21/1/11

"Ο πόλεμος τελείωσε...Και είμαστε ηττημένοι".


Του ΑΝΤΩΝΗ Ξ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ*
Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Φρεγάτες η Κορβέτες
φαίνεται να είναι ο νέος προβληματισμός του Υπουργείου Άμυνας και του Πολ.Ναυτικού. Προσωπικά και με τις σημερινές οικονομικές συγκυρίες ,θεωρώ ρητορικό το δίλημμα, χωρίς ιδιαίτερη ουσιαστική σημασία. Είναι γνωστό ότι  γενικώς τα οπλικά συστήματα πρωτίστως χρησιμοποιούνται για την αποτροπή και συνεπακόλουθα εφόσον γίνει αναπόφευκτος ,για την διεξαγωγή του πολέμου. Ο δε πόλεμος μεταξύ των πολλών δεινών ,έχει ως κυρίαρχη επίπτωση την οικονομική εξαθλίωση και χρεοκοπία του ηττημένου ,το οποίο είναι και το τελικό ζητούμενο ,προκειμένου  να υποκύψει στις απαιτήσεις του νικητή.

Στην Ελλάδα έχω την εντύπωση ότι από όλους όσους σήμερα αναλίσκονται σε στρατηγικές αναλύσεις (είτε τα ΜΜΕ ,είτε η Βουλή ,είτε τα καφενεία ) ελάχιστοι έχουν  συνειδητοποιήσει ότι ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος ,με την προοπτική του οποίου έχουν γαλουχηθεί πολλές γενεές νεοελλήνων ,έχει τελειώσει και ότι είμαστε  οι αναμφισβήτητα οι ηττημένοι.

Το ότι ακόμα δεν έχουμε παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα οφείλεται σε ευνοϊκή για εμάς ,επί του παρόντος, διεθνή πολιτικό-οικονομική συγκυρία των εμπλεκομένων  ισχυρών οικονομικά Χωρών και Οργανισμών ,του ΔΝΤ και της ΕΕ καθώς και των όποιων προθέσεων τους για την στήριξη η μη του ευρώ στην "μάχη" του έναντι του δολαρίου.

Εάν δεν αντιληφθούμε έγκαιρα ότι το ουσιαστικό αμυντικό μας οπλοστάσιο  δεν είναι οι ναύσταθμοι ,τα αεροδρόμια και τα στρατόπεδα ,αλλά οι δείκτες της οικονομικής μας ευμάρειας και ανάπτυξης και όσο η Ελλάδα παραμείνει καθηλωμένη σε πολιτικές ,κοινωνικές και οικονομικές αντιλήψεις τριτοκοσμικών χωρών ,τότε φοβάμαι ότι επίκειται να χαθεί και ο Ελληνοαλβανικός  και ο Ελληνοβουλγαρικός και γιατί όχι και ο Ελληνοσκοπιανός πόλεμος.

Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας στον 21 αιώνα και να αντιληφθούμε ότι η διεθνής υπόσταση και το ειδικό βάρος μιας χώρας δεν καθορίζεται με νικηφόρες ναυμαχίες και στρατιωτικές επελάσεις ,αλλά παίζεται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στις Ελληνιστικές μας καταβολές και παιδεία ,χάριν του Ελληνοχριστιανικού μορφώματος. Εάν όμως επιχειρούσαμε μια αναψηλάφηση στους Έλληνες κλασσικούς θα διαπιστώναμε ότι ο Σοφοκλής προφητικά συμβούλευε ότι "με τους διπλανούς μας πρέπει να έχουμε ειρήνη ,....πόλεμο πρέπει να έχουμε με τα λάθη μας". Ας τον ακούσουμε ,έστω και κατόπιν εορτής ,γιατί και διαχρονικά ατελείωτα είναι τα λάθη μας και επιτακτική ανάγκη από ειρηνική συνύπαρξη έχουμε.

Τούτων όλων δοθέντων ,παραμένει βέβαια ο προβληματισμός Φρεγάτες η Κορβέτες ; Ως πρώην Αρχηγός του Πολ.Ναυτικού και έχοντας υπάρξει ένθερμος υποστηρικτής της ανάγκης ανανέωσης του γερασμένου Στόλου μας με καινούργιες μονάδες ,θεωρώ ότι μοναδικό κριτήριο επιλογής θα πρέπει να είναι η πιο οικονομικά συμφέρουσα λύση και αυτή η οποία θα μας εξασφαλίσει τα ισχυρότερα διεθνή πολιτικά και φυσικά οικονομικά ερείσματα στον αγώνα μας για οικονομική ανάκαμψη και συνεπακόλουθη εθνική επιβίωση.

Αντεγκλήσεις σχετικά με το μέγεθος ή τις τεχνικές προδιαγραφές του σκάφους και τις δυνατότητες των οπλικών συστημάτων ,αποτελούν κατά την γνώμη μου ,ενδεχομένως καλοπροαίρετες  ,ανερμάτιστες όμως απόψεις περιθωριοποιημένων αντιλήψεων ,μοναδικός στόχος των οποίων ,έστω και ακούσιος ,καταλήγει να είναι η συσσώρευση μαύρου χρήματος στα ταμεία των μεσαζόντων και φυσικά των πολιτικών κομμάτων.
Ο πόλεμος τελείωσε ,ας μαζέψουμε τα όποια συντρίμμια μας. Onalert.gr

93 σχόλια:

  1. Αντωνιάδη ο πόλεμος τώρα αρχίζει,ντρέπομαι που φόρεσες έστω τη στολή του Ανώτατου Αξιωματικού,πόσο δε μάλον που υπήρξες και Αρχηγός,βέβαια έτσι εξηγούντε πολά,αλλά μην ξεχνάς ότι η Ελληνική Εθνική Κυριαρχία μόνο με πόλεμο μπορεί να μειωθεί,και να είστε σίγουροι όλοι εσείς ότι ο Ελληνικός Λαός θα δώσει και τις δύο μάχες,και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και θέλω να βρίσω θα σεβαστώ το χώρο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι ντρπη και μονο που φορεσε την στολη που τιμησε ο Κουντουριωτης...ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΤΑΙ ΟΛΑ....

    ΜΕ ΤΕΤOIEΣ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ" ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ...


    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε μας ρε ναυαρχε της μπανιερας.
    Αντε ο καθε @@@@@@ς βγαινει και πεταει την π@@@@@@α του.
    Συγγνωμη scal.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλ τόσα χρόνια που ήταν η Τουρκία στο ΔΝΤ και μας έβλεπαν οι τούρκοι λες και ήμασταν 10 σκάλες ανώτεροι του στην οικονομία και την ανάπτυξη (και όντως ήμασταν), έχασαν κάτι από την εδαφική τους κυριαρχία;...Δεν νομίζω.
    Δηλ επειδή χρωστάμε πχ στη Γαλλία και στη Γερμανία θα ωφεληθεί η Τουρκία; Ποιος συλλογισμός μας δίνει αυτό το αποτέλεσμα;
    Όπως είπαν και οι προηγούμενοι το ότι υπηρέτησαν άτομα με τέτοιες απόψεις εξηγεί πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρα τα λεει ο κυριος.Χασαμε στην αντιμετωπιση της επιθετικης πολιτικης της τουρκιας εξ'αιτιας της απεμπολισης της Ελληνικης παιδειας και ασπαζομενοι την αντιμετωπιση εθνικων θεματων μεσω των μουλαδων και εν γενει μεσω της ορθοδοξιας.Βλεπετε ιμια ,κυπρος,σκοπιανο.Συρονται οι πολιτικαντιδες κανουν βαρυγδουπες δηλωσεις ,στελνουν ηχηρα μηνυματα ,ομφαλοσκοπουν και στρουθοκαμηλιζουν με φοντο τις μεγαλες εικονες των γραφειων τους και στο τελος θα μας πουν οτι πετυχαν την επαναλειτουργια της σχολης της χαλκης.Μην μεμφαιστε λοιπον τον εν λογω κυριο καθ'οτι ηταν μονο ενας και οι πολλοι που υπηρετησαν τα οπλα εχουν αποψεις Ελληνοορθοδοξες ,με αναλογες και τις επιτυχιες στα εθνικα μας θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 21 Ιανουαρίου 2011 1:38 μ.μ.
    21 Ιανουαρίου 2011 1:38 μ.μ.
    21 Ιανουαρίου 2011 1:58 μ.μ.
    21 Ιανουαρίου 2011 2:07 μ.μ.
    21 Ιανουαρίου 2011 2:24 μ.μ.
    21 Ιανουαρίου 2011 2:38 μ.μ.

    Αδέλφια, τα είπατε πολύ καλά.
    Πάμε τώρα στα "μπουμπούκια"

    21 Ιανουαρίου 2011 2:31 μ.μ.
    Άδικο έχει;
    ---------------
    Ρωτάς ή γνωρίζεις; Και αν γνωρίζεις γιατί ρωτάς; Άντε βλάκα, βγάλε την πίτσα από τον φούρνο, μην την κάψεις!!!

    21 Ιανουαρίου 2011 3:04 μ.μ.

    "εξ'αιτιας της απεμπολισης της Ελληνικης παιδειας και ασπαζομενοι την αντιμετωπιση εθνικων θεματων μεσω των μουλαδων και εν γενει μεσω της ορθοδοξιας.Βλεπετε ιμια ,κυπρος,σκοπιανο"

    Δηλαδή για τα Ίμια, την Κύπρο και το Σκοπιανό έφταιγε η Ορθοδοξία;;;;
    Ο Εβραίος ο Σημίτης και ο δοσίλογος ο Πάγκαλος δεν υπήρξαν;; Ή μήπως ο μακαριστός Σεραφείμ φταίει που δεν έδωσε έγκαιρα την εντολή στα κομάντο να επέμβουν;;;
    Στο Κυπριακό έφταιγε πάλι η Ορθοδοξία και όχι οι ΜΑΣΟΝΟΙ Χουντικοί, τα υποχείρια των ΗΠΑ ;;;;; Ούτε ο Μασόνος ο Καραμανλής στον Β΄Αττίλα;;;;
    Στο Σκοπιανό πάλι η Εκκλησία έφταιγε και όχι το Εβραιομασοναριό και το ΚΚΕ από το 1945 και μετά, ούτε ο ακατανόμαστος Εβραιόδουλος Μητσοτάκης και η κλώνος του με το αστραφτερό χαμόγελο;;;;

    Ό,τι και σου πω, θα είναι χαμένος λόγος.
    Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..αυτό σου αρκεί.

    Πάμε τώρα στην "αγαπητή" μου ΝΑΥΑΡΧΑΡΑ τον κ. αντωνιάδη το (α) μικρό.

    Συνέχεια στο επόμενο γιατί έχει πολύ ψωμί"¨.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. GNOSTOS KAI MH EXAIRETEOS NEOPAGANISTHS O EN LOGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αρε Λουμπινες και Λουγκρες κρεμασμα που θελετε...Εσεται ημαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ΝΤΡΟΠΗ άνθρωπος αξιωματικός και μάλιστα ανώτατος να λέει όλα αυτά! Δηλαδή για να καταλάβω καλά, αν ΔΕΝ είχαμε αγοράσει όπλα για πολλά χρόνια και δεν ξοδεύαμε τα ανάλογα τεράστια ποσά και οι Τούρκοι είχανε την απόλυτη στρατιωτική υπεροχή, θα είχαμε κερδίσει τον πόλεμο...;

    Προφανώς όχι όπως καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Αν το έλεγε αυτό θα ομιλούσαμε για ηλίθιο...


    Αν πάλι εννοεί οτι θα έπρεπε να έχουμε ΚΑΙ όπλα ΚΑΙ οικονομία, λογικό και κανένας δε διαφωνεί αλλά...είναι αυτός λόγος να δώσουμε γη και ύδωρ σε όποιον μας βλέπει σαν φιλέτο; Είναι αυτή νοοτροπία αξιωματικού;

    Ακόμη και έτσι να ήταν, που δεν το πιστεύουμε οι Έλληνες, και "είχε χαθεί ο πόλεμος", η στάση μας πρέπει να είναι "ο πόλεμος θα χαθεί όταν πεθάνουμε".

    Είναι ντροπή να βλέπεις Έλληνα αξιωματικό να μιλάει έτσι. Το λέω και το εννοώ οτι με έριξε ψυχολογικά να δω την ηθική κατάντια του ανθρώπου αυτού. Δε με πειράζει να βλέπω ξένους να λένε τα χίλια μύρια αλλά όχι Έλληνα και μάλιστα αξιωματικό. Αυτό με πειράζει...

    Κάποιος προανέφρε τον Κουντουριώτη, γνωρίζω πως πρόγονος μου ήταν αξιωματικός στον Αβέρωφ. Όλοι μας οι Έλληνες έχουμε ένα κομμάτι των ανθρώπων αυτών μέσα μας και οφείλουμε να τιμούμε την άποψη ζωής τους, που ε...δεν είναι η ίδια με του κου Αντωνιάδη...πώς να το κάνουμε κε Αντωνιάδη;

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένη μου Ναυαρχάρα!!

    Χαίρε!!!

    Ελπίζω ότι μπορεί να διαβάσεις αυτό το σχόλιο μου και αυτό μου δίνει ιδιαίτερη χαρά και όρεξη να ξεπεράσω τον εαυτό μου, αναφερόμενος στην ξεχωριστή προσωπικότητα σου.
    Είναι πολύς καιρός τώρα που ήθελα να σε γνωρίσω από κοντά. Να σου πω όλα αυτά που νιώθω για τις στυλιζαρισμένες γραβάτες σου, τα τρεντ κοστουμάκια σου πάντα καλοραμμένα, διαλεγμένα με γούστο και έμπνευση, τα ζαλιστικά σου μάτια καθώς κοιτάζεις στον φακό ερωτοτροπώντας με την κάμερα.
    Σκεφτόμουν, ότι έτσι πρέπει να είναι ένας Ναύαρχος, εξοπλισμένος με όλα τα κομφόρ, σαν φρεγάτα με όλα της τα οπλικά συστήματα. Με το μετάξινο μαντηλάκι να ξεπετιέται από ένα οβάλ τσεπάκι πάνω σε ένα δασύ, αντρίκιο, σκληρό αντρικό στήθος. Αντίθεση; Ίσως. Όμως η αίσθηση του σκληρού και του τρυφερού συνάμα είναι το απόγειο της αρρενωπότητας που δικαιώνει την ιδεατή εικόνα ενός ναυάρχου!!
    Σκληρός ως Ναύαρχος, τρυφερός ως εραστής!!!
    Αν σας φέρνω σε δύσκολη θέση, πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι γκέι, είμαι μόνο ένας άλλος άνδρας που λατρεύει το στυλ σας. Βεβαίως, εγώ, δεεεν είμαι Ναύαρχος όπως εσείς. Παίζει και αυτό ένα ρόλο. Ένας απλός άνθρωπος είμαι που όμως ψάχνει το πρότυπο του σε έναν μεγάλο άνδρα. Και αυτός ο μεγάλος άνδρας, Ναύαρχέ μου, ναι...είσαι ΕΣΥ!!
    Ήθελα καιρό τώρα να στο πω, αλλά σήμερα που είδα το άρθρο σου, το αποφάσισα. Είπα στον εαυτό μου ότι ο άνθρωπος αυτός, πέρα από μάτσο και σινιε-γιάπι είναι και μια στρατιωτική μεγαλοφυϊα!!!
    Χάσαμε τον πόλεμο πριν καν ξεκινήσει!!!!!
    Καταπληκτική ιδέα Ναύαρχέ μου!!! Αιφνιδιάζει τον εχθρό, τον αποκοιμίζει και μετά κάνουμε μπραφ με τις ζαρτιέρες και πάνε και οι χανούμισες!!!! Πως δεν το καταλαβαίνει ο κόσμος;
    Γνωρίζεις Ναύαρχε μου ότι όταν υπηρέτησα στο ΠΝ στο Α/Τ ΛΕΩΝ εσύ θα πρέπει να ήσουν Υποπλοίαρχος ή Πλωτάρχης; Τι κρίμα να μην υπηρετήσω μαζί σου, υπό τας διαταγάς σου!!

    συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eιναι για πολλές φάπες ο Ναύαρχος και πολλοί γαλονάδες είναι σαν αυτόν. Προτιμάνε την καλοπέραση και τις παρέες με τους λούστρους των Βορείων Προαστείων που βοηθάνε στις προαγωγές.

    Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα και το πριόνι δόντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΗΣ ΦΡΑΠΕΔΙΑΣ,ΜΕ ΚΟΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΚΟΥς ΤΟΥ ΜΠΟΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναυαρχέ μου, σε θαυμάζω ακόμη για τις μεγάλες μάχες που έχεις δώσει στην ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
    Τι να σου πω, ο τρόπος που ξεφεύγεις από την πίεση της Κιμ, που αντεπιτίθεσαι στην Γεωργία, που κάνεις αντιπερισπασμό στην Λίτσα, είναι πράγματι εκπληκτικός. Θα πρέπει χωρίς άλλο να διδάσκεται στην Σχολή ΚΑΜΑΚΙΩΝ στην Πλάκα!!
    Είπαμε, ο συνδυασμός σου είναι φοβερός, σκληρός και τρυφερός συνάμα. Μάταια ο αλιτήριος Μάκης προσπαθούσε να σε μπλέξει σε αψιμαχίες φθοράς. Εσύ τεντωνόσουν όλο χάρη και φιλαρέσκεια σαν πλουμιστό παγόνι, σίγουρος για τον εαυτό σου και πως κάποια στιγμή θα σου δώσει το λόγο ώστε να καταπλήξεις τους πάντες με τη στρατιωτική ευφυϊα σου!! Πόσο δίκιο είχες να περιμένεις!! Το χρωστούσες άλλωστε στη Στοά σου, σε όλους αυτούς που σε ανέβασαν στο αξίωμα σου!
    Έτσι, τινάζοντας το φρεσκοβαμμένο σου μαλλί (250€ στης Penny's)και χαριεντιζόμενος ως αρχαίος Έλληνας που δεν το βάζει κάτω όσο χρονών και αν πάει, μίλησες για τους αρχαίους θεούς και για άλλα που όμως δεν τα άκουσα όλα από τον θόρυβο των μπινελικιών που σου ρίχναν οι διπλανοί μου. Δεν μπορούν να σε καταλάβουν Ναυαρχέ μου!!
    Δεν καταλαβαίνουν, ότι ο Χριστιανισμός που δεν τον πας, δεν ταιριάζει με την έντονη ζωή σου, με τα γούστα σου, με τις υψηλές αρχαίες σου αισθητικές!
    Θες σαν άνδρας με πολλές επιτυχίες να ξενοπηδήσεις, έχεις τον παπά να σου λέει αμαρτία! Πας να πάρεις καμιά μίζα και ένα δάκτυλο σου δείχνει τον ουρανό! Θέλεις να κάνεις κάποια βρωμοδουλίτσα σαν άνθρωπος και σου προκύπτει η χριστιανική ηθική. Ε, καλά κάνεις και εσύ που διονυσιάζεσαι και ό,τι αρπάξει ο κώλος σου, με το συμπάθιο, Ναυαρχέ μου!!!
    Πριν σε αφήσω θα ήθελα να σου πω ότι εκτιμώ τις "ελληνιστικές" σου καταβολές. Αλλά γιατί, Ναυαρχέ μου, δεν λες απλά ελληνικές; Το -στικές μου τη χαλάει. Ελληνιστής μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε μη Έλληνας, π.χ Ιουδαίος ελληνιστής, Σύριος ελληνιστής κλπ.
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! Τώρα κατάλαβα πονηρούλη Ναύαρχε το σχέδιο σου για τη νέα κατάσταση που πρέπει να βρεθούμε με τους Τούρκους, αφού έχουμε χάσει τον πόλεμο που δεν αρχίσαμε μαζί τους. Θέλεις να συναντηθούμε Έλληνες και Τούρκοι στο κοινό μας Αιγαίο και πάνω στην ελληνιστική μας κληρονομιά. Ναύαρχε, είσαι τελικά ιδιοφυϊα και ας σε έχουν μερικοί κακεντρεχείς για μαλάκα.
    Θέλεις να τους κατακτήσουμε με τον πολιτισμό μας!!! Ούτε κορβέτες, ούτε φρεγάτες, ούτε πληρώματα, μόνο χρήμα και ελληνιστές Τούρκοι!!!

    Α ρε Ναυαρχάρα μου!!! Πόσα ξέρεις!

    υγ: Τώρα τελευταία, παίζει κανένα κοκτέιλ πάρτι, καμιά δεξίωση, καμιά κοσμική συγκέντρωση ή λόγω της κρίσης τα έχετε περικόψει και αυτά όπως τους μισθούς των στρατιωτικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με τέτοιους αρχηγούς προφανώς και τον έχουμε χαμένο τον πόλεμο!!

    Καταλάβατε την ουσία: Τι χρειάζεται σήμερα ένα έθνος για να επιζήσει: ΕΝα καλό χρηματιστηριο.

    Οπως έλεγε κάποιος γνωστός μου για την κόρη του: Σπουδές; Οχι ένα καλό καρνέ γνωριμιών χρειάζεται ένα κορίτσι σήμερρα!!
    Α πα πα πα πα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 21 ιανουαριου 2011 3:43 Ο μακαριστος σεραφειμ μαζευε υπογραφες για τις ταυτοτητες δεν μαζεψε να φυγουν οι εβραιοι,δοσιλογοι,μασονοι,εβρεοδουλοι!Βλεπεις και το συναφι σου εχει τις προτεραιοτητες του!Ομοιος ομοιω αει πελαζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1) Κύριε ναύαρχε,
    ως ανώτατος αξιωματικός πιστεύω να σας είχανε διδάξει σε διάφορες σχολές μετεκπαίδευσης ότι η ισχύς μιας χώρας καθορίζεται από πολλά(διπλωματία, ένοπλες δυνάμεις, διεθνείς οραγανισμοί, οικονομία, γεωστρατηγική θέση κ.α.). Όσο σημαντικοί είναι λοιπόν οι οικονομικοί δείκτες της και οι αντιλήψεις που αναφέρετε άλλο τόσο είναι σημαντικές και οι ένοπλες δυνάμεις έτοιμες "για πόλεμο".
    Κι αυτό σας το λέει ένας νέος από τους χιλιάδες που θα κληθούν αν ξεφύγει υπερβολικά η κατάσταση(αν και εφόσον λέμε τώρα) μαζί με τους μόνιμους στρατιωτικούς να παίξουμε το τομάρι μας "κορώνα ή γράμματα".
    Η Τουρκία ήταν στο ΔΝΤ. Έχασε κανέναν "πόλεμο"?

    2) Δεν χρειάζονται ναυμαχίες έχετε δίκιο. Ωστόσο, χρειάζεται στρατιωτική αποτροπή και μάλιστα ισχυρή. Επίσης, όταν σου παραβιάζουν από το 74 την κυριαρχία σου χρειάζεται να ρίξεις στις ενοχλητικές "μύγες"(ή υποβρύχια). Αλλιώς η κατάσταση όσο πάει χειροτερεύει, σε κάνουν ρεζίλι ως χώρα και παράλληλα σε κουράζουν μακροπρόθεσμα με κούρσες εξοπλισμών.

    3) Η οικονομική ανάκαμψη και τα πολιτικά ερείσματα που αναφέρετε έχετε δίκιο. Ωστόσο, χρειάζονται σκάφη τέτοια που να μπορούν να δράσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο σε ένα μέρος της όπως το Αιγαίο. Ο Ελληνισμός είναι από Θράκη μέχρι Κύπρο αν δεν κάνω λάθος. Όπου υπάρχουν Έλληνες αδέλφια μας, οι δικοί μας άνθρωποι, πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε τον αντίπαλο σκληρά(και στην ενδοχώρα του) και χωρίς έλεος αν ξεφύγει η κατάσταση.
    Για πρώτη φορά το ΠΝ μας έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει φρεγάτες(αν δεν κάνω λάθος 6x8scalp=48 στόχοι στο στόχαστρο μας μέσα σε δευτερόλεπτα αν ξεκινήσει το "πάρτι"..με δεύτερο "γέμισμα" άλλοι 48=96) με δυνατότητα εξαπόλυσης πυραύλων 1.000 χλμ. Εδώ να προσθέσουμε και τους πυραύλους επιφανείας επιφανείας και τα αντιαεροπορικά άμυνας σημείου αλλά κυρίως..περιοχής... που δεν έχουμε τώρα. Ένα ΠΝ δηλ κυριολεκτικά αστακός(με τον μισό του στόλο φρεγατών ριζικά ανανεωμένο) πιστό στις παραδόσεις του που επιβάλουν να ναι ισχυρό. Από πουθενά αλλού δεν μπορούμε να προμηθευτούμε φρεγάτες τέτοιων δυνατοτήτων(δίνουν οι αμερικανοί?). Καλή η οικονομική ανάπτυξη, το πολιτικό μας βάρος αλλά χρειάζεται και ουσιαστική στρατιωτική αποτροπή απέναντι σε γείτονα που συνεχώς και μεθοδικά εξοπλίζεται και έχει έναν ΜΕΓΑΛΟ αποβατικό στόλο. Σίγουρα όχι για κρουαζιέρες. Νομίζω ότι η φράση του Σοφοκλή που αναφέρατε ( "με τους διπλανούς μας πρέπει να έχουμε ειρήνη ,....πόλεμο πρέπει να έχουμε με τα λάθη μας") χρειάζεται να τη διαβάσουν οι Τούρκοι. Γιατί εξοπλίζονται με τέτοιο ρυθμό? Ο ΜΕΓΑΛΟΣ αποβατικός στόλος? Για κρουαζιέρες? Τα ελικόπτερα τα 100+ που θα μεταφέρουν μια ταξιαρχία στο άψε σβήσε γιατί τα θέλουν?
    Ποια χρηματιστήρια? Δεν τα σνομπάρω(είναι σημαντικότατα) αλλά ξεχάσατε μου φαίνεται ως στρατιωτικός ε.α την συμβολή της στρατιωτικής ισχύος ενός κράτους. Φυσικά και σαν νέος θέλω "βούτυρο" και όχι "κανόνια" αλλά οι "καλοί" γείτονες(αυτοί που απ'ότι φαίνεται δεν διαβάζουν τον Σοφοκλή) αν δεν το έχετε παρατηρήσει έχουν έναν καθαρά επιθετικό σχεδιασμό και οπλισμό και για να μην ξεχνιόμαστε σχεδίαζαν και σχεδιάζουν "βαριοπούλες".

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. bre kako(!) saythn thn xwra na exeis stratiotikous kai na sou bgenoun politikoi kai oikonomologoi otan tous xreiazesai STRATIOTIKOUS! kai na exeis politikous kai na sou bgenoun stratiotikoi otan PAME GIA POLEMO KANONTAS TAKTIKH YPOXORISH

    REMALIA GA'I'DOURIA ZWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο νεοπαγανισμός που είναι διάχυτος στο στράτευμα έχει περίεργες ρίζες στην πέραν του Ατλαντικού μεγάλη «δημοκρατία». Είναι ένα ωραίο όποιο με το οποίο φαντασιώνεσαι μεγαλεία παρελθόντων ετών και μαθαίνεις να μισείς αυτό που είσαι. Τα αποτελέσματα αυτού του ιδεολογικού καρκινώματος είναι ακριβώς αυτά. Ανώτεροι στρατιωτικοί που δεν πιστεύουν σε τίποτα γιατί απλούστατα ο μόνος ρόλος τους είναι αυτός του διεκπεραιωτή δημόσιου υπαλληλίσκου. Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως έχουν περιέλθει σε τέτοια κατάσταση ιδεολογικής πώρωσης που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τον προδοτικό τους λόγο που χωρίς αιδώ διατυπώνουν δημόσια. Όσοι υγιείς «εθνικιστές» έχουν ακόμα αμφιβολίες για τον νεοπαγανισμό που πλασάρεται με διάφορα περιτυλίγματα περί της αποκλειστικότητας της ελληνικότητας δεν έχουν παρά να διαβάσουν και να κρίνουν αυτές τις θέσεις. Μέσα στον παραλογισμό τους ορισμένα σκύβαλα που μισούν την Ελλάδα γιατί δεν είναι ακριβώς στα δικά τους ιδεολογικά μέτρα είναι πως δεν μπορούν να κατανοήσουν το γεγονός πως κανείς δεν μπορεί να χάσει ένα πόλεμο που δεν έγινε ποτέ. Τώρα για τις συγκρίσεις με Αλβανίες και Βουλγαρίες μόνο για την απροσμέτρητη ανοησία αυτών που τις κάνουν μπορούμε να μιλήσουμε.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πολυ σωστα τα οσα αναφερει ο ναυαρχος και θεωρο πως οι αποψεις του για την ορθοδοξια εκφραζουν ολους τους μορφωμενους και εξυπνους ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καὶ μόνη ἡ σκέψις, ὅτι ἔχομεν ἡττηθεῖ, ὡς ἀποφαίνεται ὁ Ναύαρχος, ἀνεξαρτήτως ἐὰν ἰσχύῃ ἢ ὄχι, προκαλεῖ ἄφατον ὀδύνην. Ὅσην ὀδύνην προκαλεῖ ἡ ἀπώλεια τῆς Ἰωνίας, τοῦ Πόντου, τμήματος τῆς Κύπρου. Μείζον’ ὅμως ὀδύνην προκαλεῖ ἡ θέασις τῶν ἑλληνικῶν πραγμάτων, εἰς ποῖον δηλαδὴ κατάντημα ἔχομεν περιέλθει, δι’ ὃ καὶ ἔχομεν ἡττηθεῖ. Ὁ Ναύαρχος ἔχει δίκαιον, τὸ ἑλληνοχριστιανικὸν μόρφωμα (εἰς τὴν πραγματικότητα ἀνομολογήτως ἰουδαιοχριστιανικόν) εὐθύνεται διὰ πᾶσαν ἧτταν, ἐπειδὴ καθιστᾷ τοὺς Ἕλληνας δουλοπρεπεῖς καὶ ἄρα ἀπολέμους καὶ δεκτικοὺς εἰς τὴν ἐπιβολὴν οἱωνδήποτε ὅρων καὶ συνθηκῶν. Μὴ ζητῆτε πλείονας ἀποδείξεις: καὶ μόνη ἡ ἀποδοχὴ τῆς προδοτικῆς κυβερνήσεως τοῦ μνημονίου, ἡ ὁποία δικτατορικῶς ἔχει καταλύσει ἀκόμη καὶ τὸ ὀλιγαρχικὸν Σύνταγμα καὶ ἔχει ἀπομυζήσει καὶ τὴν τελευταία σταγόνα ἱδρῶτος τῶν ὑποζυγίων ποὺ λέγονται «Ἑλληνικὸς Λαός», ἀρκεῖ παρὰ τὰς ἀβληχρὰς ἀντιδράσεις, δι’ ὅτι ἐὰν ὑπῆρχεν ἀληθὴς ἀντίδρασις, οὔτε μίαν ὥραν δὲν θὰ ἔμενεν εἰς τὴν ἐξουσίαν.
    Ὅταν τὸ ποίμνιον ἀκούῃ τὸν τὰ φαιὰ φέροντα, νὰ τὸ ἀποκαλῇ οὕτω, καὶ οὐδεῖς εὑρίσκηται νὰ τὸν καταβιβάσῃ ἀπὸ τοῦ ἄμβωνος, ὅταν ἀποδέχηται ὡς πρότυπον καὶ ἐμπνευστὴν τὴν Μαριάμ, ἡ ὁποία κατὰ τὸν μῦθον ἐδέχθη νὰ γεννήσῃ τὸν «υἱὸν τοῦ θεοῦ», ἐπειδὴ ἦτο δούλη του –καὶ ἑπομένως, ὅ,τι καὶ ἐὰν τὴν διέτασσεν, θὰ τὸ ἐξετέλει–, ἀντὶ τῶν προγόνων του, οἵτινες μηδαμῶς κύπτοντες, μηδαμῶς προσκυνοῦντες, ἁπλῶς ἀνατείνοντες τὰς χείρας ἐκάλουν «Ζεῦ, φίλε», τί περιμένομεν; Ἀκόμη καὶ ἡ Ἀνδόρα καὶ τὸ Λιχτενστάϊν θὰ ἠδύναντο νὰ ἔχουν ἀξιώσεις ἔναντι τῆς Ἑλλάδος, καὶ εὐτυχῶς ποὺ δὲν ἔχουν σύνορα μεθ’ ἡμῶν. Ναί, Ἀπελλῆ, δι’ ὅσα γράφεις ἔπταιεν καὶ πταίει ἡ «Ὀρθοδοξία». Δι’ ὅτι μᾶς ἔμαθεν νὰ κύπτωμεν καὶ νὰ ἀσπαζώμεθα χείρας καὶ κατουρημένας ποδιάς. Δὲν ἔχεις, παρὰ νὰ ὑπάγῃς τὸν δεκαπενταύγουστον εἰς τὴν Τῆνον, διὰ νὰ διαπιστώσῃς, ὅτι ἡ «Ὀρθοδοξία» ἀκόμη καὶ τὴν ἐξέλιξιν τῶν εἰδῶν ἔχει ἀναστρέψει, ἐφ’ ὅσον κατέστησεν τὸν ἄνθρωπον ἀπὸ δίποδος τετράπουν ὄν.
    Εἶναι γνωστόν, ὅτι ἡ νῦν κυβέρνησις ἔχει ἐκχωρήσει τὸ Αἰγαῖον καὶ δὲν ἐχρειάζετο κὰν νὰ ὑπάγῃ ὁ Γ.Ἀ.Π. εἰς τὸ Ἐρζερούμ δι’ αὐτό. Ὅπως ἄλλωστε ἔχει ἐκχωρήσει τὰ πάντα εἰς τοὺς τοκογλύφους. Ὑπάρχει εἷς ἔστω, νὰ τὸ ἀμφισβητήσῃ; Ἢ νὰ ἀμφισβητήσῃ, ὅτι ἐπὶ δεκαετίας ἡ ὀλιγαρχία ἔχει ὑποσκάψει τὴν οἰκονομίαν τῆς χώρας καὶ ἔχει ἀποδιαρθρώσει τὴν πολεμικήν της βιομηχανίαν, ἐκχωροῦσα οὕτω καὶ τὴν ἄμυναν εἰς τοὺς ξένους; Ποῦ σφάλλει ὁ Ναύαρχος; Δὲν εἶναι ἀναγκαία ἡ εὔρωστος οἰκονομία εἰς τὴν ἄμυναν; Ἢ ἴσχυε ποτὲ τὸ ἀντίθετον;
    Ὅμως, ἴσως ἐπειδὴ εἶμαι φύσει αἰσιόδοξος, ἐπιθυμῶ νὰ βγάλω ψεύτην τὸν Ναύαρχον. Ὥστε προτιμῶ νὰ δεχθῶ, ὅτι καὶ τὴν ὑστάτην στιγμὴν θὰ θυμηθῶμεν ποῖοι εἴμεθα παρὰ τὴν πλύσιν ἐγκεφάλου 1.700 ἐτῶν. Ὅτι θὰ ἐξυπνήσῃ ἐντός μας ὁ Ἀχιλλεύς. Καὶ ὅτι θὰ ἀναστρέψωμεν τὴν κατάστασιν. Τὰ περισσότερα ὅμως ἐκ τῶν ἄνωθι σχολίων δὲν ἐπιτρέπουν μεγάλην αἰσιοδοξίαν. Τοὐναντίον φανερώνουν, ὅτι μᾶς ἐνοχλεῖ ὁ Ναύαρχος, ἐπειδὴ ταράσσει τὸν ὕπνον μας, τείνει εὐαισθήτους χορδὰς καὶ ἀπειλεῖ τὸ ναρκωτικὸν ποὺ μᾶς χαρίζει τὴν νιρβάνα. Ὅπως θὰ ἐνοχλήσῃ καὶ τὸ παρὸν σχόλιον.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά που υπάρχον κάτι τέτοιοι και αφυπνίζουν τον κόσμο με τις ανόητες κι ατεκμηρίωτες απόψεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ,ΚΟΥΡΟΙ ΝΕΟΙ ΎΜΜΙΝ ΕΓΩΓΕ ΜΑΡΝΑΜΕΝΟΙ ΠΕΠΟΙΘΑ ΣΑΩΣΕΜΕΝΑΙ ΝΕΑΣ ΑΜΑΣ."
    Από τά αρχαιοελληνικά στά νεοελληνικά.
    {Ντροπή,Αργείοι,νέοι άνθρωποι σείς,άν πολεμήσετε είμαι βέβαιος ότι θά σώσεται τά πλοία σας!} (Ιλ.Ν.95-96)

    Μπροστά στόν κίνδυνο οι Αχαιοί νά χάσουν τά πλοία τους από τούς Τρώες,προειδοποιούν γιά τόν έσχατο κίνδυνο πού διατρέχουν(οι Αχαιοί),τούς προειδοποιεί ο θεός Ποσειδών,μέ μορφή γερακιού"ελαφρότατον πετεπνών"{τό πιό γρήγορο από τά πετεινά}!
    Εμάς ποιός καλός άνθρωπος-Ηγέτης θά μάς θέσει μπροστά στόν κίνδυνο,ότι τά σπίτια μας,είναι σάν τά καράβια-πολεμικά πλοία τών προγόνων μας;
    Εάν έχαναν τά πλοία,δέν θά μπορούσαν νά γυρίσουν στήν πατρίδα!
    Άρα θά χάνονταν καί ίσως έχαναν τόν "τρωικό πόλεμο".
    Εμείς αγαπητέ Ναύαρχε,χάνουμε τά σπίτια μας!
    Τά παιδιά μας άνεργα!
    Τά ημερομίσθια τής πείνας!(Όσο τό ενοίκιο μικρής κατοικίας).
    Δέν δύνανται νά ζευγαρώσουν,νά κάνουν δική τους οικογένεια!
    Χωρίς οπλίτες,τά χάνεις όλα!
    Γιατί φθάσαμε ως εδώ;
    Κάποιοι φέρουν μεγάλες Ε Υ θύνες!
    Η Αιδώς είναι ο ηθικός φόβος,πού μάς αποτρέπει νά κάνουμε πράξεις-ενέργειες αισχρές,άσχημες,ντροπιαστικές!
    Πράξεις Αίσχους!
    Τήν φράσιν τού Οδυσσέα΄Ομηρου "Αιδώς Αργείοι...",
    τήν λέμε καί σήμερα!
    Καιρός οι ίδιοι,εμείς οι έλληνες Πολίτες,νά πάρουμε τήν κατάσταση στά χέρια μας,γιά νά σώσουμε τά πλοία-σπίτια μας,από τούς εχθρούς,ντόπιους ξενολάγνους-τουρκολάγνους καί ξένους εισβολείς μέ Κουκούλες....
    Ζήτω η Ελευθερία!
    Ζήτω η Ελλάδα!
    Ζήτωσαν οι έλληνες Πολίτες!
    Ζήτω ο Θεόδωρος!
    Ζήτω ο Νικήτας!
    Ζήτω ο Οδυσσεύς!
    Ζήτω "τό Ρούπελ"!

    Κάτω οι λιπόψυχοι!
    Κάτω οι ξενολάγνοι-πατριδοκάπηλοι!
    Κάτω οι siemensελληνες!
    Όχι στά seimensoέλαια....
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 21 Ιανουαρίου 2011 4:15 μ.μ.ΑΠΕΛΛΗΣ )))))))Τι π@@στ@ης είσαι))))) "Με το μετάξινο μαντηλάκι να ξεπετιέται από ένα οβάλ τσεπάκι πάνω σε ένα δασύ, αντρίκιο, σκληρό αντρικό στήθος. Αντίθεση; Ίσως. Όμως η αίσθηση του σκληρού και του τρυφερού συνάμα είναι το απόγειο της αρρενωπότητας που δικαιώνει την ιδεατή εικόνα ενός ναυάρχου!!
    Σκληρός ως Ναύαρχος, τρυφερός ως εραστής!!!"

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ; ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ;ΟΚ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;

    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ, ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΠΥΡΑΥΛΟΙ, ΔΙΑΟΛΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΖΗΜΕΝΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ; ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ;;

    ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΟΣ ΔΕΣΤΕ ΤΗΝ Γ@Μ@Μ@ΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατι αυτη η καθυστερηση κυριε Ναυαρχε, που ησασταν τοτε, και τι κανατε για να μην βρεθουμε στα σημερινα μας χαλια;

    Τα λεγομενα του κυριου ειναι τουλαχιστον εδω και μια εικοσαετια γνωστα - και το καλυτερο ειναι, πως ακομα μερικοι εκπλησσονται ...

    Κοιμομαστε ορθιοι!

    - Π. Κονδυλης 1997, "Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου"
    http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το άρθρο αρχίζει καλά, αλλά στην συνέχεια τα χαλά. Ο Αντωνιάδης βλέπει ότι έτσι που πάμε θα χάσουμε σε όλα τα μέτωπα και αυτό είναι σωστό.

    Τώρα, αν θέλουμε να λέμε λόγια του αέρα, για να κάνουμε κουράγιο στους εαυτούς μας, αυτό είναι άλλη ιστορία. Δεν βοηθά, όμως, καθόλου. Αντιθέτως, κάνει ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εγώ λέω να "ναυπηγήσουμε" έξι (6) πλοία μεγάλου μεγέθους και να τα εξοπλίσουμε με πλαστικά/Fake όπλα...
    "αποτελούν κατά την γνώμη μου, ενδεχομένως καλοπροαίρετες, ανερμάτιστες όμως απόψεις περιθωριοποιημένων αντιλήψεων, μοναδικός στόχος των οποίων,έστω και ακούσιος, καταλήγει να είναι η συσσώρευση μαύρου χρήματος στα ταμεία των μεσαζόντων και φυσικά των πολιτικών κομμάτων"
    λές και είναι αδύνατον να γίνει σωστά.
    Πάντως θα μπορούσαμε αντί για τις προδιαγραφές των σκαφών θα μπορούσαμε να καταργήσουμε τα πολιτικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. «...έχω την εντύπωση ότι, απ’ όλους όσους σήμερα αναλίσκονται σε στρατηγικές αναλύσεις (είτε τα ΜΜΕ, είτε η Βουλή, είτε τα καφενεία) ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι, ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος, με την προοπτική του οποίου έχουν γαλουχηθεί πολλές γενεές νεοελλήνων, έχει τελειώσει... και ότι, είμαστε οι αναμφισβήτητα οι ηττημένοι. ...» ΑΝΤΩΝΗΣ Ξ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ «Επίτιμος» Α/ΓΕΝ
    - Ακόμη κι’ αν ήταν έτσι... και να μου «δώριζαν» το’ Σκορπιό, τη’ Χριστίνα, το καλύτερο χαρέμι κι’ ένα τρανταχτό εισόδημα -εφ’ όρου ζωής- δεν θα το υπέγραφα, ως απλός πολίτης. Απορία μου κάνει «ναύαρχε» ποιά ήταν τα δικά σου «αργύρια» και σε ποιά «λέσχη» ανήκεις (;!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://archive.enet.gr/online/online_obj?pid=100&tp=T&id=45239332

    Στο τελος
    -Σε έναν πόλεμο ποιος θα κερδίσει;

    Απ: ...

    Φυσικά και δεν υπήρξε απάντηση. Και οι δυο αρχηγοί, (ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ και ΑΝΤΩΝΕΤΣΗΣ)όμως, συμφώνησαν ότι η Ιστορία έχει δείξει πως οι ...πεινασμένοι νικούν τους πλούσιους.

    Παντα επικαιρος και παντα στην σωστη χρονικη στιγμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παιδιά μην απαντάτε με σοβαρά σχόλια.
    Το δήθεν γράμμα είναι προφανώς πλάκα, που έστησαν κάποιοι στον κύριο Αρχηγό.
    Δεν καταλαβαίνετε, ότι ακόμα και ο πλέον βλάκας να ήταν, δεν θα υπέγραφε ένα τέτοιο γράμμα;
    Στην υγειά μας
    Ανώνυμος ΠΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όσοι θέλετε να μιλάτε για αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό,όπως επείσης και ο Αντωνιάδης,πρώτα απ'όλα οφείλετε να θυμάστε ότι ουδέποτε οι πρόγονοί μας έβαλαν την ουρά στα σκέλια μόλις αντιλαμβάνονταν το μέγεθος του εχθρού,ΤΟ ΑΝΤΊΘΕΤΟ,για αυτούς που το έκαναν είχαν πολύ συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και τρόπο αντιμετώπισης,πάψτε λοιπόν να ντροπιάζετε και να εκμεταλεύεστε κατά πώς σας συμφέρει τον Αρχαίο Ελληνισμό,κρατήστε την ξεφτύλα για την πάρτη σας,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

    Μια φορά προσκυνημένοι,μια ζωή γιουσουφάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 21 Ιανουαρίου 2011 5:21 μ.μ.

    Εσύ, μάλλον λάθος κατάλαβες!!
    ------------------

    @ 21 Ιανουαρίου 2011 6:13 μ.μ.

    "οι αποψεις του για την ορθοδοξια εκφραζουν ολους τους μορφωμενους και εξυπνους ανθρωπους"
    ---------------

    Εσύ, είναι βέβαιο πως θα ανήκεις σε αυτούς!!
    Για πήγαινε να δεις αν έρχομαι!!!!
    -----------------

    @ 21 Ιανουαρίου 2011 6:33 μ.μ.

    Εἷς Ἕλλην

    Τι έγινε ζεις ακόμη; Δεν σε φώναξε ο Δίας, είναι απίστευτο!!!!
    -----------------

    @21 Ιανουαρίου 2011 6:55 μ.μ.

    "21 Ιανουαρίου 2011 4:15 μ.μ.ΑΠΕΛΛΗΣ )))))))Τι π@@στ@ης είσαι))))) "

    Χαχαχαχα!!!!
    Εσύ πάλι, είσαι η αδυναμία μου!!!
    Αν θες να μάθεις τι είμαι μπορείς!!
    Μη μου στενοχωριέσαι μόνο και αγωνιάς, μήπως και πας στον πόλεμο χωρίς τα αγαπημένα σου πακοτίνια!!
    Έλα, θα έχει και McDonalds super Club με διπλό τυρί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. XΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗ.. μια χαρα τα λες ,αλλα το θεμα ειναι ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΧΗΓΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΛ....?Αυτος ειναι τελειος λοστ ,αλλα ποιο καθικι του εδωσε γαλονια αντι να τον στειλη σπιτι του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όλες οι ψωνάρες όλα τα τίποτα όλοι οι οποίοι νομίζουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό επειδή στην ουσία είναι για φτύσιμο φαντάζονται ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και όχι τίποτες τυχαίοι. Όπως λέει και κάποιος θαμώνας είναι οι έξυπνοι οι ανώτεροι η αρία φυλή...Φυσικά και αυτό είναι αντίθετο με την Ορθοδοξία που δεν κάνει τέτοιες κτηνώδεις διακρίσεις ούτε ασχολείται με το dna και το χρώμα των Ανθρώπων.
    Απο ηθικόν όμως ακμαιότατον ο βονα-πάρτης. Στην θάλασσα όμως ο νάβαρκος ίμια η άλλη της συνωμοταξίας πάγκαλου και της ποντικομαμής ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 21 Ιανουαρίου 2011 9:24 μ.μ.

    Οι όμοιοι του,μακάρι να ήταν μόνο αυτός,αλλά δυστυχώς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δυστυχώς αυτού του επιπέδου είναι οι αρχηγοί μας. Και μάλιστα αν δεν σκέπτονται κάπως έτσι, δεν γίνονται αρχηγοί. Μεσάνυχτα απο διεθνείς σχέσεις. Διπλανός μας είναι ένα αρπακτικό έθνος που καταλαβαίνει μόνον απο ισχύ. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Ο πρωταρχικός λόγος υπάρξεως ενός κράτους, είναι η παροχή ασφαλείας στους πολίτες του και η εξασφάλιση των εθνικών του συμφερόντων. Αν είχαμε ρυθμό αναπτύξεως 4%, όπως είχαμε πριν απο 4-5 χρόνια, θα σταματούσαν οι παραβιάσεις του ΕΕΧ; Θα σταματούσε το casus beli; Αλλά ρωτήστε κανένα αξιωματικό του ναυτικού να σας πει τι έλεγε ο κύριος Αντωνιάδης για τον εκ Τουρκίας κίνδυνο,όσο ήταν εν ενεργεία. Γι' αυτό και τον παίζουν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Εχετε δει άλλον να σχολιάζει στρατιωτικά ζητήματα στην TV;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. δεν θα βρίσω ούτε θα φωνάξω...όμως αν αυτός ο κύριος δεν κατάλαβε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι ισσόροπη, μεταξύ οικονομίας και σταρτιωτικής διπλωματίας...τότε να τον χαιρόμαστε...αλλά δεν φταίει αυτός φταίνε αυτοί που τον ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ!Αν ο κύριος αυτός πιστεύει σε ότι ΘΕΛΕΙ εμένα δεν με ενδιαφέρει...ας πιστεύει και στα ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι τόσα χρόνια υποκρινότανε και ΟΧΙ μόνο αυτό ,δεν ΕΚΑΝΕ και τίποτα για να αλλάξει αυτά τα οποία ΑΣΤΟΧΑ και χωρίς τεκμηρίωση καυτηριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαζεύτηκαν όλοι οι "ειδήμονες" να κρίνουν ένα επίτιμο Α/ΓΕΝ, λές και του χαρίστηκε ο τίτλος. Τι να πείς...
    Άντε να πάρεις φρεγάτες ή αεροπλάνα με άδεια ταμεία, πόσο μάλλον να κάνεις πόλεμο... ούτε για ανταλλακτικά δεν υπάρχουν χρήματα...

    Άσε που θα αγοράσουν την μισή Ελλάδα όπως πάνε. Ήδη στην Θράκη τους παρακαλάνε οι επιχειρηματίες της περιοχής, να αγοράσουν και να σώσουν τις επιχειρήσεις τους...

    Δείτε τι συμβαίνει μετά από χρεωκοπία όταν τον έλεγχο τον παίρνουν υπερπατριώτες...
    http://adamantobabis.blogspot.com/2008/03/1897.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς Επίτιμο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Α. Αντωνιάδη

    Αντώνη, επειδή σε ξέρω πάρα πολλά χρόνια, μήπως πλέον υπερέβεις τα εσκαμμένα;; Η αυτογνωσία, σου επιτρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρέπει να είσαι πια "Επίτιμος Α/ΓΕΝ" και πως μπορεί αν κρατήσεις τον τίτλο, με αυτά που έγραψες μπορεί να έχεις και ποινικές ευθύνες;;;
    Ζήτησε λοιπόν ο ίδιος να στον αφαιρέσουν, δείχνοντας έστω και αργά, τουλάχιστον τώρα κάποιο επίπεδο ευφυϊας.
    (Και επειδή εσύ μπορεί να μην διαβάσεις αυτήν την συμβουλή μου, αν τύχει και την διαβάσει κάποιος γνωστός σου ας σε ενημερώσει, και ακόμη για το πόσο αλγεινή εντύπωση μπορεί να προκαλείς όταν θέλεις να βρίσκεσαι στο προσκήνιο της δημοσιότητας, με τις γνωστές σου εκκεντρικότητες, κουρασμένος από την αφάνεια της καλοπέρασης)
    Φιλικά
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!Ο ΑΛΛΟΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ,Ο ΑΛΛΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΟΠΩΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο "ΝΑΥΑΡΧΟΣ",ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ,ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ!!ΤΩΡΑ ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΧΛΑΜΥΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΑΒΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!(ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΠΕΡΝΩ ΔΙΧΟΝΟΙΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα σε όλους.

    Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να κριτικάρουμε τις απόψεις ενός ανθρώπου και να μην "σκαλίζουμε" απαραίτητα το παρελθόν του, τα πιστεύω του, είτε αυτά είναι θρησκευτικά είτε πολιτικά, είτε δεν ξέρω τι άλλο.

    Σε κάθε περίπτωση το παρελθόν, οι αποφάσεις και οι διδαχές κάποιου τον χαρακτηρίζουν, πόσο μάλλον τον ακολουθούν.

    Αν απορρίψουμε ορισμένους "αντιδραστικούς" κινδυνεύουμε οι ίδιοι να ΜΗΝ αποκομίσουμε τα όποια οφέλη μπορεί να μας αποφέρει ακόμη και ένα παραλήρημα τους.

    Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ λέει ...και σωστές κουβέντες στο άρθρο του.

    Εμένα όμως με ενοχλεί, όχι φυσικά γιατί έχει δίκιο σε πάνω από τα μισά που λέει, το ότι δεν έκανε κάτι ο ίδιος να ανατρέψει τη λανθασμένη νοοτροπία που αναφέρει στο στράτευμα. Ή τελικά μπορεί να το έκανε και να μην γνωρίζω πως επί των ημερών του όλα ήταν στην …εντέλεια.

    Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να "μαζέψουμε" τις δυνάμεις μας, τα νεύρα μας, τα κουράγια μας, τον εθνικό μας εγωισμό, τη προσωπική μας προβολή και να πούμε...

    ας κάνουμε και κάτι για τη πατρίδα.

    Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, σαφώς και παίζουν το κυρίαρχο ρόλο, αλλά δεν θυμάμαι ποτέ στη ζωή μου (είμαι 40 ετών) να είχαμε έναντι της Τουρκίας κάποια ...ισορροπία δυνάμεων. Ήμασταν τυχεροί απέναντι τους όταν είχαμε το 7 προς 10.

    Στη περίπτωση, που απεύχομαι ολόψυχα να έρθει, αν η πατρίδα μας καλέσει, ούτε 7 προς 10 σκέφτεται ο νικητής, ούτε τι άφησε πίσω του, ούτε αυτόν που γράφει άρθρα πεσιμιστικά ενώ υπηρέτησε στα Ανώτατα Αξιώματα, παρά μόνο ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ το θάνατο.

    Και στο δια ταύτα,
    μόνο με τη παιδεία "νικάς" τους αριθμούς.

    Την έχουμε;

    Φιλικά / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μερικές διορθώσεις στα λάθη (τα ορθογραφικά· για τις υπόλοιπες παπαριές του δεν ασχολούμαι περαιτέρω, δεν αξίζει τον κόπο άλλωστε).
    Λοιπόν,
    "επίσης" αντί για "επείσης" (έχει το θράσσος να αναφέρεται και σε αρχαίο πολιτισμό ο αγράμματος),
    "εκμεταλλεύεστε" αντί "εκμεταλεύεστε",
    "πολλώ δε μάλλον" (υποθέτω θέλει να πει),
    "εξηγούνται πολλά" αντί "εξηγούντε πολά".
    Το κάθε σούργελο έχει δικαίωμα άποψης και υποχρέωση κριτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ου πόσοι, αλλά που έλεγε κάποιο έμβλημα στρατιωτικού σχηματισμού.

    Ισορροπία χρειάζεται, μέτρον που έλεγαν οι αρχαίοι. Και βούτυρο και κανόνια. Και χρηματιστήριο και αεροπλάνα.

    Χρειάζονται όμως και έλληνες στο φιλότιμο, στην αξιοπρέπεια, στη ταπεινοφροσύνη.

    7πλάσιοι είναι οι Τούρκοι....καλή αναλογία για έλληνες

    ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η πραγματικότητα είναι ότι κάποιοι εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον συνειδητά ενδεχομένως εκτελώντας εντολές έφεραν την Πατρίδα μας στη σημερινή όικτρή κατάσταση(πτώχευση).
    Αναρωτήθηκε κανένας πόσα τρίς € δαπανήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για εξοπλισμούς;Με μηδενική ουσιαστικά συμπαραγωγή με αποτέλεσμα να μην παράγουμε ούτε ξιφολόγχη;Βεβαίως αυτά γινόταν γιατί κάποιοι γεμίζαν τις τσέπες τους εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 10 γενεές ΄΄μούλων΄΄.
    Γι΄αυτά τα λαμόγια δεν εξοργίστηκε κανείς αλλά για το Ναύαρχο που τα είπε χύμα τσαντιστήκαμε.
    Ακόμη και οι Αλβανοί με τις Πυραμίδες ξεσυκώθηκαν και διέλυσαν το διεφθαρμένο κράτος τους.Εμείς τι κάναμε τόσα χρόνια όταν ληστεύαν τις τσέπες μας οργανωμένα με το Χρηματιστήριο και τα ταμεία μας με τα δομημένα ομόλογα;
    Τρέχαμε στίς ΄΄στάνες΄΄(κόμματα)πράσινο-μπλέ για να γλείψουμε κανένα κοκαλάκι.Αυτό αποδεικνύεται απο τα εκλογικά αποτελέσματα.
    Μέχρι και οι Τουρκομογγόλοι εξαφάνισαν πολιτικά λογω διαφθοράς το Γιλμάζ και τη Τσιλέρ δίνοντας τους στις εκλογές ποσοστά 2-3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν ξέρω για αρχαίες ελλάδες και ορθοδοξίες και παγανιμούς κλπ. Δεν περίμενα τον ναύαρχο να μου πει ότι χάσαμε τον πόλεμο. Το αντιλαμβάνομαι και χωρίς αυτόν. Ο πόλεμος δεν είναι μόνο μπαμ μπουμ και αέρααα. Πριν από αυτά υπάρχουν άλλα που λένε αν θα πάμε σε θερμές εμπλοκές. Και δεν χρειάζεται καν να πάμε. Είμαστε ΤΕ-ΛΕΙΩ-ΜΕ-ΝΟΙ, με ή χωρίς ναύαρχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε Ναύαρχε ε.α.,

    Είμαι ένας κοινός έφεδρος αξιωματικός.

    Είμαι πολύ υπερήφανος, διότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, ήμουν συνεπής ως προς το καθήκον και τις υποχρεώσεις μου έναντι της Πατρίδας και του εαυτού μου.

    Ελπίζω το ίδιο και δι' υμάς.

    Φιλικά


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πως ανήλθε ο Αντωνιάδης
    Δια της γνωστής μεθόδου του γυμνοσάλιγκα : έρποντας , γλύφοντας και με τα κέρατα του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Άντε να εξηγήσεις στον τρισμέγιστο Ναύαρχο οτι αν οι Αμερικανοί ας πούμε έχαναν στο Ιρακ ή στο Αφγανιστάν, το χρηματιστήριο τους θα είχε πάει στον πάτο. Στο Χάρβαρντ σπούδασε; Τρώει δυο Άνταμ Σμιθ για μεσημεριανό...
    Αλήθεια, αφού χάσαμε τον πόλεμο τι πρέπει να κάνουμε σε έναν συνυπεύθυνο-επικεφαλή για την ήττα; Κάποτε τους εκτελούσαμε στο Γουδί...
    Επίσης όσοι αδαείς-ανιστόρητοι μιλάνε για το Βυζάντιο απαξιωτικά και ασχολούνται με την την καθαρότητα της αρχαίας ελληνικής φυλής, ας μάθουν πρώτα τι ήταν οι Γεφυραίοι στην Αρχαία Αθήνα,η φυλή του Δαν και οι Θηβαίοι και μετά τα ξαναλέμε. Μαζευτείτε και αφήστε τις κόντρες μεταξύ Βυζαντίου και Αρχαίας Ελλάδας. Υπάρχουν πέρα απο άσχετοι και βαλτοί βέβαια...Καλά αυτό με τη Ρωμέικη γλώσσα ήταν κορυφαία ατάκα...
    Όλο χάνουμε απο το '21 και έπειτα αλλά διάολε κερδίσαμε Κρήτη, Ήπειρο, Μακεδονία, Δυτική Θράκη, Δωδεκάνησα, Επτάνησα κτλ και παραλίγο το '22 να κάνουμε ξανά αυτοκρατορία...
    Χάσαμε, αλλά ακόμα και χρεωκοπημένοι ζούμε καλύτερα και πιο ελεύθερα απο τους Τούρκους που είναι στην κορύφωση της ανάπτυξης. Σκεφτείε να πτωχεύσουν κιόλας. Αχ, ρε Τουρκοι νικητές που σαρώνετε υπερδυνάμεις...όπως τους Κούρδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Νομίζω μια καταγραφή της πορείας αυτού του ανόητου ανθέλληνα δηλ. ποιοι και πότε του δώσανε τα αξιώματα που έλαβε, θα συμβάλλει στην προσπάθεια τον ρόλο κάποιων που υπακούν στα κελεύσματα άνομων κέντρων και όχι στην συνείδησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλά το είχε πει κάποιος...

    Η αεροπορία ξεκινά τον πόλεμο,
    ο στρατός ξηράς τον τελειώνει και το ναυτικό κάνει τις... δεξιώσεις!
    Ακόμη και πάνω στο ένδοξο κουφάρι του Αβέρωφ!

    Κρίμα που δεν υπήρξε συμβουλάτορας του Λεωνίδα και του Γέρου του Μωριά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχουμε γυρίσει την πλάτη στις Ελληνιστικές μας καταβολές και παιδεία ,χάριν του Ελληνοχριστιανικού μορφώματος."
    Μια που ο "ναυαρχουκος" τολμα να χρησιμοπειει Σοφοκελιες ρησεις η καλυτερη απαντηση για αυτα ειναι απο τον Οιδιποδα Τυραννο του Σοφοκλη οπου ο μαντης Τειρεσιας δηλωνει (προφητικα) στον Οιδιποδα "Εισαι τυφλος και στα ματια και στο μυαλο!"
    "Χάσαμε τον πόλεμο πριν καν ξεκινήσει!!!!!"
    "Μεγαλειωδης" ιδεα πραγματι!Αναρωτιεμαι γιατι οι Μεγας Αλαξανδρος-Νικηφορος Φωκας- Μεγας Μαπολεων-Κλαουζεβιτς-Σουν Τζου-Γκουντεριαν κτλ.δεν μπορεσαν να συλλαβουν αυτην την ριζοσπαστικη ιδεα! Αλλα ο ναυαρχουκος ειναι η στρατιωτικη μεγαλοφυια του 21ου αιωνα!Θα μπορουσε να με ειδοποιησει καποιος αν ολα αυτα τα "μεγαλειωδη" τα γραψει σε βιβλιο;Θα με ενδιεφερε να το αγορασω ξερετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΟΥΟΥΣΤ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΑΡΑΚΟΛΙ ...που θελεις να αρθογραφεις ΚΙΟΛΑΣ !!ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 22 Ιανουαρίου 2011 12:24 π.μ.

    Να μου δώσεις το mail σου,να στέλνω πρώτα σε εσένα τα σχόλια μου να τα διορθώνεις και μετά να τα δημοσιεύω,γιατί απ'ότι είδα μόνο για αυτό χρησιμεύεις εδώ μέσα,επί της ουσίας έχεις να μας πείς τίποτα ή σου θίξαμε τον τρομαγμένο ναυαρχούκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πρὸς Ἀπελλῆν:
    Ἄφησε τὸν Ὄλυμπον εἰς τὴν θέσιν του καὶ τὸν Δία νὰ γελᾷ μὲ τὸ κατάντημα τῶν Ῥωμῃῶν. Σὺ εἰδικῶς θὰ ἔπρεπεν νὰ γνωρίζῃς, ὅτι τὸ σχόλιόν μου ἀνεφέρετο εἰς τὸ σύστημα ἀξιῶν τῶν Ἑλλήνων καὶ ὄχι εἰς τὴν θρησκείαν, καθῶς ἔχομεν ξανασυζητήσει εἰς τὴν φιλόξενον αὐτὴν ἱστοσελίδα. Δι’ ὅτι δὲν ἐδημιούργησεν κάποιος θεός (ἢ θεοί) τὸν ἄνθρωπον, ἀλλ’ ὁ ἄνθρωπος πάντας θεούς, ὅσοι ὑπῆρξαν ποτὲ ἢ θὰ ὑπάρξουν ἐνδεχομένως εἰς τὸ μέλλον (μόνον εἰς τὸν νοῦν τοῦ ἀνθρώπου). Ἐὰν θέλομεν νὰ ἀντιμετωπίσωμεν καὶ μάλιστα νικηφόρως τοὺς Τούρκους καὶ οἱουσδήποτε ἄλλους ἐχθρούς, πρέπει κατεπειγόντως νὰ εὕρωμεν ἄλλον σύστημα ἀξιῶν.

    Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 21ῃ – 1ου – 2.011, 11:39 μ.μ.:
    Προτοῦ ὁμιλήσῃς περὶ Ἐφιαλτῶν καὶ διχονοίας, θὰ ἔπρεπεν νὰ ἀναλογισθῇς (μεταξὺ πλειάδος ὅλης ἄλλων ῥασοφόρων) τὸν Σχολάριον, ὁ ὁποῖος ἔλεγεν «ἂν καὶ ὁμιλῶ Ἑλληνικά, δὲν εἶμαι Ἕλλην, ἀλλὰ χριστιανός» καὶ «καλλίτερον τουρκικὸν φέσι παρὰ παππικὴ τιάρα» καὶ «τοὺς δυσσεβεῖς καὶ κατηραμένους Ἑλληνιστὰς μὲ κάθε τρόπον ἐξαγάγετε τῆς παρούσης ζωῆς (= νὰ τοὺς φονεύητε)», ἀλλὰ καὶ τὸν Ἄνθιμον Ἱεροσολύμων (κατ’ ἄλλους τὸν Γρηγόριον Εʹ), ὁ ὁποῖος ἔλεγεν ἐπίσης «ὁ θεὸς ὕψωσεν τὴν βασιλείαν τῶν Ὀθωμανῶν περισσότερον ἀπὸ κάθε ἄλλην, διὰ νὰ ἀποδείξῃ, ὅτι μὲ θεῖον ἔγινεν θέλημα καὶ ὄχι μὲ τὴν δύναμιν τῶν ἀνθρώπων, καὶ διὰ νὰ πιστοποιήσῃ εἰς πάντας τοὺς πιστούς, ὅτι κατ’ αὐτὸν τὸν τρόπον ηὐδόκησεν νὰ οἰκονομήσῃ μέγα μυστήριον, τὴν σῳτηρίαν δηλαδὴ εἰς τοὺς ἐκλεκτοὺς τῶν λαῶν» καὶ «ἀδελφοί, μὴ πλανᾶσθε, κλείσητε τὰ αὐτιὰ καὶ μὴ δώσετε καμμίαν ἀκρόασιν εἰς ταύτας τὰς νεοφανεῖς ἐλπίδας τῆς ἐλευθερίας. Φυλάξατε στερεὰν τὴν πατροπαράδοτόν σας πίστιν καί, ὡς ὀπαδοὶ τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀπαρασάλευτον τὴν ὑποταγὴν εἰς τὴν πολιτικὴν διοίκησιν (= τοὺς Τούρκους)» (Πατρικὴ Διδασκαλία).
    Ἐν συνεχείᾳ δύνασαι νὰ ὑπάγῃς εἰς τὸν Ἄθω ἢ ἄλλον τι μοναστήριον καὶ νὰ κάμῃς ὁμαδικὰ ὄργια μετὰ τῶν ἐκεῖ οἰκούντων (θὰ εὕρῃς πολλοὺς προθύμους). Εἶναι πράγματι ἐξοργιστικὴ ἡ συνήθεια τῶν φανατικῶν πιστῶν νὰ ἀποδίδουν εἰς τοὺς Ἕλληνας τὰς ἰδίας αὐτῶν φαυλότητας. Καὶ νὰ δηλοῦν ταυτοχρόνως «λάτρεις» τοῦ Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ, τὸν ὁποῖον ἀγνοοῦν παντελῶς.
    Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες (καὶ κάθε λογικὸς ἄνθρωπος) ἐσέβοντο ὄχι τὰ «πιστεύω» τῶν ἄλλων (ἰδίᾳ ὅταν ἐπρόκειτο περὶ τῶν βλακωδεστάτων «πιστεύω») ἀλλὰ τὸ δικαίωμά των νὰ ἔχουν ὁποιαδήποτε «πιστεύω». Πρᾶγμα ποὺ οὐδέποτε ἐσεβάσθησαν οἱ χριστιανοί, δι’ ὃ καὶ κατέσφαξαν τοὺς Ἕλληνας καὶ κατέστρεψαν τὴν Ἑλλάδα. Τῶρα ὅμως ποὺ πνέουν τὰ λοίσθια καὶ αἱ πομπαί των βγαίνουν εἰς τὴν φόραν, καλοῦν ἡμᾶς νὰ τοὺς σεβασθῶμεν, ἐν ᾧ συνεχίζουν ἀπρόσκοπτα τὸ ὑβριστικόν των ἔργον.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. "Ὁ Ναύαρχος ἔχει δίκαιον, τὸ ἑλληνοχριστιανικὸν μόρφωμα (εἰς τὴν πραγματικότητα ἀνομολογήτως ἰουδαιοχριστιανικόν) εὐθύνεται διὰ πᾶσαν ἧτταν, ἐπειδὴ καθιστᾷ τοὺς Ἕλληνας δουλοπρεπεῖς...."

    γνωματεύει ο ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ανωτερω.


    λοιπόν ακούστε κατι. όταν μιλάει ο ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ θα καθεστε ολοι τσιμουδιά. ειναι καθαρόαιμος ΕΛΛΗΝ ενώ όλοι οι λοιποί χρήζετε εξετάσεως.
    ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΟΥ ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΤΟ 21 ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ; ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ Ω ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΕ Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΦΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΖΕΥΞΗ;

    οσο για το ναυαρχο δεν τον ξέρω προσωπικά τον άνθρωπο αλλά αυτά μου φαίνεται δεν είναι αποκλειστικά δικές του εκτιμήσεις και απόψεις.
    υπάρχουν αρκετά σκοτεινά κέντρα εντός των τειχών γενικά και του στρατεύματος ειδικά και ποιός ξέρει αν ο ναύαρχος επηρεάστηκε.

    πάντως για να σκεφτεί καποιος το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και να έχει αρχηγό με τέτοιες απόψεις.
    τότε σίγουρα είναι ητημμένη από χέρι.
    μήπως κάποιοι - αν δεν βρασει καλά ρύζι όπως το θέλουν- προετοιμάζουν τη χώρα για μια κατάσταση ήττας. στυλ ψυχολογικού πολέμου δλδ.

    αγαπητε ναύαρχε.ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΕΣΕΙΣ Κ. ΝΑΥΑΡΧΕ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ;
    ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είς και άλλος κανείς. Φτυστός αρχαίος Έλληνας με τις ψιλές σου και τις δασείες σου πιστεύω πως θα ντύνεσαι και ανάλογα. Μόνο που αν υπήρχαν σήμερα οι αρχαίοι έλληνες θα έσκαγαν στα γέλια με τον θίασο των αρχαιολάγνων γαλαζοαίματων χλαμυδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 22 Ιανουαρίου 2011 12:50 μ.μ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. "ΕΚ ΚΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ... ΚΡΑ!" Αίσωπος
    Τί περιμένατε από ένα προσκυνημένο - κομματικοποιημένο ;;;
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Η αυτογνωσία του ως ηττημένου κορμιού τον ωθεί να μιλάει για ήττα;

    Π.Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 22ᾳ – 1ου – 2011, 1:27 μ.μ.:
    1) Θὰ ἦτο προτιμώτερον, ἀντὶ τῆς προσπαθείας δημιουργίας φθηνῶν ἐντυπώσεων, νὰ καταθέσῃς ἐπιχειρήματα καὶ ἀποδείξεις. Οὐδέποτ’ ἐτέθη τὸ ζήτημα, ἐὰν δύναταί τις νὰ μὲ κρίνῃ, τὸ ἴδιον βεβαίως καὶ σέ.
    2) Τὸ μοναδικόν σου ἐπιχείρημα, ὅτι δῆθεν ἐπήραμεν τὰ ὅπλα ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος, διαψεύδει πρῶτος ὁ Ἄνθιμος Ἱεροσολύμων εἰς τὴν «Πατρικὴν Διδασκαλίαν» του, δεύτερος δὲ ὁ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ὁ ὁποῖος εἰς τὰ «Ἀπομνημονεύματά» του γράφει, ὅτι ἔκαμεν μίαν σημαίαν ἐρυθράν, ἔχουσαν εἰς τὴν μίαν πλευρὰν τὸν σταυρὸν καὶ εἰς τὴν ἄλλην τὴν ἡμισέληνον. Οὐδόλως ἐκινδύνευεν ἡ πίστις, κάθε ἄλλον μάλιστα, καὶ ἑπομένως τὰ ὅπλα ἐπήραμεν ὑπὲρ τῆς Ἐλευθερίας τῆς Πατρίδος. Τὰ ἄλλα εἶναι μεταγενεστέρα προπαγάνδα τῆς «Ἐκκλησίας», ὡς τὸ δῆθεν λάβαρον τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ καὶ τὰ δῆθεν κρυφὰ σχολεῖα. Δυστυχῶς ἡ Ἐπανάστασις ἦτο ἡμιτελής, καθῶς, ἂν καὶ μᾶς ἠλευθέρωσεν ἀπὸ τοῦ Τούρκου, δὲν μᾶς ἠλευθέρωσεν ἀπὸ τοῦ βαρυτέρου χριστιανικοῦ ζυγοῦ. Οὔτε ἀπέτρεψεν νὰ ἔλθουν ἄλλοι νὰ καταλάβουν ἑως τῆς σήμερον τὴν θέσιν τῶν Τούρκων.
    3) Ὡς πρὸς τὸ ποιὸν τοῦ Ναυάρχου, δὲν τὸ γνωρίζω, παρὰ τὸ ὅτι συμφωνῶ πρὸς μερικὰς ἀπόψεις του. Τὰ ὅσα γράφω ἐδῶ ἀφοροῦν εἰς τὸ ἄρθρον του καὶ μόνον καὶ καλὸν θὰ ἦτο, κατὰ τὴν γνώμην μου, τὸ αὐτὸ νὰ κάμουν καὶ οἱ λοιποὶ σχολιασταί, ἐκτὸς ἐὰν ἔχουν ἀποδείξεις, δι’ ὅσα γράφουν.
    4) Τὸ πρόβλημα δὲν εἶναι τόσον ἡ πιθανότης νὰ ἡττηθῶμεν εἰς μίαν πολεμικὴν σύρραξιν μετὰ τῆς Τουρκίας, δι’ ὅτι δὲν θεωρῶ ὑπὸ τὰς παρούσας συνθήκας τὴν Τουρκίαν ἱκανὴν νὰ μᾶς νικήσῃ. Τὸ πρόβλημα κατ’ ἐμὲ εἶναι ἡ ἄρχουσα τάξις εἰς τὴν Ἑλλάδα, ἡ ὁποία ἐπρόδωσεν ἄλλωστε καὶ τὴν Κύπρον καὶ ὑποσκάπτει τὴν ἄμυνάν μας. Τὸ χείριστον εἶναι, ὅτι μὲ αὐτοὺς εἰς τὴν ἀρχὴν δὲν θὰ κάμωμεν κὰν πόλεμον. Καὶ τοῦτο εἶναι ἓν τεραστίας σημασίας ζήτημα, τὸ ὁποῖον ὀφείλομεν τάχιστα νὰ λύσωμεν.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. "Η δε μωρία μάλιστ' αδελφή της πονηρίας έφυ."
    ("Η δε βλακεία εγεννήθη ως αδελφή της πονηρίας")

    Σοφοκλής είναι και αυτό κ. Αντωνιάδη.

    Δημήτρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 22 Ιανουαρίου 2011 12:50 μ.μ.
    22 Ιανουαρίου 2011 4:33 μ.μ.

    Συμφωνώ μαζί σου και μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Προς ανορθόγραφο παπαρολόγο:
    η επίκληση του "αρχαίου ελληνικού πολιτισμού" δεν συνάδει με την εικόνα των γραπτών σου. Επομένως, παραμένει 'κενό γράμμα'.
    Επιπλέον, οι επισημάνσεις ενός Αρχηγού όπλου, οφείλουν να διαβάζονται προσεκτικά, να αναλύονται δε διεξοδικότερα.
    Αντί γι' αυτό, διαβάζω άναρθρες κραυγές (για να μην πω βελάσματα) ελληναράδων υπερπατριωτών του κώλου.
    Υπενθυμίζω ότι, τη στιγμή που η πατρίδα είναι ο περίγελος της οικουμένης αντιμετωπιζόμενη ως χώρα μειωμένης ευθύνης, την ίδια στιγμή ο εξ ανατολών γείτονας, ανήκει στην ομάδα των G20.
    Πολύ σωστά δηλαδή ο ναύαρχος επισημαίνει ότι είμαστε οι χαμένοι στον οικονομικό πόλεμο.
    Ο ναύαρχος δηλαδή, είναι Έλληνας και όχι στρουθοκάμηλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. οι δωδεκαθεϊστές-νεοπαγανιστές έχουν καταλάβει ότι βρίζοντας και χτυπώντας τον Χριστιανισμό,εναντιώνονται στους Έλληνες ως ανθέλληνες;

    ας ψαχτούν μήπως οι αρχηγοί τους είναι τίποτε σιωνιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 22 Ιανουαρίου 2011 5:43 μ.μ.

    Τι λές βρε κουραμπιέ,ντροπή του Έθνους,σε ποιόν μεγάλο Έλληνα της ιστορίας μας θα τα έλεγες αυτά δίχως να σε πετάξουν στη θάλασα;Όταν διαβάζεις Ελληνική ιστορία αυτά καταλαβαίνεις,ότι οι μάχες δίνονται στους διεθνείς οργανισμούς;Έχετε καταντήσει πόρνες των γραφιάδων και των αριθμών με τα μυαλά που κουβαλάτε,ραδίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. @ Εἷς Ἕλλην

    22 Ιανουαρίου 2011 12:50 μ.μ.

    Ἐν συνεχείᾳ δύνασαι νὰ ὑπάγῃς εἰς τὸν Ἄθω ἢ ἄλλον τι μοναστήριον καὶ νὰ κάμῃς ὁμαδικὰ ὄργια μετὰ τῶν ἐκεῖ οἰκούντων (θὰ εὕρῃς πολλοὺς προθύμους).
    ---------------------

    Η περίπτωση σου είναι ανίατη. Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είσαι κάποιας ηλικίας, ντρέπομαι ακόμη περισσότερο για σένα και δεν θέλω να σου πω όλα ό,σα θα σου άξιζαν.

    Θα περιοριστώ να σου πω μόνο, ότι αυθαίρετα οικειοποιείσαι την ιδιότητα του Έλληνα με το ευφάνταστο ψευδώνυμο "εις Έλλην", σαν να απευθύνεσαι σε Βούλγαρους ή σε Πορτορικανούς!!!!
    Ποιος είσαι ρε;;;;
    Ποιος σε έχρισε Έλληνα εσένα ώστε να κρίνεις το υπόλοιπο 95% των Ελλήνων κατοίκων αυτής της χώρας;

    Είπα να μη σου πω περισσότερα, αν και ο πειρασμός είναι πολύ μεγάλος!!!

    Αυτό που έγραψες πιο πάνω-ανάμεσα στα πολλά άλλα ψέμματα που αράδιασες-αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της φανατικής σου εμπάθειας και της πνευματικής σου αναπηρίας.

    Εγώ λοιπόν έχω να σου πω, ότι σε έχω δει να κάνεις "πιάτσα" στην Συγγρού!!!! Να τον παίρνεις!!!

    Όσο μπορείς εσύ να αποδείξεις το πρώτο, άλλο τόσο μπορώ εγώ να αποδείξω το δεύτερο. Όμως η λάσπη θα μείνει!!!!

    Τέλος, σου μεταφέρω μήνυμα από τους αγωνιστές του Έθνους.

    Δικαίος Γρηγόριος Παπαφλέσσας
    σου λέει:

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!!

    Αθανάσιος Διάκος (νος)

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!!

    Σαλώνων Ησαϊας

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!

    Ιερομόναχος Σαμουήλ (Κούγκι-Σούλι)

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!

    Μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΜΑΣΚΑΡΑ!!!!

    Γερμανός Καραβαγγέλης

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!

    Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ!!!!


    Συνέχισε να διχάζεις το λαό, όργανο της Νέας Τάξης!!

    Κάτι σου λέει ο
    22 Ιανουαρίου 2011 7:13 μ.μ. για άκουσε τον.

    "ας ψαχτούν μήπως οι αρχηγοί τους είναι τίποτε σιωνιστές..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Δυστυχώς όλοι - κι όταν λέω όλοι το εννοώ, οι ελάχιστοι μάγκες είναι εξαιρέσεις - οι ανώτατοι αξιωματικοί είναι το λιγότερο ξενόδουλοι. Γλύφτες, αναξιοπρεπείς και ανίκανα κομματόσκυλα, θα προσκυνούσαν και έναν δεκανέα του ΝΑΤΟ για να σώσουν τη θεσούλα τους. Οι Αραπάκηδες και οι Μπονάνοι είναι ο κανόνας, όχι ειδικές περιπτώσεις.
    Δεν έχω καμιά αμφοβολία ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, θα καθηλώσουν αεροπορία και ναυτικό χωρίς καμιά ένσταση, αν τους ζητηθεί από τον τελευταίο υπουργίσκο.
    Και έτσι ήταν πάντα. Ο Κατσιμήτρος μόνος του χάλασε την υποχώρηση του ηττοπαθούς επιτελείου στην Πίνδο. Ο Πάγκαλος πούλησε την Ανατολική Θράκη, η χούντα την Κύπρο.
    Με αυτούς τους στρατηγούς, η μόνη ελπίδα νίκης είναι να στρέψουμε τα πυροβόλα στο Πεντάγωνο. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Πρὸς ἀνώνυμον γράψαντα τῇ 22ᾳ – 1ου – 2.010, 7:13 μ.μ.:
    «Εἶναι δὲ ἐχθροὶ οἱ Ἕλληνες, δι’ ὅτι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντες μὲ ὀρθάνοικτο στόμα τὸν Ἰσραήλ».
    «Μέγας» Βασίλειος, «Πρὸς τοὺς νέους»

    Οἱ χριστιανοὶ ἐπιχειρεῖτε διὰ τῶν περὶ δῆθεν δωδεκαθεϊστῶν –οἱ ὁποῖοι, ὡς φαίνεται, σᾶς ἔχουν γίνει ἐμμονή– νὰ ἐκτρέψητε τὴν συζήτησιν, ἐλλείψει σοβαρῶν ἐπιχειρημάτων. Βλέπετε, ὅτι χάνετε τὸ παιγνίδι, καὶ ἔχετε πανικοβληθεῖ. Οὔτε μία, ἔστω ὡς δεῖγμα, σοβαρὴ καὶ συγκροτημἐνη πρότασις ἀπὸ μέρους σας.
    «Κτυποῦμεν τὸν χριστιανισμὸν καὶ ἄρα τὴν Ἑλλάδα», φαντασιώνεται ὁ Ῥωμῃός. Ὁ χριστιανισμὸς εἶναι ὁ πρῶτος καὶ μέγιστος ἐχθρὸς τῆς Ἑλλάδος, ἀπαντῶ ἐγώ, καὶ σιωνισταὶ εἶναι οἱ παππᾶδες, τοὺς ὁποίους ἔχετε ἀρχηγοὺς καὶ πνευματικοὺς δῆθεν πατέρας καὶ οἱ ὁποῖοι ψάλλουν «τῶν ἁγίων προπατόρων ἡμῶν Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ». Ὁποῖον θράσος.

    Πρὸς Χρῆστον Χατζησαββίδην:
    Τοὺς γοῦν δυσσεβεῖς καὶ ἀλάστορας τούτους ἑλληνιστάς, μᾶλλον δὲ τῆς εὐσεβείας ἀναιδεῖς ἀποστάτας, καὶ πυρὶ καὶ σιδήρῳ καὶ ὕδατι καὶ πᾶσι τρόποις, ἐξαγάγετε τῆς παρούσης ζωῆς… Τούτους ῥάβδιζε, εἶργε, εἶτα γλῶτταν ἀφαίρει, εἶτα χεῖρα ἀπότεμνε· καὶ ἂν καὶ οὕτω μένῃ κακῶς, θαλάττης πέμπε βυθῷ…
    Γεώργιος Σχολάριος
    (Σ. Λάμπρου, «Παλαιολόγεια-Πελοποννησιακά»)


    Ὁπωσδήποτε ἐὰν ὁ σχολιαστής (5:43 μ.μ.) τὰ ἔλεγεν, ὅσα λέγει, εἰς τὸν Σχολάριον, θὰ τὸν ἐπέταγεν εἰς τὴν θάλασσαν, θὰ τῷ ἔκαμεν δὲ καὶ ὅλα τὰ ἄλλα ἀνωτέρω. Βεβαίως ὁ προδότης Σχολάριος ἠρνεῖτο μετὰ βδελυγμίας τὴν Ἑλληνικότητα καὶ ἐμίσει τοὺς Ἕλληνας. Καὶ εὐτυχῶς οἱ Σχολάριοι ἔχουν πλέον τελειώσει.

    Πρὸς Ἀπελλῆν:
    Ὁ Ἄρτης, ὁ Γρεβενῶν καὶ ὁ Ἰωαννίνων εἶναι οἱ πρῶτοι προδόται τοῦ τυράννου, καθῶς ὅλοι τὸ γνωρίζουσι. Ὁ ὕστερος ἀπὸ αὐτοὺς ἱκέτευσεν τὸν τύραννον, καὶ ἐκούρευσεν τὸν ἔγγονά του, ὡς νὰ τοῦ ἐγίνετο νουνός. Ὁ Ἄρτης ἠπάτησεν καὶ ἐπρόδωσεν τοὺς ἥρωας Σουλιώτας· εἶναι δὲ καὶ οἱ τρεῖς ἀσελγεῖς, ἄσωτοι εἰς τὸ ἄκρον, μοιχοί, πόρνοι καὶ ἀρσενοκοῖται φανεροί.
    Ἀνώνυμος Ἕλλην, «Ἑλληνικὴ Νομαρχία»

    Λυποῦμαι, δι’ ὅτι μέχρι τοῦ νῦν σὲ εἶχα εἰς κάποιαν ὑπόληψιν. Σφάλμα μου, ὡς ἀποδεικνύεις. Δὲν θὰ καταβαραθρωθῶ βεβαίως εἰς τὸ ἐπίπεδόν σου, δι’ ὅτι ἔχω κάποιαν ἀνατροφήν. Ὅμως εἶναι ἐντυπωσιακὴ ἡ μεταστροφή σας, ὅταν τὰ χάνετε οἱ Ῥωμῃοί, ὁπότε ἀποκαλύπτετε καὶ τὸ πραγματικόν σας πρόσωπον.
    Χαιρετισμοὺς εἰς τὴν Ντοντώ, τὴν Φωφώ, τὴν Λουλού, τὴν Μπέμπαν καὶ τὴν σουλτάναν τοῦ Αἰγαίου.

    Δὲς καὶ τὰ ἀκόλουθα:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=240968
    http://sfrang.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html
    http://roides.wordpress.com/2009/06/29/29june09
    http://www.youtube.com/watch?v=83feqyOdvLw&feature=player_embedded

    Ὑ/γ.: Μὴ εἶσαι καὶ πολὺ βέβαιος διὰ τὸ 95%.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ειναι πραγματικη "συγκιντικη" η προσπαθεια καποιων "παγανιστων" να κανουν το ασπρο μαυρο!Εχουμε και λεμε:
    α)"Οὐδόλως ἐκινδύνευεν ἡ πίστις, κάθε ἄλλον μάλιστα, καὶ ἑπομένως τὰ ὅπλα ἐπήραμεν ὑπὲρ τῆς Ἐλευθερίας τῆς Πατρίδος."Για την εξωθυση των υποτελων Ελληνων στο εξισλαμισμο- εκτουρκισμο μεσω των εξοντωτικων φορων που βαρυναν τους "απιστους Ναζαρηνους" (μουσουλμανικος ορος), του παιδομαζοματος κτλ. μαλλον δεν γνωριζει... ο "ελλην"! Οπως μαλλον "αγνοει" την προκυρηξη του Αλεξανδρου Υψηλαντη "μαχου υπερ Πιστεως και Πατριδος" (Η ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ).Επισης "αγνοει" το γεγονος οτι απο οπου εξαφανισθηκε ο Χριστιανσμος ( και για να ειμαστε πιο ακριβεις η Ορθοδοξια) χαθηκε και ο Ελληνισμος οπως π.χ. στην Σικελια οταν οι Ελληνες κατοιχοι υποχρεωθηκαν να ασπαστουν τον Ρωμαιοκαθολικισμο επαψαν συντομα να μιλανε Ελληνικα και να ειναι Ελληνες.Αντιστοιχο φαινομενο ειχαμε στην Μ.Ασια οταν επικρατησε το Ισλαμ. Ως τεκμηριωση για το τελευταιο (αν ο "ελλην" γνωριζει Γαλλικα) μπορει να διαβασει στο Σπουδαστηριο του Ιστορικου- Αρχαιολογικου το βιβλιο "Inscriptions Greques en Cilicie)και αφου το διαβασει ας μας πει ποσες ελληνικες επιγραφες υπηρχαν πριν την καταληψη της Κιλικιας απο τους Αραβες και ποσες μετα την απελευθερωση της απο τον Νικηφορο Φωκα (και σε τι επιπεδο Ελληνικων) οπως και ποσες Ελληνικες επιγραφες γραφτηκαν μετα την αφιξη των Τουρκων στην περιοχη...
    β)"Τὰ ἄλλα εἶναι μεταγενεστέρα προπαγάνδα τῆς «Ἐκκλησίας», ὡς τὸ δῆθεν λάβαρον τοῦ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ καὶ τὰ δῆθεν κρυφὰ σχολεῖα."
    Μιλα "ελλην" η οι Ρεπουση Δραγωνα κτλ.; το επιπεδο "Ιστορικων γνωσεων" των προαναφερομενων ειναι τουλαχιστον "υποπτο" και οχι μονον αυτο...
    γ)Αληθεια ποιος εδωσε το δικαιωμα στον "ελλην" να χρησιμοποει αυτο το υφος και να μονοπωλει τον τιτλο του ΕΛΛΗΝΑ;Θα του ηταν ευκολο να πει ως τι ακριβως μας θεωρει και εμας τους υπολοιπους ετσι για να γελασουμε λιγο!
    δ) Τωρα σε οτι αναφορα κατι περιεργες "εξωσχολικες" δραστηριοτητες που συμφωνα με αυτον συμβαινουν στα μοναστηρια (αληθεια απο που το ξερει;) θα ηταν συνετο εκ μερους του να καλυψει τους καθρεπτες στο σπιτι του γιατι αμα τους κοιταξει μπορει και να σπασουν! Εξαλλου αμα ληφθει υποψη οτι ο "ηγετικος πυρηνας" των "νεοπαγανιστων" προερχεται απο γερασμενους πρωην "χιπι" οι οποιοι δεν βρηκαν αλλλο τροπο για να συνεχισουν την ματαια υπαρξη τους και τις "εξωσχολικες" δραστηριοτητες τους η μαλλον κυριως αυτες ( π.χ."διηπετες")και δεδεομενου οτι λογω της ηλικιας του ειναι πιθανον να ανηκει ακριβως σε αυτην την ομαδα ειναι μαλλον σιγουρο οτι θα εχει πολυ μεγαλυτερη πειρα απο τετοιου ειδους δραστηριοτητες απο εμας τους νεωτερους (ευτηχως!)
    ε)Ἐὰν θέλομεν νὰ ἀντιμετωπίσωμεν καὶ μάλιστα νικηφόρως τοὺς Τούρκους καὶ οἱουσδήποτε ἄλλους ἐχθρούς, πρέπει κατεπειγόντως νὰ εὕρωμεν ἄλλον σύστημα ἀξιῶν." Επειδη τυχαινει να εχω παρακολουθησει την αρθρογραφια του εν λογω κυριου "μηπως" η "ιδεολογια" που μας προτεινει ο soi-disant "ελλην" ειναι ακριβως η ιδεολογια που κυβερνησε την Γερμανια το διαστημα 30-1-1933/8-5-1945 με τα γνωστα σποτελεσματα;Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε!
    ΥΣ προς αξιοριμο Απελλη: ο Διας θα ηθελε πολυ να τον παρει κοντα του αλλα εχει προβαλει αρνισικυρια ο Πλουτωνας (ενας Κερβερος ειναι αρκετος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. «...Ας μαζέψουμε τα όποια συντρίμμια μας».

    Ευχαρίστως κε Α/ΓΕΝ, ξεκινώντας από τους δειλούς και τους οσφυοκάμπτες των «υψηλών επιστρώσεων» αυτής της κοινωνίας, που μας φορτώνουν τα «συντρίμμια» τους («συντρίμμια = τα υπολείμματα από γκρέμισμα») και τα συμπλέγματά τους, αυτούς που ακριβοπληρώνονται ΑΠΟ ΕΜΑΣ για να μας προσφέρουν την ανείπωτη χαρά της άγριας ταπείνωσής μας αλλά και την ντροπή των λόγων τους.

    Ωραία η πρότασή σας, να πάμε αύριο πρωί πρωί στην τουρκική πρεσβεία να προσφέρουμε τους εαυτούς και τις υπηρεσίες μας στους υψηλοτάτους γείτονες εξ Ανατολής, τους παντοτινούς μας φίλους και ευεργέτες μας. Απορώ όμως αφού έγινε ο πόλεμος αυτός και τον χάσαμε, εσείς τι ρόλο παίζετε ; Σας αρέσουν τα γαλόνια και ντυθήκατε «επίτιμος ΑΓΕΝ» για τις Αποκριές ή από κεκτημένη ταχύτητα ξεχάσατε να γδυθείτε ; Κι αν όχι, γιατί το ξεχάσατε ; Αφού το δόγμα σας είναι «γδύσου πριν προλάβουν καν να στο ζητήσουν», έτσι για δευκόλυνση και γρήγορη εξυπηρέτηση.


    «Παπαροπλημμύρας»

    Μην πω άλλα γιατί ντρέπομαι ειλικρινά για το πόσο πολύ σκύβουν αυτοί που θά πρεπε να σηκώνουν τα δικά μας βλέμματα. Τα λέει όλα η αλησμόνητη και δυστυχώς επίκαιρη Μαλβίνα Κάραλη, πριν 15 χρόνια (για την Εθνική τραγωδία των Ιμίων).

    Το δόγμα του Πάγκαλου και του Καραγκιόζη, έτσι για να μπορούμε με την ησυχία μας να μαζεύουμε τα «συντρίμμια» μας, χωρίς να κουραστούμε να πολεμήσουμε, είναι μπανάλ η κούραση άλλωστε, δεν είναι πολιτικά ορθή, χαλάει και το μακιγιάζ.

    Αφιερωμένα στον επίτιμο – προτάσεις για γρήγορη και αποτελεσματική ήττα (μας, εννοείται) (επίσης εννοείται για τους επόμενους πολέμους, αυτόν, είπαμε, τον χάσαμε, μαζί με το παληκάρι) :

    ΠΑΠΑΡΟΠΛΗΜΜΥΡΑΣ – ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

    http://www.youtube.com/watch?v=8h254SgpzrM&feature=related

    ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, αν δεν πιάσει του Π., κε επίτιμε, δοκιμάζουμε αυτό :

    http://www.youtube.com/watch?v=ZUlqnvNasQs&feature=related

    Αλλοίμονο σε μας, όπως είχε πει ο καθηγητής Νίκος Λυγερός σε μια προγενέστερη συνέντευξή του στην Δήμητρα Αλεξάκη : «Δεν υπάρχει μαγαζί που να πουλάει κότσια...».

    Αλλοίμονο στους ΕΧΘΡΟΥΣ μας εκτός, αλλά κυρίως ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, γιατί : ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ και να είναι σίγουροι ότι πλησιάζει ο καιρός που θα τους κυνηγήσουμε μέχρι να πατήσουν χιόνι...

    Καληνύχτα σε όλους και καλά ξεμπερδέματα.
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εἷς Ἕλλην

    Αν για εσένα μεγάλος Έλληνας ήταν ο Σχολάριος τότε τι να πώ,αλλά δεν θα ξεγλυστρίσεις έτσι εύκολα,πές μου έναν Μεγάλο Έλληνα της Αρχαιότητας που θα καθόταν να ακούσει τις ανοησίες που λέτε δίχως να σας πετάξει στη θάλασα με μια ακρόπολη δεμένη στο λαιμό σας.

    ΥΓ
    Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους ότι κάποια στιγμή πρέπει να ψαχτείται λίγο εκεί στο σινάφι σας,όχι ότι θα το παραδεχτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΜΑΛΛΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΘΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.
    ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΟΥΝΤΑΙ, ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ.
    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.
    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥΛΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΙΣΘΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΣΚΕΙΤΕ, ΣΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ?
    ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΑΣ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΡΩΤΕ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΑΛΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΔΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΟΦΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΕΙΠΑ.
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΝΟΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΔΙΟΤΙ Η ΩΡΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ.
    ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΧΩΡΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΗΡΘΑΜΕ ΕΔΩ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΘΥΓΑΤΗΡ ΤΟΥ ΝΑ ΝΥΜΦΕΥΘΕΙ ΖΟΥΛΟΥ,ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ.....
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΟΒΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΩ ΣΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟΥΚΟ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΝΙΣΤΑΣ.....ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΝΥΝ.....ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΝΤΑΜΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.....ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
    ΑΣ ΔΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΜΗΝΥΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ.....ΚΑΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΕ....ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. 1 ἀπὸ 2
    Πρὸς Χρῆστον Βούλγαρην:
    Ἀναφερόμενος εἰς τοὺς Ἕλληνας τῆς Μεγάλης Ἑλλάδος καὶ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, οἱ ὁποῖοι ἔγιναν «καθολικοὶ» καὶ μουσουλμάνοι, καὶ ἄρα κατὰ σὲ διὰ τοῦτο ἔχασαν τὴν ἑλληνικήν των συνείδησιν, λησμονεῖς τοὺς «καθολικοὺς» Ἕλληνας τῶν Κυκλάδων καὶ τοὺς μουσουλμάνους Ἕλληνας Πομάκους-Ἱππομάχους, ἀπογόνους τῶν Ἀγριάνων τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου. Καὶ οἱ μὲν ἔχουν δώσει π.χ. ἕνα Μᾶρκον Βαμβακάρην, μέγιστον συνεχιστὴν τῆς ἑλληνικῆς μουσικῆς, οἱ δὲ ἀντιδροῦν σθεναρῶς εἰς τὴν προσπάθειαν τοῦ ὑπουργείου «Παιδείας» νὰ τοὺς ἐκτουρκίσῃ. Ἀμφότεροι, ἂν καὶ μὴ «ὀρθόδοξοι», διατηροῦν τὴν ἑλληνικότητά των (κατὰ τὸ μέτρον τοῦ δυνατοῦ). Ἄρα εἶναι ἄλλος ὁ παράγων ἑλληνικότητος καὶ ὄχι ἡ θρησκεία. Καὶ ὁ παράγων οὗτος εἶναι πρώτιστα ἡ γλῶσσα. Εἰδικῶς ὅμως περὶ τῶν τῆς Μεγάλης Ἑλλάδος Ἑλλήνων, προκαλεῖ ἔκπληξιν τὸ σύνθημα τῶν ὀπαδῶν τῆς ὁμάδος τοῦ Κρότωνος «Salutate la Magna Grecia» (Χαιρετήσατε-ὑποκλιθῆτε εἰς τὴν Μεγάλην Ἑλλάδα) (*1). Ἀλλὰ καὶ οἱ μουσουλμάνοι τῆς Μικρᾶς Ἀσίας τάχιστα θὰ ἐπανελληνισθοῦν, ἐὰν ἐκλείψει ἡ στρατοκρατία τῆς Τουρκίας (καὶ φυσικὰ δὲν ἐννοῶ, ὅτι θὰ γίνουν «ὀρθόδοξοι»). Τὸ σφάλμα σου ἑπομένως εἶναι, ὅτι παραγνωρίζεις, ὅτι ἡ κρατικὴ ἐξουσία ἔχει τὰ μέσα νὰ καταστείλῃ ἐθνικὰς συνειδήσεις, ὄχι ὅμως καὶ νὰ τὰς ἐξαφανίσῃ. Καὶ δὲν ἀρνοῦμαι παντελῶς τὸν ῥόλον τῆς θρησκείας ὡς πρὸς αὐτό, ἀλλ’ εἰδικῶς ἡ «ὀρθοδοξία» παράγει «Ῥωμαίους-Ῥωμῃοὺς» καὶ ὄχι Ἕλληνας, ὅπως ἀποδεικνύουν καὶ μερικοὶ σχολιασταὶ τῆς παρούσης ἱστοσελίδος. Ἐὰν λοιπὸν σήμερον ὀνομαζώμεθα Ἕλληνες, τοῦτο συμβαίνει εἰς πεῖσμα τῆς «ὀρθοδοξίας» καὶ ὄχι μὲ τὰς εὐλογίας της.
    Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τὸν Ἀλέξανδρον Ὑψηλάντην, ἤθελεν νὰ ἐξεγείρῃ ἕνα λαόν, ὁ ὁποῖος εἶχε μάθει νὰ βλέπει παππᾶ καὶ νὰ κύπτει μετὰ φόβου τὴν κεφαλήν. Πῶς θὰ τὸν ἔπειθεν νὰ λάβῃ τὰ ὅπλα; Ἐπιπροσθέτως, ἀνεξαρτήτως τῆς ὅποιας σχέσεως τοῦ (πάντως ἀφορισθέντος) Ὑψηλάντου πρὸς τὴν «ὀρθοδοξίαν», ἡ τελευταία ὑπῆρξεν λυσσώδης ἐχθρὸς τῆς Ἐπαναστάσεως, τὴν ὁποίαν καὶ ἀφώρισεν τρίς. Ἀλλὰ τί νὰ περιμένω νὰ καταλάβητε, ὅταν ἡ μονὴ Βατοπεδίου χρησιμοποιῇ φιρμάνια καὶ ἀχτιναμέδες ὡς τίτλους ἰδιοκτησίας σήμερον (!) καὶ τοῦτο οὐδόλως σᾶς συγκινεῖ;
    Περὶ δῆθεν κρυφῶν σχολείων: Ἀναφέρω δειγματοληπτικῶς τὰς σχολὰς τῶν Ἀθηνῶν (Φιλόμουσον Ἑταιρείαν), τῶν Κυδωνιῶν, τῆς Λέσβου, τῆς Χίου, τὴν Εὐαγγελικὴν Σχολὴν τῆς Σμύρνης, ἀλλὰ καὶ τὴν Μεγάλην τοῦ Γένους Σχολήν ἐν Κωνσταντινουπόλει. Φυσικὰ ὑπῆρχαν ἑκατοντάδες σχολείων διαφόρων βαθμίδων. Πάντα ἐλειτούργουν νομίμως ὑπὸ τὰ ὄμματα τῶν Τούρκων. Ἡ παιδεία εἰς τὴν ὑπόδουλον Ἑλλάδα ἐκινδύνευεν ὄχι ἀπὸ τοὺς Τούρκους ἀλλ’ ἀπὸ τὴν «Ἐκκλησίαν», ἡ ὁποία ἀπεκήρυττεν τὰ «ἄθεα γράμματα τῆς Δύσεως» (δηλαδὴ τὰ ἑλληνικὰ γράμματα, τὰ ὁποῖα μετῴκησαν καὶ ἀνεπτύχθησαν εἰς τὴν Δύσιν) καὶ ἐκυνήγησεν πολλοὺς διδασκάλους, ὡς π.χ. τὸν μοναχὸν Μεθόδιον Ἀνθρακίτην, τοῦ ὁποίου ἔκαυσεν καὶ τὰ βιβλία. Δὲς καὶ τὴν στάσιν τοῦ μητροπολίτου Ἀθηνῶν Γρηγορίου ἔναντι τῆς προαναφερθείσης Φιλομούσου Ἑταιρείας, τὴν ὁποίαν ἤθελεν νὰ κλείσῃ.

    Εἷς Ἕλλην
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. 2 ἀπὸ 2
    Περὶ Παλαιῶν Πατρῶν Γερμανοῦ: Οὔτε κὰν εἰς τὰ ἀπομνημονεύματά του δὲν ἀναφέρει περὶ λαβάρου τῆς 25ης Μαρτίου. Τόσην ἀξιοπιστίαν ἔχει ὁ μῦθος οὗτος.
    Τὸ ψευδώνυμον «Εἷς Ἕλλην» σημαίνει ἕνα μεταξὺ πολλῶν ἄλλων. Ἀλλ’ ἂν δὲν γνωρίζῃς ἑλληνικά, ὡς καὶ τὰ γραπτά σου μαρτυροῦν… Ἂν καὶ νομίζω, ὅτι ἁπλῶς ἀνεζήτεις ἐναγωνίως ἓν ἐπιχείρημα, ἔστω καὶ βλακῶδες, διὰ νὰ ἐξαπολύσῃς ἐναντίον μου, ηὗρες δὲ τό… ψευδώνυμόν μου. Δι’ ὅτι διὰ σὲ δὲν ἔχει σημασίαν ἡ ἀναζήτησις τῆς ἀληθείας, ἀλλ’ ἡ ὑποβολὴ τῆς θεσεώς σου καὶ ἡ δημιουργία ἐντυπώσεων. Οὕτως ἀντιλαμβάνεσαι μίαν συζήτησιν. Τὸ ἐὰν βεβαίως σὺ εἶσαι Ἕλλην ἢ ὄχι (πολιτισμικῶς) πάλιν διὰ τῶν γραπτῶν σου ἀποδεικνύεις καὶ ὄχι ἐγώ. Καὶ θὰ ἐπαναλάβω παραφράζων ἐδῶ τὰ ὅσα γράφει ὁ σχολιαστής (χθές, 5:43 μ.μ.): ἡ ἐπίκλησις τῆς ἰδιότητος τοῦ Ἕλληνος δὲν συνᾴδει μὲ τὴν εἰκόνα τῶν γραπτῶν σου, ἑπομένως παραμένει κενὸν γράμμα.
    Διὰ τὰ περὶ «ἐξωσχολικῶν» δραστηριοτήτων ἀρκεῖ τὸ ἀμέσως προηγούμενον σχόλιόν μου.
    Τέλος περὶ «ναζισμοῦ», ἡ διεύθυνσις (*2). Τὰ ὅσα λέγει περὶ τῆς «καθολικῆς» ἰσχύουν ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον καὶ διὰ τὴν «ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν», καθῶς καὶ διὰ σέ, ἰδίᾳ τὰ περὶ ἀτιμωτικοῦ τεχνάσματος.

    *1 http://www.youtube.com/watch?v=0fVwPd89XAg
    *2 http://www.youtube.com/watch?v=q_0kFU7IfPM

    Πρὸς Χρῆστον Χατζησαββίδην:
    Ἐὰν σὺ κατάλαβες, ὅτι ἐννοῶ μέγαν Ἕλληνα τὸν Σχολάριον, τότε ἔχεις πρόβλημα κατανοήσεως. Καθόλου περίεργον, τὸ ὅτι οὐδὲν καὶ τῶν ἄλλων ἐπιχειρημάτων μου ἔχεις καταλάβει.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Πρὸς Χρῆστον Χατζησαββίδην:
    Παράλειψις (καὶ διὰ νὰ μὴ νομίζῃς, ὅτι θέλω νὰ «ξεγλυστρίσω»):
    Οἱ ἀρχαῖοι Ἀθηναῖοι ἀπέπεμψαν σκαιῶς τὸν Παῦλον, ὅταν τοῖς ἔλεγεν τὰς ἀνοησίας του. Τὸ λέγοῦν καὶ αἱ «Πράξεις τῶν ἀποστόλων». Τὸ αὐτὸ καὶ οἱ Θεσσαλονικεῖς, δι’ ὃ καὶ μέχρι πρότινος ὠνομάζοντο (ὑπὸ τῆς ἀνθελληνικῆς «Ἐκκλησίας») Παυλοκατηραμένοι, καθῶς ὑποτίθεται, ὅτι ὁ Παῦλος τοὺς κατηράσθη*. Συνεπῶς θὰ συνεφώνουν ὅλοι μετὰ τῶν θέσεών μου ὡς πρὸς τὸν χριστιανισμόν.
    Ὅσον ἀφορᾷ εἰς τὰς σχέσεις οἰκονομίας καὶ πολεμικῆς ἱκανότητος, ἐπίσης πάντες θὰ συνεφώνουν, καθῶς εἶναι αὐτονόητον. «Δεῖ δὴ χρημάτων καὶ ἄνευ τούτων οὐδέν ἐστι γενέσθαι τῶν δεόντων», ἔλεγεν ὁ Δημοσθένης.

    * http://enakommatiourano.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. @ Εις Μαλάκας

    23 Ιανουαρίου 2011 12:07 π.μ.

    "Λυποῦμαι, δι’ ὅτι μέχρι τοῦ νῦν σὲ εἶχα εἰς κάποιαν ὑπόληψιν. Σφάλμα μου, ὡς ἀποδεικνύεις. Δὲν θὰ καταβαραθρωθῶ βεβαίως εἰς τὸ ἐπίπεδόν σου, δι’ ὅτι ἔχω κάποιαν ἀνατροφήν"

    Μέχρι σήμερα έχω χαλάσει ένα πακέτο μαντηλάκια από τη στενοχώρια μου!!
    Χέστηκα για το αν εσύ με είχες σε "κάποια" υπόληψη ή όχι!
    Δεν καθορίζω τη συμπεριφορά μου και τις σκέψεις μου με βάση το σκεπτικό του να με υπολήπτονται οι άλλοι!!
    Ούτε οι αλήθειες μου εξαρτώνται από την γνώμη που θέλω να έχουν οι άλλοι για μένα. Για τι με πέρασες, μήπως για ανθρωπάρεσκη πόρνη;
    Στο κάτω-κάτω εσύ με είχες σε υπόληψη, όχι εγώ εσένα!!
    Τουλάχιστον τώρα, όπως λες, κατάλαβες το σφάλμα σου για μένα και θα το "διορθώσεις". Άλλωστε, όπως φαίνεται δεν είμαι το μόνο σου σφάλμα, ούτε το βαρύτερο, αφού είναι πασίδηλο πως ο εγκέφαλος σου είναι γενικότερα προβληματικός και εφευρέτης πολλών ψευδαισθήσεων και απατών!!!
    Έχω πάει στο Άγιο Όρος πολλές φορές και ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου κάτι όπως αυτό που περίγραψες. Το αντίθετο μάλιστα γνώρισα πνευματικούς και άξιους γέροντες! Αλλά είναι φαίνεται αλήθεια αυτό που έλεγε ο γέρων Παϊσιος για τους επισκέπτες του Άθω. Υπάρχουν, έλεγε, οι μύγες που έλκονται μόνο από τα σκατά και υπάρχουν οι μέλισσες που πάνε μόνο στα λουλούδια. Φανερό είναι ότι ανήκεις στις μύγες!! Έχουν οι μύγες, όπως εσύ επίπεδο και καλή ανατροφή; Που την βρήκαν στο Βύθουλα;
    Ακόμη και 999 σκάρτους μοναχούς να έβλεπες και έναν μόνο αληθινά άγιο, όφειλες για χάρη αυτού του ενός, να αποφύγεις τη φράση που ξεστόμισες και ας είχες δίκιο για τους υπόλοιπους 999!!
    Καμιά εκτίμηση και καμιά υπόληψη δεν οφείλω σε ένα κοινό συκοφάντη όπως εσύ!!!
    Δεν πείθεις κανένα με την γλώσσα που χρησιμοποιείς εκτός από μερικούς κρετίνους!
    Η γλώσσα δεν σώζει τον άνθρωπο όταν έχει σαπίσει το μυαλό του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Εἷς Ἕλλην

    Όσο και να προσπαθείς να το πάς θρησκευτικά,δεν τσιμπάω.

    Ξαναθέτω το ερώτημα μέχρι να απαντήσεις ουσιαστικά,πότε δέχθηκαν οι Έλληνες απειλή και πρώτα κοίταξαν το πορτοφόλι τους,και το μέγεθος του εχθρού και ακολούθως έβαλαν την ουρά στα σκέλια;

    Όσο και να το ψάχνεις δεν θα βρείς τέτοια συμπεριφορά.

    ΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Πρὸς Ἀπελλῆν:
    Τὸ νὰ σὲ πείσω οὐδόλως μὲ ἐνδιαφέρει, ἐφ’ ὅσον ὁ θρησκευτικὸς φανατισμὸς ἔχει καταλάβει τὸν νοῦν σου. Τὰ στοιχεῖα ὅμως τὰ παραθέτω, καὶ ἄλλοι δύνανται νὰ τὰ ἐλέγξουν. Ἔχει «βουΐξει» ὅλη ἡ Ἑλλὰς μὲ τὰ καμώματα τοῦ παππαδαριοῦ καὶ σὺ ζῇς εἰς τὸν κόσμον σου. Ἀλλ’ ἀκόμη καὶ οὐδεῖς μοναχὸς νὰ μὴ ἐβαρύνετο μὲ αὐτὰ ποὺ γνωρίζομεν, μόνη ἡ ἰδιότης των ἀρκεῖ, διὰ νὰ τοὺς ἀπορρίψωμεν. Πνευματικότης καὶ ἁγιότης τῶν μοναχῶν! Ὡραῖον ἀνέκδοτον. Ἀλλὰ τί νὰ περιμένῃς ἀπὸ ἀνέκδοτα-Ῥωμῃούς, οἱ ὁποῖοι πιστεύουν, ὅτι ὅλοι οἱ ἄνθρωποι γεννῶνται ἁμαρτωλοί, ἐπειδὴ κάποτε μία μυθολογικὴ γυνὴ ἔφαγεν ἓν μῆλον; Ποῖοι λοιπὸν εἶναι οἱ κρετίνοι (ἐτυμολογεῖται ἐκ τοῦ «χριστιανός»*);
    Σημείωσις: Τὸ πόσον Ἕλλην εἶσαι, ἀποδεικνύει ἐπίσης τὸ γεγονός, ὅτι οὐδόλως ἠνωχλήθης, ὅταν ὁ σχολιαστής (προχθές, 11:39 μ.μ.) ἔγραφεν περὶ δῆθεν ὁμαδικῶν ὀργίων εἰς τοὺς πρόποδας τοῦ Ὀλύμπου, κατασυκοφαντῶν τοὺς προγόνους τῶν Ἑλλήνων (τονίζω τὸ «ὁμαδικῶν», τὸ ὁποῖον διασαφηνίζει τὸν αἰσχρὸν ὑπαινιγμόν του), ἀντιθέτως ἐξεμάνης, ὡς γνήσιος «ὀρθόδοξος» Ταλιμπάν, ὅταν σοῦ ἐθίξαμεν τοὺς παππᾶδες, πλεῖστοι ὅσοι ἐκ τῶν ὁποίων βεβαιωμένως ἔχουν παρεκτραπεῖ καὶ διαφθείρει μικρὰ παιδία.

    * http://www.etymonline.com/index.php?term=cretin
    Μὴ μὲ παρεξηγήσουν οἱ μετριοπαθεῖς ἀναγνῶσται (Ἀπελλῆ δὲν ἀναφέρομαι εἰς σέ, σὺ δύνασαι νὰ μὲ παρεξηγήσῃς ὅσον θέλεις), καὶ ἂν εἶναι χριστιανοί, δι’ ὅτι καθόλου δὲν ἀναφέρομαι εἰς αὐτούς. Πάντως αὐτὴ εἶναι ἡ ἐτυμολογία τῆς λέξεως, δὲν δυνάμεθα νὰ τὸ ἀλλάξωμεν.

    Πρὸς Χρῆστον Χατζησαββίδην:
    Οὔτε ἐγὼ οὔτε ὁ Ναύαρχος Ἀντωνιάδης εἶπεν αὐτὸ ποὺ λέγεις. Ὑπενθυμίζω δὲ ἀπόσπασμα προηγουμένου σχολίου μου:
    «Τὸ πρόβλημα δὲν εἶναι τόσον ἡ πιθανότης νὰ ἡττηθῶμεν εἰς μίαν πολεμικὴν σύρραξιν μετὰ τῆς Τουρκίας, δι’ ὅτι δὲν θεωρῶ ὑπὸ τὰς παρούσας συνθήκας τὴν Τουρκίαν ἱκανὴν νὰ μᾶς νικήσῃ… Τὸ χείριστον εἶναι, ὅτι μὲ αὐτοὺς εἰς τὴν ἀρχὴν δὲν θὰ κάμωμεν κὰν πόλεμον. Καὶ τοῦτο εἶναι ἓν τεραστίας σημασίας ζήτημα, τὸ ὁποῖον ὀφείλομεν τάχιστα νὰ λύσωμεν».
    Ἐπαναλαμβάνω: ἔχεις πρόβλημα κατανοήσεως καὶ δὲν εἶσαι ὁ μόνος.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Aπελλης

    Δεν καθορίζω τη συμπεριφορά μου και τις σκέψεις μου με βάση το σκεπτικό του να με υπολήπτονται οι άλλοι!!
    Ούτε οι αλήθειες μου εξαρτώνται από την γνώμη που θέλω να έχουν οι άλλοι για μένα

    Απο καπου αλλου το εχεις παρει αυτο
    απο καποιον που σε εχει ξεχεσει παλιοτερα.Απο ποιον,δεν θυμασαι γιατι η μνημη σου ειναι επιλεκτικη και φασιζουσα.Και να ηξερες τι λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Για πείτε μου ρε παιδιά, μόνο στον δικό μου υπολογιστή τα κείμενα που γράφει ο αντίχριστος "Έλλην" φαίνονται να είναι γεμάτα με Σταυρούς ή και στους δικούς σας;;;;;!!!!!


    ΘΕΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ!!!!!!!


    @ 23 Ιανουαρίου 2011 6:55 μ.μ.
    -----------

    Λάζαρε αναστήθηκες;;;;;

    Εσύ δεν είσαι νεο-παγανιστής αλλά Εβραίος.
    Στην προκειμένη περίπτωση όμως είστε σύμμαχοι!!!

    Τώρα, μπορείς να ξαναπεθάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εἷς Ἕλλην

    Καλός κωλοτούμπας είσαι και εσύ,τη μια μας θέτεις οικονομικό θέμα έναντι της απειλής και μετά ρίχνεις μελάνι σαν σουπιά με τα θρησκευτικά για να θολώσεις τα απόνερα της υποτέλειας σου.

    Είναι τυχαίο που αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο έχετε ξεσκιστεί όλοι οι ψευδοελληνιστές να διχάσετε τον Ελληνικό Λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. ΑΠΕΛΛΗ

    Θέλω να σου πω ότι εγώ σε εκτιμώ και σε θεωρώ δίκαιο και άξιο συνομιλητή και σχολιαστή. Μην χαρίζεις τον θυμό σου.

    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Χρήστο,

    Φίλε μου σε πληροφορώ ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να μας βατέψουν οι Τούρκοι, αρκεί να πληγεί ο "επάρατος" Χριστιανισμός!

    Το γεγονός ότι πολλοί Μητροπολίτες όπως ο Άνθιμος (ακόμη και σήμερα στην ΕΡΤ3) και ο Σεραφείμ, καταφέρονται εναντίον της ενδοτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Θράκη, το προσπερνούν σφυρίζοντας!!

    Ήρθαν τώρα να μας το παίξουν πατριώτες, όταν οι Ορθόδοξοι έχουν βγει από χρόνια στον αγώνα και μάλιστα υβριζόμενοι και λοιδωρούμενοι ως εθνικιστές από τους προοδευτικούς εθνομηδενιστές, νεοπαγανιστές και την σάρα και την μάρα της Νέας Τάξης
    Θεωρούν ότι είναι ευκαιρία τώρα με την Νέα Τάξη να επιστρέψουν ξανά τα είδωλα!!
    Δεν καταλαβαίνουν ότι ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ, οι Τούρκοι μουσουλμάνοι θα τους γδάρουν παραδειγματικά ως ειδωλολάτρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Πρὸς Χρῆστον Χατζησαββίδην:
    Θολὴν ἔχεις ἀπὸ μόνος σου ἀντίληψιν τῆς πραγματικότητος. Δυστυχῶς, ὅσα καὶ νὰ γράψῃ κανεῖς, ἀδύνατον νὰ σοῦ ἐξηγήσῃ τὴν σχέσιν μεταξὺ οἰκονομίας καὶ πολεμικῆς ἰσχύος, ὅπως καὶ ὅλα τὰ ἄλλα ποὺ γράφω. Ὁ σχολιαστής (22 – 1ου – 2.011, 5:43 μ.μ.) πολὺ ὀρθῶς διέγνωσεν τὴν κατάστασίν σου, δι’ αὐτὸ καὶ θὰ δανεισθῶ πάλιν τὰ γραφόμενά του: «Ἀντὶ γι’ αὐτὸ διαβάζω ἄναρθρες κραυγές (γιὰ νὰ μὴ πῶ βελάσματα) ἑλληναράδων ὑπερπατριωτῶν τοῦ κώλου».
    Κατηγορεῖς ἡμᾶς ὡς «ψευδοελληνιστὰς» ποὺ διχάζουν δῆθεν τοὺς Ἕλληνας, ἐν ᾧ εἴδαμεν ποὺ κατήντησεν ἡ μπανανία τῶν προσκυνημένων (ὅλοι των χριστιανοὶ «ὀρθόδοξοι»*) τὸν Ἑλληνισμόν. Ἀπώλεσεν παναρχαίας ἑλληνικὰς πατρίδας, ἐξεκλήρισεν ἀκμαίους ἑλληνικοὺς πληθυσμοὺς καὶ κατεχρέωσεν ἐπανειλημμένως εἰς τοὺς τοκογλύφους ὅσα δὲν παρέδωσεν εἰς τοὺς βαρβάρους. Καὶ ἐν ᾧ ἡ ὑπόστασις τῆς χώρας διακυβεύεται λόγῳ τοῦ χρέους, ἡ «Ἐκκλησία» σας κατέχει τὸ 10% τῶν ἐδαφῶν τῆς χώρας καὶ τὸν μέγιστον πλοῦτον ἐν αὐτῇ, ἀμέτρητα διαμερίσματα κ.ἄ. οἰκήματα, ξενοδοχεῖα, κέντρα διασκεδάσεως, μετοχὰς ἑταιρειῶν (μεταξύ των τὸ 1/3 τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης), συνεχίζει δὲ νὰ ἀπολαμβάνῃ προκλητικῶν κρατικῶν μισθῶν καὶ δυσθεωρήτων ἐπιχορηγήσεων, ἀκόμη καὶ εὐρωπαϊκῶν, τὰ ὁποῖα θὰ ἠδύναντο νὰ χρησιμοποιηθοῦν εἰς τὴν οἰκονομικὴν ἀνόρθωσιν τῆς πατρίδος. Ἐὰν εἶναι διχασμὸς τὸ νὰ καταδεικνύῃς τὸν προδότην καὶ τὰς ἀσχημίας του, τότε ναί, εἴμεθα διχαστικοί. Ἀλλὰ εἶναι γνωστὸν παλαιόθεν τὸ γελοῖον περὶ διχασμοῦ ἐπιχείρημα, τὸ ὁποῖον ἐκστομίζει ἡ «Ἐκκλησία» καὶ οἱ ὀπαδοί της ἐνώπιον τοῦ κινδύνου νὰ χάσῃ τὴν πελατείαν της, τὰ πιστά της προβατάκια. Πάντοτε μέσῳ τοῦ φόβου ἐκυβέρνα, τὸ ἴδιον ἐπιχειρεῖ καὶ σήμερον. Ἄνευ τοῦ φόβου καταρρέει ἡ δύναμίς της.

    * Ἐπειδὴ συνηθίζουν οἱ Ῥωμῃοὶ νὰ κατηγοροῦν δι’ ὅλα τὰ στραβὰ τοὺς πολιτικοὺς ὡς μασόνους (δὲν λέγω, ὅτι πολλοὶ ἐξ αὐτῶν δὲν εἶναι), ἐξωγηίνους, νεφελὶμ καὶ τρὸλλ ὑπονοοῦντες, ὅτι δὲν εἶναι γνήσιοι χριστιανοὶ «ὀρθόδοξοι», ἀναρωτᾶταί τις ποῖος τοὺς ἐψήφισεν, ἂν ὄχι χριστιανοὶ «ὀρθόδοξοι» ψηφοφόροι. Ἐπίσης ἀναρωτᾶται διατί δὲν κατηγορεῖ ὁ ἀρχιεπίσκοπος καὶ ἄλλοι ἱεράρχαι δημοσίᾳ συγκεκριμένα πρόσωπα καὶ μάλιστα ἐκ τῶν κατὰ καιροὺς κυβερνήσεων ὡς μασόνους, ἐξωγηίνους, νεφελὶμ καὶ τρόλλ, διὰ νὰ προφυλάξουν τοὺς πιστούς. Μᾶλλον ἐπειδὴ συμμετέχουν εἰς τὸ φαγοπότι (τοὐλάχιστον). Ἒ εἶναι πολὺ εὐκολώτερον νὰ ἀναλίσκωνται εἰς πολεμικὰς ἰαχὰς ἄνευ οὐσίας, διὰ νὰ ὁδηγοῦν εἰς ἔκστασιν τὸ ποίμνιόν των.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Μερικές παρατηρήσεις από τη μεριά μου:

    1) "Μαζεύτηκαν όλοι οι "ειδήμονες" να κρίνουν ένα επίτιμο Α/ΓΕΝ, λές και του χαρίστηκε ο τίτλος. Τι να πείς...
    Άντε να πάρεις φρεγάτες ή αεροπλάνα με άδεια ταμεία, πόσο μάλλον να κάνεις πόλεμο... ούτε για ανταλλακτικά δεν υπάρχουν χρήματα..."

    Κανείς δεν μίλησε για ειδήμονες. Ίσως βέβαια είναι πιο εύκολο να κρίνουμε εκ του ασφαλούς όλους αυτούς που αποκαλούμε ειρωνικά "ειδήμονες".
    Όταν όμως κάνεις δημόσια δήλωση(όπως ο κύριος ναύαρχος) πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς και κριτική είτε θετική είτε αρνητική. Όταν λοιπόν δεν σε βρίζουν, απλά ακούς και απαντάς με επιχειρήματα. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος κανένας δεν μίλησε για πόλεμο. Όλοι μιλάνε για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Ο ναύαρχος μιλάει μόνο για οικονομικούς δείκτες χρηματιστηρίων. Μας έγινε ξαφνικά χρηματιστής. Το θέμα είναι ότι κανένα χρηματιστήριο δεν έχει φτερά για να αναχαιτίζει καθημερινά τον Τόύρκο στο Αιγαίο που δεν διαβάζει Σοφοκλή(που τον αναφέρει στο κείμενο του ο αξιότιμος κύριος ναύαρχος ε.α). Όχι ότι υποτιμώ την σημασία των Χρηματιστηρίων. Το ανίθετο. Διπλωματία, στρατιωτική ισχύς και οικονομία πάνε πακέτο και έχουν την ίδια αξία στη συνολική ισχύ μας ως κράτος.
    Αν θες ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Αυτό δεν πρέπει να ναι κάποιος ειδήμονας νομίζω για να το γνωρίζει. Τέλος χρήματα για την άμυνα υπάρχουν πάντα αρκεί να θες. Είναι βασική ανάγκη ενός κράτους. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες. Υγεία και Εθνική άμυνα είναι βασικότατα για ένα κράτος. Κόβεις από αλλού και δίνεις σε αυτά. Εκτός αν έχουμε μόνο χρήματα για να αλλάζουμε πατώματα γραφείου υφυπουργού γένους θηλυκού(να μην λέμε ονόματα) για να πατάει η κακομαθημένη(μεθυσμένη από το ποτό της εξουσίας) κυρία άνετα τις γόβες της.
    Κάνεις μέχρι και ειδικό φόρο για την Εθνική άμυνα(πχ φόρος υπέρ ΠΑ) και ας λένε ότι θέλουν. Είσαι κυβέρνηση και ασκείς εξουσία με βάση το εθνικό συμφέρον. Τέλος. Το θέμα είναι να κόψεις και τους μεσάζοντες των προμηθειών, δηλ κυριολεκτικά να ξεβρωμίσεις τον χώρο της Εθνικής Άμυνας απ' όλα τα παράσιτα με δραστικά και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα χωρίς χαμογελάκια και "θα δούμε". Η στρατιωτική ισχύς είναι ένα από τα βασικά όχι για διεξαγωγή πολέμου αλλά για αποτροπή αυτού. Μαζέψαν όλα τα κομματόσκυλα στις δημόσιες υπηρεσίες και τους έφταιξαν τα έξοδα στην Άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. 2) "Δείτε τι συμβαίνει μετά από χρεωκοπία όταν τον έλεγχο τον παίρνουν υπερπατριώτες..."

    Ο "ατυχής" πόλεμος δεν έχει καμία σχέση. Σήμερα μιλάμε για αποτροπή πολέμου. Κανένας δεν μίλησε για διεξαγωγή αυτού.
    Αν δεν κάνω λάθος το 1912 δεν ήταν μακριά από 1897. Οι τότε Ελληνικές κυβερνήσεις ενίσχυσαν εγκαίρως τις ένοπλες δυνάμεις διότι είδαν τι ερχόταν. Όλα αυτά έγιναν μετά από έναν αποτυχημένο πόλεμο που μας υποχρέωσε να λάβουμε και δάνεια για αποζημειώσεις. Παρόλαυτα οι ΕΔ(το ναυτικό ειδικά θριάμβευσε όχι ο στρατός πήγε πίσω) είχαν τα μέσα το 1912 (επειδή οι τότε πολιτικοί φρόντισαν γι αυτό) να διεξάγουν επιτυχή πόλεμο αν αυτός δεν ήταν δυνατόν να αποτραπεί όπως και έγινε τελικά με τα γνωστά(θετικά για την Ελλάδα) αποτελέσματα. Πρέπει να δούμε τι έρχεται αν δεν φροντίσουμε να έχουμε ικανή ισχύ(διπλωματική, στρατιωτική, οικονομική...και τα τρία εξίσου σημαντικά). Εκτός αν κάποιοι δεν θέλουν να προσπαθήσουν καν και θέλουν παραχώρηση είτε κρίνοντας άλλους ως "ειδήμονες" είτε λέγοντας ότι ο πόλεμος χάθηκε και ας πάρουμε τα πιο φτηνά πλοία (ας έχουν χάλια δυνατότητες χωρίς ικανότητα προβολής ισχύος στην εχθρική ενδοχώρα δεν μας νοιάζει δηλ) που θα μας δώσουν "πολιτική στήριξη".

    3) Επειδή έγινε αναφορά στα όργια του Αγίου Όρους από κάποιους σχολιαστές. Φυσικά και γίνονται από κάποιους μοναχούς(μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας) όπως υπάρχουν και οι γνήσιοι σωστοί μοναχοί.
    Να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι όργια γίνονταν και παλαιότερα πριν πολλά χρόνια και φυσικά δεν αναφέρομαι σε ορθοδοξία και μοναχούς. Παντού και πάντα υπήρχε και υπάρχει βρωμιά. Δεν είναι προνόμιο της ορθοδοξίας όπως κάποιοι δογματικά κατηγορούν.

    3) Θα ταίριαζε ίσως σε όλους αυτούς η φράση "Λάβετε τους όρχεις ημών" (να μην το πούμε στη Νέα Ελληνική δεν κάνει) αλλά συγκρατιόμαστε και δεν το λέμε διότι είμαστε Έλληνες. Έλληνες στη καρδιά, στο μυαλό, στη ψυχή και για να μην ξεχάσω και στη θρησκεία που δεν είναι άλλη από την Χριστιανική ορθόδοξη. Αυτή του "Εν τούτο Νίκα" παλαιότερα, του 1821 αργότερα, του 1912 του "πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου" και του 1940. Το ότι χρεωκοπήσαμε ηθικά και οικονομικά δεν φτάίει η ορθοδοξία όπως κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία για ακόμα μια φορά να υποστηρίξουν. Αν ήταν θα είχαμε και πριν από τα τωρινά ήττες(πολιτικές, στρατιωτικές, ηθικές, πολιτισμικές κ.α.). Εγώ όμως μελετώντας την ιστορία δεν διαπιστώνω μόνο ήττες(πάσης φύσεως) αλλά και πολλές νίκες(πάσης φύσεως) που σε αυτές συνέβαλλε αποφασιστικά και η ορθόδοξη πίστη ΗΜΩΝ.
    Καληνύχτα. Τέλος over.΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. "ΠΑΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΧΩΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΊ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΝΟΥΡΓΑ ΑΛΛ'ΟΥ ΣΟΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"(Πλάτων Μενέξενος).

    "Αιδώς Αργείοι,κούροι νέοι ύμμιν έγωγε μαρναμένουσι πέποιθα σαωσέμεναι νέας αμάς"
    {ντροπή,Αργείοι,ν έ ο ι άνθρωποι σείς άν πολεμήσετε είμαι βέβαιος ότι θά σώσετε τά πλοία σας}.
    Ιλιάδα,Ν,95-96.

    Διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο οι Μυκηναίοι Αχαιοί(Αργείοι),νά χάσουν τόν στόλο τους,τά πλοία τους δηλαδή.Είχαν πλησιάσει οι Τρώες,Έλληνες καί αυτοί,όπως ο ΄Εκτωρ,Αινείας,Αστυάναξ...γιά νά βάλλουν φωτιά!
    ΄Ομως άλλα θέλουν οι άνθρωποι καί άλλα ο θεός Ποσειδών αποφασίζει.
    Παίρνει τήν μορφή γερακιού(τί ωραία παρομοίωση!συμβολισμός)καί τούς είπε τά πάρα πάνω λόγια,πού τά λέμε καί σήμερα.
    Πήραν θάρρος οι Αχαιοί,από τά λόγια εμψυχώσεως τού Ποσειδώνος,πιάνουν τόπο και τά στρατεύματα τών Αχαιών παρατάσσονται συμπαγή,κάνοντας φραγή δόρυ μέ δόρυ,ασπίδα μέ ασπίδα,κράνος μέ κράνος.Οι άνδρες έσμιγαν καί οι περικεφαλαίες μέ τούς φαλούς καί τίς πυκνές αλογοουρές,πού είχαν γιά λόφίο,ακουμπούσαν η μία τήν άλλη,καθώς ένευαν(έκαναν νοήματα)οι πολεμιστές.Καί τά δόρατα μπλέκονταν στά θαρραλέα χέρια τους σειόμενα.Καί κοιτάζοντας μπροστά οι Αχαιοί λαχταρούσαν μάχη....
    Ιλ.99-100.

    Αγαπητοί συνέλληνες,τό ξανάγραψα.
    Παρομοιάστε τά πλοία τά Ομηρικά τών Προγόνων μας,μέ τά δικά μας σπιτικά.
    ΄Ολοι εμείς νά γίνουμε ένα συμπαγές σώμα πολεμιστών,έτσι μόνο θά νικήσουμε.
    Τά άλλα είναι λόγια φανατικών καί δογματικών.
    Η φιλελληνιδα Ζκλίν Ντε Ρομιγύ,έλεγε:
    "ΤΟΝ ΟΜΗΡΟΝ,ΔΙ'ΟΜΗΡΟΥ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ"
    Οτι περιγράφει είναι αλήθειες,πού ο ίδιος ο Οδυσσέας περιγράφει,γιατί ήταν εκεί.Ο Οδυσσέας είναι ο ΄Ομηρος!!!
    ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΡΚ

    23 Ιανουαρίου 2011 8:28 μ.μ.

    Μην χαρίζεις τον θυμό σου.
    -------------------

    Η μόνη σωστή κουβέντα μέσα σε έναν ορυμαγδό ανοησιών και προσβολών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο ειρηνικός λόγος προέρχεται από μια γυναίκα....

    Να' σαι καλά ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Σε ευχαριστώ ΑΠΕΛΛΗ. Κι εσύ νά σαι καλά.

    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.