5/1/11

Βλέπει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Βλέπει συνεκμετάλλευση στο ΑιγαίοΤην εκτίμησή της ότι ελληνική και τουρκική κυβέρνηση απεργάζονται σχέδια συνεκμετάλλευσς του Αιγαίου κατέθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.«Η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν, δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες. Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» δήλωσε σήμερα η γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στην Τουρκία.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε επίσης πως με την ουσιαστική προαναγγελία μιας συμφωνίας για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, η κυβέρνηση δείχνει πως «στην πραγματικότητα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα οι αμφισβητήσεις από την Τουρκία κυριαρχικών δικαιωμάτων και οι γκρίζες ζώνες».

Η γ.γ του ΚΚΕ, τόνισε πως ελληνική και τουρκική κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνον για ένα πράγμα: « Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή. Η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί φανταζόμαστε μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα». http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=49414948

22 σχόλια:

  1. Η Παπαρήγα έχει δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοτιμεκ.κ.Καλεντεριδη,παρακαλω δεχθειτε εσεις προσωπικα η οικογενεια σας καθως και οι αναγνωστες σας τις προσωπικες μου ευχες για ενα χαρουμενο και ευτυχισμενο καινουριο χρονο.
    Αλλα ας μην ξεχναμε και τα λογια των Πατροκοσμα και του Παισιου του Αγιορειτου οι οποιοι μας λενε οτι η Τουρκια θα επιτεθει με το στολο της εναντιον της Ελλαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα φτασουν μεχρι τα εξη ναυτικα μιλια απο τις ακτες των νησιων του Αιγαιου και τοτε αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τη Τουρκια.
    Μας λενε επισης οτι για ενα χρονικο διαστημα μερικων μηνων ,θα πουμε το ψωμι ψωμακι.
    Αλλα στο τελος οι Ελληνες ξαναγυριζουν στα πατρογονικα χωματα της Μικρας Ασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΚΕ: Το μόνο πατριωτικό κόμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Παπαρήγα, δυστύχως για όλους μας, έχει δίκιο... Επίσης, η Παπαρήγα είχε δίκιο και το 2009 όταν μιλούσε για επιδρομή στα εργασιακά δικαιώματα και λαϊκά εισοδήματα (όταν άλλοι έλεγαν "λεφτά υπάρχουν"), έχει δίκιο όταν μιλάει για ταξικούς εχθρούς (κεφαλαιούχοι-εργαζόμενοι), για ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη γειτονιά μας, για Ευρωατλαντικές λυκο-"συμμαχίες" κτλ.

    Όμως, αυτή η "ξύλινη γλώσσα" δεν ηχεί τόσο καλά στα αυτιά μας, όσο τα ανούσια περί "πολιτικού πολιτισμού", "επανίδρυσης του κράτους", "εκσυγχονισμού", "τιτανικού","ευρωμονοδρόμου", "κοινωνικών και Ευρωπαίων εταίρων" κτλ. Λες και οι έννοιες του καπιταλισμού, του ιμπεριαλισμού, της ταξικής πάλης κτλ. μπορούν να εκφραστούν ευστοχότερα και σαφέστερα με άλλες, πιο εύηχες λέξεις...

    Για αυτούς τους πολύ "σημαντικούς" λόγους ηχητικής αισθητικής, απορρίψαμε τη ρητορική του ΚΚΕ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, χωρίς να εξετάσουμε καν την πολιτική που πρότεινε, και επιλέξαμε τον ευγενέστατο και γλυκομίλητο Γιωργάκη, ο οποίος πάει να μας πουλήσει μεθαύριο στο Ερζουρούμ(στην "Χώρα των Ρωμιών" φαρσιστί. Τι ειρωνία!!!), με μοναδικό ψόγο ενάντια στο ΚΚΕ ότι είναι "κόμμα προδοτών Εαμοβουλγάρων"!

    Να τα χαιρόμαστε, λοιπόν, τα λοιπά κόμματα, που είναι τόσο "πατριωτικά", ώστε να παθαίνουν μουγγαμάρα, όταν ξεπουλιέται η πατρίδα μας (το Μάιο του 2010 και μεθαύριο) με απρόβλετες συνέπειες για τους συμπατριώτες τους... Γιατί πατρίδα δεν είναι μόνο η γη και η ΑΟΖ... Πατρίδα είναι και οι παππούδες μας που παίρνουν σύνταξεις πείνας, ζώντας μια δεύτερη κατοχή, οι γυναίκες μας που απολύονται γιατί μένουν έγγυες, οι νέοι μας που θα μας υπερασπιστούν αύριο,"όταν οι αντιθέσεις στην περιοχή μας χρειαστεί να λυθούν με τα όπλα" καθώς και τα παιδιά μας που πληρώνουν, χωρίς να φταίνε στο ελάχιστο, τα δικά μας κερατιάτικα!

    Ας ελπίσουμε η Παπαρήγα και εγώ να έχουμε πάθει παράκρουση και να μην ξέρουμε τι λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέχρι προχθές συνομοτούσαν μαζί με τον συνασπισμό εναντίον των εξοπλιστικών προγραμάτων νομίζοντας ότι κάνουν αντιπολίτευση.Με την παρωχημένη και παιδιάστικη στάση απέναντι στην κοινωνία απαξ΄ξωσαν την αριστερή και ελεύθερη σκέψη και έθεσαν την αριστερά εκτός πολιτικού παιχνιδιού, αφήνοντας την χώρα και τους πολίτες της, βορά στα υπόλοιπα πολιτικά τομάρια και στις πολυεθνικές εταιρίες.Ανήκουν και αυτοί όπου και τα πράσινα και μπλέ κατακάθια του πολιτικού συστήματος μας δηλ .σε φυλακές και ερευνητικά εργαστήρια.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:29, τι πίνεις κι εσύ και δε μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Η ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ . ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΛΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,[ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΟΥΡΓΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΡΟΥΒΛΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οταν οι Ελληνες θα χρειάζονται διαβατήριο για να πάνε στη Κω αμέσως μετά θα την πάρουμε την Πόλη αφού ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασηλιάς και ο δράκος δαγκώσει το αυτί του πάγκαλου.Χάριν των θρησκόληπτων δοξασιών και την οπισθοδρόμηση που κατα ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στην εκκλησία αποφέυγουμε να δούμε τον εαυτό μας στο καθρεφτη και μεταθέτουμε το πρόβλημα στο μέλλον.
    Αδέλφια την χώρα μας την χάσαμε , ή μάλλον τους την δώσαμε .
    Επιτρέψαμε σε τύπους σαν τον σιμήτη τον πάγκαλο και την παπαρήγα να καπηλεύωνται την ιστορία μας και το μέλλον των παιδιών μας μόνο και μόνο για να μεγαλώνουν τους μισθούς τους και τις καταθέσεις τους.
    Ειναι όλοι τους προδότες και τους αξίζει ο υπέρμετρος πόνος πρίν τον θάνατο.Μην πιστεύουμε κανέναν τους κι άς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να πούμε την τελευταία κουβέντα εμείς.
    Κάποια στιγμή άν όχι αυτοί τα παιδιά τους θα πληρώσουν για το κακό που προκάλεσαν
    Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Παπαρήγα πήρε χαμπάρι την έντονη πατριωτική στροφή που κάνει ο κόσμος τελευταία και προσπαθεί να ψαρέψει ψηφαλάκια.
    Το ίδιο έκανε και ο Λαφαζάνης για τον ΣΥΝ, με κάποια άρθρα του με υποτιθέμενο πατριωτικό ύφος.

    Για το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη σημασία εάν μέσα στο κάθε ξένο κρουαζιερόπλοιο με 700 άτομα πλήρωμα θα υπάρχουν και 3 Έλληνες ναυτικοί, απ΄ό,τι τα εθνικά θέματα για τα οποία τώρα δείχνει δήθεν ενδιαφέρον.
    Αλλιώς δεν θα έκλεινε με το ΠΑΜΕ τα λιμάνια ώστε να μη μπορούν να βγούν οι ξένοι επισκέπτες να πάνε στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, χωρίς ποτέ να κάνει έστω και μια διαδήλωση προς την τούρκικη πρεσβεία ή στο Υπουργείο Εξωτερικών του Δρούτσα, η στο Μαξίμου...
    Ο κόσμος δεν μασάει και πλέον καταλαβαίνει ότι από τα υπάρχοντα κόμματα, ΟΥΤΕ ΕΝΑ δεν είναι πατριωτικό.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 Ιανουαρίου 2011 12:46 π.μ. AKOYΣΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑ ΤΡΑΒΑΣ ΖΟΡΙ ΚΑΙ δεν εχεις πολιτικη αποψη καρακολι να γραψεις και πετας γκεμπελοεπιθετα ..... ΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σιωνίστρια η Παπαρήγα τί θέλει δηλαδή; Συνεκμετάλλευση με την Κύπρο; Και το μαντρόσκυλο των αμερικανών το Ισραήλ;
    Και να αναγνωρίσουμε την ΑΟΖ που ανήκει στην Παλαιστίνη; Να ξεπουλήσουμε το δίκιο για λίγα πετρέλαια;
    Καταλαβαίνει η σιωνίστρια ότι
    η Τουρκία θα μας κηρύξει πόλεμο αν ορίσουμε κοινή ΑΟΖ με την Κύπρο;
    Ποιός θα πάει να πολεμήσει; Που δε θα έχουμε ευρώ ούτε για τα καύσιμα!!!!!
    Ο Πρωθυπουργός είπε το πιο σωστό: Ας δώσουμε κάτι και ας κοιμόμαστε ήσυχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σωστά τα λέει η Παπαρήγα και περιμένω και την πλήρη τοποθέτηση του ΚΚΕ στη βουλή. Είναι θετικό το ότι διατυπώνει αυτές τις θέσεις, ιδιαίτερα αν σκεφθεί κανείς ότι τη δεκαετία του '70 που έσκασαν τα προβλήματα στο Αιγαίο, το ΚΚΕ δεν είχε θετικές ή αρνητικές θέσεις αλλά ακόμα χειρότερα δεν είχε καν θέσεις επί του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλιακούδα
    Από την Live-Pedia.gr

    Πτηνό που ανήκει στην οικογένεια των κορακιδών. Στην επιστήμη ονομάζεται "πυρροκόραξ" και στην κοινή γλώσσα κοκκινομύτα και κάργια. Έχει μαύρα φτερά, κόκκινο ράμφος και κόκκινα πόδια. Είναι έξυπνο και παμφάγο πτηνό. Το θηλυκό γεννά πέντε αβγά. Στην κοινή γλώσσα καλιακούδα ονομάζεται το πουλί "κολοιός ο κοινός ή βωμολόχος". 4.04 τι γινανε τα ρουβλια απο KGB ξερεις; IBAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ηλιθια σχόλια.
    Χανουμε πατρίδα παίδες και σεις.....
    ακόμα ξυφολογχήτε κομματικά;
    Κάνουν καλή δουλειά τα άσπρα αεροπλανάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βεβαίως, αλήθεια είναι ότι στην παρούσα φάση, πολλοί θα είναι εκείνοι που αντιλαμβανόμενοι την κορύφωση των εθνικών κινδύνων, θα θελήσουν να το παίξουν in(πατριώτες). Ομως οι σωστές κουβέντες απ΄όπου και αν προέρχονται, χρήσιμες είναι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τώρα πια οι μόνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν το στόμα τους και οφείλουν να το βουλώσουν είναι οι εκπρόσωποι και των 5 κομάτων μαζί και η μπακογιάννενα.
    Σε αυτούς οφείλεται η δολοφονία ,είναι οι ηθικοί αυτουργοί , και όταν παίρνουν θέση υπέρ της πατρίδας ή όταν λένε την λέξη πατρίδα παρανομούν και προκαλούν.Ολοι τους.Οι 300 μαζί με τους φίλους τους και τις οικογένοιές τους είναι οι υπεύθυνοι και εμείς συνυπεύθυνοι που τους επιτρέψαμε να μας δωροδωκούν είς βάρος της χώρας μας.
    Το μεγαλύτερο κακό είναι πως στην παρούσα φάση τον καταληλότερο για πρωθυπουργό, μας πασάρουν κάποιον που είναι τόσο εφυιής όσο ο τζώρτζ μπούς , δυστυχώς εκεί καταντήσαμε.Να έχουμε για πρωθυπουργό τον γιωργάκη και τον πάγκαλο.
    Αναρωτιέμαι τι τιμή πιάσαμε στους λογαριασμούς τους, τα πήρανε χοντρά άραγε?
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Ο Πρωθυπουργός είπε το πιο σωστό: Ας δώσουμε κάτι και ας κοιμόμαστε ήσυχα

    6 Ιανουαρίου 2011 4:09 π.μ.
    "


    Είναι πραγματικά κρίμα άτομα σαν κι εσένα να λέγονται Έλληνες και συμπατριώτες. Το '40 όχι απλά δεν είχαμε καύσιμα, δεν είχαμε ούτε αρκετό συσσίτιο και ρουχισμό για τα στρατεύματα.

    Κι όμως, πολεμήσαμε λυσσαλέα και απωθήσαμε τους συντριπτικά ισχυρότερους Ιταλούς ντυμένοι με ρούχα που έπλεκαν οι γιαγιάδες των χωριών, τρώγοντας κυνήγι και καρπούς από την Πίνδο και πολεμώντας με όπλα και πυροβόλα μάχης που πήραμε από τους οπισθοχωρούντες Ιταλούς.

    Ελπίζω να έχεις lear-jet και να την κάνεις για εξωτερικό αν συμβεί κάτι, γιατί αν επιστρατευτούμε και έχω άτομα σαν εσένα μαζί μου, θα σας φοβάμαι πολύ περισσότερο από τον εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι πολύ λογικό οι περισσότεροι απο εμάς νιώθοντας απαξιωμένοι και προδομένοι απο το κράτος για πάρα πολλά χρόνια, να έχουμε χάσει την αυτοεκτίμισή μας και την αξιοπρέπειά μας. Οταν το ηθικό μας φτάνει στο χαμηλότρεο σημείο που έχουμε θέσει ώς άνθρωποι για να νιώθουμε αξιοπρεπείς, τότε και θα συμφωνούμε με τις απόψεις του γιώργου,για παραχώρηση εδαφών για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και θα συμφωνούμε με ότι μας πασάρουν οι κολοφυλλάδες του λαμπράκη και του μπόμπολα για να σωθούμε.
    Οσοι διβάζουν εφημερίδα και ακούν τον γιώργο και τον κάθε γιώργο, δεν σημαίνει πως είναι προδότες αλλά άνθρωποι δίχως βούληση, κρίση,γνώση και κυρίως απογοητευμένοι που πρέπει να βοηθηθούν για να πάνε πιο πέρα, υπό την προυπόθεση πάντα ότι είναι διατεθιμένοι να ακούσουν.
    Εάν τους απαξιώνουμε, αυτόματα δημιουργούμε τις προυποθέσεις για κατηγορίες πολιτών, πράσινοι -μπλέ,δεξιοί- αριστεροί, βροντάκηδες και φουρτουνάκηδες, και αυτή την ώρα είναι ότι πιο επικύνδυνο για τη χώρα.
    Οιεχθροί της πατρίδας μας δεν είμαστε εμείς αλλά αυτοί που είναι πίσω απο τα αλεξίσφαιρα τζάμια.
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είμαι ΚΚΕ αλλά άμα η Παπαρήγα κατεβάσει κόσμο για συλλαλητήριο περί των εθνικών θεμάτων θα πάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 12:48 π.μ.
    Πολλοί θα πηγαίναμε...
    Αλλά πού τέτοιο πράγμα;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ΚΚΕ δεν έχει την κατάλληλη ηγεσία, ώστε να μπορέσει να τραβήξει κοντά του περισσότερο λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα τόσα που συμβαίνουν είναι καθηλωμένο στο 7%!
    Θα μπορούσα και να τους ψήφιζα, αν δεν υπήρχαν για εμένα δύο πολύ σημαντικά εμπόδια.
    1. Η αθεϊα και ο πόλεμος εναντίον του Χριστού.
    2. Η φιλο-λαθρομεταναστευτική τους θέση.
    Για το πρώτο ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι μαρξιστικές θέσεις περί ισονομίας, ισοπολιτείας και κοινοκτημοσύνης, αντιτίθενται στον Λόγο του Χριστού, πολλώ δε μάλλον όταν κατά τον Ουμπέρτο Έκο και τον Φράνσις Φουκουγιάμα, οι πρώτες Χριστιανικές κοινότητες του 3ου μ.Χ αι., χαρακτηρίζονται ως έχουσες "κομμουνιστικές" αρχές!
    Για το δεύτερο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουν ποδοπατηθεί οι βασικές αρχές του μαρξισμού περί της μετανάστευσης ως ενός αντιδραστικού εργαλείου εναντίον του γηγενούς εργατικού δυναμικού.
    Το ΚΚΕ υπηρετεί την Νέα Τάξη από άλλο μετερίζι, είναι απλό.
    Άλλωστε, όπως λέω, η πένσα για να δουλέψει και να σφίξει, χρειάζεται δύο σκέλη-δαγκάνες. Μια δεξιά και μια αριστερή!
    Ο νοών νοείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.