3/1/11

Δήμαρχος Σουφλίου: «Πρόχειρη λύση».Ποια σημεία θα κλείσει ο φράχτης του Εβρου

«Πρόχειρη λύση που δεν θα φέρει αποτελέσματα» θεωρεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τοποθετήσει φράχτη στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία με στόχο να ανακοπεί το κύμα των λαθρομεταναστών που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η κατάσταση στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι λαθρομετανάστες μόλις μπαίνουν στην Ελλάδα πεινασμένοι και ταλαιπωρημένοι εισβάλουν σε σπίτια και αδειάζουν τα ψυγεία από τρόφιμα.


«Από την Αλεξανδρούπολη έως το Ορμένιο είναι απόσταση 150 χιλιόμετρα. Τί θα σταματήσει ένας φράχτης μόλις 12,5 χιλιόμετρα;» αναρωτιέται ο δήμαρχος της πόλης του Σουφλίου που καταγγέλλει όλες τις κυβερνήσεις οι οποίες τόσα χρόνια δεν φρόντισαν ώστε οι κάτοικοι του βορειότερου σημείου της χώρας να μην είναι εκτεθειμένοι στους κινδύνους που συνοδεύουν την λαθρομετανάστευση. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=49106948

Ποια σημεία θα κλείσει ο φράχτης του Εβρου

Στην περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου αναμένεται να κατασκευαστεί έως τον Απρίλιο ο φράκτης με σίδερα και συρματοπλέγματα που στόχο έχει την περαιτέρω μείωη του αριθμού των μη νόμιμων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας  απο τα ελληνο-τουρκικά σύνορα. «Η πολιτική απόφαση για την κατασκευή έχει ληφθεί και αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο σχεδιασμό του φράχτη ο οποίος θα έχει μήκος περίπου 12.5 χιλιόμετρα και ύψος περίπου τρια μέτρα» επεσήμαναν προς το BHMAonline αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και συμπλήρωναν ότι: «Ο φράχτης θα κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν λαθρομετανάστες ή διακινητές να κόψουν τα σύρματα και να εισέλθουν στην χώρα μας». Παράλληλα όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει διαπιστωθεί πως στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται τα χερσαία σύνορα, υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις με χωράφια και έτσι δεκάδες λαθρομετανάστες περνάνε σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα χωρίς τη συνδρομή διακινητών.
Στην υπόλοιπη μεθόριο υπάρχει το "φυσικό σύνορο" του ποταμού και εκεί περιπολούν διαρκώς τα μέλη της δύναμης ταχείας επέμβασης της Φρόντεξ στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ευρωπαίοι αστυνομικοί. Μάλιστα, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον αριθμό των λαθρομεταναστών από τις αρχές Νοεμβρίου που ξεκίνησαν περιπολίες οι άντρες της Φρόντεξ. Ενδεικτικά μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η μείωση έφτασε το 42,6%.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνιζαν πως στο φράκτη δεν θα υπάρχουν ηλεκτροφόρα σύρματα, όπως είναι αυτά στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού, καθώς είναι αντίθετο στις σχετικές διεθνείς συμβάσεις. Ακόμη έλεγαν πως θα υπάρχουν θερμικές κάμερες και συσκευές ανίχνευσης κίνησης και θα στέλνουν σήμα σε κέντρο επιχειρήσεων που θα δημιουργηθεί στη περιοχή. Πάντως, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., λαθρομετανάστες παρά τον φράκτη συνεχίζουν να περνούν τα αμερικανομεξικανικά σύνορα. Ανάλογος φράκτης χωρίζει και τα σύνορα Ισραήλ - Αιγύπτου. Αποτελεσματικότερος έχει αποδειχθεί ο φράκτης στην αφρικανική άκρη της ισπανικής μεθορίου, στην Θέουτα, αλλά εκεί μαζί με τα μέτρα αποτροπής λειτουργεί και διακρατική συμφωνία μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου.

«Δώρον - άδωρον» χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με τα ζητήματα που αφορούν τους μη νόμιμους μετανάστες αλλά και κάτοικοι του Εβρου την σκέψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Οπως λένε «η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών επιλέγει να περνάει από το ποτάμι και όχι απο τα χωράφια. Σε περίπτωση που κατασκευαστεί ο φράχτης δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα αλλά αντίθετα θα κερδίσει χρήματα η κατασκευαστική εταιρεία αλλά κυρίως οι σύγχρονοι δουλέμποροι καθώς θα δυσκολέψει η δουλειά τους και άρα θα ζητούν περισσότερα χρήματα απο τους μη νόμιμους μετανάστες για να τους περάσουν στην απέναντι πλευρά (σημ. αυτή τη στιγμή το κόστος του περάσματος είναι 400-500 ευρώ). Ωστόσο επειδή τα χερσαία σύνορα επεκτείνονται σε δεκάδες χιλιόμετρα θα βρουν άλλα σημεία να εισέρχονται στη χώρα μας». Επίσης, πρόσθεταν, ότι «έχει διαπιστωθεί πως πολλοί λαθρομετανάστες επιλέγουν να περνούν απο τα σημεία όπου βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση οι έλληνες και τούρκοι στρατιώτες στα φυλάκια γιατί ξέρουν πως ενώ τους βλέπουν να περνούν, κανείς δεν θα βγάλει όπλο να τους εμποδίσει καθώς υπάρχει ενδεχόμενο για διπλωματικό επεισόδιο».http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=376007&dt=03/01/2011

9 σχόλια:

  1. Στις επόμενες εκλογές, που θα έρθουν σύντομα, ψηφίστε για κυβέρνηση, αυτούς που θα κάνουν τα παρακάτω:

    1)Θα βάλουν όλους τους υπάρχοντες λαθρομετανάστες σε καράβια, αεροπλάνα, τρένα, κ.λπ. και θα τους ξαποστείλουν με συνοπτικές διαδικασίες πίσω στις χώρες τους.
    2)Θα τοποθετήσουν τείχος, συρματοπλέγματα, νάρκες σε όλο τον Έβρο και όχι μόμο στα 12,5 χλμ.
    3)Οι σκοποί στα σύνορα θα πυροβολούν μετά το δεύτερο, το πολύ τρίτο "ΑΛΤ ΤΙΣ ΕΙ", αν δεν παίρνουν τη σωστή απάντηση.
    4)Θα βουλιάζουν τα πρώτα πλεούμενα που θα προσπαθούν να τους αποβιβάσουν παράνομα σε νησιά η στις ακτές μας.
    5)Πολύχρονες φυλακίσεις μέχρι και ισόβια στους δουλέμπορους.
    6)Όσοι απ' αυτούς είναι πράκτορες της Τουρκίας ή άλλων χωρών να καταδικάζονται από στρατοδικεία και να πηγαίνουν για εκτέλεση.

    Να δεις αν τολμήσει κανένας να ξαναπεράσει τα σύνορα λαθραία.

    Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί παλαιότερων εποχών εφάρμοζαν τέτοιες μεθόδους και δεν περνούσε ούτε κουνούπι από τα σύνορα.

    Πάντως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θέλουν και δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν τέτοια αποτελεσματικά μετρά για να τελειώνουμε με την λαθρομετανάστευση, όποτε αν θέλετε να λυθεί το πρόβλημα μην τους ξαναψηφίσετε.

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἔὰν ὁ φράκτης γίνη σωστὰ θὰ φέρη σπουδαῖα ἂποτελέσματα, μὴν ξεχνᾶμε ἡ λαθρομετανάστευση δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ λυθῆ ἀναίμακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιὰ ἐμἐνα ὁ φράκτης ἐφόσον λειτουργήση σωστὰ καὶ σὲ βάθος χρόνου εἶναι ἕνα μἐτρο θετικότατο.
    Τέλος, ἃς μὴν ἀπαξιώνουμε τὰ πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε φίλε, πού θα βρεις να ψηφίσεις έναν τέτοιο πολιτικό, αφού αν κάνει αυτά που λες, θα φάει ισόβια και στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων και θα κάνει παρέα στον Κάρατζιτς στις φυλακές της Ολλανδίας, καταδικασμένος από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ως εγκληματίας;;;
    Τέτοιες ...πρωτότυπες Μπροτάσεις έχω να σου πω και γω όσες θέλεις...
    Και ακόμα μεγαλύτερες αν ανοίξω ...το κουτάκι.
    Αλλά είπαμε να είμαστε σοβαροί, όσο είναι σοβαρό και το πρόβλημα!!!
    Κάνε άλλη μια προσπάθεια όμως...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως στα σύνορα του Ισραήλ με τους Άραβες ύπαρχουν αυστηρά μέτρα ελέγχων και δεν περνάει κουνούπι. Και κανένας Ισραηλινός πολιτικός δεν κατηγορήθηκε και δεν φυλακίστηκε από το Δικαστήριο της Χάγης, γιατί προασπίζεται τα σύνορα της πατρίδας του από ξένους εισβολείς.

    Αλλά εμείς είμαστε καλπαζοεισπράκτορες. Ακόμα και τα μόλις 12,5 χλμ. συρματόπλεγμα στον Έβρο ενόχλησαν κάποιους στα σαλόνια και στην πολιτική ελίτ της Ευρωπης.
    (Συγνώμη ξέχασα, ενόχλησαν και το ΚΚΕ στην Ελλάδα και την ευρύτερες δημοκρατικές αριστερές προοδευτικές κ.λπ. δυνάμεις, τρομάρα μας).

    Αλλά όλοι αυτοί που παριστάνουν τους δημοκράτες στην Ευρώπη γιατί έχουν κλειστά τα δικά τους σύνορα για τους λαθρομετανάστες που έχουν μαζευτεί στην Ελλάδα;
    Κορόϊδα είναι να τους δεχτούν στις χώρες τους;
    Γι΄αυτό δεν μας τους ξαναστέλνουν πίσω;
    Ενοχλούνται λοιπόν αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικά μας σύνορα;

    Θα μας πάνε και κατηγορούμενους στα Διεθνή Δικαστήρια;

    Έλεος πιά!!!
    Ολα έχουν και κάποιο όρο!!!

    Αν δεν αλλάξουμε μυαλά και δεν εφαρμόσουμε αποτελεσματικά μέτρα για να φύγουν και να μην τολμάνε να έρχονται άλλοι, θα πλακώσουν εκατομμύρια από δαύτους.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!
    Και την άλλη φορά προσέξτε ποιούς θα πάτε να ψηφίσετε, για να μην βαράτε στο τέλος το κεφάλι σας στον τοίχο γι' αυτούς που φέρνατε στη εξουσία τόσα χρόνια και μας κατέστρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακομη δεν ανοιξε το κουτακι,εεε,συγγνωμη,το στομα του ο υπουργος προ-πο,αρχισαν ολοι εντος εκτος και επι τα αυτα να μας θαβουν,και πολυ φοβαμαι οτι το μονο που θα μεινει απο ολη αυτη την υποθεση θα ειναι καποιες ακομη γρατζουνιες στην εικονα της Ελλαδας.Επιτρεψτε μου να ειμαι καχυποπτος ως προς τις πραγματικες προθεσεις του Παπουτση.Οπως και αν το δουμε,12,5 χλμ φραχτης δεν σφραγιζει τα χερσαια συνορα με την Τουρκια,αλλα ως προσχημα για να σπιλωθει η εικονα της Ελλαδας,φτανει και περισσευει.Οσο για την πραγματικη οψη του προβληματος,ο δημαρχος Σουφλιου τα ειπε ξεκαθαρα.Περισσοτερα δεν χρειαζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ισχύει αυτό που λες ότι δεν περνάει κουνούπι στα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας.
    Σκάβουν τούνελ κάτω από το τείχος ή τον φράχτη και περνούν στην άλλη πλευρά μέχρι και ...γαιδούρια που σηκώνουν στην επιφάνεια με μαγγάνια...
    Το δε Ισραήλ δεν είναι και ο πιό δημοφιλής ...τουριστικός προορισμός για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες που προτιμούν τις ...αμμουδιές και τα ...χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης.

    Ούτε το άλλο που λες ισχύει.
    Οι μισοί υπουργοί του Ισραήλ, εάν πατήσουν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος θα συλληφθούν αμέσως, αφού εις βάρος τους υπάρχει σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων από ποινικά και διεθνή δικαστήρια , για εγκλήματα που έχουν διαπράξει κατά των Παλαιστινίων και άλλων ξένων πολιτών...

    Το Ισραήλ, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο...
    Κάθε μέρα σκοτώνουν κόσμο και αποτέλεσμα μηδέν.
    Με αυτά που κάνουν, μια μέρα θα τους πάρουν οι άλλοι φαλάγγι και τότε δεν θα κλάψει κανένας γι΄αυτούς, όπως έγινε για το ολοκαύτωμά τους...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ξέρω ότι το Ισραήλ είναι μια χώρα μικρότερη από την Ελλάδα, με εκατοντάδες εκατομμύρια Μουσουλμάνους γύρω-γύρω και προασπίζεται τα σύνορά του και τα συμφέροντά του.

    Εμείς να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την ανικανότητά μας, που αφήνουμε κάθε μέρα να περνάνε καραβάνια από λαθρομετάναστες και ακόμα το συζητάμε και ψάχνουμε τη λύση.

    Γιατί δεν προστατεύουν τα σύνορα αποτελεσματικά και άμεσα;
    Και γιατί αφού οι λαθραίοι περάσουν τα σύνορα και είναι στο εσωτερικό της χώρας, δεν τους πιάνουν να τους στείλουν πίσω στις χώρες τους, αφού μπήκαν παράνομα και λαθραία.

    Δεν βλέπετε ρε, τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας κάθε μέρα;
    Πως έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα από όλους αυτούς;

    Αλλά είπαμε, αν εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι ψέμματα μας πουλάνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ποιούς ψηφίζαμε και ψηφίζουμε στην εξουσία, καλά να πάθουμε.

    Αφού τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα και τα μεγαλο-στελέχη τους νοιάζονται μόνο για το δικό τους συμφέρον και το επικοινωνιακό τους προφίλ και όχι για την ουσία και για το σύνολο των Ελλήνων. Δεν το βλέπετε τόσο καιρό;

    Δεν είδατε, τι έχουν κάνει στην Οικονομία που την κατέστρεψαν; θέλετε να κάνουν και την Ελλάδα Μουσουλμανική χώρα;

    Όχι μόνο 12,5 χλμ. φράχτη, αλλά όλος ο Έβρος !!!!

    Και όποιον πιάνουν από τη θάλασσα κατευθειαν πίσω στις χώρες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //...Και όποιον πιάνουν από τη θάλασσα κατευθειαν πίσω στις χώρες τους.
    4 Ιανουαρίου 2011 11:56 π.μ.//
    ---------------
    Και εάν δεν μπορούμε να μάθουμε ποιά είναι η χώρα τους, τι κάνουμε;;;
    Υπάρχουν και κάποια εκατομμύρια νοματαίων ήδη στην Ελλάδα που ή δεν σου λένε με τίποτα από πού είναι ή σου λένε ψέματα.
    Αυτούς τι τους κάνεις;;;

    Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.