7/1/11

Αυτό το Αιγαίο επιδιώκει η ΄Αγκυρα! Χωρισμένο στη μέση!

Ο χάρτης είναι τουρκικός και έχει κατατεθεί στο ΝΑΤΟ,κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Αποκαλυπτικός για το πως φαντάζεται το Αιγαίο, η Άγκυρα. Χωρισμένο στη μέση.Οι κόκκινες γραμμές προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σήμερα στο Ερζερούμ ,όπου και θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν. Το κλίμα που έχουν δημιουργήσει πολλά τουρκικά ΜΜΕ και αναπαράγουν και αρκετά ελληνικά ,δημιουργεί σε κάθε συνάντηση των δυό πρωθυπουργών την αίσθηση ότι «κάτι θ’ ανακοινωθεί» και αυτό θα έχει να κάνει με το Αιγαίο!

Τα σενάρια,οι πληροφορίες ,οι φήμες περί συμφωνίας των δύο πλευρών που ουσιαστικά θα επικυρώνουν μία μορφή «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου ,δίνουν και παίρνουν!  Τα σενάρια που εμπλέκουν την οικονομική μας δυσκολία με την εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο,συζητώνται σαν κάτι απολύτως φυσιολογικό!

Γι΄ αυτό και η σημερινή συνάντηση των δύο πρωθυπουργών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια συνάντηση που συμπτωματικά (;) γίνεται στο Ερζερούμ. Στη πόλη που το 1919 έγινε το καθοριστικό συνέδριο των Κεμαλικών . Καθοριστικό κυρίως για τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας ,όπως έδειξαν  όσα ακολούθησαν.

Η συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν δεν γίνεται υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες θα περισσέψουν είναι σίγουρο. Ωστόσο ποιος μπορεί να αγνοήσει –και πρώτος ο πρωθυπουργός- την συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο; Προχθές μόλις οκτώ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν –πάλι- πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά. Συνομιλίες υπό ...αεροπορική «εικονική επιδρομή».Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν στην Αθήνα,ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έπρεπε μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά των Τούρκων που δείχνει ασέβεια,αλαζονεία και θράσος. Έχουν δίκιο. Παρόλα αυτά ο Γ.Παπανδρέου επέλεξε να κάνει το ταξίδι,προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Η Τουρκία θέλει να ελέγξει το μισό Αιγαίο. Ο χάρτης που δημοσιοποιούμε είναι αυτός που παρουσίασαν οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ, όταν γινόταν διαπραγμάτευση για το χώρο ευθύνης που θα έπρεπε να έχουν ελληνικά και τουρκικά ραντάρ στη νέα δομή της Συμμαχίας.

Ένας χάρτης που απεικονίζει απολύτως τις προθέσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Το επίσης μεγάλο ζήτημα για τη Τουρκία είναι ότι θα ήθελε απλά να ...σβήσει από το χάρτη το Καστελλόριζο. Το πανέμορφο ακριτικό νησί μας,μια κουκίδα πάνω στο χάρτη, «προσθέτει» στην Ελλάδα 200 ν.μ ΑΟΖ και η Τουρκία αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτα.

Συνεπώς για να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για θέματα "συνεργασίας" των δύο χωρών όπως συνηθίζουν να βαφτίζουν την συνεκμετάλλευση, θα πρέπει να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα που προβέπουν ...την εξαφάνιση του Καστελλόριζου και ένα νοητό...φράχτη στη μέση του Αιγαίου.

Είναι δυνατόν Έλληνας πρωθυπουργός να δεχτεί να μπει σε τέτοια συζήτηση ,ειδικά αυτή τη περίοδο που το ερώτημα περί ύπαρξης εθνικής κυριαρχίας ακούγεται όλο και συχνότερα;http://www.onalert.gr

11 σχόλια:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ VIDEO ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

    ΜΕΡΟΣ 1 ΑΠΟ ΤΟ
    http://borioipirotis.blogspot.com/2011/01/1984.html

    ΜΕΡΟΣ 2
    http://www.youtube.com/user/babirafti#p/a/u/0/oUj0qSVK7ns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Παρ’ ότι συμφωνώ μ’ ορισμένα που θίγονται στο άρθρο, διαφωνώ λίγο με το σκεπτικό -κυρίως το συμπερασματικό «συνεπώς»- καθώς και την -εν τέλει- σκοπιμότητά του, χωρίς ν’ αμφιβάλλω για την καλή πρόθεση. Δεν είναι βεβαίως το μόνο. Αντιθέτως δίνουν και παίρνουν, όμοιά του. Στο βαθμό που μπορεί να επαληθευτούν τα υποθετικά «σενάρια» γύρω από τις μυστικές συνεννοήσεις, θα ήταν δικαιολογημένες οι ανησυχίες. Αν τυχόν δεν είναι υποθετικά αλλά διαρροές -από την πλευρά μας- τότε παύουν να είναι μυστικές. Εφ’ όσον επισήμως αποδίδονται σ’ ευσεβείς εξωπραγματικούς πόθους των γειτόνων, που άραγε μπορεί να στοχεύει η συνεχής αναμόχλευση από αρθρογράφους μας, χωρίς ν’ αποκλείονται ως απαράδεκτα κάποια υποστηριζόμενα, από διάφορους σχολιαστές. Οι προσεγγίσεις τέτοιου είδους υποθετικών εκδοχών είναι -εθνικά- επιβλαβέστατες, χωρίς ν’ απορρίπτονται αναφανδόν, αιτιολογημένα, σ’ ένα-ένα τα σημεία τους. Δηλαδή: αυτό κι’ αυτό είναι αδύνατον να γίνει δεκτό γι’ αυτό και γι’ αυτό το’ λόγο. Γνωστών εχόντων των πραγμάτων, ο Πρωθυπουργός μας δεν έχει καμία θέση σ’ αυτή την εσωτερική τουρκική διπλωματική σύσκεψη, υπ’ αυτές τις συνθήκες, προκλητικών δηλ. παραβιάσεων και αμφισβήτησης του ακέραιου της εθνικής μας κυριαρχίας, εκτός αν παρεβρίσκεται εκεί για να τις καταδικάσει απερίφραστα -πρόσωπο με πρόσωπο- μπρος στην τουρκική διπλωματία, σύσσωμη. Πάντα υποστήριζα πως τέτοιου είδους προβλήματα, τα βλέπεις καλύτερα απ’ έξω και τα παλεύεις καλύτερα από μέσα.
    Στα σημεία τώρα ένα προς ένα:
    Ο ρόλος και η πραγματεία των «γερακιών» του Βορειοατλαντικού Συμφώνου έχει εξοκείλει άρδην και είναι γνωστό. Τους δε γείτονές μας μόνο για κρυψίνοια δεν μπορούμε να τους κατηγορήσωμε. Είναι αποκαλυπτικοί αμφότεροι. Βήμα - βήμα θα χωνόμαστε βαθύτερα στον εγκλωβισμό, εν όσω δεν αντιδρούμε. Δεν δέχομαι την άποψη πως κυβερνόμαστε από προδότες ούτε και αποδέχομαι να μείνω άπραγος αν και όταν το δεχτώ. Όπως ακριβώς δεν υιοθετώ την εγκληματικότητα σαν κοινό πια φαινόμενο, ούτε στο σπίτι μου ούτε στη γειτονιά μου ούτε στην πόλη μου ούτε στη χώρα μου ολόκληρη. Δεν είναι παράλογο -θεωρώ- ν’ απαιτώ τα στοιχειώδη και τ’ αυτονόητα. Ούτε επιτρέπω σε κανένα να μ’ αναγκάσει να πάψω να τα θεωρώ ως τέτοια.
    Τα μέσα ΜΜΕ παίζουν το ρόλο τους κι’ αυτά. Ακόμη και με ψευδείς τις καταμετρήσεις τηλεθέασης και ακροαματικότητας, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ό,τι δεν έχουν μεγάλο κοινό. Γιατί συνεχίζουν να τ’ ανέχονται όσοι τα λοιδορούν. Έχουν καταντήσει κάποιοι παπαγάλοι ν’ αμείβονται πολλαπλάσια από τους άξιους, που οι τελευταίοι όμως σιωπούν δήθεν περιθωριοποιημένοι. Μήπως δεν σιωπούν τελικά και εξέλειπαν τελείως! Αν υφίστανται πνευματικοί άνθρωποι και άξιοι πατριώτες τί περιμένουν;!
    Αυτό που μάθαμε από τα πρώτα μας χρόνια -ως σκεπτόμενοι- είναι πως το’ βασικότερο φυσικό κανόνα, αποτελεί το φαινόμενο, να καλύπτεται κάθε κενό σε κάθε δυναμική κατάσταση. Επίσης πως ζωή αποτελεί μια κατάσταση δυναμική και θάνατο μια στασιμότητα. Εύλογα ερωτά κανείς πού είμαστε; Στο παρά φύσιν ή στο θάνατο; Έε όχι! Ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Ζωντανός νεκρός δεν είμαι και δεν δέχομαι να γίνω.
    Ποιός μπορεί να συζητά συνεκμετάλλευση του δικού μας πλούτου με άλλους μη δικαιούμενους, που τελικά δεν θα είναι τέτοια αλλά υφαρπαγή απ’ ολότελα ξένους, που θ’ αφήσουν να μοιραστούμε ένα ψίχαλο του ψωμιού μας; Ποιός μπορεί να συζητά δίχως να αισχύνεται για απώλεια εθνικής κυριαρχίας λόγω νομισματικής στενότητας και μάλιστα τεχνηέντως κατασκευασμένης; Ο λαός ερωτήθηκε; Μη μου ’πεί κανείς... και ποιός ρωτά πια το’ λαό, γιατί έχω απάντηση, ιδιαίτερα καυστική, σ’ όποιον το υποστηρίξει, ως δεδομένο.

    ...η συνέχεια στο επόμενο σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...η συνέχεια απ’ το προηγούμενο σχόλιο
    Πάντοτε τα σύμβολα είχαν τη’ μέγιστη συμβολή τους στην επικοινωνία και τη’ σύσφιξη των κοινωνιών. Εδώ θα δεχτώ τον εκφυλισμό μας σ’ έναν βαθμό και την ανησυχία μου γι’ αυτό.
    Και η -εν λόγω- επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας έχει το συμβολισμό της. Αν δεν τεθούν «επί τάπητος» παλικαρίσια όλα εκείνα που μας ενοχλούν, όχι γιατί είμαστε ιδιότροποι ή αναχρονιστικοί αλλά γιατί εμμένουμε στα δίκαιά μας, από τα οποία δεν δεχόμαστε να διολισθαίνωμε όλο και περισσότερο εκτός τους, τότε παρέχεται μια έμμεση νομιμοποίηση των ανομιών τους αυτών. Έναντι τίνος άραγε ανταλλάγματος; Μήπως κάποιου ιδιοτελούς;... θά ’λεγε κάποιος. Όχι! -λοιπόν- λέω εγώ. Θέλω δηλ. να λέω. Διαφορετικά κάτι πρέπει να κάνω κι’ όχι χλιαρό.
    Σε πρόσφατο σχόλιό μου απ’ αυτό το βήμα, είπα -εμμέσως- πως θ’ «ασθενήσει» μάλλον και δεν θα παραστεί στο Ερζερούμ. Τώρα που «παρίσταται» θα χαρώ -αμέσως- το σθένος του. Τί «διάολο» έμπειρος κι’ άξιος είναι στα εξωτερικά μας θέματα;! Διαφορετικά, ηχώ κρίσιμο «εγερτήριο & προσκλητήριο» άμεσου ξεσηκωμού. Κι’ αυτό το ΚΚΕ «γαμώτο» απολιθώθηκε τελείως κι’ έμεινε μονοσυλλεκτικό! Το πολιτικό κενό και η μέγιστη πρόσφατη αποχή, του υπόσχονται περισσότερο του σαράντα τοις εκατό (40%) σ’ αυτή την τελευταία ενδεχόμενη περίπτωση.
    Κυριαρχικά δικαιώματα δεν παραχωρούνται χωρίς παλλαϊκό δημοψήφισμα. Και τα περί αυξημένης πλειοψηφίας των δύο τρίτων (180/300) είναι ασυναρτησίες για όποιον καλοδιαβάσει το Σύνταγμά μας. Ακόμη όποιος ψελλίζει αναθεώρησή του, γι’ ανάλογη προσαρμογή μειοδοσίας, είναι -πέραν των άλλων- και βλάξ -αν μη τί άλλο, χειρότερο- γιατί, στον κυρίαρχο βασικό μας νόμο, που εδράζεται όλη η Πολιτεία μας, οι ειδικές διατάξεις δεν αναιρούν τις γενικές αλλά καθίστανται αυτομάτως ανίσχυρες, ως άνευ αντικειμένου.
    -:-
    Πολλά έχω γράψει, για όλα τα προαναφερόμενα. Θα μου πείτε και ποιός είμαι. Θέλετε ο τίποτας; Σχεδόν να το δεχτώ. Λέω σχεδόν γιατί είμαι ακόμη το ένα πάνω-κάτω δεκάκις εκατομμυριοστό (1/~10.000.000) του λαού μας και με την οικογένειά μου το ένα εκατομμυριοστό (1/1.000.000) και με το φιλικό και γειτονικό μου περιβάλλον το ένα χιλιοστό (1/1.000) και με τους ομόφρονες κι’ ομοϊδεάτες η πλειοψηφία τελικά (>80+ %) του λαού μας
    Υγ.:
    - Άμεση δημόσια έκθεση των -περί την Ελλάδα- πεπραγμένων & νυν πραγμάτων & πραγματοποιηθεισομένων στο άμεσο μέλλον, προς ελεύθερο δημοψήφισμα.
    Περισσότερα, σ’ άλλο απολογιστικό της επίσκεψης άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το σχεδιο για το αιγαιο ειναι αυτο που λες αλλα εχει και αλλο ενα χαρτη με την κρητη ανεξαρτητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κεμάλ μετά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 απαιτούσε στη Λωζάννη την επιστροφή της Ελλάδας (με αντίστοιχη μετακίνηση πληθυσμών) στα προ του 1912 σύνορα με αντίστοιχη έκτόπιση των χριστιανικών πληθυσμών.

    Η συγκέντρωση σε χρόνο μηδέν από τον Νικόλαο ΠΛαστήρα (τον μαύρο καβαλλάρη που ο στρατός του ήταν γνωστός ως σειτάν ασκέρ) ενός στρατού από 200.000 εμπειροπόλεμους και απόλυτα αξόμαχους άνδρες στον Έβρο (εκεί που είχε υποχωρήσει ο βασιλεύς Κωνσταντίνος αμαχητί αφού την Κωνσταντινούπολη κατείχαν ακόμα οι Άγγλοι) επέτρεψε στον Ελευθέριο Βενιζέλο να περιορίσει τις απώλειες στα σημερινά μας σύνορα υπογράφοντας τη συνθήκη της Λωζάννης με Άγγλους, Γάλλους, Ιταλούς και Τούρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο την μια μερια σχεδιο συνεργασιας με Τουρκια με τις αναλογες χοντρες μιζες στους ελλαδιτες διαπραγματευτες και αναγκαστικη οικονομικη-ενεργειακη,σε πρωτη φαση,διχοτομηση του Αιγαιου.
    Απο την αλλη μερια το εναλλακτικο σχεδιο οικονομικης και στρατηγικης συνεργασιας με Ισραηλ για απο κοινου εξορυξη-μεταφορα στην Ευρωπη
    αεριου με de facto και στρατιωτικα ακομα κλεισιμο της Τουρκιας στην περιοχη της και ακεραια Ελληνικος ο κομβος Καστελοριζο αλλα...ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.
    Ας αποφασισουμε γρηγορα και θαρραλεα και ας περασουμε επιτακτικα το μηνυμα μας στους ελλαδιτες διαπραγματευτες της Τουρκιας για τις συνεπειες των πιθανων προδοτικων τους πραξεων.Και αυτο πριν φυγουν οι τυποι αυτοι για Ερζερουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H Eλλαδα εχασε την εξοπλιστικη της κουρσα με την Τουρκια.

    Ο,τι επακολουθησει, θα ειναι επομενο αυτου. Θερμα συγχαρητηρια σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που καταφεραν σε 100 χρονια να θεσουν σε πρακτικη ανατροπη την συνθηκη της Λωζαννης.

    Πολεμος χωρις λεφτα και οπλα, δε γινεται. Οσο και να φωναζουν εδω οι αναγνωστες του ιστολογιου. Η Τουρκια εκμεταλλευομενη την οικονομικη δυσπραγια της Ελλαδας εχει αυξησει τους εξοπλισμους της. Σε 10 χρονια, η διαπραγματευτικη θεση της Ελλαδας θα ειναι ακομη πιο ανισχυρη, λογων της περαιτερω ανατροπης της στρατιωτικης ισχυος.

    Δεδομενης της πολιτικης κατευνασμου που απο το 1996, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με συνεπεια υιοθετησαν, η συνδιαχειριση του Αιγαιου ειναι θεμα χρονου, μιας που στους Ελληνες πολιτικους, δεν υπαρχει ουτε προθεση "ισραηλοποιησης" της Ελλαδος, μεσω αυξησης των αμυντικων δαπανων και εκπαιδευσης ουτε διαθεση αποδοχης του πολεμου ως ρεαλιστικης επιλογης. Το πρωτο βεβαια, συντελει στην ισχυροποιηση του δευτερου. Οταν ο πρωθυπουργος θα εχει να σκεφθει αναμεσα στην συνδιαχειριση των πετρελαιων και στην απωλεια με πολεμο μερους του ανατολικου Αιγαιου, η επιλογη του θα ειναι προφανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από το mea culpa στο νέα κόλπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η οικονομία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας βασιζόταν απόλυτα στους υπόδουλους Έλληνες. Ο Κεμάλ το συνειδητοποίησε αυτό λίγο αργά όταν όλη η "οικονομία" του εκτοπίστηκε μαζί με τους πρόσφυγες, γι' αυτό και η προσέγγιση με τον Βενιζέλο.

    Η οικονομική "ανάπτυξη" της Τουρκίας βασίστηκε αρχικά στους εξοπλισμούς παραμένοντας εξαρτημένη από την Αμερικανική στρατιωτική βοήθεια (και την κρυφή που παραβίαζε το 7 προς 10) και την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία του Τουρκικού στρατού (θα άξιζε να διερευνήσει κανείς τον ρόλο και την οικονομική ισχύ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού της Τουρκίας) που "αγοράζει" από το Τουρκικό κράτος εμφανίζοντας "έσοδα" για την Τουρκία.

    Σήμερα πλέον που ο οικονομικός ρόλος του στρατού έχει περιοριστεί, η οικονομική ανάπτυξη (η οποία όμως συνδυάζεται με την εξαθλίωση των πληθυσμών της Τουρκίας) βασίζεται στον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας όπως αυτός καλλιεργήθηκε από τους Αμερικανούς.

    Η συνέχεια είναι απλή, ή θα παίξουν το ρόλο προς ανατολάς για τον οποίο τους προορίζουν οι Αμερικανοί ή τον ρόλο αυτό θα αναλάβουν να παίξουν Κούρδοι και Αζέροι με την αναπόφευκτη υποβάθμιση και διαμελισμό της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ό,τι επιδιώκει θα το πάρει. Ένας είναι ο προβληματισμός μου. Όταν συμβεί αυτό και καθοριστούν τα όρια θαλάσσια, αέρος και τα πάντα όλα, αν ξαναπετάξουν ή πλεύσουν από την εναπομείνασα δικιά μας μεριά, που δεν θα είναι αμφισβητήσιμη πλέον ούτε και από αυτούς, θα τα κατεβάσουμε τα αεροπλάνα ή τα παντελόνια μας πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τουρκία μπορεί να θέλει να φθάσει μεχρι την Βιέννη..... Εμείς τι σκεφτόμαστε και τι κάνουμε για την Ελλάδα μας;;;; Οι τουρκοι ή οι σκοπιανοί μας φταίνε ;;; σε λιγο και οι σίπταροι.Κατά τον Θουκιδίδη προδοσία είναι και η παράλειψη προάσπισης των συμφερόντων της Πατρίδος.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.