8/1/11

Νταβούτογλου: Γνωστές οι θέσεις της Ελλάδας

Οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις και το Κυπριακό αποτελούν τις γνωστές απόψεις της Ελλάδας, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφεύγοντας επί της ουσίας να εκφέρει άποψη.
Η θέση του Γ. Παπανδρέου «είναι η γνωστή άποψη της Ελλάδας» δήλωσε ο Νταβούτογλου για να προσθέσει πως «Οι δικές μας απόψεις μας στα θέματα αυτά είναι γνωστές, και ο πρωθυπουργός μας τις έθεσε με σαφήνεια». «Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία θέση στην άλλη πλευρά, και κυρίως στην Τουρκία. Είναι αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας».

Κατά τα άλλα ο Α. Νταβούτογλου τόνισε ότι η συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνάντηση αποδυκνείει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε σωστό δρόμο και έκρινε ότι πρέπει να ξεπεραστούν "ψυχολογικά εμπόδια".

Δήλωσε πως « τα μηνύματα του κ.Παπανδρέου σε γενικές γραμμές αποτελούσαν μηνύματα φιλίας και συνεργασίας» ενώ ανέφερε ακόμη πως "για την ανάπτυξη μίας νέας πολιτικής γλώσσας θα πρέπει να εκφράζονται ανοιχτά οι αμοιβαίες θέσεις. Αυτό θα γίνεται στο εξής»

«Θα συμβαδίσουμε ανακαλύπτοντας μαζί αυτή τη νέα πολιτική γλώσσα και θα συμβιώσουμε σε αυτή τη γεωγραφία, θα ακούσουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου αλλά και θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε σεβόμενοι τα αμοιβαία συμφέροντα και τις αρχές μας, με μία κοινή προσπάθεια», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νταβούτογλου. http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=239314

1 σχόλιο:

  1. Γνωστές Ντάβ; Για πέσ' τες μας να τις μάθουμε κι εμείς... γιατί δεν ξέρουμε τίποτα. Έχουμε και θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.