6/1/11

Βενιζέλος: Το πρόβλημα είναι και ευρωπαϊκό

Στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγελος Βενιζέλος.Ερωτηθείς μετά την τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη για τον σχεδιαζόμενο φράκτη που προτίθεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον Έβρο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης.
 «Δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό από την ευρωπαϊκή αντίληψη και μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και των αιτούντων πολιτικό άσυλο. Η χώρα μας, η οποία είναι η βασική πύλη εισόδου μη νόμιμων μεταναστών προς την ΕΕ, ενεργεί εκ μέρους της Ένωσης και οι άλλες χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν την αίσθηση ότι χειριζόμαστε και στο όνομά τους ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε.


Διαμαντοπούλου: Να μην αντιμετωπίζεται αποσπασματικά
Η υπουργός Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στον ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, τοποθετούμενη για τον σχεδιαζόμενο φράχτη στον Έβρο, δήλωσε : «Είναι ένα σημαντικό πολιτικό μέτρο, το οποίο δεν είναι αποσπασματικό. Το συγκεκριμένο μέτρο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει κανείς να το δει στο σύνολο της πολιτικής που έχει ανακοινωθεί, η οποία είναι ολοκληρωμένη και αφορά την αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος, όπως είναι η λαθρομετανάστευση».


Παυλόπουλος: Απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας
Στο θέμα αναφέρθηκε χθες μετά τον αγιασμό των υδάτων και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, κ. Π. Παυλόπουλος: «Είναι απόλυτο δικαίωμα της Ελλάδας και αυτό προκύπτει και από το διεθνές δίκαιο και από το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, το να θωρακίζει τα σύνορά της όπως νομίζει. Και σε αυτό δεν έχει λόγο κανένας, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα ελληνικά σύνορα».

Ο κ. Παυλόπουλος αμφισβήτησε πάντως την αποτελεσματικότητα του μέτρου λέγοντας: Το ζήτημα είναι να χτυπάς τη λαθρομετανάστευση στη ρίζα της και η ρίζα δεν χτυπιέται όταν έχει μειωθεί η αστυνόμευση δραματικά και όταν έχεις ψηφίσει έναν νόμο για την ιθαγένεια, που έχει καταστήσει την Ελλάδα πραγματικό μαγνήτη των λαθρομεταναστών».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=49476948

5 σχόλια:

  1. Δυστυχως κανεις Ελληνας υπουργος δεν εδειξε ποτε την ΠΥΓΜΗ του κ. Παυλοπουλου στο θεμα της λαθρομεταναστευσης. ΧΡΟΝΙΑ τα ελεγε...

    http://www.youtube.com/watch?v=USfAbtOmKqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικός είναι αυτός που βλέπει μια εικοσαετία τουλάχιστον μπροστά απο τους απλούς ανθρώπους που τον ψήφισαν. Αυτός που δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο για τις νέες γενεές. Όχι ένας απλός δικηγόρος που κατάφερε με ψέμματα να πείσει, χωρίς να έχει ιδέα τι σημαίνει δημόσια διοίκηση. Η λαθρομετανάστευση ξεκίνησε το 1994Τόοοσα χρόνια δεν έβλεπαν οι οξυδερκείς πολιτικοί μας; Δεν άκουγαν ένα μικρό αριθμό απλών πολιτών οτι το μπάχαλο έρχεται; Γιατί δεν αντιδρούσαν; Τι μας λέει τώρα ο κ Βενιζέλος περί ευρωπαϊκού προβλήματος; Το πρόβλημα είναι καθαρά ελληνικό. Το οτι η Ελλάδα στερείται, εν πολλοίς λαού, και πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σε δώ ωρέ χοντρέ πώς θα μπείς στο Παπανικολής για να το δείς στην τελετή παράδοσης...
    Φάε τώρα μια μπανάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε σεις, ο Παυλόπουλος όταν ήταν Υπουργός Εσωτερικών, πόσους λαθρομετανάστες είχε "νομιμοποιήσει", το ξεχάσατε; Δικαιούται τώρα ο Παυλόπουλος να ομιλεί και μάλιστα ανερυθρίαστα; Νομίζω πως όχι!!
    Για την ακρίβεια, αν είχε τσίπα και φιλότιμο θα έπρεπε να έχει χώσει το κεφάλι του μέσα στον υπόνομο.
    Ο μόνος που τα έλεγε με το όνομα τους και το έχει αποδείξει, ήταν ο "γραφικός" Πολύδωρας, αλλά αυτόν δεν τον άκουγε κανείς!!
    Έλληνες, ό,τι είναι να γίνει πρέπει να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ, μην περιμένετε τίποτα από τους ξεπουλημένους πολιτικάντηδες που είναι η χειρότερη φάρα που γεννήθηκε επί της γης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 1996 συγκεκριμένα, ένας παλιός μου γνώριμος στέλεχος επιχείρησης που είχε έδρα και στη Ρουμανία, μου είχε πεί. "Η Ελλάδα μέσα σε λίγα χρόνια, θα γίνει αγνώριστη από την εισβολή λαθρομεταναστών. Θα περπατάτε στους δρόμους και θα απορείτε πώς μαζεύτηκαν όλοι αυτοί εδώ..Θα τρελλαθείτε στην εγκληματικότητα και την υποβάθμιση των πόλεων. Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε μια ποιοτικότερη ζωή, καλύτερα να μετακομίσετε σε άλλη χώρα..." Το σενάριο μου είχε φανεί τότε, πολύ υπερβολικό. Η εξέλιξη δικαίωσε τα λεγόμενά του-αλλά απορώ τώρα πώς τα ήξερε από τότε αυτά. Εγώ ήξερα μόνο ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Βγαίνει συμπέρασμα; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.