16/12/10

Αξιολύπητη η δουλικότητα της Ε.Ε. λέει Κινέζος πρεσβευτής

EU Arms Embargo On China To Stay

Αφορμή η μη άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Κίνας

«Η βούληση της Ευρώπης να παίρνει οδηγίες και κατευθύνσεις από άλλες παγκόσμιες δυνάμεις είναι οικτρή και αξιολύπητη», δήλωσε ο Κινέζος πρεσβευτής Song Zhe στις Βρυξέλλες σύμφωνα με τον Eurobserver.

Οι παρατηρήσεις αυτές ήλθαν μόλις διέρρευσε από αμερικανική διπλωματική πηγή γραπτό μήνυμα πως η Ουάσινγκτων γρήγορα ανέλαβε δράση στις αρχές του έτους όταν η ισπανική προεδρία της Ε.Ε. πρότεινε να αρθεί το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στις πωλήσεις όπλων προς την Κίνα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το μήνυμα, όλες οι αμερικανικές πρεσβείες στην Ε.Ε. όφειλαν να κινητοποιηθούν προκειμένου να μην αρθεί το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων προς τη Κίνα. Δύο εβδομάδες πρωτύτερα ένα άλλο μήνυμα ανέφερε ευρωπαίο επίσημο να δηλώνει πως η άρση του εμπάργκο θα ενίσχυε τις σινοευρωπαϊκές σχέσεις αλλά δεν θεωρούσε πιθανόν να συμβεί λόγω των αρνητικών «συνεπειών» που αυτό θα προκαλούσε στη στάση της Ουάσινγκτων.

«Η Ε.Ε. και η Κίνα είναι πλέον στρατηγικοί εταίροι και δεν έχει κανένα νόημα η διατήρηση του εμπάργκο… Πιστεύω επίσης πως είναι αξιολύπητο η Ευρώπη να μην μπορεί να αποφασίσει μόνη της, χωρίς να επηρεάζεται από άλλες δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Zong σε μικρό κύκλο δημοσιογράφων την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε, δε, πως η στάση υποταγής της Ένωσης δίνει την εντύπωση σε πολλούς ότι είναι αδύναμη. http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.