31/1/11

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ Αμφισβητούν οι Τούρκοι και τον θαλάσσιο χώρο μας!

"Κοίτα το πουλάκι!!!"
ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ επιχειρεί να δημιουργήσει στο Αιγαίο η Τουρκία και με τις συνεχείς, ολοένα και πιο εξοργιστικές, προκλήσεις της θέλει να θέσει τους δικούς της όρους στις διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση των διαφορών!
Μετά τις μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά και των χωρικών υδάτων, τις υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι, την αμφισβήτηση των 12 μιλίων και της κυριότητας των βραχονησίδων, το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων: Τα πολεμικά τους πλοία δεν διστάζουν να φθάσουν μέχρι και... ανοιχτά του Σουνίου, θέτοντας υπό αμφισβήτηση πλέον ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου.

Τελευταίο και πιο εντυπωσιακό «κρούσμα» αυτό με τη φρεγάτα «Γιλντιρίμ», που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια διέσχισε το Αιγαίο και έφθασε μέχρι την Εύβοια!

Εξίσου... εντυπωσιακή, αλλά με την αρνητική της εκδοχή, ήταν και η αντίδραση της κυβέρνησης. Ο υπουργός Άμυνας Β. Βενιζέλος, αφού κατήγγειλε τη ΝΔ γιατί... τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την υποτονική στάση της χώρας μας στις τουρκικές προκλήσεις, υποστήριξε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Είπε, μεταξύ των άλλων, ότι η τουρκική φρεγάτα έκανε «αβλαβή διέλευση» (σ.σ.: δεν βομβάρδισε ας πούμε κάποιο από τα νησιά που συνάντησε στη διαδρομή...) και σε όλη τη διάρκειά της την παρακολουθούσαν στενά ελληνικά πλοία. Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών έκανε τα προβλεπόμενα από τη διαδικασία διαβήματα, τα οποία κατά την προσφιλή της συνήθεια η Άγκυρα τα πετά στο... καλάθι των αχρήστων.

Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι η περίφημη... πολιτική προσέγγισης που ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου έναντι του Τ. Ερντογάν έχει μηδενικά αποτελέσματα. Άλλωστε, σύμφωνα με αποκαλύψεις των WikiLeaks, το 2004 ο τούρκος πρωθυπουργός παραδεχόταν επισήμως ότι δεν μπορεί να ανακόψει το κύμα των προκλήσεων στο Αιγαίο, καθώς η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα από την πολιτική της κυβέρνησής του. Κατά συνέπεια, όσοι τρέφουν υψηλές προσδοκίες από τα πάρε-δώσε Παπανδρέου - Ερντογάν «πλανώνται πλάνην οικτράν».

Η Τουρκία από το 1974, αλλά ιδίως από το 1996 και μετά, με έναν απόλυτα μεθοδικό τρόπο, αμφισβητεί ολοένα και περισσότερα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κάθε φορά προσθέτει και κάτι νέο στις διεκδικήσεις της. Όπως για παράδειγμα τους τελευταίους 16 μήνες, με τις συχνές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία -περίπου κάθε 25 μέρες-, τις οποίες μάλιστα βαφτίζει «αβλαβείς διελεύσεις». Η νέα αυτή προκλητική συμπεριφορά εκπέμπει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους «ονειροπόλους των Αθηνών», ότι η στρατηγική της γείτονος δεν είναι στατική, δηλαδή στρατηγική κατοχύρωσης, αλλά επεκτατική, δηλαδή στρατηγική αναθεωρητισμού. Πώς εξηγείται άλλωστε το γεγονός ότι μία ημέρα πριν πάει ο κ. Παπανδρέου στην περιβόητη συνάντηση του Ερζερούμ είχαμε υπερπτήσεις οπλισμένων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και, λίγες μέρες μετά, σωρεία παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), μέχρι και την προχθεσινή «βόλτα» τουρκικής φρεγάτας από τις ακτές της Εύβοιας; Για να μην αναφέρουμε και τις υπόνοιες για την προ εβδομάδος διέλευση τουρκικού υποβρυχίου ανοικτά από το Λαύριο, που εντόπισαν ελικόπτερα του Ναυτικού, μια και το Πολεμικό Ναυτικό το διέψευσε.

Είναι δυνατόν να γίνονται αυτά όταν ο κ. Νταβούτογλου διακηρύσσει τη στρατηγική των «μηδενικών εντάσεων με τους γείτονες»; Όταν Παπανδρέου και Ερντογάν περπατάνε, υποτίθεται, χέρι χέρι; Ποιον δουλεύουν; Πώς ερμηνεύει ο κ. Παπανδρέου ότι το 2010, τον πρώτο δηλαδή χρόνο της «νέας και διευρυμένης» ελληνοτουρκικής προσέγγισης, 3.030 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και 367 οπλισμένοι σχηματισμοί μπήκαν στο Αιγαίο, πραγματοποίησαν 1.239 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 20 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά; Και βέβαια το ίδιο βιολί συνεχίζεται και φέτος.

Όλοι συμφωνούν ότι η στάση της Ελλάδας «πρέπει να είναι καλόπιστη» και να βασίζεται στη «διεθνή νομιμότητα» και στις «προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου», αλλά στην περίπτωσή μας δυστυχώς, με τη στάση μας, προβάλλουμε εικόνα αδυναμίας. Και προβάλλουμε εικόνα αδυναμίας όταν, ξαφνικά, τον τελευταίο χρόνο μηδενίσαμε τις εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών -το 2010 σημειώθηκαν μόνο 13 εμπλοκές, όταν έναν χρόνο πριν είχαμε 237- με την κυβέρνηση να λέει ότι η απόλυτη μείωση οφείλεται στη «συμπεριφορά του αναχαιτιζομένου». Έλεος! Προβάλλουμε εικόνα αδυναμίας όταν τουρκικά πλοία ερευνών μπαινοβγαίνουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κι εμείς σχεδόν σφυρίζουμε αδιάφορα, στέλνοντας το καραβάκι του Λιμενικού να τα παρακολουθεί. Προβάλλουμε εικόνα αδυναμίας, όταν εξακολουθούμε να κουβεντιάζουμε στο υψηλότατο επίπεδο, κεκλεισμένων των θυρών, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε, ή όταν τρέχουμε πρώτοι και καλύτεροι να ζητήσουμε Συμβούλιο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας! Προβάλλουμε εικόνα αδυναμίας όταν, παρότι αντιμετωπίζουμε τέτοια προκλητική συμπεριφορά, μειώνουμε τον λειτουργικό προϋπολογισμό των Ενόπλων μας Δυνάμεων πάνω από 20% κάθε χρόνο.
ΠΑΡΟΝ

9 σχόλια:

  1. Αυτή τη στιγμή κύριοι το μόνο που προέχει είναι να παραμείνει στην εξουσία η λαοπρόβλητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας αλλά και γιατί έτσι του είπε η μαμά του.

    Τι ζητάτε δηλαδή να κάνουμε πόλεμο και να χάσουμε την κυβέρνηση της "ανάπτυξης" και της "προόδου";

    Ευτυχώς σκοτώθηκαν πολλοί προγονοί μας και έκαναν την Ελλάδα τόσο μεγάλη που έχουμε σήμερα να χαρίζουμε μπόλικη περιουσία και να μην χρειάζεται να κάνουμε εμείς πόλεμο.

    Μην φοβάστε όταν οι τούρκοι το παρακάνουν και φτάσουν π.χ. έξω από το Καστρί ή το μέγαρο μαξίμου θα τους βάλουμε εμείς στη θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ καλά μας κάνουν διότι το αξίζουμε σαν εφιάλτες που είμαστε.
    Αν διαβάσετε το βιβλίο της Ιστορίας της Γ Γυμνασίου δίνεται η απάντηση για τα Ιμια.
    Είναι μια βραχονησίδα που διεκδικούν Ελληνες και Τούρκοι...Δλδ τι λένε οι κύριοι που μαθαίνουν Ιστορία τα Ελληνόπαιδα ;
    Οτι εμείς οι έξυπνοι Ελληνες απο μόνοι μας αμφισβητούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μάλιστα το μαθαίνουμε και στην νεολαία μας.
    Αρα γιατί οι Τούρκοι να μη τα διεκδικούν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    Η γειτόνισσα και τις κιλότες μας θα αμφισβητήσει σε λίγο.
    Γιατί τελικά αποδείχθηκε πως μόνο κιλότες φοράμε και θέλει να τις πάρει και αυτές.
    Είναι γνωστή η τακτική της , θέλει να προκαλέσει κάποιο «θερμό» επεισόδιο στο Κεντρικό Αιγαίο με αποτέλεσμα να εμφανιστεί και πάλι το μήνυμα στυλ Χόλμπρουκ (no troops , no flags etc) για όλο το Αιγαίο. Και μετά κλάφτα Χαράλαμπε.
    Η γειτόνισσα βέβαια απορεί γιατί δεν αντιδρούμε μέχρι σήμερα σε τόσες προκλήσεις και παραβιάσεις. Για αυτό αναρωτιούνται αν ρέει Ελληνικό αίμα στις φλέβες μας.
    Υπάρχουν τρόποι να φθείρεις τον εχθρό και ούτε καν να φανείς ότι εσύ το έκανες επίσημα και άσε τους να αναρωτιούνται στο ανεπίσημο.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλω μην ανησυχειτε.
    Το νεο ΠΑΣΟΚ ειναι εδω ενωμενο δυνατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι απλό, όσο λέμε "ναι"
    η Τουρκία θα διεκδικεί.

    Δίκιο δεν έχουν;

    Όσο για τη φρεγάτα
    το ζήτημα δεν είναι ότι έφτασε
    στην Εύβοια.
    Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι για δεύτερη φορά πέρασε από τη Σκύρο.

    Ακόμα και οι Πάτριοτ (και όλη η αεράμυνά μας) είναι στη Σκύρο.
    Δηλαδή, τί άλλο θέλουμε για να πράξουμε το αυτονόητο;
    Αλλιώς ας τα πακετάρουμε και να τους τα στείλουμε, μαζί με τα κεφάλια των ξεφτιλισμένων κλαρούχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο οι κυβερνήσεις της Ελλάδας θα δίνουν,τόσο οι ξένοι θα ζητάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προετοίμαζε πόλεμο για να έχεις ειρήνη, γιατί οι συμφωνίες τηρούνται όταν γίνονται μεταξύ ίσων. Διαφορετικά ο ισχυρός κερδίζει όσα του επιτρέπει η ισχύς του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο τον αναγκάζει η αδυναμία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χριστινα δεν τα εμαθες? πλεον το 70% των μαθητων ΔΕΝ ειναι ελληνοπουλα, στα δε χωρια....αστα

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ston Gatos, alla kai stin Xristina

    Athinaioi filoi mou, pou pigan teleftaios ekdromi sta Zagoroxoria, rotisan mia daskala enos poly oraiou sxoleiou, posous mathites exei.
    Apantisi tis daskalas 20, alla monon 2 ellinopoula!!

    Meinane syksiloi oi filoi mou. Alla ti perimene kaneis apo mia Dragona kai fysika apo mia Diamantopoulou, pou i moni tis asxolia eitan kai einai na kinigaei tin Xara Nikopoulou sta Pomakoxoria, mi tyxei kai mathoun stous Pomakous ellinika, giati gia tin symmoria tou GAP i tourkiki glossa exei proteraiotita.

    Meta apo ola afta, pou symbainoun stin Ellada mas, den tha ekplago an syntoma symbei kati paromoio san tin Tinisia i tin Aigypto kai stin Ellada, giati allos tropos na apallagoume apo tin anthelliniki afti klika den fainetai yparxei...

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.