3/12/10

Ο κ. Βασίλης Μαρκεζίνης στις “Ανιχνεύσεις"


Η εκπομπή "Ανιχνεύσεις" της 1ης Δεκεμβρίου του 2010 είχε καλεσμένο τον κ. Βασίλη Μαρκεζίνη.
Από το Αντίφωνο

16 σχόλια:

  1. "Τί είναι η Πατρίδα μας ?

    Μήν είναι οι κάμποι ?
    Μήν είναι τα ψηλά βουνά ?
    Μήν είναι ο ΄Ηλιος της,πού λάμπει?

    ......
    ΄Ολα πατρίδα μας !"Λέει ο Ποιητής!

    "Πατρίς είναι μία λέξις,διά τής οποίας όλοι κοινώς εννοούσι τήν γήν,είς ήν εγεννήθησαν,οι μόνον ελεύθεροι όμως δύναται να καταλάβωσι τήν μεγάλην αυτής σημασίαν,καί διά τούτο οι δούλοι αδιαφόρως προφερουσι τοιούτον όνομα...""ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ"

    {και πώς προσπαθούν να την κάνουν οι σύγχρονοι "τύραννοι?"Νά μήν μπορεί ο "ΠΟΛΙΤΗΣ"να βγει από το σπίτι του,αλλά ούτε καί μέσα σέ αυτό αισθάνεται ασφάλεια!Αλλά ούτε και στήν εργασίαν του !΄Αρα,πώς θα λειτουργήσει ο θεσμός της ΟικοΓένειας ? Βασικό θεμέλιο μιάς υγιούς ΚοινωΝοίας ?}
    και συνεχίζει ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ...
    "Κάθε φαμελίτης,όταν εβγαίνη από τό οσπίτιόν του,δία νά υπάγη εις τήν αγοράν,νά θεωρήση τάς υποθέσεις του,νομίζει τό ίδιον ωσάν νά επήγαινε είς τόν πόλεμον,μέ τό νά μήν είναι βέβαιος,άν πλέον επιστρέψη.΄Οταν δέ επιστρέφη,δέν ημπορεί ούτε τότε να αισθανθή τήν γλυκύτητα τής συναναστροφής τών τέκνων του καί συγγενών του,φοβούμενος είς κάθε στιγμήν νά ιδή το τ έ λ ο ς της
    ζ ω ή ς του."

    Εχουν κάνει τον "τόπο"μας (έτσι λένε την Πατρίδα,τώρα οι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ !),
    ξ έ φ ρ α γ ο αμπέλι!
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!
    ΣΑΡΚΑ ΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μὴν βλέπω τὴν φράση «Τί είναι η Πατρίδα μας?» καὶ εἰδικὰ μὲ ἀγγλικὸ ἐρωτηματικό. Θυμᾶμαι Δραγῶνα, Γραφγουδάκη και Ρεπούση.
    Ποῦ καταντήσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μαρκεζίνης ίσως είναι ένας άνθρωπος που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

    Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει να ανήκει σε κόμμα και αυτό είναι τροχοπέδη, όπως και για κάθε άλλον ικανό άνθρωπο, που δεν θέλει να μπει σε "μαντρί".

    Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και να αναζητηθεί με τι άλλο, πρακτικά εφαρμόσιμο, μπορεί να αντικατασταθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΝΟΟΥΝ,ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ,ΒΑΖΟΥΝ...ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ,ΤΩΝ Η/Υ ...
    ΟΙ ΔΕ ΝΕΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ
    ΤΑ ΓΡΑΙΚΥΛΙΚΑ...
    "FILIA APO AFINA,GIORGI ,TASULA,FOTHIS..."

    SE LIGO THA GRAFOYME ME LATINIKOYS XARACTER(ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ,ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ)....Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΡΕΠΟΥΣΙΩΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ.
    ΕΥΓΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ
    Εννούν ,και να ΔιαΛέγονται οι
    ΝεοΕλληνες ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ !

    "Ο ΠΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ,Ο ΠΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ"
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ’ Ευχαριστώ Andpik.

    Ήθελα να τη δω την εκπομπή άλλα την έχασα.

    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ωραία τα λέει, αλλά αυτό το "Σερ"...με στραβώνει λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3 Δεκεμβρίου 2010 11:59 π.μ.ειπε:
    Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι δημοκρατία.
    -------------------------------------

    Ημαρτον τι λογικη ειναι αυτη. Καιμε το μαχαιρι κοβουμε ψωμι αλλα ειναι και φονικο οπλο δηλαδη τι να κανουμε να καταργησουμε τα μαχαιρια.
    Αιρετικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 2:26 μ.μ.

    1000 φορές έχει αναλυθεί, αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολο για κάποιους να καταλάβουν, ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι ένα πολίτευμα που πλησιάζει (ειδικά στην Ελλάδα) την ολιγαρχία, παρά την δημοκρατία. Είναι κομματοκρατία, με έντονο το στοιχείο της οικογενειοκρατίας. Γι αυτό ακριβώς, ένας μεμονωμένος άξιος δεν μπορεί ποτέ να κυβερνήσει.

    Είδες στην Ελλάδα να σου ζητούν την γνώμη σου για

    α) Ένταξη στην ΕΕ (ΕΟΚ);
    β) Ένταξη στο Scengen, Maastricht, Euro;
    γ) Λαθρονόμο και πάει λέγοντας;

    Τα πάντα αποφασίζει μία κλίκα επαγγελματιών πολιτικών. Αν δεν ανήκεις σε καμιά απ' αυτές τις συμμορίες, οι οποίες καταλήστεψαν το κράτος, αλλά εξακολουθούν να κυβερνούν, δεν έχεις καμμία προοπτική να προσφέρεις στα κοινά. Πού την βλέπεις, λοιπόν, την δημοκρατία; Επειδή σ' αφήνουν να μιλάς; Ε και; Σε γράφουν.

    Και τώρα που χρεοκόπησαν το κράτος, αυτοί δεν δίνουν μία, ενώ εσύ πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου. Μπορείς να κάνεις διαφορετικά; Όχι, διότι δεν μπορείς εσύ να αποφασίσεις ποιος θα πληρώσει τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Μαρκεζίνης είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως το Πατριωτικό Μέτωπο εκφράζει ακριβώς αυτά τα οποία επισημαίνει ο Δρ. Βασίλης Μαρκεζίνης;

    Πατριωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ)
    Τηλ. Συντονιστή ΠΑΜ: 698.029.2626
    www.pamet.gr
    http://www.pamet.gr/home%20page.php
    http://olympia.gr/2010/09/23/αίτημα-του-παμ-στους-τούρκους-για-συνά/
    pametopo@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ορίστε μερικοί ακόμη βασικοί λόγοι γιατί πρέπει να βάλουμε πίσω μας τις τυχόν ιδεολογικές και μεταφυσικές μας διαφορές και, με τον πατριωτισμό μας εμπρός, να συνταχθούμε πίσω από το Πατριωτικό Μέτωπο, συσπειρωμένοι γιά το κοινό καλό και την ευδαιμονία του ελληνικού μας έθνους και της πατρίδας μας της Ελλάδος.

    Casus Belli - Κοντογιώργης - Το πολιτικό ζήτημα της κρίσης - 2 Δεκ 10
    http://contogeorgis.blogspot.com/2010/12/casus-belli-2-10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο¨"Σερ" (25.11.10)
    ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΟΥ Ν. ΔΗΜΟΥ

    ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ : ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ο ΥΠΕΡΚΟΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑΣ ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΠΑΤΡΩΤΙΣΜΟ (Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ) ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

    Κυκλοφορεί τελευταίως εν Αθήναις, άτομο διακεκριμένο, και πολυτιτλούχο. Μέλος επτά ή δέκα Ακαδημιών, κάτοχος τίτλου ευγενείας (Sir!), σύμβουλος βασιλέων, διδάκτωρ και καθηγητής πολλών και φημισμένων πανεπιστημίων. Οι πρώτες εμφανίσεις του συνοδεύτηκαν με ομοβροντίες δεκάδων τίτλων και αξιωμάτων, τόσο, που να προκαλέσουν κατάπληξη.

    Γιατί ορισμένοι άνθρωποι σαρώνουν τα παράσημα, τους τίτλους και τις διακρίσεις (ο περί ου λόγος πρέπει να έχει πάνω από πενήντα) και άλλοι, εξίσου ή και περισσότερο αξιόλογοι, δεν έχουν τίποτα να κρεμάσουν στο στήθος τους, ή να παρατάξουν εμπρός ή πίσω από το όνομά τους; Δεν είναι τυχαίο. Οι διακρίσεις πάνε σε αυτόν που τις επιζητεί. Οι σεμνοί και ουσιαστικοί δεν τρέχουν πίσω από μετάλλια και κορδέλες – και, αν τους προταθούν, συνήθως αρνούνται.

    Μπορεί να είναι πραγματικά σημαντικός – αλλά για την Ελλάδα φοβάμαι πως «έκαψε» ο ίδιος τον εαυτό του. Μάλλον δεν θα του έχει πει κανείς πως σ’ αυτή τη χώρα είχαμε μόνο έναν «Σερ», τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Αυτόν τον τίτλο του τον έδωσε ο λαός για την λεβεντιά του και την φυσική του ευγένεια. Ένας μόνο Σερ στην Ελλάδα, αντίθετα με την Αγγλία όπου παράγονται κάθε χρόνο με την σέσουλα. Μέχρι και αγροίκοι ποδοσφαιριστές και μαστουρωμένοι ροκάδες τιμήθηκαν με αυτόν τον τίτλο.

    Αν ένα καλό έχει αυτός ο λαός είναι πως δεν θαμπώνεται με τίτλους, λιλιά και χάντρες. Αντίθετα είναι πάντα δύσπιστος και σκωπτικός. Οι γαλαζοαίματοι βασιλείς που μας κυβέρνησαν για ενάμιση σχεδόν αιώνα, ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μία Αυλή με αξιωματούχους και τιτλούχους. Η πυραμίδα των ευγενών δεν οικοδομήθηκε εδώ, παρ’ όλες τις προσπάθειες των εστεμμένων. Κι όποιος το έπαιζε αριστοκράτης, γινόταν αντικείμενο λοιδορίας πίσω από την πλάτη του – καμιά φορά και κατάφατσα.

    Ο Σερ Τάδε θα ήταν καλύτερα να λεγόταν κύριος Τάδε και να παρουσιαζόταν απλά και ταπεινά, χωρίς φρου φρου και αρώματα. Ο λόγος του θα έπαιρνε κύρος από τα ίδια του τα λεγόμενα. (Προς το παρόν εκστομίζει κοινοτοπίες και κινδυνολογίες). Είναι περίεργο πως μερικοί – κατά τεκμήριο ευφυείς – άνθρωποι, πυροβολούν το ίδιο τους το πόδι (για να χρησιμοποιήσω έναν αγγλισμό…).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φιλε 8.26
    δεν παρουσιατικε σαν σερ ,ο δημοσιογραφος τον παρουσιασε με τον τιτλο που του εδωσαν οι αγγλοι και δεν τον δεινουν και πολυ ευκολα. Αν σας ενοχλει το επιθετο του τοτε καλοι μου ανθρωποι υπαρχει και το ΞΥΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λα'ι'κιστές το Sir σας πείραξε; Και ναι, έχει μια πολύ σημαντική ακαδημαική πορεία... δηλαδή τι να τις κρύψει τις διακρίσεις Ή τους τις έδωσαν για τα ωραία του τα μάτια...
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

    ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις διακρίσεις μπορεί να τις έχει, αλλά όσες φορές τον άκουσα και τον διάβασα, δεν είδα να αυτοπροβάλλεται μέσω διακρίσεων. Απλά καταθέτει τις γνώσεις και την λογική του. Εχει πνεύμα καθαρά εξισορροπιστικό, έχει προβληματιστεί πάρα πολύ για τα θέματα Ελλάδας και Ευρώπης. Αν αξιοποιούσαμε κάτι από τα λεγόμενά του, σίγουρα θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα απ΄ότι τώρα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσοι αναδημοσιεύουν με υπερηφάνεια τα πρικρόχολά και στερούμενα οποιασδήποτε επιχειρηματολογίας σχόλια του "κυρίου" Δήμου για το Μαρκεζίνη, ας καθήσουν να σκεφτούν σοβαρά ποιός είναι ο εν λόγω "κύριος" και ποια η προσφορά του στα ελληνικά δημόσια πράγματα (είτε σε πολιτικό, είτε σε πνευματικό επίπεδο), πέραν του αποδομητικού σαρκασμού και της κακεντρέχειας με την οποία αντιμετωπίζει τους εκάστοτε διαφωνούντες με τις απόψεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.