26/1/11

Εκθεση του ΝΑΤΟ «καίει» τον Θάτσι Αφεντικό της Μαφίας ο πρωθυπουργός!

Ως το «µεγαλύτερο ψάρι» του οργανωµένου εγκλήµατος στο Κόσοβο περιγράφεται ο πρώην ηγέτης του UCKκαι νυν πρωθυπουργός του κρατιδίου Χασίµ Θάτσι σε έκθεση του ΝΑΤΟ που περιήλθε στην κατοχή της βρετανικής εφηµερίδας «Guardian».
Το συµπέρασµα αυτό συµπίπτει µε τα συµπεράσµατα της έκθεσης που έδωσε στη δηµοσιότητα πριν από περίπου έναν µήνα το Συµβούλιο της Ευρώπης προκαλώντας την έντονη αντίδραση ολόκληρης της πολιτικής τάξης της πρώην σερβικής επαρχίας η οποία κήρυξε µονοµερώς την ανεξαρτησία της τον Φεβρουάριο του 2008. Από την έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία χαρακτηρίζεται «απόρρητη», προκύπτει ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάµεις ήταν σε γνώση της εγκληµατικής δραστηριότητας του κοσοβάρου ηγέτη.

Στην έκθεση περιέχονται λεπτοµερείς πληροφορίες για το οργανωµένο έγκληµα στο Κόσοβο. Η δηµοσιοποίησή της συµπίπτει χρονικά µε την απόφαση του Συµβουλίου της Ευρώπης να διατάξει τυπικά την έναρξη έρευνας σχετικά µε τη δραστηριότητα του Θάτσι αλλά και άλλων προσώπων που ανήκουν σήµερα στην πολιτική τάξη του Κοσόβου, την εποχή που ήταν µέλη του UCK. Σύµφωνα µε την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης, ο τότε ηγέτης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου ήταν παράλληλα επικεφαλής ενός δικτύου που έκανε λαθρεµπόριο οργάνων απάγοντας σέρβους αµάχους.

Ο Θάτσι,που φέρεταιεπίσης να ασκούσε «βίαιο έλεγχο» στο λαθρεµπόριο ηρωίνης, επανεξελέγη πρωθυπουργός του Κοσόβου τον περασµένο µήνα έχοντας και την υποστήριξη των ΝΑΤΟΪΚΏΝ δυνάµεων. Το ΝΑΤΟ άρχισε «εσωτερική έρευνα» προκειµένου να βρεθεί ο υπεύθυνος της διαρροής της έκθεσης, η οποία φέρεται να συντάχθηκε το 2004 σύµφωνα µε του «Guardian». Στα «µεγάλα ψάρια» µαζί µε τον Θάτσι συµπεριλαµβάνεται και ο Ξάβιτ Χαλίτι, πρώην επικεφαλής τροφοδοσίας του UCK, βουλευτής και στενός σύµµαχος του Θάτσι σήµερα. Σύµφωνα µε τη ΝΑΤΟΪΚΉ έκθεση, ο Χαλίτι είναι επίσης «ανώτατο στέλεχος» του οργανωµένου εγκλήµατος, κυκλοφορεί µε ένα όπλο 9 χιλιοστών και ασκεί µεγάλη επιρροή στον πρωθυπουργό του.

Περιγράφεται µάλιστα ως «η δύναµη πίσω από τον Χασίµ Θάτσι», ενώ αναφέρεται ότι έχει στενούς δεσµούς µε την αλβανική µαφία και τις µυστικές υπηρεσίες του Κοσόβου. Συνδέεται επίσης µε το λαθρεµπόριο όπλων και ναρκωτικών και την πορνεία, απόπειρες εκφοβισµού εις βάρος στελεχών της αντιπολίτευσης και δυο φόνους που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χαλίτι είχε διακριβώσει «πολιτικό δάκτυλο» πίσω από την έκθεση του Συµβουλίου της Ευρώπης µε σκοπό τη «δυσφήµηση του UCK».
ΝΕΑ

11 σχόλια:

  1. Απο οτι φαινεται οι Δυτικοι στο Κοσσοβο υποστηριζαν`τα καλυτερα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, τον έβαλαν και έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά όταν έπρεπε και τώρα που πάνε γι άλλα τον πετάνε σαν στιμένη λεμονόκουπα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν τό ΝΑΤΟ ως οργανισμός θέλει νά έχει εικόνα αξιοπιστίας,ας δημοσιεύσει στόν τύπο,ότι καί στόν Α'Παγκόσμιο πόλεμο καί στόν Β'Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα πολέμησε στό πλευρό τών συμμάχων καί όχι η Τουρκία!
    Αυτό δήλωσαν στούς TIMES τού Λονδίνου τό '74 οι ΄Αγγλοι σύμμαχοί μας,επεχαίροντες γιά τήν εισβολή τού βάρβαρου "ΑΤΤΙΛΑ"εναντίον τών ελληνοκυπρίων!!!
    Ο μόνος πού αντέδρασε ήταν ο Κρίς Γουτχάουζ....ήταν όμως ένας όπως μού έλεγε ο αείμνηστος πατέρας μου,πού τό 1943 ήταν σύνδεσμος στίς ανταρτικές ομάδες εναντίον τών ΓερμανοΙταλών!Καθοδηγούσε έναν εγγλέζο Ταγματάρχη....
    ΄Οταν τού τό διάβασα ,έκλαψε...καί κοίταζε στό κενό!!!
    Μετά φώναξε...μά τόσο παλιάνθρωποι;
    ΠΑΡΑΠΟΝΟ!
    Δικαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Δικαίος

    Εννοείς τον Sir Patrick Leigh Fermor, γνωστό ανάμεσα στ' άλλα από την απαγωγή του στρατηγού Kreipe.

    ναι, κάποιοι αναγνωρίζουν όλα αυτά στην Ελλάδα, τα θυμούνται, αλλά δεν αλλάζει η πολιτική της Μ. Βρετανίας σύμφωνα με τα αισθήματα των γενναίων αυτών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για οποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες για τον Κρίς Γουτχάουζ αλλα και για την βρετανική αποστολή στην κατεχόμενη ελλάδα ύπαρxη ,το βιβλίο τοu ταγματάρχη E.C.W.Myers αρχηγού της αποστολής ,ο τίτλος είναι η "ελληνική περιπλοκη" ,έκδοσης εξάντας. για την ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...για οποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες για τον Κρίς Γουτχάουζ ας συνδυάσει το παραπάνω βιβλίο με τα κάτωθι:
    1)Συγγραφέας: Eudes, Dominique οι Καπετάνιοι
    2)Άρης ο αρχηγός των ατάκτων
    Συγγραφέας: Διονύσης Χαριτόπουλος
    3)Η πολιτική διαθήκη του Άρη Βελουχιώτη Συγγραφέας: Γιάννης Γ. Χατζηπαναγιώτου
    4)Συγγραφέας:Πυρομάγλου Κομνηνός-Δούρειος ίππος.
    5)Συγγραφέας: Κίμων Ζωγραφάκης- Το αγγλικό προσωπείο και ο "Black Μan"

    Και θα δείτε τον ρόλο των Αγγλων Πρακτόρων σε όλο τους το μεγαλείο.

    Απώτερος σκοπός, η κατοχή της Ελλάδας απο τον Αγγλικό στρατό, η πρόσδεση στο άρμα της Αγγλίας και μια Ελλάδα προτεκτοράτο της Αγγλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 27 Ιανουαρίου 2011 7:15 π.μ.

    >Απώτερος σκοπός, η κατοχή της Ελλάδας απο τον Αγγλικό στρατό, η πρόσδεση στο άρμα της Αγγλίας και μια Ελλάδα προτεκτοράτο της Αγγλίας<

    Τρίχες. Η Ελλάδα περιήλθε στην αγγλική σφαίρα επιρροής, όταν ο κόσμος μοιράστηκε στην Γιάλτα, Τεχεράνη και Πότσνταμ. Επίσης, στην κατ' ιδίαν συνομιλία Τσώρτσιλ-Στάλιν. Γι αυτό και η ΕΣΣΔ δεν κούνησε το δαχτυλάκι της όταν οι κκέδες επεχείρησαν την βίαιη κατάληψη της εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρίχες. Η Ελλάδα περιήλθε στην αγγλική σφαίρα επιρροής, όταν ο κόσμος μοιράστηκε στην Γιάλτα, Τεχεράνη και Πότσνταμ....

    Τρίχες αναπαράγεις την ιδεολογία της υποταγής και της υποτέλειας.Σοβαρέψου σκέψου τι χώματα πατάς και μετά γράφε.

    Επίσης την ντρίπλα περί ΚΚΕ και ΕΣΣΔ σε κανέναν άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμοι (7:15πμ) & (10:09πμ) & (10:35πμ), τζάμπα διαφωνείτε. Πράγματι, η μοιρασιά είχε γίνει μεταξύ Τσώρτσιλ και Στάλιν (για την Ελλάδα τα ποσοστά ήταν 90-10), αλλά για να υλοποιηθεί χρειαζόταν να δουλέψουν οι πράκτορες του ενός και να κάνει την πάπια ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.