6/1/11

Ο εκφυλισμός της Σερβίας

Serb rebellion against Ottomans



του Δελαστίκ
Φάντασμα του κάποτε ισχυρού εαυτού της έχει καταντήσει η Σερβία. Εχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον χάρτη των βαλκανικών πολιτικών εξελίξεων. Ιδίως μετά τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου 2008, όταν με τη μετεκλογική βοήθεια των Αμερικανών και των Ευρωπαίων και σωρεία εξαγορών βουλευτών έγινε δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης στο Βελιγράδι, τυφλά υποτακτικής στη Δύση, υπό τον πρωθυπουργό Μίρκο Τσβέτκοβιτς, στις 11 Ιουλίου του ίδιου χρόνου η Σερβία παραδόθηκε πλέον αμαχητί.
Οι εκλογές εκείνες είχαν καθοριστική σημασία για το μέλλον του σερβικού έθνους, γιατί στις 17 Φεβρουαρίου 2008 είχε ανακηρυχθεί μονομερώς η αποσχιστική από τη Σερβία ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Το γεγονός ότι στις σερβικές εκλογές που επακολούθησαν μετά τρεις μήνες δεν επικράτησαν οι πατριωτικές ή οι εθνικιστικές δυνάμεις, αλλά κυριάρχησαν έστω και με σκευωρίες οι δυνάμεις του ενδοτισμού που εκπροσωπεί ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπορίς Τάντιτς, πολιτικός σύμμαχος του οποίου είναι και ο ασήμαντος πρωθυπουργός Τσβέτκοβιτς, απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σερβικός λαός ήταν αυτός που είχε υποκύψει τελεσίδικα στις δοκιμασίες μιας ταραγμένης δεκαπενταετίας αιματηρής αποσύνθεσης της κραταιάς Γιουγκοσλαβίας και του διαμελισμού της σε επτά μέχρι στιγμής ασήμαντα κρατίδια.
Απογοητευμένος από τις κακουχίες και τις ήττες της εθνικιστικής περιπέτειας της αποτυχημένης προσπάθειας συγκρότησης μιας «Μεγάλης Σερβίας» στη θέση της καταρρεύσασας Γιουγκοσλαβίας, ο σερβικός λαός είδε να διαψεύδονται παταγωδώς και οι ελπίδες ευημερίας που είχε επενδύσει στη στροφή προς τον ενδοτισμό, έχοντας την αυταπάτη ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα αντάμειβαν τους Σέρβους για την εγκατάλειψη των ομοεθνών τους στο Κόσοβο και στη Βοσνία.
Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την ανατροπή του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, το βιοτικό επίπεδο των Σέρβων βρίσκεται ακόμη πολύ πίσω από όσο ήταν κατά τη δεκαετία του 1980!
Οι αλλεπάλληλες απογοητεύσεις οδήγησαν στην απάθεια και την πολιτική αποβλάκωση των Σέρβων, όπως ομολογούν πλέον οι πάντες.
«Στο Βελιγράδι, σε αντίθεση με τη δεκαετία του 1990, δεν αισθάνεται κανείς πλέον στον πληθυσμό τον παραμικρό ενθουσιασμό για την πολιτική ή για την ανάγνωση εφημερίδων που δεν είναι ταμπλόιντ (σ.σ.: με την απαξιωτική έννοια του όρου) ή περιοδικά κουτσομπολιού», γράφει ο απεσταλμένος της γαλλικής «Μοντ» στη Σερβία και αναρωτιέται: «Γιατί τέτοια αποστασιοποίηση, τέτοια απογοήτευση απέναντι στους πολιτικούς;»...
Την απάντηση τη δίνει ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Μπόζινταρ Τζέλιτς, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα, όπου αποκαλύπτει πως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με τους βομβαρδισμούς και το εμπάργκο τους διέλυσαν κυριολεκτικά τη σερβική οικονομία, για να αποσπάσουν με τη χρήση στρατιωτικής βίας το Κόσοβο, όπως είχαν σχεδιάσει.
«Είναι αναντίρρητο ότι επί δέκα χρόνια δεν ικανοποιήθηκαν οι προσδοκίες του πληθυσμού. Ο κόσμος πίστευε ότι με τον ερχομό της δημοκρατίας θα ξανάβρισκε αμέσως το επίπεδο ζωής που είχε επί Τίτο. Αυτό όμως ήταν αδύνατο», δηλώνει ο Τζέλιτς. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι ο Γιόσιπ Μπροζ Τίτο πέθανε στις 4 Μαΐου του... 1980, αντιλαμβάνεται πόσο πίσω βρίσκεται η Σερβία σήμερα, ώστε ο πληθυσμός της να ονειρεύεται το επίπεδο ζωής που είχε προ... τριακονταετίας, και δη υπό σοσιαλιστικό καθεστώς!
«Οι πόλεμοι και το διεθνές εμπάργκο έκαναν τη Σερβία να χάσει τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της, την πλειονότητα των εξαγωγικών αγορών της και το 56% της βιομηχανικής παραγωγής της», ομολογεί ο Τζέλιτς, η κυβέρνηση του οποίου πάντως συνεργάζεται άριστα με εκείνους που κατέστρεψαν τη χώρα του, πράγμα που βεβαίως συντείνει στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου στα μάτια της σερβικής κοινωνίας, που πλέον δεν πιστεύει σε τίποτα.
Ούτε φυσικά σε πατρίδα, εθνικά δίκαια και εθνικά συμφέροντα, ούτε έχει καμία διάθεση να επιδείξει αλληλεγγύη προς τους ομοεθνείς της Σέρβους του Κοσόβου ή της Βοσνίας, τους οποίους η ΕΕ και οι ΗΠΑ θέλουν να υποτάξουν στους Αλβανούς και τους Κροατομουσουλμάνους της Βοσνίας αντίστοιχα, πράγμα που σταδιακά συντελείται με τις πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στο Βελιγράδι.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Υποτέλεια σε... Κροατία - Σλοβενία!
ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΕΣ συνέπειες εμφανίζει η οικονομική εξαθλίωση της Σερβίας υπό τη διακυβέρνηση των φιλοδυτικών, ενδοτικών κυβερνήσεών της. Η Σερβία περιέρχεται σταδιακά σε καθεστώς οικονομικής εξάρτησης από τις κατά πολύ μικρότερές της... πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες της Κροατίας και της Σλοβενίας! «Οι σλοβενικές και κροατικές επιχειρήσεις μεταφέρουν ήδη αξιόλογο μέρος της βιομηχανικής παραγωγής τους στη Σερβία, όπου η γλώσσα είναι η ίδια, αλλά όπου οι μισθοί του ειδικευμένου εργατικού δυναμικού είναι οι μισοί», γράφει η «Μοντ». Πού να το φαντάζονταν ποτέ οι Σέρβοι ότι μετά την ανατροπή του Μιλόσεβιτς θα καταντούσαν... «τριτοκοσμική» χώρα για τους Κροάτες και τους Σλοβένους!
ethnos.gr

Σέρβοι αποχωρούν απο την Κροατία το 1995



20 σχόλια:

  1. Διεθνής Σιωνισμός χτυπά την Ορθοδοξία παντού.Δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει στην Σερβία,ούτε στην Ελλάδα.Υπό διωγμό καθετί που θυμίζει Χριστό και σταυρό.Είμαστε μάρτυρες μιας σειράς γεγονότων που εκτυλίσσονται και θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη ως την τελική καταδίωξη του Χριστού και της εκκλησίας του,όπου υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να διωχθούν με κάθε τρόπο.Εμείς νομίζουμε ότι είναι θέμα γεωπολιτικό,οικονομικό,πολιτισμικό,ενεργειακό,αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.Πίσω κρύβεται ο μέγας εχθρός του Χριστού και χρησιμοποιεί τους δικούς του με μαεστρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΕΣΤΙ ΣΥΝΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΧΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όσους πιστεύουν ότι με μερικά στρέμματα γης λιγότερα θα κοιμούνται ήσυχοι τα βράδυα, καθώς και για εκείνες που πιθανολογούσαν ότι τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τι δικαίωμα κριτικάρουμε εμείς τους Σέρβους?

    Οι Σέρβοι τουλάχιστον ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ!

    Πολέμησαν μόνοι απέναντι σε όλους,σύντρίφτηκαν,και συνθηκολόγησαν για να μήν καταστραφούν ολοκληρωτικά.

    Εμείς συνθηκολογήσαμε χωρίς αγώνα,παραδοθήκαμε συνειδητα στον πρώτο πουλημένο που μας έταξε πως "λεφτά υπάρχουν"...για να μη χάσουμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε με το τελευταίο μοντέλο SUV!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ .
    http://www.youtube.com/watch?v=v2Xp5AoIajY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. <> αυτό κάτι μου θυμίζει..
    Όταν οι πολιτικοί δεν εργάζονται για το συμφέρον της πατρίδας τους δηλ. δεν κάνουν την δουλειά για την οποία εκλέχθηκαν τότε η απαξίωση είναι το μόνο βέβαιο. Και όταν απαξιώνονται οι πολιτικοί τότε η <> τους δεν υπολογίζετε από καμία άλλη χώρα φίλη ή εχθρική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ίδια κατάσταση είμαστε και εμείς αλλά εκεί φτάσαμε με άλλα μέσα .
    Άλλη μια επιβεβαίωση του Κλαούζεβιτς.
    "Πόλεμος είναι η πέκταση της πολιτικής με άλλα μέσα"
    Σε εμάς δεν χρειάστηκε καν να κάνουν πόλεμο .
    Οι πολιτικοί μας ενδοτικά έβαλαν τις υπογραφές τους χωρίς καμία αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σερβία και Ελλάδα βίοι παράλληλοι. Από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι σήμερα έχουμε τους ίδιους εχθρούς. Το κακό είναι ότι εκτρέφουμε και ψηφίζουμε τους ίδιους ΄΄Εφιάλτες΄΄, όπως σήμερα Τάντιτς -Παπανδρέου, πουλημένα τομάρια..!!
    Γνωρίζω καλά τον Σερβικό λαό και εκείνο που μπορώ να πώ με πεποίθηση είναι ότι έχασε την περηφάνεια του, μετά από τόσα χρόνια εμπάρκο, βομβαρδισμούς και φτώχια. Τους ανοίξανε την πόρτα στην Ευρώπη με την απελευθέρωση της βίζας πέρυσι -πράγμα που έγινε για την Σλοβενία και την Κροατία από το 1992- και ψευτοχαίρονται οι άνθρωποι που βγάζουν κανένα μαύρο μεροκάματο στην Γερμανία και αλλού.
    Η προδοσία συνεχίζεται φέτος με τον προσχεδιασμένο από τους Αμερικανούς διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που θα καταλήξει με την περίπου αναγνώριση του Κοσόβου από την Σερβία. Τα ίδια περιμένουν και την Ελλάδα σε σχέση με τους Τούρκους. Οψόμεθα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Φάντασμα του κάποτε ισχυρού εαυτού της έχει καταντήσει η Σερβία"

    Ενω η χρεοκοπημενη οικονομικα, πολιτικα και ηθικα Ελλαδα, που συμφωνα με δημογραφικες μελετες σε 30 χρονια θα εχει ελληνικο πληθυσμο μειοψηφικο σε σχεση με τους αλλοδαπους, ειναι σε καλύτερη μοιρα...

    Σωστα λεει ο λαος... Η καλυτερη παρηγορια για μια χηρα ειναι μια αλλη χηρα...

    Η Ελλαδα τελειωσε. Τουλαχιστον η Σερβια δημογραφικα εχει μελλον και εχει ομογενοποιηθει πληθυσμιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό το άρθρο καθεστωτικού δημοσιογράφου. Συμπέρασμα.
    1)Ο Σερβικός λαός απογοητεύτηκε από «τις ήττες της εθνικιστικής περιπέτειας της αποτυχημένης προσπάθειας συγκρότησης μιας «Μεγάλης Σερβίας» στη θέση της καταρρεύσασας Γιουγκοσλαβίας,» για τις οποίες (ήττες) οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ πολέμησαν να το πετύχουν. Δηλαδή νίκησαν και εξόντωσαν τον Σερβικό ΕΘΝΟΣ και ένα Σέρβο ΕΘΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ. Οι εγκληματικές τακτικές που εφάρμοσαν οι δυτικοί ΣΥΜΜΑΧΟΙ και ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ είναι γνωστές σε όλους μας. Μέχρι και την δολοφονία του Μιλόσεβιτς οργάνωσαν.
    2) Οι δυτικοί εγκληματίες πολέμου, μετά οργάνωσαν χαλκευμένα δικαστήρια και πειστήρια για να δικάσουν τους ηττημένους πολιτικούς και στρατιωτικούς τους αντιπάλους.
    3) Το Σερβικό Έθνος, λαός και μάζα, αφού τους έγινε η προπαγάνδα από τις δυτικές ΜΚΟ και ντόπιους δοσίλογους, γνωστούς ροζ αριστερούς, και έλλειψη Εθνικής ηγεσίας, (τονΣέσελι ακόμη τον δικάζουν!!!!!) παραδόθηκε στους δυτικούς και «είδε να διαψεύδονται παταγωδώς και οι ελπίδες ευημερίας που είχε επενδύσει στη στροφή προς τον ενδοτισμό, έχοντας την αυταπάτη ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα αντάμειβαν τους Σέρβους για την εγκατάλειψη των ομοεθνών τους στο Κόσοβο και στη Βοσνία».
    4) Παραδοχή από ένα καθεστωτικό δημοσιογράφο ότι «...στις σερβικές εκλογές δεν επικράτησαν οι πατριωτικές ή οι εθνικιστικές δυνάμεις, αλλά κυριάρχησαν έστω και με σκευωρίες οι δυνάμεις του ενδοτισμού που εκπροσωπεί ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπορίς Τάντιτς, πολιτικός σύμμαχος του οποίου είναι και ο ασήμαντος πρωθυπουργός Τσβέτκοβιτς, απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σερβικός λαός ήταν αυτός που είχε υποκύψει τελεσίδικα στις δοκιμασίες μιας ταραγμένης δεκαπενταετίας αιματηρής αποσύνθεσης».
    5) Ο μαλθακός κοινοβουλευτισμός και οι ντιντιδικες πολιτικές οδηγούν στον καταναλωτισμό και στον ενδοτισμό. Δες Γ. Παπανδρέου, Δουβλινο ΙΙ και τουρκικές προκλήσεις. Χρήσιμοι προδότες, οι δημοκρατικοί ροζ δημοσιογράφοι και οι νταβάδες ανεξαρτήτου χρώματος και άνευ ιδεολογικών πεποιθήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΌΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ, αλλά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ή ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΌ... σκαλ είναι λίαν εκνευριστική η γελοιοποίηση της γλώσσας ιδίως από άτομα που φαίνονται ότι την κατέχουν. Υπάρχουν εκπομπές στην τηλεόραση όπου οι συντελεστές τους έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαβάζουν ούτε θα απαντάνε σε μηνύματα που περιέχουν τον....."όρο" ΑΝΞΑΡΤΗΤΟΥ (όταν φυσικά χρησιμοποιείται με εξώφθαλμα λάθος σύνταξη. Κάν' το κι εσύ)!!! Τώρα για την Σερβία, ζήλεψε την πρόοδο της Ελλάδας και σπεύδει να την μιμηθεί. Καλή Νεο-Οθωμανία συνραγιάδες συνγκιαούρηδες Σέρβοι... Άντε και μαζί στην επόμενη επανάσταση μετά πάλι από 500 χρόνια.
    Υ.Γ. Μαζί με το παιντί δεν θα πάει και ο δικός σας στο Ερζερούμ να κρατάει τα μπόσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Σερβια μπορουσε να κρατησει μερος της παλιας της δυναμης αλλα πηρε το λαθος δρομο με το Μιλοσεβιτσ,
    μπορουσε να διχοτομισει το κοσοβο χωρις πολεμικη εμπλοκη αλλα με διπλωματικο τροπο, το ιδιο μπορουσε να κανει και στη κροατια,αφου ο σερβικος πληθυσμος υπερτερουσε σε μεγαλο βαθμο,αντιθετα αποφασισε να κανει εθνοκαθαρση με πολεμους και σφαγες κοντρα στο διεθνες κατεστημενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οτι και να λενε καποιοι οι Σερβοι και οι Ελληνες δεν εχουν ξοφλησει ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι ο φόβος του(του Δελαστικ) για τη πατρίδα του βλέποντας τους Σέρβους τώρα.Έχει δίκιο.Αλήθεια, που ήταν οι ρώσοι τότε??Τους βλέπω τώρα,αφού έχουν πάρει τα 40 αργύρια και καταλαβαίνω τι ρόλο έπαιξαν και ΟΙ ρώσοι στο ξεπούλημα της Γιουγκοσλαβίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σε ποιόν Τσβέτκοβιτς αναφέρεται ο κ. Δελαστίκ, σε εκείνον που υπέγραψε την 25η Μαρτίου 1941 στο Schloss Belvedere της Βιέννης το Πρωτόκολλο της Προσχωρήσεως της Γιουγκοσλαυίας στο Τριμερές Σύμφωνο του Άξονα, έχοντας την διαβεβαίωση του Αδόλφου Χίτλερ ότι θα παραχωρηθή στην Γιουγκοσλαυία η Ελληνική Θεσσαλονίκη και η ενδοχώρα της;

    Δεν νομίζω ότι εκείνος θα ζει ακόμη, μάλλον συγγενής εκείνου του καθάρματος και Σέρβου "φίλου" "ομόδοξου" θα είναι ο σημερινός προδότης Σέρβος πρωθυπουργός Τσβέτκοβιτς!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Ελλάδα δεν είναι ανάγκη να εξαγοράσουν βουλευτές, αφού πάντα υπάρχουν πρόθυμοι να προσκυνήσουν τους παγκοσμιοποιητές της Νέας Τάξης.
    Άλλωστε τι να τα κάνουν τα λεφτά, αφού βγάζουν τόσα και τόσα από τις μίζες;;;
    Μερικούς υποστηρικτές και ψηφοφόρους τους, βλέπουμε κι εδώ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η συνεχής κριτική και το κλάμμα για το χάλι που μας έφεραν οι κυβερνήτες μας από το τέλος του ΒΠΠ μέχρι σήμερα μόνο πόνο και απελπισία φέρνει.
    Μήπως η "Σπίθα" αποτελεί κάποια ελπίδα;
    Μήπως αν συγκεντρωθούμε γύρω της δημιουργήσουμε την προϋπόθεση ανάτασης;
    Μάθετε, διαβάστε, ρωτήστε σχετικά και ίσως υπάρξει λύση!
    γιώργος καλαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η περίπτωση της Σερβίας είναι ένα ακόμα τυπικό παράδειγμα. Σπάσιμο αντιστάσεων, εξαθλίωση, εξάρτηση από τους "σωτήρες", ελπίδα για ανάκαμψη που ποτέ δεν ξημερώνει και ...αυτά. Ολα μα όλα τυχαία; Δεν νομίζω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 6:42, ρόλο στο ξεπούλημα της Σερβίας δεν έπαιξαν οι Ρώσοι, αλλά ο μεθύστακας ο Γέλτσιν.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.