21/12/10

Άρχισε η "μάχη της τσιπούρας" στα Ίμια!


Ξανά- μανά τα ιδια κόλπα στα Ίμια οι Τουρκοι εξαιτίας της αλιείας της τσιπούρας που είναι η εποχή της Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Δεν είναι μόνο ότι πάνε παρανόμως για ψάρεμα στα ελληνικά νέρα, βγαίνουν και φωνάζουν ότι τους παραβιάζουμε για να εδραιώσουν τη θεωρία περί δήθεν'' γκρίζων ζωνών''.

Σύμφωνα  λοιπον με  δημοσιεύματα της Vatan και της Μilliyet , που εμφανίζουν τον ιδιοκτήτη ως .. παράνομο επισκέπτη, ελληνικά αλιευτικά προσέγγισαν στις βραχονησίδες Ίμια. 
Τα αλιευτικά συνοδεύονταν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο ήλθε ....αντιμέτωπο με πλοίο του τουρκικού λιμενικού. Το όλο συμβάν διήρκεσε γράφουν,  περίπου 45 λεπτά και έληξε με την ...αποχώρηση των ψαράδων προς την Καλόλιμνο. Στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονται 13 ελληνικά αλιευτικά σκάφη ενώ περιπολούν ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού και ένα του τουρκικού λιμενικού.
Η Μilliyet (έκδοση Κωνσταντινούπολης) υποστηριζει ότι  ελληνικά αλιευτικά - πρσεξτε - ''εισχώρησαν'' στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ''αποπειράθηκαν'' να απλώσουν τα δίχτυα τους. Σκάφος του τουρκικού λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή τα ''παρεμπόδισε''. Κατά την προσπάθειά του αυτή - προσεξτε, παλι - ''παρενοχλήθηκε'' από σκάφος του ελληνικού λιμενικού. Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, τα πληρώματα των δύο σκαφών είχαν βγει στο κατάστρωμα. Και οι δυο εφημεριδες κάνουν λόγο για ένταση στο Αιγαίο λόγω της αλιείας της τσιπούρας, ενω οι τίτλοι τους ειναι : «Ξανά καυγάς για την τσιπούρα» και «Ένταση (εξαιτίας) της τσιπούρας στο Αιγαίο», αντίστοιχα.
http://www.onalert.gr/ 

9 σχόλια:

  1. να τους στείλουμε τον πάγκαλο να τους συνετίσει.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stef

    Ιπποπόταμος στην θάλασσα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι τον Παγκαλο.Αν βρισκεται στο ιστολογιο ο Καυκασιος εστω και με γονιδιακη ονομαστικη μεταλλαξη να παει αυτος που κανει ψαροντουφεκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oμορφα να αστειεύεσαι εκ του ασφαλούς.

    Αν περιμένατε αυτή την περίοδο για να θρέψετε την φαμίλια σας και για να αβαντάρεις οικονομικά τι θα λέγατε;

    Αν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα τα τουρκικά αλιευτικά κατέστρεφαν την περιουσία σας και έκλεβαν το ψωμί σας τι θα λέγατε;

    Αν η τουρκική ακτοφυλακή δεν σας απέτρεπε να προσεγγίσετε Ελληνικό έδαφος τι θα λέγατε;

    Αλλά ωχ αδερφέ τι μας νοιάζει εμάς, κατά τα άλλα πατριώτες και αστειευόσαστε την ώρα που Ελληνες ακρίτες δέχονται την τουρκική προκλητικότητα.

    Ας μην συνεχίσω ένα μόνο λυπάμαι για το τρόπο σκέψη σας την λογική σας το ύφος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 Δεκεμβρίου 2010 3:08 μ.μ.

    Ασε μωρε Γρεγο πολυ το σοβαρεψες και ενα αστειο για να χαμογελασουμε λιγο το εβαλες σε φιλοσοφικες και γεωπολιτικες βασεις
    Οι πολεμιστες σε ωρα αναπαυλας εχουν το δικαιωμα να πουνε οποια μ....α τους κατεβει,αυριο μπορει να μη ζουνε ,αυτη ειναι η δικη μου φιλοσοφια και οχι η κλαψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γρέγο

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Όποιος είναι έξω από τον χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σας το ξαναγράψω: το 2006 στην νησίδα Νέρα ΝΔ της Καλύμνου (δλδ οχι στην μεριά της τουρκίας ) βρέθηκε τούρκος βατραχάνθρωπος με σπασμένο πόδι... Κανείς δεν έψαξε το ζευγάρι του,αυτός ζητησε γιατρό για την μεταφορά του και ξαφνικά εμφανίστηκε το τούρκικο περίπολο και τον παρέλαβε !!!! Ενώ το δικό μας περίπολο έκανε πως δεν έβλεπε...Ναι έγινε έτσι οπως σας το γράφω.Οποιος έχει,αν μπορεί να έχει αντίθετη άποψη ,ας την καταθέσει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 21 Δεκεμβρίου 2010 5:42 μ.μ.

    Οι πολεμιστές, ναι. Εσύ τι είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι πολεμιστές, ναι. Εσύ τι είσαι;

    22 Δεκεμβρίου 2010 11:21 π.μ.





    O Ιπποπόταμος στην θάλασσα και παντα μαζι σου συντροφε ιπποποταμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.