24/1/11

Ανάπτυξη Ναυτικής Δύναμης του Ιράν στην Μεσόγειο;

Ο Υποναύαρχος Gholam-Reza Khadem Bigham του Ιρανικού πολεμικού Ναυτικού δήλωσε πως το Ιράν  σχεδιάζει να αναπτύξει  ναυτική δύναμη στην περιοχή της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας κοντά στο Ισραήλ. Η ανάπτυξη της ναυτικής δύναμης είναι μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Τεχεράνης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ιράν στο Εξωτερικό.Πρόκειται για τέσσερα πλοία δύο αντιτορπιλλικά και δύο πλοία ανεφοδιασμού σκοπός των οποίων θα είναι η συλλογή πληροφοριών και η πραγματοποίηση ασκήσεων.Η αποστολή υπολογίζεται να διαρκέσει έναν χρόνο..Είναι ή πρώτη φορά που Ιρανικά πολεμικά πλοία αναπτύσσονται σε τόση μεγάλη απόσταση απο το Ιράν. 

Το Ιρανικό πολεμικό ναυτικό διεξάγει περιπολίες απο το 2008  στον Κόλπο του Άντεν  για την προστασία του θαλάσσιου εμπορίου και ιδίως των πετρελαιοφόρων πλοίων που ανήκουν ή μισθώνονται από το Ιράν.

Παραμένει ασαφές εάν η Αίγυπτος θα επιτρέψει στον στόλο να περάσει μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο Ιρανός υποναύαρχος έκανε λόγο και για ανάπτυξη ιρανικών υποβρυχίων αν και οι εκφράζεται αμφιβολία καθώς είναι γνωστό οτι το Ιράν διαθέτει  έναν μικρό αριθμό  συμβατικών υποβρυχίων  

Πηγή:ynetnews.com,english.farsnews.com,.presstv.ir 

16 σχόλια:

  1. Αλλη μια ειδηση...
    Καλα θα γελασουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταδικασμένη προσπάθεια.
    Η θάλασσα ελέγχεται από τις ΗΠΑ , άρα...

    Εδώ στη Μεσόγειο δεν μπορούν να βάλουν χέρι οι Ρώσσοι θα βάλουν οι Ιρανοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρα στο μελλον θα εχουμε ενδιαφεροντα ρεσαλτα Ισραηλινων Κομμαντος και πιασιμο στον υπνο των πληρωματων οπως και ενδιαφεροντα αυτανδρα βουλιαγματα
    στο ...πιξ φυτιλι.Εμεις θα διαφεντευουμε την διασωση σαν κρατος-ΜΚΟ που ειμαστε.Διεθνοποιουμαστε γρηγορα και μας ανατιθενται ειδικες αποστολες κατι σαν ...Σουηδια του Νοτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά απο το περιγιάλι.

    Οι βάρκες του Ιράν θα πλέουν πλησίον Καστελόριζου, Κύπρου, κατεχομένων, Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας. Μπορεί να τις δούμε και στο Σούνιο μαζι με καμιά νεο-οθωμανική φρεγάτα. Με τις ευλογίες της μαϊμούς Νταβούτ.

    Προβοκάτσιες εις βάρος της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

    Εαν το Ισραήλ "ακουμπήσει" τον "στόλο της αγάπης" θα επέμβει ο γίγας Ερντογάν παριστάνωντας τον εφέντη να το βάλει στην θέση του.

    Το γνωστό τσίρκο δηλαδή.

    Είμαι περίεργος για την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σχέσεις των Περσών με την θάλασσα δεν ήταν ποτέ καλές και αυτό το ξέρουμε από την αρχαιότητα.

    Ελπίζω να μην διατάξει κι ετούτος σαν τον Ξέρξη να ... δέσουν και να μαστιγώσουν την Μεσόγειο, αν του κάνει "κουνήματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτεινω να τους προσφερουμε το λιμανι της ραφηνας(αν φτασουν) για απαγκιο στα πλαισια ειρηνικης συνυπαρξης.
    Ποιος ξερει μπορει να μεσολαβησουν
    στον Ταγιπ να αναστειλει τα σχεδια
    καταληψης της λερου.
    Εχουμε πιστη στον Δρουτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάθανε οτι π%^"@#$στε, πλακώσανε και οι γύφτοι...

    με το μπαρδόν, που θα έλεγε και ο Μίμης Φωτόπουλος

    Albert.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ "ΚΑΛΑ ΝΕΑ" ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗθΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ θΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΙΣ 6 FREMM με τους 48 SCALP Naval ΑΚΤΙΝΑΣ 1,000 ΚΜ. ΙΣΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ.

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΡΕΓΑΤΕΣ (ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΙΚΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ FREMM) ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΜΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καρυδότσουφλα είναι που να τολμήσουν να τα βάλουν με το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν θα βγει ο Περσικος στολος στην Μεσογειο,εμεις θα τους παρακολουθουμε απο την Ελληνικη στρατιωτικη βαση της Σεληνης.Βλεπω τον κοντο μουστακια[νταβουτογλου],ντυμενο με την στολη του Αρταξερξη να ζηταει κανενα τσιγαρακι απο τους αλλους τροφιμους του ψυχιατρειου που θα τον εχουν κλεισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω ότι το Ιράν είναι ποιο δημοκρατικό από πολλά Αραβικά κράτη και νομίζω ότι παίζει τα παιχνίδια των αμερικανών έτσι ώστε να συσπειρώσει τον αραβικό κόσμο ενάντια σε έναν δήθεν κακό.. δεν νομίζω η Αμερική και γενικά την Ευρώπη να την φοβίζει ή να απειλείται από το Ιράν … μάλλον περισσότερο απειλείτε από ενδεχόμενες αναταράξεις στον αραβικό κόσμο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχουν γέλιο πάντως! ¨Οπως με το F-5 που πού του άλλαξαν rudder και το παρουσιάζουν γιά...Ιρανικής κατασκευής μαχητικό!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολλά παιχνίδια παίζονται ποιός ξέρει τι θα γίνει.

    μπορεί ναναι και φανφάρες, οι διαπλοκές όμως είναι τεράστιες και αλλάζουν στο πιτσ φυτίλι ανάλογα με τα συμφέροντα.
    όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι ίσως έχουμε κοκκορομαχίες
    το ιραν δεν ειναι ιρακ έχει και πλατουλες.
    κι αν λέω τώρα, δεν βγαίνουν οι ρώσοι στη μεσόγειο αλλά βάζουν το ιραν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν δεν απατωμαι το ναυτικο του Ιραν εχει 5000 ανδρες προσωπικο και λιγες ελαφρες μοναδες.(Aν καποιος εχει παραπανω στοιχεια μπορει να με ενημερωσει). Ποσες μοναδες και πως πιστευουν οτι μπορουν να στειλουν στην Μεσογειο και για πιο λογο;
    Αν ΣΟΒΑΡΑ οι Περσες σκεφτονται να κανουν ναυτικες επιχειρησεις στην Μεσογειο και η αναγγελια δεν ειναι απλη κινηση εντυπωσιασμου ειναι πιθανον να συμβει το εξης
    Οι Περσες να δοκμασουν να κανουν μαι"βελτιωμενη" εκδοχη της Γιουτλανδης (1916) ΑΛΛΑ αυτο που θα "αποκομισουν" θα ειναι ειτε μια επαναληψη της Τσουσιμα (1904 μ.Χ) η της ναυμαχιας του Λειτε (1944 μ.Χ.) Δεν αναφερω την Σαλαμινα (480 π.Χ) γιατι ο Περσικος στολος εξακολουθιυσε να υπαρχει και μετα την Σαλαμινα εστω και ως ητημενη δυναμη ενω στην ο Ρωσσικος Αυτοκρατορικος Στολος πληγωθηκε θανασιμα στην Τσουσιμα ενω ο Ιαπωνικος Αυτοκρατορικος στολος μετα την ναυμαχια του Λειτε επαψε ουσιαστικα να υφισταται...
    Αρα για να παραφρασω κατι που λεγονταν στην περιοδο του Εκατονταετους πολεμου αν οι Περσες στειλουν πλοια στην Μεσογειο α) τα ψαρια της Μεσογειου θα μαθουν περσικα (ευελπιστω και τουρκικα
    και β)προβλεπω οτι οι "Περσες" του Αισχυλου θα γινουν πολυ "δημοφιλες" εργο στο Ιραν ειδικο το Α! χορικο το οποιο ξεκινα με την φραση "και εμαθαν οι Περσες να δαμαζουν τα κυματα" (αν θυμαμαι καλα) η τα λογια του Χορου οταν ο "αγγελος" τελειωνει την αφηφηση για τα γεγονοτα της Σαλαμινας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εντάξει ρε παιδιά, να πει καμιά μαλακιούλα και το Ιράν !!!
    Το πολύ-πολύ να κατεβάσει ένα πλοίο του που θα ανεφοδιάζεται από τους Τούρκους.
    Να παίρνει και το πλήρωμα ...τα εκτός έδρας!!!

    Μάχη γίνεται για το ποιός θα γίνει το αφεντικό στον ισλαμικό κόσμο...
    Μπορεί να έχουν συνεννοηθεί Τουρκία και Ιράν να τον μοιράσουν.
    Τους σουνίτες οι μεν, τους σιίτες οι δε.
    Εάν κάνει το Ισραήλ καμιά ταρζανιά και τους το πειράξει (πράγμα εύκολο), όπως έκανε το λάθος με το "Μαβί Μαρμαρά", θα ηρωοποιήση και τον Άχμι όπως ακριβώς έκανε με τον Έρντι !!!

    Καλά θα κάνουν οι κύριοι Εβραίοι να αποχωρούν σιγά-σιγά από τα κατεχόμενα και φτιάχνοντας ακόμα ψηλότερο τείχος, να κλείνονται στην ...Γη της Επαγγελίας που έχουν φτιάξει περιτριγυρισμένοι από τα πορτοκάλια και τα γκρέιπ-φρουτ τους, να πλέκουν τις κοτσίδες τους !!!
    Να μάθουν και οι Αμερικάνοι, ότι το πετρέλαιο που θα παίρνουν στο εξής, πρέπει να το πληρώνουν...
    Άντε να ησυχάσουμε και οι υπόλοιποι γύρω γύρω !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.