριξή τους προς το ισραηλινό καθεστώς. Εκλέγονται δε από τον Αμερικανικό Λαό.
    Τα μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων κυκλοφορούν επίσης τα ψηφίσματά τους (για υποστήριξη του Ισραήλ), εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεσή τους, με οποιαδήποτε Παλαιστινιακή κίνηση προς μια μονομερή ανακήρυξη της κρατικής υπόστασής τους.
    Εν τω μεταξύ, η (Κουβανέζα θιασώτισα του Μπατίστα) Ros-Lehtinen έχει συνυπογράψει ψήφισμα, προς "επιβεβαίωση της αντίθεσης του Κογκρέσου, στη μονομερή ανακήρυξη ενός Παλαιστινιακού κράτους", ένα σημείο που αναμένεται να επαναληφθεί με το νέο ψήφισμα του Berman, το οποίο έχει οριστεί για να εισαχθεί προς ψήφιση, στο τέλος της εβδομάδας.
    Η κλιμάκωση των πιέσεων κατά μιας ενδεχόμενης μονομερούς διακήρυξης έρχεται εν μέσω φόβων, για νέες αναγνωρίσεις από αυτούς που ολοένα και αυξάνουν την υποστήριξή τους για την Παλαιστινιακή υπόθεση, δεδομένου ότι η επίμονη άρνηση του Ισραήλ να λάβει σοβαρά υπόψη τις διεθνείς εκκλήσεις για πάγωμα του εποικισμού, ο οποίος (εποικισμός) εκτροχίασε τις τελευταίες διαπραγματεύσεις Παλαιστινίων-Ισραήλ στις αρχές του έτους.
    Στις 2 Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έπεισαν την Παλαιστινιακή Αρχή να συμμετάσχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ στην Ουάσιγκτον. Αλλά οι συνομιλίες διεκόπησαν τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν η άρνηση του Ισραήλ να επεκτείνει τη μερική αναστολή (εποικισμών) μετά τις 26 του Σεπτέμβρη, εξανάγκασε την Παλαιστινιακή Αρχή να αποσύρει τους διαπραγματευτές της.
    Οι φόβοι του Ισραήλ και του παραδοσιακού κηδεμόνα του, οι ΗΠΑ, αυξήθηκαν εν μέσω απειλών στελεχών της Παλαιστινιακής Αρχής, ότι θα ζητηθεί από τον ΟΗΕ, να αναγνωρίσει ένα Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, μια κατάσταση που ήδη αναγνωρίζεται από ορισμένες χώρες της Νότιας Αμερικής, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή, Νορβηγία κλπ.
    Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής τους που αποσκοπεί στη συνέχιση των συνομιλιών Ισραήλ-Παλαιστινιακής Αρχής, ζητώντας από το Κογκρέσο να εγκρίνει 200 εκατομμύρια δολάρια σαν χρηματοδότηση της Παλαιστινιακής Αρχής για το επόμενο έτος.

    "Το Ισραήλ εχει το αναμφισβήτητο δικαίωμα του υπάρχειν", φωνασκεί η χάβρα των ιουδαίων. (Μερικοί και απο τούτη την ιστοσελίδα).
    Οι Παλαιστίνιοι όχι.



    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλεάνθης;
    Δεν λες καλυτερα "Δημοκριτος" νασαι μεσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 6:17 μ.μ.

    Δεν βαριέσαι καημένε να κάνεις ολόκληρα copy/pastes και μάλιστα χωρίς να παραθέτεις την πηγή; :-))

    Θα είχε μία δόση σοβαροφάνειας, τουλάχιστον.

    Κλεάνθης

    ΥΓ: Γιατί να πω "Δημόκριτος"; Τα δικά σου μασκαραλίκια θαρρείς πως κάνω; Ψεύτικα ψευδώνυμα, κλεμένα ... έξω από δώ :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμως Δημόκριτε, "Όλοι αυτοί οι λουμπενοαντιστασιακοί (τα ίδια λέτε και για τους Κούρδους), που ζουν από τα λεφτά του Ιράν, και την διακίνηση ναρκωτικών από την κοιλάδα Μπεκάα." όπως τους κατηγορείς κάνοντας κοπιπέϊστ από τα σιωνιστικά σάιτ, ΜΜΕ και υπηρεσίες, πριν λίγα χρόνια διέλυσαν πάνω από 100 θωρακισμένα οχήματα του Ισραήλ ανάμεσά τους και 30 άρματα ΜΕRKAVA τελευταίου τύπου.
    Και ο δεύτερος γύρος φαίνεται να είναι κοντά.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 17 Δεκεμβρίου 2010 7:14 μ.μ.

    Φίλε Κλεάνθη δεν είμαι αυτός που σου την έχωσε με το Δημόκριτος.
    Αλλού ψάξε.
    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί με κατηγορείς ότι έχω κλεμμένο ψευδώνυμο.
    Έχεις καμία απόδειξη επί τούτου;
    Για το κόψε-ράψε σου απάντησε ο Τζίμης


    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρλαπιπα 17 Δεκεμβρίου 2010 8:40 μ.μ.,
    συνηθιζεις να εισαι και πολυ "μεσα"!

    Συνεχιζε να ξευτιλιζεσαι, τζιμακο!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παλια ελεγε καποιος:
    Αν θες να δεις εναν αρουραιο να τρεχει αφηνιασμενα εξω απ την τρυπα του βαλε λιγο τυρι σε μια γωνια και περιμενε.
    Ποσο δικιο ειχε.
    Νατο το τρωκτικο. - 18 Δεκεμβρίου 2010 1:11 π.μ.


    Κλεανθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το "Κλεάνθης" πρώτη φορά το βλέπω !!!
    Εξήγησέ μας ρε φίλε πώς γίνεται να έχεις ίντερνετ και να παρακολουθείς αυτό το ιστολόγιο τόσο καιρό ώστε να ξέρεις ποιός είναι ο σοβαρός και ποιός όχι, και να μην έχεις ΠΟΤΕ στείλει ένα σχόλιο;

    Τόσα σημαντικά θέματα έχουν αναρτηθεί εδώ ώστε να έχεις λόγο να σχολιάσεις, αλλά εσύ βρήκες ως το σημαντικότερο όλων αυτό που κάποιος άλλος σχολιαστής κάνει ή δεν κάνει κόπι-πέϊστ;

    Εντάξει Δημόκριτε/Γκάλια/κλπ ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσι οπως λεμε δηλαδη, Φακες, Μαπες και Ξηρο Τυρι ...

    >>Παλια ελεγε καποιος:
    Αν θες να δεις εναν αρουραιο να τρεχει αφηνιασμενα εξω απ την τρυπα του βαλε λιγο τυρι σε μια γωνια και περιμενε.
    Ποσο δικιο ειχε.
    Νατο το τρωκτικο. - 18 Δεκεμβρίου 2010 1:11 π.μ.
    Κλεανθης
    18 Δεκεμβρίου 2010 1:43 μ.μ.<<

    Σωστα;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τζιμη μην τους ξεβρακωνεις αλλο.
    Θα τους τρεχουν οι αστυνομικοι για προσβολη της δημοσιας αιδους.
    Χασαμε και τον sterg, εκτος κι εχει βγαλει βολτα τους σκυλους του.



    .......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.