5/1/11

Τουρκία: «Μεγάλη και μεγαλομανής»

«Η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία, χάνει σε ρεαλισμό»
«ΜΕΓΑΛΗκαι μεγαλομανής». Αυτός είναι τίτλος ανάλυσης στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Αllgemeine Ζeitung, στην οποία σημειώνεται ότι «η τουρκική εξωτερική πολιτική κερδίζει σε σημασία αλλά χάνει σε ρεαλισμό».

Ο αρθρογράφος (ΜichaelΜartensαπό Κωνσταντινούπολη) αναφέρεται σε τηλεοπτική συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην οποία υποστήριξε ότι, δεδομένου ότι στην Τουρκία διασταυρώνονται επιρροές από τη Δύση και από την Ανατολή, η χώρα του είναι ιδανική για να προσφέρει λύσεις και ηγεσία σε μια εποχή συγκρούσεων.

 Αυτός είναι ο στόχος, είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας και κάτι ακόμη περισσότερο: Να γίνει η Τουρκία η σώφρων χώρα της ανθρωπότητας, οι απόψεις της οποίας θα είναι σεβαστές, θα έχει αρχές, θα αποτελεί τη φωνή της ανθρώπινης συνείδησης και θα αγωνίζεται τις αξίες της.

Οι παθιασμένες αυτές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ αποτελούν, κατά τον ανταποκριτή, ενδεικτικό της υπερβάλλουσας αυτοεκτίμησης και αυτο-υπερεκτίμησης της τουρκικής διπλωματίας, σημειώνει ο αρθρογράφος. Κανείς, συνεχίζει, δεν μπορεί να αρνηθεί την αυξανόμενη σημασία της Τουρκίας στην παγκόσμια σκηνή, ειδικά στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, σημειώνει, στην Τουρκία εκδηλώνεται μια αμετροεπής αισιοδοξία γύρω από αυτό το θέμα. Μπορεί να μην ισχυρίζεται κανείς στην Αγκυρα ότι η Τουρκία παίζει στην ίδια κατηγορία με την Ουάσιγκτον ή το Πεκίνο, αλλά είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Με ένα άλλο θέμα που συζητείται συχνά στην Τουρκία, ασχολείται ο δημοσιογράφος της Μilliyet, Semih Ιdiz, συνεχίζει ο ΜichaelΜartens: Το κατά πόσον το κυβερνών κόμμα έχει απομακρυνθεί από τη Δύση, λόγω στροφής στις ισλαμικές ρίζες της Τουρκίας. Ο Τούρκος δημοσιογράφος σημειώνει μια παραδοξότητα, το ότι δηλαδή η Τουρκία έχει μεν πλησιάσει το μουσουλμανικό κόσμο, ωστόσο δεν έχει απομακρυνθεί από τη Δύση, γιατί έχει γίνει πιο δημοκρατική.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

10 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι κερδίζει και τι χάνει η Τουρκική διπλωματία αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι την Ελλάδα την έχει καταβροχθίσει και πάει για άλλα... Ο Γιωργάκης μετά την παρουσία του στο συνέδριο των τούρκων πρεσβευτών (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    θα παρευρεθεί και στο συνέδΡιο των τούρκων εκδοροσφαγέων, σε συνέδριο των τούρκων κρομμυδέμπορων και των τούρκων πτηνοτρόφων. Και έπεται συνέχεια..... ΦΤΟΥΥΥΥΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Toυρκία με το AKP είναι σαφώς δημοκρατικότατη. Ειδικά αν ξαναεκλεγεί θα είναι πιο δημοκρατική και από την αρχαία Αθήνα. Με όλους τους διαφωνούντες (στρατιωτικούς, κούρδους, παιδάκια κ.ο.κ) στη φυλακή,
    η υπόλοιπη τουρκική κοινωνία θα είναι μια όαση δημοκρατίας.

    Όσο για την "υπερ-αισιοδoξια" και τη χολή που στάζει ο Γερμανός δημοσιογράφος, θα τα πούμε μετά από καμιά δεκαετία που οι Τούρκοι της Γερμανίας θα κάνουν κουμάντο.

    Δυστυχώς, το σημερινό μεγαλείο της Τουρκίας δεν το καταλαβαίνει κανείς. Η Κύπρος μας χτυπά πισώπλατα μαζί με το σιωνιστικό κράτος. Και ακόμα και μουσουλμανικά κράτη μας πρόδωσαν και υπέγραψαν ΑΟΖ με Κύπρο.

    Ευτυχώς που υπάρχει και η Ελλάδα με τους μεγαλοφυέστατους πολιτικούς που μοιράζονται το ευγενές Όραμά μας για Ειρήνη, Γαλήνη και Σταθερότητα στην περιοχή. Που τα εγγυάται μόνο το Ισλάμ και η νέα Τουρκία. Μπράβο Ελλάδα, Bravo Yorgos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να με συμπαθάτε αλλά έχω την εντύπωση ότι φωνάζει για βοήθεια ή παρακαλάει να σταματήσουν εδώ Ισραήλ και ΗΠΑ το παιχνίδι με τους Κούρδους και οτι απο εδώ και πέρα θα είναι καλά παιδιά . Και η απάντηση τους δια στόματος του “Γερμανού “ “Δημοσιογράφου” ναι άμα σκύψεις καλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωργάκη θα έχουμε για πολλά χρόνια όποτε αρχίστε να συνηθίζετε όλοι εσείς οι γκραντε πατριώτες (με το αζημιωτο φυσικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΠ κεφάρει να χορεύει τούρκικους χορούς. Ομως το ζειμπέκικο Είναι ο Ζειβακχικός χορός του Διονύσου Διός και όχι το τσιφτετέλι.
    Είναι υπόδικος για εσχάτη προδοσία την τρίτη στις 11-1-2011 στην Χαλκίδα ο νεόκοπος κλητήρας του ΔΝΤ με το σινάφι του.
    Επιπλέον έχει ανταλλάξει και τις Γερμανικές αποζημιώσεις στο μνημόνιο με την οικονομική σκλαβιά μας.

    Οι θεοί δεν μας έφτιαξαν δούλος με τραπεζικά δεσμά ούτε ήμασταν ποτέ δούλοι του θεού και κανενός μεμέτι

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H "τουρκικη δυναμη" δεν ειναι παρα μια φουσκα που θα σκασει λογω του Κουρδικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλάξτε την ημερομηνία στην αρχή του ιστολογίου, σήμερα είναι Πέμπτη 6/1/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ,ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

    "Και τέλος,τό 1827,είχε εκλεγή από τήν Εθνοσυνέλευση Πρόεδρος τής Αντικυβερνητικής Επιτροπής,δηλαδή τής Κυβερνήσεως,πού κατείχε τήν εξουσία μέχρι της αφίζεως του Καποδίστρια,δηλαδή (ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης,ο μετέπειτα δολοφόνος του!).....
    Καί γράφει ο Τερτσέτης,"εγελούσαν τα΄φορέματά του,εγελούσε κι'η καρδιάτου.Διότι ο νέος είχε κλίσι(αγάπη)πρός τόν Κυβερνήτη".
    Ο πρώην Πρωθυπουργός επσκέπτεται τόν ΝΎΝ Πρωθυπουργό,τόν Ιωάννη Καποδίστρια!
    Απόσμασμα από τόν διάλογο:
    "Καποδίστριας."Ζήτω ο Κυβερνήτης,ο σωτήρας μας,ο ελευθερωτής μας!,εφώναζαν γυναίκες αναμαλλιάρες,άνδρες μέ λαβωματιές πολέμου,ορφανά γδυτά κατεβασμένα απ'τίς σπηλιές.Δέν ήταν τό συναπάντημά μου φωνή χαράς,αλλά θρήνος.Η γή εβρέχετο από δάκρυα.Εβρέχετο η μυρτιά καί η δάφνη τού στολισμένου δρόμου από τόν γιαλό εις τήν εκκλησιά.Ανατρίχιαζα,μού έτρεμαν τά γόνατα,η φωνή τού λαού εχιζε τήν καρδιά μου.Μαυροφορεμένες καί γέροντες μού εζητούσαν νά αναστήσω τούς απεθαμένους τους.Μανάδες μου έδειχναν εις τό βυζί τά παιδιά τους καί μού έλγαν νά τά ζήσω καί ότι δέν τούς απέμειναν παρά εκείνα κι'εγώ.Καί μέ δίκηο (τους)μού εζητούσαν όλα αυτά,διότι εγώ ήρθα καί εσείς μέ επροκαλέσατενά οικοδομήσω,νά θεμελιώσω Κυβέρνησιν.....
    Η νίκη θά είναι δική μας,άν βασιλευη στήν καρδιά μας,θεός ζηλότυπος,μόνο το αίσθημα τό ελληνικό.Ο φ ι λ ή κ ο ο ς τών ξ έ ν ω ν ε ί ν α ι π ρ ο δ ό τ η ς.Είθε οι νέοι της Ελλάδος νά είναι βοηθοί μου καί πρώτος εσύ.
    Μήν φορείς πολυτελή φορέματα,αταίριαστα μέ τήν ένδεια τών πολλών.Μή θέλεις,άλλο στολίδι καί καύχημα,ειμή ότι είσαι από οικογένεια δοξασμένη ,πού τόσο έχυσε αίμα ανδρειωμένο διά την αναγέννησι τής Π Α Τ Ρ Ι Δ Ο Σ".

    {
    Κύριοι αυτοί τήν φρικτή εικόνα είχαν οι ΄Ελληνες,από τούς δήθεν καλούς Οθωμανούς Τούρκους!
    Φτώχεια!Δυστυχία!καί Πόνο!}
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΉΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καποδίστριας έδειξε ιδιαίτερη στοργή γιά τούς αγωνιστές τού 1821,αλλά ταυτόχρονα έδειξε απέχθεια σέ όλους τούς μηχανοράφους καί τούς κοτζαμπασί τουρκολάγνους.Αυτό καί η αφορμή τής συνωμοσίας τών Υδραίων προνομιούχων μέ επί κεφαλής τόν Μαυροκορδάτο τή μεγάλη κατάρα αυτή τής Ελλάδος.
    Η αμεροληψία τού Καποδίστρια πρός όλους ήταν παροιμιώδης.Κατά τόν ίδιο τρόπο φερνόταν καί προς τόν ΄Αγγλο στρατηγό Τσώρτς,καί προς τόν Θ.Κολοκοτρώνη καί προς τόν Δημήτριο Υψηλάντη.
    ...Εργαζότανε 20 ώρες τήν ημέρα σκυμμένος πάνω σέ ένα τραπέζι ,πέρναγε από τά χέρια του κάθε τί πού αφορούσε τήν κρατική μηχανή!!!
    Στό πολιτικό του πιστεύω ο Καποδίστριας θά μπορούσε νά τοποθετηθεί στό ριζοσπαστισμό τής εποχής εκείνης-μπροστά σέ μιά Ευρώπη υπέρ αυταρχική...!
    Αυτό τόν άνθρωπο πού ποναγε τόν τόπο"τήν Ελλάδα"_δηλαδή τόν Καποδίστρια-όπως μας βεβαιώνει ο Γιωργάκης Μαυρομιχάλης θα τόν δολοφονούσε ύστερα από λίγα χρόνια,ο ίδιος!
    {Ο πατέρας του κουβαλούσε σε καμήλες καί μουλάρια....τά λάφυρα από τα Δερβενάκια,στήν Μάνη,στον πύργο του,τόν Μπέηδων....}
    Μετά τήν δοξολογία,τό λόγο παίρνει ο Καίρης,ένας μεστός στή σκέψη καί φιλόσοφος στό βάθος άνθρωπος,(τόν φυλάκισαν καί αυτόν!),ο οποίος είπε:
    "...Κυβερνήτα....αρχηγός ελευθέρου λαού,δέν θέλουσιν εξουσιάσει εις τό εξής ολέθρια παθη,όχι χαμερπείς ιδιοτέλειαι,όχι ραδιουργίαι,όχι συγγενής,εάν είναι ανεπιτήδειος,όχι φίλος τού κυβερνήτου,εάν δέν έχει
    ι κ α ν ό τ η τ α...η δικαιοσύνη καί η ελευθερία κυβερνήσωσιν τήν Ελλάδα...
    Οποιοδηποτε έθνος διά νά υπαρδη ελεύθερον...διά να ευτυχή βελτιούμενον...είναι ανάγκη νά κυβερνάται από κανόνες ελευθέρους,ελευθέρου λαού κυβερνήσεως...
    Καί είναι η κατάστασις τών διχονιών,η διάλυσις τών φατριών,η ορθή,η δικαία καί μή ψευδομένη τό όνομα κυβέρνησις τής Ελλαδος,η αναγέννησις ανθρώπων,η ανάπλαση αληθινών Ε λ λ ή ν ω ν.....
    Ευρίσκεσαι εις τό μέρος εκείνο τής Ελλαδος,όπου ηφανίσθησαν όλαι τού μεγαλυτέρου τ υ ρ ά ν ν ο υ αι δυνάμεις,ετάφησαν όλαι τής τυραννίας αι ελπίδες.....
    τό έδαφος το οποίον πατείς....ανηγέρθη παραδόξως από τήν τέφραν τόσων,υπέρ της ελευθερίας πυρποληθεισών πόλεων....
    Ανεδέχθης να κυβερνήσης τούς αδελφούς σου,τό έθνος σου,έθνος τό οποίον πρώτον εδίδαξε τούς ανθρώπους ότι έχουσι δικαιώματα καί δεύτερον,έδειξεν εις αυτούς ότι είναι δυνατόν νά ζώσι ελεύθεροι καί ευτυχείς'''''
    εάν κάμης,ώστε να ευδαιμονή εσωτερικώς ευνοουμένη καί νά θριαμβεύσωσι τά όπλα τησ κατά τού άσπνδου εχθρού της ,νά μείνη ασάλευτος καί ακλόνητος η
    α ν ε ξ α ρ τ η σ ί α της ,άθικτος η αυτονομία της,ώ,ποία δόξα τότε !..."
    {Τά λόγια αυτά του Καίρη πρός τόν Κυβερνήτη,κάνουν τούς προύχοντες καί κοτσαμπασηδες να τρέμουν απο οργή....καί αμέσως ο Γιωργάκης Μαυρομιχάλης τραβάει τον Κίρη ...για να διακόψει τήν ομιλια του!!!}
    Σάν νά μήν πέρασε μιά μέρα από τότε...πάλι κατάντια καί δυστυχία!!!
    ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ;
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΟΡΓΗ!
    ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!Αυτό φταίει νομίζω.
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και κάτι που θα διαβάσετε το άρθρο των Times of New York για την Τουρκία!

    New York Times, January 4, 2011
    "Resurgent Turkey Flexes Its Muscles Around Iraq".


    Είναι βέβαιο πως η υπερβολική αδυναμία του ενός μετατρέπει σε δύναμη την αδυναμία του άλλου!

    Το 1974, η Ελλάς ήταν κατά πολύ ισχυρότερη και πλουσιώτερη της Τουρκίας!

    Η Τουρκία ήταν πίσω κατά 20 τουλάχιστον χρόνια και μας .. φθονούσε φρικτά!

    Τι συνέβη ; Πως βυθίστηκε η Ελλάς στο τέλμα και την απαξίωση;

    Ναι ρε παχύτατε Χριστόφια, λατρεύω την Πατρίδα μου. Και οι Ρώσοι στον Β΄Π.Π. για την Rodina (=Πάτρίδα) πολέμησαν, τον Β΄Π. Πόλεμο τον ονομάζουν από τότε "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο" και όχι Μεγάλο Κομμουνιστικό Πόλεμο ή κάτι παρεμφερές ......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.