5/12/10

Wikileaks:Πως πουλάνε αεροπλάνα οι ΗΠΑ

Η αγωνία της αμερικανικής πρεβείας για την επιλογή της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης για νέο μαχητικό αεροσκάφος,αποτυπώνεται σ΄ ένα από τα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το Wikileaks. Κάτι που εμείς στην Ελλάδα το γνωρίζουμε,όπως γνωρίζουμε και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι αμερικανοί στον τομέα πωλήσεων,ειδικά οπλικών συστημάτων.



Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την πεποίθηση που υπάρχει σε κύκλους εντός και εκτός της Βραζιλιάνικης κυβέρνησης ότι το αμερικανικό F-18 θα είναι πιθανότατα δεύτερο ή τρίτο στην επιλογή ,παρά του γεονός ότι «είναι το καλύτερο αεροσκάφος με το καλύτερο πακέτο αντισταθμιστικών».

Η αμερικανική πρεσβεία προτείνει σειρά ενεργειών για να πειστούν οι Βραζιλιάνοι ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν «τα πάντα» και κυρίως μεταφορά τεχνογνωσίας ,προκειμένου να πειστούν και να επιλέξουν το F-18.

Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για την υποστήριξη του ίδιου του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί για την προώθηση του επίσης υποψήφιου για αγορά γαλλικού Rafale και προτείνετε να στείλει επιστολή ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος αλλά και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,στις οποίες θα δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Η Βραζιλία αποφασίζει όπου να΄ναι για νέο μαχητικό και θα δούμε αν οι συμβουλές της πρεσβείας έπιασαν τόπο. Η Βραζιλιάνικη Αεροπορία ,δείχνει να προτιμά το σουηδικό αεροσκάφος Gripen, το οποίο έχει πάει εξαιρετικά στις διαδικασίες αξιολόγησης. Ο απερχόμενος πρόεδρος Λούλα,δείχνει να προτιμά το γαλλικό Rafale .



http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=1490

3 σχόλια:

  1. Διάβασα τα κείμενα, βλέπω ότι οι πωλητές σκίζονται να πουλήσουν και ότι οι Αμερικάνοι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν πράγματα που μπορούν οι άλλοι.

    Βλέπω ότι οι άλλοι έχουν τους αρχηγούς κρατών να σπρωχνουν και ότι υπάρχει γκρίνια που και το USG δεν κάνει το ίδιο.

    Το μόνο που βλέπω είναι ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο δεν έχουν εξασφαλισμένοι την πώληση, αλλά μοιάζει και να μην μπορούν να κάνουν πράγματα που μπορούν οι άλλοι.

    Δεν βλέπω κατι ζουμερό... πέρα από την θέληση ή ανάγκη των Αμερικάνων να κάνουν αυτό που κάνουν οι Σουηδοί, οι Γάλλοι κλπ...

    Τι τα θελει η Βραζιλία τα παιχνίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ {οπως λεει το WIKLKS} ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ......ΚΙΕΠΕΙΤΑ ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΥΛΟΥ Η ΜΑΛΑΚΟΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΜΟΝΟ ............... ΜΙΑ ΚΙΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑΤΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Πως πουλάνε αεροπλάνα οι ΗΠΑ;"

    Πρώτα περιφέρονται ανάμεσα στους πελάτες και ρίχνουν φυτιλιές και μετά τρέχουν πίσω από τον πάγκο και φωνάζουν: "Διαλιέχτεεεε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.