22/12/10

Η κορυφή του παγόβουνου


Tου Σταυρου Λυγερου
Μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν ο ξυλοδαρμός του Κωστή Χατζηδάκη από το πλήθος. Το προ μηνών επεισόδιο εναντίον του Απόστολου Κακλαμάνη, όπως και οι διάσπαρτες δημόσιες αποδοκιμασίες πολιτικών, έδειχναν καθαρά την τάση. Κόμματα και δημοσιογράφοι έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση μ’ έναν τρόπο, που υποδηλώνει ότι ή δεν έχουν καταλάβει τίποτα ή σαν στρουθοκάμηλοι βάζουν το κεφάλι στην άμμο.


Οπως διαπιστώνεται και από ένα δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο αλλά δεν παίχθηκε στα κανάλια, αυτό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη δεν ήταν μια οργανωμένη επίθεση από συγκροτημένη ομάδα τραμπούκων. Ηταν μία αυθόρμητη εκδήλωση οργής από ένα πλήθος μεσήλικων, που περισσότερο παρακολουθούσαν παρά συμμετείχαν στη διαδήλωση. Η παρουσία του πρώην υπουργού τούς ερέθισε και εν ριπή οφθαλμού τούς μετέτρεψε σε όχλο. Ουσιαστικά, δεν επιτέθηκαν προσωπικά στον Χατζηδάκη, αλλά σ’ έναν διακεκριμένο εκπρόσωπο της πολιτικής ελίτ, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για τη δραματική επιδείνωση ή και καταστροφή της δικής τους ζωής.

Μπορεί ποινικά να είναι επιβεβλημένη η σύλληψη όσων βιαιοπράγησαν, αλλά από πολιτικής απόψεως δεν προσφέρει τίποτα. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση για να εξαρθρωθεί από την αστυνομία ούτε η τιμωρία από το δικαστήριο θα αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις. Πρόκειται για «στοιχειακά» κοινωνικά φαινόμενα, που θυμίζουν φυσικά φαινόμενα.

Πρέπει να αναλογιστούμε για ποιο λόγο, πολίτες, που πριν από 2 - 3 χρόνια θα έσπευδαν να χαιρετήσουν (ακόμα και δουλοπρεπώς) έναν ισχυρό πολιτικό, σήμερα φθάνουν στο σημείο να τον λιντσάρουν. Η απάντηση, βεβαίως, βρίσκεται στο οικονομικοκοινωνικό κραχ που περισσότερο ή λιγότερο βιώνουν τα μικρομεσαία στρώματα. Είναι αυτό το κραχ που μετέτρεψε την προϋπάρχουσα έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις πολιτικές ελίτ σε απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος.

Στην πρώτη φάση της κρίσης κυριάρχησαν ο φόβος της χρεοκοπίας και η ελπίδα πως το Μνημόνιο θα οδηγούσε σε υπέρβαση της κρίσης. Είναι ακριβώς αυτό το δίδυμο του φόβου και της ελπίδας, που καθόρισαν και την πολιτική συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών το προηγούμενο διάστημα. Η φάση αυτή, όμως, βαίνει προς το τέλος της. Η διόγκωση της ανεργίας και η μαζική καταστροφή μικρομεσαίων παράγουν με ταχύ ρυθμό απόγνωση. Η απόγνωση υπερβαίνει πια το πλαίσιο της οικογένειας. Οσο προσλαμβάνει διαστάσεις μαζικού κοινωνικού φαινομένου, τόσο είναι εύκολο (όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν) να μεταλλαγεί σε τυφλή οργή.

Το τοπίο γίνεται ολοένα και πιο εύφλεκτο. Σε λίγο, μια ασήμαντη αφορμή θα είναι ικανή να προκαλέσει κοινωνική έκρηξη. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά μεταπολεμικά απειλείται η αναπαραγωγή της υφιστάμενης κοινωνικής δομής, καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την αναγόρευση του «πεζοδρομίου» σε βασική παράμετρο της συνάρτησης των πολιτικών εξελίξεων. Και γι’ αυτό ευθύνονται οι άρχουσες ελίτ. Μπορεί η κοινωνία να μην είναι αθώα, αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε κατ’ ελάχιστο τη δική τους συντριπτική ευθύνη.

Hμερομηνία : 21/12/10
Copyright: http://www.kathimerini.gr

23 σχόλια:

  1. Ήταν προβοκάτσια αστυνομικών με κουκούλες. Δεν τους έχετε δει που ανακατεύονται με πολιτικά με το πλήθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..σαν στρουθοκάμηλοι βάζουν το κεφάλι στην άμμο."

    Αξιότιμε κ. Βενιζέλο
    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2008/02/blog-post_10.html

    Αξιότιμε βουλευτά κ. Γεώργιε Μαυρίκο
    http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/μαυρίκος-γιώργος/

    Οπότε με τη δική τους ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ συγκάλυψη οι ΙΔΙΩΤΕΣ διαχειριστές του Οίκου του Θεού εξευτελίζουν του ΠΟΛΙΤΕΣ της Εκκλησίας του Δήμου

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:13 και εσύ προβοκάτορας είσαι παλεύεις να εκτρέψεις την συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε κάθε ιστορική συγκυρία οι διαφορετικοί άνθρωποι θα χαιρετήσουν δουλοπρεπώς διαφορετικούς πολιτικούς και θα αισθανθούν οργισμένοι έναντι διαφορετικών πολιτικών. Αυτό που κάνει όλους μας να έχουμε ένα ελάχιστο ανεκτής συμπεριφοράς ώστε να μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά είναι ο νόμος. Αυτό που διαφοροποιεί την κατάσταση σήμερα είναι πως όπως και με την τρομοκρατία της δεκαετίας του ’80 υπάρχει μια μερίδα «αριστερόστροφων» αναπαραγωγών δημοσίου λόγου που κλείνουν πονηρά το μάτι σε βίαιες εκτροπές. Δεν υπάρχει ανοχή στην βία διότι αυτή μπορεί να αφαιρέσει υπέρτατο αγαθό απ’ αυτό απ’ το οποίο υποτίθεται πως υπερασπίζει. Δεν μπορεί κάποιος που πληρώνεται όσα πληρώνεται σε μια ΔΕΚΟ να επενδύει σε γενικευμένη κοινωνική έκρηξη για να μην χάσει τα προνόμιά του. Αυτή η νοοτροπία δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική και εκτός όλων των άλλων προφανών αναποτελεσματική, γιατί τα προνόμια θα χαθούν έτσι κι αλλιώς. Το να ονομάζουμε «φυσικό φαινόμενο» την χειροδικία κάποιων ανόητων μεσηλίκων που ακριβώς ως μεσήλικες θα έπρεπε να σκέφτονται πριν χρησιμοποιήσουν βία δεν απαλλάσσει τους ανόητους από τις προβλεπόμενες ποινές. Ας μην γυρίσουμε στην μαύρη εποχή που εν μέσω αστικής δημοκρατίας εμφανιζόταν στα δικαστήρια δρώντες πολιτικοί εντός του πλαισίου της αστικής δημοκρατίας που υπερασπιζόταν αποδεδειγμένα τρομοκράτες με το επιχείρημα του «κοινωνικού αγωνιστή». Δεν μπορεί να νοηθεί η βία ως δημοκρατικό μέσο και όπου υπάρχει έστω και υπόνοια καταφυγής στην βία αυτή πρέπει να παταχθεί με τις όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Δώσε μου κάπου να σταθώ, να στηριχτώ και μπορώ και την γή να κινήσω» είπε ο Αρχιμήδης.

    http://www.facebook.com/notes/dimokratia-ideon/ideologia-orama/176526655705986

    Στην κρίση του καθένα

    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΩΛΕΤΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1847.

    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ "ΑΙΩΝΑΣ"ΕΓΡΑΨΕ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:"Ο νεκρός Κωλέττης"

    "Πολτικοί καί προσωπικοί φίλοι τού Κωλέττου,οι κύριοι Παλαμίδης καί Σούτσος ώφειλον να σιωπήσουν ,άν ηγάπων ειλικρινώς τόν Κωλέττην .Ώφειλαν κάν νά είπωσι τά μικρά προτερήματα καί τά μεγάλα ελαττώματα αυτού,επικαλούμενοι καί περί τών δευτέρων εξιλέωσιν τού κοινού της Ελλάδος,ουχί δέ να υβρίσωσι τούτον δι'επαίνων καί τιμών παρ'αξίαν.Εάν δύναται νά ονόμασθή μέγας πολίτης εις διαφθορεύς τών ηθών καί τών συνειδήσεων,ως μή έχων αυτός συνείδησιν καί ήθη.Εάν δύναται νά ονομασθή φίλος ένθερμος τής ελευθερίας,είς εμπαίκτης καί καταστροφεύς τών εθνικών ελευθεριών.Είς όλως ύλη καί ουχί πνεύμα.Εάν δύναται να θεωρηθή ως στήριγμα εξουσίας ισχυρόν,ως ζών εις τό έθνος διά τών πολιτικών ιδεών του εις ανάλγητος επίορκος,είς σημαιοφόρος προδότης του Ελληνισμού πρός τόν ξενισμόν,είς ασεβής προδότης τής Εκκλησίας πρός τόν Ιησουιτισμόν,είς δήμιος τής δικαιοσύνης,καί τών πολιτικών δικαίων...Είπετε άνθρωποι,κατά συνείδησιν,εάν τοιαύτη εμφιλοχωρή είς υμάς,τί ηθικόν,τί πατριωτικόν,τί μέγα έπραξε ποτε έργον υπέρ πατρίδος,ο μέτας υμών πολίτης ; Ιδού τέλος πάντων τό ανώτερον τρόπαιον γούτου ως πρωθυπουργού τώ 1844,η παρωδία τών νόμων,ο εμπαιγμός τού Συντάγματος ,οι διωγμοί καί εξορίαι τών Σεπτεμβριανών,η παραλυσία τών Δικαστηρίων,αι διαρπαγαί τών κοινών,η προτίμησις τής ύλης καί τής απαιδευσίας,τό Μουσουρικόν ζήτημα,τό περί δανείου ζήτημα,η βία,η αναισχυντία,η κηδεμονία τού Πισκατήρου καί Πρόκες,αι προκλήσεις επαναστάσεων,η κοινή παραλυσία καί επί πάσιν η Βουλή τής Β'περιόδου!
    Διά νά λαμπρύνητε άνθρωπον ένα,ερρίψατε σκότους καί αδικίας συνδύνιν επί όλης της Ελλάδος.΄Αλλον δέν εγνώρισεν η Ελλάς Κωλέττην ειμή τόν εγνωσμένον πρό τού 1821 ως θεράποντα πιστόν τού Μουχτάρ Πασσά τών Ιωαννίνων.΄Αλλον δέν εγνώρισεν η Ελλάς Κωλέττην ειμί εκείνον,όστις είχε κακίαν καί ελαττώματα ανώτερα τού φυσικού πνευματος αυτού.Εκείνον όστις φιλάργυρος ών ιδιώτης εσπατάλη τά δημόσια .Εκείνον όστις φίλαρχος ών δέν εγνώριζεν,ούτε ήθελέ ποτε νά ακολουθήση τήν αληθή οδόν της αρχής καί της δόξης.΄Αλλον δέν εγνώρισεν η Ελλάς Κωλέττην,ειμή εκείνον,όστις συνεκέντρωνεν ωσεπιπολύ περί εαυτόν στήν ακαθαρσίαν τής ελληνικής κοινωνίας,τήν ύλην,τήν κακουργίαν....΄Αλλον δι'ολίγων λέξεων δέν εγνώρισεν η Ελλάς Κωλέττην,ειμή εκείνον,όστις,πρωτότυπον ών αγυρτείας,επίορκος,ψεύδους καί πλάνης,παρέλαβεν τήν Ελλάδα ειρηνευουσαν καί άφησεν αυτήν σπαρασσομένην υπό τών επαναστάσεων".
    Καί σχολιάζει ο ιστορικός ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.ΝΙΚΟΛΗΣ {ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΕΘΝΟΥΣ):
    "...οι λιβανιστές τού προνομίου μάς τόν παρουσίασαν "ώς μεγαλοφυή Πρωθυπουργό"!Κρίμα που δέν έχει κοπεί καί μετάλλιο τής βλακείας γία νά τούς δοθεί...."
    ΓΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε καμιά περίπτωση να μην ανεχθούμε την τυφλή βία του όχλου...
    Εκφράζει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης ύπαρξης.
    Καταργεί τον άνθρωπο ως μοναδικό Πρόσωπο, με την Ευθύνη του έναντι των άλλων.
    Στον όχλο, ο άνθρωπος γίνεται μία σιχαμερή ανθρωπομάζα, ικανή για κάθε τι το αποτρόπαιο.
    Κάποτε στην θέση του Χατζιδάκη, δικαίως ή αδίκως, βρέθηκε ο Σωκράτης.
    Αύριο, θα βρεθεί όποιος αποφασισθεί απο τα ΜΜΕ και τις αφανείς και εμφανείς άλλες εξουσιες, ότι πρέπει να εξοντωθεί..

    Το στοίχημα σ' αυτην την κρίση που βιώνουμε, δεν είναι αν θα κρατήσουμε τα εισοδήματά μας για να μπορούμε να ξανααγοράζουμε, όπως πρίν, τις σαβούρες που μας διαφημίζουν παραδωμένοι στον αχαλίνωτο καταναλωτισμό.
    Το αιτούμενο είναι η ανατροπή του αστικού βιωτικού πρωτύπου της "ανάπτυξης", της αγορολατρείας, της υποταγής των ανθρώπων στο κέρδος.
    Να μην υπηρετούμε την οικονομία και τις αγορές.
    Να τις χαλιναγωγήσουμε για να υπηρετουν αυτές εμάς και εμείς να επιδιώκουμε την Αρετή.
    Το στοίχημα για τον ντοματοπαραγωγό της Κρήτης, δεν είναι να συνεχίσει να πουλά τις δηλητηριασμένες ντομάτες του και να τις ταϊζει στα παιδιά των άλλων. Ειναι να ξαναγίνει Πολιτισμένο Πρόσωπο με αξίες και αρχές που διακωνούν την Αρετή και την Ευθύνη έναντι της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αγανάκτηση του κόσμου είναι δικαιολογημένη.

    Τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι πολιτικοί από όλα τα κόμματα δεν έβλεπαν που πηγαίνει η χώρα;

    Γιατί δεν αντιδρούσαν στον υπερδανεισμό;

    Γιατί δεν αντιδρούσαν στους ανίκανους πρωθυπουργούς;

    Γιατί δεν πρότειναν μια φορά να μειωθούν πραγματικά οι αποδοχές τους και τα έξοδα τους;

    Γιατί δέχονται τα κόμματά τους να παίρνουν εκατομμύρια Ευρώ επιχορηγήσεις από το Κράτος;

    Γιατί δέχτηκαν να είναι σε κόμματα που κάλυψαν και καλύπτουν όλα τα σκάνδαλα;

    Γιατί δέχτηκαν να μην υπάρχει πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και πραγματική παραγωγή αγαθών και ελληνικών προϊόντων;

    Γιατί δέχτηκαν να καταστραφεί η ελληνική βιομηχανία;

    Γιατί δέχτηκαν να γεμίσει η Ελλάδα λαθρομετανάστες και εγκληματικότητα;

    Γιατί δέχονται να γίνουν τζαμιά στην Ελλάδα, με έξοδα μάλιστα των Ελλήνων φορολογούμενων, ενώ τους Έλληνες τους μαστίζει η φτώχια και η ανεργία;

    Είναι πολλά τα γιατί....και γι΄ αυτό ο κόσμος είναι αγανακτησμένος.

    Το καλύτερο για πολλούς απ' αυτούς είναι να φύγουν από την πολιτική και να αλλάξουν επάγγελμα γιατί είναι όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάντια της Ελλάδας.
    Και να έρθουν άλλοι που πραγματικά αξίζουν, μπορούν να προσφέρουν και μπορούν να ορθώσουν το ανάστημα τους όταν οι πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί τους είναι ανίκανοι και καλύπτουν όλα τα σκάνδαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «...σαν στρουθοκάμηλοι βάζουν το κεφάλι στην άμμο.»

    Πρόκειται περί μύθου που αποδίδεται κατά πάσα πιθανότητα στον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο που φέρεται να είπε: «...φαντάζονται [οι στρουθοκάμηλοι], ότι όταν σπρώχνουν το κεφάλι και τον λαιμό τους σε ένα θάμνο, ολόκληρο το σώμα τους κρύβεται.»
    Wikipedia,
    Ostrich head in sand

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "...καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την αναγόρευση του «πεζοδρομίου» σε βασική παράμετρο της συνάρτησης των πολιτικών εξελίξεων. Και γι’ αυτό ευθύνονται οι άρχουσες ελίτ."

    Ελευθέριος Β. (10:25πμ): "Αυτό που κάνει όλους μας να έχουμε ένα ελάχιστο ανεκτής συμπεριφοράς ώστε να μπορούμε να συμβιώσουμε ειρηνικά είναι ο νόμος... Δεν μπορεί να νοηθεί η βία ως δημοκρατικό μέσο..."

    Και τα δύο αποσπάσματα (από την ανάρτηση και από το σχόλιο) αναφέρονται ουσιαστικά στην εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα. Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ; Απλά διότι το σύστημα της μεταπολίτευσης ψυχορραγεί. Ο κόσμος επένδυσε στη μεταπολίτευση και στις υποσχέσεις της και τελικά αποδείχτηκε ότι αυτή του πούλαγε φανταχτερά μπιχλιμπίδια και χρωματιστές χαντρούλες.

    Το χειρότερο είναι ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό προσωπικό αποδόμησε τελείως το κύρος του νόμου στα μάτια των πολιτών. Όταν για παράδειγμα τα μόνα θέματα που περνούσαν παμψηφεί από τη βουλή ήταν όσα είχαν να κάνουν με τις αυξήσεις στις αποδοχές των βουλευτών, ενώ σε όλα τα άλλα "σκοτώνονταν". Ή όταν στην αρχή της κρίσης οι εκπρόσωποί μας προσπαθούσαν να περιορίσουν τις απώλειες των εκλεκτών τους, δηλαδή των υπαλλήλων της βουλής με τους 16 μισθούς, τις πλασματικές υπερωρίες και όλα τα άλλα "καλούδια". Και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει με μανία η "φωτιά και το τσεκούρι" στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους...

    Και βέβαια, η ξεφτίλα κάθε έννοιας νόμου είναι ο διαβόητος νόμος περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή στην πράξη, ότι λαμογιές και να κάνει η ελίτ δεν τρέχει τίποτα. Και όταν η φούσκα έσκασε, έπεσε όλη η ελίτ επάνω μας (Πάγκαλοι, Δασκαλόπουλοι, κλπ) και μας είπαν: “Είσαστε συνένοχοι, μαζί τα φάγαμε, ελάτε τώρα στον πάγκο να τα πληρώσετε”. Και το αποτέλεσμα; Έπεισαν (άθελά τους) τον κόσμο ότι οι νόμοι είναι για να καταπιέζουν το πόπολο και να προστατεύουν την ελίτ. Και μαζί με τη μεταπολίτευση άρχισε να καταρρέει (καλώς ή κακώς) και η δημοκρατική νομιμότητα.

    Πώς το λέει το τραγουδάκι; “Για όλα φταιν οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες”. Με την ξετσιπωσιά της η ελίτ επιφύλαξε για τον εαυτό της το ρόλο που έχουν οι γκόμενες στο τραγουδάκι. Και τώρα τα λούζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ἔδῶ ποὺ φτάσαμε κάποιοι πρέπει νὰ πληρώσουν τὴν νύφη.
    Ὁ Παπανδρέου καὶ ἕνας ἀπὸ τὸ ΛΑ.Ο.Σ. δὲν εἶπαν τὸ «θὰ μᾶς πάρουν μὲ τὶς πέτρες»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΚΥΤΑΜΕ ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ.ΜΑΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑ ΜΕΣΑ.ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΠΑΜΕ,Η ΤΡΕΛΛΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ Η ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ.ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΩΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΠΡΕΖΟΝΙΑ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛ.ΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ.ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΑΝ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΝ.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ.ΘΑ ΔΕΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο ε΄νας λεει ότι ήταν αστυνομικοί, ο αλλος ότι ήταν "αριστερόφρονες" και υπερασπ΄ζιεται το νομο! Καλά να 'σται παιδιά. Αλλά ανοιξτε και τα ματια. Υπάρχει πρόβλημα. Και ο κοσμος αντιδρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν οι πολίτες δέχονται επί δεκαετίες μια συστηματική και άδικη επίθεση, η άμυνά τους -όπως και εάν εκδηλώνεται- είναι ΝΟΜΙΜΗ.
    Οι πολιτικοί είναι επίορκοι αφού έχουν καταλύσει Νόμους και Σύνταγμα το οποίο μάλιστα για οριακές καταστάσεις, μας δίνει το δικαίωμα με το ακροτελεύτειο άρθρο του, να το υπερασπιστούμε "με όλα τα μέσα".
    Και με τα όπλα ακόμα.
    Εάν δεν τα επέτρεπε, θα το ανέφερε ρητά. Και για να μη το λέει, πάει να πει ότι επιτρέπονται.

    Οπότε, οι σφαλιάρες προς το παρών, είναι και ...ηθικότατες και νομιμότατες !!!

    Στο δε δικαστήριο, εάν ποτέ οδηγηθούν οι πολίτες αυτοί, ΘΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ !!!
    Μπορεί να επικαλεστούν οι δικαστές λόγους αμφιβολίας, για να μη νομιμοποιήσουν και επόμενους ξυλοδαρμούς.

    Να ρωτήσω όμως: Τα ζουμιά στα μούτρα του Χατζηδάκη είναι άλλης ποιότητας από αυτά των άλλων δαρμένων από την αστυνομία του;

    τζιμης

    Υ.Γ. Εάν υπήρχαν αστυνομικοί κουκουλοφόροι οι οποίοι έδειραν τον Χατζηδάκη, να τους συγχαρώ διότι και μια φορά έδειραν τον σωστό άνθρωπο.
    Αλλά και οι αστυνομικοί, άνθρωποι είναι και οι μισθοί τους κόπηκαν κι αυτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "στη θέση του Χατζιδάκη σήμερα, ο Σωκράτης τότε"
    vripol έχεις μπερδέψει τη βούρτσα...

    Ο αθώος Σωκράτης έπεσε θύμα του κατεστημένου που τυφλωνόταν από το φως του φωτοδότη σοφός.
    Ο Χατζιδάκης έπεσε θύμα της απελπισίας και της οργής ενός λαού που ο ίδιος και το κόμμα του- εταιρία - στα πλαίσια του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτικού συμμοριτισμού εξέθρεψε καταληστεύοντας και εξαθλιώνοντας τον παντοιοτρόπως. Κανένας οίκτος, καμμία λύπηση για ό,τι και αν υποστεί το συνάφι του. Από όποιον και αν το υποστεί.(Ούτως ή άλλως δεν υπέστη και τίποτα σοβαρό σε σχέση με αυτά που έκανε)
    Προσωπικώς δεν χάρηκα. Με αφήνει παγερά αδιάφορο το γεγονός των ξυλοδαρμών των λαϊκών εκπροσώπων από τον ίδιο τον λαό τους. Νομοτελειακά είναι αυτά που βλέπουμε και που θα δούμε ακόμη. Σχολιάζω όμως γιατί δεν αντέχω την υποκρισία και τα δάκρυα για αυτούς που τρώνε μερικές σφαλιάρες την ίδια στιγμή που άλλοι συμπολίτες μου -ακριβώς εξαιτίας αυτών των υπευθύνων ενός καθεστώτος ρέπλικα δημοκρατίας - πέφτουν από τα μπαλκόνια τους για να σώσουν τις οικογένειές τους και την αξιοπρέπειά τους. Για τους οποίους βέβαια κανείς απο τους "συγκλονισμένους" και "σοκαρισμένους" με τον τραμπουκικό ξυλοδαρμό ενός αθώου πολιτικού χαμηλών τόνων (και διάφορα άλλα πολιτισμένα και χαριτωμένα) σοβαρούς και καθως πρέπει πολίτες δεν ψέλισε τίποτε.

    Πάντα επωνύμως
    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητε Πάνο, ο Σωκράτης καταδικάσθηκε από τον ΔΗΜΟ, δηλ. απο την συνέλευση των Αθηναίων πολιτων, με γελοια κατηγορία σταληνικου τύπου, λόγω της πολιτικης του ιδεολογίας (ηταν αριστοκρατικός)Δεν συμφωνω με την ιδεολογία του. Ανατριχιάζω, όμως, με την αγελαία συμπεριφορά των φανατισμένων πολιτών που με πάθος και θολωμένη κρίση παύουν να
    λειτουργούν σαν σκεπτόμενες
    μονάδες και συμπεριφέρονται σαν
    μισαλλόδοξη μάζα που ζητάει αίμα.
    Οταν το Πρόσωπο γίνεται μάζα,
    τίποτα καλό δεν προμηνύεται..

    Για το κατάπτυστο πολιτικο σύστημα και τον άθλιο ρόλο του συμφωνω και επαυξάνω, αλλά οχι ως Ροβεσπιέρος...
    Πολυχρονίδης Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ως βέρος Δεξιός δηλώνω απερίφραστα χαρούμενος για ό,τι έπαθε αυτό το φαιδρό νεοφιλελεύθερο ανθρωπάριο.

    Σιγά που θα κλάψουμε για τον μπούλη του Κωστάκη επειδή μάτωσε η καράφλα του. Άσε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ. ΤΟ ' ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΟΚΤΩΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ : 'ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ' ΚΑΙ 'ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ' ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ 'ΔΙΑΚΟΠΕΣ' ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ. ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. Σ ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. ΑΠΛΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΩΝ. ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ. ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Σ ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ !!! ΕΝΝΟΕΙΤΕ Τ Ι ΕΝΝΟΩ ???
    ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΝ 'ΠΛΗΡΩΣΕ' ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ Ν ' ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ , ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΝΑΣ 'ΖΑΧΑΡΗ' , ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΟΓΟ ΣΟΥ , ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ 'ΓΩΝΙΑ' ΟΡΘΩΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΞΕ ΚΑΙ 'ΗΘΕΛΕ' ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. ΑΛΛΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ 'ΑΛΛΑ'. ΤΗΝ 'ΠΛΗΡΩΣΕ' ΕΝΑΣ ΜΠΟΥΛΗΣ - ΤΥΠΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ 'ΑΣΤΕΡΕΣ' , ΟΠΩΣ :
    Ο 'ΠΑΚΗΣ', Ο 'ΤΡΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ' , Ο 'ΛΑΓΚΑΛΟΣ' , Ο 'ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ' , Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ 'ΛΜΠΩΚΟΣ' ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ , ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ... ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ : 'ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ'.

    Αλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ήταν προβοκάτσια αστυνομικών με κουκούλες. Δεν τους έχετε δει που ανακατεύονται με πολιτικά με το πλήθος;

    22 Δεκεμβρίου 2010 10:13 π.μ.

    ---------------------------------

    Επαναλαμβάνω ότι ήμουν παρών στα γεγονότα με τον Χατζηδάκη!!
    Κατά συνέπεια ως αυτόπτης μάρτυρας αποκρούω μετά βδελυγμίας τα γραφόμενα από τον παραπάνω ανώνυμο και τον καταγγέλω για πρακτοριλίκι και για διασπορά ψευδών πληροφοριών!
    Δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑ βίντεο που να δείχνει κουκουλοφόρους να δέρνουν τον Χατζηδάκη, πόσο μάλλον αστυνομικούς!
    Ο ανώνυμος παίζει πονηρό παιχνίδι και είναι πράκτορας!

    ΥΓ:

    Ιαπετέ, δεν πιστεύω να κόψεις και το σημερινό μου σχόλιο, όπως το χθεσινό!
    Ούτε κατάλαβα γιατί το έκανες. Θα μπορούσες τουλάχιστον να μου δώσεις μια εξήγηση, ώστε να μην επαναλάβω το "λάθος" που κατά την γνώμη σου έκανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aπέλλη δεν μπορώ να θυμηθώ συγχώρεσε με.Αν ήταν λάθος μου σου ζητώ ταπεινά συγνώμη.Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εντάξει Ιαπετέ! Χθες ήταν, μια απάντηση στον ίδιο, στην ίδια ανάρτηση. Τέλος πάντων φίλε μου, κάποιο λάθος θα έγινε, το θέμα είναι λήξαν.
    Καλές γιορτές σου εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ=ΑΡΙΣΤΟΣ+ΑΡΧΩ
    ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ=ΑΡΙΣΤΟΣ+ΚΡΑΤΟΣ
    {α.Οι εξ ευγενών καταγόμενοι}
    Αλλά το σημαντικό είναι αυτό πού πραγματικά εννοεί:β)τό ιδεώδες πολίτευμα ,κατά το οποίον οι άρχοντες εκλέγονται πραγματικά από τούς "αρίστους"σχόλ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΉ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ,"καλείται αριστοκρατία ή διά τό τούς αρίστους άρχειν ή διά πρός τό άριστον τή πόλει".
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.