5/1/11

Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι

Σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάλι πάνω από ελληνικό νησί, σήμερα το μεσημέρι, παραμονή των Θεοφανίων.Πρόκειται για οκτώ τουρκικά F 16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου στις 15:00 χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και στις 15:26 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος από 8.500-24.500 πόδια.
Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:28.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
http://www.blogger.com/goog_587098381 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέταξαν -ξανά- πάνω από το Αγαθονήσι
«Ποδαρικό» και στις επιθετικές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά έκαναν την Τετάρτη οι τουρκικες Ένοπλες Δυνάμεις. Στις 15:26 της 5ης Ιανουαρίου 2011, σχηματισμός οκτώ οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι.

Οι υπερπτήσεις των τουρκικών F-16 -τα οποία εκτιμάται ότι εκτελούσαν παίγνιο εναέριου αποκλεισμού και εικονικού βομβαρδισμού του Αγαθονησίου- πέρασαν σε διάφορα ύψη από τα 8.500 μέχρι τα 24.500 πόδια πάνω από το νησί.

Οι σημερινές (της 5ης Ιανουαρίου) πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι σημειώνονται λιγότερο από δύο 24ωρα πριν την προγραμματισμένη μετάβαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Ερζερούμ της Τουρκίας και ενισχύουν την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι, πέρα από τα λόγια και τις χειρονιμίες καλής θέλησης, η τουρκική αναθεωρητική πολιτική παραμένει αμετάβλητη.

Συνολικά την Τετάρτη, 14 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν δέκα φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο.http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=98493

4 σχόλια:

  1. ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ (BURSA ΤΟΥΡΚΙΣΤΙ). ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ) ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΣΚΙ...ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΕ...ΡΩΤΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΑΣΗ: ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ;;...ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ''ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ'' ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΖΙ ΣΚΙ ('Η ΞΕΣΚΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ)ΜΕ ΠΟΝΗΡΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ:ΔΙΚΑ ΣΑΣ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ..ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ''ΜΠΛΕ''...
    ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ..ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ..ΑΣ ''ΣΚΥΨΟΥΝ'' ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποτελεί απορίας άξιο το γεγονός των συνεχιζόμενων προκλήσεων της τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος εν όψι των δρομολογουμένων σχεδίων περί "ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών, περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, περί εμπορικών ανταλλαγών και επιχειρηματικών επενδύσεων της τουρκίας στην Ελλάδα".Το λογικό(φανές) θα ήταν πως τέτοιες προκλήσεις δυναμιτίζουν τα θεμέλια της όποιας καλής διάθεσης προσβάλλοντας την Ελλάδα με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για τις μέλλουσες "συνεργασίες".Αλλά το νόμισμα έχει κι άλλη άποψη.Όσοι εντριφήσουν στην τουρκική ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική θα διαπιστώσουν τα ΜΕΙΖΩΝΑ εσωτερικά προβλήματα της τουρκίας τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο τούρκος προθυπουργός.Η ενέργεια λοιπόν της παραβίασης των συνόρων της Ελλάδος δεν αποτελεί στην ουσία προσπάθεια της τουρκίας να προσβάλλει την Ελλάδα αλλά στρέφονται κατά της ίδιας της τουρκικής εσωτερικής πολιτικής.Αποτελούν δηλαδή πράξεις αποδείξεως της ισχύος της εξουσίας του στρατού και των ανεξαρτήτων δυνατοτήτων του,στρεφόμενες ως μήνυμα της ανεξάρτητης αυτής δύναμης του στρατού προς την πολιτική ηγεσία της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα είναι δυνατόν να απαγορεύσουμε στην Τουρκία να πετάει πάνω από την επικράτειά της; Τσάμπα Σημίτηδες Πάγκαλοι Γιωργάκηδες πάλαιψαν για να τα δώσουν; Δεν είναι δικά μας πια. Ανήκουν στην Τουρκία και γουστάρει και πετάει. Εμάς τι μας κόφτει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Διαχειριστές

    >Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι<

    Αυτό δεν αποτελεί πια είδηση. Είναι σαν να λέτε, "πέρασε το λεωφορείο".

    Πρέπει να εστιάσετε σε πραγματικές ειδήσεις, όταν τις βρείτε, όπως "Σήμερα ΔΕΝ πέταξαν τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το Αγαθονήσι"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.