2/12/10

Tα Τουρκικά κόμματα θέτουν στην "μαύρη λίστα" τους διπλωμάτες των ΗΠΑ

Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της Αμερικανικής Διπλωματίας που έχουν διαρρεύσει από το Wikileaks αναφέρεται στην Τουρκία έχει ως αποτέλεσμα τα Τουρκικά πολιτικά κόμματα και οι Τουρκοι πολιτικοί να έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική στάση απέναντι των Αμερικανών διπλωματών και τούτο γιατί αποκαλύφθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Αμερικανοί Διπλωμάτες μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια στην χώρα τους τις συνομιλίες που είχαν με Τούρκους Πολιτικούς.


Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης (MHP) φέρεται να έχουν απαγορεύσει σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στα μέλη τους να διεξάγουν παρασκηνιακές συνομιλίες με Αμερικανούς διπλωμάτες. Το ίδιο πρόκειται σύντομα να πράξει και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σύντομα.

Στα πλαίσια της νέας αυτής πρακτικής ο πρωθυπουργός Ερντογάν φέρεται να ότι θα διαβιβάσει εντολή στα μέλη του κόμματος με την οποία θα καθίσταται σαφές ότι είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν την ηγεσία του κόμματος τους για τυχόν συναντήσεις με Αμερικανούς Διπλωμάτες και ότι το κόμμα θα καταγράφει το κύριο θέμα της συνάντησης αυτής καθώς και το περιεχόμενο της συνομιλίας. http://www.worldbulletin.net

2 σχόλια:

  1. αποκαλύφθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Αμερικανοί Διπλωμάτες μετέφεραν με κάθε λεπτομέρεια στην χώρα τους τις συνομιλίες που είχαν με Τούρκους Πολιτικούς.

    μα αυτη ακριβως επισημα και ανεπισημα ειναι η δουλεια των διπλωματων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τούρκοι αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν είναι το "σκυλάκι" κανενός.

    Υπάρχει περίπτωση ποτέ να την μιμηθεί η Ελλάδα; Εν άλλοις, θα θέλατε να είμαστε "μογγόλια"; Πιο πολύ αξιοπρέπεια φαίνεται να έχουν αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.