6/12/10

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Τουρκία

"Ένα κοινό όραμα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων", θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ελληνίδα πολιτικός θα είναι η κεντρική και τιμώμενη ομιλήτρια στη φετινή συνάντηση του Ινστιτούτου Μπάμπι-Αλί και θα μιλήσει για θέματα που αφορούν το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Το Μπάμπι-Αλί, που σημαίνει "Υψηλή Πύλη", έχει καθιερωθεί να θεωρείται το κέντρο της δημοσιογραφίας. Το Ινστιτούτο Μπάμπι-Αλί συμβάλλει στη διαμόρφωση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αλλάζει η γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας και αποκτά μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή.

Αύριο η κ. Μπακογιάννη θα επισκεφθεί στο Φανάρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνικής μειονότητας και με το δήμαρχο της περιοχής Σισλή κ. Μουσταφά Σαριγκιούλ.

Στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν της από το διευθυντή του Ανακτόρου Τοπκαπί κ. Ιλμπέρ Ορταϊγλί, στο περίπτερο Μετζιντιγιέ, στο Τοπκαπί. Η ομιλία της κ. Μπακογιάννη θα γίνει αργότερα το βράδυ.

Η φετινή συνάντηση του Ινστιτούτου θα είναι η 100ή συνάντηση που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή προς την πρώην υπουργό ότι είναι προσκεκλημένη ως τιμώμενο πρόσωπο.

Πηγή: www.athina984.gr
Πηγή:www.capital.gr

18 σχόλια:

  1. Ποι ακριβως οραμα εννοει η κυρία του σχεδιου αναν??μηπως ενα αιγαιο μοιρασμενο και μια θράκη κοσσοβοποιημένη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Μπάμπι-Αλί, που σημαίνει "Υψηλή Πύλη"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αφού δεν κυβερνά αυτή, με ποιό δικαίωμα μιλάει εξ'ονόματος όλων;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο Βουκουρέστι ήμουν κι Εγώ Εκεί.
    Στην βαρκάδα στο Βόσπορο με τα την κατλαρρριψη του Ηλιάκη με ποιόν ήσασταν Κα.Μπακογιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλή Μπαμπά και οι 40 κλέφτες!!!!Βιάστηκε η κόρη του ακατανόμαστου να τρέξει να επιδώσει τα διαπιστευτήρια της μαζί με την "πύλη" της!
    Τιμώμενο πρόσωπο λέει.
    Το ποιος είναι αυτός που σε τιμά και γιατί να αξίζεις αυτές τις τιμές, δεν παίζει ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο ΓΑΠ μετά τις εκλογές "παρουσιάστηκε" στην Τουρκία .
    Τυχαίο ?

    Να πάρει και τον Μπουτάρη στο κόμμα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Na katsi ekei kai na min ksanarerthi i Gantemisa. Aisxos to kolosoi tous to varethikame ftani pia arketa me autous...Eleos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εως ποτε αραγε θα αφηνουμε να μας δουλευουν οι καθε ειδους υποστηριχτες του Σχεδιου Αναν και αθλιοι Νεο-Γενιτσαροι δημαγωγοι μας;

    - Ν. Λυγερος, Ανάγκη αλλαγής νοητικού σχήματος της Θράκης
    http://www.lygeros.org/lygeros/6529-gr.html
    - Π. Ηφαιστος, Wikileaks versus Νταβούτογλου
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/wikileaks-versus.html
    - Π. Ηφαιστος 29.11.2010, Ο εγκέφαλος του τουρκικού επαναστατισμού
    - O Αυστριακός βουλευτής Ewald Stadler καταδίκασε το μαχαίρωμα και δημόσιο αποκεφαλισμό του καθολικού Αρχιεπισκόπου στην Τουρκία
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/12/o-ewald-stadler.html#more


    "... Tα παιδιά θα γίνουν απλώς, ξέρετε τι; Oι επόμενοι γενίτσαροι, οι δικοί σας! Γιατί θα αντισταθούν σε αυτά που θα τους λέτε, σε αυτά που θα τους λένε οι βουλευτές, οι υπουργοί. Θα λένε ούτως ή άλλως αυτοί είναι ξεπεσμένοι, το βιβλίο της ιστορίας το εξηγεί. Αυτοί φταίνε για όλα, εμείς είμαστε αθώοι. Ναι, αλλά εδώ έχουμε μια αθωότητα που τείνει στην απλοϊκότητα και παράγει θύματα. Εσείς θα είστε τα επόμενα θύματα! Γιατί τα παιδιά σας δεν μπορεί να είναι θύματα γιατί δεν έχουν μάθει ακόμα αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσουν. Μην ξεχνάτε το ίδιο έγινε και στην Κύπρο όπου υπάρχει ένα σύμβολο «Δεν Ξεχνώ». Πολλά παιδιά δεν ξέρουν τι σημαίνει «Δεν ξεχνώ». Ξέρουν μόνο ότι δεν πρέπει να ξεχάσουν, αλλά δεν ξέρουν σε τι αναφέρεται. Εμείς εδώ έχουμε καταντήσει να έχουμε ένα βιβλίο ιστορίας για να μας υπενθυμίζει ότι είχαμε μια ιστορία. Η ιστορία είστε εσείς. Το τίποτα. Γιατί δεν υπήρχαν οι Έλληνες. Γιατί δεν αντιστάθηκαν. Δεν ήταν ήρωες. Δεν ήταν αγωνιστές. Ε, τότε τι είμαστε; Eίμαστε η κυριαρχία του τίποτα. Ένα λαός χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία που δεν μπορεί να επηρεάσει τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι εσείς τώρα πρέπει να το αποδείξετε ότι δεν είστε αυτό το τίποτα, γιατί αυτό υπονοεί το βιβλίο της ιστορίας. Και η αντίσταση σας θα είναι η αξία σας, η αξία του ελληνικού λαού..."
    (Ν. Λυγερος, Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης, http://neo.antibaro.gr/node/317)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Ενα σχόλιο καθαρά ετυμολογικό:
    Η λέξη Μπάμπι-Αλί, προφανώς προέρχεται -σίγουρα η λέξη "Μπάμπι"-
    από το Bab, το οποίο με την λέξη ili δημιουργούν την λέξη Βαβυλώνα (δηλαδή την Πύλη του Θεού, στα Βαβυλωνιακά), λέξεις οι οποίες δεν είναι βέβαια Τουρκικής προέλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΜΟΡΝΤΟΡ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΩΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΟΥΜΦ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΛΟΡΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ τον μόνο σοβαρό Μπάμπη που ξέρω είναι ο μαστρο-Μπάμπης που μου φτιάχνει το μοτοσακό !!!
    Τι πάει και ξενιτεύεται η Ντόρα και δεν έρχεται στο συνεργείο του να της σφίξει τα μπουλόνια;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν`οι Τουρκοι θελουν να κρατησουν την εν λογω κυρια ειναι ευπροδεκτοι επισης μπορουν να παρουν και την υπολοιπη οικογενια`για να κανουν σετακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΚΙ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ωραία η φωτογραφία με το τεράστιο δέντρο αν και λίγο σκοτεινή.
    Κάτι που φαίνεται μπροστά του είναι ...κουφάλα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ωραία η φωτογραφία με το τεράστιο δέντρο αν και λίγο σκοτεινή.
    Κάτι που φαίνεται μπροστά του είναι ...κουφάλα;;;
    τζιμης"
    Πρωτη φορα βλεπω ναυτικο που δεν μπορει να δει περα απο την μυτη του!Αν και ο συγκεκριμμενος ειναι πιθανοτατα "γιαλντζι"- ναυτης "με σπανια ειδικοτητα" (αναλογη της οποιας υπηρχε και στους Ευρωπαικους στρατους τον 18ο αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κυρία Τίποτα, έχοντας σπουδάσει Ανωτάτη Παντρολογική, πάει για μεταπτυχιακό στο Οθωμανικό Δίκαιο !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΩΡΑ?ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΕ ΨΥΧΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπάρχει κανείς ακόμα εδώ μέσα, που να πιστεύει ότι με ΓΑΠ Δρούτσα Ντόρα Πάγκαλο έχει μέλλον η χώρα; Εγώ το πιστεύω. Ως Τουρκική Νομαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε [6 Δεκεμβρίου 2010 8:01 μ.μ.] σχολιάζετε:
    Αφού δεν κυβερνά αυτή, με ποιό δικαίωμα μιλάει εξ' ονόματος όλων;;;;;

    Σας απαντώ:
    Με το δικαίωμα της κατόχου κάρτας τύπου «VIP, Golden Membership» της Λέσχης Bilderberg. Πού πάμε εμείς οι Καραμήτροι … με την απλή κάρτα του supermarket ΑΒ (… και του πουλιού το Milko);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.