29/12/10

Την εξαγορά μεγάλης ρωσικής εταιρίας υποστηρίζει ο Πούτιν

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του στην εξαγορά του ρωσικού ομίλου Wimm-Bill-Dann, που δραστηριοποιείται στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, από την αμερικανική εταιρία Pepsico, που θα είναι και η μεγαλύτερη εξαγορά που θα πραγματοποιήσει η αμερικανική εταιρία στο εξωτερικό.

Η Pepsico προτίθεται να υλοποιήσει «μακροπρόθεσμα προγράμματα ανάπτυξης της Wimm-Bill-Dann», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής επενδύσεων, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ιτάρ-Τας.

Η Pepsico έχει ανακοινώσει την πρόθεση να επενδύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ρούβλια (750 εκατομμύρια ευρώ) στο πλαίσιο πενταετούς πλάνου ανάπτυξης της ρωσικής εταιρίας και δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει 1000 θέσεις εργασίας, πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εξαγορά του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ρωσικής εταιρίας θα κοστίσει στην Pepsico 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια και θα επιτρέψει στον αμερικανικό όμιλο να καταλάβει ηγετική θέση στη ρωσική αγορά.

Θετικά για την εξαγορά της ρωσικής εταιρίας από την Pepsico εκφράσθηκε χθες και ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατά των μονοπωλίων, Ιγκόρ Αρτέμιεφ. «Αντιμετωπίζουμε θετικά αυτή την εξαγορά. Νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Αρτέμιεφ στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ-http://www.real.gr

1 σχόλιο:

  1. Να τους τα πάρεις όλα ρε αλάνι και να τους χώσεις στη φυλακή !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.