21/12/10

WikiLeaks: Η Φάταχ είχε ζητήσει από το Ισραήλ να επιτεθεί κατά της Χαμάς

Πλήγμα στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς μπορεί να προκαλέσει υπόμνημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ που διέρρευσε στο Wikileaks, στο οποίο υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος φέρεται να αναφέρει πως «απεγνωσμένοι» Παλαιστίνιοι ηγέτες ζήτησαν τη βοήθεια του Ισραήλ ενώ η Χαμάς καταλάμβανε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας το 2007.

Στον ίδιο αξιωματούχο, σύμφωνα με άλλο έγγραφο, είχε γίνει πρόταση από τις ΗΠΑ να υποστηρίξει τη Φατάχ με όπλα και πυρομαχικά -την οποία απέρριψε, φοβούμενος ότι τα πολεμοφόδια μπορεί να έπεφταν στα χέρια της Χαμάς.

Σε υπόμνημα της πρεσβείας στις 13 Ιουνίου του 2007, ο επικεφαλής της Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας Γιουβάλ Ντισκίν ανέφερε πως οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν εγκαθιδρύσει «μία πολύ καλή σχέση συνεργασίας» με δύο τμήματα παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, λέγοντας επίσης πως οι Παλαιστίνιοι «μοιράζονται σχεδόν όλες τις πληροφορίες που συλλέγουν» με τους Ισραηλινούς.

Ο Γ. Ντισκίν ανέφερε πως το 2007, ορισμένοι «απεγνωσμένοι, ανοργάνωτοι και με πεσμένο ηθικό» Παλαιστίνιοι ηγέτες -τους οποίους δεν κατονόμασε- πλησίασαν τις ισραηλινές υπηρεσίες «και μας ζήτησαν να επιτεθούμε στη Χαμάς». «Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» φέρεται να δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας δεν σχολίασε τις αναφορές που διέρρευσαν, ενώ πηγές του Associated Press εντός της Παλαιστινιακής Αρχής σχολίασαν πως οι «ανταλλαγές πληροφοριών με το Ισραήλ περιορίζονται μόνο σε ότι εξυπηρετεί την ασφάλεια και το συμφέρον των Παλαιστινίων».

Εκπρόσωπος της Χαμάς ανέφερε πως δεν εκπλήσσεται, λέγοντας πως οι αναφορές «επιβεβαιώνουν όσα η Χαμάς έχει πει και στο παρελθόν».
ΒΗΜΑ

15 σχόλια:

  1. Και η χαμας ειχε αποφασισει προσφατα
    να δολοφονησει σουνιτη δημαρχο της παλαιστινης(Ναμπλους) που σωθηκε μονο μετα συμπραξη της παλαιστινιακης αρχης με τις Ισραηλινες μυστικες υπηρεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να τα βρούνε μεταξύ τους πρώτα. Αλληλοτρώγονται και αυτό δεν βοηθά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και συμπληρωνω με μια σημερινη ειδηση αρκετα σημαντικη για την περιοχη αυτη

    Fatah asked Israel to help attack Hamas during Gaza coup, WikiLeaks cable shows
    Document from 2007 quoted Shin Bet chief Diskin as saying Israel had 'established very good working relationship' with Abbas and that PA security in turn was sharing 'almost all its intelligence with Israel'.

    By Barak Ravid and The Associated Press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Xαμάς προχθες συνέλαβε, χτύπησε και βασάνισε τον 13χρονο Mohammed Abu Harbeed επειδή κράτησε σημαία της Φαταχ

    http://www.palpress.ps/arabic/index.php?maa=ReadStory&ChannelID=81021

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 21 Δεκεμβρίου 2010 12:14 μ.μ.

    Αυτό είναι το μόνο βέβαιο,δεν τους φτάνουν τα προβλήματα τους,χωρίστηκαν και σε τρείς πλευρές,τελικά μήπως μοιάζουμε σε πολά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοπελιά 2:31 μ.μ., αυτό τι σημαίνει; Ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι υπάνθρωποι και δεν τους αξίζει να ζήσουν ελεύθεροι στην δική τους ανεξάρτητη πατρίδα;

    Μήπως τα ίδια -μη σου πω και χειρότερα- δεν έγιναν και στην Ελλάδα μόλις πριν λίγες δεκαετίες;

    Όπου ο ένας καλούσε σε βοήθεια τους Άγγλους για να σφάξει τον αδελφό του και ο άλλος για τον ίδιο λόγο τους σοβιετικούς;
    Άγνοια της ελληνικής Ιστορίας !!!

    "Ψυχή Βαθιά" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο/Η Χρήστος Χ. είπε...
    21 Δεκεμβρίου 2010 12:14 μ.μ.

    Αυτό είναι το μόνο βέβαιο,δεν τους φτάνουν τα προβλήματα τους,χωρίστηκαν και σε τρείς πλευρές


    Σαν σχολιο σου αρκει αυτο που γραφεις φαινεται και δεν τολμας να
    αναφερθεις στην πραγματικοτητα .οτι η χαμαμηδες εχουν ομηρους τους παλαιστινιους της PLO και στο ονειρο τους που θα τους γινει γρηγορα εφιαλτης προσδωκανε να κανουν ομηρους και τους Ισραηλινους.Αυτα επρεπε να αναγνωρισεις χρηστο και να σχολιασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 21 Δεκεμβρίου 2010 6:12 μ.μ.

    Έχω αναφέρει εδώ μέσα ότι δεν είμαι γνώστης της κατάστασης,για αυτό το λόγο θα παρατηρήσεις ότι στέκομαι μόνο στο ανθρωπιστικό κομάτι.
    Αυτό που αναφέρεις δεν το γνωρίζω καθόλου,δεν το αποκλείω για αυτό το λόγο.Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να δικαιολογήσω κανέναν.

    Αναγνωρίζω ότι το Ισραήλ δέχεται πολές απειλές,δυστυχώς έτσι όπως έγιναν τα πράγματα,τόσα χρόνια καλιεργήθηκε το μίσος απο γενιά σε γενιά,ο φανατισμός θα τα κάνει πολύ χειρότερα.

    21 Δεκεμβρίου 2010 2:31 μ.μ.

    Αν ισχύει αυτό που γράφεις,μιλάμε για ζώα,τίποτα περισότερο ή λιγότερο,ελπίζω αν και όταν λυθεί το Παλαιστινιακό η αρχή να γίνει με τις καταδίκες όσων εγκλημάτησαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων,η Δικαιοσύνη πάντα αποτελούσε την πιο σταθερή βάση για ευημερία και Ειρήνη.

    Δεν είμαι αντιισραηλινός,ούτε φιλοπαλαιστίνιος,όταν κάτι είναι Άδικο τότε θα το καταδικάζω,όταν είναι απάνθρωπο επείσης,αυτές τις αξίες είναι υποχρεωμένοι να τις σέβοντε και να τις τιμούν όλοι.

    Αν παρατήρησες σε παλαιότερα σχόλια,το μόνο που ζητούσα απο τους Εβραίους που γράφουν στο ιστολόγιο ήταν να καταδικάζουν τουλάχιστον τις πιο ακραίες συμπεριφορές του Ισραηλινού στρατού,αντί να προσπαθούν να δικαιολογούν τα πάντα,ή να συμψηφίζουν συμπεριφορές,τόσο απλά,δεν νομίζω να πιστεύεις πως ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει ακρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Χρήστο Χ.
    Θα σου απαντήσουν ότι το Ισραήλ έχει τιμωρήσει πολλές φορές στρατιώτες του για εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων.
    Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να τους έριξαν καμιά σαραντάρα φυλάκιση και ...στέρηση εξόδου.

    Αλλά και οι Παλαιστίνιοι έχουν τιμωρήσει δικούς τους, ακόμα και με θανατική ποινή για εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

    Να μη περιμένουμε όμως από ένα λαό που βρίσκεται υπό βάρβαρη κατοχή, χωρίς κρατική υπόσταση, να έχει οργανωμένη Δικαιοσύνη.
    Όταν με το καλό απελευθερωθούν, να το συζητήσουμε.
    Ας σκεφτούμε μόνο τι τραβήξαμε κι εμείς από του ναζί στη διάρκεια της Κατοχής...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζιμη

    Όπως είπες και λίγες μέρες νωρίτερα,ορισμένοι αντάρτες με τις απάνθρωπες πράξεις τους προκάλεσαν πολά αντίποινα,μοιάζουν πολύ αυτές οι δύο καταστάσεις,όταν στον αγώνα και στη μάχη πάψουν να υπερισχύουν ορισμένες πολύ βασικές αξίες τότε η κατάσταση φεύγει εκτός ανθρώπινου ελέγχου,ο στόχος του αγώνα αλοιώνεται ή απομακρύνεται ενώ ταυτόχρονα υπονομεύεται το αύριο,είναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της Ειρήνης να υφίσταται,έστω και στο ελάχιστο η ελπίδα και η πιθανότητα οι δυο αντίπαλες πλευρές να καταφέρουν τουλάχιστον να συνυπάρξουν,δίχως πάνω απ'όλα να κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές μίσος αθεράπευτο,σε αντίθετη περίπτωση Ειρήνη δεν μπορεί να διατηρηθεί,το πιθανότερο τότε είναι ότι οι δύο πλευρές θα σχεδιάζουν η μια τον αφανισμό της άλλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο/Η Χρήστος Χ. είπε...
    21 Δεκεμβρίου 2010 6:12 μ.μ.

    Έχω αναφέρει εδώ μέσα ότι δεν είμαι γνώστης της κατάστασης,για αυτό το λόγο θα παρατηρήσεις ότι στέκομαι μόνο στο ανθρωπιστικό κομάτι.
    Αυτό που αναφέρεις δεν το γνωρίζω καθόλου,δεν το αποκλείω για αυτό το λόγο.Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να δικαιολογήσω κανέναν.

    Αναγνωρίζω ότι το Ισραήλ δέχεται πολές απειλές

    21 Δεκεμβρίου 2010 2:31 μ.μ.

    (((Σαν σχολιο σου αρκει αυτο που γραφεις φαινεται και δεν τολμας να
    αναφερθεις στην πραγματικοτητα .οτι η χαμαμηδες εχουν ομηρους τους παλαιστινιους της PLO και στο ονειρο τους που θα τους γινει γρηγορα εφιαλτης προσδωκανε να κανουν ομηρους και τους Ισραηλινους.Αυτα επρεπε να αναγνωρισεις χρηστο και να σχολιασεις.

    21 Δεκεμβρίου 2010 6:12 μ.μ.)))



    Αν ισχύει αυτό που γράφεις,μιλάμε για ζώα

    (((Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    H Xαμάς προχθες συνέλαβε, χτύπησε και βασάνισε τον 13χρονο Mohammed Abu Harbeed επειδή κράτησε σημαία της Φαταχ

    http://www.palpress.ps/arabic/index.php?maa=ReadStory&ChannelID=81021

    21 Δεκεμβρίου 2010 2:31 μ.μ.)))


    Χρηστο
    Τωρα επιτελους "γνωριζεις" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσυ (22 Δεκεμβρίου 2010 11:53 π.μ.) κι αν εισαι Vagina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστο, στην περίπτωση των Καλαβρύτων ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑ τους ναζί για την θηριωδία τους εναντίον των αθώων κατοίκων, αλλά παράθεσα ένα πραγματικό γεγονός συμπεριφοράς των ανταρτών για ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ η έτσι κι αλλιώς υπάρχουσα ναζιστική βαρβαρότητα, έφτασε σε αυτό το σημείο.

    Δεν ξέρω εάν έχουν κάνει τέτοια πράγματα οι Παλαιστίνιοι σε Ισραηλινούς αιχμαλώτους τους, αλλά εάν το έκαναν, έτσι μπορεί να ΕΞΗΓΗΘΕΙ (όχι να δικαιολογηθεί) και η ισραηλινή βαρβαρότητα, να σκοτώνουν δηλαδή άμαχους γέρους, γυναίκες, νέους, παιδιά με διάφορους τρόπους ακόμα και να τους θάβουν ζωντανούς με τις στρατιωτικές μπουλντόζες.

    Στα υπόλοιπα για το μίσος που θα ή δεν θα υπάρχει μεταξύ τους, συμφωνώ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 22 Δεκεμβρίου 2010 6:16 μ.μ.

    Μεγαλο μισος και διπλο γιατι εισαι και θεοστραβος και κακοηθεστατος.
    ανοιξε τα γουρλα σου και ισως καταλαβεις ποσο μ....ς εισαι αλλα
    εχεις καιτο κυριοτερο χαρακτηριστικο μιας πορνης οτι εισαι και αδηλωτος ανωνυμε.
    Ασε τον κοσμο και παρε ενα ψευδονυμο να τα πεις καλα και με εμενα αλλα πιστευω και με αυτον που κατηγορεις αν δεχτει να σου απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 22 Δεκεμβρίου 2010 11:29 μ.μ.
    Εσυ πρεπει να πινεις ληγμενους μπαφους τον ενα πισω απ τον αλλο. Που βλεπεις τον/την 22 Δεκεμβρίου 2010 6:16 μ.μ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.