17/12/10

Κρατήστε αυτήν την είδηση και θα επανέλθουμε σύντομα!!!


 Η περιοχή μεταξύ Μερσίνας και Αδάνων, που κατοικείται στην πλειοψηφία της απο Κούρδους, σχεδιάζεται να αποτελέσει τη θαλάσσια διέξοδο του Κουρδιστάν τα επόμενα χρόνια

Στις 17 Μαΐου είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο μας με τίτλο: Έκκληση προς σκεπτόμενους Κύπριους και Ελλαδίτες.
Το άρθρο μας εκείνο αναφερόταν στη σταδιακή κατάληψη της πόλης της Μερσίνας από Κούρδους, ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνά σε ποσοστό το 50% του συνόλου του πληθυσμού της πόλης.
Το ζήτημα του κουρδικού υπερπληθυσμού στους νομούς της Μερσίνας και των Αδάνων απασχολεί σοβαρά την Άγκυρα, αφού οι Κούρδοι σχεδιάζουν μεσοπρόθεσμα να διεκδικήσουν
τις περιοχές αυτές, για να αποκτήσουν μόνιμη πρόσβαση στη θάλασσα, στοιχείο απαραίτητο για την επιβίωση και τη διαιώνιση του Κουρδιστάν.
Μόλις χθες στη Μερσίνα συνέβη ένα γεγονός, που είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μεταξύ Κούρδων και Τούρκων.
Το γεγονός συνέβη σε ένα νυχτερινό κέντρο, το Jasmin, που λειτουργεί στη Λεωφόρο Adnan Menderes, της Μερσίνας.
Τρεις Κούρδοι μπήκαν στο νυχτερινό κέντρο στις 01:00 της 16ης Δεκεβρίου 2010, μιλώντας μεταξύ τους Κουρδικά. Στη συνέχεια, αφού παρήγγειλαν ποτά, παρακολούθησαν το μουσικό πρόγραμμα του μαγαζιού. Σε κάποια στιγμή, ζήτησαν από τον 38χρονο τραγουδιστή, Sarp Öztürk, να τους πει κουρδικά τραγούδια. Ο τραγουδιστής τους ειπε ότι δεν γνωρίζει κουρδικά και συνέχισε το πρόγραμμα με τουρκικά τραγούδια. Οι τρεις Κούρδοι φίλοι παρεξηγήθηκαν με την ορχήστρα και τη διεύθυνση του καταστήματος και μετά από ένα σύντομο διαπληκτισμό, έφυγαν από το κέντρο.
Μετά από μια ώρα, όμως, επέστρεψαν και ξεπλήρωσαν την ...προσβολή που τους έγινε, με τα όπλα.
Επιτέθηκαν με πιστόλι εναντίον της ορχήστρας και σκότωσαν τον τραγουδιστή, ενώ τραυμάτισαν τον 37χρονο κιθαρίστα, Göktay Okçu , και το γκαρσόνι, Ramazan Koç.
 Οι τρεις Κούρδοι φίλοι καταζητούνται από τις τουκρικές αρχές και μέχρι στιγμής διαφεύγουν της σύλληψης.
O χάρτης αυτός έχει τυπωθεί στο αυτόνομο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) και είναι αναρτημένος σε πολλούς δημόσιους χώρους στο Κουρδιστάν και σε κουρδικών συμφερόντων εταιρείες και χώρους, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Όπως φαίνεται στο χάρτη, προβλέπεται διέξοδος στη θάλασσα, εκεί, στον κόλπο της Αλεξανδρέττας.
Το γεγονός προβληματίζει τις αρχές ασφαλείας και τις πολιτικές αρχές της Μερσίνας, αλλά και την ίδια την Άγκυρα, αφού τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ταχύτατα φυλετικό και πολιτιστικό χάσμα μεταξύ Κούρδων και Τούρκων σε αυτή την εξαιρετικά ευαίσθητη και τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας περιοχή, όπου καταλήγουν οι αγωγοί Μπακού-Τζεϋχάν και Κιρκούκ-Γιουμουρταλίκ και η οποία περιοχή, σύμφων αμε τα σχέδια των Κούρων, πρόκειται να αποτελέσει τη διέξοδο του Κουρδιστάν στη θάλασσα.
Να σημειωθεί για άλλη μια φορά ότι η Μερσίνα είναι το βασικό λιμάνι της περιοχής, από το οποίο έγινε και η απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο, το 1974.

32 σχόλια:

  1. Μάλιστα, δλδ. η νυχτερινή πιάτσα της Μερσίνας, με τους νταβατζήδες και τα σκυλάδικα... γεωπολιτικό γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέλουν οι Αμερικάνοι για να διασπάσουν τη σύγκλιση Τουρκίας, Ιράν, Συρίας και για να αποκτήσουν βάσεις από όπου θα ελέγχουν τη μέση ανατολή, το θέλει και το Ισραήλ για τους ίδιους λόγους αλλά και για να αποκτήσει πρόσβαση στους υδάτινους πόρους του και στο πετρέλαιο του, όπως επίσης και για να μεταφέρει εκεί μέρος των παλαιστινίων της Γάζας, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. deepred001
    Στα ποντιακά λέμε μια φράση:
    Τρανόν βούκαν φα, τρανόν λόγον μη λές.
    Μη βιάζεσαι, άλλωστε γράφουμε ότι θα επανέλθουμε.
    Και για να μη σε κρατάω σε αγωνία, η Μερσίνα είναι ένας τόπος όπου μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορύσες καν να προφέρεις τη λέξη Κούρδος, όχι να πεις ότι είσαι Κούρδος και πολύ περισσότερο να ζητήσεις επιτακτικά να σου παίξουν κουρδικά σε ένα νυχτερινό κέντρο.
    Το ότι οι τρεις τύποι ζήτησαν επιτακτικά να βάλουν στο πρόγραμμα κουρδικά τραγούδια και η αντίδρασή τους, να πυροβολήσουν την ορχήστρα, δεν είναι ένα απλό γεγονός που συνέβη σε ένα ξενυχτάδικο.
    Είναι προφανές ότι έχει άλλες προεκτάσεις.
    Είπαμε, όμως, θα επανέλθουμε με απολύτως επιστημονικά στοιχεία για το θέμα, για να σε ικανοποιήσουμε, εσένα τον δύσπιστο.
    Άλλωστε, υπάρχει και η παραπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν η Διεργασίες για το αυτόνομο Ποντιακό κράτος , σε αντιπαράθεση με το λεγόμενο θρακικό , το αυτόνομο ποντιακό κράτος θα τύχει στηρίξεις από τον ίδιο τον Πουτιν, και τους κουρδους αδελφούς , η Ρωσία θα στηρίξει το ανεξάρτητο Ρώσοποντιακό Έλληνοποντιακό κίνημα για την ανεξαρτησία του πόντου με αντάλλαγμα την πάγια εξασφάλιση τον Ρωσικών συμφερόντων σε ολόκληρη τη Μαύρη θάλασσα ... και αυτό είναι μόνο η αρχή του τέλους.

    Η Ρωσία έχει βαθύτατες σχέσεις και με δημοκρατικά (ανάδελφα) κράτη στην ευρύτερη Α Μεσόγειο.

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι ενα μόνο απο τα σενάρια με τα οποια οι Ισραηλινοι θα "χορέψουν" τους Τούρκους.

    Τα να θα παραμείνει σενάριο ή θα υλοιοιηθεί κάποτε μένει να το δουμε.

    Στο μεταξύ όμως και το Αφγανιστάν έχει αποκτήσει "θαλασσια διέξοδο" στη Μεσόγειο: Τη Πάτρα...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν χωρά αμφιβολία ότι το κράτος του Κουρδιστάν θα έχει πρόσβαση στη θάλασσα ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές του πετρελαίου του, του φυσικού του αερίου κλπ.
    Και για να γίνει αυτό, τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια των Κούρδων που σήμερα ζουν διωκόμενοι σε 4 διαφορετικές χώρες, θα τα βρούν μεταξύ τους.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ίδια περιοχή δεν ήταν που είχε επιτεθεί το PKK σε Τουρκική Ναυτική βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ 'ΞΕΡΑΝ ΤΙ ΤΟΥς ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ... (ἢ ΜΑΣ περιμενει...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε φιλαρακο s τι πινεις και δεν μας δινεις σου εχουν πει τιποτα ποντιοι οτι επιθυμουν ποντιακο κρατος και δεν το ξερω εγω γιατι για να εχουν την μοιρα τον κυπριων με σχεδια Αναν και ξενες κατοχες ακομα και σε καιρο ειρηνης οι ποντιοι μακαρι να γυρισουν μια μερα στους τοπους τον παππουδων τους αλλα να ειναι ολοι κατο απο την γαλανολευκη σημαια μονο ετσι θα εχουν μελον η ισχυς εν την ενωση pun υ.γ απο που και ως που ειναι οι κουρδοι με τους ποντιους αδερφια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας προσέχουμε κι εμείς τις πραγγελιές στα σκυλάδικα της Ξάνθης και της Κομοτηνής γιατί βλέπω να ψάχνουμε διέξοδο στα ...βουνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://3.bp.blogspot.com/_ITzJ0-BM-5w/TQtefOXHOzI/AAAAAAAAHyA/4bMN4_BXQIk/s1600/kurdistan3.jpg
    μεγαλο-ιδεατισμός μου φαίνεται και μυαλά παραφουσκομένα με αέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς , από πού προκύπτει το σχέδιο Ανάν?

    Λέμε για κίνηση αλληλοϋποστηρίξεις μεταξύ καυκάσιων και κουρδών δηλαδή στην Θράκη τι πεινούν και δεν σας δίνουν η ανεξάρτητη?
    Ναι ανεξάρτητο ποντιακό κράτος , τώρα αν θα έχει γαλανόλευκα – ερυθρόλευκα γαλανό- ερυθρόλευκα χρώματα αυτό ΔΕΝ άφορα κανέναν(είναι έκτος γεωπολιτικής), με ουραγό Ρώσοπόντιων και Έλληνοπόντιων πιστεύουμε σε μελλοντικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Ήδη υπάρχουν συγκρούσεις στην Ρωσία όπου καυκάσιοι τίθεντο υπό διωγμό , μόνο με την ανεξαρτησία του πόντου θα εξομαλυνθούν οι συγκρούσεις στην Ρωσία καθιστώντας την διαχειρίστρια της Μαύρης θάλασσας χωρίς την υποστηρίξει της Ρωσίας δεν μπορεί να δημιουργηθεί κανένα ανεξάρτητο κράτος ναι ανεξάρτητο ποντιακό κράτος υπό την κηδεμονία της Ρωσίας καθιστώντας την μόνιμη διαχειρίστρια της Μαύρης θάλασσας η ΗΠΑ έχουν ήδη τα Βαλκάνια γιατί όχι η Ρωσία τον Εύξεινο Πόντο είναι ένα πιθανότατη ρεαλιστικότατη γεωπολιτική εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή όπως είναι και η πιθανότητα η Κωνσταντινούπολη Ανατολική- Δυτική Θράκη να αποτελέσουν ξεχωριστή κρατική οντότητα εντως της ΕΕ ακόμα μια πιθανότατη ρεαλιστική γεωπολιτική εξέλιξη όπου βολεύει αφάνταστα ΗΠΑ ΕΕ Ρωσία...


    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα να δεις που κάποτε θα μιλάμε για Κουρδικό Πολεμικό ...Ναυτικό !!!
    Μήπως από τώρα οι παραγωγικές σχολές αξιωματικών της Ελλάδας να αρχίσουν να δέχονται και Κούρδους μαθητές;
    Το τρέχω πολύ γρήγορα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. s

    Γράφεις ανοησίες ύποπτες,είμαι Πόντιος και ότι γράφεις περί ανεξάρτητου Ποντιακού Κράτους με βρίσκει απόλυτα αντίθετο,η Ελλάδα θα μεγαλώσει,αρκετά,αλλά Ενιαία,με άλλη πρωτεύουσα αλλά Ενιαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...πως o πυρηνικός σταθμός του Ακούγιου, ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί με ρωσική βοήθεια βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μερσίνας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του σε σχέση με την κουρδική δραστηριότητα.

    Απο το defencepoint.gr και αυτή η επισήμανση μια σημαντική παράμετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Χ.Χ αν γραφώ ανοησίες τότε , το ενιαία Ελλάδα μέχρι τον Εύξεινο τι είναι ?

    Μόνο μέσο ανεξάρτητης γραμμής (ποντιακής) μπορεί να ελπίζει ο πόντος σε θαύματα , είδαμε και αλλού τα αποτελέσματα της ενιαίας γραμμής και τελικά βρεθήκαν διχοτομημένη.

    Αυτά τα λίγα , για τα περί ανοησίες .

    Δεν διάθετε στρατηγική (όχι αδίκως , ο ραγιαδισμός είναι εμποτισμένος βαθιά), και είστε έκτος διεθνών εξελίξεων κολλημένοι σε βυζαντινολογίες .

    Ποιο εύκολα θα υπάρξει διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας των ποντίων από μια ανεξάρτητη κίνηση των ίδιων των ποντίων παρά από το ελληνικό κράτος.

    Όσο υποθάλπετε και αναπαράγετε η ανεξάρτητη Θράκη(το οθωμανικό όνειρο του Νταβούτογλου που όπως φαίνετε θα εξελιχτεί σε εφιάλτης) , όπου στο τέλος μπορεί να προκαλέσει στην ίδια την Τουρκία απόσχιση ολόκληρης της λεγόμενης ευρωπαϊκής Τουρκιάς δημιουργώντας, γεννώντας η ίδια η Τουρκία τους εφιάλτες της, αν δεχτούμε το γεγονός ότι δημιουργείτε βαθύτατο ρήγμα στα εντως της Τουρκίας από τους κούρδους άλλο τόσο αυτό το κουρδικό γεωπολιτικό ρήγμα θα μπορούσε να προκαλέσει όχι μόνο την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν όχι μόνο την ανεξαρτησία του Ποντιακού κράτους αλλά θα προκαλούσε και την αυτονομία ολόκληρης της λεγόμενης Θράκης ανατολική- δυτική ενιαία ανεξάρτητη Θράκη… αυτά τα ολίγα χαζά…

    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.hurriyetdailynews.com/mob_n.php?n=survey-causes-appearent-discomfort-2010-12-15

    Οπως θα διαβάσετε στο παραπάνω άρθρο τουρκικής έγκριτης εφημερίδας, οι σχέσεις Τούρκων και Κούρδων πολιτών διαρκώς επιδεινώνεται.

    Duke

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δυτικοί υμών σύμμαχοι προτιμούν κάποιον που «διαβάζεται», παρά μια αγέλη απρόβλεπτων γκρίζων λύκων ή «συγκρατημένων» μουσουλμάνων.
    Απλά χρειάζεται χρόνος να οικοδομηθεί το πρωτογενές κουρδικό κράτος και η συνέχεια ακολουθεί βήμα-βήμα. Αυτό το βλέπουν και οι Τούρκοι και προσπαθούν να πείσουν ότι αυτοί μπορούν να «μαζέψουν» την περιοχή… Επιπλέον, εξοπλίζονται για μεγάλους πολέμους πέφτοντας σε μια ψύχωση ψυχροπολεμικών στερεοτύπων που σήμερα δεν λειτουργούν – ίσως με εξαίρεση την γνωστή ομάδα των τουρκολάγνων –διότι ο πόλεμος Τούρκοι Χ Κούρδοι δεν θα παιχθεί στα πεδία των μαχών. Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οπως φαινεται θα ζησουμε μεγαλα γεωπολιτικα και οχι μονο , γεγονοτα τις επομενες δεκαετιες.

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. s

    Γιατί είναι ανοησία η ενιαία Ελλάδα μέχρι τον Εύξεινο;

    Δεν είναι δικά μας;

    Κωνσταντινούπολη,Μικρά Ασία,Πόντος θα γίνουν και πάλι Ελληνικά,είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και πιστεύω πως αυτά που μας είπαν οι Άγιοι Πατέρες μας θα βγούν για άλλη μια φορά Αληθινά,μας έχουν προειδοποιήσει και παράληλα μας έδωσαν και σημεία,είναι δικαίωμα σου αδιαμφισβήτητο να μη πιστεύεις αλλά για μένα αυτά είναι η Αλήθεια.


    Ανοησίες θεώρησα τα περί ανεξάρτητου Ποντιακού κράτους γιατί κάτι τέτοιο γενά διχαστικές αντιλήψεις,ή όλοι μαζί ή τίποτα.

    Η μεγαλύτερη και μοναδική επιτυχία του Νταβούτογλου μέχρι σήμερα είναι ότι κατάφερε να σας κάνει ορισμένους να τρέχετε πίσω απο τις εξελίξεις που αυτός δρομολογεί,και κατά αυτή την ένοια δεν θεωρώ πως υπάρχει ελπίδα να τον κερδίσεις όσο χορεύεις στο ρυθμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας τα βλέπουν αυτά κάποιοι Τουρκομογγόλοι στη Θράκη(40000) και το προξενείο τους που θέλουν αυτονομία ενώ κάνουν τη ΄΄πάπια΄΄ για τα 15-18 εκατομύρια Κούρδους.
    Επίσης πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι την Ελλάδα δεν θα κυβερνάνε για πολύ ''Ελληνόφωνοι''και ο νοών νοείτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Τζίμης : Μια χαρά το τρέχεις.Μόνον που δεν καταλαβαίνουν τα στουρνάρια που θα έπρεπε ήδη να έχουν καταλάβει και να το οργανώσουν.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΗ ΜΑΛΩΝΕΤΕ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ (ΟΧΙ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ) ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά νά τά βλέπουν οι τουρκόδουλοι πολιτικοί καί δημοσιογράφοι. Οι Τούρκοι χάνουν τόν τσαμπουκά τους όταν αντιμετωπίζονται μέ δυναμικότητα. Οι Κούρδοι καί οι Ισραηλινοί τούς έσπασαν τόν τσαμπουκά γιατί έχουν πολιτικούς πού φορούν παντελόνια.

    Είναι πράγματι μία σημαντική λεπτομέρεια αυτό πού έγινε στήν Μερσίνα καί δείχνει ότι οι Κούρδοι έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση ως έθνος καί δέν φοβούνται τό πάλαι ποτέ πανίσχυρο κεμαλικό κράτος.

    Προσωπικά παραδέχομαι καί υποκλίνομαι στήν μαγκιά των Κούρδων καί των Ισραηλινών. Λυπάμαι πού έχουμε στήν εξουσία μαριονέτες πού τό μόνο πού τούς ενδιαφέρει είναι η αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σάββα, Κούρδοι έποικοι υπάρχουν και στην κατεχόμενη Κύπρο. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η σταδιακή κατάληψη της νότιας Κύπρου της από Κούρδους (και Άραβες) μετανάστες και όσο πιο έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Κουρδιστάν τόσο ποιο εύκολα θα πάρουν νομιμοποίηση εδώ.

    Χαίρομαι να ακούω κακά νέα από την Τουρκία και ένα ανοικτό μέτωπο στα ανατολικά αυτής της χώρας μας ευνοεί έμμεσα αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα μεγέθη για να μην χάσουμε την μπάλα. Είμαστε μισό εκατομμύριο και οι Κούρδοι της Τουρκιάς μονό είναι 20 με 25 εκατομμύρια.

    Βοήθεια στους Κούρδους ναι, άσυλο για να έλθουν εδώ όχι, αν θέλουν καλύτερη ζωή ας πολεμήσουν να κάνουν κράτος όπως κάναμε εμείς.

    Στέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eυελπιστω οτι η Κουρδικη κρατικη οντοτητα στο Β.Ιρακ να παιξει ρολο αντιστοιχο με αυτον της Σαρδινιας-Πεδεμοντιου στην Ιταλικη ενοιποηση -απελευθερωση.Και φυσικα προσδοκω οι συνεπειες απο την δημιουργια του Κουρδικου κρατους για την Τουρκια να ειναι αντιστοιχες με αυτες της Ιταλικης ενοποιησης για την Αυστρο-Ουγγαρια
    (περιθωριοποιηση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ Στέλιο, ο αριθμός των Κούρδων που είχαν έλθει στην Ελλάδα από το Ιράκ, έχει μειωθεί θεαματικά ήδη από την αναγγελία της αυτονόμισης του ιρακινού Κουρδιστάν.
    Σχεδόν όλοι γύρισαν πίσω...

    Όσοι βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα προσπαθώντας να φύγουν για την υπόλοιπη Ευρώπη και δηλώνουν "Κούρδοι", στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πραγματικοί Κούρδοι αλλά δηλώνουν τέτοιοι επειδή ξέρουν την συμπάθεια που τρέφουμε οι Έλληνες γι΄αυτό το κατατρεγμένο και αγωνιζόμενο για την ελευθερία του έθνος.
    Για τον ίδιο λόγο, πολλοί αραβικής καταγωγής λαθρομετανάστες δηλώνουν "Παλαιστίνιοι"...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΜΕΡΣΙΝΑ, ΑΔΑΝΑ, ΠΕΔΕΜΟΝΤΙΟ και ΣΑΡΔΙΝΙΑ = ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρήστος Βούλγαρη

    Που είναι εκείνη η φωτό ρε ομορφοπαίδο;
    Μας άναψες τα αίματα και μετά μας την εξαφάνισες!


    Γαλακτία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Σκαλ 17 Δεκεμβρίου 2010 3:16 μ.μ.
    Δηλαδή Σάββα έχει κι εκεί παραγγελιές και "Νεράϊδες της Αθήνας". Άντε τώρα να μου πεις ότι η Μερσίνα έχει και οδό Σύρου.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρήστος Χ. είπε...
    s

    Γιατί είναι ανοησία η ενιαία Ελλάδα μέχρι τον Εύξεινο;

    Δεν είναι δικά μας;

    Κωνσταντινούπολη,Μικρά Ασία,Πόντος θα γίνουν και πάλι Ελληνικά,

    Πρωτα κοιταξε την δικη σου ανοησια και υστερα να γραφεις ανοησιες.
    Η Ελλαδα τεμαχιζεται και εσυ ζητας νεο Σαγγαριο.Ανοητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 19 Δεκεμβρίου 2010 9:40 π.μ.

    Εσύ μην κάνεις κανένα λάθος και κοιτάξεις και λίγο πέρα απο τη μύτη σου,θα βραχυκυκλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.