15/12/10

Τους έδειξαν τα περάσµατα των λαθροµεταναστών στον Εβρο

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ''ΤΡΥΠΕΣ''

ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Λουκάς Δηµάκας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ /Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010
ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΑ – φωτογραφίες, βίντεο οµάδων λαθροµεταναστών εν δράσει – αλλά και «ζουµαρισµένοι» χάρτες Google µε σηµειωµένα τα περάσµατα στον Εβρο, κάτω από τη µύτη των τουρκικών φυλακίων και περιπόλων, παρέδωσε την Παρασκευή στον τούρκο ακόλουθο Αµυνας, αντισυνταγµατάρχη Σ. Γιουκσέλ αξιωµατούχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως και οι έλληνες στρατιωτικοί διοικητές των φυλακίων Κήπων, Πυθίου και Καστανιών στους τούρκους οµολόγους τους. Στην κίνηση αυτή προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού µετά την επίσκεψη του έλληνα αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου στην Αγκυρα την περασµένη εβδοµάδα και τη συνάντησή του µε τον αρχηγό Χερσαίων ∆υνάµεων της Τουρκίας, στρατηγού Ερνταλ Τσεϊλάλογλου.
Ο αρχηγός ΓΕΣ έθεσε το θέµατης τεράστιας αύξησης των εισερχόµενων λαθροµεταναστών από τον Εβρο τους τελευταίους µήνες και, σύµφωνα µε πληροφορίες, υπήρξε διάθεση συνεργασίας. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Φραγκούλης Φράγκος, µόλις επέστρεψε, έδωσε εντολή να διαβιβαστούν ό,τι στοιχεία έχει ο Στρατός στην τουρκική πλευρά για να µπορέσουν να κλείσουν τις «τρύπες». Ανάλογα στοιχεία έχει και η ΕΛ.ΑΣ. Οι κοινές περιπολίες της ∆ύναµης του Ευρωπαϊκού Οργανισµού για τα σύνορα FRONTEX µε την ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες εβδοµάδες µπορεί να περιόρισαν κάπως τον αριθµό των παράνοµων µεταναστών στο βόρειο µέρος, ωστόσο οι διακινητές αποδείχτηκε ότι... ξέρουν και άλλο µονοπάτι: µετακόµισαν νοτιότερα, εκτός των περιοχών στις οποίες έχει αναπτυχθεί ο κύριος όγκος της FRONTEX. Εκεί καθοδηγούν τους εξαθλιωµένους µετανάστες να περνούν µε βάρκες από τα παγωµένα νερά του ποταµού, καθώς στο σηµείο αυτό ο Εβρος είναι το φυσικό σύνορο των δύο χωρών. Στα περάσµατα αυτά εκτιµάται ότι η αύξηση είναι της τάξεως του 20%. Στα περάσµατα του Βορρά, όπου οι λαθροµετανάστες περνούν στο ελληνικό έδαφος περπατώντας, καθώς στην περιοχή αυτή ο ποταµός µπαίνει µέσα στην τουρκική επικράτεια, έχει µειωθεί σχεδόν στο µισό. Συνολικά οι στρατιωτικές εκτιµήσεις δείχνουν µια µικρή µείωση (15%), όµως επισηµαίνουν αρµόδιες πήγες πως «το πρόβληµα παραµένει».
Την ίδια στιγµή, απογοητευµένοι µε την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισµούς των προσφύγων είναι, σύµφωνα µε δηµοσίευµα του περιοδικού «Der Spiegel», οι γερµανοί αστυνοµικοί που συµµετέχουν στις οµάδες ταχείας επέµβασης της FRONTEX. Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, ενηµέρωσαν τους ανωτέρους τους πως δεν θέλουν να συµµετάσχουν σε ορισµένες επιχειρήσεις λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στους χώρους κράτησης. Επίσης, ανέφεραν περιστατικά βίαιης µεταχείρισης παράνοµων µεταναστών καθώς και ένα περιστατικό όπου εκδιώχθηκαν µε πυροβολισµούς στον αέρα προς ένα ναρκοπέδιο.

16 σχόλια:

  1. Κινούμενη «βόμβα» για την Αθήνα, αλλά και για πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αποτελούν πλέον οι εισβολεις δερβισηδες εποικοι.

    Μετά από έρευνα-σοκ της ΜΚΟ Εργοερευνητικής και του ινστιτούτου έρευνας νοσημάτων θώρακος επισημαίνεται ότι ένας στους τρεις αλλοδαπούς που βρέθηκαν θετικοί στην φυματίωση, δεν πήγαν ποτέ για επανέλεγχο ως όφειλαν, φοβούμενοι ότι θα απελαθούν και θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους.

    Η έρευνα αυτή ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώθηκε το 2009. Εξετάστηκαν 86.618 λαθρομετανάστες εκ των οποίων οι 122 βρέθηκαν φυματικοί και ένα ποσοστό 33,6% από αυτούς δεν πήγε για επανεξέταση με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους και στα λεωφορεία, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

    Πολλοί επιστήμονες στους οποίους απευθύνθηκε το newsbomb.gr φάνηκαν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, καθώς ο ελληνικός πληθυσμός είναι εμβολιασμένος και δεν διατρέχει κάποιον άμεσο κίνδυνο. Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν διαμένουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες μέσα σε ένα σπίτι τότε ο ένας μπορεί να κολλήσει τον άλλο και να υπάρχει μεγάλη διασπορά, καθώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εμβολιασμένοι για την φυματίωση.

    Ανάστατοι όμως από την έρευνα αυτή είναι πολλοί κάτοικοι των περιοχών του Αγίου Παντελεήμονα και της Πλατείας Αμερικής όπου εκεί συναντάται το φαινόμενο λαθρομετανάστες να αφοδεύουν ακόμα έξω και από πόρτες σπιτιών και πλέον η υγεία των κατοίκων κινδυνεύει άμεσα.

    newsbomb.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακάλυψαν την Αμερική οι του ΓΕΣ;

    Δέν θα πώ περισσότερα θα πώ το αυτονόητο, οτι οι λαθρομετανάστες σε οτι αφορά την Ελληνο-Τουρκική Μεθόριο συνοδεύονται απο Τουρκους Στρατιώτες.

    Οσοι επαναπροωθούνται απο τον Εβρο,συλλαμβάνονται απο τους Τούρκους, αν δεν έχουν χρήματα εκτελούνται επι τόπου.

    Τέλος πόσοι Ελληνες στρατιώτες καλύπτουν την μεθόριο απο το Ε.Φ.1-Ε.Φ.10 και απέναντι τους πόσους Τουρκους στρατιώτες έχουν; Και Μιλώ για μεθόριο και όχι παραμεθόριο να εξηγούμαι.

    Μόνο το στοιχείο αυτό αρκεί για να κατανοήσει κάποιος οτι η Ελληνική πλευρά των Συνόρων είναι "σουρωτήρι" ενώ η Τουρκική αδιαπέραστη.Και όλα αυτά χωρίς να επεκταθώ στα μέσα που διαθέτουν τα Τουρκικά Φυλάκια Προκάλυψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ««...απογοητευμένοι µε την κατάσταση που επικρατεί στους καταυλισμούς των προσφύγων είναι -σύµφωνα µε δημοσίευα του περιοδικού «Der Spiegel»- οι γερµανοί αστυνομικοί, που συμμετέχουν στις οµάδες ταχείας επέµβασης της FRONTEX. Ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους πως, δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε ορισμένες επιχειρήσεις, λόγω των άθλιων συνθηκών που επικρατούν...»»
    … [Ε] - Για συνεννοηθείτε -με τον Βαγγέλη Βενιζέλο- Χρήστο Παπουτσή, να μεταφερθούν οι Δ΄ & Ε΄ Μοίρες Καταδρομών στον Έβρο, να ’δείτε αν μπορούμε -μόνοι μας- ή όχι.
    Θα περνάει «κουνούπι»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφόσον η τουρκική πλευρά είναι αδιαπέραστη από πού έρχονται όλοι αυτοί; Αν δεν έχει τα μέσα η τουρκική πλευρά να γίνει αδιαπέραστη ή αν δεν έχει την διάθεση το λογικό δεν θα ήταν να ζητηθεί από την Frontex να οργανώσει περιπολίες στην τουρκική πλευρά των συνόρων; Αν σε αυτή την περίπτωση γινόταν περιπολίες δεν θα ήταν ακόμα ποιο λογικό να δημιουργηθούν στρατόπεδα λαθρομεταναστών στην τουρκική πλευρά ώστε αυτοί να κρατηθούν σε χώρους με πολιτισμένη μεταχείριση; Άλλωστε όπως πολλοί μας διαβεβαιώνουν η Τουρκία είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θα μπορούσε άνετα από οικονομικής απόψεως να συντηρεί τέτοιες υποδομές την στιγμή που η Ελλάδα δεν μπορεί καλά, καλά να συντηρήσει τα νοσοκομεία και τα σχολεία της.
    Σε τελική ανάλυση η Γερμανία θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά την Τουρκία για την δημιουργία τέτοιων υποδομών ώστε να αποφεύγονται και οι κίνδυνοι όπως να διασχίσει κανείς ενεργό ναρκοπέδιο. Και ορθώς αποτράπηκε η διέλευση των λαθρομεταναστών με πυροβολισμούς διότι, πυροβολισμοί στον αέρα είναι ποιο ακίνδυνοι από θαμμένες νάρκες. Για την προστασία της ζωή τους έγινε.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελευθέριος Β. Τό έγραψα καθαρά έχουν μερίδιο καθώς είναι μέρος του κυκλώματος ή δωροδοκούνται.Μην ξεχνάς το εμπόριο λευκής σαρκός είανι το πλέον αποδοτικότερο ως επίσης και ο Τουρκικός Στρατός αποτελεί παρακλάδι στην πλειονότητα του κυκλωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περάσματα έδειξαν ακριβώς. Αφού τα γνωρίζουν τόοοοσο καλά, γιατί δεν τα έκλειναν τόσο καιρό και γεμίσαμε λαθρομετανάστες; Ο στρατός τι δουλειά έχει να φυλάει την μεθόριο; Η Συνοριοφυλακή για ποιό σκοπό συστάθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..Στην τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου στις 7/9/2009 το βράδυ κι από το στόμα του κ. Αιβαλιώτη (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ) που απευθύνθηκε στον κ. Μπέζα, μάθαμε ότι στο Κολωνάκι υπηρετούν 495; Συνοριοφύλακες…...ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

    Οι Λαοθρομεταναστες δεν κρυβονται πια απο το στρατό και την Αστυνομία παραδίδονται μόλις πατήσουν σε ελληνικό έδαφος και ζητούν την εφαρμογή των Διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Το πρόβλημα έχει μαι μόνο Λύση Σύνδεση του ζητήματος της Λαθρομετανάστευσης με την Τουρκία με ότι αυτό έπεται και συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πυροβολουν στον αερα ...αν αυτο γινεται ειναι μεμονομενο περιστατικο!
    Στον αερα πυροβολουν στην Βουλγαρια και τους πλακωνουν και στο ξυλο γι αυτο δεν περναει κανεις απο εκει!
    Εδω εχουν κλεισει τα φυλακια για να αφησουν τον κοσμο να περναει ελευθερα!
    Ως ποτε θα συντηρουνται στρατοπεδα στην Αττικη και αλλου για να εξυπηρετουν παιδια βολεμενων και αφηνουν τον Εβρο εκτεθειμενο με ελειψη ανδρων???
    Παλι οι κατοικοι του Εβρου θα βγαλουν τα καστανα απο την φωτια??
    Ως ποτε θα επικρατει αυτη η νοοτροπια του ..δεν επενδυουμε στον Εβρο επειδη ειναι κοντα στα συνορα?? Ελεος και νισαφι!
    Το 87 ειχαμε αξιωματικους που κλαιγανε σαν μικρα παιδια μπροστα στον κινδυνο.
    Και οι πολιτικοι μια απο τα ιδια ειναι!
    Επιτελους ΖΗΤΕΙΤΑΙ καποιος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ!
    Φτανει πια με αυτους που λενε οτι εχουν γνωση οι φυλακες και τιποτα δεν κανουν!
    Ενας φιλος απο τον Εβρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...φωτογραφίες, βίντεο οµάδων λαθροµεταναστών εν δράσει – αλλά και «ζουµαρισµένοι» χάρτες Google µε σηµειωµένα τα περάσµατα στον Εβρο, κάτω από τη µύτη των τουρκικών φυλακίων και περιπόλων, παρέδωσε την Παρασκευή στον τούρκο ακόλουθο Αµυνας, αντισυνταγµατάρχη Σ. Γιουκσέλ αξιωµατούχος του Γενικού Επιτελείου Στρατού...

    Πάλι γελάσαμε, καλή τους ώρα! Δείξαμε με χάρτες και φωτογραφίες, βίντεο στους Τούρκους στρατιωτικούς πού και πώς ακριβώς μπορεί να εισβάλει κανείς στην Ελλάδα ανενόχλητος! Αλλά το πιο αστείο είναι ότι οι δικοί μας παραπονούνται λες και οι Τούρκοι δεν το ξέρουν και δεν το οργανώνουν μάλιστα αυτοί! Για ποιο άλλωστε λόγο οι εκ Τουρκίας ορμώμενοι λαθρομετανάστες δεν μένουν στην Τουρκία η οποία έχει διψήφια ποσοστά αναπτύξεως, είναι μέλος G20 και είναι και ομόδοξος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφου 'ματωνει' η καρδια των γερμανων αστυνομικων,τι το απλουστερο να τους παρουν στην γερμανια και να τους περιποιηθουν αφου εδω ζουν σε συνθηκες εξαθλιωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφου η ΜΙΤ τους στελνει.Ας φανει οτι καποιος απο τους λαθρομεταναστες σκοτωσε κανεναν απο τους <> και μετα δειτε πως σταματανε τα δρομολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ grammophone

    Εσύ έχεις το ψευδώνυμο, αλλά εγώ έχω γίνει πια, επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Κανείς δεν δίνει ή δεν θέλει να δώσει σημασία στο γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες περνάνε κατά στίφη μέσα από την Τουρκία, χωρίς να της δημιουργούν προβλήματα. Ποιος τους συνοδεύει από τα σύνορα Τουρκίας-Αφγανιστάν-Ιράκ μέχρι τα παράλια της Μ. Ασίας; Ποιος πληρώνει τα έξοδά τους; Όλοι κοιτάνε, αλλά δεν βλέπουν. Δεν είναι δύστυχοι "φτωχοδιάβολοι", διότι τότε δεν θα είχαν 3000-5000 ευρώ το κεφάλι να πληρώσουν τον Τούρκο δουλέμπορο, συν τα έξοδα να έλθουν από την χώρα τους στα παράλια της Μ. Ασίας, ή τον Έβρο. Ποιος πληρώνει τόσα λεφτά, για να κάνει τον ζητιάνο στα φανάρια της μπατιρισμένης Ελλάδας, όταν με τα ίδια χρήματα αγοράζει εκτάσεις στο Αφγανιστάν, όπου μπορεί να σπείρει νομίμως "παπαρούνα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναρκοθετηση, πολυβολια και συρματομπλεγμα η λυση στην λαθρομεταναστευση απο τον Εβρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά τώρα... είναι να τρελλαίνεσαι. Αφού ξέραμε τα περάσματα, γιατί δεν τα κλείναμε? Χωρίς ναρκοπέδια κ.λπ. Μόνομε περιπόλους. Ούτε αυτό μπορούμε να κάνουμε? Και παρακαλούμε τους Τούρκους να τα κλείσουν? ΄'Ελεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαθρομετανάστευση-Ναρκωτικά, ένα πονηρό σχέδιο της Τουρκίας

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_1059.html

    Θα βρείτε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σας.

    Κε Σιτάλκη η Ελλάδα έχει υπογράψει την συνθήκη της Οττάβα για την Κατάργηση των Ναρκών κατά Προσωπικού‎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Γρέγο, έχεςι δίκιο, το έχω ξεχάσει. Αλλά οι περιπολίες και άλλα μέτρα ήταν εφικτά, αφού γνώριζαν τα περάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.