10/12/10

Ο φασισμός επί θύραις! Προσοχή αδέλφια, τα μάτια μας δεκατέσσερα!

Στιγμιότυπο από την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της κεμαλικής Τουρκίας και της ναζιστικής Γερμανίας

Σχόλιο στη στήλη Τ’ εμέτερα, του 21ου φύλλου της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, που μόλις κυκλοφόρησε

Του Σάββα Καλεντερίδη
Η εφημερίδα μας υποσχέθηκε στους αναγνώστες της ότι θα μείνει μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες, πράγμα που τηρήσαμε τα δυο χρόνια της κυκλοφορίας μας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι περάσαμε ευρωεκλογές, εθνικές και πρόσφατα δημοτικές-περιφερειακής εκλογές, χωρίς να εμπλακούμε καθ’ οιανδήποτε τρόπο σ’ αυτές, παρότι θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε οικονομικά την εφημερίδα μας, μέσα από διαφημίσεις υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων, περιφερειαρχών, συμβούλων κλπ.
Δεν ψέγουμε άλλες εφημερίδες ή έντυπα που τυχόν το έκαναν, εμείς όμως το
αποφύγαμε για λόγους αρχής και επειδή θέλουμε οι αναγνώστες και φίλοι της Ποντιακής Γνώμης, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν κομματικά και ιδεολογικά, να νοιώθουν ότι αυτή η εφημερίδα είναι πραγματικά δική τους. Με άλλα λόγια, η εφημερίδα δεν έχει πολιτική ή μάλλον κομματική γραμμή.
Αισθανόμαστε όμως την υποχρέωση να αναφερθούμε στο ενδεχόμενο της αλλαγής της ονομασίας της οδού Αποστόλου Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ, κάτι που έγινε και στο παρελθόν -κάκιστα κατά την άποψή μας- από την κυβέρνηση Μεταξά, και στο ενδεχόμενο ανέγερσης μνημείου της Επανάστασης των Νεοτούρκων στη Θεσσαλονίκη, με βάση τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρη.
Την άποψή μας για τις συγκεκριμένες θέσεις του κ. Μπουτάρη την έχουμε εκφράσει. Είναι ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο κυνικό έχει εκφραστεί από Έλληνα πολιτικό τη νεώτερη περίοδο για το θέμα αυτό.
Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού της Θεσσαλονίκης και ειλικρινά ευχόμαστε στον κ. Μπουτάρη να διοικήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης με τρόπο που να συμβάλλει στην πραγματική πρόοδο της πόλης και των πολιτών της.
Θεωρούμε, όμως, ότι η υποστήριξη τέτοιων θέσεων, που ισοδυναμούν με την παλινόρθωση του φασισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πέρα από το τεράστιο ζήτημα της ασέβειας στα εκατομμύρια των νεκρών που προκάλεσαν οι Νεότουρκοι, ο Κεμάλ και οι Κεμαλιστές, δημιουργούν συνθήκες αναταραχής και ανωμαλίας, που μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να οδηγήσουν τον οργανωμένο ποντιακό χώρο σε ένα άνευ προηγουμένου πισωγύρισμα.
Γι’ αυτό επιβάλλεται, ο οργανωμένος ποντιακός χώρος, η ΠΟΕ, που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων, τα άλλα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία, οι προσωπικότητες και τα ΜΜΕ, να χειριστούμε το θέμα με απόλυτη υπευθυνότητα. Το λέμε αυτό γιατί οι Κεμαλιστές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, φασιστοειδή που έχουν ενδυθεί την προβιά του ‘προοδευτικού’, περιμένουν ακραίες αντιδράσεις και καιροφυλακτούν να κάνουν πράξη το ‘όραμά’ τους, που είναι να αποδείξουν και να καταδείξουν στα μάτια του ελληνικού λαού ότι ο οργανωμένος ποντιακός χώρος αποτελεί μια σκοταδιστική, συντηρητική τροχοπέδη για την ‘προοδευτική’ εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.
Παρήγορο είναι πάντως το γεγονός ότι αυτοί δεν θεωρούν -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- τα σωματεία μας τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ήδη πράττουν οι συνοδοιπόροι τους Κεμαλιστές της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.
Προσοχή αδέλφια, τα μάτια μας δεκατέσσερα!

19 σχόλια:

  1. Προς κ.Σάββα Καλεντερίδη

    Δράση και ΟΧΙ λόγια.Μάλλον αντίδραση, η οποία για να υπάρξει είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός φορέα, οχι αμιγώς πολιτικού, αλλά μέσου εξυγχρονισμού της Ελλάδας.(Εχετε ξαναδηλώσει οτι δεν μπορείτε να κάνετε κόμμα, και δεν σας ζητώ αυτό, αφού λέτε οτι δεν μπορείτε).Ναι, μεγάλα λόγια, υψηλές ιδέες, δύσκολο να επιτευχθεί, όμως η αρχή είναι το ημιση του παντώς.
    Με την καταγγελία, δεν γίνεται τίποτα.Ο κόσμος έχει αηδιάσει απο αυτούς τους πολιτικούς, αλλά δεν υπάρχει εναλλάκτική πρόταση.Πολλοί μπορεί να διαφωνήσουν, να αναφέρουν την υπαρξη διάφορων κομμάτων (πχ Δημοκρατικοί κτλ) αλλά τα κομματα αυτά ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ, λένε ΘΑ το ένα και ΘΑ το άλλο.Δεν έχουν οικονομική δύναμη,δεν προβάλλονται απο τα ΜΜΕ, μένουν στην αφάνεια.
    Πρέπει η ομάδα του Ινφογνώμωνα να επιδιώξει την προβολή των ιδεών της και απο την τηλεόραση,(οι οποίες ιδέες πρέπει να έχουν διατυπωθεί πρώτα βεβαίως, και να δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ).Τηλεόραση δορυφορική, ψηφιακή, μέσω ιντερνετ.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με τις διασυνδέσεις και αναγνωρησιμότητα σας κ.Καλεντερίδη, δεν μπορείτε να πετύχετε κάτι τέτοιο.ΜΆΛΛΟΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ,για τους δικούς σας λόγους.Να προβάλλετετις θέσεις σας απο την τηλεόραση δηλαδή. Στο κάτω κάτω κάντε έναν έρανο,ξεκινήστε απο τους οικονομικά ισχυρούς Έλληνες ανα τον κόσμο, και συνεχίστε με εμάς, τους αναγνώστες, συνδρομητές και υποστηρικτές του έργου σας.Σπάστε το ΚΑΡΤΕΛ των πουλημένων καναλιών και δημοσιογράφων.
    Διακρίνω ακόμη, στην προσπάθεια σας να μην συνδεθείτε με κανένα υπάρχον κόμμα, την έλλειψη ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ απο μέρους σας.Περιορίζεστε στον καταγγελτικό σας ρόλο, και θα το πω λαϊκά "φτάνετε στην πηγή, και δεν πίνετε νερό".Ακόμη διαπιστώνω μία όχι ευνοϊκή βέβαια, αλλά μη επαρκώς σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μεταξά.Δεν είστε αρκετά καυστικός, με τους λάτρες του Μεταξά. Ναι είναι ζήτημα ιστορικό, βεβαίως, αλλά πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη στάση.
    Θα ήθελα να υπάρχει μια δεξαμενη σκέψης με ΕΛΛΗΝΙΚΟ περιεχόμενο, γιατι δεξαμενές σκέψης στην Ελλάδα υπάρχουν, το περιεχόμενο τους όμως βρωμάει.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ,ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ,ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ.ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε
    θα ήθελα να ξέρεις ότι δεν έχω κανέναν λόγο για να μην κάνω το επόμενο βήμα.
    Μα κανέναν.
    Το θέμα είναι ότι αν ενταχτείς σε ένα κόμμα, εκ των πραγμάτων περιορίζεται η φωνή σου, αφού θα πρέπει τα κακώς κείμενα ή πεπραγμένα στο κόμμα που θα πας, αν μη τι άλλο, να μην τα επικρίνεις.
    Όσον αφορά έναν νέο αυτόνομο πολιτικό οργανισμό, αυτό που με αηδιάζει και δεν μπορώ σε καμία πε΄ριπτωση να το αντέξω, είναι ο παραγοντισμός και τα καρφώματα του ενός στον άλλο, που είναι το πρώτο 'έργο' που θα δούμε αμέσως την επόμενη μέρα.
    Τέλος, αυτό που λες για τηλεόραση, έχεις απόλυτο δίκιο.
    Αφού για τους λόγους που προανέφερα δεν είμαι σε θέση να κάνω κάτι προς την κατεύθυνση που λες, αυτό που μας μένει είναι να βρούμε τρόπους έκφρασης της λαϊκής βούλησης, για να μην λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην του λαού και μάλιστα σε σοβαρά θέματα.
    Αυτή η πρόταση αξίζει να εξεταστεί σοβαρά.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ο 10 Δεκεμβρίου 2010 11:58 π.μ. πάλι.
    Ανοίγω την δορυφορική και υπάρχουν εκατοντάδες για να μην πω χιλιάδες κανάλια που διαφημιζουν κάποια προϊόντα, θρησκείες κτλ.Ειδησεογραφικά, οτι θέλει κανείς. Φανταστείτε ένα (ή και περισσότερα που θα εκπέμπουν σε διαφορετικές γλώσσες,γιατι όχι, με τέτοια πληθώρα δορυφορικών καναλιών δεν είναι απιθανο)δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο που θα αγγαλιάζει και τους απόδημους και τους ομογενείς μας σε Ευρώπη Ρωσία Αμερική Αυστραλία. Ενα ελευθερο βήμα-γέφυρα με την μητέρα πατρίδα. Για όλους τους Ελληνόφωνους ανά τον κόσμο.Είναι ένα όνειρο βεβαίως αλλά στις μέρες μας ΟΧΙ αδύνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ πως κάνουμε ένα λάθος,ψάχνουμε ένα πρόσωπο να τραβήξει το κάρο ενώ όλοι εμείς θα καθόμαστε πάνω.

    Δεν διαφωνώ ότι πρέπει πάση θυσία να βρεθούν άξιοι άνθρωποι,αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν θα απέδιδε,πρέπει να προηγηθούν κάποια άλλα βήματα πρώτα.

    Πρώτα απ'όλα πρέπει ο Ελληνικός Λαός να ξυπνήσει απο το λήθαργο,αυτό σιγά σιγά γίνεται και μάλιστα βίαια,δεύτερον να πάρει επιτέλους την απόφαση να αντιδράσει,προσέξτε όμως,όταν λέμε να αντιδράσει ενοούμε να το κάνει ορθά,όλοι γνωρίζουμε λίγο πολύ πως αν αντιδράσει τώρα ο Λαός θα πάρει πολύ κόσμο η μπάλα αδιακρίτως και μάλιστα οι ακρότητες δεν μπορούν να προβλευθούν ούτε σε έκταση αλλά ούτε και σε διάρκεια,και κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει ακόμη και σε μεγάλη Εθνική καταστροφή.

    Το βασικότερο όλων είναι ο Λαός να παραμείνει με νύχια και με δόντια ενωμένος,είναι βέβαιο ότι θα επιχειρηθεί-ήδη συμβαίνει- να διασπάσουν το Λαό με πολά και διάφορα μέσα,θέλει πολύ προσοχή.

    Εξίσου κρίσιμη όσο και απαραίτητη παράμετρος είναι και αυτή της ορθής-αγνής ενημέρωσης,ένας ανενημέρωτος Λαός είναι τυφλός,ένας κακώς ενημερωμένος είναι διανοητικά καθυστερημένος.

    Τέλος,γνώμη μου είναι πως χρειάζεται υπομονή και σύνεση,η οργή που έχουμε όλοι μέσα μας είναι πολύ κακός σύμβουλος και δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις μας.Η καταστροφή κορυφώνεται και οποιαδήποτε προσπάθεια αποφυγής της είναι μάταια,ας φροντίσουμε να μη χάσουμε την ενότητα και την ανθρωπιά μας,γιατί τότε θα έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμαστε αποτυχημένος ως Λαός και ανάξιοι απόγονοι των προγόνων μας.

    Το νού σας Αδέλφια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκείνο με τον Μεταξά δεν πολυκατάλαβα.


    Ο έχων την απορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Χρήστος Χ - 2:44 μ.μ.

    Αυτά τα "πρέπει" μου φέρνουν εμετό πια.
    Όλοι ξέρουν τι "πρέπει" και το γράφουν κατεβατά στα ιστολόγια.

    ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει να μας πει ΠΩΣ θα γίνουν (και ενδεχομένως από ΠΟΙΟΝ) αυτά τα "πρέπει".

    Χορτάσαμε από λόγια πια. Η Ελλάδα πεθαίνει εδώ και δεκαετίες έναν θάνατο επώδυνο, αργό, βασανιστικό κι εμείς γράφουμε ακόμη στα ιστολόγια ... "πρέπει να"! ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 11:58 π.μ.
    Πού είδες ότι ο ΣΚΑΛ "δεν μπορεί να κάνει κόμμα";
    Του έχουν αφαιρέσει τα ...πολιτικά δικαιώματα και δεν το ξέρουμε;

    Ο άνθρωπος έχει πει (και το ξαναλέει) ότι υπο τις παρούσες συνθήκες "ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ", που είναι άλλο πράγμα από το "δεν μπορεί".

    Με το ισχύον εκλογικό σύστημα για να εκλεγεί βουλευτής πρέπει να πιάσει πάνω από 3% των ψήφων, δηλαδή απαιτούνται 250.000 ψήφοι.

    Αλλος τρόπος είναι να πάει να μπεί σε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα και να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή.

    Αλλά ποιός πολιτικός αρχηγός από τους υπάρχοντες θα βάλει τέτοιου αναστήματος ...μπελά πάνω από το κεφάλι του;
    Από την πρώτη συνεδρίαση της Βουλής θα έχει μετατραπεί σε παιδί που θα κουβαλάει τους ...καφέδες.
    Όχι ο Σάββας, αλλά ο αρχηγός !!!

    Ο μόνος σωστός δημοκρατικός τρόπος εκλογής είναι η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ χωρίς το όριο του 3%.
    Όλα τα άλλα συστήματα είναι ...αδελφίστικα !!!
    Πήρες 25.000 ψήφους (0,33% + 1 ψήφο); Βγήκες βουλευτής!!!

    Μια λύση θα ήταν, κάποιος από τους αρχηγούς να καλέσει τον Σάββα να μπει στο ψηφοδέλτιο, αλλά αμέσως μετά την εκλογή του να έχει προσυμφωνηθεί να ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς υποχρέωσή του να ακολουθεί το κόμμα αυτό στις επιλογές του. Ποιός όμως από όλους αυτούς έχει τα γκατς να το κάνει; ΚΑΝΕΝΑΣ !!!

    Υπάρχει και ο κίνδυνος να στήσουν κόλπο ώστε να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Σάββα στο ψηφοδέλτιο για να τραβήξουν ψήφους, αλλά να μην τον υποστηρίξουν εσωτερικά (να τον σαμποτάρουν) και να βρεθούμε με την ...επιμήκυνση στο χέρι !!!

    Να περιμένει λίγο διότι απ΄ ό,τι φαίνεται, το πράγμα πάει για γενική εξέγερση και ίσως δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τον πατριωτικό χώρο.
    Και ασφαλώς δεν είναι ο μοναδικός άξιος Έλληνας που πρέπει να βρεθεί να υποστηρίξει την Πατρίδα από καλύτερη/ευνοϊκότερη θέση.

    Ο ίδιος βέβαια ξέρει καλύτερα!!!
    Εγώ καταθέτω την ταπεινή μου γνώμη !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 11:58 π.μ.
    Πού είδες ότι ο ΣΚΑΛ "δεν μπορεί να κάνει κόμμα";

    Μή βαράτε ρε παιδιά μαζί σας είμαι))


    Εκείνο με τον Μεταξά δεν πολυκατάλαβα.
    Ο έχων την απορία
    10 Δεκεμβρίου 2010 5:16 μ.μ.

    - Ηταν ένα καθίκι του κερατά ο Μεταξάς,και στα άρθρα του ο ΣΚΑΛ δεν το τονίζει.Αυτό εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να υποστηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε την "ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ", ανεξάρτητα από το γεωγραφικό χώρο καταγωγής μας...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10 Δεκεμβρίου 2010 5:51 μ.μ.

    Ώστε σου προκαλεί εμετό το πρέπει να μείνουμε ενωμένοι;
    Το πρέπει να μη χάσουμε την ανθρωπιά μας;Το πρέπει να ξυπνήσει απο το λήθαργο ο Ελληνικός Λαός; κλπ κλπ.

    Μάλον εσύ προτιμάς να βγούμε στους δρόμους και να αρχίσουμε να παίρνουμε κεφάλια ο καθένας μόνος του,να επικρατήσει το απόλυτο χάος για αδιευκρίνηστο διάστημα,πλιάτσικο παντού,διάλυση του κράτους με μια Τουρκία να παραμονεύει,με μια Αλβανία που ονειρεύεται μεγάλες Αλβανίες,να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας δημόσιοι υπάληλοι με ελεύθερους επαγγελματίες και άλλα τέτοια ωραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όποιος Έλληνας θέλει να σκοτώσει άλλον Έλληνα, θέλει ...σκότωμα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναί Χρήστο, αν αποδιαλυθούμε, άλλοι θα τρίβουν τις χούφτες τους γιατί εμείς με τη βλακεία μας θα έχουμε εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους μια ώρα αρχύτερα.
    Ομως, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ποιός είναι τελικά ο κοινός μας σκοπός, ώστε να χαράξουμε βάσει αυτού μια πορεία, δεν θα μπορούμε να είμαστε ενωμένοι.
    Αυτόν τον καιρό, έτυχε να συναντήσω πολλούς ανθρώπους αναρωτιούνται "γιατί δεν αντιδρά ο ελληνικός λαός"...Αλλοι πάλι, θεωρούν ότι η λύση προετοιμάζεται ερήμην τους και περιμένουν απλώς να συμμετάσχουν. Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που πιστεύουν ότι η επιτήρηση του Μνημονίου θα κάνει καλό στους Ελληνες γιατί έτσι θα βάλουν μυαλό.
    Είναι πολύ συγκεχυμένες οι πληροφορίες που εισπράττει ο κόσμος, πάρα πολλές και είναι λογικό να σαστίζει.
    Αυτό γιατί πολύ λίγοι θέλουν πραγματικά να του ξεκαθαρίσουν τη σκέψη για να μπορέσει να δεί ποιό είναι το πραγματικό του συμφέρον. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 10 Δεκεμβρίου 2010 11:58 π.μ.

    Εσύ που γράφεις και ξαναγράφεις, μπορείς να μας πεις τι έχεις εναντίον του Μεταξά; Γράφεις στο 7:15 μ.μ. ότι ήταν "καθίκι". Για ποιο λόγο; Έβλαψε την πατρίδα του; Για πες μας, αρχισυμβουλάτορα του "ΣΚΑΛ" (μην μας τον σκαλώσεις πουθενά). Θα είχες αντίρρηση να είχαμε στην Ελλάδα μία τέτοια κυβέρνηση, αντί του μπουρδέλο που έχουμε;

    @ Χρήστος Χ.

    Καιρός να ωριμάσεις. Ξαναδιάβασε τι γράφω. Νομίζω σαφής είμαι. Αν δεν καταλάβεις, ρώτα τον γιο σου. Αυτός σίγουρα το κατάλαβε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10 Δεκεμβρίου 2010 8:36 μ.μ.

    Το γιό μου μη τον μπλέκεις,οκ;Όσο για το ποιός πρέπει να ωριμάσει μάλον εσύ πρέπει να ξαναδιαβάσεις τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελίνα

    Η εικόνα που έχω εγώ είναι ότι η κατάσταση του Λαού έχει πολές πλευρές,σε γενικές γραμές δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει,και όταν ξέρει ποτέ δεν σχηματίζεται πλειοψηφία.

    Ο κόσμος είναι σε μια κατάσταση σόκ,φόβος,απελπισία,απόγνωση,ανασφάλεια,οργή,θυμός,πληγωμένος,ντροπιασμένος,όλα αυτά τα συναισθήματα ως μείγμα προμυνήουν έκρηξη και μάλιστα μεγάλη.Αυτή η έκρηξη μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή,οπουδήποτε και απο οτιδήποτε.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς ο νεο-Έλληνας δεν έχει μάθει να λειτουργεί συλογικά αλλά ως μικρές μεμονομένες επαγγελματικές ομάδες,χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πορείες και τα συλαλιτήρια των συνδικαλιστών,για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα,εναντίον της ίδιας ακριβώς κυβέρνησης βλέπουμε 4-5 διαφορετικές συγκεντρώσεις την ίδια στιγμή στην περιοχή του κέντρου της ίδιας πόλης,διαίρει και βασίλευε δηλαδή.

    Η γνώμη μου και η συμβουλή μου είναι ψυχραιμία,υπομονή,ομόνοια και αγάπη,η λύση δεν είναι ακόμη ορατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά φίλε βλέπω,σου θίξαμε το είδωλο; Για ρίξε μια ματιά δίπλα στην ταμπέλα ΟΔΟΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ http://kars1918.wordpress.com/2010/11/29/press_in_action-gr/#more-2763

    Εχει μπόλικο υλικό,http://kars1918.wordpress.com/2009/09/12/12-9-2009/#more-500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10 Δεκεμβρίου 2010 8:36 μ.μ.
    ΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑΞΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.
    Η ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ή ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ;ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 11 Δεκεμβρίου 2010 2:18 π.μ.

    Τα είδωλα έχουν πεθάνει προ πολλού. Έθιξες έναν άξιο ηγέτη που τίμησε την Πατρίδα του και που σήμερα καταργούν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ φιλεργατικά και κοινωνικά μέτρα, τα σκουπίδια που σε πληρώνουν.

    Η μετονομασία της Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ δεν σημαίνει απολύτως τίποτε, αφού την εποχή εκείνη συνεχιζόταν η προσπάθεια ελληνοτουρκικής προσέγγισης του Βενιζέλου. Αυτά έχουν γραφεί εδώ και αλλού εκατοντάδες φορές.

    Αφού το πας σε ιστοσελίδες, ρίξε κι εσύ μια ματιά εδώ και μελέτησε καλά αυτά που γράφει. Δεν είναι λίγα.

    @ Kiko

    Γιατί θύμωσες που σου είπα να ρωτήσεις τον γιο σου;
    Εσύ τον έβαλες κι έγραψε εδώ μέσα μία μέρα. Είδα ότι δεν σου μοιάζει, διότι φαίνεται έξυπνος αυτός και ήλπισα ότι μπορεί να σου εξηγήσει τι έγραψα. Πού το μεμπτόν; :-))

    @ 2:22 π.μ.

    "ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ".... EITE τι; Ατελής φράση λέγεται αυτό στα ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @kiko, Χρηστο Χατζησσαβιδη

    χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πορείες και τα συλαλιτήρια των συνδικαλιστών,για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα,εναντίον της ίδιας ακριβώς κυβέρνησης βλέπουμε 4-5 διαφορετικές συγκεντρώσεις την ίδια στιγμή στην περιοχή του κέντρου της ίδιας πόλης,διαίρει και βασίλευε δηλαδή.

    Τι θα προτεινες σπασιμο μιας εκδηλωσης σε πεντε τεμαχια και αντιμετωπιση ευκολη απο τα ΜΑΤ η μια πορεια ολοι μαζι αδυναμια καταστολης και καταληψη απο αυτους ενος υπουργειου
    αν δεν μπορεις να απαντησεις γιατι δεν ειναι του επιπεδου σου ρωτα και τον γιο σου που τον παρουσιασες
    λες και δεν ειναι απο εσενα δηλαδη σαν εξυπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.