25/12/10

Η Κύπρος αποκτά ρόλο στην περιοχή

Η συμφωνία με το Ισραήλ αναβαθμίζει τη Λευκωσία στην Ε.Ε. και διαβρώνει στρατηγικά την Τουρκία
Του Νίκου Στέλγια

Στο γεωπολιτικό επίπεδο, την αναδιάταξη πυροδοτεί
η ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ.
Η Τουρκία έσπευσε από την πρώτη στιγμή να αμφισβητήσει τη συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο επιχείρημά της ότι η κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Έντονος παραμένει ο προβληματισμός στην Άγκυρα για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο χωρών και για τη διαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι τελευταίες ενδείξεις φανερώνουν ότι η Άγκυρα μελετά σενάρια με σκοπό να απαντήσει στην τελευταία κίνηση της Λευκωσίας. Την ίδια στιγμή, η συντηρητική μερίδα των υποστηρικτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη νέα συγκυρία και να «επιτεθεί» στο Τελ Αβίβ.

Η Άγκυρα προτιμά να εντάξει τη συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ σε ένα ευρύτερο γεωστρατηγικό πλαίσιο στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κύκλων του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η συγκεκριμένη συμφωνία έδειξε ότι η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει έναν ανταγωνιστικό άξονα που απλώνεται από το Ισραήλ μέχρι το Αιγαίο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο καθηγητής Κάμερ Κασίμ, από το Ίδρυμα Εθνικών Στρατηγικών Ερευνών (USAK), μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό ειδησεογραφικό κανάλι «TGRT» μόλις λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Κύπρου-Ισραήλ στη Λευκωσία, τόνισε ότι η εν λόγω συμφωνία θα πρέπει να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο της σύσφιγξης των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των δύο χωρών στο πεδίο της άμυνας, ο κ. Κασίμ έκανε λόγο για ένα ελληνοϊσραηλινό τόξο, που καλύπτει τα νότια και δυτικά παράλια της Τουρκίας και το οποίο στη νέα περίοδο συμπεριλαμβάνει και την Κύπρο. Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τους τουρκικούς διπλωματικούς κύκλους, η νέα συμφωνία δυσχεραίνει την επίλυση του Κυπριακού και την ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία. Με άλλα λόγια, η νέα συμφωνία σηματοδοτεί το άδοξο τέλος των ελπίδων που δημιουργήθηκαν για ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών μετά τη συνεισφορά της Τουρκίας στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο Ισραήλ.

Αναβάθμιση του ψευδοκράτους
Ποια θα είναι η απάντηση της Άγκυρας στη νέα κίνηση της Λευκωσίας; Για την τουρκική πλευρά το θέμα είναι απλό: Σε συνδυασμό με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, η Άγκυρα θεωρεί ότι η εντατικοποίηση των προσπαθειών αναβάθμισης της «ΤΔΒΚ» στο διεθνές πολιτικό σκηνικό αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στις κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, το οικονομικό και πολιτικό «μοντέλο Ταϊβάν», για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, εξακολουθεί να τίθεται υπό συζήτηση. Ας σημειωθεί ότι, στις τοποθετήσεις του, ο κ. Κασίμ τάχθηκε υπέρ της υποστήριξης της «ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ» και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Κοσόβου και της Αμπχαζίας, ως «ενδεικτικά παραδείγματα» για τον μελλοντικό τουρκικό προσανατολισμό στο Κυπριακό.

Σε συμφωνία με τις απόψεις του Τούρκου καθηγητή, ο Ιμπραχίμ Καράγκιουλ κάλεσε, από τις στήλες της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», την τουρκική κυβέρνηση να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στη δημιουργία του δικού της άξονα στην ανατολική Μεσόγειο. Τη στιγμή που ο κ. Κασίμ υπογράμμιζε ότι εξαιτίας των τουρκικών πιέσεων το κοινοβούλιο του Λιβάνου δεν ενέκρινε την πρόσφατη συμφωνία της χώρας με την Κύπρο, ο κ. Καράγκιουλ συμπεριλάμβανε στον προτεινόμενο άξονα τη Συρία, τον Λίβανο, την «ΤΔΒΚ» και την Παλαιστίνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει ηγετικές αρμοδιότητες στην προτεινόμενη «συμμαχία».

Ας σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο κ. Καράγκιουλ υπογράμμισε το γεγονός πως η νέα συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον. Εν κατακλείδι, φαίνεται ότι οι στρατηγικής σημασίας πολιτικές πρωτοβουλίες στο Ισραήλ λαμβάνονται από τη «σκληροπυρηνική» πολιτική και στρατιωτική μερίδα, η οποία δεν επιθυμεί την προσέγγιση με την Τουρκία και τις μουσουλμανικές χώρες.
Η Λευκωσία, πάντως, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμιά περίπτωση δεν θέτει υπό διαπραγμάτευση τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τονίζει, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να ανοίξει το κεφάλαιο της ενέργειας στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε., «εάν η Άγκυρα δεν δεσμευτεί έναντι της Ε.Ε. ότι θα σταματήσει να παρενοχλεί την Κυπριακή Δημοκρατία στην άσκηση του κυριαρχικού της δικαιώματος να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τον υποθαλάσσιο πλούτο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ χαιρέτισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, τονίζοντας τη σημασία που έχει η διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=34723

39 σχόλια:

  1. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ26 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:23 π.μ.

    Το επόμενο βήμα μας, αμέσως μετά την εξουδετέρωση του ΙΡΑΝ,είναι η μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας υποβολή προτάσεως εις τα Ευρωπαϊκά Forum,για ένταξη του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η μεθοδευμένη προσπάθεια εκ μέρους της Ελλάδος για ένταξη επίσης του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ,με αντάλλαγμα την πλήρη εξασφάλιση του εναερίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους του Ισραήλ σε περίπτωση απειλής της υπόψη Δημοκρατίας από τρίτη χώρα.
    Ο Άξονας Ελλάς-Κύπος-Ισραήλ ήλθε για να μείνει εις την περιοχή ενδιαφέροντος της Ανατολικής Μεσογείου.
    Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι σχετικές "συμφωνίες" έχουν ήδη διενεργηθεί.
    Επιπρόσθετα έχουν εκπονηθεί σχέδια αποσταθεροποίησης στις ΝΑ επαρχίες της Τουρκίας, οι πυρήνες και τα ένοπλα τμήματα είναι σε ετοιμότητα και έχει ληφθεί μέριμνα για τυχόν αντίδραση του Αραβικού κόσμου.
    Η Τουρκική "δρυς" προώριστε να πέσει.
    Άπαξ και πέσει..."πας ανήρ...ξυλεύεται".
    Όχι βιασύνη και ενέργειες αυτοσχεδιασμού.
    Αργά...ψύχραιμα και σταθερά.Κάθε παράγων είναι πολύτιμος...ακόμα και το "μυρμήγκι" αναγκαιοί να αξιοποιηθεί (όρα Αριστερά, ΜΚΟ,PKK,αντιρρησίες συνειδήσεως,επιμορφωτικά προγράμματα, ΜΜΕ,καλλιτεχνικός κόσμος, διανόηση και ότι άλλο απαιτηθεί ως ψυχολογικές επιχειρήσεις...ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ: ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στέλνουμε κάρτες στο Καστελόριζο.
    Στηρίζουμε Ελλάδα

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/12/blog-post_4374.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέλνουμε κάρτες στο Καστελόριζο.
    Στηρίζουμε Ελλάδα

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/12/blog-post_4374.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και τώρα δημιουργία στρατηγικού και ενεργειακού άξονα Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου - Κουρδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την άποψη που διατυπώθηκε στο παραπάνω σχόλιο. Η στενή συμμαχία της Ελλάδος-Κύπρου με το Ισραήλ θα έχεισημαντικό και καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στις χώρες της Νοτιανατολικής Μεσογείου και αυτό είναι ορατό. Η νέο-οθωμανική Τουρκία αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη και γενικότερα για την Δύση και την άποψη αυτή την έχουν διατυπώσει ακόμα και παράγοντες της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεσποινίς Έπαλξη, αφήστε το καλύτερα και μη το κουράζετε αφού δεν το έχετε !!!

    - Πώς θα εξουδετερώσετε το Ιράν;
    - Γιατί παρακαλώ πρέπει να κάνει την πρόταση -για να μπείτε στην Ε.Ε- η Κύπρος;
    Μήπως σας χρωστά χάρη για την στάση σας απέναντί της το 1974; Δεν είναι απογοητευτικό για σας να μην υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό κράτος, από τα τόσα, να σας προτείνει;
    - Για να μπείτε στο ΝΑΤΟ, δεν είναι αρκετή η θέληση των ΗΠΑ, αλλά πρέπει να σας υποστηρίξει και μια ακόμα υπερδύναμη όπως είναι ...η Ελλάδα;
    - Και πώς θα υποστηρίξει/εγγυηθεί το Ισραήλ τον εναέριο χώρο της Ελλάδας όταν αυτό δεν προβλέπεται από το ...σοφό καταστατικό του ΝΑΤΟ που λέει ότι η ...Συμμαχία προστατεύει τα μέλη της από τρίτους αλλά όχι από άλλες χώρες-μέλη του όπως είναι η Τουρκία;;;

    Τα υπόλοιπα 2/3 του σχολίου σας (από "Ο Άξονας Ελλάς-Κύπος-Ισραήλ..." έως τέλος), δεν μπορώ να τα σχολιάσω, επειδή είναι τόσο ακατάληπτα ώστε να αδυνατώ να βγάλω κάποιο νόημα!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη σημερινή εκπομπή InfoWar του δημοσιογράφου που συμμετείχε στην αποστολή για την Γάζα, Άρη Χατζηστεφάνου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ακούστηκε μαγνητοφωνημένη συνομιλία που υποτίθεται έγινε μεταξύ των Ισραηλινών και του "Μαβί Μαρμαρά" κατά την διάρκεια της παρεμπόδισης των ακτιβιστών, που είχαν δώσει στα ΜΜΕ οι ίδιοι οι σιωνιστές μετά τα αιματηρά γεγονότα για να δικαιολογηθούν.
    Σε αυτήν ακούγεται ο κυβερνήτης του πλοίου να λέει μέσω ασυρμάτου στους Ισραηλινούς "να γυρίσουν πίσω στο Άουσβιτς".

    Χθες, με ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές αρχές, παραδέχονται ότι έδωσαν στα διεθνή ΜΜΕ, πολλά ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ στοιχεία.
    Και αυτό διότι ΟΛΕΣ οι συνομιλίες του "Μαβί Μαρμαρά" αλλά και των άλλων πλοίων της ειρηνικής ανθρωπιστικής αποστολής, οι ακτιβιστές είχαν προνοήσει να καταγραφούν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και αυτό το έχουν κάνει γνωστό σε όλους.

    Από ψέματα, άλλο τίποτα οι σιωνιστές!!!
    Εθνικό σπόρ το έχουν !!!
    Το βλέπουμε και εδώ μέσα !!!

    (Αυτή και άλλες εκπομπές του Χατζηστεφάνου, ακούστε στο skai.gr)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ26 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:46 μ.μ.

    26 Δεκεμβρίου 2010 11:12 π.μ.
    Σου είπαμε ότι μέχρι και σένα θα αξιοποιήσουμε.
    Το ημικατεχόμενο της Κυπριακής Δημοκρατίας διαιωνίζεται συνεπεία της παρουσίας του Αγγλικού παράγοντα στη Νήσο.
    Με την ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ η Τουρκία παύει να αποτελεί απειλή και υποβαθμίζεται και ο ρόλος των Βρεταννικών Βάσεων.
    Στόχος μας είναι να "ξεδοντιάσουμε" τη Βρεταννική επιρροή στην περιοχή αποκόπτοντάς την από Κύπρο και Σουέζ, γεγονός που θα αναβαθμίσει το ρόλο της Αιγύπτου,η οποία ως "τρίτη" χώρα θα ευθυγραμμιστεί με την Τουρκία και θα ισοδυναμεί με απειλή.
    Αντιθέτως θα υποστηριχθεί ο Γαλλικός παράγων στην περιοχή ο οποίος και δεικνύει ευήκοα ότα σε κατασκευή αεροδρομίου στην Κύπρο, ενώ εκτιμάται ότι θα παίξει κύριο ρόλο ελέγχου των εξελίξεων στο ΙΡΑΝ μετά το καίριο κτύπημα που θα δεχθεί καθόσον η Ιρανική πολιτική ελίτ της αντιπολίτευσης έχει Γαλλική παιδεία και καταβολές.
    Επίσης η δημιουργία Κουρδικού Κράτους και η επιδιωκόμενη έξοδός του στη Μεσόγειο, μακροπρόθεσμα ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για τα συμφέροντά μας, αν μετεξελιχθεί σε κράτος δορυφόρο της Τουρκίας.
    Σε κάθε περίπτωση...συνέχισε να "Γράφεις" όπως γράφεις καθόσον μας "εξυπηρετείς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τζίμη
    οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πρέπει να παραμένουν προσηλωμένοι σε αυτο που κάνουν και να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε γεωπολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις.
    Οι Τούρκοι 'ακτιβιστές' του Μαβί Μαρμαρά, αντικειμενικά είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό, αντιδημοκρατικό, απάνθρωπο και σκοταδιστικό υπάρχει στην τουρκική κοινωνία, πέραν του ότι δρουν σε απόλυτο συντονιμσό με το τουρκικό βαθύ κράτος.
    Η Επιχείρηση Μαβί Μαρμαρά, χρηματοδοτήθηκε από το τουρκικό κράτος και δεν είχε ως στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους, αλλά τη γεωπολιτική εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή, κάτι που ήδη έχει σχεδόν πετύχει το Ιράν δια της Χαμάς στη Γάζα και δια της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.
    Επαναλαμβάνω, άλλα τα μάτια του λαογύ κι άλλα της κουκουβάγιας και ο έχων ότα ακούειν ακουέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ skal

    >"Για όσους δεν το κατάλαβαν, η ΜΙΤ ήταν πάνω στο Μαβί Μαρμαρά"<

    Μην κουράζεσαι, Σάββα. Μερικοί δεν θα "καταλάβουν" ποτέ, διότι δεν θέλουν/μπορούν να καταλάβουν. Αυτά έχουν αναλυθεί διεξοδικότατα εδώ μέσα και αντιληφθήκαμε τι σόι "ανθρωπιστική" βοήθεια (με ληγμένα φάρμακα και καμουφλάζ) πήγαιναν στους Παλιστινίους οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Τούρκοι να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας.
    Δουλειά των Τούκρων αιώνες τώρα είναι η καταστροφή πολιτισμών και η διάπραξη γενοκτονιών και ημών των Ελλήνων να δείχνουμε το ανθρώπινο πρόσωπο του Ελληνισμού.
    Είπαμε, ως κοινωνία να βοηθήσουμε όλοι τους Παλαιστινίους, και να καταδικάσουμε το Ισραήλ όπου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του ανθρωπισμού.
    ΔΕΝ ΕΖΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΟΡΥΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΩΜΑΤΩΝ, ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
    Όσοι έκαναν το λάθος να συμπορευθούν μαζί τους, έστω και τώρα θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν, γιατί η ενέργειά τους δεν είχε πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Skal,
    τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάντα θα παίζονται και οι ακτιβιστές πάντα θα κάνουν το καθήκον τους, το οποίο δεν μπορούν να θυσιάσουν επειδή υπάρχουν γεωπολιτικά παιχνίδια.
    Πάντως η πιθανότητα να ήξεραν και οι 800 επιβαίνοντες στο "Μαβί Μαρμαρά", ότι πηγαίνοντας στην Γάζα μπορεί και να πέθαιναν στο δρόμο από τα πυρά των Ισραηλινών, δεν παίζει και πολύ.
    Αλλιώς δεν θα έπαιρναν μερικοί μαζί και τα παιδιά τους και θα φρόντιζαν να έχουν ό,τι όπλο μπορούσαν μαζί τους.

    Στέκομαι στην φράση "να αποφεύγουν να εμπλέκονται"...
    Ναι, αλλά μερικές φορές αυτό δεν μπορεί να γίνει...
    Διότι από την μια έχεις να κάνεις με το καθήκον σου και από την άλλη να θέλουν να εκμεταλλευτούν κάποιοι το αποτέλεσμα.

    Ως μέλος μεγάλης ΜΚΟ (πιό μεγάλη δεν υπάρχει) από τα ...μικράτα μου, συχνά είδα να γίνεται εκμετάλλευση του έργου των μελών. Παρόλα αυτά, το ανθρωπιστικό καθήκον έρχεται πρώτο...

    Και για να το κάνω πιό λιανά:
    Ξέρω κάποιον τύπο που προσπάθησε να κάνει το καθήκον του, επαγγελματικό και ηθικό, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι σκοπιμοτήτων από τους πολιτικούς της πατρίδας του, ήταν στημένο εξ αρχής.
    Μήπως έχεις ακούσει ...γι΄αυτόν κάτι;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζίμη
    δεν κατηγορήσαμε τους ανθρώπους, είπαμε να αποφεύγουν τους Τούρκους και τα παιχνίδια τους.
    Με άλλα λόγια, να μη ρίχνουμε νερό στο μύλο της Τουρκίας.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. //...Με την ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ η Τουρκία παύει να αποτελεί απειλή...// Δεσποινίς Έπαλξη
    ----------------
    Θαύμα !!! Θαύμα !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. //...δεν κατηγορήσαμε τους ανθρώπους, είπαμε να αποφεύγουν τους Τούρκους...// skal
    --------------
    Επειδή εγώ με την αναφορά μου προκάλεσα τα αρνητικά(;) σχόλια για τους Έλληνες ακτιβιστές, να πω ότι οι τρεις Έλληνες στο "Μαβί Μαρμαρά" είναι όλοι τους δημοσιογράφοι που ανήκουν σε διαφορετικό ο καθένας τους ελληνικό ΜΜΕ.
    Χωρίς να έχω αναλάβει (ακόμα) το ...Γραφείο Τύπου ενός εξ αυτών, του δημοσιογράφου, λέω ότι όσο τον ξέρω μέσα από τις εκπομπές του, ουδέποτε έχει κάνει έστω και ένα θετικό σχόλιο για την Τουρκία είτε του Ερντογάν είτε του Κεμάλ είτε άλλων πολιτικών της.
    Τουναντίον μάλιστα είναι πολύ επικριτικός!!!

    Αλλά, εκτός του μοναδικού τούρκικου "Μαβί Μαρμαρά", στον στολίσκο για την Γάζα υπήρχαν και πολλά άλλα πλοία, χωρίς καθόλου την συμμετοχή των Τούρκων.
    Το πλοίο που μετέφερε την κύρια ανθρωπιστική βοήθεια ήταν ελληνόκτητο και υπό ελληνική σημαία, με ελληνικό πλήρωμα στην πλειοψηφία του και Έλληνες συνοδούς (καθηγητές, γιατρούς, νομικούς κλπ).

    Ακολούθησαν δε το επόμενο διάστημα και άλλα πλοία, με ακτιβιστές από όλο σχεδόν τον Κόσμο.
    Όλοι αυτοί ήσαν όργανα των Νταβούτογλου/Ερντογάν και των ισλαμιστών της Τουρκίας;

    Εάν το πάμε έτσι, τότε δεν θα πρέπει να κουνιέται φύλλο σε ολόκληρο τον κόσμο από πλευράς ανθρωπιστικών οργανώσεων (να τις καταργήσουμε;), διότι πάντα κάποιος πονηρός θα επωφελείται από τις ενέργειές τους ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ">"Για όσους δεν το κατάλαβαν, η ΜΙΤ ήταν πάνω στο Μαβί Μαρμαρά"<

    Μην κουράζεσαι, Σάββα. Μερικοί δεν θα "καταλάβουν" ποτέ, διότι δεν θέλουν/μπορούν να καταλάβουν." 1:30 μ.μ.
    ---------------------
    Είμαστε αρκετά μεγάλα παιδιά κοπελιά μου ώστε να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε ανυποψίαστοι, πιστεύοντας ότι επάνω στο "Μαβί Μαρμαρά" δεν θα έβαζαν οι Τούρκοι και ανθρώπους της ΜΙΤ.

    Μήπως αποκλείεις την πιθανότητα επάνω στο ίδιο πλοίο να υπήρχαν και κάποιοι άλλοι από μυστικές υπηρεσίες άλλου ή άλλων κρατών ;
    Ή μήπως ούτε στα άλλα σκάφη (ελληνικά, γαλλικά, εγγλέζικα κλπ), δεν υπήρχαν άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών;

    Μήπως και στο Ναϊρόμπι απουσίαζε η ελληνική ΕΥΠ;

    Να σου πω -ως μικρή και ...άπειρη που είσαι- ότι ακόμα και στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε Αφρική, Ασία κλπ, υπάρχει -μαζί με την ανθρωπιστική που δεν αποκλείω- και πολιτική σκοπιμότητα και παράλληλη ενημέρωση του ιταλικού (και όχι μόνο) κράτους μέσω των υπηρεσιών του Βατικανού;
    Να μη το προχωρήσω περισσότερο, αφού δεν είναι η μοναδική Εκκλησία που έχει παρουσία σε αυτές και άλλες Ηπείρους...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τζιμης
    "Ως μέλος μεγάλης ΜΚΟ (πιό μεγάλη δεν υπάρχει) από τα ..."μι-κράτα" ΜΟΥ, συχνά "είδα" (Σοβαρά ρε γλύφτη και τι έκανες για να διορθωθεί η κατάσταση επωφελεία του Ελληνισμού;) να γίνεται "εκμετάλλευση" (Πόσα "έφαγες" τελικά;) του έργου των μελών. Παρόλα αυτά, το ανθρωπιστικό "καθήκον" (=Να προσκυνάς τους σφαγείς του Ελληνισμού) έρχεται πρώτο...

    Έτσι ΜΠΡΑΒΟ...πές τα "Γκρίζο Λυκόπουλό μου".

    Τόλμα ρε Καλεντερίδη να μη δημοσιεύσεις το σχόλιό μου γιατί "μπούχτησα" με το "γελοτοποιό" σου.
    Χαρακτήρισες τους Τούρκους "καθήκια" και γειά στο στόμα σου.
    Άσε λοιπόν και το δικό μας στόμα ν' αγιάσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //...τι σόι "ανθρωπιστική" βοήθεια (με ληγμένα φάρμακα και καμουφλάζ) πήγαιναν στους Παλιστινίους οι Τούρκοι...// 1:30 μ.μ.
    -------------------
    Κοπελιά, τα ληγμένα φάρμακα που είδαμε στις φωτογραφίες της Μοσάντ, είναι ελληνικά και προέρχονται -σύμφωνα με την ίδια ...αξιόπιστη πηγή- από το φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας που υπήρχε στο ελληνικό πλοίο.
    Επ΄αυτού:
    1. Η Μοσάντ είχε στην διάθεσή της πολλά φάρμακα και τρόφιμα από φορτία ανθρωπιστικών αποστολών προηγούμενων ετών που είχε κατασχέσει και δεν είχε προωθήσει στην Γάζα και άνετα θα μπορούσε να είχε φωτογραφήσει είδη από εκείνα, που στο μεταξύ έχουν λήξει.

    2. Η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας αρχίζει πολύ καιρό πριν την αποστολή της και να δεχθώ ότι μερικά φάρμακα και άλλα είδη, μέχρι να φτάσουν στην Γάζα, θα είχαν λήξει.
    Το Ισραήλ είχε -για πολλούς μήνες πριν την αποστολή- αντιτάξει πολλά εμπόδια με ενέργειές του στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, φανερά και παρασκηνιακά.

    Έτσι, με την καθυστέρηση αυτή μπορεί και να έληξαν οι ημερομηνίες μερικών εφοδίων.
    Αυτό όμως ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, αφού την διανομή θα έκαναν μαζί με τους Παλαιστίνιους γιατρούς ΚΑΙ Έλληνες συνάδελφοί τους που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα έκαναν τους απαραίτητους τελικούς ελέγχους έτσι ώστε να μη διανεμηθούν τα ληγμένα φάρμακα, τρόφιμα κλπ.

    Είσαστε δε τόσο ΑΝΗΘΙΚΟΙ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, που δεν διστάζετε να κατηγορήστε Έλληνες επιστήμονες ότι θα μοίραζαν επικίνδυνα/ληγμένα εφόδια για να σκοτώσουν τα παιδιά, τους γέρους, τις γυναίκες και τους νέους της Παλαιστίνης.

    Μας περάσατε για τα μούτρα σας;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεσποινίς Έπαλξη, "ζωγράφισες" πάλι σήμερα με την ανάλυσή σου !!!
    Όμως τι να τους κάνουμε τους Γάλλους, αφού οι αεροπόροι τους στον εγκλωβισμό εχθρικού αεροπλάνου είναι πιό αργοί και από τους αδελφούς...Ράιτ;;;
    χαχαχαχα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. τζιμη,

    Το Μαβί Μαρμαρά δεν έφερε ούτε μισό κιλό ανθρωπιστικής βοήθειας.
    Η ανθρωπιστική βοήθεια των ληγμένων φαρμάκων και του άχρηστου εξοπλισμού
    ήταν στα άλλα πλοία.

    Το Μαβί Μαρμαρά έφερε μόνο εκατοντάδες τζιχαντιστές που ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΑΝ στην αρχή του ταξιδιού,
    ότι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν ως ΣΤΡΑΤΟΣ του Μωάμεθ. Δεν έχεις δει τα βίντεο τζιμη;
    Βίντεο που παίχτηκαν από τουρκικά και αραβικά ΜΜΕ;

    Και φυσικά, όπως είπες και εσύ, οι Έλληνες δημοσιογράφοι.
    Και αλήθεια, γιατί τζιμη επέβαιναν έλληνες δημοσιογράφοι στο Μαβί Μαρμαρά; Θα μας το εξηγήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Η Μοσάντ είχε στην διάθεσή της πολλά φάρμακα και τρόφιμα από φορτία ανθρωπιστικών αποστολών προηγούμενων ετών που είχε κατασχέσει και δεν είχε προωθήσει στην Γάζα και άνετα θα μπορούσε να είχε φωτογραφήσει είδη από εκείνα, που στο μεταξύ έχουν λήξει"

    Από προηγούμενα φορτία;
    Ποιά "φορτία"; Εκείνα που παλιότερη ελληνική αποστολή είχε υφαρπάξει από κυπριακό νοσοκομείο;
    Τα ληγμένα DEPON ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όχι ΚΥΠΡΙΑΚΑ, φίλε τζιμη.
    Και δεν ντρέπεστε, ήταν ΠΑΙΔΙΚΟ Depon. Τα παιδάκια θέλατε να σκοτώσετε;
    Μέχρι και η Χαμάς έβγαλε ανακοίνωση που σας καταδίκαζε και σας ζητούσε να μη στέλνετε άλλα ληγμένα γιατί δεν είχε τρόπο να τα καταστρέψει, εκτός από ταφή που δηλητηριάζει το έδαφος της Γάζας.

    Ή μήπως φταίει η Μοσάντ για τον έρανο της ΕΡΤ για το δήθεν νοσοκομείο που δήθεν χτυπήθηκε στη Γάζα; Τί έγιναν εκείνα τα λεφτά τζιμη που αρπάχτηκαν από τον καλοπροαίρετο, συμπονετικό και φιλάνθρωπο λαό μας; Σε ποιανών τις τσέπες κατέληξαν;

    Αλλά σε πονάει το Μαβί Μαρμαρά, το καταλαβαίνω. Το ήπιατε όλο το πικρό ποτήρι. Γιατί είπαμε ότι βρισκόντουσαν εκεί, δημοσιογράφοι με ελληνική υπηκοότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Άσε φιλενάδα, με έχεις ...αποστομώσει !!!
    ΕΛΕΟΣ ρε !!!
    Έχουν πάρει άδεια και οι ...γραμματείς μου και δεν σας προλαβαίνω.
    Κρατάω τα ερωτήματα για αύριο που γυρίζουν.
    Να δω τι θα μου έχει στείλει και η ...υπηρεσία μου να σας πω !!!
    φιλάκια
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους βλέπει ο υπ. Εμπορίου του Ισραήλ

    Ο Ισραηλινός υπουργός του Εμπορίου, Μπεν Ελιέζερ, των Εργατικών, προϊδέασε σήμερα ότι εφόσον καρκινοβατούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες, μέχρι την πρωτοχρονιά του '12 όλος ο κόσμος, «συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών» , θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Οι δηλώσεις γίνονται λίγο αφότου Βραζιλία, Βολιβία, Αργεντινή, Ισημερινός και Ουρουγουάη αναγνώρισαν ή πρόκειται να αναγνωρίσουν ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με διεθνή όριά του εκείνα της αρχής του 1967.

    Το Ισραήλ επιδιώκει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος, σε γειτονία του εβραϊκού κράτους, μόνον στο τέλος διαπραγματεύσεων, η ευόδωση των οποίων ξεκίνησε το 1991, όμως «καθυστερεί σε επικίνδυνο βαθμό», όπως επισημαίνουν πολλοί διεθνείς αναλυτές.

    Η Παλαιστινιακή Αρχή επιδιώκει να αναβαθμιστεί η διπλωματική της αντιπροσώπευση, κάτι που έχει ήδη γίνει στη Νορβηγία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συνολικά εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και Γάλλοι, «συνελήφθησαν σήμερα από την ισραηλινή αστυνομία στη μεθοριακή διάβαση Καλάντια, από την Ιερουσαλήμ προς τη Δυτική Όχθη, ενώ διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών, Μίκι Ρόζενφελντ μιλώντας με το Γαλλικό πρακτορείο.

    «Αρκετοί διαδηλωτές, που λιθοβολούσαν τους αστυνομικούς, επιχείρησαν να περάσουν μέσα στο Ισραήλ, οπότε συνελήφθησαν», δήλωσε ο Ρόζενφελντ.

    Παλαιστινιακές πηγές, από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν σε «Γάλλους», ανάμεσα στους 9 συλληφθέντες διαδηλωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Είναι δυνατόν, κάποιος να καταλαβαίνει στοιχειωδώς απο Διεθνείς Σχέσεις και να πιστεύει οτι η Ελλάς, μπορεί να παίξει ρόλο στην ένταξη του Ισραήλ στο ΝΑΤΟ; Αν αυτό χρειαζόταν στο Ισραήλ, θα το επεδίωκε μόνο του. Εκτός αυτού, θα το προσπαθούσε ο μεγάλος προστάτης του οι ΗΠΑ. Σκεφθείτε μόνο πόσα προβλήματα θα δημιουργούσε αυτή η ένταξη στις υπόλοιπες χώρες μέλη και στις λοιπές χώρες της υδρογείου σε πιθανές ''ανθρωπιστικές'' επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχνάμε, οτι η γνώμη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ουδόλως λαμβάνεται υπόψη και για τα πιο απλά ζητήματα (Το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι).
    Ενα δεύτερο σημείο που θα ήθελα να επισημάνω είναι οτι προς το παρόν, αλλά και στο εγγύς μέλλον, η Αμερική χρειάζεται την Τουρκία ως έχει: δούρειος ίππος για την αποδόμηση της ΕΕ, αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για όσο τα πετρελαια των χωρών του κόλπου θα παίζουν ρόλο στην ενεργειακή σκακιέρα, κατευνασμός μουσουλμάνων κλπ.
    Για την οικονομία του σχολίου δεν γράφω άλλα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σχετικα με τα φαρμακα και ληγμενα να ειναι μπορουν να κανουν θαυμασια τη δουλεια τους χωρις κανεναν κινδυνο.Αυτο για να μην γινεται σπεκουλα οτι στειλαμε λειγμενα φαρμακα και κατι εγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "26 Δεκεμβρίου 2010 6:46 μ.μ.
    Ας μην ξεχνάμε, οτι η γνώμη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ουδόλως λαμβάνεται υπόψη και για τα πιο απλά ζητήματα (Το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι)."

    Έχεις δίκιο γιατί άλλα είναι τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

    Όσο για τα "αυτονόητα", αυτά όταν για σένα είναι προτέρημα για κάποιους άλλους είναι...καθήκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τζιμη

    την άλλη φορά που θα αναφέρεις το Μαβί Μαρμαρά, ελπίζω να είσαι σε θέση να μας εξηγήσεις τί δουλειά είχαν οι δημοσιογράφοι με την ελληνική υπηκοότητα στο πλοίο με τους τζιχαντιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για τον 6.52μ.μ. και τη δήθεν "σπέκουλα" περί ληγμένων,
    παραπέμπω στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας της Γάζας και του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας:

    “I think this is a way for companies to get rid of useless products. These drugs are bringing more harm than good," says Munir el-Barash, director of the donations department in Gaza's Ministry of Health.
    The expired medicines are not only useless; they also constitute a health hazard [...] the environment is exposed to dangerous toxic material, says El-Barash.
    http://www.pimacare.net/en/news_details.php?id=1113
    (Πρόκειται για ιστοσελίδα οργανισμού που ασχολείται με την υγεία στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ)

    Και από το Al Jazeera, σε αναδημοσίευση από Sabbah που χαρακτηρίζει τα ληγμένα ως ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ:

    Sending millions of dollars worth of aid may give a country or Non Government Organisation (NGO) some positive short-term publicity. But if it's ending up in landfill where children and dogs sift through it, then it's more than a problem for the people of Gaza,
    it's an insult.

    http://sabbah.biz/mt/archives/2010/08/24/donors-sending-expired-medicine-to-gaza/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδιά, βαπόρι μου τον κάνατε τον ΜΙΤζη σήμερα. Μαβί μαρμαρά μου τον κάνατε. Για λίγο κράτει σας παρακαλώ μη μου πάθει και τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. //τζιμη
    την άλλη φορά που θα αναφέρεις το Μαβί Μαρμαρά, ελπίζω να είσαι σε θέση να μας εξηγήσεις τί δουλειά είχαν οι δημοσιογράφοι με την ελληνική υπηκοότητα στο πλοίο με τους τζιχαντιστές
    26 Δεκεμβρίου 2010 9:50 μ.μ.//
    -----------------
    Φιλενάδα, τώρα που το ξανασκέφτομαι, αλήθεια τι δουλειά είχε ένας μάχιμος δημοσιογράφος σε μια τέτοια υπόθεση;
    Καλύτερα ήταν να καθόταν στο γραφείο του και να περίμενε να μάθει την ...αλήθεια -και να μας την πει κι εμάς- από τα δελτία τύπου της ΜΟΣΑΝΤ και των άλλων υπηρεσιών του Ισραήλ.

    Όμως στο ερώτημά σου θα απαντήσω ΑΜΕΣΩΣ μόλις αυτοί οι τρεις δημοσιογράφοι με ...διορίσουν υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου τους.

    Στο μεταξύ διαβάζεις τα άρθρα τους και ακούς τις εκπομπές τους που εξηγούν όχι μόνο αυτά που ρωτάς, αλλά και πολλά άλλα, ή μπορείς να τους ρωτήσεις απ' αυθείας μέσω της ιστοσελίδας τους.
    Για τον Χατζηστεφάνου/infowar:

    http://www.skai.gr/1003/shows/show/?rshowid=63956

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλώς τηνε την πέρδικα (1:15 π.μ.)
    /που περπατά εβραίικα !!!

    Καιρό είχες να μας στείλεις λινκ που σου δίνουν από το "γραφείο"...

    Απάντηση σε όλα αυτά:

    "Το Ισραήλ είχε -για πολλούς μήνες πριν την αποστολή- αντιτάξει πολλά εμπόδια με ενέργειές του στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, φανερά και παρασκηνιακά.

    Έτσι, με την καθυστέρηση αυτή μπορεί και να έληξαν οι ημερομηνίες μερικών εφοδίων.
    Αυτό όμως ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, αφού την διανομή θα έκαναν μαζί με τους Παλαιστίνιους γιατρούς ΚΑΙ Έλληνες συνάδελφοί τους που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα έκαναν τους απαραίτητους τελικούς ελέγχους έτσι ώστε να μη διανεμηθούν τα ληγμένα φάρμακα, τρόφιμα κλπ."

    Μήπως όμως και ο ...Μουνίρ ακόμα, αυτό το πράγμα εννοεί;
    Ότι εάν τα εφόδια αφήνονταν να πάνε γρήγορα στον προορισμό τους αντί να τα μπλοκάρουν οι σιωνιστές επί μήνες, δεν θα έληγαν οι ημερομηνίες τους;

    Να μας στέλνεις τα -πάντως καλογραμμένα- σχόλιά σου, πιό συχνά για να μην αναγκάζεται/κουράζεται η δεσποινίς Έπαλξη να στέλνει τα δικά της.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο φαρισαϊσμός των σιωνιστών σε όλο του το μεγαλείο!!!
    Είναι και οι πρώτοι διδάξαντες βλέπεις και έχουν τα αποκλειστικά ...πνευματικά δικαιώματα !!!

    Δήθεν ενδιαφέρονται μπας και πάρουν (που δεν θα πάρουν/είπαμε γιατί) τα παιδιά της Παλαιστίνης από τα ληγμένα Ντεπόν.

    Τα οποία όμως παιδιά σκοτώνουν κατά δεκάδες με τις βόμβες διασποράς και λευκού φωσφόρου που τα βομβαρδίζουν μέσα στα σπίτια, στα σχολεία και στα νοσοκομεία της Παλαιστίνης.
    Βέβαια αυτοί φροντίζουν όλες οι βόμβες που ρίχνουν να μην έχει λήξει η ...ημερομηνία τους και τους βλάψει την υγεία !!!

    Άντε να μην στείλω λινκ με φωτογραφίες από τα απανθρακωμένα σώματα παιδιών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, χρονιάρες μέρες...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο/Η ΕΠΑΛΞΗ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
    Επειδη ειναι ολοφανερο οτι και σωστα βλεπετε και σωστα αναλυετε
    θα ζητουσα να δημοσιευσετε αν εχετε καποιο δικο σας ιστολογιο και ποιο για επικοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλα τωρα με τον τζιμη συζητατε και του δινετε και υποσταση.δεν αξιζει τον κοπο ο ανθρωπακος να ασχολειστε μαζι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς 26 Δεκ 0936

    Πολύ θα ήθελα να καταλάβω τι εννοείτε, αλλά δυστυχώς είμαι περιορισμένων δυνατοτήτων. Εχετε υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ; Εχετε συμμετάσχει σε διαβουλέυσεις για σοβαρά ζητήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τζιμη
    1)το να με λες και να με ξαναλες
    "εβραίο" και "κοπελιά"
    αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων σου.

    2) Περί ληγμένων φαρμάκων, είναι σαφές το τί συνέβη: Κάποιοι ξεσαβούρωσαν τις αποθήκες των φαρμακευτικών και το έπαιξαν και ανθρωπιστές.

    3) Ως "βόμβες διασποράς" εννοείς τα σράπνελ στις ισλαμικές βόμβες αυτοκτονίας;
    Γιατί βόμβες λευκού φωσφόρου, θα σε απογοητεύσω αλλά ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μόνο η Χαμάς έχει εκτοξεύσει εναντίον πολιτών του Ισραήλ.

    4) Οι δημοσιογράφοι με την ελληνική υπηκοότητα, που τόσα χρόνια σιωπούν και ανέχονται τη σήψη και τη διαφθορά του ελληνικού κράτους -χειρότερη από Μποτσουάνα-
    αποφάσισαν ξαφνικά να ενδιαφερθούν για την Αντικειμενική Ενημέρωση;

    5) Γιατί δε λες την αλήθεια για το τί ετοιμαζόταν στο Μαβί Μαρμαρά; Και γιατί χρειαζόντουσαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 1. Κοπελιά, βάλε ένα νικ για να σε λέω με αυτό... Αλλιώς πώς να σε λέω;

    2. Το ότι μπορεί και κάποιοι φαρμακοβιομήχανοι ή φαρμακοποιοί να έδωσαν παρτίδες φαρμάκων από στοκ κοντά στην λήξη του, γιατί νόμιζαν ότι η αποστολή τους θα γίνει σύντομα και η διανομή μέσα στον χρόνο ισχύος τους, ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Αλλά όχι την κακοήθεια που λέτε εσείς ότι αυτά παραδόθηκαν ληγμένα.

    Είχαν ανάγκη οι Γιαννακοπουλαίοι να κάνουν τέτοια γυφτιά;
    Εκτός και εάν η εβραϊκών συμφερόντων BRISTOL-MYERS SQUIBB, παρασκευάστρια του DEPON στην Ελλάδα, το έκανε -όπως λέτε- επίτηδες. Εσείς, το ξέρετε αυτό...

    Αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την περίπτωση οι γιατροί, καθηγητές, δικηγόροι κλπ Έλληνες, μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων, να παράγγειλαν ληγμένα φάρμακα για να δηλητηριάσουν αθώα παιδιά...
    Αυτό το πράγμα, μόνο άθλιοι μισέλληνες, ή ηλίθιοι ή εχθροί ή άσχετοι με τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, θα τολμούσαν να το πουν.
    Διαλέξτε κατηγορία !!!

    3. Οι βόμβες διασποράς είναι υπερσύγχρονο/πολύπλοκο/ακριβό πυρομαχικό και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ούτε τα αεροπλάνα ούτε τα σύγχρονα πυροβόλα ώστε να μπορούν να τα ρίχνουν.
    Αν και απαγορευμένα εδώ και πολλά χρόνια, τα διαθέτουν σε μεγάλους αριθμούς η Αμερική, το Ισραήλ και άλλοι.

    Προ ολίγων ημερών δημοσιεύθηκε στον διεθνή τύπο απόρρητο αμερικανικό έγγραφο (διαρροή του Wikileaks) περί αποθήκευσης αμερικανικών βομβών αυτού του τύπου στην Βρετανία.

    Η κυβέρνηση της Γεωργίας έχει αναγνωρίσει ότι αγόρασε βόμβες διασποράς από το Ισραήλ και ότι τις χρησιμοποίησε στον πόλεμο κατά της Νότιας Οσετίας, σύμφωνα και με δημοσίευμα των New York Times.
    Εάν το Ισραήλ το έχει αρνηθεί δεν λέει τίποτα, αφού αρνείται ότι διαθέτει και πυρηνικά όπλα.

    Γιά τη χρήση εναντίον αμάχων, βομβών φωσφόρου από το Ισραήλ, εκτενές δημοσίευμα των «Τimes» του Λονδίνου/"ΤΟ ΒΗΜΑ" εδώ:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=249650&ct=2&dt=09/01/2009

    Αρχίζει έτσι:
    "ΛΟΝΔΙΝΟ O ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί πράγματι βόμβες λευκού φωσφόρου κατά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας σύμφωνα με νέο δημοσίευμα των «Τimes» του Λονδίνου το οποίο επιβεβαιώνει την πληροφορία που είχε δημοσιεύσει από την αρχή της εβδομάδας η εφημερίδα. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου που φέρουν την εγγραφή Μ825Α1 σε αποθέματα πυρομαχικών του ισραηλινού στρατού από φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα...κλπ"

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=249650&ct=2&dt=09/01/2009#ixzz19JgoQ2Jd
    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. (β΄μέρος)
    ...Αυτά που φτιάχνουν μόνοι τους και ρίχνουν οι Παλαιστίνιοι, είναι κάτι αηβασιλιάτικες στρακαστρούκες στον γάμο του καραγκιόζη με ελάχιστες φορές να έχουν κάνει σοβαρή ζημιά (τραυματισμό, θάνατο κλπ).
    Μια περίπτωση που ξέρω είναι όταν, αντί να πάει προς τον εβραϊκό εποικισμό, μια από αυτές έσκασε επάνω σε ένα ταξί στην ...Ιορδανία και τραυμάτισε τον Άραβα οδηγό. Στη Χίο έχουν σκοτωθεί περισσότεροι βράδια Ανάστασης.
    Εκτός και εάν εννοείς "παλαιστινιακή βόμβα φωσφόρου" το κατασκεύασμα που περιέχει φωσφορούχο ...λίπασμα για γλάστρες!!!

    4. Ο Έλληνας δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου (ένας από τους τρεις του "Μαβί Μαρμαρά") είναι γνωστός τοις πάσι στην Ελλάδα για τα πολύ δυνατά/αντικειμενικά ρεπορτάζ του από όλο τον Κόσμο.
    Αλλά και γι΄αυτά από Ελλάδα (διαφθορά, κλπ).
    Μη διαβάζεις/ακούς μόνο τα ποδοσφαιρικά !!!

    5. Το τι ετοιμαζόταν με το "Μαβί Μαρμαρά" δεν το γνωρίζω.
    Μένω σε αυτά τα γνωστά που είδαμε/μάθαμε όλοι να συμβαίνουν.
    Εάν εσύ έχεις ιδιαίτερη ενημέρωση, πές μας για τις πηγές σου και τι αυτές λένε...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.