5/1/11

Ελεύθεροι Ισλαμιστές βάσει.. νέου νόμου

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης άφησε, σήμερα, ελεύθερους οκτώ γνωστούς ισλαμιστές βάσει ενός νέου νόμου που περιορίζει σε 10 χρόνια το χρόνο φυλάκισης των κρατούμενων που δεν έχουν καταδικαστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο 'Ανατολή'.
Ανάμεσα στους κρατούμενους που αφέθηκαν ελεύθεροι βρίσκεται ο Χάτσι Ινάν, που φέρεται ότι είναι ο ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της τουρκικής Χεζμπολάχ, μίας παράνομης ισλαμιστικής οργάνωσης, που δεν σχετίζεται με τις ομώνυμες οργανώσεις του Ιράν και του Λιβάνου--συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2000, αναφέρει το ίδιο πρακτορείο.

Η διάταξη αυτή, που τέθηκε σε ισχύ την πρώτη ημέρα του νέου έτους, προβλέπει ότι κάποιος που κατηγορείται και φυλακίζεται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δεν μπορεί να κρατείται για περισσότερο από 10 χρόνια, ενώ απαιτεί και την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας μέσα σε αυτό το διάστημα.

Η Τουρκία δέχεται, συχνά, επικρίσεις από διεθνείς οργανισμούς για τη βραδύτητα των νομικών διαδικασιών και την παρατεταμένη κράτηση κατηγορούμενων.

Δέκα ακόμα φερόμενα μέλη της τουρκικής Χεζμπολάχ, ανάμεσά τους δύο ηγετικά στελέχη, καθώς και πέντε φερόμενα μέλη του 'Εργατικού Κόμματος του Πακιστάν (PKK)' αφέθηκαν ελεύθεροι αργά χθες από μία φυλακή του Ντιγιάρμπακιρ βάσει αυτού του αναθεωρημένου νόμου, που μπορεί να αφορά 57.000 κρατούμενους, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος. http://www.athina984.gr

1 σχόλιο:

  1. Στην Ελλαδα πρεπει να εχουμε τετοιο νομο εδω και χρονια αλλιως δεν εξηγηται πως ο τζαμαλ και οι οομοιδατες του κυκλοφορουν ακομα ελευθερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.