1/12/10

Επικριτική συνέντευξη του Πούτιν στο CNN

Ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σάρκασε το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο καλωδιακό δίκτυο του CNN απαντώντας σε ένα από τα έγγραφα που αποκάλυψε ο ιστότοπος του Wikileaks και το οποίο αναφέρει ότι ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς έκρινε ότι στη Ρωσία η δημοκρατία είναι «εξαφανισμένη».
Ο κ. Γκέιτς «παρασύρθηκε από λάθος» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας στη συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο βεντέτα του CNN Λάρυ Κίνγκ.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι σε δύο προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις το φαβορί δεν ήταν αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους των πολιτών αλλά αυτός που εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων, αναφερόμενος σαφώς στις εκλογές του 2.000 που τελικά αποφασίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο έδωσε τη νίκη στον Τζορτζ Μπους το νεότερο.
Ο αμερικανός πρόεδρος δεν εκλέγεται άμεσα από τους ψηφοφόρους όπως γίνεται στη Ρωσία αλλά από ένα σώμα εκλεκτόρων που αυτό διορίζεται από τους αμερικανούς εκλογείς, τόνισε ο κ. Πούτιν.

Στα απόρρητα που κοινοποίησε το Wikileaks ο Ρόμπερτ Γκέιτς κρίνει ότι «η ρωσική δημοκρατία εξαφανίστηκε και ότι η κυβέρνηση είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις υπηρεσίες ασφαλείας».

Ο κ. Πούτιν επισήμανε στο CNN ότι οι ΗΠΑ επικρίνουν το ρωσικό πολιτικό σύστημα, τη στιγμή που οι ίδιες δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το δικό τους σύστημα.

«Όταν εξηγούμε στους αμερικανούς φίλους μας ότι υπάρχουν συστημικά προβλήματα που αφορούν το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, μας απαντούν: Μην μπερδεύεστε στις δικές μας υποθέσεις. Εμείς δεν μπερδευόμαστε. Αλλά αγαπητοί φίλοι σας προειδοποιούμε και εμείς να μην ανακατεύεστε στις κυρίαρχες επιλογές του ρωσικού λαού», ανέφερε με έμφαση ο κ. Πούτιν.

HMEΡΗΣΙΑ

20 σχόλια:

  1. apla apostomotikos o kirios Putin, opos mas sinithizei!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Pουτιν γνωριζει πολυ καλα την συμπαιγνια της (χρηματοοικονομικης)
    Αμερικης με την Κινα και το κατασκευασμενο τους εργαλειο το WikiLeaks με πρωτο στοχο αρχες 2011
    την Bank of America απογονο των Ιρλανδων και Σκωτων χρυσοθηρων της
    περιοχης Charlotte της Καρολινας με προηγηθεν σχημα της BoA αυτο της
    North Carolina National Bank.
    Ηδη χθες κιολας η Charlotte,N.C. της BoA βυθιστηκε στις μετοχες της κατα 3,5% χανοντας 4 δις $ ,μετα τις φημες οτι η WikiLeaks θα βγαλει τα απλυτα της BoA σε ενα μηνα.Επανω σε αυτα τα χοντρα παιχνιδια υπαρχουν και οι διαρροες,
    κατι σαν απονερα ,με χρηματισμους ηγετων,κατηγοριες και φοβους που εσταλθηκαν και υποκλεφθηκαν,ανεβοκατεβασματα ηγετων-μαριονετων στην Υφηλιο ολη,
    αλλαγες τοπικων ηγετων,ηγετισκων,υπαλληλων και πρακτορων και πολυ παραφιλολογια που διατηρει το καμινι των γρηγορων αλλαγων αναμμενο.Αυτη ειναι ολη η ιστορια και πρεπει να παρακολουθουμε εμεις οι μικροι με πολυ προσοχη για να αντιληφθουμε αν καπου περιλαμβανει εμας και τους γειτονες μας ,που και γιατι.Και αυτα ολα για δυνατοτητα αμυνας,συμμαχιων νεων η παλαιων και γρηγορου αντανακλαστικου για απαντηση σε οτι προκυψει.
    Πιστευω να ικανοποιησα τουλαχιστον οσους με ωθησαν να γραψω τι θα συμβει στις ΗΠΑ συντομα γιατι η απαντηση πρεπει να ειναι ωριμη και σε χρονο οταν πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπληρωματικα και για κατανοηση καλυτερη για τους φιλους εδω θα μου επιτρεπατε να συμληρωσω και τα ακολουθα
    Οτι καθε απορρητο εχει αξια πολυ βραχυβια και πολυ μεγαλυτερη αξια σε τετοια θεματα εχει η χρονικη παραταση στην ταξινομηση του απορρητου η μερικες φορες του "απορρητου" υλικου.Ο παρατεταμμενος χρονος ειναι που ανεβοκατεβαζει μετοχες και σηκωνει η σκοτωνει τα οικονομικα μεγαθηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «η ρωσική κυβέρνηση είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις (ρωσσικές) υπηρεσίες ασφαλείας»

    Σωστό, από την άλλη όμως η αμερικανική κυβέρνηση είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις αμερικανικές big business (πετρελαιάδες, βιομηχανίες όπλων, τραπεζίτες, Σόρος και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις). Επικουρικά, άμα χρειαστεί, οι υπηρεσίες ασφαλείας σκοτώνουν και κανένα πρόεδρο ή υποψήφιο πρόεδρο.

    Όσο για την ελληνική κυβέρνηση, είναι μια ολιγαρχία που καθοδηγείται από τις big business και τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ΗΠΑ να δουν καλύτερα την δική τους την καμπούρα και όσων υποστηρίζουν και ενισχύουν τύπου Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Τουρκίας και άλλων μπανανιών και να μη ξύνονται στην γκλίτσα του Πούτιν, διότι δεν τους παίρνει...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Στις ΗΠΑ κηρύχθηκε παράνομη (ποινικό αδίκημα)η ανάγνωση (!)των αποκαλύψεων του γνωστού ιστολόγιου. Μετά από αυτό πως θέλουν οι ΗΠΑ ναγίνουν πιστευτές και από τον πιο πιστό οπαδό τους όταν μιλάεν για ελευθερία, δικαιώματα κλπ;
    Το μεγάλο π΄ροβλημα του Δυτικού Κοσμου είναι ακριβώς ότι διαψεύσει τις μεγάλες του Υποσχέσεις, περί ελευθερίας, διακιοσύνης, ευημερίας. Ελεγε ότι είναι ο Ελευθερος Κόσμος (έναντι του σιδηρου παραπετάσματος)αλλά αυτοδιαψεύδεται. Δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί, ενώ υποσχονταν όλα τα παραπανω, μόλις κατάρρευσε ο ερυθρός κίνδυνος, ο κομμουνισμός, πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεγε ότι είναι ο Ελευθερος Κόσμος

    μόλις κατάρρευσε ο ερυθρός κίνδυνος, ο κομμουνισμός, πηγαίνουμε από το κακό στο
    χειρότερο.
    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Δεν υπαρχει ουτε ποτε υπηρξε "ελευθερος κοσμος" ουτε στην
    Δυση ουτε στην Ανατολη ΠΟΤΕ.
    Μονο οι επικαλυψεις μιας ωμης πραγματικοτητας διεφεραν και ητανε ετσι κατασκευασμενες σε Ανατολη και Δυση
    αναλογα με το τρεχων σεναριο και λαο για να πετυχαινουν τους σκοπους τους.Ποιος ητανε ο σκοπος τους,μα,ο ελεγχος των μαζοποιημενων
    πληθυσμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Ωραίος ο Πιγκουίνος!!

    2 Δεκεμβρίου 2010 8:26 π.μ.

    Αλλου τρως αλλου πινεις και αλλου
    κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο/Η ΑΠΕΛΛΗΣ είπε...
    Ωραίος ο Πιγκουίνος!!

    2 Δεκεμβρίου 2010 8:26 π.μ.

    Αλλου τρως αλλου πινεις και αλλου
    κλπ

    2 Δεκεμβρίου 2010 9:09 π.μ.

    --------------------------------


    Δε μου το κάνεις πιο λιανά, να καταλάβω κι εγώ που τρώω και που πίνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κώστας παίρνει στο τηλέφωνο τον Μήτσο και του λέει:

    "Έλα ρε Μήτσο, άκου να σου πω. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν ορισμένες πληροφορίες που μου υπέκλεψαν και οι οποίες θα λένε ότι σε είπα μαλάκα, ότι πηδ@@ται το σπίτι σου και ότι εσύ είσαι γκέι!
    Δεν πιστεύω να χαλάσουν οι σχέσεις μας, οκ; Στο λέω για να είσαι προετοιμασμένος!"

    Αν το παράδειγμα σας προκαλεί θυμηδία για την "σχέση κατανόησης" μεταξύ των δύο φίλων, συγκρίνετε το με το παρακάτω κείμενο με αναφορά στην πραγματικότητα, υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων του WikiLeaks:

    "Σύμφωνα με πηγή του Κρεμλίνου, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι το WikiLeaks θα δημοσιοποιούσε πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και ότι οι Ρώσοι ηγέτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι"

    Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα συμπεράσματα δικά σας...

    2 Δεκεμβρίου 2010 9:54 π.μ.

    Μερικοι ανθρωποι εχουν ενα ασυλληπτα υψηλο αι κιου τοσο που ουτε ο εαυτος τους τους καταλαβαινει Απελλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΕΛΛΗ, πολύ καλός ο παραλληλισμός με τον Κώστα και το Μήτσο και στην καρδιά του θέματος. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι και με τα εξωθεματικά, γιατί απλά και μόνο αποσπούν την προσοχή από το θέμα και πετάνε τη μπάλλα σε άλλο γήπεδο. Για παράδειγμα, έχει ωραία μέρα έξω και λες να πας μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο. Και όπως περνάς μπροστά από το κλουβί της μαϊμούς, αυτή αρχίζει να τσιρίζει, να ουρλιάζει, να ασχημονεί, να σου δείχνει τα τέτοια της. Τι θα κάνεις, θα πλακώσεις τη μαϊμού στο ξύλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 2 Δεκεμβρίου 2010 10:36 π.μ.

    Μην αισθάνεσαι άσχημα!
    Είναι άλλοι που καταλαβαίνουν και μπορεί να σου εξηγήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο/Η I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ είπε...
    Τι θα κάνεις, θα πλακώσεις τη μαϊμού στο ξύλο;

    2 Δεκεμβρίου 2010 11:51 π.μ.

    Δεν καταλαβαμε με τον ωραιο σου παραλληλισμο, εσυ περνας απο εξω απο το κλουβι με την μαιμου και ο φιλος και ομοιος σου Απελλης ειναι μεσα στο κλουβι η το αντιθετο εννοουσες με τον Απελλη.Κοιταξε φιλος σου ειναι και σκεψου με την απαντηση μη τον αδικησεις.Εκτος και αν ειστε και οι δυο μαζι στο ιδιο κλουβι και ενοχλειτε συστηματικα τους περαστικους.Ξανασκεψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ

    2 Δεκεμβρίου 2010 11:51 π.μ.
    -----------------------------

    Έχεις δίκιο φίλε μου.
    Ο συγκεκριμένος πάντως είναι ουρακοτάγκος με το χαμηλότερο I.Q στο ζωϊκό βασίλειο.
    Επέτρεψε μου το λογοπαίγνιο, αλλά νομίζω πως ο Πιγκουίνος είναι Αϊνστάιν μπροστά του!
    Ας είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //Στις ΗΠΑ κηρύχθηκε παράνομη (ποινικό αδίκημα)η ανάγνωση (!)των αποκαλύψεων του γνωστού ιστολόγιου. Μετά από αυτό πως θέλουν οι ΗΠΑ ναγίνουν πιστευτές και από τον πιο πιστό οπαδό τους όταν μιλάεν για ελευθερία, δικαιώματα κλπ;//
    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ 8:46 π.μ.
    -----------------
    Δυό όλοι κι όλοι τους είχατε μείνει των αμερικλάνων, πάτε κι εσείς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ΑΠΕΛΛΗΣ,
    ΤΩΡΑ ξέρω ποιό είναι το άτομο που μου γράφει συχνά διάφορες σαχλαμαρίτσες.
    Το ξέρεις κι εσύ πολύ καλά.
    Κάποιος φίλος ασχολήθηκε και έπεσε το ποντίκι στην φάκα...
    Θα γελάσουμε πολύ μια μέρα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εκτος και αν ειστε και οι δυο μαζι στο ιδιο κλουβι και ενοχλειτε συστηματικα τους περαστικους.Ξανασκεψου το.
    2 Δεκεμβρίου 2010 1:53 μ.μ.


    ΑΠΕΛΛΗΣ ...το ξανασκεφτηκε και ειπε
    νομίζω πως ο Πιγκουίνος είναι Αϊνστάιν μπροστά του!
    2 Δεκεμβρίου 2010 1:54 μ.μ.

    Αντε ρε Αππελη ειληκρινα μετανιωνω γιατι ενω μου προσφερεις γελιο εγω σε αδικω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πιγκουινος
    τι ομορφο και αξιοπρεπες ζωντανο και ευτυχως η φυση δεν θα του επιτρεψει ποτε να γινει ανθρωπινος
    "πιγκουινος".στην φυση ευτυχως ακομα υπαρχουν στεγανα ,σκεφτειτε να ηταν ολα ανακατα εδω στο ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.