15/1/11

Ερντογάν: Ένωση του μουσουλμανικού κόσμου Το όραμα του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος παραγνωρίζει την Ε.Ε.

ΕΝΑΝ νέο κόσμο που θα διαμορφωθεί μέσα από τις αδελφικές σχέσεις και τη συνεργασία της Τουρκίας με το μουσουλμανικό κόσμο, σκιαγράφησε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Κουβέιτ. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η τουρκική κυβέρνηση προωθεί μια «νέα συμμαχία» μεταξύ της χώρας του και των κρατών του Αραβικού Κόλπου, η οποία θα λύσει τα προβλήματα από τη Γάζα μέχρι το Ιράκ.

Το ρεπορτάζ έχει τον τίτλο «Με τον Ερντογάν θα διαμορφωθεί εκ νέου ο κόσμος» και επισήμανση, «Στα βήματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας επιθυμεί να οδηγήσει τη νέα αδελφότητα (σ.σ. Συμμαχία) ο Τούρκος πρωθυπουργός. Δεν χειροκροτούν όλοι οι ηγέτες».

Παραθέτοντας πολλά αποσπάσματα σε εισαγωγικά από την ομιλία Ερντογάν στο Κουβέιτ, ο υπογράφων περιγράφει τα συμπεράσματά του: «...σκιαγράφησε ποιές δυνάμεις κατά τη γνώμη του θα μπορούσαν να διαμορφώσουν όλον τον κόσμο στο μέλλον». Αυτές οι δυνάμεις είναι η Τουρκία και οι Αραβικές Χώρες, με την ισχύ μιας Ένωσης που θα βρισκόταν στο κέντρο του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ θα συνεχιστούν αλλά παρά τις επικρίσεις, η Τουρκία θα ασκεί την εξωτερική πολιτική που η ίδια χαράσσει. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι, λόγω των διαρροών του Wikkileaksκαι των πιθανών ανησυχιών για τις σχέσεις με το Ιράν, ο Τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι μόνη του επιδίωξη είναι η αμοιβαία συνεργασία μεταξύ της χώρας του και των Αράβων αδερφών της.
Ο Τ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δράσεις ισλαμιστών ακτιβιστών με θύματα Χριστιανούς, στην Αίγυπτο και το Ιράκ, λέγοντας ότι εκείνοι που ασκούν τρόμο δεν είναι μουσουλμάνοι, γιατί Ισλάμ σημαίνει ειρήνη.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ενα ονειρο τρελο,ονειρο απατηλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτή του η προσπάθεια θα πέσει στο κενό.
    Τόσα χρόνια χαριεντιζόταν με το σιωνιστικό Ισραήλ και τώρα θα τους πει ότι τους αγαπάει και είναι αδέλφια;;;

    Το τέλος της Τουρκίας, όπως την ξέραμε από το 1922 και μετά, πλησιάζει με πρωταγωνιστές στην διάλυσή της, τους Κούρδους.

    Επειδή δε, όλοι ξέρουν ότι το ποτάμι δεν σταματά με τίποτα, έσπευσαν πρώτοι οι Αμερικάνοι και από κοντά οι Ισραηλινοί, να υποστηρίξουν αναγκαστικά τους Μπαρζανί-Ταλαμπανί και εμμέσως τον Οτσαλάν, για να έχουν μελλοντικά μια πόρτα ανοιχτή για τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

    Και όχι ότι τους έπιασε ο πόνος για έναν σφαζόμενο υποδουλωμένο λαό, αφού οι ίδιοι κάνουν τα ίδια και χειρότερα σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αισίως 90 χρόνια έχουν περάσει, αλλά η Τουρκία εξακολουθεί να υπάρχει και να ευημερεί, εν αντιθέσει προς την Ελλάδα, που σε 36 χρόνια κατέρρευσε.

    Σιωνιστικό ή όχι, το Ισραήλ εξακολουθεί να υπάρχει, εις πείσμα των Αράβων, αρχικά, διότι τώρα δεν ασχολείται πια ο αραβικός κόσμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μαζί του και τώρα των φονταμενταλιστών του Ισλάμ. Και γιατί όχι σιωνιστικό; Και η Σιών ένα όραμα ήταν, ένα όραμα που τους βγήκε και μπράβο τους!

    Λαοί χωρίς οράματα είναι νεκροί. Εμείς, οι Έλληνες, τι όραμα έχουμε; Ακόμη και η Αλβανία έχει όραμα την Μεγάλη ή "Φυσική" Αλβανία, όπως την αποκαλούν τώρα. Εμείς τι όραμα έχουμε; Τον φραπέ και τον μπάφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να λες (5:13 μ.μ.) ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη για να επιβιώσει, ένα όραμα φασιστικού τύπου όπως ο σιωνισμός (η Ελληνικότητα, σου πέφτει λίγη), πρέπει να είσαι από αυτές που τον πίνετε (τον μπάφο) όλη μέρα!!!
    Αφού μάλιστα ζηλεύεις και την κεμαλο/ισλαμική Τουρκία...
    Δεν εξηγείται αλλιώς !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.