7/1/11

Μήνυμα στην Αγκυρα για τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, βάζοντας τέλος στην πολιτική των υπερπτήσεων πάνω από το Αιγαίο έστειλε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που διεξάγεται στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

Στο ερώτημα ειρήνη ή σύγκρουση επιλέγουμε ειρήνη, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι και η ειρηνική συνύπαρξη έχει τις προϋποθέσεις της. Η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται, ενώ πολύ εύκολα χάνεται πρόσθεσε, επικαλούμενος πρόσφατο παράδειγμα υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αγαθονήσι.

Τι προσπαθεί να αποδείξει η Τουρκία, διερωτήθηκε, διαμηνύοντας παράλληλα ότι το καθεστώς της κυριαρχίας στο Αιγαίο δεν θα αλλάξει.

Αν θέλει ειρήνη η Τουρκία, αυτά πρέπει να σταματήσουν, συμπλήρωσε, αφού, όπως σημείωσε, η απειλή πολέμου δεν έχει θέση στις διμερείς σχέσεις, ούτε λύνει προβλήματα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1918416

1 σχόλιο:

  1. Με τα μηνύματα δεν γίνεται τίποτε... Κότσια θέλει και απόφαση να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ τώρα που έχουμε ανάγκη και είναι ακόμη το πετρέλειο/φυσικό αέριο στην αγορά. Μετά απο 10 χρόνια που τα πάντα θα κινούνται με άλλα καύσιμα (αέρα, ήλιο, μπαταρίες κλπ) ίσως να μην έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.