3/1/11

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ Εξαγωγή Ισλάμ σε Ευρώπη και Ελλάδα

Τα Μουσουλμανικά τάγματα και οι μουσουλμανικές αδελφότητες διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.  Οι δραστηριότητες τους δεν είναι συνήθως ορατές, γιατί ενεργούν με άκρα μυστικότητα και υπομονή μέχρι να επιτύχουν τον τελικό στόχο τους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη γειτονική μας Τουρκία. Συγκρούονται καθημερινά αδελφότητες των Νουρτζού, των Νακσιμπεντί και άλλων μικρότερων ομάδων . Από τη δεκαετία του 1960 οι αδελφότητες αυτές ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Ελάχιστοι στον ελλαδικό χώρο έχουν ασχοληθεί με τη μελέτη αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος . Στα πλαίσια ενός άρθρου μπορούμε να αναφερθούμε σε δυο μόνο ενδεικτικές περιπτώσεις: Στον σεΐχη της Λεύκας και στην αδελφότητα του Φεττουλλάχ Χότζα.

Ο σεΐχης της Λεύκας είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης των Νακσιμεπντί που ζει μεταξύ Κατεχομένων και Λονδίνου. Έχει προσηλυτίσει στην αδελφότητά του πολλούς Βρετανούς, όπως τον τραγουδιστή Κάτ  Στήβενς και άλλους . Το όνειρο του είναι να δει μια μέρα τους Βρετανούς να κάνουν ναμάζι στην  Πλατεία Τραφάλγκαρ. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες του το καλοκαίρι στη Λεύκα , όπου διαμένει. Ο σεΐχης Ναζίμ Κιμπρισί , όπως είναι ευρύτερα γνωστός, συμμετέχει στον διαθρησκευτικό διάλογο και συνομιλεί με τον Πάπα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. 

Ο Πάπας Βενέδικτος κατά την ιστορική του επίσκεψη στην Κύπρο συναντήθηκε με τον υπερήλικα σεΐχη. Αλλά και τέσσερις από τους ηρωικούς ανθρακωρύχους  που επέζησαν 69 ημέρες σε βάθος 700 μέτρων επισκέφθηκαν τα Κατεχόμενα ως προσκεκλημένοι του Ναζίμ Κιμπρισί.  Ο γιος του σεΐχη Μπαχαεττίν Αντίλ  ηγείται ισλαμικού κόμματος στα κατεχόμενα !  Αυτή η πληροφορία είναι σημαντική αν λάβουμε υπόψη μας την  έμπρακτη ανάμιξη του Ναζίμ στην πολιτική ζωή της Τσετσενίας.

Μια δεύτερη αδελφότητα με πολύ σκοτεινό ρόλο είναι αυτή των Πεφωτισμένων του Φεττουλλάχ Χότζα, κατά κόσμον  Φεττουλλάχ Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται ο μυστικοσύμβουλος του κ. Ερντογάν. Ο κύριος αυτός που «καταζητείται» από τις τουρκικές αρχές ζει στην Αμερική προστατευόμενος από το FBI. Η αδελφότητά του έχει εκατοντάδες ιδρύματα, σχολεία ακόμα και Πανεπιστήμια σε όλο σχεδόν τον κόσμο.  Ο Πρόεδρος Γκιουλ σε όλες  τις επισκέψεις που πραγματοποιεί  στο εξωτερικό δεν παραλείπει να   επισκεφθεί τα σχολεία του Γκιουλέν , τα οποία διδάσκουν την τουρκο-ισλαμική  σύνθεση….

Σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Τουρκία  με τίτλο «Ihtilallerin ve Anarsinin  Yakin Tanigi» (Αυτόπτης μάρτυρας των Πραξικοπημάτων και  της Αναρχίας)  από τον πρώην προϊστάμενο της ΜΙΤ στην περιοχή Κωνσταντινούπολης,  Οσμάν Νουρί Γκιουντές, αναφέρεται ότι  σε πολλά από τα Σχολεία του Γκιουλέν εργάζονται άνδρες της CIA με την κάλυψη του «εκπαιδευτικού». Μόνο στην Κιργισία υπηρετούν  60  τέτοιοι «δάσκαλοι».

Ο συγγραφέας παρομοιάζει την αδελφότητα Γκιουλέν με το κίνημα του Μουν που ίδρυσαν οι ΗΠΑ για τον εκχριστιανισμό των Βουδιστών της Νότιας Κορέας.  Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με το Σύνδεσμο Καταπολέμησης του Κομμουνισμού και δραστηριοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο με τα περίφημα σχολεία του.

Πρόσφατα η Βουλή της Ολλανδίας αποφάσισε να εξετάσει τον ρόλο των εκατό περίπου ιδρυμάτων και δυο Δημοτικών Σχολείων του Γκιουλέν που λειτουργούν στη χώρα αυτή. Στα σχολεία του έχει διαπιστωθεί ότι τα παιδιά μαθαίνουν να υπακούν τον μεγαλύτερο αδελφό, να μη μιλούν με ξένους και να μη βγαίνουν τα βράδια έξω από το σπίτι τους.

Μήπως πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα τα θέματα αυτά, ειδικότερα με την τόσο μεγάλη αύξηση των μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα μας;
http://www.elzoni.gr

14 σχόλια:

  1. Σὲ ἕνα κόσμο, ὁ ὁποῖος ἔχει κρίση ἀξιῶν, ἔχουμε νὰ δοῦμε πολλά.
    Μὴν ξεχνᾶμε, ὅτι ὁ καπιταλισμός, ὁ κομουνισμὸς καὶ λοιπὰ πολιτικὰ συστήματα δὲν παράγουν ἀπὸ μόνα τους ἀξίες.
    Ὁ χριστιανισμός, ὁ βουδισμός, τὸ ἰσλάμ παράγουν ἀξίες καὶ ἦθος.
    Ὁ δυτικὸς πολιτισμὸς τί παράγει; Καλοπέραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα, τὸ ἰσλάμ δὲν εἶναι μόνο θρησκεία, ἀλλὰ καὶ κοινωνικοπολιτικὸ σύστημα καὶ μάλιστα ἀντιδυτικό.
    Μόνο ὅσοι ἔχουν πίστη θὰ ἀντέξουν, δεῖτε τί ἔγινε στὴν Αἴγυπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσμάν Νουρί Γκιουντές, αναφέρεται ότι σε πολλά από τα Σχολεία του Γκιουλέν εργάζονται άνδρες της CIA με την κάλυψη του «εκπαιδευτικού». Μόνο στην Κιργισία υπηρετούν 60 τέτοιοι «δάσκαλοι αμα τους πιασει o βλαδιμηρος ομως θα τους βαλει τα βιβλια τους στον κωλ> τους pun.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι βέβαια παλαιό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον το σύγγραμμα: "Μυστικά Ισλαμικά Τάγματα και Πολιτικο-Οικονομικό Ισλάμ στη Σύγχρονη Τουρκία" του Καθηγητή κ. Ι. Μάζη και Συνεργατών του. Περιέχει πληθώρα σημειώσεων και βιβλιογραφίας, αφήνοντας πολλές φορές τον αναγνώστη/μελετητή έκπληκτο από αυτά που διαβάζει. Εκεί θα διαβάσει κανείς για την οργάνωση και την ίδρυση των Ταγμάτων των Νακσιμπεντί, Νουρτζού, Σουλευμαντζί, Μπέκτασι και τον πολύ Fethüllah Güllen που στηρίζουν οι αμερικανοί.


    Αυτά για όποιον έχει κέφι και θέλει να μάθει πως ένας Σουλτάνος (τον εκθρόνισαν και τον έθεσαν σε περιορισμό), επηρεασμένος από τους Έλληνες τέκτονες, παρ' ολίγο να αλλάξει τον ρουν της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Ο κ. Μάζης έχει εκδώσει ακόμη ένα βιβλίο που ως νομίζω ονομάζεται "Γεωγραφία του Ισλαμικού Κινήματος".

    Ο Μουσταφά Κεμάλ είχε καταργήσει το Χαλιφάτο και απαγορεύσει τα Ισλαμικά Τάγματα.

    Εάν θέλετε, διαβάστε και το βιβλίο του κ. Γεωργίου Μούρτου "Η Αν-Ορθόδοξοι της Ορθοδοξίας και η νεοελληνική γεωπολιτική απαιδευσία", Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, για να καταλάβετε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γενικά σε τι αποσκοπούν οι αμερικανοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις αρχές του περασμένου αιώνα, η Βρετανική αυτοκρατορία ενίσχυσε τους φανατικούς ισλαμιστές αλλά και τους φανατικούς ινδουιστές και τους σιχ πετυχαίνοντας τη διαίρεση των Ινδιών σε Ανατολικό και Δυτικό Πακιστάν και Ινδία, αλλά και τη δολοφονία του Γκάντι στη συνέχεια (ακολούθησαν η δολοφονία της Γκάντι, του Μπούτο, της Μπούτο κλπ.). Στο Ιράν η ανατροπή του Σάχη από το κομμουνιστικό τουντέχ απετράπη χάρη στην ενίσχυση από τους Αμερικανούς του Χομεϊνί εδραιώνοντας τον ακραίο Ισλαμισμό ως εναλλακτική απειλή αντί του κομμουνισμού. Η επέμβαση στο Αφγανιστάν ετοιμαζόταν πολύ πριν από την 11/9 και εικάζεται ότι οι Αμερικανοί ενίσχυσαν πολλές ομάδες για τον σκοπό αυτό και στο τέλος απλά άφησαν να περάσουν οι πιο επιτήδειοι. Εξάλλου στο Αφγανιστάν η Αλ Κάιντα οργανώθηκε, εκπαιδεύτηκε, χρηματοδοτήθηκε και εξοπλίστηκε από τους Αμερικανούς κατά των Ρώσων. Ο ίδιος ο Οσάμα της γνωστής πλούσιας οικογενείας ήταν πράκτοράς τους.

    Το Ισλάμ ως πιο πρωτόγονο δόγμα αλλά και λόγω του χαμηλού επιπέδου των λαών της περιοχής προσφέρεται για εκμετάλλευση από τους αγγλοσάξονες που κυριαρχούν στον πλανήτη, περισσότερο από το Εβραϊκό που έχει πλέον μετατραπεί σε εθνικό δόγμα και το Χριστιανικό του οποίου οι πιστοί είναι πιο απελευθερωμένοι λόγω του υψηλότερου βιωτικού επιπέδου.

    Στόχος είναι η "σύγκρουση των πολιτισμών" σύμφωνα με τη "θεωρία" του Χάντιγκτον που θα επιτρέψει την κυριαρχία των αγγλοσαξόνων, και της υποτελούς σε αυτούς Δύσης, μέχρι και την Ινδία, χάρη αρχικά στη σύγκρουση μετριοπαθών και φανατικών μουσουλμάνων και στη συνέχεια χριστιανών και μουσουλμάνων.

    Εξάλλου, τα κεφάλαια των "αγορών" δεν μπορούν να παραμένουν εγκλωβισμένα στην Ελβετία και πρέπει να επενδυθούν. Και δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα επένδυση από μια σειρά από παγκόσμιας εμβέλειας συγκρούσεις.

    Ευτυχώς, φαίνεται ότι αυτή τη φορά το μάτι του κυκλώνα είναι πιο ανατολικά από τη χώρα μας, αλλά και πάλι είμαστε πολύ κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 21st century
    MOHAMMAND ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ...
    (με ή χωρίς τις ευλογίες των ''μεγάλων'')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλαρακο 3 Ιανουαρίου 2011 8:55 μ.μ. Γκουνταναμο που σου χρειαζεται και να σε ταιζουν καθε μερα χοιρινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή τήν ώρα (3/1/2011 22:30) τό κρατικό κανάλι πού μάς χαρατσώνει όλους, κάνει εκπομπή γιά τά καλά της πολυπολιτισμικότητας η οποία είναι μία πραγματικότητα καί πρέπει νά τήν αποδεχτούμε όλοι, γιά τό καλό πού προσέφεραν οι λαθρομετανάστες στήν Ελλάδα καί τί βάρβαρο είναι νά σηκώνεις φράκτες στόν Εβρο γιά νά μήν μπορούν νά έρχονται καί άλλοι.

    Συμμετέχει καί η αριστερή πάμπλουτη Νταλάρα πού ξοδεύει τόν δικό μου μισθό γιά στραγάλια καί κάποιος Αχμέτ.

    Συνεχίστε νά τούς ψηφίζετε χαζοέλληνες. Μέχρι νά φτάσουν 20 εκατομμύρια οι μουσουλμάνοι έχουμε καιρό. Μετά αναλαμβάνει τά ηνία η Τουρκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @3 Ιανουαρίου 2011 10:35 μ.μ.

    ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ...
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ...υπάρχουν και αργόστροφοι...

    ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΩΧΑΜΜΕΤ...και για όλη την κατάσταση που επικρατεί...

    +
    Πάντως μην είσαι τόσο αδυσώπητος άνθρωπος... άκου Γκουαντανάμο...δεν χρειάζεται να σε ταίζουν χοιρινό κάθε μέρα... μόνο τους χοιράνθρωπους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές στρατιώτες να έχεις δεσμοφύλακες ...τέλειωσες.... δεν θέλεις τίποτε άλλο.....


    Κατά τα άλλα στην Ελλάδα τι γίνεται με τους τόσους μικρό-μωχάμμετ που έχουμε γεμίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ο σεΐχης της Λεύκας είναι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης των Νακσιμεπντί που ζει μεταξύ Κατεχομένων και Λονδίνου. Έχει προσηλυτίσει στην αδελφότητά του πολλούς Βρετανούς, όπως τον τραγουδιστή Κάτ Στήβενς και άλλους"

    Yusuf Islam (born Steven Demetre Georgiou; 21 July 1948 in Marylebone, London, England),[3] originally and commonly known by his former stage name Cat Stevens, is an English musician

    http://en.wikipedia.org/wiki/Cat_Stevens

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργά το θυμήθηκαν να υψώσουν τοίχο, τώρα που έχουν ήδη μπεί εδώ μιλλιούνια. Εχει δίκιο ο fstav. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αργά το θυμήθηκαν να υψώσουν τοίχο, τώρα που έχουν ήδη μπεί εδώ μιλλιούνια. Εχει δίκιο ο fstav. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να παρφρασω τους Ρωμαιους "hostili ante portas" (οι εχθροι΄δηλαδη οι φανατικοι μουσουλμανοι ειναι προ των πυλων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Χρήστος Βούλγαρης

    Μάλλον "hostili inter mures" θες να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.