7/1/11

Ο Νταβούτογλου διαλύει τις ψευδαισθήσεις


Και τα τελευταία υπολείμματα των ελληνικών ψευδαισθήσεων διαλύονται από τον κατηγορηματικό τόνο της τελευταίας δηλώσεως Νταβούτογλου περί Κυπριακού, σε σχέση με την ενταξιακή πορεία (και προσδοκία) της Τουρκίας.

Με την οποία και ο αρχιτέκτονας του νέου τουρκικού στρατηγικού δόγματος αποσυναρτά χωρίς περιστροφές τα δύο ζητήματα.

Κάτι που για όσους δεν μυωπάζουν (πλην των εθελοτυφλούντων) ανατρέπει άρδην τις δικές μας πολιτικές. Οι οποίες εν πολλοίς εδράζονται στην προοπτική πιέσεως προς την Αγκυρα, ώστε: οι ενταξιακές της επιθυμίες να εξαργυρωθούν με τη λύση του Κυπριακού. Της οποίας το κλειδί βρίσκεται όντως σε τουρκικά χέρια.

Ο Νταβούτογλου μας «το έκοψε» κατά τρόπο που δεν επιδέχεται συζήτηση.

Ακόμη και αν η δήλωσή του (ότι δηλαδή διαπράττουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η Τουρκία θα θυσιάσει το Κυπριακό χάριν της εντάξεώς της) έγινε στο πλαίσιο τακτικού ελιγμού, εντούτοις ανακλά δεσμευτική πολιτική για την Αγκυρα. Που δεν μπορεί ν' αναστραφεί για λόγους ευανάγνωστους. Οι οποίοι σχετίζονται με τις εσωτερικές δομές και δυναμικές της κατοχικής δυνάμεως.

Η δήλωση Νταβούτογλου δεν έχει πολλούς αποδέκτες. Απευθύνεται κυρίως στα ευρωπαϊκά εκείνα (γαλλο-γερμανικά) κέντρα, τα οποία «για λόγους εσωτερικούς παρεμβάλλουν το Κυπριακό στις ενταξιακές διαδικασίες», κατά τον Τούρκο υπουργό. Που επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε κατά κόρον σε άρθρα και αναλύσεις μας υπογραμμίσει: Οτι δηλαδή:

Στις ευρωπαϊκές (και άλλες) υποδείξεις να λύσει το Κυπριακό, προκειμένου να διανοιγούν προοπτικές διασκελισμού της κοινοτικής πύλης, η Αγκυρα επιστρέφει εκβιαστικά το δίλημμα με την υπόδειξη:

Εντάξετέ μας για να το λύσουμε!
Ο,τι και να συμβαίνει, με τη δήλωσή του -και μάλιστα παραμονές της επισκέψεως Παπανδρέου στην Τουρκία- ο Τούρκος ΥΠΕΞ προακυρώνει εκδηλωμένες σκέψεις (και προθέσεις) που είχαν διατυπωθεί στην Αθήνα για το ενδεχόμενο «ενός νέου Ελσίνκι». Κάτι που και ο Ελλην ΥΠΕΞ ευθέως άφησε να νοηθεί ότι αποτελεί αντικείμενο μελέτης κι επεξεργασίας συναφών διαδικασιών.
Διότι: Εάν το Κυπριακό αποσυναρτηθεί από την ενταξιακή πορεία (και προοπτική) της Τουρκίας, τότε μόνο για τα Ελληνο-τουρκικά θα μπορούσε να υπάρχει νόημα (και κατά τεκμήριον ελπίδα) σε μια τέτοια πολιτική.Τύπου Ελσίνκι, δηλαδή. Αλλά τα Ελληνο-τουρκικά δεν έχουν ποτέ παρεμβληθεί και μάλιστα σε βαθμό που να εκτροχιάζουν το τουρκικό ενταξιακό τρένο. Και όχι μόνο, αλλά σ' αυτά -ή τουλάχιστον σε βασικές παραμέτρους τους- η Τουρκία μιλά με διαθέσεις λογικών ρυθμίσεων. Εστω και αν δεν τις εννοεί. Μάλλον τις προσεγγίζει με τα δικά της μέτρα. Τόσο σε σχέση με τα αιγαιωτικά όσο και τα μειονοτικά ζητήματα.

Υπό το φως αυτών λοιπόν των τουρκικών θέσεων και των διαμορφούμενων πολιτικών, οι ελπίδες διεξόδου στο Κυπριακό φυλλορροούν κυριολεκτικά. Και όχι μόνον, αλλά κι επισωρεύονται νέοι και μείζονες κίνδυνοι για έωλες εκτροπές. Οι οποίες περνούν μέσα από την παγίωση του status quo και τη σιωπηρή νομιμοποίηση της γεωπολιτικής κρεουργήσεως της Κύπρου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Εμείς "reality shows" και οι Ρουμάνοι διαστημόπλοια (βίντεο)

    Η ρουμανική αεροδιαστημική ιδιωτική εταιρεία (Romanian Cosmonautics and Aeronautics Association (ARCA)) ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου ότι αναπτύσσει μυστικά από το 2009 το πρώτο ρουμανικό υπερηχητικό αεροσκάφος μεγάλου ύψους το οποίο θα μπορεί να εκτοξεύει τον πύραυλο Haas II για να συμμετάσχει μαζί με άλλες 20 εταιρείες στο διαγωνισμό Google Lunar X Prize.

    Ο διαγωνισμός αυτός περιλαμβάνει την απονομή βραβείου ύψους 20 εκατ. δολαρίων στην πρώτη ομάδα ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία θα εκτοξεύσει στο διάστημα ένα όχημα το οποίο θα προσγειωθεί στην Σελήνη και θα διανύσει απόσταση 500 μέτρων. Μέσα στις προϋποθέσεις του διαγωνισμού είναι η μετάδοση εικόνας από την Σελήνη με υψηλή ευκρίνεια και η απεικόνιση των συστημάτων του διαστημικού προγράμματος Apollo που παρέμειναν στην επιφάνεια της Σελήνης.

    Το βραβείο της δεύτερης ομάδας θα είναι το χρηματικό ποσό των 5 εκατ. δολαρίων. Η ρουμανική εταιρεία δοκίμασε τον Οκτώβριο του 2010 τον πρώτο διαστημικό πύραυλο φορέα Helen 2 στην Μαύρη θάλασσα. Το νέο δημιούργημα της εταιρείας είναι το αεροσκάφος Ε-111 η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2009 και το οποίο θα φέρει τον πύραυλο φορέα Haas II, ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρει το σεληνιακό όχημα στον δορυφόρο της Γης.

    DESTE STO YOU TUBE:E111 spaceplane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόχουμε δει ρε φίλε πριν λίγες εβδομάδες εδώ στην ιστοσελίδα.
    Αμάν με όλες τις μούφες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι από τα δύο ισχύει;
    " Ο Νταβούτογλου διαλύει τις ψευδαισθήσεις ";
    ή "Διαλύεται η Τουρκία" και αυτός στα υπόγεια του Ράιχσταγκ καταστρώνει σχέδια ...επίθεσης;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tzimi den einai moufa,xipna,moufa einai tokolokratos pou zis...
    tourkogligtaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.