7/12/10

Θέλουν το Αιγαίο ως πεδίο βολής οι Τούρκοι.Προκλητικές αξιώσεις από την Αθήνα έχει το τουρκικό Ναυτικό

"Φίλε, ξέρεις από F-4;"

ΜΕ ΕΝΑπερίτεχνο ελιγμό η τουρκική πλευρά προσπαθεί να επεκταθεί στο Αιγαίο το οποίο θέλει να μετατρέψει σε πεδίο βολής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας, αντιναύαρχου Δημήτρη Ελευσινιώτη, ο Τούρκος αρχηγός ναυτικών δυνάμεων, ναύαρχος Ουγούρ Γιγίτ, κατέγραψε τις προθέσεις της Άγκυρας.


Στη συνάντηση η τουρκική πλευρά δεν έθεσε θέμα υφαλοκρηπίδας. Ο ναύαρχος Γιγίτ, όμως, προσπάθησε με έναν ελιγμό να αποσπάσει δέσμευση του Έλληνα αρχηγού ότι η Αθήνα θα επιτρέπει και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις τους θαλάσσιες περιοχές στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, που όμως βρίσκονται εντός ελληνικών πεδίων βολής.

Ο Τούρκος ναύαρχος διαμαρτυρήθηκε εμμέσως για το ότι -όπως ισχυρίστηκε- οι ελληνικές δυνάμεις μονοπωλούν τα πεδία βολής στην Άνδρο και την Κρήτη. Στις συγκεκριμένες περιοχές, που είναι δεσμευμένες σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων και εκπαιδευτικών γυμνάσιων, τον πρώτο λόγο έχουν οι ελληνικές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

Για την τουρκική στρατιωτική ηγεσία η λογική αυτή δεν είναι αποδεκτή, αφού προφανώς θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν το δικαίωμα να ασκούνται στα συγκεκριμένα πεδία βολής. Ιδίως όμως στο πεδίο βολής Κρήτης, γυμνάσια μπορούν να κάνουν -εκτός από την Ελλάδα- το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία, ενώ είναι πραγματικά περίεργο τι είδους ασκήσεις θέλει να κάνει η Τουρκία ανοικτά των Χανίων.

Επιπλέον, σε πολλές τουρκικές ασκήσεις οι ελληνικές Αρχές επιτρέπουν σε τουρκικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν τμήματα στο πεδίο βολής Άνδρου.ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

16 σχόλια:

  1. Να ζηρησουμε και εμεις την Ανατολικη Θρακη, Mικρα Ασια και Ποντο για εξασκηση του Στρατου και της Αεροποριας μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OTAN ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΗ.Αλλοιμονο σαυτους που θα βρεθουν μπροστα μας .ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @7 Δεκεμβρίου 2010 11:48 π.μ.
    Καλά σου λέω ράγισαν τα μάρμαρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. // Ο/Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Να ζηρησουμε και εμεις την Ανατολικη Θρακη, Mικρα Ασια και Ποντο για εξασκηση του Στρατου και της Αεροποριας μας;
    7 Δεκεμβρίου 2010 11:15 π.μ.//
    ----------------
    Ναι, να το ζητήσουμε και μάλιστα να αναφέρουμε ότι είναι δική σου ιδέα μη χάσεις τα ...πνευματικά δικαιώματα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘ/ΣΝΑΓΟΣ ΝΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗ΅ ΓΙΑΓΙΑ Σ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ............. απο ψηλα και ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλητερα με τους τουρκους αυτους τους ξερουμε, τους πολιτικους ομως οχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο στα παλικαρια της αεροποριας που υπακουνε πειστα στις εντολες των ανωτερων τους...
    τουρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηκ το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι φυσιολογικό να κάνουν γυμνάσια στην Κρήτη και μας παραξενεύει που θέλει να κάνει η Τουρκία; Εμ, πιο "λογικό" είναι να κάνει η Τουρκία παρά....το Βέλγιο για παράδειγμα.
    Εν πάσει περιπτώσει προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να κατοχυρώσουμε το απλό και αντικειμενικό γεγονός ότι το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα. Αποκλειστικά ελληνική.
    Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί μια θάλασσα που έχει ελληνική παρουσία 5,6,8 ή 10 χιλιάδες χρόνια και περικλείεται από ΟΛΕΣ τις πλευρές της απο ελληνική γη (μεταξύ άλλων από 3000+ νησιά μας); Δηλ πως βγαίνει να μην είναι ελληνική θάλασσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " // Ο/Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Να ζηρησουμε και εμεις την Ανατολικη Θρακη, Mικρα Ασια και Ποντο για εξασκηση του Στρατου και της Αεροποριας μας;
    7 Δεκεμβρίου 2010 11:15 π.μ.//
    ----------------
    Ναι, να το ζητήσουμε και μάλιστα να αναφέρουμε ότι είναι δική σου ιδέα μη χάσεις τα ...πνευματικά δικαιώματα!!!
    τζιμης "

    Τζίμη...να αφήσεις τον Βούλγαρη ήσυχο που πετάγεσαι να μην πω σαν τι. Α! Μην έχεις αγωνία για τα βίντεο..σήμερα έχω ρεπό..θα τακτοποιήσω πράγματα στην αποθήκη και μετά θα ασχοληθώ και με τα βιντεάκια σου. Α ρε Τζίμη σπέσιαλ περιποίηση σου ετοιμάζω. Θα ναι η αποθέωση. Ένας είναι ο Τζίμης μας.

    Προς Χρήστο Βούλγαρη:
    Ωραίο το σενάριο της άσκησης που προτίνεις αλλά εγώ σκέφτομαι να το εμπλουτίσω...να τα πω πως τα σκέφτομαι?
    Ακού να δεις...
    Ακατοίκητες βραχονησίδες δεν μας νοιάζουν. Κρυφτούλι θα παίξουμε? Χιλιάδες είναι οι βραχονησίδες. Αμολάμε με επιθετικό πνεύμα για "ασκήσεις" αμφίβιους σε Μικρασιατικά παράλια σε ομάδες των 10...στόχοι των "ασκήσεων": ναύσταθμοι(αποθήκες καυσίμων, γερανοί, κέντρα επικοινωνιών, προτεραιότητα από πλοία σε αποβατικά πλοία, φρεγάτες, υποβρύχια), σταθμοί ηλεκτροδοτήσεως, γέφυρες, εγκαταστάσεις υδρεύσεως.
    Αμολάμε επίσης για "ασκήσεις" σε Μικρά Ασία. "Στόχοι ασκήσεως": προωθημένα αεροδρόμια, στρατόπεδα και στρατηγεία (ειδικά των επίλεκτων δυνάμεων), εργοστάσια, τουριστικές μονάδες(ανάλογα με την εποχή της "άσκησης"), γέφυρες και "εικονική" προσβολή του Ακσαζ με εμπρηστικές βόμβες και βόμβες ακριβείας(για μερικούς συγκεκριμένους στόχους). Στόχος της "εικονικής" προσβολής να μην μείνει τίποτα όρθιο ή αβύθιστο.
    Επίσης, "εικονική" προσβολή των γεφυρων στον Βόσπορο την ώρα που βγαίνει ο Ιμάμης παραδίπλα.
    Σε μερικές "εικονικές" προσβολές ίσως βοηθήσουν παιδιά από ΕΤΑ με σωστή κατάδειξη στόχων. Ίσως πάλι προτιμηθεί απευθείας "εικονική" προσβολή στόχων με Scalp Naval.
    Scalp Naval σε στρατηγεία και στρατιωτικές υποδομές πιο πίσω και σε Μαυσωλείο Κεμάλ( το χω μια αγάπη δεν φαντάζεσαι).
    Ακόμη Το ΠΝ Θα ασκηθεί με τον καταπληκτικό και φονικότατο ΕXOCET σε όλο το Αιγαίο. Κυρίως δε, θα "κλειδώσει" τα νευραλγικά περάσματα αυτού μεταξύ κάποιων νήσων. Σε Κύπρο θα ασκηθεί μέσω Υποβρυχίων και ζώνης αποκλεισμού Βορείως αυτής. Ίσως δε γίνει μια "εικονική" ρίψη βομβών μέσω αεροσκαφών της ΠΑ προς υποστήριξη των ασκούμενων Τ80 και bmp 3 που θα σταθεροποιούν το μέτωπο(προώθηση Βόρεια= αυτοκτονία).
    Ο ΕΣ θα ασκηθεί κυρίως στα πεδία ασκήσεων Ανατολικής Θράκης αφού σε πρώτη φάση στη Δυτική Θράκη απορροφήσει (χωρίς μεγάλες απώλειες) και μειώσει την ισχύ του Τουρκικού πυροβολικού με την βοήθεια πυρών αντιπυροβολικού αλλά και της ΠΑ. Στόχος των Τεθωρακισμένων μας στην "άσκηση" (σε δεύτερη φάση μετά το πρώτο 2-3ημερο της άσκησης )θα είναι στα πεδία ασκήσεων Ανατολικής Θράκης η ταχεία διάσπαση "σούβλισμα"του μετώπου και στη συνέχεια η εξουδετέρωση ή αιχμαλώτηση των Θυλάκων. Τα τεθωρακισμένα δεν πρέπει να φρενάρουν ούτε λεπτό και η ΠΑ να παρέχει εγγύς υποστήριξη
    (2 στις 3 φορές) όταν ζητηθεί. Τέλος ασκήσεως Τθ 25 ΧΛΜ από Κωνσταντινούπολη.Αλεξιπτωτιστές δυο μοιρών αφού ασφαλίσουν μετόπισθεν Δυτικής Θράκης θα αντικατασταθούν από ΜΑΛ επιστρατων. Οι Δυο ΜΑΛ όταν τα ΤΘ λάβουν εντολή συνέχισης των ασκήσεων Ανατολικά, θα κάνουν άλματα με C130(και όχι μόνο) σε ΖΠ αύμφωνα με τα σχέδια ασκήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά φυσικά θα γίνουν αφού "κλειδωθούν" γειτονικές περιοχές μέσω αεροπορικών επιχειρήσεων CAP και αφού πραγματοποιηθούν αεροπορικές ασκήσεις SEAD των περιοχών πλησίον των ΖΠ(ζωνών προσγειώσεως). Απαραίτητη προυπϋπόεση είναι και η παροχή πυρών υποστηρίξεως στους αλεξιπτωτιστές από επιθετικά ελικόπτερα που θα αντικαθίστανται συνεχώς από νέα ζεύγη. Μεταφορικά ελικόπτερα θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιορισμένο αριθμό και περιπτώσεις διότι πρωτον είναι σε μικρό αριθμό για τις ανάγκες μας και δεύτερον καταρρίπτονται πολύ πιο εύκολα από όπλα σχετικά μικρού διαμετρήματος(αρκεί να χτυπηθεί εκεί που πρέπει το ελικόπτερο). ΖΠ σε Ανδριανούπολη και κομβικά σημεία Ανατολικής Θράκης(πλην Κωνσταντινούπολης) περιμένοντας τα προελαύνοντα ΤΘ-"οδοστρωτήρες". Στη συνέχεια θα αναπαυθούν ασφαλίζοντας (τα νέα μετόπισθεν πλέον) από απόπειρες δολιοφθοράς. Το δεύτερο μέρος της "άσκησης" εφόσον δεν ασκηθούμε διπλωματικά καλά με τους γείτονες περιλαμβάνει προώθηση των δυνάμεων εντός της Πόλης(σχεδόν..καμία εμπλοκή εντός αυτής με μάχη κατοικημένων περιοχών..χρονοτριβεί και είναι μεγάλη σε απώλειες..μόνο κύκλωση- αποκλεισμός) με ταυτόχρονη παρουσία της ΠΑ που θα κάνει κάρβουνο ότι όχημα προσπαθεί να περάσει από Ασιατική Τουρκία προς Πόλη(αυτό ισχύει και κατα τη διάρκεια της Διπλωματικής "άσκησης"). Τέλος ασκήσεως εκεί.
    Μ. Ασία χερσαία τμήματα μας δεν θα ασκηθούν. Απαγορεύεται δια ροπάλου.
    Εδώ να σημειώσω ότι βασική προϋπόθεση είναι οι δυνάμεις εφοδιασμού να ασκηθούν τουλάχιστον με διπλάσια ταχύτητα από τις δυνάμεις ελιγμού.
    Όλη αυτή η άσκηση φυσικά προϋποθέτει και μη ύπαρξη φοβικών συνδρόμων, κατάλληλες διαθεσιμότητες μέσων (δηλ για να επιτευχθεί χρειάζεται πλήρως λειουργικά συνεργία επισκευών μηχανοκίνητων μέσων κ.α) καθώς και επιθετικό πνεύμα και όχι αμυντικό από τη στιγμή που ξεκινήσει η "άσκηση". Άλλωστε τα τεθωρακισμένα στη Θράκη αν χρησιμοποιηθούν μόνο αμυντικά είναι θέμα χρόνου να γίνουν παλιοσίδερα. Χτυπάνε επιθετικά εκεί που πονάει και μάλιστα γρήγορα και χωρίς σταματημό μέχρι να λυγίσει ο αντίπαλος. Αν λυγίσει και επέλθει ρήγμα τίποτα δεν τα σταματά πάνω στον πανικό που δημιουργείται, ο πανικός είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τον προελαύνοντα...η παρτίδα έληξε...το πουλί πέταξε..φινίτο λα μιούζικα πως το λένε. Χτυπάνε τηλέφωνα και λένε: "Αλλάααχ χτυπήσανε την εμπροσθοφυλακή επιτυχώς και προχωράνε..κάπου στη μέση είναι σταματήστε τους!" και από την άλλη γραμμή την ίδια στιγμή ακούγεται: "Αλλάααχ με πήραν τηλέφωνο από την οπισθοφυλακή και μου λένε ότι τους χτυπάνε". Τέλος, καλούν και οι δυο επίμονα τη διοίκηση(προωθημένο διοικητήριο) και η απάντηση είναι: "Εδώ μουστακοφόρος Μήτσαρας, η παρτίδα έληξε. Αρχίστε γονατισιές. Αλλάχ Ακμπάρ!". Απλό.
    Πνευματικά δικαιώματα λόιπόν Τζίμη θέλω και εγώ. Να αφήσεις ήσυχο τον Βούλγαρη. Γεια σου ρε Τζίμη..τι σου ετοιμάζω να ξερες. Τα προηγούμενα βίντεο είναι ένα τίποτα μπροστά στα νέα που ρχονται..ζεστά, φρέσκα και λαχταριστά της ώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποτε ξυπνησες θα μας πεις ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιωργο σε λιγο δεν θα εχεις την γη των παππουδων σου για να γεωπονεις ετσι οπως παμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Γιωργο γεωπονε,θαυμαζω τον ενθουσιασμο σου και δεν σου κρυβω πως και εγω τα ιδα με σενα,με εχουν στοιχειωσει(δεν λεω ονειρευομαι μπας και ''παρεξηγηθω'').Κανε κρατει ομως και ενθυμησου,πως ο Αλεξανδρος μαζι με τα τα ονειρα εκανε και τα σχεδια,ΑΛΛΑ,προ της επικης του εκστρατειας,ξεκαθαρισε οπως και ο Φιλιππος εσωτερικους(οχι ολους,αυτο ειναι αδυνατο)και γειτονικους κινδυνους.Τους πρακτορες και συνειδητους η μη,προδοτες πρεπει πρωτα να εκκαθαρισεις πριν κανεις το αλμα.Και στο παρον αυτοι ειναι η υψιστη προτεραιοτητα.Περιμενω ιδεες...Φιλικα προς ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γειά σας ορέ Πατριώτες! Απάνω τους μωρέ...
    Και μετά φαγωθείτε αναμεταξύ σας ορέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς αγαπητο Γιωργο ευχαριστω πολυ για α καλα σου λογια. οι προσθηκες που προτεινεις στο σεναριο ειναι πολυ "απολαυστικες" και πολυ πιο φιλοδοξες απο αυτο που ειχα στο μυαλο μου και θα ηθελα πολυ να τις δω στην πραξη.Μια που με εβαλες σε πειρασμο να προτεινω και εγω μερικες προσθηκες;
    α)Παραληλα με ολους τους ελιγμους που προτεινεις χρσημοποιουμε και τους χακερ μας (εσενα για παραδειγμα μια που την "κατεχεις" την τεχνη) για να βραχυκυλωσουμε πληρως τις εποικοινωνιες των τουρκικων Ε/Δ και να αποκρυψουμε τις δικες μας κινησεις η μεχρι να τους κανουμε να νομιζουν οτι οι μοναδες μας ειναι σε τελιως "ασχετα" μερη (οπως εκαναν οι Συμμαχοι λιγο πριν την Νορμανδια με τη "χαρτινη" FUSAG πρωτη ομαδα στρατιων του αμερικανικου στρατου στα πλαισια της επιχειρησης "Fortitude")
    β)Αν ειναι εφικτο ορισμενες απο τις ομαδες των ειδικων συναμεων να προσπαθησουν να ελθουν σε επαφη με τους Κουρδους και να τους δωσουν ορισμενα "καλουδια" για να γινουν ενας ακομα χειροτερος μονιμος πονοκεφαλος στους Τουρκους
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:η προταση για τις ομαδες "κυνηγων-καταστροφεων" των ειδικων δυναμεων μου θυμιζει τον "εκ παραδρομης πολεμον" του Νικηφορου Φωκα. Υποθετω οτι αυτο που λειτουργησε για το Βυζαντιο τον 9ο-10ο μ Χ αιωνα μπορει να λειτουργησει και για μας...
    Επισης πολυ ορθα τονιζεις οτι ο προσανατολισμος πρεπει να ειναι επιθετικος. Οι Ρωμαιοι ελεγαν " quid defensit, morriit"(οποιος αμυνεται πεθαινει για τους μη γνωριζωντες την γλωσσα του Κικερωνα)
    Καλη σου μερα απο το παγωμενο Λονδινο στην ηλιολουστη ελπιζω Θεσσαλλονικη και οτι καλυτερο ευχομαι! Τουλαχιστον αυριο επιστρεφω στην Ελλαδα για διακοπες και ερευνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επειδή δεν έχω ιδέα από F-4 Phantom II, μήπως κανείς «Φαντομάς Ζαν Μαρέ!» φίλος πιλότος (έστω και υπουργός!) της στήλης, μπορεί να μας διευκρινίσει αν το Α/Φ της φωτογραφίας σας (που πετά με τα κοίλα προς τα πάνω!) είναι ένα από τα «φωτογραφικά-αναγνωριστικά» RF-4E (της 113ης Μοίρας "Φως" της Türk Hava Kuvvetleri / THK / TuAF) που αναβάθμισαν οι Τούρκοι στο Ισραήλ (μερικά εξ αυτών!) πριν καιρό και οι εβραίοι, έτσι για πλάκα, τους έβαλαν τις κάμερες ανάποδα; Ρωτάω επειδή κυκλοφορεί μια «φλου» γυμνή φωτογραφία του κ. Ψινάκη, σε κάποια έρημη παραλία της Μυκόνου, που –λένε – ότι έχει τραβηχτεί από φωτογραφική μηχανή «αέρος-εδάφους»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.