25/12/10

Αρχίζει η διχοτόμηση της Τουρκίας;

ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
Επαναστατικά γεγονότα ενδέχεται να συντελεσθούν σύντομα στην περιοχή μας, με δραματικές και σεισμικές εκτυλίξεις σε όλη την Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ευρασία.

Ξεχάστε τα επεισόδια με τους χούλιγκαν στο Παπαδόπουλος-Ελευθερία και τις τουρκικές υλακές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σημαντικότερα και επαναστατικά γεγονότα ενδέχεται να συντελεσθούν σύντομα στην περιοχή μας, με δραματικές και σεισμικές εκτυλίξεις σε όλη την Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Ευρασία. Το περ. Σαββατοκύριακο σημειώθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ ένα γεγονός ύψιστης και πολυδιάστατης σημασίας, που πέρασε απαρατήρητο από τον κυπριακό και ελλαδικό πολιτικό μικρόκοσμο. Το Συνέδριο για τη Δημοκρατική Κοινωνία στο Ντιγιάρμπαρκιρ υιοθέτησε σχέδιο για τη Δημοκρατική Αυτονομία εντός των συνόρων της Τουρκίας με δικαίωμα αυτοοργάνωσης των Κούρδων. Το σχέδιο εισηγείται ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, με τη λειτουργία τοπικού Κουρδικού Κοινοβουλίου καθώς και ελεύθερα κουρδικά τοπικά συμβούλια.
Η Άγκυρα πανικοβλήθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ αποφάσισε να περάσει τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου στο Ντιγιάρμπακιρ για να εκτονωθεί η κατάσταση, εξαιτίας της επίσημης χρήσης της κουρδικής γλώσσας από δήμους της ΝΑ Τουρκίας, της δημιουργίας δίγλωσσων επιγραφών και του αιτήματος για δημοκρατική αυτονομία. Εξάλλου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Τουρκίας, Αμντουραχμάν Γιαλτσίνκαγια, διέταξε έρευνα κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του κόμματος, Μπενγκί Γιλντίζ, δήλωσε στην τουρκική «Χουριέτ» (22/12/2010) πως «αν η κυβέρνηση δεν λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις μας, αν μας κλείσει, τότε κάποιοι μπορεί να πουν ότι "τα όπλα θα πάρουν τη θέση του διαλόγου", όπως έγινε πριν από λίγους μήνες». Εννοούσε αιματηρές επιθέσεις Κούρδων ανταρτών εναντίον φυλακίων και το θάνατο δεκάδων στρατιωτών.
Οι εξελίξεις αυτές πρέπει να διασυνδεθούν προς άλλες, εξίσου κρίσιμες, που αναμένονται στο Βόρειο Ιράκ, όπου από ετών λειτουργεί κουρδικό κράτος, με πρωτεύουσα το Ερμπίλ, στην καρδιά του πετρελαιοφόρου Κιρκούκ, που οι Κούρδοι διεκδικούν παλαιόθεν. Εκεί έπρεπε να γίνει απογραφή πληθυσμού από το 2007. Αναβλήθηκε γι’ αυτόν το μήνα. Αν και εφόσον η απογραφή πραγματοποιηθεί, θα επισημοποιήσει την κουρδική πλειοψηφία, η οποία, δικαιωματικά, θα διεκδικήσει τη λειτουργία αυτόνομου και ανεξάρτητου, πια, κράτους, στο βόρειο Ιράκ. Όμως, τα σχέδια των Κούρδων προεκτείνονται και προς την Τουρκία. Χάρτες, που από καιρό έχουν αναρτηθεί στα γραφεία του αυτόνομου κουρδικού κράτους, δείχνουν μιαν ακανόνιστη έκταση που καταλαμβάνει μέγα μέρος του Βόρειου Ιράκ με το Κιρκούκ, όλη σχεδόν την ανατολική Τουρκία και καταλήγει ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και τη Μερσίνα. Ας προσεχθεί τούτο το βαρυσήμαντο: Εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεθοδική διαδικασία «κουρδοποίησης» της συγκεκριμένης περιοχής, ειδικά της Μερσίνας, που βρίσκεται απέναντι από την Κύπρο.
Σταδιακά, όπως γράφει ο Γεώργιος Φίλης (διδάκτωρ γεωπολιτικής και εκδότης του περιοδικού «Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική», τ. 10), το κουρδικό στοιχείο, οικονομικά και πληθυσμιακά ελέγχει ήδη την περιοχή και τη Μερσίνα. Τι επιδιώκουν οι Κούρδοι; Αν ανακηρύξουν ανεξάρτητο κράτος στο Βόρειο Ιράκ, θα διεκδικήσουν εδάφη από την Τουρκία και διέξοδο στη θάλασσα. Αυτό θα σημαίνει δύο σεισμικές και καταλυτικές εξελίξεις για ολόκληρη την περιοχή: Πρώτον, την κατάρρευση του Ιράκ και την τριχοτόμησή του, με όλα τα συνεπακόλουθα για την περιοχή. Δεύτερον, τη διχοτόμηση της Τουρκίας, που είναι ο χειρότερος εφιάλτης της. Ανακύπτουν δύο ερωτήματα: Πώς θα αντιδράσει η Τουρκία; Θα αντιδράσει κατά τη γνωστή και πάγια δολοφονική τακτική της: Επιχειρώντας να εξολοθρεύσει το κουρδικό στοιχείο και κατακαίοντας κουρδικές πόλεις και χωριά. Με αποτέλεσμα μιαν ευρύτερη ανάφλεξη με ανάμειξη και άλλων παραγόντων.
Το δεύτερο ερώτημα αφορά τις ΗΠΑ: Πώς θα αντιδράσουν σε ανακήρυξη κουρδικού κράτους και σε διχοτόμηση της Τουρκίας; Η απάντηση ίσως βρίσκεται σε ανάλυση Αμερικανού ειδικού (Peters Ralf: «Blood Brothers: How a better Middle East Would Like» Armed Forces Journal, July 5, 2006), όπου επισημαίνεται ωμά: «Ένα ελεύθερο Κουρδιστάν, εκτεινόμενο από το Ντιγιάρμπακιρ στην Ταυρική, θα αποτελεί το πλέον φιλοδυτικό κράτος στην περιοχή μεταξύ Βουλγαρίας και Ιαπωνίας». Και μιλάμε για έναν κουρδικό πληθυσμό 27-36 εκατομμυρίων. Τέτοιες πιθανές εξελίξεις θα αναδιατάξουν δραματικά, γεωγραφικά, πολιτικά, ενεργειακά, γεωπολιτικά όλη την περιοχή και θα επηρεάσουν αμεσότατα την Ελλάδα και την Κύπρο.
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/339329

43 σχόλια:

  1. Ενα ξερω,πως εμεις με τετοιους πολιτικαντηδες μεχρι τωρα,τραβουμε τον υπνο του δικαιου!Ποις θα μας ξυπμησει,εσεις ,τα ΜΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος.... το Google Earth έχει βγάλει την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ από την θράκη!

    Ας με διορθώσει κανεις.

    Καλά Χριστούγεννα Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To προγραμματισμένο σχέδιο (αυτό που πριν απο πολύ καιρό κυκλοφορούσε ως σενάριο), αρχίζει να υλοποιείται μέχρι να πάρει την οριστική του μορφή απο τους επικυρίαρχους. Μέχρις εδώ καλά, όμως η συνέχεια του σεναρίου έλεγε ότι οι γείτονες για να αναπληρώσουν τις ανατολικές απώλειες, οι "φίλοι σύμμαχοι" θα τους δώσουν κάτι απο τα δικά μας. Κάποιες λέξεις όπως παραδείγματι "συνεκμετάλευση" που βγαίνουν όλο και πιο συχνά στον αέρα, καθώς και άλλα, φαίνονται ότι ανοίγουν και ξεδιπλώνουν το σενάριο, ενάντια στα δίκαιά μας και στην εθνική μας κυριαρχία. Το ξεπούλημα της πατρίδας ξεκίνησε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι νηστικοί καρβέλια ονειρεύονται. Εμάς δυαλύουν συνέλληνες και εμείς βλέπουμε αλλού . Τρομάρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσον αφορά το Ιρακινό Κουρδιστάν και το Κιρκούκ γίνονται διώξεις μουσουλμάνων αράβων και μαζικές αποδοχές αράβων χριστιανών που φεύγουν πρόσφυγες από το Νότιο Ιράκ προς το Ιρακινό Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι άρχισαν να δημιουργούν συμμαχίες με τους χριστιανούς του Ιράκ. Ας ελπίσουμε ότι οι Κούρδοι θα αποκτήσουν αυτό που τους ΑΞΙΖΕΙ. Ένα ΚΡΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aληθεια και που θα ειναι τα 50 εκ Τουρκων οταν οι Κουρδοι θα ανακυρησουν αυτονομια εντος της Τουρκιας;
    Ποιο αφελως αρθρο δεν εχω διαβασει απο το γνωστο κουτοπονηρο συγκροτημα των γκραντε πατριωτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μονη που κινδυνευει με διαλυση οριστικη ειναι η Κυπριακη Δημοκρατια και μαλιστα χωρις να επιστραφουν ουτε καποια απο τα εδαφη που εχουν κατεληφθει.
    Ο αρθρογραφος δεν μας εξηγησε τι θα κανουν τα 60 εκ τουρκοι καθως οι Κουρδοι θα κυρησουν αυτονομια εντος της Τουρκιας.
    Ειναι τοσο αφελεις οι αναγνωστες του ιστολογιου και για αυτο τετοια υπερφιαλα αρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάπου ψάρεμα μια είδηση ότι αυτή τη περίοδο οι τούρκοι ψηφίσουν να έχουν μέχρι και πέντε όπλα ο καθένας(οπλοκατοχή).Δε θα το αφήσουν έτσι.Θα το πολεμήσουν από παντού...
    ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας ανώνυμος σχολιαστής αναρωτιέται τί θα κάνουν τα 50-60 εκατομμύρια Τούρκοι, όταν οι Κούρδοι θα κηρύσσουν αυτονομία.
    Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    Θα την ...πίνουν!

    Υ.Γ. Στο πρόσφατο δημοψήφισμα, σε μερικούς νομούς του Κουρδιστάν, η αποχή ξεπέρασε το 90%. Τότε οι Κούρδοι έδειξαν τις διαθέσεις τους.
    Σε εκείνους τους νομούς οι Τούρκοι δεν ξεπερνούν το 2-3%. Εκεί οι Τούρκοι θα την κατα-πίνουν.
    Στην υπόλοιπη Τουρκία, απλά θα την πίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σπανουδάκης/ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=ElYEKMJLItk&feature=player_embedded#!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πληροφοριακά θέλω να ρωτήσω--- τι γλώσσα μιλούν οι Κούρδοι στην Τουρκία ?έχουν διατηρίσει την κουρδική γλώσσα ή μιλούν όλοι τουρκικά?Ο Οτσαλάν έχω διαβάσει μιλάει μόνο τουρκικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανεξαρτητως αν μερικοι εμποροι της δημοκρατιας (κυριως αριστεροι) προσπαθουν να διαλυσουν την χωρα μας (κουνια που τους κουναγε..) ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ... η οποια επικειται απο μηνα σε μηνα σε μηνα πλεον.

    Ειναι γνωστο οτι ο τουρκικος πληθυσμος ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ χαμηλοτερη πληθυσμιακη αναπτυξη (ελαχιστως χαμηλοτερη) ΕΝΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΣΤΟΙΧΙΟ (που οι τουρκαλαδες και οι ντοπιοι πρακτορες τους εδω τους προσμετρανε σαν 'τουρκους') ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ ΡΥΘΜΟ (μεσος ορος τεκνων ανα κουρδικη οικογενεια ειναι ΠΕΝΤΕ ενω μεσος ορος τουρκικης οικογενειας ειναι ,μολις 1.3 και Ελληνικης 1,5 περιπου) ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

    Η ατυχια μας ειναι οτι δεν υπαρχει αυτη την εποχη ενας ΗΓΕΤΗΣ και μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που να ενεργουν ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ για να μπορεσουν να καταγραψουν αμαχητι ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΙΚΕΣ... αντ'αυτου εχουμε διαχειρηστες εξωθεν επιβαλλομενους που μας εχουν καταστησει προ πολλου ΧΩΡΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To πρόβλημα δεν είναι μόνο η Τουρκία που προσπαθεί να τη "γλιτώσει" με αναγνώριση της κουρδικής γλώσσας και ένα χαλαρό καθεστώς κουρδικής "αυτονομίας".
    Το πρόβλημα είναι και το Ιράν. Αύριο ετοιμάζονται να εκτελέσουν τον 29χρονο Κούρδο φοιτητή Habibollah Latifi επειδή δήθεν έχει σχέσεις με το PJAK. Σημειωτέον, ότι η δίκη του έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να επιτραπεί καν συνήγορος υπεράσπισης.
    Και επιστρέφοντας στην Τουρκία,
    φυσικά και ήδη αρχίζει να "πίνει"και να "κατα-πίνει" το πικρό ποτήρι, όπως βλέπουμε στο εξής δημοσίευμα που αγωνίζεται να πείσει ότι
    η "δημοκρατικότατη" Τουρκία υπερ-αγαπά τους Κούρδους
    Σε αντίθεση με το "απολυταρχικό" PKK που μισεί τους Κούρδους.
    http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=what-the-pkk-really-wants-2010-12-24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εμένα χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις στρατηγικής η είδηση αυτή-αν αληθεύει-καλή μου φαίνεται. γιατι να μη διαλυθεί η τουρκία; το ζήτημα είναι ο αντίκτυπος στην ελλάδα. και το πρόβλημά μου δεν είναι κατ αρχήν ουτε με τους τουρκους ούτε με κανένα άλλο εχθρό μας. είναι με τους υποτιθέμενους έλληνες πολιτικούς που υπηρετούν ανθελληνικά συμφέροντα. αυτοί πρέπει να φύγουν από τη μέση διότι η κοινή λογική λέει ότι και με τις ευνοϊκότερες διεθνείς συγκυρίες όταν ο ηγέτης είναι προδότης το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε 6:42 & 6:47, είμαι ένας "αφελως" αναγνώστης που διάβασε το "αφελως αρθρο" και τα σχόλια και διαπίστωσα ότι δε συμφέρει (αφελώς) να σκαλίζεις τον skal, ιδιαίτερα σε θέματα Τουρκίας και Κουρδιστάν.

    Επίσης, για να μπορέσεις να κάνεις μαθήματα περί αφελείας στους αναγνώστες, χρειάζεσαι ακόμα πιο εντατικά μαθήματα ελληνικών. Γιατί άμα κάποιος διαβάζει π.χ.: "Ποιο αφελως αρθρο...", αυθόρμητα θα σκεφτεί: "καλά, αυτός είναι και φελλός είναι και ανώφελος"

    Υ.Γ. Και να μη ξεχάσω (ιδιαίτερα για σένα): ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 25 Δεκεμβρίου 2010 8:40 μ.μ.
    απαντώ σε σένα, χωρίς να σημαίνει ότι δείχνω στους άλλους σχολιαστές που ζητούν διευκρινήσεις.
    Ο χρόνος γαρ...
    Ο Οτζαλάν μιλά κουρδικά, η αδελφή του μάλιστα δεν ξέρει γρι τουρκικά και όταν τον επισκέφτεται στη φυλακή, που τον έστειλαν κάποιοι ανεύθυνοι και κάποιοι υπεύθυνοι Έλληνες πολιτικοί, το τονίζω, πολιτικοί, μιλούν μεταξύ τους μόνο κουρδικά.
    Αυτή την αθλιότητα, ότι δεν ξέρει κουρδικά, ότι δεν αγωνίζεται για τα συμφέροντα του κουρδικού έθνους, ακόμα και ότι είναι πράκτορας της ΜΙΤ, την διακινούσαν διάφορες συμμορίες της δημοσιογραφίας, που δρούσαν καθ' υπόδειξη του συστήματος Μητσοτάκη και Σημίτη, που τους ένωναν, μεταξύ άλλων, τα εκατομμύρια της Ζίμενς.
    Το ιστολόγιό μας αγωνίζεται καιρό τώρα να αναδείξει την αλήθεια για το Κουρδικό.
    Και νομίζω ότι κάτι καταφέρνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κ.Καλεντερίδη
    Εκεί οι Τούρκοι θα την κατα-πίνουν.
    Στην υπόλοιπη Τουρκία, απλά θα την πίνουν.

    25 Δεκεμβρίου 2010 8:29 μ.μ.

    ΧΑΧΑΑΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΕΠΟΙΚΕΣ ΜΕ ΚΙ ΕΓΕΛΑΣΑ ΧΑΧΑΧΑ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα καθήκια οι Τούρκοι μας έσφαξαν και νομίζουν ότι θα τα καταφέρουν και με τους άλλους λαούς.
    Θα πληρώσουν και θα αναγκαστούν να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα που διέπραξαν.
    Οι Κούρδοι θα είναι μόνο η αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πες τα ρε Πιγκουίνε!


    Εύχομαι μ'αυτές τις εξελίξεις, να πάνε όλα καλά για τον Ελληνισμό!

    Στους σχολιαστές που λένε πως εμείς διαλυόμαστε,εν μέρει συμφωνώ,η διαφορά μας, όμως με την Τουρκία,της οποίας η διάλυση ήταν από τη στιγμή της ίδρυσής της,ήδη,θέμα χρόνου,

    είναι ότι Εμείς ΔΕΝ χανόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κ. Καλεντερίδη,

    Θα έπρεπε να τονίζετε (είμαι σίγουρος ότι η ένταση της εποχής σας έκανε να το λησμονήσετε!) ότι οι Τούρκοι δεν κατέχανε ποτέ την τέχνη του πολέμου.

    Για ν' αρχίσω από το τέλος: στην Κύπρο είναι γνωστό πια ότι με ύπουλα μέσα: με ναπαλμ και εμπροσθοφυλακή τους ΟΗΕδες κάνανε ό,τι κάνανε.

    Στα Σεπτεμβριανά: οργανωμένοι στρατιωτικοί με πολιτικά, χτυπήσανε, κατόπιν σχεδιασμού, απλούς πολίτες...γυναικόπαιδα!

    Από τον Α' Παγκόσμιο, μέχρι το '22, όλες τις δολοφονίες τις κάνανε ύπουλα, οι Τσέτες, γέννημα θρέμμα εγκληματίες.

    Το 1821 χωρίς τους Αιγυπτίους θα τον πίνανε.

    Το 1453 χωρίς τους Γενιτσάρους θα τον (ξανα-)πίνανε.

    Κερδίζανε με την πονηριά τους και την μισαλλοδοξία τους, βρίσκοντας πάντοτε σατανικές λύσεις.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κ. Καλεντερίδη, με ΓΑΠ και Μνημόνιο δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε τις θετικές εξελίξεις...

    ...θετικές για τους Κούρδους, αλλά προς Θεού μην βιάζεστε και πανηγυρίζετε, διότι για την Ελλάδα τα πράγματα δεν πάνε καλά. Αν ο ΓΑΠ έχει ήδη κάνει συμφωνίες για την υφαλοκρηπίδα, θα τον πιούμε κι εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @skal 10:36 μμ

    Μ' αρέσουνε οι απόψεις σας, και σας θεωρώ πατριώτη: θα μπορούσατε να ήσαστε ένας "Καραβανάς" με ήσυχη ζωή, μια σταθερή ασφάλιση, και αν πουλιόσαστε ίσως να μπαινοβγαίνατε και σε σαλόνια του ΝΑΤΟ.

    Μ' αρέσετε, για να εξηγούμαστε, πριν διαβάσετε την παρακάτω παρατήρησή μου.

    Μην ρίχνετε το επίπεδο του Ινφογνώμονα, ούτε το δικό σας επίπεδο, με τέτοιο λόγο πεζοδρομίου. Η CIA σας κατηγοράει, σε σχετικό υπόμνημα για την υπόθεση Οτζαλαν (προσβάσιμο από το google), ότι είστε φορέας της "κουρδικής προπαγάνδας". Η CIA σας θεωρεί επίσης ως το "λάθος άτομο", την "λανθασμένη επιλογή" της ΕΥΠ, στην συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω του "βεβαρημένου παρελθόντος" (εννοούνε την ποντιακή σας καταγωγή), το οποίο σας "στοιχειώνει".

    Η μετάφρασή μου είναι ελεύθερη, στην νεοελληνική, από την αγγλική, αλλά αποδίδω το νόημα του υπομνήματος με ακρίβεια...

    Προσωπικά θεωρώ παράσημο ανδρείας κάθε κατηγορία της CIA σε βάρος σας. Διότι θέλει κάκκαλα για να πάει κανείς κόντρα σε εντολές του βαθέος Κράτους...

    ...απλά μην ρίχνετε το επίπεδο, διότι τελευταία το κάνετε εδωπέρα. Προσπαθείτε να μας ενθαρρύνετε, και ΔΕΝ λέτε την αλήθεια για την Θράκη και το Αιγαίο.

    ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ κ. Καλεντερίδη, για να μην ρίξετε το ηθικό...τουλάχιστον αφήστε της φανφάρες. Οι Κούρδοι είναι συνεπείς, και θα κερδίσουνε. Εμείς δεν θα την βγάλουμε καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το Κουρδικό κράτος στο Ιρακ θα δημιουργηθεί γρήγορα αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα συμπεριλάβει και τις Κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.
    Εκείνο που πρέπει να κάνουν τα λαμόγια που κυβερνούν εμάς είναι να αποστείλουν διπλωματική υπηρεσία(πρεσβεία,προξενείο κλπ),και να ανγνωρίσουν άμεσα το κράτος που θα δημιουργηθεί,όπως έκαναν οι Τουρκομογγόλοι με τα Σκόπια(ως ΄΄Μακεδονία΄΄) και υπογραφή Στρατιωτικής συμφωνίας(με αποστολή βοήθειας)όπως επίσης έκαναν οι Μογγόλοι με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Πιγκουΐνε τα είπες όλα!
    Γέλασα Χριστουγεννιάτικα. Άλλωστε η μέρα είναι η ημέρα Γιορτής, Χαράς και Αγαλλίασης για τους Χριστιανούς.
    Να κοιτάξω την ακριβή "αφελώς" και "κουτοπόνηρη" τοπική ώρα για τους δύσπιστους και αγράμματους Θωμάδες που με ταυτίζουν με τον ΑΠΕΛΛΗ

    EST 7:48 μμ

    Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απλά για να μην μπλέκουμε σε εντυπώσεις...(we know that many are using as...but we know it ...)

    Εμείς ότι λέμε το υπογράφουμε , παρακολουθούμε το ιστολόγιο 3 - 2,5 χρόνια λόγο της εξειδίκευσης του με το κουρδικό.
    Θίξαμε την προσέγγιση με το Ισραήλ πιστεύοντας σε αυτήν έχουμε άμεσες σχέσεις μαζί του…και…έχουμε δεσμούς αίματος , ΔΕΝ κρυ(fo)βόμαστε, αλλά μας δεσμεύει το απόρρητο … για να τελειώνουμε ...


    siencierly

    Dr(S)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το μεγάλο πρόβλημα είναι και το Ιράν (για την πατρίδα μου το Ισραήλ, φυσικά).
    Αύριο ετοιμάζονται να εκτελέσουν τον 29χρονο Κούρδο φοιτητή Habibollah Latifi επειδή δήθεν έχει σχέσεις με το PJAK. Σημειωτέον, ότι η δίκη του έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να επιτραπεί καν συνήγορος υπεράσπισης.(Αυτά όπως μου είπαν να σας ενημερώσω απο την πρεσβεία μου. Για τις εν ψυχρώ δολοφονίες μικρών κοριτσιών της Παλαιστίνης από ισραηλινούς με διέταξαν περι άλλων να τυρβάζω.)


    ΧασμπαΡΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι η Ελλαδα στεκεται κοντα στο χειλος του γκρεμου; Μα γιατι κοιτα την Τουρκια που ειναι στο βαθος του γκρεμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "...απλά μην ρίχνετε το επίπεδο, διότι τελευταία το κάνετε εδωπέρα. Προσπαθείτε να μας ενθαρρύνετε, και ΔΕΝ λέτε την αλήθεια για την Θράκη και το Αιγαίο.

    ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ κ. Καλεντερίδη, για να μην ρίξετε το ηθικό...τουλάχιστον αφήστε της φανφάρες. Οι Κούρδοι είναι συνεπείς, και θα κερδίσουνε. Εμείς δεν θα την βγάλουμε καθαρή.

    26 Δεκεμβρίου 2010 12:19 π.μ."

    ΔΗΛΑΔΗ;;;; ΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ; ΜΑΣΤΟΡΑ ΜΙΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα και εύχομαι χρόνια καλά και καλή λευτεριά.

    Για τον Ανώνυμο 10.19
    Δεν είμαι δικηγόρος κανενός Σάββα , δεν νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά τι μπορεί παραπάνω από όλους μας να ξέρει ο Σάββας για την τύχη μας (Αιγαίο και Θράκη) και το κρύβει; Μήπως δουλεύει δίπλα στους ΥΠΕΞ και γνωρίζει τα πράγματα και τα θαύματα και μας τα κρύβει; Απλά και λογικά ενημερώνει από το ιστιολόγιο αυτά που πέφτουν στην αντίληψή του. Εμένα δεν προσπαθεί να με ενθαρρύνει με τίποτα , γιατί απλά δεν φοβάμαι τίποτα και μόνο τον Θεό. Απλά και ταπεινά λέμε τις απόψεις μας – σχόλιά μας σε διάφορες αναρτήσεις και μπορεί με το λέγε- λέγε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
    Για την CIA όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν βεβαρημένο παρελθόν και είναι όντα προς εξόντωση
    Τώρα για να σε ενθαρρύνω εγώ πρόσεξε αυτά τα λογάκια.
    Πολύ-πολύ σύντομα το θηρίο που ανησυχείς ότι θα μας κάνει νταντά , θα υποστεί τέτοια ήττα όπου θα τρίβεις και τα ματάκια σου και τα αυτιά σου.
    Του Αη –Γιάννη είναι κοντά και αρχίζουν οι ψαλμωδίες.
    Έλα εδώ μαζί μου στην πρώτη γραμμή μακριά από το καυσαέριο και το καθημερινό στρές γιατί μάλλον σε έχει πειράξει.


    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γιατί δεν αναφέρονται οι ενστάσεις της Συρίας,θα δεχτεί ένα μεγάλο γεγονός όπως η αναγνώριση κουρδικού κράτους δίχως να λάβει μέρος η χώρας αυτή και εννοώ αν θα έχει λόγο στην περιοχή και πολύ περισσότερο τα ρωσικα συμφέροντα που εκρέουν από αυτήν,γιατί οποιαδήποτε αλλαγή στην τουρκια σίγουρα θα επηρεάσει την συρια,μήπως τελικά η εξολοκλήρου αλλαγή στάσης τις Συρίας στην μέση ανατολή στην πολιτική γραμμή τις προωθεί συστηματικά την τουρκια δηλαδή αβαντάρει την τουρκια ωσάν διεθνής παράγοντας πολιτικής ισορροπίας και πολιτικού ισλάμ στην περιοχή και να είναι ουσιαστικά μια κρυφή συμμαχία με την τουρκια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. stef
    http://www.daylife.com/photo/08602rX72t2ZU?q=Beirut
    http://www.daylife.com/photo/03KJ3rt8nMfvr?q=Syria
    http://searchtopics.independent.ie/photo/06qW9xL1WP01q?q=Beirut

    Στις 10 Δεκέμβρη (Διεθνή Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)
    Κούρδοι από τη Συρία
    που ζουν στον Λίβανο
    πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την έδρα των ΗΕ στην Βυρητό για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από τη συριακή κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το σχόλιο αυτό μετριάστηκε

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    26 Δεκεμβρίου 2010 1:33 μ.μ.

    Προς το άτομο με τις πολλαπλές προσωπικότητες:

    Σε επαναφέρω στην πραγματικότητα. Όλοι έχουμε "φίλους" (ακόμα και συγγενείς) που μπορούν να στείλουν "αυθόρμητα" σχόλια με τοπική ώρα Μποτσουάνα.

    Απορώ γιατί κάποιοι μπλέκουν το Ισραήλ σε μια ανάρτηση για το Κουρδικό.
    Ή μάλλον δεν απορώ καθόλου. Ξέρω πολύ καλά ποιοί μπλέκουν το Ισραήλ με το Κουρδικό.
    Και αυτοί είναι οι Τούρκοι. Γράφουν στην Τουρκία, "σχολιάζουν" αυθόρμητα στην Ελλάδα. Παραδόξως, ταυτόχρονα.
    Ο DOĞU ERGİL σε περίεργες λογικές ακροβασίες από το Ισραήλ στο Κουρδιστάν:

    http://www.todayszaman.com/columnistDetail_getNewsById.action?newsId=230688

    Τουλάχιστον μου λύθηκε η απορία για την εθνικότητα της +++++++.
    Θα συνιστούσα να τον πίνετε αδιαμαρτύρητα. Ως έποικοι με μικρό ιστορικό βάθος έχετε πολύ καιρό ακόμα. Σκεφτείτε ότι οι Κούρδοι κατοικούσαν στο Dyarbakir εδώ και 9.000 χρόνια-αποδεδειγμένο ιστορικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μια επεξήγηση στο μετριασμένο σχόλιο που έκανε ο skal 26 Δεκεμβρίου 2010 2:11 μ.μ. και σε σχετική ερώτηση-απορία ενός σχολιαστή στο

    =Απορώ γιατί κάποιοι μπλέκουν το Ισραήλ σε μια ανάρτηση για το Κουρδικό=

    Είναι απλό και σε όλους που ενδιαφέρονται να μάθουν γνωστό από το 2004 αγαπητέ φίλε ότι όταν μπήκαν οι Αμερικάνοι στο Ιράκ το 2003 οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κάτω απ το κάλυμμα του επιχειρηματία και του επενδυτή αλλά και σαν μυστικοσύμβουλοι των Κούρδων για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδικού Κράτους, (αυτό σε δεύτερη μοίρα για τους Ισραηλινούς αφού το μόνο που νοιάζονται είναι πως να καταστρέψουν το Ιράν όπως έκαναν και με το Ιράκ) πλημμύρησαν με πράκτορες τον Βόρειο Ιράκ-Κουρδιστάν και ακόμα βρίσκονται εκεί αφ ενός κατασκοπεύοντας το Ιράν αφ εταίρου εκπαιδεύοντας, χρηματοδοτώντας εξοπλίζοντας και υποκινώντας τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες εκτελούν ενέργειες τρομοκρατίας στα σύνορα Ιράκ-Ιράν και εναντίον των Ιρανών κατοίκων που μένουν σε παραμεθόρια χωριά μέσα στην Ιρανική επικράτεια.
    Αυτός είναι ένας απ τους βασικότατους λόγους της πρόσφατης σύγκρουσης Τουρκίας-Ισραήλ αρχής γενομένης από το Νταβός.
    Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά στον καθένα που ασχολείται με την διεθνή πολιτική.
    Για τις υπόλοιπες απορίες σου περί Μποτσουάνας και πολλαπλής προσωπικότητας δεν τις πολυκαταλαβαίνω αγαπητέ φίλε για να σου απαντήσω.
    Η απορία η δική μου είναι η εξής.
    Αν κάποιος σωστά η ακόμα και λάθος εμπλέξει το Ισραήλ σε μια φανερή η μυστική υποτιθέμενη εμπλοκή του στα διεθνή γεγονότα προ τι αυτή η ανησυχία εκ μέρους ημών των Ελλήνων;

    Μιχάλης Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μιχάλη Μιγιωνή,

    έχω τρεις απορίες:

    1) Γιατί ασχολείσαι μαζί μου; Δε μπορείς να εισφέρεις κάτι δικό σου στην ανάρτηση;

    2) Ως "Έλλην" αναγνωρίζεις το δικαίωμα ενός εξίσου αρχαίου, αυτόχθονα λαού, όπως ο Κουρδικός να έχει το δικό του κράτος;

    3) Εγώ ως ενδιαφερόμενος άμεσα για το Κουρδικό, αυτό που εσύ σήμερα γράφεις,
    ακριβώς το ίδιο το διάβασα
    σε αναδημοσιεύσεις σε παραπάνω από ένα κουρδικό ιστολόγιο (επιτρέψτε μου να μην το αναφέρω) και αρχική πηγή εδώ:
    http://www.presstv.ir/detail/157009.html
    http://www.presstv.ir/detail/157047.html

    Και βασίζονται στις δηλώσεις του Harith al-Dhari:
    "The head of an Iraqi clerical association, Harith al-Dhari, says companies affiliated with the Israeli spy agency Mossad are freely operating all over Iraq"

    Μπορείς να εξηγήσεις, εσύ ως "Έλλην" τί σχέση έχεις με τον επικεφαλής των κληρικών μουσουλμάνων Harith al-Dhari;
    Ειδικά αυτές τις μέρες που οι Χριστιανοί του Ιράκ διώκονται και καταφεύγουν ως πρόσφυγες στο Κουρδιστάν για να σώσουν τη ζωή τους;

    Περίεργα μου τα λες για "Έλλην" Μιγιωνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρόνια πολλά σέ όλους καί εύχομαι ολόψυχα τήν δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

    Σήμερα δημοσιεύω μία σελίδα μέ θέμα την γενοκτονία στή Μικρά Ασία μέ επίκεντρο τόν Πόντο. Αλλωστε αν δέν γράψουμε εμείς τά εγγόνια γιά τήν γενοκτονία των παππούδων μας ποιός θά γράψει;

    Εύχομαι κάποτε στά κοινοβούλια των ξένων κρατών νά συζητούν γιά τήν γενοκτονία των Ελλήνων όπως έκαναν γιά τούς Αρμένιους:

    Γενοκτονία των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μπλέξιμο ΧαΧΑ ΧΑ ,… χρησιμοποιούμε το ιστολογίο ως εργαλείο μελέτης για το Κουρδικό εδώ και 3 χρόνια, μην μπερδεύεσαι skal. Κάποιοι μας χρησιμοποιούν και το ξέρουμε , έχουμε δεσμούς με το Ισραήλ =αναφερθήκαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις … όπου έχει άμεση σχέση με το κουρδικό , άμεσα εμπλέκετε το Ισραήλ η Συρία και το Ιράν πέραν της Τουρκιάς .
    Είναι ωρολογιακή βόμβα το Κουρδικό Βόμβα υδρογονάνθρακα … εμείς θίξαμε το γεγονός ότι το κουρδικό γεωπολιτικό ρήγμα θα προκαλέσει πολλά , ακόμα και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα Σ Αραβίας με την Ιορδανία… μπορεί να φέρει εμπλοκές κόντρες με την Ρωσία για την μαύρη θάλασσα (ένα ανεξάρτητο κράτος στην Τραπεζούντα θα βοηθούσε την Ρωσία για το έλεγχο της Μ θάλασσας είναι εδώ που υπάρχει πρόβλημα με την Washington DC) …

    Ζήτω η Σιών χαχαχα
    S Dr (S)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. κ. skal είναι άκρως λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Ινφογνώμων από μερικούς που θέλουν αν αυτο αποκαλούνται φιλέλληνες.
    Πριν δυο ημέρες ανταπέδωσα τις ευχές μου στον φίλο και σχολιαστή του Ινφογνώμων ΑΠΕΛΛΗ για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τον ερχομό του νέου έτους. Κάποιος η κάποια με περίσσια κακεντρέχεια με προσωποποίησε με τον κ. ΑΠΕΛΛΗ που τον γνωρίζω μόνο μέσα απ' τα σχόλια του στο Ινφογνώμων. Σχολίασε το εν λόγω άτομο στην ανάρτηση . Το εβραϊκό λόμπι έκλεισε το μάτι στην Άγκυρα!
    Έχω δει και έχω δει στη ζωή μου...
    Αλλά άτομο (Λόνι το Απελλόνι) να στέλνει ευχές στον εαυτό του κλπ 25 Δεκεμβρίου 2010 8:30 μ.μ. και ακόμα χειρότερα στο σχόλιο του την 26 Δεκεμβρίου 2010 11:41 π.μ.)

    Στις 26 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα Ελλάδος 2:48 π.μ. (ωρα ΗΠΑ 7:48μμ) γέλασα με ένα σχόλιο του Πιγκουΐνου και χαριετολογόντας του απάντησα.
    Τι τόθελα η δόλια; Το ίδιο πρόσωπο η κάποιος τέλος πάντων της ίδιας και απαράλλακτης απόχρωσης έγραψε ένα σχόλιο που σας εξανάγκαζε να το μετριάσετε.
    Δεν θέλω αν απαντήσω σ αυτόν τον ανθέλληνα που λίγο πολύ με έβγαλε πολλαπλή προσωπικότητα και μάλιστα Τουρκικής υπηκοότητας.
    Του χρειάζεται μάλλον ένας καλός ψυχίατρος για θεραπεία.
    Εγώ προσωπικά θα σε παρακαλούσα να μην μετριάζεις ούτε να διαγράφεις σχόλια επισκεπτών εφ όσον δεν περιέχουν βωμολοχίες η βρίζουν τα Θεία..
    Έτσι θα είναι πιο εύκολο για μας τους υπόλοιπους να τους επισημαίνουμε και να τους αποφεύγουμε.
    Στην Μποτσουάνα δεν έχω συγγενείς ούτε και σκοπεύω να επισκεφθώ σύντομα αν και έχω ακούσει ότι είναι αγαπημένη τουριστική κατεύθυνση Ισραηλινών υπηκόων.
    Η Μποτσουάνα και η κατεχόμενη Κύπρος.


    EST 3:32μμ


    Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κ. skal είναι άκρως λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Ινφογνώμων από μερικούς που θέλουν να αυτοαποκαλούνται φιλέλληνες.
    Γιατί η Λόνι παραπονείται;
    Μόνο αυτή (και οι άλλες της "προσωπικότητες")
    έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζουν τους άλλους σχολιαστές ως "ανθέλληνες"; Και από πού ως πού
    προσβάλλουν άλλους σχολιαστές αμφισβητώντας την ελληνικότητά τους;
    Και όταν κάποιος της ανταποδίδει το χαρακτηρισμό "ανθέλλην", καταφεύγει μυξοκλαίγοντας σε εσάς;
    Και αφού επιμένει να λέει ότι έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα,
    κανονικά δεν δικαιούται να κρίνει τόσο απαξιωτικά εμάς που φυλάμε Θερμοπύλες εδώ.
    Αν θέλει η Λόνι να το παίξει ελληναρού, ας έρθει στην Ελλάδα, με την ανεργία και με τη φτώχεια. Και όχι να μας υβρίζει ως "ανθέλληνες", εκ του μακρόθεν.
    Αλλά προφανώς η κλαψιάρα Λόνι είναι πολύ κλαψιάρα για να είναι Ελληνίδα, και
    όπως και αυτή δη-ΛΟΝΙ δε φοράει παντε-ΛΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. +++++++
    >Αλλά προφανώς η κλαψιάρα Λόνι είναι πολύ κλαψιάρα για να είναι Ελληνίδα, και
    όπως και αυτή δη-ΛΟΝΙ δε φοράει παντε-ΛΟΝΙ<
    Ωραίο και επίκαιρο το ποιήμα σου αλλά να σου θυμίζω το αγαπημένο σου ρεφραίν που για κάποιο λόγο παρέλειψες.
    >Δε χρειάζεται σε -ΟΝΟΙ
    να τελειΟΝΟΙ,
    Εβραίοι–Γουρούνια–Δολοφ-ΟΝΟΙ<
    Τζίμης (Πανούσης)
    :,
    Νέα Παλαιστίνη
    σύνορα μεταξύ των ποταμών Νέας Ζηλανδία, Μαδαγκασκάρη και Περού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ολα θα γινουν σιγα σιγα.Πρωτα ομως μια αυτονομια στο τουρκικο κομματι του μελλοντικου κουρδισταν,θα ειναι το ξεκινημα του διαμελισμου που δεν θα ειναι μονο το κουρδισταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    26 Δεκεμβρίου 2010 10:32 μ.μ.

    Special Report
    “Kill A Jew –Go To Heaven"

    πιστευω να σε καλυπτει καλη μου φιλη ο τιτλος που μαζεψα απο δικο σου εβραικο ιστολογιο.Εξ αλλου ειναι χιλιοειπομενο οτι ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
    ΠΟΥ ΕΞΕΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και αυτο χωρις να το γνωριζουν οι στρατιες των γιδιων-ανθρωπων του πλανητη Γη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 26 Δεκεμβρίου 2010 5:58 μ.μ.
    Τι απορίες να σου λύσω;
    Ο μυονολόγος σου εναντίον εκείνων που σε αγνοούν πλημμύρησε την Ιστοσελίδα με δηλητήριο οχιάς. Ευτυχώς που δεν δάγκωσες κανένα
    Για το καλό της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να απομονοθείς και τεθείς κάτω από συνεχή 24ωρη ιατρική παρακολούθηση και να σου χορηγηθεί η ανάλογη θεραπευτική αγωγή για ερπετά.


    Μιχάλης Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. H Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και η Αμερική θα τρίβει τα χέρια της αφού ο λύκος στην "αναμπουμπούλα" χαίρεται.....απλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.