8/1/11

Τρόπαιο Τούρκων Γ. Α. Παπανδρέου

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Ο Τ Α Ν ΟΙ Νέο-Σουλτάνοι της Άγκυρας, υπερήφανοι για τον Νέο-Οθωμανισμό τους, περιφέρουν μέχρι την Ερζερούμη ως νέο τρόπαιό τους τον πρωθυπουργό του ελλα-δικού μας κράτους, τον κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου, ποια άραγε δύναμη θα τους υποχρεώσει, όχι πλέον να εγκαταλείψουν την κατακτημένη, από τα στρατεύματά τους, Κύπρο, αλλά να ακυρώσουν τα από ετών ήδη αναπτυγμένα επεκτατικά σχέδιά τους εναντίον του Αιγαίου μας και της Δυτικής μας Θράκης; Στο Ερζερούμ, λοιπόν, των κατακτηθέντων και τουρκοποιηθέντων πατρίδων των εξοντωθέντων στη Γενοκτονία Αρμενίων, επέδειξαν οι Νέο-Σουλτάνοι κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου, στη σύναξη των όπου γης Τούρκων πρέσβεων, αξιωματούχων της μόνιμα ανθελληνικής τουρκικής διπλωματίας, τον υψηλότερο, σε πολιτειακό βαθμό, αξιωματούχο - δείγμα του Νεο-Ραγιαδισμού, τον πρωθυπουργό, της θεωρούμενης από τους ιδίους ως υποτελούς Ελλάδος, κ. Γ.Α. Παπανδρέου…

Γ Ι Α ΝΑ αντιληφθεί ο πάσα ένας τις διαστάσεις του επιτεύγματος, ιδού πώς το έγραφε - σχεδιάζοντας τη στρατηγική - ο τότε καθηγητής και νυν υπ.Εξ. της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, στη σελ. 235-238 του «Στρατηγικού βάθους» του νέο-οθωμανισμού του: «Καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου η Τουρκία να συνηθίσει να ζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα εντάσεις με την Ελλάδα και τη Συρία, κάτι το οποίο είναι σαν να προπονείται ο παλαιστής βαρέων βαρών να αντιμετωπίσει κατηγορίες μεσαίων βαρών. Αυτό έχει ως συνέπεια η χώρα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Η Τουρκία είναι πλέον υποχρεωμένη να αναβαθμιστεί, ώστε, ανερχόμενη σε υψηλότερη κλίμακα, να θεωρήσει τις σχέσεις της με αυτές τις χώρες ως υποδεέστερα στοιχεία με την άσκηση έναντι αυτών πολιτικών αφ’ υψηλού[…] Η Τουρκία, εκτός του ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένη ώστε ν’ απαντήσει με την απαιτούμενη σκληρότητα σε κάθε γεγονός που απειλεί τους στρατηγικούς της υπολογισμούς, πρέπει να αρνηθεί κάθε είδους υποθήκευση της εξωτερικής της πολιτικής, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της τελευταίας σε κατηγορία και σε κλίμακα από την οποία πρέπει να διαλέγεται»…

Π Ο Ι Ο Σ ΕΙΝΑΙ, άραγε, πιο χρήσιμος και πιο αποτελεσματικός για τις ανάγκες της τουρκικής στρατηγικής; Οι 200 συναχθέντες στο Ερζερούμ, πρέσβεις - υπάλληλοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ή, μήπως ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου; Το ερώτημα ας απαντήσουμε οι υπόλοιποι… νέο-ραγιάδες, σε Κύπρο, σε Ελλάδα και Διασπορά. «Δικός μας» πρωθυπουργός είναι…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑ 8.1.11
Είναι δυνατόν, δυόμισι χρόνια μετά που, εσύ ο ίδιος, προσέφερες στην Αϊσέ την προοπτική του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» με τα Αϊσεούθκια της, και ορκίστηκες σεβασμό στις «Ευαίσθητες Ισορροπίες» της, να σηκωθεί στα καλά καθούμενα και να επιστρέψει σπίτι της, χαρώσε; Για τόσον μαννήν την χαρκιέσαι;

Λάζ.Α.Μαύρος
http://www.sigmalive.com

20 σχόλια:

  1. Το θέλουν δεν το θέλουν κάποιοι, ο ΓΑΠ στάθηκε καλά μέσα στη λυκοφωλιά.
    Πολύ καλύτερα απ' ότι περιμέναμε ( ας το παραδεχτούμε) ..!!
    Ζητούμενο όμως είναι και τι είπαν οι δυό τους!!

    ΦΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι λένε και οι Τούρκοι για την συνάντηση στο Ερζερούμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς κομματικές διαθέσεις και συμπάθειες, φαίνεται ότι σε αυτά που είδαμε μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός στάθηκε καλά. Δεν θυμάμαι καν πότε ήταν η τελευταία φορά που τα θέματα αυτά τέθηκαν έτσι κατάμουτρα στον τούρκο και μάλιστα μέσα στο σπίτι του. Ας περιμένουμε μερικές μέρες να δούμε τι αντιδράσεις θα έχει η δημόσια αυτή συζήτηση, η οποία αποκάλυψε αδυναμίες του έκπληκτου ταγίπ, στο εσωτερικό της χώρας αυτής.

    Albert.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ούτε ΠΑΣΟΚ είμαι ούτε τίποτα και δε με ενδιαφέρει ο σκεπτικισμός μερικών που βλέπουν παντού (ακόμη και στα σχόλια) πολιτικά κίνητρα.

    Όμως η φράση "αυτές οιενέργειες δε θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο να είσαστε βέβαιοι" που είπε για τις παραβιάσεις νε καλύπτει.

    Το τονίζω, ΔΕΝ λέω πως πρέπει να τον πιστέψουμε απαραίτητα. Απλά, αυτό που μπορέσαμε να ακούσουμε, με κάλυψε προσωπικά. Άλλο θέμα τί είπαν οι 2 τους...

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κώστας (1:20μμ): "Όμως η φράση "αυτές οιενέργειες δε θα αλλάξουν το καθεστώς στο Αιγαίο να είσαστε βέβαιοι" που είπε για τις παραβιάσεις νε καλύπτει."

    Το καθεστώς στο Αιγαίο είναι ότι τα χωρικά μας ύδατα εκτείνονται μέχρι τα 6 ν.μ. και δεν τα επεκτείνουμε μέχρι τα 12 γιατί οι Τούρκοι μάς απειλούν με το casus belli. Το καθεστώς στο Αιγαίο είναι ότι δεν μπορείς να πάς να βοσκήσεις τα πρόβατά σου στα Ίμια (όπως έκανες παλιά) γιατί θα σε σταματήσει το Λιμενικό. Το καθεστώς στο Αιγαίο περιλαμβάνει πλέον και ζωτικά συμφέροντα τής Τουρκίας, όπως υπέγραψαν κάποιοι στη Μαδρίτη.

    Δυστυχώς φίλε Κώστα, με αυτό το καθεστώς στο Αιγαίο, η παραπάνω φράση του ΓΑΠ εμένα δεν με καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Λεφτά υπάρχουν"
    "Δεν προσφεύγουμε στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είναι το όπλο στο τραπέζι"
    Όντως ο Πρωθυπουργός μας τα λέει πολύ ωραία.

    Και χθες τα είπε πολύ ωραία.
    Μας είπαν και πόσο αδέλφια νιώθουν αυτός και ο άλλος ο Πρωθυπουργός μας-ο Ερντογάν.
    Αδελφικά πέρασαν οι Τούρκοι προχθές από τη Σκύρο (από τη Σκύρο!!!) και φυσικά και από το Σούνιο εννοείται. Αδελφικά
    -και μάλιστα οπλισμένα αδελφικά- τα μαχητικά αυτές τις μέρες πάνω από το Αιγαίο.
    Και έτσι αδελφικά όλοι οι Έλληνες γίναμε αδελφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο ποιους δεχεται κριτικη ο ΓΑΠ; Απο τους οπαδους του ανικανου Τουρκο-Κουμπαρου που τον καρφωνε μεχρι και η μαγειρισα του στον μιστερ Ζιμενσ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΕΣΕΙ ΦΚ ΟΤΙ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΛΑ Ο ΓΑΠ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΘΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΙΓΕ ΒΟΛΤΟΥΛΑ ΣΤΟ ΕΡΖΕΡΟΥΜ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΑΙΩΝΕΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΗ-
    ΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ
    ΒΥΖΑΝΤΙΜΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥΠΟΛΗΣ,ΑΠΟ ΕΛ-
    ΛΗΝΑ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ
    ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΟΤΙ ΥΠΕΡΠΤΗ-
    ΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑ-
    ΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ
    ΟΤΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ
    ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ ΓΙΑ
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩ-
    ΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανύνυμε στις 8-Ιαν-2011 @4:53
    Δεν ακούστηκε η ελληνική γλώσσα, στα αγγλικά μίλησε. Σε ότι αφορά στην εθνική υπερηφάνεια που νιώθεις δες και αυτό:
    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16652&Itemid=141

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για όσους λένε ότι ο ΓΑΠ στάθηκε καλά στο Ερζερούμ: τι δουλειά έχεις έλληνας πρωθυπουργός σε έναν τόπο όπου θανατώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων να χαριεντίζεται με τους τούρκους πρέσβεις, τη στιγμή που οι τούρκοι περιφρονούν την εθνική μας κυριαρχία καθημερινά, που μόλις προ λίγων ημερών οι τούρκοι εμπόδισαν τους ελληνοκύπριους στα κατεχόμενα να τελέσουν θεία λειτουργία για τα Χριστούγεννα; Και μόνο η παρουσία του εκεί ήταν γελοιότητα - πολύ περισσότερο που τους χαιρέτησε στα τούρκικα και γελούσε σαν χαζοχαρούμενος, όταν ο ερντογάν έλεγε πως είναι οι τούρκοι παλληκάρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΙQ Πιγκουίνου έχεις δίκιο.

    Το θέμα είναι οι δικές μας σχολές σκέψης να αλλάξουν επιτέλους κατεύθυνση. Η πολιτική πυγμή, που είναι το ζητούμενο για τον Ελληνισμό προκειμένου να εξασφαλίσει ζωτικότατα συμφέρονυτα του, πρέπει να συνοδεύεται από οικονομική ανάπτυξη και στρατιωτική ενίσχυση. Διαφορετικά η πολιτική πυγμή δεν μπορεί να εκφραστεί από κανένα πρωθυπουργό είτε μετριοπαθή, είτε μετριοπαθή με κάποιες τάσεις αποφασιστικότητας, είτε πρωθυπουργό που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Προσωπικά προτιμώ έναν μετριοπαθή με αποφασιστικές τάσεις εκεί που χρειάζεται όταν χρειάζεται. Αν δεν ξυπνήσουν εκεί μέσα όπου αποφασίζεται η Ελληνική εξωτερική πολιτική και δεν αντιληφθούν ότι πρέπει να αναπτύξουν τη χώρα μας ώστε να ανέβει κατηγορία και να μπορεί να υπερασπιστεί 100% τα ζωτικά της συμφέροντα τότε όχι τα ζώα στα Ίμια δεν θα μπορείς να πας αλλά ούτε στο κατοικημένο Ελληνικό Καστελόριζο.
    Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ισχυρή δύναμη(όχι περιφερειακή ούτε μεγάλη) της περιοχής χωρίς να προκαλέσει τα συμφέροντα των μεγάλων. Πρέπει να τους πείσουμε ότι είμαστε ικανοί για να μας εμπιστευτούν όπως παλαιότερα όπου η δραστήρια Ελληνική Εξωτερική πολιτική και το γενναίο Ελληνικό ατσάλι άλλαξαν τον χάρτη της περιοχής, εξασφάλισαν τα δικά μας εθνικά δίκαια και τα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων της εποχής εκείνης.
    Σήμερα δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε τον χάρτη. Άλλοι θέλουν και απειλούν και μακροπρόθεσμα συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. Πρέπει λοιπόν πολιτικά να πείσουμε κάποιους παίκτες ότι εμείς και το Ισραήλ(όχι ότι το συμπαθώ) έχουμε την ικανότητα να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των μεγάλων και των εταιριών τους. Να μας εμπιστευτούν και τα συμφέροντα τους να είναι ξανά ίδια με τα δικά μας για να γίνουμε το εργαλείο τους ξανά. Παράλληλα με στρατιωτική ενίσχυση να εξασφαλίσουμε τον τρίτο πυλώνα της πολιτικής που είναι ο στρατιωτικός. Η κήρυξη Ελληνικής ΑΟΖ θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο. Με πολιτική να μιλάμε ωμά. Είναι ψυχρή πολιτική.
    Γιατί ποιος θα βγάλει τον ορυκτό πλούτο? Έχει η Ελλάδα και το Ισραήλ ικανότητα 100% να τα βγάλουν μόνοι τους? Όχι. Άρα θα μοιραστεί πίτα και η Άγκυρα θέλει κομμάτι από εκεί που δεν δικαιούται καθόλου. Πόλεμος λοιπόν στην Τουρκία! Πόλεμος! Και δεν αναφέρομαι σε στρατιωτικό πόλεμο! Ας τους πολεμήσουμε εσωτερικά και απ'έξω! Δυναμώνουν, ανοίγει σταδιακά πολύ η ψαλίδα σε όλους τους τομείς και είναι η ώρα να τους χτυπήσουμε μέσω γενονοκτονιών τους, Κουρδικού, στρατιωτικού κατεστημένου, Ισλαμικού φανατισμού τους. Χρήμα σε ΜΚΟ και "θάψιμο" της Τουρκίας! Ας δείξουμε ποιοι είναι! Ένίσχυση ΕΔ, σταδιακή αλλαγή εξωτερικής πολιτικής μας. Σε μια δεκαετία θα έχουν αλλάξει όλα προς το καλύτερο. Όχι μίζέριασμα! Όχι δεν μπορούμε! Όχι ευχολόγια! Επιθετικό πνεύμα χωρίς πόλεμο πραγματικό. Σχέδιο και πιστή εφαρμογή. Είναι θέμα εθνικής μας επιβίωσης!
    Η επόμενη κίνηση κλιμάκωσης των Τούρκων θα ναι σε κατοικημένο νησάκι. Μια πρόκληση ανα δεκαετία. Στη πρώτη εισβολή στη Κύπρο. Στη δεύτερη παραβιάσεις και παραλίγο πόλεμος. Στη τρίτη παραλίγο γενικευμένος πόλεμος και de facto αλλαγή καθεστώτος σε Ελληνικό ακατοίκητο έδαφος που έγινε αναίμακτα. Την τέταρτη δεκαετία θάνατος Έλληνα πιλότου. Την πέμπτη δεκαετία ξεκινήσαμε με εντολές στους πιλότους μας να αποφεύγουν τις κλειστές εικονικές εμπλοκές. Η Ελλάδα σε εσωτερική αναταραχή, ηθική και οικονομική κρίση. Κρίση αναζήτησης του ίδιου μας του εαυτού. Μένει η επόμενη κίνηση των Τούρκων σε κατοικημένο έδαφος.
    Ξύπνημα και αλλαγή πλεύσης τώρα πριν να είναι αργά. Έρχεται, δυναμώνουν και εμείς τους παρατηρούμε τρέμοντας αντί να κοιτάμε την πολιτικοστρατιωτική μας ισχυροποίηση. Δεν θα κάνουν πίσω αν δεν λάβουμε μέτρα. Έχουν μεγάλη όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια χαρα τα πηγε ο ΓΑΠ. Μονο που δε δουλευει για την Ελλαδα αλλα για τα πραγματικα αφεντικα του την πεφωτισμενη Αλητ της Παγκοσμιας Διακυβερνησης.
    Προετοιμαζομενος δε για το διεθνη ρολο που θα αναλαβει οταν τελειωσει το εργο του (ξεχρεωση των αργυραμοιβων με καθε κοστος για τη χωρα), χρησιμοποιειται σα διαμεσολαβητης για να πιεσει ακομα περισσοτερο την ηδη κλυδωνιζομενη κυβερνηση του Ερντογαν.
    Βλεπετε οι ΗΠΑ επιθυμουν την Τουρκια να συνεχισει το ρολο της ως γεφυρα ελεγχου στη Μεση Ανατολη, αλλα φυσικα οχι με τον Ερντογαν που τους χαλαει τα σχεδια και προσπαθουν παση θυσια πλεον να τον βγαλουν απο τη μεση, δημιουργωντας αντιδρασεις μεσα στην ιδια την Τουρκια.
    Μια ζωη προβοκατορες τα Αμερικανα, εχουν τον τροπο κι αυτη τη φορα χρησιμοποιουν και δικο τους ανθρωπο (το ΓΑΠ), για να φανει πιο πιστευτη η αντιδραση.
    Οσο για τον Τζεφρυ (αχυρανθρωπο της επιτροπης Παγκοσμιας Διακυβερνησης)και τις επιδοκιμασιες ορισμενων οτι καλα τα πηγε και την ειπε και στον Ερντογαν, μαλλον εξακολουθουν να παραμενουν αθεραπευτα αφελεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν περιμένετε να δείτε τι λέγεται μπροστά στις κάμερες για να βγάλετε συμπεράσματα τότε συγνώμη,αλλά ζήτω που καήκαμε,ότι δεν κρατήθηκαν πρακτικά απο τις συζητήσεις είναι σημαντικότερο,το μόνο θετικό αποτέλεσμα(κατά τον ΓΑΠ)θα είναι προσφυγή στη Χάγη για να κερδίσει χρόνο,τίποτα περισότερο,αυτά όμως που μπορεί να χάσουμε είναι πολαπλάσια......

    Εύχομαι φοβούμενος το εσωτερικό να μην προχωρήσει σε τίποτα ανεπανόρθωτο,αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 4.53
    μάλλον έχεις μπερδέψει την ελληνική γλώσσα...

    Να στα πω, λοιπόν, στην "ελληνική γλώσσα" που εσύ καταλαβαίνεις,
    τα χαμπέρια:
    Στείλαμε στο Erzurum
    (εκεί που μας χασαπώσανε)
    μουσαφίρη τον αφέντη μας,
    τον τσαχπίνη μας, τον τζαναμπέτη, τον ζαρίφη, τον τσελεμπή. Για να βγάλει λόγο, τσάτρα πάτρα.
    Και είπε ο ασίκης μας
    τον σεβντά του, τον νταλκά του και το ντέρτι του για τον Σουλτάνο, το καρντεσι του,
    μπας και τον πείσει να γίνει το νταλαβέρι.
    Και είπε ο χουβαρντάς μας: "Θέλει η Ελλάδα μπελά και καβγά;" Asla!
    "Χαράμι λοιπόν το μισό Αιγαίο" τσάκα-τσάκα και ντογρού- βγήκε το κελεπούρι
    Κι ο Έλληνας ο φουκαράς το έχαψε το "λουκούμι"
    και -αμάν! αμάν!- για άλλη μια φορά γίναμε ρεζίλι σε όλον τον ντουνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο (7:07μμ), σωστά όλα αυτά που λές και θα έπρεπε στην πολιτική μας ζωή να είναι αυτονόητα, αλλά με τις προϋποθέσεις που θέτεις δεν θα μπορούσαν να κάνουν εύκολα παιχνίδι οι μιζαδόροι (αμυντικές προμήθειες κλπ) και οι κάθε λογής εντολοδόχοι. Θέλει ριζική αλλαγή νοοτροπίας και ισχυρή πολιτική βούληση. Είναι εφικτό αυτό; Τι να πω; Ίσως τελικά η κρίση να μάς αναγκάσει να αναγκάσουμε τους πολιτικούς μας εκπρόσωπους να συμμαζευτούν. Προσωπικά, θα θεωρήσω καλό σημάδι στις επόμενες εκλογές να μπουν νέοι άνθρωποι στη βουλή (από όλα τα κόμματα). Ίσως, αν στείλουμε στα αζήτητα όσες περισσότερες πολιτικές λινάτσες και διεφθαρμένους μπορούμε, ο καθένας στην εκλογική περιφέρεια και στο κόμμα που θα ψηφίσει, να δικαιούμαστε βάσιμα να ελπίζουμε. Και ίσως ακόμα - ακόμα και η χλεύη (και όχι μόνο) που δείχνει ο κόσμος σε κάθε ευκαιρία προς τους υπάρχοντες πολιτικούς, να λειτουργήσει και παιδαγωγικά για κάποιους από αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για όσους πιστεύουν ότι ο ΓΑΠ τα είπε καλά...τι να σου κάνουν τα λόγια του μπροστά στις κάμερες όταν πριν και συγχρόνως, τα έχει παραδώσει όλα;

    Γι'αυτό έλεγε ο ίδιος στους Τούρκους:"τι νόημα έχουν οι υπερπτήσεις,γιατί τις κάνετε;" κι εννοούσε.."αφού σας τα έχω δώσει όλα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. {Απο ποιους δεχεται κριτικη ο ΓΑΠ; Απο τους οπαδους του ανικανου Τουρκο-Κουμπαρου που τον καρφωνε μεχρι και η μαγειρισα του στον μιστερ Ζιμενσ;

    8 Ιανουαρίου 2011 4:07 μ.μ.}


    Όταν σταματήσεις να τα βλέπεις όλα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ, και σκεφτείς ΕΘΝΙΚΑ,

    θα βρεις και την απάντηση στην ερώτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πιγκουίνε και Γιώργο, ούτως ή άλλως, το πολιτικό μας σκηνικό έχει πάρει γενικώς κατηφόρα και όλο έτσι θα πηγαίνει. Φαίνεται το πράγμα ήδη σαν φυσικό επακόλουθο. Εχει παλιώσει ο γάιδαρος για να πετύχει την καινούρια περπατησιά. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι πως ο τουρκικός τύπος που αντιπολιτεύεται κατηγορεί τον Ερντογάν για ραγιαδισμό και πως ο ελληνικός τύπος που αντιπολιτεύεται κατηγορεί αντιστοίχως τον Παπανδρέου για ραγιαδισμό. Κοινώς, δεν υπάρχουν σοβαρές κριτικές για τον επιπρόσθετο λόγο ότι όλα συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι, όπως πάντοτε όμως συμβαίνει...Να μην ξεχνάμε επίσης ότι και ο Καραμανλής είχε νίψει τας χείρας του με το σχέδιο Ανάν, με το περίφημο "Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα στηρίζει", ήτοι μη ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική για να κρατήσουμε τις ψήφους...ενώ θα θέλαμε ΕΠΙΣΗΜΩΣ να το καταδικάσει, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, αλλά εκ του ασφαλούς παραπολιτικώς σε κατώτερα κλιμάκια.
    Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι δυνατόν Έλληνας, τόσο ο Παπανδρέου τώρα, όσο και ο Καραμανλής τότε, με επιτελείο Ελλήνων Διπλωματών, να μειοδοτεί είτε ηθελημένα είτε ακούσια. Νομίζω ότι κάθε κουβέντα περί εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είναι ουσιώδης. Ο Παπανδρέου απλά συνεχίζει την από ετών ελληνική εξωτερική πολιτική της νομιμοφροσύνης σε ανώτερους διεθνείς οργανισμούς, που τουλάχιστον ως τώρα φοβίζει την Τουρκία, εφόσον και αυτή προσπαθεί να φανεί ακολουθούσα τους διεθνείς κανόνες και ηγέτιδα δύναμη "ειρήνης" στην περιοχή (ενώ φυσικά είναι λύκος με προβιά). Επίσης συνεχίζεται από ετών η πολιτική των "σεισμών", που άρχισε ο Παπανδρέου με τον Τζεμ και συνέχισε ο Καραμανλής με τον κουμπάρο του Ερντογάν. Ενδεχομένως ο Σαμαράς θα είχε άλλη φαινομενική πολιτική, ενδεχομένως και το πιθανότερο, την ίδια με του Παπανδρέου. Τουλάχιστον ο Παπανδρέου είπε και κάτι που θα το περιμέναμε από τον Σαμαρά, σε σχέση με τα δίκαια της Ελλάδος στο Αιγαίο. Το θέμα παραμένει κατά πόσον ο Νταβούτογλου τα έχει βρει με τους στρατηγούς ή τέλος πάντων έχει συμμαχήσει μαζί τους ή τους έχει υπερκεράσει όσον αφορά στην διαμόρφωση του νεο-οθωμανισμού...
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.