12/12/10

Ερώτηση στη Βουλή για εκδήλωση των «Τσάμηδων»

Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντής
• Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή το δημοσίευμα του «Π.Λ.» για την πρόθεση των «Τσάμηδων» να γιορτάσουν, το 2011, την ημέρα γενοκτονίας τους στην Ηγουμενίτσα, αφού πλέον θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα», κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κοραντής.

Ο κ. Κοραντής ρωτά τους Υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, και Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αν είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις, εάν ναι «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αποτραπεί  ένα νέο πλήγμα στις ήδη δοκιμαζόμενες ελληνοαλβανικές σχέσεις και να εξουδετερωθεί το κυοφορούμενο σχέδιο των «Τσάμηδων».
Ρωτά επίσης τους Υπουργούς, πώς προτίθενται να αντιδράσουν «στις αρπαχτικές προθέσεις των γειτόνων μας, των οποίων οι «Τσάμηδες» αποτελούν μια μόνο πτυχή».

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ • Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Κοραντής επικαλούμενος το δημοσίευμα του «Π.Λ.» αναφέρει πως «τυχόν υλοποίηση της εξαγγελίας των «Τσάμηδων»- το κόμμα των οποίων άλλωστε μετέχει στην Κυβέρνηση του κ. Μπερίσα- θα δημιουργήσει νέο σοβαρό πρόβλημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, τη στιγμή μάλιστα που η Αλβανική Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να εμποδίσει τα φαινόμενα άγριου σοβινισμού που διατρέχουν τη γειτονική μας χώρα».

• Υπενθυμίζεται, πως έως τώρα, όπως έγραψε ο «Π.Λ.», η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας. Κανείς δεν ξέρει όμως, κατά πόσο είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν οι «Τσάμηδες» τη νέα… εξαγγελία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει θέση στο θέμα.
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

6 σχόλια:

  1. Μα χρόνια τώρα, το αθηναϊκό κράτος αρνείται πεισμόνως ότι υπάρχει θέμα με την Αλβανία και επιμένει σε ξ'υλονη πολιτική γλώσσα "ότι οι σχέσεις των δύο κρατών είναι άριστες".

    α) Εξόντωση Ελληνισμού Β. Ηπείρου, πολιτισμική και φυσική (βλέπε Γκούμα).

    β) Διδαχή στα σχολεία γεωγραφίας, σύμφωνα με την οποία τα νότια σύνορα της Αλβανίας είναι στα Ιωάννινα. Διδαχή ιστορίας, σύμφωνα με την οποία οι Αλβανοί είναι αυτόχθωνες, εν αντιθέσει προς τους Β/Ηπειρώτες, που είναι ... έποικοι.

    γ) Πολιτική σύμπλευσης με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα εις βάρος της Ελλάδος.

    Κανένα κόμμα (πλην ΛαΟΣ) δεν βλέπει αυτά τα χάλια; Προσκυνούν τους Τούρκους. Προσκυνούν και τους Αλβανούς; ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Ελλάδα αργοπεθαίνει, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται:

    Επιστολή κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα

    Ας σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων. Τέτοιες μέρες που έρχονται κι αυτοί κινδυνεύουν να γίνουν πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως καποια στιγμη οι Αλβανοι θα επρεπε να παρουν ενα "μαθημα" απο εμας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Χ.Β.

    Oι Αλβανοί θα έπρεπε να είχαν πάρει ένα μάθημα από εμάς, αλλά να τους το δώσει ποιος;

    Αν η Ελλάδα ήταν κράτος σοβαρό, ούτε που θα τολμούσαν να διανοηθούν τέτοιες αηδίες. Τώρα, έχουν πιθανότητα και να κερδίσουν, αν μπει στο μυαλό κάποιων πολιτικών ότι μπορεί να κερδίσουν αυριανούς ψηφοφόρους από την δουλειά αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //Μηπως καποια στιγμη οι Αλβανοι θα επρεπε να παρουν ενα "μαθημα" απο εμας;
    13 Δεκεμβρίου 2010 2:26 π.μ.//
    -------------
    Πάντως, στη Λευκίμμη/Κάβο το μόνο που έμαθαν είναι να πάρουν τις περισσότερες δουλειές...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πάντως, στη Λευκίμμη/Κάβο το μόνο που έμαθαν είναι να πάρουν τις περισσότερες δουλειές...
    τζιμης "
    τζιμης= αρχιψευταρος ισλαμολαγνος ανθελληνας,απιστευτα"πυροβολημενος"ο οποιος για αλλη μια φορα επιδεικνευει το συμπλεγμα κατωτεροτητας που νιωθει για την αρχοντισα του Ιονιου Κερκυρα (λογω του γεογονοτος οτι δεν την κατελαβαν τα "αφεντικα" του βεβαιως βεβαιως )!Δεν πας μεχρι την γωνια να δεις αν ερχομαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.