23/12/10

Ζώνη αποκλειστικής... έντασης. Η συµφωνία Κύπρου - Ισραήλ αλλάζει το σκηνικό στην Ανατ. Μεσόγειο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ-NEA 

Νέες ισορροπίες, αλλά και νέο σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο διαµορφώνει η συµφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονοµικής Ζώνης (ΑΟΖ), µε στόχο την εκµετάλλευση των µεγάλων κοιτασµάτων φυσικού αερίου που εκτιµάται ότι βρίσκονται στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, καθώς η Τουρκία αντιδρά, ενώ ο Λίβανος διεκδικεί δικό του µερίδιο στην πίτα.

Οι λεπτοµέρειες της συµφωνίας που υπεγράφη πριν από λίγες µέρες, λένε διπλωµατικές πηγές, είχαν συµφωνηθεί εδώ και περισσότερες από δύο εβδοµάδες, αλλά η διαδικασία τηρήθηκε µυστική για να αποφευχθούν ακραίες κινήσεις και κυρίως παρενοχλήσεις της Τουρκίας. Η Αγκυρα, όπως ήταν αναµενόµενο, αντέδρασε έντονα µε διάβηµα προς το Ισραήλ και µε ανακοίνωση, σύµφωνα µε την οποία οι Ελληνοκύπριοι δεν µπορούν να προβαίνουν σε συµφωνίες για εκµετάλλευση φυσικών πόρων που ανήκουν σε ολόκληρο το νησί.
Η πραγµατικότητα ωστόσο, λένε οι ίδιες πηγές, είναι ότι η Τουρκία δεν επιθυµεί µε κανέναν τρόπο να µείνει εκτός του νέου «Μεγάλου Παιχνιδιού» που διαµορφώνεται σταδιακά στην περιοχή µετά τον εντοπισµό µεγάλων κοιτασµάτων φυσικού αερίου, όπως ο «Λεβιάθαν» και το κυπριακό «Οικόπεδο 12», καθώς η Κυπριακή ∆ηµοκρατία έχει ήδη υπογράψει συµφωνία µε την Αίγυπτο και δηλώνει ότι η περιοχή που κυρίως την ενδιαφέρει είναι αυτή µεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, έχει δείξει µε όλους τους τρόπους ότι στρέφει το βλέµµα του σε νέους συµµάχους στην περιοχή, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες τις οποίες θεωρεί πιο αξιόπιστους και σταθερούς εταίρους, λένε διπλωµατικές πηγές, ιδιαίτερα µετά την προσέγγιση της Τουρκίας µε το Ιράν. Ο εντοπισµός κοιτασµάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή, εκτιµούν οι ίδιες πηγές, µπορεί να διαµορφώσει έναν νέο άξονα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
Η ταχύτητα µε την οποία κλείστηκε η συµφωνία της προηγούµενης εβδοµάδας αλλά και ο «ξαφνικός έρωτας» του Ισραήλ µε την Ελλάδα, ο οποίος επισφραγίστηκε µε την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Αθήνα, όπου, µεταξύ άλλων, πρότεινε στον Γ. Παπανδρέου το φυσικό αέριο να διοχετεύεται στην Ευρώπη µε υποθαλάσσιο αγωγό που θα περνά από την Ελλάδα, οφείλονται σε µεγάλο βαθµό στον «Λεβιάθαν» και στη δυνατότητα – αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για τα κοιτάσµατα – ενεργειακής απεξάρτησης του Ισραήλ, το οποίο θα αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτηµα, αφού είναι αποκλεισµένο από τις ενεργειακές πηγές των Αράβων.


Προκλητικές ενέργειες
 Στο παιχνίδι βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές µε προκλητικές ενέργειες, κυρίως γύρω από το Καστελλόριζο, ότι επιθυµεί να έχει λόγο στη χάραξη θαλάσσιων ζωνών στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Ωστόσο, για να καταλήξει η Ελλάδα σε συµφωνία ΑΟΖ µε την Κύπρο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πρόοδος στον διάλογο για το Αιγαίο, καθώς εκ των πραγµάτων σε όποια οριοθέτηση ΑΟΖ στην περιοχή η Τουρκία εµπλέκεται ως γειτονική χώρα και, όπως σηµειώνουν διπλωµατικές πηγές,«τίποτα δεν θα µπορέσει να προχωρήσει στην πράξη, και κυρίως η εκµετάλλευση οποιωνδήποτε πόρων, χωρίς τη συναίνεσή της».
Το µέλλον, σύµφωνα µε διπλωµατικές πηγές, θα κρίνουν οι περιφερειακές συµµαχίες όχι µόνο της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά κυρίως της Τουρκίας, η οποία ήδη επεµβαίνει προκειµένου να µην επικυρωθεί η συµφωνία της Κύπρου µε τον Λίβανο. Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει στις λεπτοµέρειες της συµφωνίας, αλλά αυτή δεν υλοποιείται µε το πρόσχηµα από πλευράς του Λιβάνου ότι δεν έχει επικυρωθεί ακόµη από τη Βουλή. Η συµφωνία αυτή θα είναι καθοριστική για να αποδεσµευτεί για το Τελ Αβίβ η εκµετάλλευση των κοιτασµάτων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται τα επιχειρήµατα της Λευκωσίας έναντι της Τουρκίας. Κι αυτό γιατί η Αγκυρα αµφισβητεί το δικαίωµα της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας να συνάπτει τέτοιες συµφωνίες, µε το επιχείρηµα ότι οι ενεργειακοί πόροι του νησιού ανήκουν και στους Τουρκοκύπριους και άρα θα πρέπει να συνοµολογήσει και το κατοχικό καθεστώς.

Το Καστελλόριζο
 Η Αγκυρα έχει καταστήσει σαφές µε τις κινήσεις της ότι δεν προτίθεται να µείνει εκτός της µοιρασιάς κι επιδιώκει να µείνει εκτός της χάραξης των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας το Καστελλόριζο, σκοπεύοντας να καρπωθεί κι εκείνη µέρος των περιοχών οι οποίες ενδέχεται να εξελιχθούν σε ενεργειακά χρυσωρυχεία. Οι συστηµατικοί πλόες τουρκικών σκαφών στην περιοχή το αποδεικνύουν. Οι βόλτες που έκανε το «Πίρι Ρέις» το καλοκαίρι αλλά και η αποστολή τον Νοέµβριο του 2008 του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους «Μalene Οstervold» για πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας του Καστελλόριζου, όπως εκτιµάται και στην Αθήνα, αποτελούν µέρος ενός συνολικότερου σχεδίου. Ενώ µέχρι πρόσφατα η διαφορά µε την Ελλάδα ήταν επικεντρωµένη στην υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία διεύρυνε την περιοχή της κρίσης και των διεκδικήσεών της ανατολικά της Κρήτης και του Καστελλόριζου, στην περιοχή δηλαδή όπου ενώνεται η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου.
Μάλιστα, τον περασµένο Αύγουστο, όταν η Αθήνα προέβη σε διάβηµα προς την Αγκυρα για το «Πίρι Ρέις», το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. επιχείρησε να παγιδεύσει την ελληνική πλευρά, ζητώντας να δοθούν χάρτες για τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή του Καστελλόριζου, τους οποίους πάντως δεν έλαβε. Εξάλλου, σε τουρκική παρέµβαση οφείλεται η έλλειψη προόδου στις ελληνοαιγυπτιακές συνοµιλίες για καθορισµό της ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία απαιτεί να εξαιρεθεί από µια τέτοια οριοθέτηση το Καστελλόριζο.

«Κλειδί» ο Λίβανος
Χώρα-κλειδί είναι ο Λίβανος, καθώς για να προχωρήσει οποιοδήποτε εγχείρηµα εκµετάλλευσης υποθαλάσσιων πόρων θα πρέπει να προηγηθεί συµφωνία του Ισραήλ και της Κύπρου µε τον Λίβανο. Οι εκτιµήσεις για τα κοιτάσµατα έχουν ήδη προκαλέσει τριβές ανάµεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, που ισχυρίζεται ότι µέρος των κοιτασµάτων ανήκει στη δική του υφαλοκρηπίδα. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι τα «οικόπεδα» στα οποία πραγµατοποιεί έρευνες δεν επεκτείνονται σε λιβανέζικα ύδατα. Το επόµενο βήµα, σύµφωνα µε πληροφορίες, θα είναι να επιχειρήσει το Ισραήλ να οριοθετήσει τα θαλάσσια σύνορά του µε τον Λίβανο, ζητώντας ακόµη και την παρέµβαση του ΟΗΕ. «Αγκάθι» πάντως αποτελεί το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει τη Σύµβαση για το ∆ίκαιο της Θάλασσας.

17 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Μάνο!
    Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά και σε εσένα φίλε μου και στην οικογένεια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «...Ενώ μέχρι πρόσφατα η διαφορά µε την Ελλάδα ήταν επικεντρωμένη στην υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, τα τελευταία χρόνια η Τουρκία διεύρυνε την περιοχή της κρίσης -και των διεκδικήσεών της- ανατολικά της Κρήτης και του Καστελλόριζου, στην περιοχή -δηλαδή- όπου ενώνεται η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Κύπρου. ...»
    Ερώτηση αγαθού: Γιατί δεν αναπτύσσεται πρωτοβουλία της Ελλάδας, με τη συνδρομή της σύμφωνης γνώμης και άλλων χωρών όπως -λ.χ.- η Κύπρος, η Ιταλία κ.α., να ζητηθεί ψήφισμα του ΟΗΕ, στο οποίο θ’ αναφέρεται ότι, «...χώρα μέλος του ΟΗΕ, προκειμένου να εγείρει θέματα και να προσεγγίσει ζητήματα, που αφορούν ΑΟΖ, δεν νοείται να το επιχειρεί, πριν υπογράψει τη’ Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας».
    Προγενέστερα είτε έστω παράλληλα ή κι’ αμέσως ακολούθως, υπογράφει την ίδια σύμβαση το ενδιαφερόμενο Ισραήλ... κι’ έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται όμορφα το πλεγμένο κουβάρι για όλη την περιοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς θα πρέπει να επέμβει κάποιος διαχειριστής του ιστολογίου γιατί το επίπεδο πέφτει ενώ αυξάνεται συνεχώς η ελεεινολογία και το υβρεολόγιο (ακόμα και για τον ίδιο τον λαό μας και την πατρίδα μας).

    Έγραφα παλαιότερα στον κο Καλεντερίδη ότι η κοσμιότητα και το επίπεδο είναι που έκαναν τη διαφορά, τις τελευταίες μέρες δυστυχώς υπάρχει διολίσθηση και εγώ πλέον περιορίζομαι στις ανακοινώσεις και δεν σχολιάζω, δεν αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε
    έχεις δίκιο, οι προβοκάτορες ή ψυχικά άρρωστα άτομα έχουν πιάσει δουλειά και προκαλούν.
    Μάλλον ήλθε η στιγμή να αποκτήσουν όνομα οι σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απελλή
    θα το λύσουμε το πρόβλημα.
    Έτσι, θα εξασφαλίσουμε την ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων και θα κλείσουμε το δρόμο σε παρεξηγήσεις και ηθελημένους αποπροσανατολισμούς, που έχουν στόχο την ελευθερία της έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάπου έχω χάσει συνέχειες;
    Δεν είδα τίποτε υβριστικά μηνύματα στην προκειμένη ανάρτηση.
    Που η αγωνία του ανώνυμου και το κατεναυστικό πνεύμα του skal;

    Ο Απορών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΝΟ,
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ!!!
    ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. skal

    Συμφωνώ,αλλά πως θα γνωρίζουμε αν το όνομα είναι αληθινό;

    Χρήστος Χατζησαββίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Απορών

    23 Δεκεμβρίου 2010 4:02 μ.μ.
    ------------------------------

    Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.....αλλά μου φαίνεται πως την V++ και V, θα κάνουμε καιρό να τους ξαναδούμε...
    ------------------------------

    Απελλή, δεν σε έχω για αφελή.
    Ηρέμησε.

    23 Δεκεμβρίου 2010 3:17 μ.μ.
    -------------------

    Σάββα, φτιάχνεις και ωραίες ρίμες βλέπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΑΠΕΛΛΗΣ

    "Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.....αλλά μου φαίνεται πως την V++ και V, θα κάνουμε καιρό να τους ξαναδούμε..."

    Πρώτον, είναι, όπως πολύ καλά γνωρίζεις αλλά σκοπίμως εκφέρεις διαφορετικά, ΤΟΝ V - αλλά αυτή σου η προσέγγιση είναι χαρακτηριστική αχαρακτήριστη.

    Δεύτερον, είχα την εντύπωση ότι σκοπός των συζητήσεων σε αυτό το ιστολόγιο ήταν η δημιουργική ανταλλαγή απόψεων ούτως ώστε να αυξηθεί το επίπεδο κατανόησης των θεμάτων και να διευρυνθεί η ουσιαστική βάση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος - όχι στο να παραγκωνιστεί κάποιος που δεν θεωρητικολογεί και γράφει ΠΑΝΤΟΤΕ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως ο έμπρακτος πατριωτισμός ενοχλεί: αν είναι να τον επικαλεστεί κανείς για να συνεχίσει να κάνει αυτό που γουστάρει, δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα.

    Τέλος, να σου αναφέρω κάτι σχετικά με την ανωνυμία. Υπάρχουν κάποιοι που ΗΔΗ είναι στο μικροσκόπιο επειδή το να είσαι ΕΜΠΡΑΚΤΑ πατριώτης περιλαμβάνει και το να ενοχλείς (τεχνοκρατικά, με σοβαρότητα και με ενυπόγραφα κείμενα) αυτούς που το παίζουν πατριώτες αλλά στην πράξη μάλλον δεν το δείχνουν (και σε κοροϊδεύουν επειδή είσαι). Κάποιοι διακινδυνεύουν το ψωμί τους και τη ζωή τους για την πατρίδα, σε σημείο που ούτε για γάλα στο μαγαζάκι της γειτονιάς τους να μην μπορούν να πάνε χωρίς "παρέα" - κι'όλα αυτά γιατί μάχονται για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και δεν θέλουν να βλέπουν την πατρίδα τους να ταπεινώνεται επειδή κάποιοι δεν ενδιαφέρονται. Αν λοιπόν είσαι εισοδηματίας ή/και μεγαλοστέλεχος του συστήματος, δεν έχεις πρόβλημα. Αν έχεις δουλέψει 2 χρόνια τζάμπα για την πατρίδα και, αντί να σου δώσουν ένα κομμάτι ψωμί (τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, όχι τα €21,000 το μήνα που έδιναν σε διπλανούς σου που δεν δούλευαν), όχι μόνο δεν σου δίνουν τα οφειλόμενα αλλά και τοποθετούν έναν κομματικό φίλο ως αχυράνθρωπο λέγοντάς σου στα μούτρα "ας μη γίνει τίποτα, ας μην πάρει η Υπηρεσία ούτε ένα ευρώ" και εσύ ζεις με δανεικά, ίσως να έχεις πρόβλημα να γράφεις σε ιστολόγιο επώνυμα. Αν έχεις αποδείξει ΕΜΠΡΑΚΤΑ συγκεκριμένους απτούς και άμεσα εφαρμόσιμους τρόπους την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων που ΧΑΝΟΝΤΑΙ, με σκοπό την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος (σε όλους τους αρμόδιους μέχρι και στον κ. Πρωθυπουργό, ενυπόγραφα) και, επειδή δεν είσαι κομματικά ενταγμένος, σε αγνοούν, ίσως να έχεις πρόβλημα να γράφεις σε ιστολόγιο επώνυμα. Αν λοιπόν είναι επιλογή του διαχειριστή να δημοσιεύει μόνο τα ενυπόγραφα, δικαίωμά του. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα στερήσει το δικαίωμα από αυτούς που δεν το παίζουν τζάμπα μάγκες να συμβάλλουν – δηλαδή αυτό ακριβώς που κάνουν κάποιοι άλλοι σε κάποιες κρίσιμες για την πατρίδα θέσεις. Και πάλι δικαίωμά του – το ιστολόγιο δεν είναι δημόσια υπηρεσία.

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. V for Vendetta
    ο καθένας ξέρει τα του οίκου του.
    Εσύ σκέφτεσαι τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζες αν έγραφες επώνυμα, και καλά κάνεις.
    Κατανοώ απολύτως τη θέση σου.
    Κατά τον ίδιο τρόπο όμως θα πρέπει να κατανοήσεις και συ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας διαχειριστής ιστολογίου από ανεύθυνους ανώνυμους σχολιαστές.
    Γιαυτό υπάρχει ο λεγόμενος συγκερασμός, που αποτελεί εμπεδωμένη πρακτική σε πολλά ιστολόγια.
    Όποιος θέλει να ανταλλάσσει δημιουργικές απόψεις για το συμφέρον της κοινωνίας και της πατρίδας, θα εμπιστεύεται τα στοιχεία του στη διαχείριση του ιστολογίου, το οποίο θα δεσμεύεται να μην τα κοινοποιεί σε κανέναν.
    Όποιος δεν εμπιστεύεται, απλά δεν θα γράφει.
    Έτσι, προστατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα και της μιας και της άλλης πλευράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από τις κατάλληλα εξοπλισμένες υπηρεσίες, ακόμα και από κατάλληλα εξοπλισμένους ερασιτέχνες ειδικά αν είναι οι διαχειριστές του ιστολογίου, είμαστε όλοι άμεσα εντοπίσιμοι.

    Η ανωνυμία αποτελεί προστασία για όσους δεν επιθυμούν να εκτεθούν σε διάφορους περιφερειακούς καλοθελητές, φανατικούς ή απλά συμφεροντολόγους αντιπάλους.

    Φανταστείτε απλά να χάσετε μια δουλειά όπου θα μπορούσατε να προσληφθείτε γιατί γράψατε ένα συγκεκριμένο σχόλιο και κάποιος το "σημείωσε" και το "μετέφερε".

    Τα μάτια μας έχουν δει πολλά σε όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια και τους χώρους δουλειάς, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

    Στην ιστορία, στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο και σε αυτό το ιστολόγιο διαβάζουμε ακόμα περισσότερα.

    Για μένα τουλάχιστον η ανωνυμία αποτελεί προϋπόθεση για όσους από εμάς δεν είμαστε δημόσια πρόσωπα.

    Όσο για τον πατριωτισμό μας, θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να περιμένουμε την κατάλληλη ευκαιρία, όταν η οποιαδήποτε "έκθεσή" μας θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 8:38 μ.μ.

    Συμφωνώ σε όλα πλην του τελευταίου: οι τόκοι των ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ τρέχουν κάθε μέρα που περνάει.

    Κάποιοι δεν ενοχλούνται γιατί υπολογίζουν να έχουν μαζέψει αυτά που μπόρεσαν από τη μπάνκα και θα την έχουν κάνει είτε για το εξωτερικό, είτε για το χωριό τους, είτε για όπου αλλού βρουν να λουφάξουν. Ο κοσμάκης όμως έχει αρχίσει να πεινάει κυριολεκτικά και να ψάχνει στους κάδους. Οι συνταξιούχοι νιώθουν εξευτελιστικά και οι οικογενειάρχες που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους ανήμποροι. Τα παιδιά μας έχουν κατάθλιψη και είτε παραιτούνται πριν αρχίσουν να προσπαθούν είτε υιοθετούν πρότυπα καριέρας τηλεσκουπιδιού γιατί δεν βλέπουν μέλλον.

    Είναι ΕΘΝΙΚΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να περιμένουμε το πότε θα "κάτσει" το κατάλληλο, σύμφωνα με το σενάριο που έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι, σχέδιο. Αν είχαν άλλωστε την πραγματική αίσθηση του χρόνου, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο κατάντιας.

    V for Vendetta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ V for Vendetta

    Να κανεις λιγο υπομονη γιατι εχω πληροφοριες οτι οι "Σωτηρες" ετοιμαζονται για δραση.Ηδη στον ινφογνομωνα με ρεφενε σχηματιζεται
    σκιωδης κυβερνηση ...σωτηριας!Δυσκολευονταν λιγο σε ενα υπουργειο αλλα και αυτο καλυφθηκε απο την στοα του Σεραφειμ ενω η στοα του Καλεντεριδη εχει εξασφαλισει τον διαδοχο του Γιωργακη (του Γεωργαλα εννοω οχι του ΓΑΠ).Ηδη υπαρχουν και δυο η τρεις υποψηφιοι δοκιμαστες νερου και τροφης,ολα τα εχουν προβλεψει κατα τα Λατινοαμερικανικα προτυπα.
    Οι καθρεφτες στα σπιτια τους ειναι στις δοξες τους,εκει να δεις κιτς
    ποζες μπρος-πλαγια-οπισθεν και παλι στη γυρα.Μονο ο ...κιτσος απο το χωριο του Σαββα λειπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.