31/10/10

Ανατροπές με συντελεστή Ιράν

Του ΝΙΚΟΛΑ ΖΗΡΓΑΝΟΥ
Η ήττα των Δημοκρατικών στις ενδιάμεσες εκλογές θεωρείται δεδομένη από τις δημοσκοπήσεις, που ερίζουν μόνο για το εύρος της. Η έφοδος των Ρεπουμπλικανών προς το Κογκρέσο, ακόμη κι αν δεν τους επιτρέψει να πιουν «τσάι» στη Γερουσία, θεωρείται βέβαιο ότι θα φέρει περισσότερους συντηρητικούς βουλευτές και γερουσιαστές (πολλοί από τους οποίους θα πρόσκεινται στους υπερσυντηρητικούς οπαδούς του κόμματος του τσαγιού) στα έδρανα του Κογκρέσου και θα δυσκολέψει αφόρητα τον πρόεδρο Ομπάμα στο νομοθετικό του έργο.

Γέφυρα μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη ρίχνει το Ισραήλ

Του ΡΑΧΜΑΝ ΑΜΠΑΣ
Ο ισραηλινός τύπος -ειδικότερα η «Μααρίφ», καθώς και ο λιβανέζικος- ειδικότερα η φιλοσυριακή «Αλ Σαφίρ» -ασχολούνται εκτενώς με ρεπορτάζ και αναλύσεις με την επιλογή του Ισραήλ εξαγωγής φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή Λεβιάθαν προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Ενοχλημένο το Αφγανιστάν από την κοινή επιχείρηση ΗΠΑ-Ρωσίας κατά των ναρκωτικών

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και ο πρόεδρος της χώρας Χαμίντ Καρζάι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την κοινή επιχείρηση Αμερικανικών και Ρωσικών δυνάμεων με σκοπό την καταστροφή εργαστηρίων παρασκευής ναρκωτικών.

Καλπάκι: Τόπος Ηρώων

Τέλος πολύ κοντά στο μουσείο βρίσκεται και η σπηλιά που στη διάρκεια του πολέμου ήταν το τακτικό στρατηγείο του Διοικητή της 8ης Μεραρχίας Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, ο οποίος με την επιμονή του να υπερασπιστεί την γραμμή αμύνης Ελαίας - Καλαμά (παρά τις αντίθετες διαταγές) καθήλωσε τις εχθρικές δυνάμεις στο Καλπάκι και «έγραψε» μαζί με τη Μεραρχία του το αθάνατο έπος του '40.

Η μαντίλα έφερε σε σύγκρουση την κυβέρνηση Ερντογάν με τον στρατό στην εθνική επέτειο

Συνέχεια δίνει η κυβέρνηση της Τουρκίας στο ζήτημα που προέκυψε με την απουσία της στρατιωτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αντιπολίτευσης από τη δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος της χώρας με αφορμή την εθνική εορτή, λόγω της παρουσίας σε αυτή γυναικών με μαντίλα.

Προτείνει καθεστώς Ταϊβάν για απευθείας εμπόριο

Λευκωσία Tο παιχνίδι των εντυπώσεων συνεχίζει η Άγκυρα στο Κυπριακό όπως και στην εφαρμογή του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο με τις υπό κατοχή περιοχές. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς με δηλώσεις του αποκλειστικά στον «Φ» σκιαγραφεί λύση που παραπέμπει σε δύο κράτη ισότιμα.

Τουρκία : Βανδαλισμοί σε ελληνoορθόδοξο νεκροταφείο στην 'Ιμβρο

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος «με αφορμή τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στο ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο με την καταστροφή 78 τάφων και ότι παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα βανδαλισμών στα νεκροταφεία της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Τουρκία έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν, κατέθεσε στην Ευρ. Επιτροπή γραπτή ερώτηση με τη διαδικασία προτεραιότητας».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος ρωτάει την Επιτροπή:

Στη «Δυτική Θράκη της Κίνας» ο Νταβούτογλου…

Ξεκίνησε χθες η εξαήμερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Κίνα, όπου μεταφέρει στις βαλίτσες του τα παντουρκικά και παντουρανικά οράματα…

Απίστευτο και όμως αληθινό

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ
Η επιμονή της Κύπρου να μένει έξω από το Ευρωπαϊκό Συλλογικό Σύστημα Ασφάλειας

Τελευταίο αντίο σ' ένα ακόμη ήρωα

Τα οστά ενός ακόμη ήρωα κηδεύτηκαν στην ελεύθερη κυπριακή γη.
Ο Χαράλαμπος Μηνά, υπηρετώντας την πατρίδα του ως έφεδρος στο 306 Τάγμα Πεζικού, έπεσε πολεμώντας, στην πρώτη φάση της Τουρκικής εισβολής.

«Νενικήκαμεν» στη γονατισμένη Αθήνα

Συμπληρώνονται σήμερα 2.500 χρόνια από το ιστορικό μήνυμα που μετέφερε ο Φειδιππίδης από τον Μαραθώνα.Το ραντεβού μοιάζει να έχει δοθεί τότε που ο ήρωας οπλίτης Φειδιππίδης έσπευσε να πει στους Αθηναίους «Νενικήκαμεν» στη Μάχη του Μαραθώνα και να ξεψυχήσει αμέσως μετά... Στην πορεία των χρόνων, η μαραθώνια διαδρομή ταυτίστηκε με τη δύναμη, το πείσμα για μια άλλη, καλύτερη ζωή... Σήμερα, 2.500 χρόνια μετά, ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας εξακολουθεί να εμπνέει, συμβολίζοντας αξίες πανανθρώπινες και μοναδικές, όπως η ειρήνη, η δημοκρατία, η άμιλλα.

Η βασίλισσα θα βραβεύσει τον Γκιουλ

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Πρόεδρος θα τιμηθεί από την πιο σημαντική, ενδεχομένως, δεξαμενή σκέψης της Βρετανίας, την Chatham Ηouse. Το σημαντικότερο, ίσως, είναι ότι θα του δώσει το βραβείο η βασίλισσα της Αγγλίας, κάτι που δεν συνηθίζεται.

Αξιοπρέπεια και σατραπισμός

Του Μάριου Ευρυβιάδη
Στο μεγαλειώδες έργο «Τhe Greeks» (πρώτη έκδοση 1951), που υπολείπεται σε πωλήσεις παγκοσμίως μόνο της Βίβλου, ο συγγραφέας του, Βρετανός κλασικιστής Η.D.F. Κitto αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ένα από τα χαρακτηριστικά με τα οποία οι Έλληνες διαφοροποιούσαν τους εαυτούς τους από τους λαούς της Ανατολής ήταν και τούτο:

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ:Όλα «έμειναν τα ίδια»

Η απόφαση του κ. Παπανδρέου να εισέλθει σε διάλογο με την Τουρκία για το Αιγαίο με την δικαιολογία ότι «εάν προσφύγουμε στη Χάγη θα χάσουμε έτσι και αλλοιώς το 20%» διακρίνεται από ηττοπάθεια.
Του Μιχάλη Ιγνατίου

Απίστευτη επίθεση Πάγκαλου στους ένστολους: "Είστε ότι πιο αντιπαραγωγικό"!

Νέο σοκ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ως τον «πιο αντιπαραγωγικό κλάδο του ελληνικού λαού»,χαρακτήρισε το προσωπικό των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος ,μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ, «Σαββατοκύριακο». Μετά το «όλοι μαζί τα φάγαμε», ο κ.Πάγκαλος «ξαναχτυπά».

Για "αιμοσταγείς "έλληνες" διδάσκονται τα παιδιά στην Αλβανία!

Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία
. Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες
- Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Οι όροι των Σκοπίων για συμφωνία με Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος Β. Ναουμόφσκι μιλάει για τις συνομιλίες και την προσφυγή στη Χάγη
Συνεντευξη στον Σταυρο Tζιμα
Τους όρους υπό τους οποίους τα Σκόπια θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση του προβλήματος της ονομασίας, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Βάσκο Ναουμόφσκι. «Η πραγματικότητα της ύπαρξης της μακεδονικής ταυτότητας, του έθνους, της γλώσσας και του κράτους δεν μπορεί ν’ αλλάξει», λέει και αναφέρεται ακόμα στο ενδεχόμενο να φύγει η διαδικασία από τον ΟΗΕ αλλά και στην προσφυγή της χώρας του κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Aχμ. Νταβούτογλου: Νέα αντίληψη στο Αιγαίο

Για θετικό κλίμα στις συνομιλίες με την Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο επίσκεψής του στη Σαγκάη. Προειδοποιήσει τους συνομιλητές του να μην περιμένουν ότι «αύριο κι όλας» θα υπάρξουν αποτελέσματα και έκανε λόγο για την ανάγκη νέας αντίληψης στο Αιγαίο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στα περάσματα του Έβρου

Μυστικές κινήσεις διπλωματών, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και αξιωματικών της αστυνομίας ευρωπαϊκών χωρών, παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο. Ο ακριτικός νομός βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του πρωτοφανούς κύματος μεταναστών που υποδέχεται σε καθημερινή βάση.
 

Επίθεση αυτοκτονίας με 32 τραυματίες στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης

Κωνσταντινούπολη
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, σε επίθεση αυτοκτονίας την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:30 και στόχος ήταν μίνιμπας της αστυνομίας. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Τα καλύτερα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα



Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «καλά» δημόσια σχολεία υπάρχουν. Βρίσκονται όμως στις «καλές» περιοχές. Με βάση τα εφετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και την είσοδο των υποψηφίων αποκλειστικά στα ΑΕΙ, «Το Βήμα» αναζήτησε την «αριστεία» στα σχολεία όλης της Ελλάδας.
Η έρευνα που διενεργήθηκε βασίστηκε στους επίσημους καταλόγους του υπουργείου Παιδείας και αποκαλύπτει τη βαθιά ταξική εικόνα της εκπαίδευσης. Μια εικόνα στην οποία οι «πατρίκιοι» διαθέτουν και τα καλά δημόσια σχολεία, ενώ οι «πληβείοι» πρέπει να αρκεσθούν σε μια κατώτερη εκπαιδευτική πραγματικότητα. 

Πρόλαβαν εμπρησμό στη εξέδρα της παρέλασης - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Πολλά ερωτηματικά αφήνει η σύλληψη δύο νεαρών ατόμων, ηλικίας 24 και 21 ετών, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, για απόπειρα πρόκλησης πυρκαγιάς, με εύφλεκτο υλικό, στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αφορμή την παρέλαση για την εθνική επέτειο. 

Αποχή από τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου



Πραγματοποιήθηκε με 100% συμμετοχή η απόφαση των κηδεμόνων των μαθητών του χωριού Λύκειο της 27ης Οκτωβρίου για αποχή από τον εορτασμό του ¨ΟΧΙ¨ Οκτωβρίου, λόγω των εθνικιστικών ποιημάτων που χριστιανοί δάσκαλοι έδωσαν σε παιδιά. Οι κηδεμόνες των μαθητών συγκεντρωθέντες στο καφενείο του χωριού ανέφεραν πως είναι ενάντιοι σε τέτοιου είδους εθνικιστικά ποιήματα και πως αν συνεχιστεί η κρίση με τα ποιήματα δεν θα στείλουνε τα παιδιά τους και στην γιορτή της 25ης Μαρτίου

Χριστόφορος Πισσαρίδης : Αλλάξτε τώρα που βράζει το σίδερο



Ο νομπελίστας κύπριος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και εκτιμά ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας

ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κίνδυνος χρεοκοπίας,ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και να τιμωρούνται αυστηρά οι φοροφυγάδες,αλλά και το... «φακελάκι».Διαπιστώσεις
ενός νομπελίστα, του 62χρονου κ. Χριστόφορου Πισσαρίδη από τη Λευκωσία. Είναι ο άνθρωπος που ξαφνιάστηκε περισσότερο απ΄ όλους από τη βράβευσή του: «Αλήθεια σας λέω ότι δεν περίμενα να απονεμηθεί σε εμένα το Νομπέλ. 


30/10/10

Turkish document cites Israel as major threat

Turkey's national security council removes Iran, Syria from list of threats to state, adds Israel, local media reported. Document says Israeli actions may prompt Middle East arms race

H Mαντίλα στη δεξίωση της επετείου της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Tην 87η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτάζουν σήμερα στην Τουρκία. Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας συμμετέχει στους εορτασμούς. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκαν το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

"Σταθερή άμυνα στην οργανωμένη τοποθε­σία της Ελαίας άνευ ιδέας υποχωρήσεως".

Ορεινό Πυροβολικό
Ο Ελληνο-ιταλικός Πόλεμος ήταν κατ' εξοχήν πόλεμος ορεινού αγώνα. Ο Ελληνι­κός Στρατός αντιμετώπισε με περιορισμέ­να μέσα άμυνας σε ορεινό και δύσβατο έδαφος Στρατό μεγάλης ευρωπαϊκής δυνάμεως, εφοδιασμένο με σύγχρονα μέσα και ιδιαίτερα με άρματα μάχης και ισχυρή αεροπορία.

Οι απόρρητες εκθέσεις Παπάγου προς Μεταξά λίγο πριν το «ΟΧΙ»

Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης Μεταξά από την ιταλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1940 είναι ένας από εκείνους τους μύθους που η ιστορική έρευνα σταδιακά διαλύει.

Η... θαμμένη «έκθεση Καθενιώτη» για το 1940

Η «έκθεση Καθενιώτη» συντάχθηκε ενώ ακόμη ήταν νωπά τα γεγονότα. Τεκμηριώνεται με τα στρατιωτικά ντοκουμέντα της εποχής, που υπήρχαν ακόμη και δεν είχαν «πειραχτεί». Βασίζεται, ακόμη, στις μαρτυρίες-καταθέσεις των διοικητών των μεγάλων μονάδων, οι οποίοι ζούσαν την εποχή εκείνη.

Μνήμη στην γυναίκα της Πίνδου

Εδώ, το ύψωμα του Προφήτη Ηλία υπήρξε ο μάρτυρας του ηρωισμού και της θυσίας του στρατού μας, αλλά και του θάρρους και της γενναιότητας των γυναικών της Πίνδου.Η γυναίκα της Πίνδου ήταν μαθημένη καθημερινά να κουβαλάει τα ξύλα, να μεταφέρει το νερό απ' την πηγή, να πηγαίνει στα χωράφια, να φροντίζει το σπίτι, την οικογένεια της και όλα αυτά με το μωρό παιδί δεμένο στην ποδιά της.

Παιχνίδι καθυστερήσεων παίζει η κυβέρνηση Γκρούεφσκι

Με την προσδοκία μιας θετικής για την ΠΓΔΜ απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τους επόμενους μήνες.

Στηρίζουμε τον «Ποσειδώνα» αλλά κλείνουμε το μάτι και στον Trans Adriatic

Του ΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΑ
Αποστάσεις από το έργο υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ), που προορίζεται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας και της Αλβανίας, δείχνει να κρατά «διακριτικά» η ελληνική κυβέρνηση.

Παραστρατιωτικές ομάδες συστήνει η Ρωσία σε «στρατευμένους» αγωγούς


Παραστρατιωτική παρουσία στις χώρες όπου έχει ενεργειακά συμφέροντα (αγωγοί, εγκαταστάσεις κ.λπ.) επιδιώκει να εξασφαλίσει η Ρωσία με δικαιολογία την ασφάλεια των διαύλων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Γιασασίν (ζήτω ο) Γούναρης

Του ΒΛΑΣΗ ΑΓΤΖΙΔΗ(*)
Μ' αυτή την επευφημία οι Τούρκοι μπέηδες της Μακεδονίας την περίοδο μετά τις μοιραίες εκλογές του 1920 -που έφερε στην εξουσία την αντιπολεμική φιλομοναρχική παράταξη του Δημητρίου Γούναρη- εξαπέλυαν τις διώξεις κατά των ταλαιπωρημένων Ελλήνων προσφύγων του Καυκάσου που μόλις είχαν καταφθάσει στην ελληνική Μακεδονία.

Εκτεταμένες καταστροφές από επίθεση βανδάλων στο ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρο

Στόχος πρωτοφανών βανδαλισμών έγινε το ελληνικό νεκροταφείο της Ίμβρου. Άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας, στη χώρα του νησιού.

Στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ

Σε πλήρες αδιέξοδο οδηγήθηκαν για μια ακόμη φορά (την ένατη!) οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις για το Παλαιστινιακό μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής. Η εξέλιξη ήταν σε τέτοιο βαθμό αναμενόμενη ώστε να δικαιώνονται εξ ολοκλήρου όσοι διαφωνούσαν με την έναρξη των απ’ ευθείας διαπραγματεύσεων αποδοκιμάζοντας την προθυμία του Αμπάς να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ιαπωνία – Ιράν – Γερμανία: Ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό ντόμινο

του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα*
Η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας πήρε επίσημο, κατά κάποιο τρόπο, χαρακτήρα διά της ιαπωνικής Αμυντικής Βίβλου του 2010, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Σεπτεμβρίου και κάνει λόγο για την απειλή που συνεπάγεται για την Ιαπωνία η αυξανόμενη ενίσχυση της θαλάσσιας ισχύος της Κίνας και η γενικότερη «έλλειψη διαφάνειας» στην αμυντική στρατηγική της τελευταίας

Sudden loss of Turkish market hits export goals for Israeli defense industry

TEL AVIV — The Turkish government and military have suspended all major defense orders and most follow-up contracts with Israel.

Κάτι τρέχει στο Αιγαίο.Η τουρκική πλευρά µιλάει για επικείµενη συµφωνία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ανεπίσηµος τουρκικός χάρτης του Αιγαίου. Με γαλάζιο χρώµα τα ελληνικά χωρικά ύδατα των 6 ν.µ. και µε ροζ τα τουρκικά. Με κίτρινο σηµειώνονται τα ελληνικά νησιά µε αντίστοιχα χωρικά ύδατα, που σύµφωνα µε την Τουρκία αποτελούν γκρίζες ζώνες

Ο Προβόπουλος και τα ΚΑΠΗ

Του ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ


Ο κ. Προβόπουλος, µε την έκθεσή του, έθεσε µε προκλητικό τρόπο ένα πραγµατικό πρόβληµα. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε σε γενικές αναφορές και αφηρηµένες συστάσεις. Χρησιµοποίησε συγκεκριµένα παραδείγµατα, όπως οι εκδροµές των ΚΑΠΗ, οι µεταφορές µαθητών ή τα κανάλια της ΕΡΤ, για να δείξει ότι το πνεύµα της λιτότητας που έπληξε το εισόδηµα µισθωτών και συνταξιούχων και παρέσυρε στην άβυσσο της ύφεσης την αγορά παρέλειψε να χτυπήσει την πόρτα του Δηµοσίου ή τουλάχιστον µεγάλων τοµέων του που εξακολουθούν να λειτουργούν σπάταλα και αναποτελεσµατικά, µερικές φορές µε τρόπο σκανδαλώδη.

Οι πρόσφυγες και η επαναπροώθησή τους στην Ελλάδα

Η εκδίκαση υπόθεσης επαναπροώθησης στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον των γερμανικών εφημερίδων για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.

«Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ»

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.

Κηδεύεται άλλος ένας αγνοούμενος

Τελείται σήμερα η κηδεία ενός από τους αγνοουμένους της τουρκικής εισβολής. Πρόκειται για τον Σοφοκλή Ιγνατίου Εγγλέζο από την Λάπηθο, ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 68 ετών στη διάρκεια των μαχών της Λαπήθου στις 6 Αυγούστου ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει στρατιώτες να διαφύγουν από τον κλοιό των Τούρκων.

Έρευνα για το φόνο κούρδου δημοσιογράφου Ζαρντάστ Οσμάν

Οι ιρακινές αρχές πρέπει να πραγματοποιήσουν μια δίκαιη έρευνα για το φόνο, νωρίτερα φέτος, ενός κούρδου δημοσιογράφου, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το ΝΑΤΟ θα μειώσει σε 5.000 τον αριθμό των στρατευμάτων του στο Κόσοβο

Το ΝΑΤΟ θα μειώσει μέσα στους επόμενους μήνες τη δύναμή του στο Κόσοβο σε περίπου 5.000 στρατιώτες, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης εκεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

wadja.com: Το ελληνικό facebook κερδίζει έδαφος


Το Wadja έκανε τα πρώτα του βήματα τον Αύγουστο του 2006 ως μία ιστοσελίδα, που πρόσφερε δωρεάν μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου στους εγγεγραμμένους χρήστες της.

Αριθμεί περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, σε τουλάχιστον 200 χώρες παγκοσμίως, με στόχο μέχρι τα τέλη του έτους να «πιάσει» τα 10 εκατ. Αποτελεί ελληνική καινοτομία και παρά το γεγονός ότι μετρά μόλις τέσσερα χρόνια ζωής, διεκδικεί - και μάλιστα με αξιώσεις - μία θέση περιωπής μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η δίκη αναβλήθηκε 36 φορές!



«Εκρηκτικές» διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο των εκκρεμών υποθέσεων και των καθυστερήσεων στα ελληνικά δικαστήρια καθώς για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 18 χρόνια! Την ίδια στιγμή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου καραδοκεί για να καταδικάσει ακόμη μία φορά τη χώρα μας. Οι προσδιορισμοί των υποθέσεων στην Αθήνα γίνονται πλέον το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ενώ οι αναβολές των δικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ότι μια υπόθεση δεν θα αναβληθεί ακόμη και 36 φορές, όπως έγινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Δορυφορικά μάτια» αποκτά ο Ελληνικός Στρατός



ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Oι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκτούν, αθόρυβα και μεθοδικά, «δορυφορικά μάτια» τα οποία ενισχύουν τις στρατιωτικές και κατασκοπευτικές δυνατότητές τους. Και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, «σε μια εποχή όπου οι υψηλές εξοπλιστικές δαπάνες θα πρέπει να θεωρούνται παρελθόν λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης,η αξιοποίησητων δορυφόρων μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος στη σχεδίαση και διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων». Ωστόσο οι εικόνες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν, πέραν των στρατιωτικών σκοπών, για τον σχεδιασμό χαρτών, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή της λαθρομετανάστευσης.

Κατάργηση της βίζας για τους ρώσους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε πρόκειται να ζητήσει την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργήσει την χορήγηση "βίζας" στους Ρώσους, τους Ουκρανούς και τους Λευκορώσους πολίτες, ένα ζήτημα που απασχολεί επί μακρόν και έχει αποτελέσει σημείο ρήξης.

29/10/10

Turkey and Iran preparing a joint military operation

It is reported that thousands of Turkish soldiers passed into Iranian territory recently and Turkish and Iran armies are preparing a joint military operation against the PKK and PJAK.

Μονάδες καταπολέμησης ηλεκτρονικού πολέμου ετοιμάζει ο Τουρκικός στρατός

Ο τουρκικός στρατός θα ιδρύσει ειδικές μονάδες καταπολέμησης ηλεκτρονικής επίθεσης. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Sabah στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε την Τετάρτη, διαπιστώθηκε η σημαντική απειλή που υπάρχει στην εποχή μας από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις που μπορεί να δεχθούν οι ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι οι «“hacker” τρομοκράτες», μέσω διαδικτύου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Ελληνίδα κατάσκοπο αναζητούν οι τουρκικές αρχές

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου βρίσκονται, μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Star»,(http://www.aksam.com.tr/2010/10/29/haber/guncel/17287/askeri_sirlar_atina_ya_sizmis.html) αναφερόμενη στην υπόθεση «στρατιωτικής κατασκοπίας», για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Ο Νταβούτογλου είδε τους μειονοτικούς

Όχι που θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπορεί αυτή τη φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός να ήταν «φρόνιμος» και να μην έκανε τις γνωστές του δηλώσεις για τους ψευτομουφτήδες και την μειονότητα, δεν ήταν εξ ίσου «φρόνιμος» το δεξί του χέρι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Θα εκσυγχρονίσουμε τα Apache, αλλά μετά το 2016!

Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των 12  επιθετικών ελικοπτέρων Apache αλλά όχι πριν το 2016. 

Δυναμικό «παρών» σε Εύξεινο και Μεσόγειο

Εξι μήνες μετά την ανανέωση της παρουσίας του ρωσικού στόλου στη βάση της Σεβαστούπολης στην Κριμαία της Ουκρανίας μέχρι το 2042, η Μόσχα ανήγγειλε προχθές την ενίσχυση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με δεκαοκτώ νέα πολεμικά πλοία και νέα βομβαρδιστικά αεροπλάνα, ένα μήνυμα σαφές που δεν επιδέχεται παρερμηνείες:

Ευ. Βενιζέλος: Τέλος στις συζητήσεις κάτω από το τραπέζι για τα εξοπλιστικά

Κόκκινη γραμμή στις υπόγειες συνομιλίες και στην ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ κάποιων επιχειρηματιών από τον χώρο της βιομηχανίας του αμυντικού εξοπλισμού επιχείρησε να τραβήξει χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (Ε.ΕΛ.Ε.ΑΑ.), με θέμα “Η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και ασφάλεια”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας Defensys, που ανοίγει τις πύλες της σήμερα.

Η Lockheed ενδιαφέρεται... για την ΕΑΒ

 TO έντονο ενδιαφέρον της Lockheed Martin Aeronautics/International για τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας επιβεβαίωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ντένης Σ. Πλέσσας, αντιπρόεδρος Αναπτυξιακών Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της εταιρίας.

Κυριακή, 31-10, Παρουσίαση του βιβλίου "Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας" στη Φλώρινα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQlPneErihbR2tOpBaRkLQ9pukNS5DvvVMoxVvzyo6MTbkQXR6rOUlIiDjXlOexCzyvw7Y7t6AxlyeWwxXYWnUctUzIICbRkIHfreAHagKEowRumOkNqF9CWc8yfhpoXv_2GDtrSmNDYJP/s1600/%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F+%CE%92%CE%99%CE%92%CE%9B%CE%99%CE%9F.jpg
Την Κυριακή , 31 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11.30’, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», θα παρουσιαστεί το βιβλίο των Αθανασιάδη Ανδρέα - Μιχαηλίδη Χρήστου
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο Ποντιακός Σύλλογος Κολχικής «Αργοναύτες» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Καυκάσου «Ποντιακή Ιδέα»
Ομιλητές: Παντελής Σαββίδης , Δημοσιογράφος, Ηλιάδου-Τάχου Σοφία, Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και οι συγγραφείς του βιβλίου.
Συντονιστής ο εκδότης του βιβλίου, Σάββας Καλεντερίδης
Χαιρετίζει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντοκώμης κος Μάκης Μιχαηλίδης
(Σημείωση των συγγραφέων: Τα δικαιώματα του βιβλίου εκχωρήθηκαν από τους γράφοντες στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντοκώμης)

Πόσα χρωστάνε οι δήμοι;



Οι ψηφοφόροι καλούνται σε λίγες ημέρες να εκλέξουν τους νέους δημοτικούς τους άρχοντες, αλλά δεν έχουν ιδέα για το ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση των δήμων τους. Διαβάζουν σε επίσημες εκθέσεις ότι οι δήμοι είναι άντρα διαφθοράς, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μία σοβαρή συζήτηση επί του θέματος. Οι πολίτες καλούνται μέσω των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης να πουν ένα ναι ή ένα όχι στο... μνημόνιο, όταν οι δήμοι για τους οποίους θα ψηφίσουν μπορεί να είναι η επόμενη βόμβα...