7/12/10

Υπό διωγμόν η ελληνική σημαία...



Οι Κύπριοι καταδρομείς το 1974 έγιναν κομμάτια από τις σφαίρες του Αττίλα στις παρυφές του Πενταδακτύλου, υπερασπιζόμενοι την πατρώα γη. Έκτοτε ένας άγραφος νόμος έλεγε πως πήγαιναν στις ασκήσεις και τις πορείες με τον ελληνικό θυρεό στο γυλιό και το μπέρκεν (το σακίδιο ασκήσεων).Στις πορείες εντός των χωριών είχαν ένα μικρό σημαιάκι στερεωμένο στο μπέρκεν. Αυτό, μεταξύ άλλων, ενόχλησε κάποιους στο στράτευμα και το απαγόρευσαν.

Το θέμα καταγγέλθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Άμυνας και επανέρχεται, γιατί η απαγόρευση ισχύει ακόμη. Κάποιοι στο στράτευμα στην ανώτερη πυραμίδα ενοχλούνται από τα εθνικά σύμβολα, σάμπως η Κύπρος να είναι κάτι ξεκάρφωτο και δεν είναι αλύτρωτο τμήμα του ελληνικού έθνους. Παραβιάζουν με τον τρόπο αυτό τη δυναμική πάνω στην οποία είναι κτισμένος ο στρατός μας και τη ζεύξη του με τον ελληνικό στρατό που θα πολεμήσει μαζί μας, αν χρειαστεί, με τα ίδια σύμβολα.

Γνωρίζει το ΓΕΕΘΑ
Για προσπάθεια ''απογαλακτισμού'' της Κύπρου από την Ελλάδα, επιχειρούμενη από την παρούσα Κυβέρνηση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Σωτήρης Σαμψών, σε δηλώσεις του χτες στη Βουλή.

Το θέμα δεν έμεινε εδώ, έφτασε μέχρι το ΓΕΕΘΑ, που ήδη γνωρίζει ότι στην Ε.Φ. γίνονται πράγματα που δεν συνέβαιναν ποτέ ξανά. Πηγές της «Σ» στον Ελληνικό Στρατό αναφέρουν ότι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που κινούν τα νήματα για κυπροποίηση του στρατεύματος, σε μια εποχή που πρέπει να γίνει μια γροθιά μαζί με τον Ελληνικό Στρατό. Οι Τούρκοι, σημείωσε η πηγή μας, δεν καταλαβαίνουν από... κυπροποιήσεις, κτυπούν τον Ελληνισμό περιφερειακά και αναμένουν το επόμενο μας λάθος, για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Υπέστειλαν και σημαίες
Ο Σωτήρης Σαμψών, κληθείς να σχολιάσει αναφορές για συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η υποστολή της ελληνικής σημαίας σε στρατόπεδα και πεδία βολής, είπε ότι υπάρχει μια ελληνοφοβία από την παρούσα Κυβέρνηση, με την έννοια ότι αφαιρούνται ελληνικές σημαίες, θυρεοί και σύμβολα του έθνους.

''Η προσπάθεια απογαλακτισμού από την Ελλάδα ξεκίνησε από το 2008, οπόταν ανέλαβε η παρούσα Κυβέρνηση την εξουσία'', δήλωσε. Εξέφρασε, παράλληλα, την έντονη αντίθεση του ΔΗΣΥ σε μια τέτοια προσπάθεια, λέγοντας ότι το κράτος θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικό σε θέματα Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει αναφορές σε ενδεχόμενη αύξηση της έκτακτης εισφοράς για την άμυνα, για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά και το ότι αφαιρούνται κονδύλια από την άμυνα, ο Σωτήρης Σαμψών ανέφερε ότι ''από τη στιγμή που υπάρχει πολιτική απόφαση και πολιτική βούληση να διατηρείται Ε.Φ., θα πρέπει να τη διατηρούμε σε επίπεδα αξιόμαχα και αξιοζήλευτα''.

Θέση της Επιτροπής Άμυνας στην ολότητά της, όπως είπε, είναι ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων είναι ιδιαίτερα ελλιπείς σε θέματα αμυντικής θωράκισης και ότι τα ποσά των προϋπολογισμών πρέπει να αυξηθούν.''Δυστυχώς, ούτε ο φετινός προϋπολογισμός βρίσκεται σε επίπεδα που να ικανοποιεί την Επιτροπή Άμυνας'', ανέφερε.Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι οι προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων εξευτελίζουν την Ε.Φ.''Παρά να διατηρούμε μια Ε.Φ. κατ' όνομα και να την εξευτελίζουμε, καλύτερα να την κλείσουμε και να κηρύξουμε την Κύπρο ανοχύρωτη πολιτεία'', είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι η Ε.Φ. θα πρέπει να αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει το σκοπό και το στόχο της.

Άδωνις Παλληκαρίδης-ΣΗΜΕΡΙΝΗ

27 σχόλια:

  1. Ωραία, ας έρθει πίσω ο ΕΣΞ και ας αφήσουμε τους "πατριώτες" κύπριου στην γη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχής! Παρηγοριά
    μόνη σού έμενε να λές
    περασμένα μεγαλεία
    και διηγώντας τα να κλαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ 1974 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ
    ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΡΡΙΞΑΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.
    ΙΔΟΥ ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ:


    "KIBRISLI VE YUNAN ASKERI

    SENI KARSIMIZA SURENLER,SENIN CESEDINE BASIP YKSEL.
    .....
    ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

    ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΗΜΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΛΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΑ ΥΨΗ,ΠΑΤΟΥΝΤΕΣ ΠΕΙ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.
    ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ,ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ...ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟ Χ Η Σ Ι Μ Ο Ν ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥ
    Α Ι Μ Α Τ Ο Σ...."

    ΖΗΤΩ Η ΑΡΚΑΔΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ(ΓΛΩΣΣΑ).Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ,
    <>.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελληνική Σημαία είναι υπό διωγμό ακόμη και στην Ελλάδα!
    Έμαθα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή που άκουγα το εξής εκπληκτικό:
    Υπάρχει νόμος (!!)που απαγορεύει σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη να αναρτά στο μπαλκόνι του σπιτιού του την Ελληνική Σημαία, εκτός από τις ημέρες των δύο Εθνικών μας Επετείων!
    Τουτέστι, όποιος αναρτά την Σημαία, επειδή απλώς του αρέσει, τις υπόλοιπες 363 ημέρες του χρόνου υποπίπτει σε παράβαση που επισύρει ποινική δίωξη!!
    Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν παρών μεταξύ άλλων και ο Μαντούβαλος ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε ότι έτσι είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τω μεταξυ οι τουρκοι ενισχυονται εντατικα στα κατεχομενα.Ο αντιστρατηγος ε.α Ελευθεριος Σταματης,υπολοχαγος των καταδρομων το 1974,εγραψε στο βιβλιο του με τιτλο ''Κυριοι πατε για υπνο'',το εξης:μεταξυ 1967 και 1974,καναμε(στην Κυπρο)οτι ηταν δυνατον για να φερουμε τον εαυτο μας στα μετρα του εχθρου.Μηπως ξαναβλεπουμε το ιδιο εργο;Η μηπως αυτη τη φορα δεν θα παιχθει εργο,αλλα καποια στιγμη θα αναρωτιομαστε πως βρεθηκαμε σε εναν αλλο κοσμο,σε μια αλλη Κυπρο,σε μια αλλη διασταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραγματικά με εντυπωσίασε ο διωγμός της ελληνικής σημαίας από την Κύπρο κατά την τελευταία μου επίσκεψη.
    Φαίνεται ότι οι κρατούντες στην Κύπρο αυτήν την περίοδο δεν αισθάνονται και τόσο Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδία απλά για μένα το θέμα είναι να μείνω Ελλάδα και να είμαι από τους λίγους που αισθάνονται Έλληνες και να παλέψω για τον τόπο και να προσπαθήσω να προκόψω εδώ(και να πάνε οι αγώνες χαμενοι φυσικά) ή να ρίξω μαύρη πέτρα και να φύγω εξωτερικό και να έχω απλά να διηγούμε στα παιδιά μου που θα ,μιλάν κάποια άλλη γλώσσα σαν μητρική για αυτό που κάποτε ήταν Ελληνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα αν απαρνηθουμε τα συμβολα του Εθνους μας τι θα μας θυμιζει τι ειμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αυτο που δεν εχουμε καταλαβει ειναι οτι απεναντι σοτυς τουρκους ειμαστε μονοι μας.
    ολοι ειμαστε ελληνες και για αυτο ορθως στην κυρπο τους προερχομενους απο ελλαδα δεν τους ονομαζουν ελληνες , καθως ειναι και οι ιδιοι αλλα ελλαδιτες.Οντως η παρουσα κατασταση οδηγει σε αποπγαλακτισμο απο την ελλαδα και διαφαιανηεοταν ο προεδρος χριστοφιας ειπε τα περιφημα περι μητερων πατριδων και τα συμμαζεψε μετα στις βρυξελλες
    δυστυχως ειμαστε μονοι μας ελληνες ολοι μεσα στα θηρια
    αυτο αν καταλαβουεμ πολλα εχουμε να κερδισουμε
    η ισχυς εν τη ενωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. KALA RE PAIDIA APO TON XOYNTIKO SAMSON PAIRNETE TIS EIDISEIS SAS AKOMA DEN EXETE PARADEKTEI/KATANOHSEI TA LA8H SAS POY MAS POYLISATE EPIDH ISTE GIOTIDES TON AMERIKANON, AKOMA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη υπηρετησα στην ΕΛΔΥΚ και επειδη ζω στην Κυπρο εχω να σας πω οτι το 35% των Κυπριων δεν θεωρει οτι εχουν Ελληνικη καταγωγη. Θεωρουν οτι ηταν "ραδικια και φυτρωσαν", θεωρουν οτι η ιστορια ξεκιναει το 1960 με τον Μακαριο και ενα μεγαλο ποσοστο εξ αυτων ειναι αθεραπευτα ανθελληνες. "Για ουλα φταισιν οι καλαμαραες" οπως χαρακτηριστικα λενε. Εχω αντιμετωπισει ρατσισμο σε παρα πολλες δημοσιες υπηρεσιες και τραπεζες σαν ελευθερος επαγγελματιας που ειμαι μονο και μονο επειδη ειμαι "καλαμαρας". Μπροστα στο κομματικο συμφερον το ΑΚΕΛ δεν σεβεται ουτε αυτους που θυσιαστηκαν, ουτε αυτους που υπηρετησαν για την ελευθερια του τοπου τους. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. KALA MILISTE PROTA GIA TOYS EAYTOYS SAS,
    KAI GIA TO AN 8A EPREPE NA LEGESTE APOGONOI TOY PERIKLH H TOY MITSOTAki kai afiste tous kyprious arkadious na kanoun auto pou nomizoun...
    kalitera xoris tous tzitzifiogkous tous ellhnes pou einai etoimoi na mas poulisoun gia to aigaio pali.
    alla etsi einai sas ponaei pou blepete tous kyprious apo mesa saslete ma pos ta kataferate kai xanaktisate auta pou sas afisame emeis ellines kai kolosimaxoi mas...
    den allazete 'ellines' tis ellados pali askisis me tous tourkous pou piran ta imia kanete, afiste loipon tous ellines tis kyprou na epilexoun ti amyna 8eloun otan me to kalo figei o katastrofias.kai deste ta tin amyna tin diki sas kai tis mizes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι κύπριοι τι λένε γι'αυτό;μα δεν ήξεραν ότι αυτό θα γίνει με το ΑΚΕΛ;γιατί το ψήφισαν μετά;κοιτάξτε αν αυτό θέλουν οι κύπριοι εμάς δεν μας πέφτει λόγος...και έστω κάναν λάθος με το ΑΚΕΛ κτλ κτλ κτλ...τώρα γιατί δεν αντιδρούν;θα μου πεις εμείς αντιδρούμε με την ξενόδουλη κατοχική κυβέρνηση-μαριονέτα του ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν καταλαβαίνω, γιατί σας φαίνεται περίεργο; Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Χριστόφιας δεν έκανε λόγο για δύο εισβολείς στο νησί του το 1974, πριν λίγους μήνες; Είδατε να ανεμίζει σε πλατεία ή να είναι ραμμένη στο μανίκι στολής καταδρομέα πουθενά στην "ελεύθερη" Κύπρο η σημαία του Τούρκου εισβολέα; Γιατί λοιπόν εξεγείρεστε; Επειδή θα παύσει να ανεμίζει ή να φοριέται στα μπέργκιν και στα μπράτσα των κυπρίων Καταδρομέων το επαχθές σύμβολο και του έτερου εισβολέα;(Έλληνες) Άρα, πολύ λογικά πράττουν οι Κύπριοι και απορρίπτουν και το τελευταίο ξένο σύμβολο. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει πολυ καιρό πριν. Έτσι, για την αποκατάσταση της διεθνούς τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο θα εκκρεμεί η αποχώρηση του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, και αυτή του εισβολέα Ελληνικού στρατού από την Κύπρο.*
    Βέβαια η πλήρης απελευθέρωση από τα φρικτά ελληνικά δεσμά θα επέλθει μόλις ο ελεύθερος λαός της Κύπρου καταργήσει και την διδασκαλία της ελληνικής στα σχολεία του -ή ακόμη καλύτερα- απαγορεύοντάς την εντελώς ώστε να μην καλιεργούνται ανιστόρητες και στρεβλές εντυπώσεις περί διαχρονικής και αδιάκοπης ελληνικότητας του νησιού και ομόαιμου Ελλήνων και Κυπρίων και άλλων ιστορικών μύθων. Μία πρόταση σαν κάποιος ελάχιστος τρόπος εξιλέωσης της Ελλάδας προς του Κυπρίους: Για την επίτευξη των παραπάνω Θα μπορούσε καλύτερα από κανέναν άλλο να συνδράμει αριθμός συμβούλων και γραμματέων του ελληνικού υπουργείου
    (α)παιδείας καθώς διαθέτει άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα τους δίδασκε την πραγματική Ιστορία: Ώριμα, ψύχραιμα, αντικειμενικά και πάνω από όλα σύγχρονη και καθαρή σαν κρύσταλλο όντας απαλλαγμένη από τις θλιβερές ελληνικίστικες αγκυλώσεις των μύθων των κοινών αγώνων και των λοιπών παρωχημένων κοινών εθνικών συναισθηματισμών. *

    Πάνος Σοροπίδης

    *Ας φορέσω τώρα έναν ολόλευκο ζουρλομανδύα γιατί αν είναι λάθος, σχιζοφρένεια και διαστροφή όσα γράφω παραπάνω είναι πολύ δύσκολο να πειστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες "ελεύθερων Κυπρίων" και ο πρόεδρός τους να τον ενδεδυθούν αυτοί ως νοητικά δικαιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν καταλαβαίνω, γιατί σας φαίνεται περίεργο; Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Χριστόφιας δεν έκανε λόγο για δύο εισβολείς στο νησί του το 1974, πριν λίγους μήνες; Είδατε να ανεμίζει σε πλατεία ή να είναι ραμμένη στο μανίκι στολής καταδρομέα πουθενά στην "ελεύθερη" Κύπρο η σημαία του Τούρκου εισβολέα; Γιατί λοιπόν εξεγείρεστε; Επειδή θα παύσει να ανεμίζει ή να φοριέται στα μπέργκιν και στα μπράτσα των κυπρίων Καταδρομέων το επαχθές σύμβολο και του έτερου εισβολέα;(Έλληνες) Άρα, πολύ λογικά πράττουν οι Κύπριοι και απορρίπτουν και το τελευταίο ξένο σύμβολο. Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει πολυ καιρό πριν. Έτσι, για την αποκατάσταση της διεθνούς τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο θα εκκρεμεί η αποχώρηση του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, και αυτή του εισβολέα Ελληνικού στρατού από την Κύπρο.*
    Βέβαια η πλήρης απελευθέρωση από τα φρικτά ελληνικά δεσμά θα επέλθει μόλις ο ελεύθερος λαός της Κύπρου καταργήσει και την διδασκαλία της ελληνικής στα σχολεία του -ή ακόμη καλύτερα- απαγορεύοντάς την εντελώς ώστε να μην καλιεργούνται ανιστόρητες και στρεβλές εντυπώσεις περί διαχρονικής και αδιάκοπης ελληνικότητας του νησιού και ομόαιμου Ελλήνων και Κυπρίων και άλλων ιστορικών μύθων. Μία πρόταση σαν κάποιος ελάχιστος τρόπος εξιλέωσης της Ελλάδας προς του Κυπρίους: Για την επίτευξη των παραπάνω Θα μπορούσε καλύτερα από κανέναν άλλο να συνδράμει αριθμός συμβούλων και γραμματέων του ελληνικού υπουργείου
    (α)παιδείας καθώς διαθέτει άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα τους δίδασκε την πραγματική Ιστορία: Ώριμα, ψύχραιμα, αντικειμενικά και πάνω από όλα σύγχρονη και καθαρή σαν κρύσταλλο όντας απαλλαγμένη από τις θλιβερές ελληνικίστικες αγκυλώσεις των μύθων των κοινών αγώνων και των λοιπών παρωχημένων κοινών εθνικών συναισθηματισμών. *

    Πάνος Σοροπίδης

    *Ας φορέσω τώρα έναν ολόλευκο ζουρλομανδύα γιατί αν είναι λάθος, σχιζοφρένεια και διαστροφή όσα γράφω παραπάνω είναι πολύ δύσκολο να πειστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες "ελεύθερων Κυπρίων" και ο πρόεδρός τους να τον ενδεδυθούν αυτοί ως νοητικά δικαιούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...γιατι εμεις οι ελληνες αισθανομαστε ελληνες η μηπως ξεχασαμε τι παει να πει ελληνας=ελευθερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ,7 ΔΕΚ.2010 3:41 μ.μ.

    "Το όνομά τους αναφέρεται από τόν ΄Ομηρο καί τους τρείς κλασσικούς ιστορικούς της αρχαιότητας,τον Ηρόδοτο,τόν Θουκυδίδη καί τόν Ξενοφώντα.Κατά τους αρχαίους ιστορικούς,ο όρος Αρκαδία δεν αναφέρεται σε γεωγραφική ενότητα αλλά σε συγκεκριμένη εθνότητα,που αποτελούσε κλάδο του ελληνκιού έθνους".
    "Their name is mentioned in Homer and the three Classical Greek historians ,Herodotus,Thucydides...."
    "Tήν παρουσία των Αρκάδων στο κέντρο της Πελοποννήσου κατά τη μυκηναική εποχή,μαρτυρεί η Αρκαδοκυπριακή γλώσσα τους,της οποίας τα όρια ξεπέρασαν την Κεντρική Πελοπόννησο καί επεκτάθηκαν προς την Αργολίδα,τη Λακωνία,τη Μεσσηνία και την Τριφυλία,σε περιοχές όπου κατοικούσαν οι Αχαιοί.Ο M,Ventris,αποκρυπτογράφησε τη Γραμμικη Γραφή Β θεώρησε την
    Α ρ κ α δ ο Κ υ π ρ ι α κ ή διάλεκτο των ιστορικών χρόνων πλησιέστερη προς την επίσημη γλώσσα των Μυκηναίων (Αχαιών).
    {The presence of the ARCADIANS at the center of the Peloponnese in prehistoric times os attested by the Arcadian-CYPRIOT LANGUAGE....}
    Βιβλίο της ΜΑΡΙΑΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΘΛΟΥ -ΚΑΡΥΔΗ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ),στα ελληνικά και στα αγγλικά.
    τιτλος :ΑΡΚΑΔΕΣ ARCADIANS
    THLEF 210-6719268.
    STOYS ADELFOYS KYPRIOYS ELLINES.
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΑΝΑΓΗΝ".
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ν α σταματήσουν κάποιοι εθνικάφρωνες να διχάζουν τους Έλληνες . Όλοι είμαστε αδέλφια και αριθμητικά λιγότεροι από τους εχθρούς μας και χρειάζεται να έχουμε ομόνοια . Όλοι στην Κύπρο , αριστεροί και δεξιοί , έχουμε φυλαγμένες στα σπίτια μας και κυρίως στην καρδιά μας την Ελληνική σημαία .Εξάλλου σε όλα τα στρατόπεδα και σε όλα τα οχήματα και οπλικά συστήματα της Εθνικής Φρουράς υπάρχει η Ελληνική σημαία .
    Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό καλαμαράς σημαίνει ο μορφωμένος , αυτός που φέρει καλαμάρι ( πένα ) και προήλθε πριν πολλά χρόνια όταν δεν υπήρχε δημόσια εκπαίδευση και μορφωμένοι άνθρωποι από την μητροπολιτική Ελλάδα έρχονταν στην Κύπρο για να διδάξουν .

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. επειδη ο πραναφερθείς νόμος περί μη αναρτησης Ελληνικής σημαίας συνιστά άμεσα ή εμμεσα εθνική προδοσία παρακαλείται ο αναφέρων σχετικά να μας υποδείξει το νόμο, να δούμε ποιοί τον υπέγραψαν, ποιοί βουλευτές τον ψήφισαν, να αναρτήσουμε 365 μέρες το χρόνο την Ελληνική Σημαία στα μπαλκόνια μας και να επιληφθούμε τα δέοντα για τους ψηφίσαντες και υπογράψαντες.
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΟΡΙΣΤΑ. ΕΡΓΑ ΑΝΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 7 Δεκεμβρίου 2010 8:01 μ.μ.

    Αγαπητέ δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο, ίσως κάποιος, αν γνωρίζει να μας πει.
    Το μόνο βέβαιο, είναι ότι εγώ το άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπή από το στόμα του Πέτρου Μαντούβαλου που επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία του δημοσιογράφου Σπίνου.
    Έχω την αίσθηση ότι πρέπει να είναι σχετικά πρόσφατος αυτός ο νόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. {ΠΟΛΛΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ : ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟ (ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΡΤΑΤΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΥΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥΣ,ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821,ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ !}ΑΡΚΑΣ.

    "Αρκάδες αυτόχθονες...διατελούσαν εξ αρχής καί εις τόδε εαυτών έχοντας".
    {Οι Αρκάδες είναι αυτόχθονες κατοικούν από τήν αρχή ως τώρα στόν ίδιο τόπο,στή χώρα τους}.
    "καί της σελιναίης έμμεναι τούς Αρκάδες προγενεστέρους"!
    Λουκιανος (120 μ.χ.),Περί Αστρονομίας.

    "Τό κράτος μου εκτείνεται από την Θεσσαλία μέχρι τή γή τών Περαιβών,τήν Πίνδο,τά όρη τής Δωδώνης καί της πεδιάδος της Παιονίας"(τών σημερινών Σκοπίων !)
    Αισχύλου στήν τραγωδία του "Ικέτιδες"στ.250 αναφέρει για τήν αυτοχθονία τών Πελασγών-Δαναών,πρωτοελλήνων,αλλά καί την παλαιχθονία τους διά στόματος τού γηραιού βασιλέως τού ΄Αργους ΠΕΛΑΣΓΟΥ,πού με υπερηφάνεια δήσωνε τα ανωτέρω.
    σελ.183,από το βιβλίο του Δρος Π.Ι.Κυριακόπουλου
    "ΑΡΚΑΔΙΑ"Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΕΚΔ ΕΥΑΝΔΡΟΣ.
    ΑΡΚΑΔΕΣ ΕΣΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυγερινέ το "καλαμαράς" είναι βρισιά,έτσι αποκαλούσαν οι Ελλαδίτες τους φοροεισπράκτορες της αντιβασιλείας των Βαυαρών,επί βασιλέως Όθωνος.
    Μην αυταπατάσαι είναι βρισιά και προσβολή!
    Αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955-59 μου είπε,να μή το δέχομαι(το καλαμαράς) με καμμία δικαιολογία διότι όσοι με αποκαλούν έτσι με βρίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. KALA RE PAIDIA APO TON XOYNTIKO SAMSON PAIRNETE TIS EIDISEIS SAS AKOMA DEN EXETE PARADEKTEI/KATANOHSEI TA LA8H SAS POY MAS POYLISATE EPIDH ISTE GIOTIDES TON AMERIKANON, AKOMA!

    Ανώνυμε 3:30, σύνελθε και μη γράφεις αρλούμπες. Ο Σωτήρης Σαμψών όταν έγινε η εισβολή δεν ήταν ούτε καν στρατιώτης. Όσο για τον πατέρα του, επειδή έκανε την βλακεία να αποδεχθεί την θέση του "προέδρου" δεν σημαίνει ότι είναι χουντικός. Εξ άλλου δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στα προηγηθέντα του πραξικοπήματος.
    Και κάτι άλλο περί σημαίας: Έχω ακούσει ότι οι Φιλλανδοί - ναι, οι Φιλλανδοί - καθημερινώς κάνουν έπαρση και υποστολή σημαίας στα σπίτια τους!

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @7 Δεκεμβρίου 2010 10:12 μ.μ.

    Τι ήταν η αντιβασιλεία επί βασιλέως Όθωνος;
    Γιατί αποκαλούσαν τους φοροεισπράκτορες καλαμαράδες;
    Μήπως ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955-1959 που σε συμβούλευσε συμπεριλαμβάνεται καιστους αμετανόητους εθνικ-Αφρονες της ΕΟΚΑ Β΄;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εσυ ρε μεγαλε, 7 Δεκεμβρίου 2010 3:32 μ.μ. που υπηρέτησες και στην ΕΛΔΥΚ, το 35% που το βρηκες? μηπως εχεις κανει κάποια έρευνα?
    μηπως αυτοι που δεν σε χωνεύουν να μην σε χωνεύουν για τις αερολογίες σου και οχι γιατι εισαι καλαμαράς? και αφου επεσες θυμα ρατσισμού και κακοποίησης γιατι εισαι ακομα στην κυπρο? η' γιατι δεν πηγες να το καταγγείλεις στην ΚΙΣΑ η' στην επίτροπο διοικήσεως?
    εισαι και "επιχειρηματίας" βλεπω , οι πελάτες σου τι ειναι? τουρκοκύπριοι? η' φιλιπινεζοι? απο τους ρατσιστες κυπρίους δεν ζεις?
    οσο για τις σημαίες οπως τις κατέβασαν ετσι θα ανεβούν οταν φύγουν απο την κυβέρνηση, ετσι ειναι η δημοκρατία. και οσο για το ΑΚΕΛ δεν θα υπήρχε καν εαν η Ελλάδα δεν έκανε τοσα λαθη στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αρπαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να σφαχτούμε μεταξύ μας και μάλιστα για αρλούμπες και προσωπικές εκτιμήσεις.
    Παραθέτω απλά γεγονότα.
    1.Η μεγαλύτερη απόδειξη της Ελληνικότητας των Κυπρίων είναι το ότι βριζόμαστε με τους άλλους Έλληνες με τόση ευκολία και πάθος.
    2.Η Ελληνική σημαία δεν μπορεί να καταργηθεί από τον Κυπριακό Στρατό γιατί απλά Κυπριακός Στρατός ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η Κυπριακή Δημοκρατία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ γιατί απλά δεν δημιουργήθηκε ποτέ.
    3.Οι ένοπλες δυνάμεις που ονομάζουμε «στρατός» είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ των ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ και γι αυτό υποχρέωση για υπηρεσία έχουν μόνο οι ανήκοντες στο Ελληνικό Έθνος.
    4.Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθορίζει με σαφήνεια ότι οι Τουρκοκύπριοι φέρουν την Τουρκική σημαία και ακούν το Τουρκικό Εθνικό ύμνο. Οι Ελληνοκύπριοι φέρουν την Ελληνική σημαία και έχουν κάθε δικαίωμα να δακρύσουν στο άκουσμα ύμνου του έθνους των Ελληνών.
    5.Το Ελληνικό κράτος δεν εκπροσωπεί όλο το Ελληνικό Έθνος. Θυμίζω τον Νίκο Καζαντζάκη. «ας όψετε το κράτος που κατέστρεψε το έθνος.»
    6.Σκεφτείτε τι έχει να τραβήξει ακόμα αυτό το έθνος που έχει δύο Κράτη με εξίσου καλαμαρίστικη αντεθνική νοοτροπία.
    7.Η Κύπρος δεν χρειάζεται την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν χρειάζεται την Κύπρο. Το έθνος των Ελλήνων χρειάζεται την πλήρη συνεργασία των δύο αυτών κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΤΩΝ,ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ '21.
    ΚΩΛΕΤΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΙ....
    ΠΟΥ ΣΥΣΤΥΧΩΣ ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΤΡΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ !
    "ΑΝΔΡΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ {ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ},ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ Φ Ω Σ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ !"ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "ΓΚΕΜΑ"Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Λ Ι Α Ν Τ Ι Ν Η Σ Δ..
    ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ
    Α Γ Α Λ Μ Α Τ Α ,ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ"(ΥΨΩΜΑ-ΦΡΟΥΡΙΟ)
    ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.