5/1/11

Φυλλάδιο στους Τούρκους πρέσβεις για το Κυπριακό

Tο Κυπριακό και η στάση των Ελληνοκυπρίων συνιστούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αναφέρεται σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε στη συνάντηση Τούρκων διπλωματών στην Άγκυρα για την ανασκόπηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
Στην αποκάλυψη προβαίνει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Ταράφ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο φυλλάδιο γίνεται παραδοχή ότι την περίοδο αυτή οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις  της Τουρκίας έχουν  φθάσει σε αδιέξοδο, ωστόσο δεν εκφράζεται οποιαδήποτε κριτική για το αδιέξοδο αυτό. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ενώ οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σοβαρό πρόβλημα, η Τουρκία είναι πολύ ικανή στο να εφευρίσκει δικαιολογίες για αυτό το αδιέξοδο.

Εξάλλου ο τουρκικός τύπος αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Νταβούτογλου στη Διάσκεψη των Πρέσβεων στην Άγκυρα, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας  τόνισε μεταξύ άλλων, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η Τουρκία έως το 2023 να είναι μια από τις δέκα ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και σημείωσε πως η Τουρκία πρόκειται να διαμορφώσει μια νέα παγκόσμια τάξη, προσφέροντας εναλλακτική λύση στα προβλήματα του παγκόσμιου συστήματος.

Παράλληλα, προέτρεψε τους πρέσβεις της Τουρκίας να λειτουργήσουν ως πυροσβέστες σε κρίσεις ανά τον κόσμο και να ξεφύγουν από το κόμπλεξ κατωτερότητας το οποίο τους έχουν εμφυσήσει άλλοι.

www.kathimerini.com.cy

1 σχόλιο:

  1. {Tο Κυπριακό και η στάση των Ελληνοκυπρίων συνιστούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αναφέρεται σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε στη συνάντηση Τούρκων διπλωματών στην Άγκυρα για την ανασκόπηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. }


    Σε "Ελληνοκύπριους" αναφέρονται οι Τούρκοι ,όταν μιλάνε για την Κύπριακή Δημοκρατία.Οι Έλληνες και το Διεθνές Δίκαιο μιλούν για "Κύπρο" και "Κυπριακή Δημοκρατία".

    Δηλαδή η Καθημερινή ή θα πρέπει να βάλει εντός εισαγωγικών το πρώτο μισό της όλης πρότασης ή να χρησιμοποιήσει την ελληνική διατύπωση,που συμπίπτει και με το διεθνές δίκαιο.

    Σε νομικά και πολιτικά θέματα η κάθε λέξη μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.