4/1/11

Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον «φράχτη»

Το Βερολίνο αντέδρασε αμέσως στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός «φράχτη» στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με προσοχή» δήλωσε ήδη το βράδυ της Κυριακής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου εξωτερικών. «Από τη μια είναι αναγκαία η αποτελεσματική ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την άλλη πρέπει να τηρηθούν όλοι οι σχετικοί ευρωπαϊκοί κανόνες» είπε. Στους κανόνες αυτούς, διευκρίνισε, ανήκουν οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο. Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να απαντήσει στο ερώτημα, αν το Βερολίνο είναι υπέρ, ή κατά της ανέγερσης του φράχτη.


Τα μέσα ενημέρωσης, αντίθετα, παίρνουν καθαρή θέση στο θέμα. Ορισμένα, όπως η εφημερίδα «Stuttgarter Zeitung», υποστηρίζουν την ανέγερση επικαλούμενα κυρίως την άρνηση της Τουρκίας, να αποδεχθεί την επαναοπροώθηση των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα. «Η απόφαση της Αθήνας να κατασκευάσει φράχτη είναι γι αυτό το λόγο κατανοητή» γράφει. Μπορεί, προσθέτει, «η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής μεταναστών να είναι απαράδεκτη. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι αν οι συνθήκες κράτησης ήταν άνετες, αυτές θα προσέλκυαν ακόμη περισσότερους πρόσφυγες».

Τα περισσότερα σχόλια είναι όμως επικριτικά. «Ευχαριστούμε πολύ για τον αποκλεισμό» είναι ο ειρωνικός τίτλος σχολίου στην αριστερή-φιλελεύθερη «Frankfurter Rundschau». «Αγαπητή Έλληνες! Η Ευρώπη σας έσωσε από την κρίση, σε αντάλλαγμα κρατάτε εσείς μακριά μας τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Κίνα και την Αφρική» σημειώνει ο σχολιαστής. Ο φράχτης, συνεχίζει, θα δώσει νέα ορμή στις οικοδομές και θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. «Δεν θα χρειαστείτε κατά τα άλλα να αντιγράψετε τα σχέδια για το φράχτη από τις ΗΠΑ, μπορείτε να το κάνετε και από τους Ισπανούς, οι οποίοι έκαναν κάτι παρόμοιο στις πρώην αποικίες τους στη Βόρεια Αφρική» προσθέτει.

Επικριτικό είναι και το σχόλιο της συντηρητικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Ο φράχτης δεν θα εμποδίσει κανένα να τον υπερπηδήσει» είναι ο τίτλος του. Όμως, ουδέν κακό αμιγές καλού. «Το γεγονός ότι η Αθήνα σχεδιάζει την ανέγερση ενός φράχτη στα σύνορα προς την Τουρκία, αποτελεί μεν παραλογισμό, δεδομένου ότι θα ανεγερθεί ανάμεσα σε δυο κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, προσφέρει όμως ταυτόχρονα την ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς, τι θα συνέβαινε, αν εντασσόταν κάποτε πραγματικά η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται σε αυτό. «Οι πύλες της Ευρώπης θα άνοιγαν διάπλατα» (στους πρόσφυγες) προσθέτει.

Ακόμη αυστηρότερη είναι η κριτική της αριστερής-εναλλακτικής «Tageszeitung». «Ο ελληνογερμανικός φράχτης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα» αναφέρεται σε αυτήν. Απλώς, οι προσφυγικές διαδρομές θα γίνουν πιο ακριβές και πιο επικίνδυνες από ότι ήταν μέχρι σήμερα. «Αυτή η πολική δεν είναι μόνο βαθιά απάνθρωπη, είναι και αναποτελεσματική. Ο καθένας ξέρει, ότι μια λύση του προβλήματος θα ήταν, να γίνει πιο εύκολη η νόμιμη είσοδος στην Ευρώπη. Ή, μια άλλη, να δινόταν μια ευκαιρία στους πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα». τονίζει ο αρθρογράφος. Αντί γι αυτό, συνεχίζει, η Ευρώπη κάνει διπλό κακό: Από τη μια καταστρέφει τις συνθήκες ύπαρξης των κατοίκων του Τρίτου Κόσμου, επιδοτώντας, για παράδειγμα, κατά αθέμιτο τρόπο τα δικά της αγροτικά προϊόντα, και στη συνέχεια στήνει τους αστυνομικούς στα σύνορά της για να κρατήσει μακριά τα θύματά της. «Αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να λειτουργήσει για καιρό» είναι το συμπέρασμά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων διάφορων διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. «Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέψει την ανέγερση ενός φράχτη, θα είναι σαν να επιτρέπει την παραβίαση των δικών της βασικών αρχών» δήλωσε, για παράδειγμα, ο Βόλφγκανγκ Γκρεντς, σύμβουλος της «Διεθνούς Αμνηστίας». Η Ευρώπη, πρόσθεσε, δεν πρέπει να γίνει οχυρό των πλουσίων κλείνοντας τα σύνορά της στους ανθρώπους που ζητούν καταφύγιο από τις διώξεις και τη φτώχια. http://www.tovima.gr/

21 σχόλια:

  1. Μήπως θα έπρεπε να τους χαιρετήσουμε όλους και να συμμαχήσουμε με τις χώρες ΒΡΙΚ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΝΔΙΑ ΚΙΝΑ;; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αρε καθικια ευρωπαιοι που μας εχετε για χαβουζα, ας ειχαν αυτοι 20% και πλεον λαθρομουσουλμανομεταναστες αναλογικα με τον πληθυσμο τους και μετα να μιλουσαν. Η λυση ειναι εκτος απο φραχτες και ναρκες, εφοσον δεν τους απελασουμε χορηγηση χαρτιων για ελευθερη μεταβαση στις αλλες ευρωπαικες χωρες που ειναι πιο ΄΄φιλοξενες΄΄ και ΄΄ευαισθητες΄΄ στα δικαιωματα των λαθρο να δουν την γλυκα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΙ!
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ Α'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β'ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ;
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΑ "ΡΟΥΠΕΛ";
    ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΜΑΧΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;
    ΠΕΣ ΤΕ ΑΦΙΛΟΤΙΜΟΙ,ΜΟΝΟ Μ Ι Α !
    1η ΜΑΛ-Γ ΜΑΚ ΤΟΥ '74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ !!!
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ !!!
    ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ (ΣΑΝ ΗΛΙΘΙΟΙ) ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ (ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ) ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΒΕΡΥΚΟΚΟ" ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΑΘΕΤΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ). ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΑ !!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ;
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ !!!
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ !!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαμαρτύρονται οι νεοναζί????
    Στείλτε τους 5-6 καραβάνια πακιστανών σε τιμή έκτπτωσης στο Βερολίνο κάθε μήνα,να δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, μάθαινε «χαρτί και καλαμάρι» όχι μόνο τα τεκταινόμενα στο Μαξίμου, αλλά και προσωπικά ζητήματα του Κώστα Καραμανλή και των υπουργών του.


    Ο δίαυλος φέρεται να ήταν γυναίκα, ενδεχομένως δημοσιογράφος, που βρισκόταν κοντά στον τότε πρωθυπουργό και ταυτόχρονα στο «μισθολόγιο» του κ. Χριστοφοράκου, για όφελος του οποίου μαγνητοφωνούσε καθημερινά τον Κώστα Καραμανλή.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα καθημερινά e-mails της «Μάτα Χάρι» υπάρχουν αναφορές περί κλονισμένης ψυχικής υγείας του πρώην πρωθυπουργού και συνεχούς στήριξης από ψυχολόγο, καθώς και για σοβαρή εξάρτηση από το αλκοόλ.

    Γίνεται μάλιστα συγκεκριμένη αναφορά σε e-mail που βρέθηκε στο ηλεκτρονικό αρχείο της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου, Αικ. Τσακάλου, σύμφωνα με το οποίο «ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του “πατέρα" Μολυβιάτη και του Θ. Ρουσόπουλου, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο» και «δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως έβλεπαν οι Βρετανοί τον Κ.Μητσοτάκη, Χ.Φλωράκη και Κ.Παπούλια το 1980
    03-01-2011 15:02:49
    Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τότε υπουργό Εξωτερικών, χαρακτηρίζουν τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις του 1980, που άνοιξαν λόγω παρέλευσης τριακονταετίας: «Σαφώς πιο φιλοδυτικό και φιλοαμερικανό από τους συναδέλφους του» και δίνουν ένα στίγμα για το πως κατάφερε να αναρριχηθεί και να ηγηθεί της χώρας μετά από 10 χρόνια από ένας απλός βουλευτής ενεός μικρού κόμματος με δύο βουλευτές που ίχε προκύψει στις εκλογές του 1977 (κόμμα Νεοφιλελευθέρων).


    Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν εμφανίζεται αρνητικός σε μετεκλογική συνεργασία με μια «μη δεξιά κυβέρνηση» σε τηλεγράφημα του προσωρινού προξένου στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1980. Το τηλεγράφημα περιέγραφε μια «σπάνια συνάντηση» με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ. Αναφέρει ότι το γραφείο του Φλωράκη δεν είχε σχεδόν κανένα χαρτί.

    Αντιθέτως για το γραφείο του Κάρολου Παπούλια (τότε τομεάρχη Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ) αναφέρουν πως ήταν γεμάτο από φακέλους. Για τον Παπούλια τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις σημείωναν ότι επρόκειτο για άνθρωπο «λογικό και φιλικό, περίπου στο κέντρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε εξτρεμιστή ούτε μετριοπαθή». Σωστά εκτιμούσαν ότι είχε σοβαρές πιθανότητες να γίνει υπουργός Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού όντως έγινε περί τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού τους αγαπούν τόσο πολύ γιατί δεν παίρνουν 100,000 λαθρομετανάστες; Άσε που ο πληθυσμός της Γερμανίας μειώνεται κατά 150,000 ανά έτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε λένε πες μου με ΠΟΙΟΝ κάνεις παρέα να σου πω ΠΟΙΟΣ είσαι!

    Νετανιάχου-Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύρμα ηλεκτροφόρο από το τριεθνές μέχρι τη θάλασα. Άϊσιχτιρ και τούρκοι και γερμανοί...
    Ρε σεις κυβερνοντιντήδες εκεί κάτω στο Αθηναϊκό πριγκηπάτο, για σηκωθείτε λίγο από τους τεμενάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γι αυτούς που (από άγνοια) κατηγορούν τους Γερμανούς και την Γερμανία.

    Μην τους κατηγορείτε. Ο λαός αυτός είναι υποδουλωμένος από τους Εβραίους.
    Όπως η Ελλάδα έτσι και η Γερμανία. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να κάνουν η να πουν τίποτα χωρίς την έγκριση των εβραίων. Ακριβώς όπως και οι Έλληνες.
    Το ίδιο συμβαίνει και με την Αμερική, τις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και εκείνες της Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά.
    Ανεξάρτητες χώρες σήμερα είναι η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν, η Β. Κορέα, η Βενεζουέλα.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατί διαμαρτύρεται το Βερολίνο;φοβάται μη τελειώσουν "οι προμήθειες" της πιο τουρκο-μουσουλμανικής πόλης της Ευρώπης;

    ή μήπως διαμαρτύρονται επειδή το συρματόπλεγμα ...δεν είναι γερμανικής εταιρίας;
    αν αυτό είν'το θέμα,ας λαδώσουν την κυβέρνηση μας,ξέρουν τη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ανεξάρτητες χώρες σήμερα είναι η Ρωσία, η Συρία, το Ιράν, η Β. Κορέα, η Βενεζουέλα."

    Θα πρόσθετα και η Παλαιστίνη.
    Γι αυτό κοιτάνε να τις φάνε η να τις εξολοθρεύσουν με βομβαρδισμούς ιδίως εκείνους με το λευκό φώσφορο και το απεμπλουτισμένο ουράνιο που θα συνεχίζει να σκοτώνει παιδάκια για χρόνια αφ ότου φύγουν οι επιδρομείς.
    Γιατί είναι γνωστό ότι "Όπου δεν πίπτει ο λόγος πίπτουν οι μπόμπες".
    Τα ίδια κάνανε με την Γιουγκοσλαβία και συνεχίζουνε με το Ιράκ του Σαντάμ αλλά και μετά Σαντάμ εκτός βέβαια του Αφγανιστάν της Παλαιστίνης και αλλού.


    Λιάκος Αριστομένης
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχουν δίκιο ,ότι κι άν λένε οι Γερμανοί.Πάντα έχουν δίκιο ,ως αλάνθαστη Αρεία φυλή.Για να γίνω πιό σαφής ,θα μπορούσαμε κάλλιστα,αντί να ανεγείρουμε τον φράκτη ή να βελτιώσουμε την κατάσταση στα κέντρα κράτησης,να κτίσουμε φούρνους,Γερμανικής τεχνολογίας και να καίμε τους λαθρομετανάστες,εκμεταλλευόμενοι τα τυχόν προιόντα της καύσης για μείωση του ελλείμματος και βέβαια αφού τους αφαιρούσαμε και τα τυχόν τιμαλφή ή χρήματα διέθεταν.Πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθούμε εγγράφως στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για περαιτέρω οδηγίες,γιατί πράγματι οι φράκτες είναι απάνθρωποι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρα απο εδω και εμπρος ας στελνουμε ολους τους λαθρομετανστες στην Γερμανια και ας αναλαβουν να τους διατρεφουν οι εκει "ανθρωπιστες" (ξερετε οι ιδιοι "ανθρωπιστες" που προτοστατησαν στον διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας και την εξοντωση των Σερβων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 5 Ιανουαρίου 2011 2:18 μ.μ.
    Χρηστακη Βουλγαρη, περασες στην δικη μας την μερια;
    Μπραβο ρε Χρηστο!
    Παντα το λεγα οτι καποια μερα θα φτυσεις στους ταφους των εβραιο-γενοκτονων της Γιουγκοσλαβιας Χολπμπρουκ, Ολμπραϊτ και Γουεσλεϋ Κλαρκ και θαρθεις απο δω μερια. Μπραβο και παλι. Ηρθες στο φως της Αληθειας.

    Καλως ωρισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στις 15/01/2011 τελειωνει η προθεσμια υποβολης εκ μερους της Ελλαδος στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης για τις γερμανικες αποζημιωσεις.Οι προδοτες πολιτικοι δεν βγαζουν αχνα.Ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ 5 Ιανουαρίου 2011 2:18 μ.μ.
    Χρηστακη Βουλγαρη, περασες στην δικη μας την μερια;
    Μπραβο ρε Χρηστο!
    Παντα το λεγα οτι καποια μερα θα φτυσεις στους ταφους των εβραιο-γενοκτονων της Γιουγκοσλαβιας Χολπμπρουκ, Ολμπραϊτ και Γουεσλεϋ Κλαρκ και θαρθεις απο δω μερια. Μπραβο και παλι. Ηρθες στο φως της Αληθειας.

    Καλως ωρισες.

    Δεν ξερω ποιος ειστε κυριε και συνηθως δεν ασχολουμαι με ανωνυμους αλλα διακυρησω "urbi et orbi" (προς ολες τις κατευθυνσεις) οτι παντα ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ κατω απο ενα "λαβαρο" αυτο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και προς χαριν αυτου δεν υπαρχει καμια θυσια την οποια δεν διατιθεμαι να μην κανω ακομα και την "υπερτατη θυσια"... Τα υπολοιπα που λετε λυπαμαι αλλα δεν με αφορουσαν, δεν με αφορουν και δεν θα με αφορουν ΠΟΤΕ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. //... παντα ΗΜΟΥΝ ΕΙΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ κατω απο ενα "λαβαρο" αυτο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...//
    Βούλγαρης (ή Τζουμπές)
    ------------------
    Μια ιστορική αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι ήσαν αυτοί που υπήρχαν πριν τον 5ο αι. π.Χ. ΜΕΤΑ τον οποίο άρχισε ο ελληνικός πολιτισμός
    ------------------
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. //.../Η Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Αρα απο εδω και εμπρος ας στελνουμε ολους τους λαθρομετανστες στην Γερμανια και ας αναλαβουν να τους διατρεφουν οι εκει "ανθρωπιστες" (ξερετε οι ιδιοι "ανθρωπιστες" που προτοστατησαν στον διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας και την εξοντωση των Σερβων)
    5 Ιανουαρίου 2011 2:18 μ.μ.//
    ------------------

    @5:03 μ.μ., εσύ σχολίασες εύστοχα το εντός παρενθέσεων σχόλιο του εκ Κερκύρας Τζουμπέ.
    Να τον ρωτήσω όμως και εγώ:
    Βλέπω κύριε...ιστορικέ (εδώ γελάμε), να μη σε ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνουμε με τους ήδη υπάρχοντες στην Ελλάδα (πάνω από 2 εκατομμύρια) λαθρομετανάστες, αλλά να κάνεις πρόταση για τους "απο εδω και εμπρος"...
    Βέβαια να μη χαρακτηρίσω την ...πρωτότυπη όσο και πανέξυπνη λύση που υποδεικνύεις...
    Να τους βάζουμε σε αεροπλάνα, σε πλοία ή σε τρένα και να τους στέλνουμε στην Γερμανία;
    Και οι Γερμανοί τι θα τους κάνουν μετά;
    Μάλλον θα τους κρατούν εκεί αφού το προτείνεις ...εσύ και δεν θα τους ξαναστέλνουν πίσω όπως κάνουν τώρα, για να μη σου χαλάσουν το χατίρι!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βλέπω κύριε...ιστορικέ (εδώ γελάμε), να μη σε ενδιαφέρει καθόλου τι θα κάνουμε με τους ήδη υπάρχοντες στην Ελλάδα (πάνω από 2 εκατομμύρια) λαθρομετανάστες, αλλά να κάνεις πρόταση για τους "απο εδω και εμπρος"...
    Βέβαια να μη χαρακτηρίσω την ...πρωτότυπη όσο και πανέξυπνη λύση που υποδεικνύεις...
    Να τους βάζουμε σε αεροπλάνα, σε πλοία ή σε τρένα και να τους στέλνουμε στην Γερμανία;
    Και οι Γερμανοί τι θα τους κάνουν μετά;
    Μάλλον θα τους κρατούν εκεί αφού το προτείνεις ...εσύ και δεν θα τους ξαναστέλνουν πίσω όπως κάνουν τώρα, για να μη σου χαλάσουν το χατίρι!!!
    τζιμης
    Tο ενδιαδερον του τζαμαλ¨- ιστορικα πανασχετου "ποιητη" (εδω γελανε και οι πετρες!) για τους ομοθρησκους του λαθρομεταναστες ειναι συγκινητικο! Τουε διωχνουμε ΟΛΟΥΣ στην Γερμανια "παντι μεσω" αρχιζοντας ΜΕ ΑΥΤΟΝ (κατα προτιμηση κλωστηδον)και μετα ας τους κανουν οτι θελουν π.χ. να τους στειλουν πεσκεσι στους Αγγλους που τους αγαπανε ακει να μην τους ξανστειλουν σε εμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.