4/12/10

Eurobank: «Η Ελλάδα πρέπει να αναδείξει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα»

Εκδήλωση με θέμα «Εξωστρέφεια - Καινοτομία: Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη"
Οι απαραίτητες παρεμβάσεις και αλλαγές που πραγματοποιούνται, θα πρέπει να αγγίζουν το σύνολο της οικονομίας και κοινωνίας και νευραλγικούς τομείς, όπως για παράδειγμα τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ή το σύστημα εκπαίδευσης και
απόκτησης δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες σε μια σύγχρονη οικονομία, καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για την καλλιέργεια της γνώσης και της καινοτομίας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας με θέμα «Εξωστρέφεια - Καινοτομία: Ο Δρόμος για την Ανάπτυξη».
Η χώρα μας θα πρέπει να αναδείξει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, να ανακόψει τη φυγή επενδύσεων στο εξωτερικό, και να προσελκύσει όχι μόνον διεθνή επενδυτικά κεφάλαια, ή πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, αλλά και ελληνικά επιχειρηματικά κεφάλαια, κινητοποιώντας και πείθοντας τους Έλληνες μεγάλους ή και μικρούς επενδυτές για τις δυνατότητες της οικονομίας μας, πρόσθεσε.
Καταλήγοντας ο κ. Νανόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της οικονομίας μας που να συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα, πειθαρχία και ανταγωνιστικότητα, τη φιλικότητα προς την ιδιωτική πρωτοβουλία και το επιχειρείν, τον εξωστρεφή προσανατολισμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευαισθησία. Ένα τέτοιο πλαίσιο θα δημιουργήσει ευκαιρίες και προοπτική για το μέλλον, θα αναδείξει τις δημιουργικές δυνάμεις που ως κοινωνία και ως οικονομία αναμφισβήτητα διαθέτουμε, και θα τονώσει την αισιοδοξία για την έξοδο από την κρίση.
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Νικόλαος Καραμούζης, παρουσίασε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τους τελευταίους 18 μήνες η Eurobank, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στην εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, η Eurobank εκταμίευσε πάνω από 700 εκ. ευρώ ειδικά για χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων, ενώ το δεκάμηνο του 2010 διακινήθηκαν μέσα από την Τράπεζά εξαγωγές ύψους 1,5 δις. ευρώ (12% υψηλότερα από το αντίστοιχο το 2009).
Ο κ. Καραμούζης ανέφερε ότι «αποτελεί δέσμευσή μας, να στηρίξουμε την οικονομική εξωστρέφεια και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Να ενισχύσουμε το δημιουργικό μας ρόλο στην οικονομία, όπως αρμόζει στη μεγαλύτερη Τράπεζα του Ιδιωτικού Τομέα».
www.kathimerini.gr

2 σχόλια:

  1. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ (Ε)ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,
    (ΕCONOMIC,ECOLOGy,ENERGy).

    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΗΚΕΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ...
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ !
    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΞΕΝΟΦ.ΖΟΛΩΤΑ,ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.

    "Kyrie,
    It is Zeus ' anathtema on our epoch for the dynamism of our econocies and the heresy of our economic methods and poicies thar we should agonize between the Scylla of numismatic plethora and the Chrubdis of economic anaemia.
    ....Parallel to this,we have to sunchronize and harmonize more and more oue economic and numismatic policiew panethnically......
    I apologize for having turannized you with my hellenic phraseology.
    In my epilogue,I emphasize my eulogy to the philoxenous autochthons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to cou,Kyrie,and the stenographers".
    II,Kyrie
    I eulogize the archons of the Panethnic Numisnatic Thesaurus and the Oecunemical Trapeza for orthodoxy of their axioms,methods and policies,although there is an episode of cacphony of the Trapeza with H E L L A S...".
    Κύριοι σκλαβώσατε εμάς τους Ελληνες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,και δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ΟικοΓένεια,νά σπουδάσουμε Κύριε,νά ΔιαΣκεδάσουμε(θέατρο,τέχνες...),νά έχουμε ΑξιοΠρεπή ιατρική ΠερίΘαλψη,
    ζούμε Κύριοι στην Ανασφάλεια καθημερινώς,Κύριοι έτσι που μάς καταντήσατε δεν θά υπάρχει συνοχή εις τήν Κοινωνία,γία να έχουμε αξιοπρεπή ΔιαΒίωση και Πολιτισμό!
    ΕυΧαριςτώ Κύριοι !Καλή Δύναμις!
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φολα στην ευρωμπανγκ
    ΠροΧθες απο ρεσαλτο 50 της ΣΔΟΕ στα κεντρικα της και στις 7.30 μμ
    πιαστηκαν να δουλευουν παρανομα και εντελως εκτος ωραριου και απληρωτα 150 υπαλληλοι-θυματα των Λατσηδων και επεσε και προστιμο αλλα και τα σωβρακα των Λατσηδων μακραιναν απο το βιαιο τραβηγμα.
    Ανθρωποι εκτος καθε εννοιας αξιοπρεπειας λαμπροι συνεχιστες του
    "καπταν" δοσιλογου πατερα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.